Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

27 January 2021
02:47 uur

Schepencolleges Zoersel en Zandhoven misleiden gemeenteraad na geheime afspraken met Plopsaqua

Apache

08/01/2021 - 14:49

In de aanloop naar een openbare aanbesteding voor de bouw van een zwembad, hielden men verschillende vergaderingen met de CEO van Plopsa Group. De gemeenteraden werden hierover, op vraag van Plopsa, niet geïnformeerd.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. N-VA start petitie tegen ‘Plopsaqua Pulderbos’: “Geheime gesprekken bezig” (13/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  N-VA Zandhoven is een petitie gestart tegen de bouw van een megalomaan Plopsaqua waterpark op de gronden van het revalidatiecentrum in Pulderbos. Burgemeester Luc Van Hove (CD&V) reageert verbaasd. “Ik wist niet dat Trump lid was van N-VA Zandhoven. Ze verspreiden flagrante leugens.”
  [naar artikel]
 2. Zoersel en Zandhoven op zoek naar locatie nieuw zwembad voor inwoners 4 gemeenten (25/11/2020 - VRT NWS)
  Zoersel en Zandhoven gaan samen bekijken waar en hoe er een nieuw intergemeentelijk zwembad kan komen in de buurt. Het nieuwe zwembad is bedoeld voor de inwoners van Schilde, Ranst, Zoersel en Zandhoven, waar het huidige zwembad verdwijnt.
  [naar artikel]
 3. Virtueel Café Corona Zoersel zit altijd eivol (en nu heeft ook Zandhoven virtueel concertcafé) (26/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Café Corona Zoersel, de virtuele kroeg die op Facebook geopend werd voor inwoners van Zoersel, Malle en omstreken toen de kroegen sloten, draait op volle toeren. Donderdagochtend waren er al 1.855 leden. “Vooral het gelul slaat aan”, zegt beheerder Koen Naets, die vroeger zelf in het echt in een café heeft gewerkt. Ook in Zandhoven is zo’n virtueel café opgericht, met livemuziek: Café Quarantaine Groot-Zandhoven.
  [naar artikel]
 4. Twee gekwetsten bij botsing op Westmallebaan in Zoersel (29/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Westmallebaan in Zoersel is vrijdag een uur lang versperd geweest door een ongeval. Daarbij raakten twee bestuurders, een man uit Zandhoven en een vrouw uit Zoersel, gewond.
  [naar artikel]
 5. Discussie over "gemeenteraad per mail" in Zoersel (03/04/2020 - VRT NWS)
  Het gemeentebestuur van Zoersel (N-VA, Groen en Open VLD) wil de gemeenteraad van deze maand via mail houden. Maar de oppositiepartijen CD&V, Heerlijk Zoersel en Vlaams Belang willen dat er digitaal wordt vergaderd, zoals veel andere gemeenten doen, omdat debat via mail niet mogelijk is volgens hen.
  [naar artikel]
 6. Harde regenval in Zoersel leidt tot waterpret (11/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In Zoersel, Zandhoven en Ranst is het vanavond volop beginnen regenen. In Zoersel begon het al rond 18.20u met een felle onweersbui, zo meldt Weerstation Zoersel. De bui breidt nu verder uit naar het noorden van de provincie, met plaatselijk hevige regenval en zelfs hagel. En dat komt net op tijd. Zo was er in Pulderbos op de grens met Zoersel vandaag een hittebrandje. De meesten zien de regen graag komen, en omdat de druppels vrij warm zijn leidt het echt tot pure waterpret, zo kan je in de video zien.
  [naar artikel]
 7. Kunstenaar Paul Ibou verwijt Zandhoven gebrek aan erkenning: “In Zoersel maken ze me wel ereburger” (22/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het schepencollege van Zoersel heeft beslist om kunstenaar Paul Ibou op 7 maart in zijn tachtigste levensjaar de titel van ereburger te schenken. “Ik woon hier sinds 2013. Daarvoor woonde ik 30 jaar in Zandhoven. Daar kreeg ik deze erkenning nooit”, zegt Ibou.
