Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 January 2021
08:38 uur

Regels en verantwoordelijkheid

Apache

08/01/2021 - 16:20

Beslissingen nemen kost inspanning. Zelfs als we maar twee mogelijkheden hebben om uit te kiezen, dan nog hebben ze vaak talrijke plus- en minpunten die we moeten afwegen. Gelukkig kunnen we vaak gebruik maken van regels die als binnenweg fungeren en een flink deel van het harde werk wegnemen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Premier Wilmès roept in videoboodschap bevolking op tot verantwoordelijkheid: “We moeten de regels nú volgen, en niet wachten tot het te laat is” (15/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Sophie Wilmès (MR) roept in een videoboodschap de bevolking op om hun verantwoordelijkheid te nemen en de coronaregels te blijven volgen....
  [naar artikel]
 2. In deze 5 jobs krijg je veel verantwoordelijkheid én vrijheid (30/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Klaar voor de volgende stap in je carrière? Een functie met verantwoordelijkheid biedt extra uitdaging en voldoening! 'Verantwoordelijkheid', een
  [naar artikel]
 3. Homans tikt volmacht-ronselende politici in woonzorgcentra op de vingers (09/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) is misnoegd over de berichten van lokale politici die in woonzorgcentra volmachten ronselen bij bejaarden. “Ik heb de lokale besturen gevraagd om zondag zoveel mogelijk stemhokjes in woonzorgcentra te plaatsen, maar ik wil wel wijzen op de verantwoordelijkheid van de politieke partijen en mandatarissen die dat doen. Je kan niet zeggen: de overheid moet regels, regels, regels opleggen, maar tegelijkertijd in het rusthuis van de bomma tegelijkertijd ook een volmacht van Jeanneke, Marie en Julia vragen.”
  [naar artikel]
 4. Eén skiënde mama negeert maatregelen en zet 5.000 mensen in quarantaine: “Een verpletterende verantwoordelijkheid” (19/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Zo’n 5.000 mensen in de Antwerpse gemeenten Edegem en Kontich zitten noodgedwongen in quarantaine nadat één mama in de kerstvakantie ging skiën in Zwitserland. De moeder leefde de quarantainemaatregelen niet volgens de regels na en besmette ook haar dochter, waarna het virus zich op twee scholen verspreidde. “Een verpletterende verantwoordelijkheid”, zegt Edegems burgemeester Koen Metsu.
  [naar artikel]
 5. De joodse tegoeden moeten democratisch beheerd worden (12/04/2019 - De Morgen)
  'De overheid moet waken over de toepassing van algemeen geldende regels inzake pluralisme, representativiteit en verantwoordelijkheid'
  [naar artikel]
 6. Horeca Vlaanderen: “Verpletterende verantwoordelijkheid voor zij die maatregelen aan hun laars lapten” (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. "Dit komt onwaarschijnlijk hard aan. Als er geen bewijzen zijn voor meer besmettingen in de horeca, voelt dit aan als een onrechtvaardige beslissing", zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen, in VTM NIEUWS. “Iedereen die de regels heeft overtreden heeft een verpletterende verantwoordelijkheid en treft zo 61.000 mensen uit de horeca”, klinkt het.
  [naar artikel]
 7. Homans tikt volmacht-ronselende politici in woonzorgcentra op de vingers (09/10/2018 - Metro)
  Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) is misnoegd over de berichten van lokale politici die in woonzorgcentra volmachten ronselen bij bejaarden. “Ik heb de lokale besturen gevraagd om zondag zoveel mogelijk stemhokjes in woonzorgcentra te plaatsen, maar ik wil wel wijzen op de verantwoordelijkheid van de politieke partijen en mandatarissen die dat doen. Je kan niet zeggen: de overheid moet regels, regels, regels opleggen, maar tegelijkertijd in het rusthuis van de bomma tegelijkertijd ook een volmacht van Jeanneke, Marie en Julia vragen.” Zorgkoepel Zorgnet-Icuro trok vorige week nog aan de alarmbel: lokale politici en hun familieleden die in bejaardentehuizen volmachten van de bewoners gaan ronselen, het blijft een courante praktijk. Minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) is misnoegd, maar legt de verantwoordelijkheid bij de betrokken politici, zei ze dinsdag in commissie in het Vlaams parlement. “Ik heb de lokale besturen via het Agentschap Binnenlands Bestuur de instructies gegeven om zoveel mogelijk stemhokjes in de woonzorgcentra zelf te plaatsen. Maar ik wil wel wijzen op de verantwoordelijkheid van de politiek partijen en mandatarissen die dat doen”, zei ze. “Ik viseer hier niemand, je hoort het van alle partijen. Maar je kan niet tegen de overheid zeggen je moet regels, regels, regels opleggen, maar tegelijkertijd in het rusthuis van de bomma tegelijkertijd ook een volmacht van Jeanneke, Marie en Julia vragen.” Zorgnet-Icuro riep de politieke partijen vorige week in De Standaard op om een interne deontologische code op te stellen, waarin de praktijk duidelijk wordt afgekeurd. bron: Belga Het bericht Homans tikt volmacht-ronselende politici in woonzorgcentra op de vingers verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Piloten vragen overheid op te treden: "Wijs Ryanair op Belgische regels" (09/08/2018 - De Morgen)
  De politieke wereld moet grote bedrijven zoals Ryanair erop wijzen dat ze zich aan de Belgische regels moeten houden. Dat vraagt de Belgian Cockpit Association (BeCA), de beroepsvereniging van Belgische piloten. "De politieke wereld moet zijn verantwoordelijkheid nemen in het dossier van Ryanair." Morgen leggen de piloten het werk neer. 
