Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 May 2022
20:21 uur

Testdorp Spoor Oost verwacht dit weekend zeer veel volk

VRT NWS

08/01/2021 - 16:26

Het Antwerpse testdorp aan Spoor Oost in Borgerhout verwacht dit weekend een grote toestroom van reizigers die komen voor hun tweede test. Wie langer dan twee dagen in een rode zone in het buitenland is geweest, moet zich niet alleen laten testen op de dag van terugkomst, maar ook nog eens een week later. Omdat vorig weekend, op het einde van de kerstvakantie, opmerkelijk veel mensen langskwamen, verwachten ze in het testdorp ook dit weekend een grote toestroom.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Antwerps testdorp verhuist van Spoor Oost naar Vogelzanglaan<BR /> (27/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het testdorp op Spoor Oost in Borgerhout verhuist volgende week, vrijdag 4 juni, naar de Wilrijkse Pleinen aan de Vogelzanglaan in Antwerpen, op een boogscheut van Antwerp Expo. Het vaccinatiecentrum blijft op Spoor Oost. Door het testdorp te verhuizen, kan het vaccinatietempo in Borgerhout nog verhoogd worden.
  [naar artikel]
 2. Testdorp op Spoor Oost dit weekend al in de steigers, volgende week proefdraaien (01/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Dit weekend moeten de tenten al verrijzen op Spoor Oost in Borgerhout. Dinsdag of woensdag zou het testdorp van de stad Antwerpen moeten kunnen proefdraaien. Maar er moet nog een en ander worden geregeld vooraleer er tot vierduizend Antwerpenaren per dag kunnen getest worden op corona.
  [naar artikel]
 3. 2.005 tests dit weekend in testdorp: “We kunnen nog meer aan” (10/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het werd dit weekend het drukste weekend sinds de oprichting van het testdorp op Spoor Oost in Borgerhout. Zaterdag lieten 980 mensen zich testen, zondag was goed voor 1.025 tests. “Als het nodig is, kunnen we drieduizend personen per dag testen”, zegt hoofdcoördinator van het testdorp Alain Bollen.
  [naar artikel]
 4. Testdorp verhuist deze winter: Spoor Oost is geen geschikte locatie als het koud en nat is (08/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het corona-testdorp trekt binnenkort weg van Spoor Oost. Het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en de stad Antwerpen zijn op zoek naar een nieuwe locatie die meer geschikt is voor de wintermaanden. Op 21 november opent de wintereditie van de Sinksenfoor op Spoor Oost.
  [naar artikel]
 5. Golazo bouwt testdorp op Spoor Oost, eind deze week eerste tests (04/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De dranghekken en de tenten waarin de mensen worden getest staan er al. De opstelling van het testdorp op Spoor Oost in Borgerhout heeft veel weg van de aankomstzone van de Antwerp 10 Miles. Dat is geen toeval, sportevenementenorganisator Golazo zorgt voor de opbouw van het hele gebeuren.
  [naar artikel]
 6. Golazo bouwt testdorp op Spoor Oost, eind deze week eerste tests (03/08/2020 - De Standaard)
  De dranghekken en de tenten waarin de mensen worden getest staan er al. De opstelling van het testdorp op Spoor Oost in Borgerhout heeft veel weg van de aankomstzone van de Antwerp 10 Miles. Dat is geen toeval, sportevenementenorganisator Golazo zorgt voor de opbouw van het hele gebeuren.
  [naar artikel]
 7. Sneltesten in testdorp Spoor Oost moeten superverspreiders opsporen (09/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In het testdorp op Spoor Oost in Borgerhout zijn ze vandaag (maandag) ook met sneltesten beginnen te werken. Hiermee kunnen superverspreiders snel opgespoord worden. Het resultaat is al na een kwartier gekend, veel sneller dan de gewone testen die eerst nog naar een labo moeten.
  [naar artikel]
 8. Coronatestdorp sluit op Spoor Oost en verhuist naar Wilrijkse Plein: "Meer vaccinaties én meer tests mogelijk" (27/05/2021 - VRT NWS)
  Het testdorp op Spoor Oost in Antwerpen zal verhuizen naar Wilrijkse Plein, naast Antwerp Expo aan de Vogelzanglaan. Dat moet ervoor zorgen dat het vaccinatiedorp op Spoor Oost op volle capaciteit zal kunnen werken. Tegelijk zullen er ook in het nieuwe testdorp meer tests afgenomen kunnen worden dan op Spoor Oost. Er zullen wel alleen nog betalende tests afgenomen worden voor reizigers bijvoorbeeld. Donderdag 3 juni gaat het testdorp op Spoor Oost dicht en vrijdag 4 juni gaat dat op Wilrijkse Plein open.