  [naar artikel]
 8. Aantal geheime afspraken met farmabedrijven stijgt (02/06/2018 - Apache)
  Het aantal geheime afspraken tussen de overheid en farmabedrijven is in een jaar tijd gevoelig gestegen. In 2016 waren er afspraken over 45 producten, in 2017 waren dat er 68. Het Kenniscentrum voor de Gezondheidzorg (KCE) wijst erop dat de afspraken de overheid meer kwaad dan goed doen. De overheid maakt steeds meer gebruik van
  [naar artikel]
 9. Inwoners Zoersel kunnen voortaan ook vragen stellen tijdens digitale gemeenteraad via mail (04/11/2020 - VRT NWS)
  In Zoersel vindt de gemeenteraad door de coronacrisis al sinds april digitaal plaats. Daardoor konden de inwoners gedurende een half jaar geen vragen meer stellen aan de gemeenteraadsleden. De oppositieraad kwam met de oplossing. "We geven de burgers opnieuw de mogelijkheid om vragen te stellen, maar dan vooraf via mail", zegt Tom Sleeuwaert van oppositiepartij h-EERLIJK ZOERSEL.
  [naar artikel]
 10. Plopsaqua Pulderbos? “Plopsa toont interesse door onze ligging” (18/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  “Verloren tijd, verloren kosten.” Meer dan vier woorden had burgemeester Luc Van Hove (CD&V) van Zandhoven niet nodig om het voorstel van Vlaams Belang van tafel te vegen om nog een tweede oproep te lanceren naast de al lopende eerste oproep voor de bouw van een bescheiden basiszwembad. Voor het eerst gaf de burgemeester wel toe dat er al verkennende gesprekken met Plopsaqua zijn gebeurd.
  [naar artikel]
 11. Evenveel mannen als vrouwen in Brusselse schepencolleges? (17/10/2017 - VRT NWS)
  Het Brussels parlement heeft vandaag een consensus bereikt over een paritaire samenstelling in Brusselse schepencolleges. Als het voorstel tot ordonnatie in de komende maanden gestemd wordt, dan moeten alle Brusselse schepencolleges vanaf de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 uit evenveel mannen als vrouwen bestaan.
  [naar artikel]
 12. Plopsaqua bouwt nieuw stedelijk zwembad en waterpretpark (27/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Technopolis en Plopsaqua hebben een principeakkoord over een samenwerking. Op een site van 4,8 hectare in Mechelen-Zuid kan de groep een nieuw stedelijk zwembad bouwen en haar Plopsaqua-waterpretpark. De stad geeft ook garanties voor het bos. Dat is maandag bekendgemaakt op een persconferentie.
  [naar artikel]
 13. Gemeente houdt vol: geen rattenplaag in Zoersel (02/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De gemeente Zoersel roept op om rattenoverlast rechtstreeks bij de gemeentediensten te blijven melden. Er was de voorbije maanden veel te doen, ook in de gemeenteraad, over het stijgend aantal waarnemingen van ratten. Intussen blijft het bestuur erbij dat het vooral om een denkbeeldige plaag gaat.
  [naar artikel]
 14. Pelt officieel op weg naar fusie (17/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op maandag 26 juni is er zowel in Overpelt als Neerpelt een extra gemeenteraad met slechts één agendapunt: de principiële beslissing om de twee gemeenten samen te voegen tot één fusiegemeente. De intentieverklaring die eind dit jaar moet uitmonden in een definitief fusieakkoord werd vrijdag voorgelegd aan het gemeentepersoneel, de schepencolleges en de gemeenteraadsfracties van de beide Pelten. Gedeputeerde Frank Smeets, die ook voorzitter is van de Neerpeltse gemeenteraad, zal de rol van fusiecoördinator vervullen.
  [naar artikel]
 15. Mallenaren zijn langst onderweg naar hun werk: “Dat de Ring maar snel rond is” (29/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Wie in Malle, Zoersel of Zandhoven woont, doet er gemiddeld het langst van de provincie over om op zijn of haar werk te raken. In Malle geeft bij een op de drie mensen aan er langer dan een uur over te doen. Burgemeester Harry Hendrickx (DBM) wijst vooral naar het uitblijven van de Oosterweelverbinding. In Zandhoven komt er een park-and-ride om de drukke E313 te ontlasten.
  [naar artikel]
 16. Inwoners Zoersel maken melding van rattenplaag, maar gemeentebestuur twijfelt aan bestaan ervan (26/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Op de extra gemeenteraad die de oppositiepartijen in Zoersel dinsdag bijeen hadden geroepen en die tot één uur ’s nachts duurde, verwierpen de meerderheidspartijen het voorstel tot uitbreiding van het takenpakket van de gemeentelijke rattenvanger. Schepen Danny Van de Velde (N-VA) sprak zelfs van een vermeende rattenplaag.