  [naar artikel]
 9. Philippe De Backer sceptisch over vraag Facebook om strengere regels: "Bedrijf moet zélf meer verantwoordelijkheid nemen" (01/04/2019 - VRT NWS)
  Overheden kunnen niet in hun eentje toekijken op het doen en laten van internetbedrijven als Facebook en Twitter. Dat zegt minister van Digitale Agenda en Telecom Philippe De Backer (Open VLD) in een reactie op een column van Facebook-baas Marc Zuckerberg. Daarin vraagt Zuckerberg dat overheden strengere regels opleggen aan internetbedrijven, om de verspreiding van gewelddadige boodschappen, haat en fake news tegen te gaan. 
  [naar artikel]
 10. Streng waar het kan, de rest is jouw verantwoordelijkheid: zo gaat de politie de nieuwe regels controleren (17/10/2020 - VRT NWS)
  Strengere maatregelen in de strijd tegen het coronavirus betekenen ook meer - of op z'n minst ander - werk voor de politie. Hoe zullen zij omgaan met de nieuwe regels? Bij de maatregelen die duidelijk zijn zullen ze streng zijn, klinkt het bij de bonden. "Maar we kunnen natuurlijk niet controleren wat er achter de muren van huizen gebeurd", klinkt het. De politiediensten van ons land zitten deze voormiddag samen om te bekijken hoe ze de zaken precies zullen aanpakken.
  [naar artikel]
 11. ‘Regels pleziervaart op zee hopeloos verouderd’ (11/02/2017 - De Standaard)
  Staatssecretaris Philippe De Backer (Open VLD) wil het kluwen aan regels in de pleziervaart op zee aanpakken. ‘De huidige regels zijn veel te complex.’
  [naar artikel]
 12. PKK claimt verantwoordelijkheid aanslag Turkije (19/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Koerdische PKK heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor een bomaanslag in de Turkse stad Elazig. Drie politieagenten werden gisteren gedood
  [naar artikel]
 13. Theo Francken erkent verantwoordelijkheid in zaak-Kucam: “Maar ontslag nemen is onmogelijk” (13/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  N-VA-Kamerlid Theo Francken geeft op Twitter toe dat hij “politieke verantwoordelijkheid” draagt in de zaak-Kucam. “Ik lees hier en daar dat ik mijn politieke verantwoordelijkheid van me afschuif. Waar haalt men dat? Uiteraard ben ik politiek verantwoordelijk”, tweet Francken.
  [naar artikel]
 14. MR-voorzitter slaat scherpe toon aan over migratiebeleid: “België heeft regels” (24/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  MR neemt de verantwoordelijkheid over het terugkeerbeleid op zich, zo zegt voorzitter Olivier Chastel zaterdag in La Libre Belgique en La Dernière Heure. “We hebben 11.000 mensen teruggestuurd naar hun land van herkomst. Dit maakt deel uit van een onmisbaar evenwicht.”
  [naar artikel]
 15. Stellingenbedrijf schuift verantwoordelijkheid van zich af: “Procedures werden gerespecteerd” (17/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het bedrijf dat de torenspits van de Notre-Dame in Parijs mocht renoveren en de stellingen errond plaatste, sluit elke verantwoordelijkheid uit in...
  [naar artikel]
 16. Stellingbouwer schuift verantwoordelijkheid van zich af: “Procedures werden gerespecteerd” (17/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het bedrijf dat de torenspits van de Notre-Dame in Parijs mocht renoveren en de stellingen errond plaatste, sluit elke verantwoordelijkheid uit in...