  [naar artikel]
 9. Antwerps testdorp op Spoor Oost valt stil, nieuwe locatie wordt efficiënter én frisser (03/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  133.988 wissers gingen er in de neus in het testdorp op Spoor Oost sinds 6 augustus 2020. De allerlaatste coronatest werd er vanmiddag uitgevoerd. Vanaf vrijdagnamiddag huist het Antwerpse testdorp op het Wilrijkse Plein in de Vogelzanglaan. Daar kunnen de coronatests op volle capaciteit verdergaan. Bijkomend voordeel: het is er bij mooi weer niet zo heet als op de betonnen vlakte in Borgerhout.
  [naar artikel]
 10. Testdorp op Spoor Oost ziet opkomst verdubbelen (23/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Testdorp TestCovid aan Spoor Oost in Borgerhout zag zondag zijn dagopkomst verdubbelen en behaalde daarmee een nieuw dagrecord. Sinds zaterdag worden ook mensen die terugkeren uit een oranje zone naar het testdorp geleid om zich te laten testen, waardoor huisartsen en spoeddiensten zich beter kunnen focussen op het testen van mensen die symptomen vertonen.
  [naar artikel]
 11. Testdorp Spoor Oost wil kindvriendelijk testen met mobiele teams en speekseltests (31/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Morgen gaan de scholen open. De kans bestaat dat heel wat kinderen moeten getest worden op corona. De stuurgroep achter het testdorp aan Spoor Oost in Antwerpen wil dat op een kindvriendelijke manier doen. “Je kunt met een speekseltest werken. Of je kunt bijvoorbeeld met een mobiel team naar de scholen trekken en ter plaatse staaltjes nemen”, zegt Jan Stroobants, spoedarts aan het ZNA Middelheim en een van de coördinatoren van het testdorp.
  [naar artikel]
 12. “Bij uitbraak moeten scholen naar testdorp op Spoor Oost” (22/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In het testdorp op Spoor Oost konden vanaf zaterdag ook mensen terecht die terugkeren uit een oranje zone. Eerder gebeurde dat enkel bij rode zones en voor mensen die een code kregen van contact tracers. Maar nog veel meer groepen moeten in het testdorp terecht kunnen, zegt Antwerps schepen Fons Duchateau. Huis- en bedrijfsartsen moeten zelf mensen kunnen sturen en nu 1 september nadert, moeten ook vooral de scholen ernaartoe kunnen.
  [naar artikel]
 13. Covid-19-testdorp op Spoor Oost moet sluiten door hevige wind (21/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het Covid-19-testdorp op Spoor Oost in Antwerpen moet woensdagnamiddag sluiten door de hevige wind. Dat meldt het kabinet van schepen voor Gezondheidszorg Fons Duchateau (N-VA). Mensen die een afspraak hadden, zijn ingelicht en er worden maatregelen genomen om het testdorp te beveiligen voor de winter.
  [naar artikel]
 14. Deze vakantiegangers lieten zich testen op Spoor Oost tijdens drukste weekend (09/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het testdorp op Spoor Oost in Borgerhout is zaterdag en zondag vier uur langer geopend dan normaal. Het testdorp gaat het drukste weekend ooit in onder meer omdat terugkerende reizigers zich verplicht moeten laten testen. Zaterdag lieten negenhonderd mensen zich testen, zondag worden dat er nog meer. Maar wie zijn de mensen die op reis gingen en waarom trokken ze toch nog naar rode zones?
  [naar artikel]
 15. Corona-testdorp moet plaats ruimen voor Sinksenfoor (07/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het corona-testdorp aan Spoor Oost, langs de Singel in Borgerhout, gaat binnenkort weg. Het verdwijnt niet, maar het verhuist. Om plaats te maken voor de wintereditie van de Sinksenfoor, die eind november en begin december naar Spoor Oost komt. Er wordt momenteel druk gezocht naar een andere geschikte locatie voor het testdorp. Om daar meteen ook tijdens de wintermaanden te blijven.