  [naar artikel]
 17. Van Quickenborne: 'Schrap 50 parlementsleden en halveer gemeenteraden en schepencolleges' (22/02/2017 - Knack)
  Kamerlid Vincent Van Quickenborne (Open VLD) wil 50 van de 150 Kamerleden schrappen. En de schepencolleges en gemeenteraden kunnen gehalveerd worden. 'Ik kan me niet inbeelden dat iemand hier tegen is.'
  [naar artikel]
 18. Gemeenteraad Oudsbergen (27/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vanavond om 20 uur buigt de gemeenteraad zich in geheime zitting over de goedkeuring van de aanstelling van een algemeen directeur en van een adjunct algemeen directeur Verder wordt de goedkeuring voor de aanstelling van een financieel directeur besproken. In de openbare zitting, die voorafgaat aan de geheime zitting, bespreekt men onder meer de verkeerssituatie in de Stegereindeweg en de Leemakkerstraat.
  [naar artikel]
 19. Kip met appelmoes uit de automaat (16/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In Zandhoven en Oelegem kun je sinds kort een vers gebraden kip uit de automaat draaien. Het gaat om een initiatief van Kip & Co uit Zoersel. Binnenkort volgen er nog twee automaten.
  [naar artikel]
 20. Studio 100 wil tweede Plopsaqua (11/10/2016 - De Standaard)
  Studio 100 wil een Plopsaqua-zwembad bouwen in Deurne. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.
  [naar artikel]
 21. Kindje (7) gereanimeerd in Plopsaqua (22/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een 7-jarig jongetje moest zondagnamiddag door redders van Plopsaqua gereanimeerd worden nadat hij bewusteloos aangetroffen was in het 25 meterbad.
  [naar artikel]
 22. Nieuwe Plopsaqua lijkt naar Mechelen te komen (19/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er komt wellicht een Plopsaqua-zwempark in Mechelen, naast het wetenschapspark Technopolis. Daarvoor is een dossier ingediend, zo is te lezen in...
  [naar artikel]
 23. Eerste digitale gemeenteraad stilgelegd om 2.30u ’s nachts omdat raadsleden in slaap vallen: “Dit kan zo écht niet verder” (23/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De eerste digitale gemeenteraad in Zoersel die dinsdagavond om 20u begon, werd om 2.30u woensdagochtend stopgezet omdat gemeenteraadsleden dreigden in te dommelen. Er waren toen nog maar zeven van de veertien agendapunten behandeld. “Dit kan zo écht niet verder”, reageert Marcel De Vos (N-VA), voorzitter van de gemeenteraad.
  [naar artikel]
 24. CD&V Zoersel blijft zich verzetten tegen betaalparking aan station Noorderkempen (24/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  CD&V Zoersel vindt dat het Zoersels schepencollege krachtdadiger moet optreden tegen het voornemen van de NMBS om de parking aan het station Noorderkempen betalend te maken. De motie die op voorstel van CD&V in december unaniem werd goedgekeurd, bleek op de jongste gemeenteraad nog niet overgemaakt aan de NMBS.
  [naar artikel]
 25. Discussie over onreglementaire verkeersdrempels: “Aan de Hoge Dreef heb je klimtouwen nodig” (08/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De gemeenteraad van Zoersel komt woensdag 13 mei weer samen. De gemeenteraadszitting van vorige maand werd om 2.30u ’s nachts stopgezet terwijl nog maar de helft van de agendapunten behandeld waren. Oppositiepartij h-EERLIJK ZOERSEL heeft alvast een extra punt geagendeerd, met als aanleiding het voornemen van het college van burgemeester en schepenen om overtollige verkeersborden aan verkeersdrempels weg te halen.
  [naar artikel]
 26. Plopsaqua op de vingers getikt voor enkel vrouwelijke redders op feestje (08/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Plopsaqua in De Panne heeft een strenge waarschuwing gekregen van het gerecht. Vorige zomer was er een privéfeestje waar alleen vrouwelijke
  [naar artikel]
 27. “Bouw Antwerps Plopsaqua kan nog dit jaar beginnen” (14/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Studio 100 hoopt dat de stad Antwerpen dit jaar de toelating geeft om een Plopsaqua te bouwen. Dat waterpark zou er komen aan de Ruggeveldlaan in Deurne, op de site van skipiste Zondal.