  [naar artikel]
 17. Aan alle medejongeren: het draait niet om ons, maar om onze (groot)ouders, neem uw verantwoordelijkheid op   (03/08/2020 - VRT NWS)
  Nu er een tweede golf van het coronavirus over ons heen komt, wordt de leefwereld van de jongeren opnieuw een versnelling lager gezet. In een open brief roept een van hen de jongeren op om zich aan de regels te houden. Hij vraagt ook dat de politici duidelijker communiceren.
  [naar artikel]
 18. Komt uw kat buiten? Dan overtreedt hij Europese regels (27/11/2019 - De Morgen)
  Een kat die de deur uit gaat, richt een ecologische ravage aan. En wie de regels goed leest, ziet dat het volgens de Europese regels eigenlijk ook helemaal niet mag, zeggen twee Nederlandse juristen.
  [naar artikel]
 19. Europa verscheurd tussen regels en politiek (13/07/2016 - De Tijd)
  13:22 Strengere regels en niets dan de regels. Al zeven jaar trekt Europa die kaart in de crisis. Maar nu het er écht op aankomt, stijgert het Europese ros voor de hoge politieke balk van sancties.
  [naar artikel]
 20. Strengere regels voor alcoholreclame (20/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Reclame voor alcoholische dranken moet binnenkort beantwoorden aan strengere regels. Wie de regels herhaaldelijk overtreedt, riskeert een boete die...
  [naar artikel]
 21. Strengere regels voor alcoholreclame (20/04/2019 - De Standaard)
  Reclame voor alcoholische dranken moet binnenkort beantwoorden aan strengere regels. Wie de regels herhaaldelijk overtreedt, riskeert een boete die kan oplopen tot 10.000 euro.
  [naar artikel]
 22. Strengere regels voor alcoholreclame (20/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Reclame voor alcoholische dranken moet binnenkort beantwoorden aan strengere regels. Wie de regels herhaaldelijk overtreedt, riskeert een boete die kan oplopen tot 10.000 euro.
  [naar artikel]
 23. Golf krijgt simpelere regels (02/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De spelregels voor golf gaan grondig op de schop. Er komen veel minder regels en de regels worden minder streng. Dat hebben de twee leidende
  [naar artikel]
 24. "Politieke wereld moet verantwoordelijkheid nemen in dossier Ryanair" (09/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De politieke wereld moet grote bedrijven zoals Ryanair erop wijzen dat ze zich aan de Belgische regels moeten houden. Dat vraagt de Belgian Cockpit...
  [naar artikel]
 25. De Crem legt verantwoordelijkheid voor betogingen bij Brusselse autoriteiten (10/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) wijst voor de verantwoordelijkheid voor de toelating van de antiracismebetoging van zondag in Brussel naar de Brusselse autoriteiten. “De Brusselse minister-president, die de verantwoordelijkheid van gouverneur draagt, heeft geen signalen gegeven dat er problemen zouden zijn of dat mijn initiatief nodig was”, zei minister De Crem woensdag in de bevoegde Kamercommissie.
  [naar artikel]
 26. Harde klap voor horeca: ‘Alstublieft, respecteer de regels’ (06/10/2020 - De Morgen)
  De regering heeft zonet de beslissing genomen om de regels in cafés en andere drinkgelegenheden te verstrengen. ‘We hebben altijd gepleit voor gelijke regels voor iedereen, maar dat is nu helaas tijdelijk niet mogelijk. We moeten nu solidair zijn en de zwaar getroffen ondernemers ondersteunen. En alstublieft, respecteer de regels’, reageert Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, in een persbericht.
  [naar artikel]
 27. En plots zijn er geen regels meer in Gentse rosse buurt (14/04/2019 - De Morgen)
  Stad Gent mag prostitutiebars die zich niet aan de regels houden, niet sluiten van de rechter. De rechtbank oordeelde bovendien dat regels over de grootte van de 'peeskamertjes' en de aanwezigheid van sanitair opleggen aan bars niet de bevoegdheid van een gemeente is.
  [naar artikel]
 28. "Is nu aan andere internationale federaties om verantwoordelijkheid te nemen in dopingstrijd" (21/07/2016 - Sporza)
  Het Wereldantidopingagentschap (WADA) roept het Internationaal Olympisch Comité (IOC) op om hun verantwoordelijkheid te nemen in de strijd tegen het Russische dopingnetwerk.