  [naar artikel]
 16. Het blijft rustig in testdorp Spoor Oost: “Naar schatting zal slechts kwart van alle opgeroepen mensen zich dit weekend laten testen” (24/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ook vandaag blijft het relatief rustig in testdorp Spoor Oost in Antwerpen. Hoewel 6.500 Antwerpenaren werden opgeroepen om zich te laten testen dit weekend, kwamen er zaterdag slechts 998 mensen langs. Vandaag stonden er ook een kleine duizend afspraken gepland. Schepen Fons Duchateau is echter maar matig tevreden over de opkomst. “Ik had gehoopt dat er meer mensen zouden komen.”
  [naar artikel]
 17. Eerste coronatesten in Antwerps testdorp afgenomen (06/08/2020 - VRT NWS)
  Vanaf vanmorgen is het corona-testdorp in Spoor Oost in Borgerhout open. Inwoners van de stad Antwerpen en buurgemeenten Borsbeek, Wommelgem, Schoten en Stabroek kunnen er dan terecht voor een coronatest. “Het loopt zeer vlot en volgens de planning”, vertelt dokter Hilde Phillips.
  [naar artikel]
 18. 120 personen getest op eerste dag van testdorp: “In vier minuten binnen en buiten” (06/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het testdorp TestCovid op Spoor Oost is donderdagmorgen officieel en met succes van start gegaan. De studenten Verpleegkunde, stewards, artsen en woordvoerders hebben zich nu al bewezen als een goed geoliede machine. Een test laten afnemen op Spoor Oost duurt niet meer dan een paar minuten. “En nu is het afwachten op het resultaat, dat is een beetje zoals op de Lotto spelen”, klinkt het bij André Van Wolvelaer (58), die het testdorp tevreden uitrijdt. De eerste dag lieten 120 personen zich testen.
  [naar artikel]
 19. Het blijft rustig in testdorp Spoor Oost: “Had gehoopt dat er meer mensen zouden zijn” (24/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ook vandaag blijft het relatief rustig in testdorp Spoor Oost in Antwerpen. Hoewel 6.500 Antwerpenaren werden opgeroepen om zich te laten testen dit weekend, kwamen er zaterdag slechts 998 mensen langs. Vandaag stonden er ook een kleine duizend afspraken gepland. Schepen Fons Duchateau is echter maar matig tevreden over de opkomst. “Ik had gehoopt dat er meer mensen zouden komen.”
  [naar artikel]
 20. Het blijft rustig in testdorp Spoor Oost: “Had gehoopt dat dat er meer mensen zouden zijn” (24/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ook vandaag blijft het relatief rustig in testdorp Spoor Oost in Antwerpen. Hoewel 6.500 Antwerpenaren werden opgeroepen om zich te laten testen dit weekend, kwamen er zaterdag slechts 998 mensen langs. Vandaag stonden er ook een kleine duizend afspraken gepland. Schepen Fons Duchateau is echter maar matig tevreden over de opkomst. “Ik had gehoopt dat er meer mensen zouden komen.”
  [naar artikel]
 21. Testdorp Spoor Oost komt nu echt op gang door vele terugkeerders uit rode of oranje zone (09/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Maandag maakten 451 mensen een afspraak om zich te laten testen in het testdorp op Spoor Oost in Borgerhout, dat nu ongeveer een maand operationeel is. 432 daarvan kwamen daadwerkelijk opdagen. Dat is een pak meer dan de eerste weken van het testdorp, toen er per week in totaal ongeveer 731 mensen een test lieten uitvoeren. Dat het dorp nu op volle toeren draait, is onder meer het gevolg van een “terugkeerders uit vakantie met een goede burgerzin” volgens spoedarts Jan Stroobants.
  [naar artikel]
 22. Recordweekend voor testdorp Spoor Oost: 1.800 mensen laten zich testen op het coronavirus (09/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Maar liefst 1.800 mensen zullen zich in het testdorp op Spoor Oost dit weekend laten testen op het coronavirus. Dat is een record. Het merendeel van hen kwam voor een tweede verplichte test nadat ze vorige week terugkwamen van vakantie. Uit de resultaten van de eerste test bleek dat 3 procent van de terugkeerders positief testte, een cijfer dat met de tweede test waarschijnlijk hoger zal liggen.
  [naar artikel]
 23. 1 op 12 in Antwerps testdorp test positief op corona (30/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Van de mensen die zich laten testen in het corona-testdorp aan Spoor Oost in Borgerhout blijken 7 tot 8 procent positief. Dat bevestigt spoedarts Jan Stroobants aan atv. Het testdorp draait sinds een week op volle toeren. Veel vakantiegangers die terugkomen uit een rode of oranje zone laten zich daar testen, gemiddeld zo’n 400 per dag.