  [naar artikel]
 28. Goed nieuws voor waterratten: Plopsaqua bouwt nieuw waterpark (09/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na het gigantische succes van Plopsaqua De Panne, werden zonet tijdens een persconferentie de plannen bekend gemaakt voor de bouw van een tweede...
  [naar artikel]
 29. Man komt om bij botsing op N14 in Zandhoven (22/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  In Zandhoven is dinsdagavond een 59-jarige man om het leven gekomen toen hij rond 21 uur met zijn wagen in aanrijding kwam met een ander voertuig op de N14. Dat zegt de lokale politie van de zone ZaRa (Zandhoven, Ranst). De bestuurder van het tweede voertuig raakte slechts lichtgewond.
  [naar artikel]
 30. “Plopsaqua investeert 40 miljoen als het bij Technopolis kan bouwen” (29/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De gesprekken over de bouw van een Plopsaqua bij Technopolis in Mechelen-Zuid zitten in een finale fase. Dat zegt Walter Schroons (CD&V), schepen van Sport. Oppositiepartij sp.a wil dat er ook een publiek zwembad blijft in de Dijlestad.
  [naar artikel]
 31. Jongetje (7) gereanimeerd in Plopsaqua (22/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een 7-jarig jongetje moest zondagnamiddag door redders van Plopsaqua gereanimeerd worden nadat hij bewusteloos aangetroffen was in het 25 meterbad.
  [naar artikel]
 32. Jongetje (7) gereanimeerd in Plopsaqua (22/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een 7-jarig jongetje moest zondagnamiddag door redders van Plopsaqua gereanimeerd worden nadat hij bewusteloos aangetroffen was in het 25 meterbad.
  [naar artikel]
 33. Zoersel kegelt Aalst uit de volleybalbeker (04/11/2017 - Sporza)
  Amigos Zoersel heeft zich als eerste club geplaatst voor de kwartfinales van de Beker van België in het volleybal. Zoersel klopte Aalst met 3-1.
  [naar artikel]
 34. Kindje (7) gereanimeerd in Plopsaqua (22/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een kindje van 7 jaar is deze namiddag gereanimeerd moeten worden in Plopsaqua, het zwembad bij Plopsaland in De Panne.
  [naar artikel]
 35. "Plopsaqua Mechelen krijgt een afgescheiden, klassiek zwembadgedeelte" (27/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Als het Plopsaqua-zwempark op Mechelen-Zuid er komt, moet er naast het waterpretpark ook een neutraal zwemgedeelte voor baantjes en watersporten in...
  [naar artikel]
 36. Plopsaqua opent morgenavond uitzonderlijk de deuren tot 1 uur 's nachts aan kindertarief (26/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wegens de aanhoudende hitte beslist Plopsaqua De Panne haar deuren morgen tot 1 uur ‘s nachts open te houden voor een verfrissende duik. Dat liet...
  [naar artikel]
 37. Plopsaqua opent vrijdagavond uitzonderlijk de deuren tot 1 uur 's nachts aan kindertarief (26/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wegens de aanhoudende hitte beslist Plopsaqua De Panne haar deuren morgen tot 1 uur ‘s nachts open te houden voor een verfrissende duik. Dat liet...
  [naar artikel]
 38. Krijgt Mechelen met Plopsaqua het grootste waterpark van België? (19/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Er komt wellicht een Plopsaqua-zwempark in Mechelen, naast het wetenschapspark Technopolis. Daarvoor is een dossier ingediend, aldus de Gazet Van Antwerpen. Plopsa Group bevestigt het nieuws. Vlaanderen moet nu een beslissing nemen.
  [naar artikel]
 39. Krijgt Mechelen met Plopsaqua het grootste waterpark van België? (19/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Er komt wellicht een Plopsaqua-zwempark in Mechelen, naast het wetenschapspark Technopolis. Daarvoor is een dossier ingediend, aldus Gazet Van Antwerpen. Plopsa Group bevestigt het nieuws. Vlaanderen moet nu een beslissing nemen.
  [naar artikel]
 40. Lichaam Xenia (18) gevonden (24/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In het Zoerselbos aan de Boshuisweg, in het grensgebied tussen Zandhoven en Zoersel, werd donderdagnamiddag het levenloze lichaam gevonden van het 18-jarige vermiste meisje Xenia Verhoeven.