  [naar artikel]
 29. Eén centimeter te klein voor de politie: ‘Regels zijn regels’ (10/07/2019 - De Standaard)
  Justine (26) getuigt in 'Het Laatste Nieuws' hoe haar droom om politieagente te worden aan diggelen valt, omdat ze 151 cm groot is. De limiet ligt op 152 cm. ‘Die regels zijn nu eenmaal zo vastgelegd’, zegt Jana Verdegem van de persdienst van de federale politie.
  [naar artikel]
 30. Somers: 'N-VA ontloopt haar verantwoordelijkheid' (24/11/2019 - De Tijd)
  13:40 Open VLD-kopstuk Bart Somers betreurt dat de N-VA 'haar verantwoordelijkheid niet opneemt' om tot een federale regering toe te treden. 'Zelfs een blinde zit dat ze federaal voor de oppositie moeten ki...
  [naar artikel]
 31. De zes gouden regels voor het individu (03/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Heel wat coronamaatregelen worden vanaf 8 juni versoepeld, maar op de persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad gaf premier Sophie Wilmès zes gouden regels voor het individu mee. Regels waar iedereen zich, ondanks alle versoepelingen, nog altijd moet aan houden.
  [naar artikel]
 32. Doden bij aanslag in Bagdad, IS eist verantwoordelijkheid op (30/05/2017 - De Redactie)
  Bij een aanslag met een bomauto bij een ijssalon in de Iraakse hoofdstad zijn meerdere doden en gewonden gevallen. Terreurgroep IS heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.
  [naar artikel]
 33. 'Als De Block dit wist, moet ze haar politieke verantwoordelijkheid nemen' (08/08/2017 - De Morgen)
  'Als de bevoegde ministers van de kwestie wisten en er niet over communiceerden, moeten ze hun politieke verantwoordelijkheid nemen.' Dat zegt Freddy Willockx (sp.a), als regeringscommissaris belast met het oplossen van de dioxinecrisis van 1999.
  [naar artikel]
 34. 'Als De Block dit wist, moet ze haar politieke verantwoordelijkheid nemen' (14/04/2019 - De Morgen)
  'Als de bevoegde ministers van de kwestie wisten en er niet over communiceerden, moeten ze hun politieke verantwoordelijkheid nemen.' Dat zegt Freddy Willockx (sp.a), als regeringscommissaris belast met het oplossen van de dioxinecrisis van 1999.
  [naar artikel]
 35. Verplichte sterilisatie tegen kattenleed (23/12/2017 - Metro)
  Alle katten geboren na 1 september 2014 moeten gesteriliseerd of gecastreerd worden. Eigenaars krijgen tot 1 januari 2020 om aan de verscherpte regels over de sterilisatie van katten te voldoen. Dat besliste de Vlaamse regering tijdens de afgelopen superministerraad op voorstel van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts. De gewijzigde regels bepalen onder meer dat nieuwgeboren katjes gesteriliseerd of gecastreerd moeten worden voor de leeftijd van 5 maanden, of voor verhandeling. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de kweker. Wie in de toekomst katten wil kweken, zal een erkenning als hobbykweker moeten aanvragen. Voorts moeten steden en gemeenten een kattenplan opstellen om het zwerfkattenprobleem aan te pakken. “We willen vat krijgen op de kattenpopulatie, in het belang van de dieren zelf”, dixit Weyts. “Er worden nu gewoon te veel katten geboren en veel te veel dieren eindigen op de straat of in het asiel.” De huidige regels bepalen op dit vlak dat iedereen die een kat verkoopt of weggeeft, het dier eerst moet laten steriliseren of castreren. bron: Belga
  [naar artikel]
 36. Verplichte sterilisatie tegen kattenleed (23/12/2017 - Metro)
  Alle katten geboren na 1 september 2014 moeten gesteriliseerd of gecastreerd worden. Eigenaars krijgen tot 1 januari 2020 om aan de verscherpte regels over de sterilisatie van katten te voldoen. Dat besliste de Vlaamse regering tijdens de afgelopen superministerraad op voorstel van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts. De gewijzigde regels bepalen onder meer dat nieuwgeboren katjes gesteriliseerd of gecastreerd moeten worden voor de leeftijd van 5 maanden, of voor verhandeling. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de kweker. Wie in de toekomst katten wil kweken, zal een erkenning als hobbykweker moeten aanvragen. Voorts moeten steden en gemeenten een kattenplan opstellen om het zwerfkattenprobleem aan te pakken. “We willen vat krijgen op de kattenpopulatie, in het belang van de dieren zelf”, dixit Weyts. “Er worden nu gewoon te veel katten geboren en veel te veel dieren eindigen op de straat of in het asiel.” De huidige regels bepalen op dit vlak dat iedereen die een kat verkoopt of weggeeft, het dier eerst moet laten steriliseren of castreren. bron: Belga
  [naar artikel]
 37. Charles Michel waarschuwt Britten: “Neem jullie verantwoordelijkheid” (13/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Voorzitter van de Europese Raad Charles Michel heeft de Britse regering zondag gewaarschuwd “haar verantwoordelijkheid te nemen” en het vorig jaar gesloten scheidingsverdrag met de EU volledig na te leven.