  [naar artikel]
 24. Zo zal het eerste Belgische testdorp voor Covid-19 op Spoor Oost werken: met activatiecode, registratie en op afspraak (05/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf donderdag 6 augustus vanaf 9.30 uur opent het eerste Belgische testdorp voor Covid-19 op grote schaal op de site van Spoor Oost. Inwoners van...
  [naar artikel]
 25. Testdorp Spoor Oost verhuist niet en wordt winterklaar gemaakt (27/10/2020 - VRT NWS)
  Het coronatestdorp op de terreinen van Spoor Oost in Borgerhout kan dan toch op die plaats blijven staan. Normaal moest het plaats ruimen voor de wintereditie van de Sinksenfoor maar nu die niet doorgaat, kan het testdorp blijven. Het wordt wel aangepast zodat het personeel tijdens de wintermaanden niet in de kou hoeft te staan.
  [naar artikel]
 26. Zo zal het eerste Belgische testdorp voor Covid-19-tests op Spoor Oost werken: met activatiecode, registratie en na het maken van een afspraak (05/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf donderdag 6 augustus vanaf 9.30u opent het eerste Belgische testdorp voor COVID-19-tests op grote schaal op de site van Spoor Oost. Inwoners...
  [naar artikel]
 27. Tot 4.000 tests per dag in groot covid-testdorp aan Spoor Oost (30/07/2020 - De Standaard)
  Met een covid-testdorp wil de stad Antwerpen tijdelijk op grote schaal mensen zonder symptomen kunnen testen.
  [naar artikel]
 28. Vaccinatiedorp Spoor Oost tijdelijk dicht door de hevige wind: vaccinatie start weer op om 13 uur (11/03/2021 - VRT NWS)
  Door de hevige rukwinden is beslist om het vaccinatiedorp op Spoor Oost in Antwerpen rond 10.15 uur omwille van de veiligheid te sluiten. De geplande vaccinaties van deze voormiddag zijn geannuleerd. Om 13 uur zal er opnieuw gevaccineerd worden op een andere plaats. Mensen die dan een afspraak hebben, moeten gewoon naar Spoor Oost komen, van waar er pendelbussen heen en terug rijden. Het testdorp op Spoor Oost blijft wel open.
  [naar artikel]
 29. Meer mensen kunnen zich laten testen op corona in het Antwerpse testdorp Spoor Oost  (02/09/2020 - VRT NWS)
  Vanaf vandaag kan je in het Antwerpse corona-testdorp Spoor Oost ook een test laten afnemen als je op reis gaat naar het buitenland en daar een negatieve covid-test moet kunnen voorleggen. Ook wie positief is getest, zonder symptomen, krijgt voortaan na vijf dagen een uitnodiging voor een tweede test. Als die negatief is, kan je mogelijk vroeger uit quarantaine.
  [naar artikel]
 30. Testdorp Spoor Oost in Borgerhout klaar voor de winter: "Verwarmde tent en grotere testcapaciteit" (03/11/2020 - VRT NWS)
  Op Spoor Oost in Borgerhout is een nieuw testdorp geopend. Het nieuwe wintertestdorp biedt met een grotere en verwarmde tent voldoende bescherming tegen de wind en de koude. &quot;Als het nodig is, kunnen we hier zo'n 5.000 mensen per dag ontvangen&quot;, zegt initiatiefnemer en spoedarts Jan Stroobants. Het wintertestdorp zal nog zeker de hele winter kunnen meegaan.
  [naar artikel]
 31. Honderdduizendste test afgenomen in Antwerps testdorp na “drukste week sinds de start” (01/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  In het Antwerpse testdorp op Spoor Oost is donderdag de 100.000ste bezoeker getest. De stad Antwerpen en ziekenhuisnetwerk ZNA, die samen het testdorp uitbaten, maakten van de gelegenheid gebruik om de vele medewerkers in de bloemetjes te zetten. Ze maakten ook bekend dat de voorbije week (22-28 maart) de drukste was sinds de start met 5.182 testen.
  [naar artikel]
 32. Antwerps testdorp moet sluiten door hevige wind (21/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Covid-19-testdorp op Spoor Oost in Antwerpen moet woensdagnamiddag sluiten door de hevige wind. Dat meldt het kabinet van schepen voor Gezondheidszorg Fons Duchateau (N-VA). Mensen die een afspraak hadden, zijn ingelicht en er worden maatregelen genomen om het testdorp te beveiligen voor de winter.