  [naar artikel]
 41. Stappen Ranst en Zandhoven als laatste gemeenten in systeem GAS-boetes? (15/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Johan De Ryck, de nieuwe N-VA-burgemeester van Ranst, verklaarde op ATV dat Ranst en Zandhoven GAS-boetes gaan invoeren. Volgens burgemeester Luc Van Hove (CD&V) van Zandhoven is dat nog voorbarig.
  [naar artikel]
 42. Houtafval, steenpuin en groen naar containerpark brengen wordt vier keer duurder in de Noordrand (20/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Afval storten in het recyclagepark van Zoersel wordt fors duurder in. Voor zuiver steenpuin, houtafval en groenafval gaat het zelfs om een prijsverhoging met 400%. Het zorgde voor een verhitte discussie op de gemeenteraad van Zoersel. De tariefverhogingen gelden trouwens voor alle Igean-parken uit de Noordrand (zie kaart).
  [naar artikel]
 43. H-eerlijk Zoersel geeft tips voor kortere gemeenteraden na marathonzitting: “Dit kan zo niet langer” (20/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Oppositiepartij H-eerlijk Zoersel reageert verbolgen op de “insinuatie” van burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) dat de abnormaal lange gemeenteraadszittingen in Zoersel voortkomen uit de profileringsdrang van enkele oppositieraadsleden die zichzelf graag horen spreken. “Misplaatst”, zegt raadslid Tom Sleeuwaert (H-eerlijk Zoersel), die nu zelf tips aanreikt aan de meerderheid om compacteren te vergaderen in 2020.
  [naar artikel]
 44. Geruzie om Plopsaqua in Deurne (15/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Een maand na de sluiting van de Kaasboerin staat Deurne opnieuw in rep en roer. Oorzaak: het verdwijnen van skipiste Zondal. Dat die moet wijken voor een zwembad - vermoedelijk Plopsaqua - zorgt voor heel wat ongenoegen. Ook het mobiliteitsaspect baart de Deurnenaar zorgen.
  [naar artikel]
 45. Oppositie en schepen stappen op tijdens extra gemeenteraad, zitting gesloten (26/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De voortzetting van de dinsdag turbulent afgesloten gemeenteraad in Zoersel duurde donderdag slechts een half uur. Voorzitter Marcel De Vos (N-VA) was op post. Maar de oppositie en schepen Cindy Van Paesschen (onafhankelijke) verlieten misnoegd de digitale zitting. Omdat er geen meerderheid meer was, moest De Vos de zitting sluiten.
  [naar artikel]
 46. Nieuw record: gemeenteraad Zoersel duurt tot 4.18u ’s morgens, zélfs zonder belastingverhoging (18/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Hoewel voorzitter Marcel De Vos (N-VA) in augustus nog manhaftig met een chronometer had gezwaaid dat de gemeenteraad na enkele marathonzittingen nog maar maximaal tot middernacht mocht duren, vestigden de Zoerselse gemeenteraadsleden dinsdagavond - of liever woensdagochtend - een nieuw record. De zitting werd om 4.18u gesloten. Gelukkig was er een pizzabevoorrading en werden er liters water gedronken.
  [naar artikel]
 47. Tien ploegen op de baan in Brandweerzone Rand: zonder sirenes, want het is een oefening (28/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Wie vandaag in Brecht, Malle, Schoten, Zandhoven of Zoersel opmerkelijk veel brandweerwagens ziet rijden, hoeft niet te panikeren. Brandweerzone Rand houdt een grote oefendag.
  [naar artikel]
 48. Plopsaqua Hannuit-Landen opent gedeeltelijk op 11 december (05/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het waterpretpark Plopsaqua Hannuit-Landen zal op 11 december de deuren openen. Door de coronacrisis wordt het een gedeeltelijke opening: in eerste instantie zijn alleen de publieke zwembaden toegankelijk voor zwemmers.
  [naar artikel]
 49. Volgend jaar opent nieuwe Plopsaqua in Landen (18/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Landen en Hannuit zijn opgetogen nu ook de provincie Luik groen licht geeft voor de bouw van Plopsaqua op de grens van Vlaanderen en Wallonië. De bouw van het waterpark zal zo’n 18 maanden duren, waardoor de geplande opening eind 2020 net haalbaar is.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.