  [naar artikel]
 38. Ministerraad legt nieuwe btw-regels vast voor e-commerce (11/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De ministerraad heeft vrijdag een wetsontwerp goedgekeurd dat de btw-regels voor de e-commerce wijzigt. Het gaat om de omzetting van een Europese richtlijn, die de belastingheffing van alle onlineverkopen aan consumenten binnen de EU systematisch organiseert. Bedoeling is dat de regels op 1 juli 2021 in werking treden.
  [naar artikel]
 39. IS eist verantwoordelijkheid voor aanslagen in Sri Lanka op (23/04/2019 - Knack)
  Islamitische Staat (IS) heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslagen in Sri Lanka. De terreurgroep deed dat dinsdag via zijn officiële communicatiekanaal Amaq.
  [naar artikel]
 40. 'Termont ontloopt zijn verantwoordelijkheid' (04/10/2018 - De Tijd)
  06:37 Volgens N-VA-politicus Siegfried Bracke ontloopt Gents burgemeester Daniël Termont (sp.a) zijn verantwoordelijkheid in het dossier van sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent.
  [naar artikel]
 41. Meer uitdaging en voldoening uit je werk halen? Ga voor een job met verantwoordelijkheid (30/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Klaar voor de volgende stap in je carrière? Een functie met verantwoordelijkheid biedt extra uitdaging en voldoening! Ontdek alle vacatures en
  [naar artikel]
 42. Bourgeois roept Brussel op tot verantwoordelijkheid: "It takes two to tango" (19/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister-president Geert Bourgeois roept de Brusselse regering op haar verantwoordelijkheid te nemen in het dossier van de geluidsnormen
  [naar artikel]
 43. Premies Wilmès roept in videoboodschap bevolking op tot verantwoordelijkheid: “We moeten het nú doen, en niet wachten tot het te laat is” (15/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Wilmès roept in een videoboodschap de bevolking op om hun verantwoordelijkheid te nemen en de coronaregels te blijven volgen. Of dat zal...
  [naar artikel]
 44. De Wever in nieuwjaarsspeech: ‘N-VA is niet bang om haar verantwoordelijkheid op te nemen’ (11/01/2020 - De Morgen)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij benadrukt dat N-VA haar verantwoordelijkheid wil opnemen in de federale formatie. “Maar het is alles behalve duidelijk wat de komende dagen zullen brengen.”
  [naar artikel]
 45. Washington klaagt “verantwoordelijkheid” van Moskou aan na bombardementen in Syrië (23/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Verenigde Staten hebben donderdag de “bijzondere verantwoordelijkheid” aangeklaagd van Rusland voor de bombardementen van het regime van Damascus. Daarbij vielen vierhonderd doden sinds zondag in de rebellenenclave van Oost-Ghouta in Syrië.
  [naar artikel]
 46. Eric Van Rompuy (CD&V) wil geen scheidsrechter spelen: “Verantwoordelijkheid ligt bij PS en N-VA” (19/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Eric Van Rompuy vindt niet dat zijn partij gedwongen moet worden tot een keuze voor federale regeringscoalitie. "De verantwoordelijkheid ligt bij...
  [naar artikel]
 47. De Wever: “Wil nog altijd graag verantwoordelijkheid nemen” (13/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever weerlegt bij VTM Nieuws dat hij geen verantwoordelijkheid wil nemen op federaal niveau. Hij reageert daarmee op de uitval van PS-voorzitter en voormalig informateur Paul Magnette.
  [naar artikel]
 48. De Wever: “Wil nog altijd graag verantwoordelijkheid nemen” (13/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever weerlegt bij VTM Nieuws dat hij geen verantwoordelijkheid wil nemen op federaal niveau. Hij reageert daarmee op de uitval van PS-voorzitter en voormalig informateur Paul Magnette.
  [naar artikel]
 49. EU-president Michel waarschuwt: “Britten moeten verantwoordelijkheid nemen” (13/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voorzitter van de Europese Raad Charles Michel heeft de Britse regering zondag gewaarschuwd "haar verantwoordelijkheid te nemen" en het vorig jaar...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.