  [naar artikel]
 33. Meer mensen kunnen vanaf volgende week terecht in testdorp Spoor Oost (21/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Vanaf volgende week kunnen er meer mensen terecht in het testdorp van Spoor Oost in Borgerhout. “Mensen die naar het buitenland gaan voor vakantie of voor hun werk, kregen tot nu toe geen activatiecode om zich te laten testen. Dat kan vanaf volgende week wel”, zegt schepen van Gezondheidszorg Fons Duchateau (N-VA).
  [naar artikel]
 34. Testdorp voor Antwerpenaren zonder symptomen vanaf vandaag open (06/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op Park Spoor Oost aan de Noordersingel in Antwerpen opent deze ochtend het testdorp TestCovid voor mensen zonder symptomen. Inwoners van de stad...
  [naar artikel]
 35. 100.000e coronatest in testcentrum Spoor Oost: 100.000 "neuzekes" voor de vrijwilligers (01/04/2021 - VRT NWS)
  In het testdorp op Spoor Oost in Borgerhout, werd vandaag de 100.000e bezoeker getest op COVID-19. Het testdorp werd op 6 augustus 2020 ingericht om de druk op de Antwerpse huisartsen en spoeddiensten te verlichten. Naast inwoners van de stad Antwerpen en haar districten, zijn ook inwoners van Borsbeek, Schoten, Stabroek en Wommelgem er welkom. Naar aanleiding van de 100.000e test werden ook de vrijwilligers van het testcentrum bedankt: er werden maar liefst 100.000 &quot;neuzekes&quot; uitgedeeld.
  [naar artikel]
 36. Eerste sneltests op Spoor Oost: “Net een zwangerschapstest” (09/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In het testdorp op Spoor Oost in Borgerhout worden sinds maandagmiddag sneltests afgenomen. De analyse van het staal wordt ter plekke gedaan en de testpersoon heeft het resultaat een kwartier tot een halfuur later. De tests zijn voorbehouden voor de essentiële beroepssectoren en moeten vooral vermijden dat superverspreiders aan het werk blijven.
  [naar artikel]
 37. Antwerps testdorp plant verhuis naar locatie die ‘winterproof’ is (08/10/2020 - De Standaard)
  Het COVID-testdorp van de stad Antwerpen en het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) blijft ook de komende maanden bestaan, maar zal verhuizen van de huidige site Spoor Oost naar een locatie die geschikt is voor de wintermaanden.
  [naar artikel]
 38. Twintigduizendste Covid-test afgenomen in testdorp Antwerpen (10/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  In het Covid-19-testdorp op Spoor Oost in Antwerpen is de twintigduizendste persoon getest op het coronavirus. Dat meldt het kabinet van schepen voor gezondheidszorg Fons Duchateau (N-VA) zaterdag. Vanaf maandag wordt de capaciteit van de site opgedreven om de verwachte stijging op te vangen.
  [naar artikel]
 39. Deze vakantiegangers lieten zich testen tijdens drukste weekend: “Alleen jammer voor de kinderen dat ze nog niet naar school konden” (09/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het testdorp op Spoor Oost in Borgerhout is zaterdag en zondag vier uur langer geopend dan normaal. Het testdorp gaat het drukste weekend ooit in onder meer omdat terugkerende reizigers zich verplicht moeten laten testen. Zaterdag lieten negenhonderd mensen zich testen, zondag worden dat er nog meer. Maar wie zijn de mensen die op reis gingen en waarom trokken ze toch nog naar rode zones?
  [naar artikel]
 40. Het blijft rustig in Antwerps testdorp: “Had gehoopt dat dat er meer mensen zouden zijn” (24/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ook vandaag blijft het relatief rustig in testdorp Spoor Oost in Antwerpen. Hoewel 6.500 Antwerpenaren werden opgeroepen om zich te laten testen dit weekend, kwamen er zaterdag slechts 998 mensen langs. Vandaag stonden er ook een kleine duizend afspraken gepland. Schepen Fons Duchateau is echter maar matig tevreden over de opkomst. “Ik had gehoopt dat er meer mensen zouden komen.”
  [naar artikel]
 41. Vorig jaar konden we nog naar de kerstmarkt, nu naar het testdorp (09/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In het corona-testdorp op Spoor Oost in Borgerhout gebeuren de tests nu kerst-proof. Het personeel dat de doorrijdende mensen test, maakt het voor zichzelf en de passanten gezellig met knalrode kerstmutsen, wat dennengroen en sfeervolle lichtjes. Met hun faceshields en blauw-witte veiligheidskledij lijken de testers wel een choreografie uit te voeren.
  [naar artikel]
 42. Meer mensen kunnen zich vanaf volgende week laten testen op corona in testdorp Spoor Oost in Antwerpen (21/08/2020 - VRT NWS)
  Vanaf volgende week zullen er meer mensen zich kunnen laten testen op het coronavirus in het testdorp van Spoor Oost in Borgerhout. “Mensen die naar het buitenland gaan voor vakantie of voor hun werk, kregen tot nu toe geen activatiecode om zich te laten testen. Dat kan vanaf volgende week wel”, zegt Antwerps schepen Fons Duchateau (N-VA). Die mensen moeten hun test wel uit eigen zak betalen.
  [naar artikel]
 43. Overschot vaccins lokt massaal veel Antwerpenaren ‘s avonds naar Spoor Oost (08/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Aan het vaccinatiecentrum in Spoor Oost stond dinsdagavond na sluiting nog een lange rij mensen. Door een foute telling was er een groot overschot van vaccins. Deze werden uitgedeeld aan iedereen die langskwam. Het nieuws werd via via verspreid en bracht heel wat volk op de been.
  [naar artikel]
 44. 13 maanden en 217.000 neuswissers later: allerlaatste test afgenomen in Antwerps testdorp (05/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De allerlaatste wisser ging vanmiddag om 14 uur in een neus in het Antwerpse testdorp TestCovid. 13 maanden lang konden inwoners van de stad Antwerpen en randgemeenten Borsbeek, Stabroek, Schoten en Wommelgem zich laten testen op COVID-19, eerst aan Spoor Oost en nadien aan de Wilrijkse Pleinen. Uiteindelijk werden 217.000 inwoners getest.
  [naar artikel]
 45. Antwerps testdorp sluit op 5 september: “Doel bereikt” (30/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Antwerpse testdorp TestCovid sluit op 5 september definitief de deuren. Eerder verhuisde het al van de site Spoor Oost naar de Wilrijkse Pleinen om meer plaats te bieden aan vaccinatiedorp VacCovid. Volgens de stad Antwerpen en ziekenhuisnetwerk ZNA zijn de doelstellingen bereikt en is het nu tijd om volledig over te schakelen op testen bij de huisarts, triagepunten of laboratoria.
  [naar artikel]
 46. Fire is Gold verlaat Linkeroever en trekt naar Borgerhout: nieuwe editie gaat door op Spoor Oost (07/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Dit jaar (hopelijk) geen vaccinatie- of testdorp meer op Spoor Oost, wel een massa feestgedruis. Het grootste hiphopfestival van ons land, Fire is Gold, laat namelijk weten de Schelde over te steken. Het verruilt het domein Middenvijver op Linkeroever voor Borgerhout. Belangrijkste reden daarvoor is de bereikbaarheid.
  [naar artikel]
 47. Antwerpen krijgt eigen “Covid-testdorp” voor mensen zonder symptomen (30/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op de site Spoor Oost in Antwerpen opent volgende week #TestCovid, een locatie voor Covid-tests op grote schaal. In het testdorp kunnen 500 tot 4.000 testafnames per dag gebeuren, stelt de stad. Het project is specifiek bedoeld voor mensen zonder symptomen.
  [naar artikel]
 48. Antwerpen krijgt eigen “Covid-testdorp” voor mensen zonder symptomen (30/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Op de site Spoor Oost in Antwerpen opent volgende week #TestCovid, een locatie voor Covid-tests op grote schaal. In het testdorp kunnen 500 tot 4.000 testafnames per dag gebeuren, stelt de stad. Het project is specifiek bedoeld voor mensen zonder symptomen.
  [naar artikel]
 49. IN BEELD. Eerste foorkramers neergestreken op Spoor Oost (06/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Sinksenfoor komt er weer aan. Op Spoor Oost zijn afgelopen weekend de eerste foorkramers neergestreken en begonnen met de opbouw. Het wordt de derde editie van de Sinksenfoor op Spoor Oost. De jaarlijkse kermis start zaterdag 19 mei en loopt tot en met 24 juni.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy