Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 January 2021
09:19 uur

Ook onpartijdigheid VTM Nieuws zal gescreend worden

Apache

08/01/2021 - 17:51

In de nieuwe beheersovereenkomst tussen de Vlaamse Regering en VRT staat dat de openbare omroep zijn medewerking zal verlenen aan de monitoring van zijn onpartijdigheid. Dat onderzoek zal passen in een ‘benchmark’, een vergelijking met andere zenders. Dat betekent dat ook de onpartijdigheid van VTM Nieuws zal worden gescreend. Bij VTM-eigenaar DPG Media vallen ze


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Alle Belgen gescreend via gezichtsherkenning (02/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Als je in de toekomst een nieuwe identiteitskaart of een nieuw paspoort wil, zal je pasfoto eerst gescreend worden met software voor gezichtsherkenning.
  [naar artikel]
 2. Amper 4 op de 10 vliegtuigpassagiers  in ons land gescreend (21/02/2019 - VRT NWS)
  Sinds januari 2018 heeft ons land een 'Passagiersinformatie-eenheid' die alle vliegtuigpassagiers moet screenen, maar nu wordt amper 38 procent van de passagiers gescreend. Dat schrijft De Tijd. De regering had nochtans aangekondigd dat tegen eind vorig jaar 75 procent van alle passagiers gescreend zou worden. 
  [naar artikel]
 3. Hoezo, de VRT is een rood fabriekje? (11/04/2019 - De Morgen)
  De VRT start dit najaar met het monitoren van programma's op onpartijdigheid. Die screening komt er na enkele onderzoeken over de onpartijdigheid van de openbare omroep. 'Daar werd bewezen er geen bepaalde kleur aan de VRT hangt', zegt de voorzitter.
  [naar artikel]
 4. Ook Rode Duivels worden gescreend om te checken of ze chanteerbaar zijn (15/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  In de aanloop naar het Europees voetbalkampioenschap worden de Rode Duivels en hun staf, net als de andere deelnemende teams, gescreend op mogelijke aanwijzingen van matchfixing. Dat gebeurt door het nationaal platform ter bestrijding van de manipulatie van sportcompetities, bevestigen Eric Bisschop en Guy Goudesone. Zij coördineren in ons land de strijd tegen sportfraude.
  [naar artikel]
 5. Pasgeboren baby's vanaf volgend jaar gescreend op mucoviscidose (20/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Pasgeboren baby's zullen van 1 januari 2019 met het Bevolkingsonderzoek Aangeboren Aandoeningen ook gescreend worden op mucoviscidose. Zo wil...
  [naar artikel]
 6. Ook Rode Duivels gescreend om te checken of ze chanteerbaar zijn (15/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de aanloop naar het Europees voetbalkampioenschap worden de Rode Duivels en hun staf, net als de andere deelnemende teams, gescreend op mogelijke aanwijzingen van matchfixing. Dat gebeurt door het nationaal platform ter bestrijding van de manipulatie van sportcompetities.
  [naar artikel]
 7. Pasgeboren baby's worden vanaf 2019 gescreend op mucoviscidose (20/12/2018 - Knack)
  Pasgeboren baby's zullen van 1 januari 2019 met het Bevolkingsonderzoek Aangeboren Aandoeningen ook gescreend worden op mucoviscidose.
  [naar artikel]
 8. Trump twijfelt aan onpartijdigheid speciaal aanklager (23/06/2017 - De Tijd)
  17:52 De Amerikaanse president Donald Trump heeft de onpartijdigheid in twijfel getrokken van de speciale aanklager die onderzoekt of er links waren tussen de entourage van Trump en het Kremlin tijdens de v...
  [naar artikel]
 9. Verdacht persoon op je vliegtuig? Dan word je zelf voortaan ook gescreend (03/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Veiligheid Jan Jambon (N-VA) versoepelt de wet over het bijhouden van passagiers­gegevens. Wie op hetzelfde vliegtuig zit als een gezocht persoon, zal binnenkort automatisch worden gescreend. Zo willen de veiligheidsdiensten onder andere achterhalen of de verdachte met handlangers reist.
  [naar artikel]
 10. Trump trekt onpartijdigheid hoofdonderzoeker Russische connecties in twijfel (23/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een interview met Fox News de onpartijdigheid van Robert Mueller in twijfel getrokken. Mueller is
  [naar artikel]
 11. Amper twee op de vijf vliegtuigpassagiers gescreend (21/02/2019 - De Tijd)
  01:05 Sinds januari vorig jaar heeft ons land een ‘Passagiersinformatie-eenheid’ (BelPIU) die alle vliegtuigpassagiers moet screenen, maar amper twee op de vijf worden al gescreend.
  [naar artikel]
 12. Festivalbezoekers niet meer automatisch gescreend door politie (26/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bezoekers van festivals worden niet meer automatisch gescreend door de politie. Dat kondigt minister Jan Jambon aan in een persconferentie. "We...
  [naar artikel]
 13. Amper twee op de vijf vliegtuigpassagiers gescreend (21/02/2019 - Metro)
  Sinds januari vorig jaar heeft ons land een ‘Passagiersinformatie-eenheid’ die alle vliegtuigpassagiers moet screenen, maar amper twee op de vijf worden al gescreend. Het gaat om 38 procent van de passagiers. Dat zijn er amper meer dan wanneer de screenings van start gingen, meldt De Tijd vandaag. De federale regering had nochtans aangekondigd dat tegen eind 2018 al 75 procent van de passagiersdata zou worden gescreend. Maar het blijkt technisch moeilijker dan gedacht om het systeem te linken aan de verschillende reservatiesystemen van de vliegtuigmaatschappijen. De eerste maatschappij die haar data doorspeelde, was Brussels Airlines. Maar welke luchtvaartmaatschappijen nog niet zijn aangekoppeld, wil het Crisiscentrum om veiligheidsredenen niet prijsgeven. Het Crisiscentrum hoopt tegen april alsnog 75 procent van de passagiersdata te kunnen screenen. bron: Belga Het bericht Amper twee op de vijf vliegtuigpassagiers gescreend verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Pasgeboren baby’s vanaf 2019 gescreend op mucoviscidose (20/12/2018 - De Standaard)
  Pasgeboren baby’s zullen vanaf 1 januari 2019 met het Bevolkingsonderzoek Aangeboren Aandoeningen ook gescreend worden op mucoviscidose. Zo wil minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen ervoor zorgen dat de erfelijke aandoening voor de leeftijd van 2 maanden wordt vastgesteld, zodat de behandeling al vroeg kan starten.
  [naar artikel]
 15. Trump trekt onpartijdigheid speciale aanklager in twijfel: “De hele situatie is belachelijk” (23/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft de onpartijdigheid in twijfel getrokken van Robert Mueller, de speciale procureur die onderzoek doet naar de banden tussen de entourage van Trump en de Russen tijdens de verkiezingscampagne van 2016. Hij deed dat in een gesprek met Fox News dat vrijdag uitgezonden werd.
  [naar artikel]
 16. Leeftijd voor screening op dikkedarmkanker wordt verlaagd naar 50 jaar (22/10/2018 - VRT NWS)
  De komende jaren wordt de leeftijd waarop mensen gescreend worden op dikkedarmkanker verlaagd. Vanaf volgend jaar zullen 51- en 52-jarigen gescreend worden op dikkedarmkanker en vanaf 2020 zullen ook 50-jarigen uitgenodigd worden om deel te nemen aan de screening. Nu mikt die screening op mensen van 53 tot en met 74 jaar. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 17. Ook mentale gezondheid mama’s in spe voortaan gescreend (14/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  HASSELTVlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen (CD&V) wil alle Vlaamse vrouwen tijdens en na hun zwangerschap screenen op mentale problemen. Voor de uitrol maakt hij een budget van 175.000 euro vrij. “Zwangere vrouwen zullen herhaaldelijk gescreend worden op angst en depressieve klachten”, zegt professor Gilbert Lemmens, diensthoofd psychiatrie van het UZ Gent. Hij leidt het project van Vandeurzen in goede banen.
  [naar artikel]
 18. Controle op onpartijdigheid VRT: ‘We zijn hier absoluut niet bang voor’ (10/12/2020 - De Morgen)
  De VRT moet voortaan haar eigen onpartijdigheid monitoren. Vooral N-VA vindt al langer dat de openbare omroep te eenzijdig bericht over thema’s zoals migratie en kernenergie. ‘We zijn hier absoluut niet bang voor’, zegt Frederik Delaplace, de nieuwe CEO van de VRT.
  [naar artikel]
 19. Amper twee op vijf passagiers gescreend in luchthaven: amper meer dan voor start van screenings (21/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Sinds januari vorig jaar heeft ons land een ‘Passagiersinformatie-eenheid’ die alle vliegtuigpassagiers moet screenen, maar amper twee op de vijf worden al gescreend. Het gaat om 38 procent van de passagiers. Dat zijn er amper meer dan wanneer de screenings van start gingen, meldt De Tijd donderdag.
  [naar artikel]
 20. Amper twee op vijf passagiers gescreend in luchthaven: amper meer dan voor start van screenings (21/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Sinds januari vorig jaar heeft ons land een ‘Passagiersinformatie-eenheid’ die alle vliegtuigpassagiers moet screenen, maar amper twee op de vijf worden al gescreend. Het gaat om 38 procent van de passagiers. Dat zijn er amper meer dan wanneer de screenings van start gingen, meldt De Tijd donderdag.
  [naar artikel]
 21. Alle vrijwilligers op Graspop gescreend door politie (15/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Vrijwilligers die deze zomer een handje toesteken op de grote Belgische festivals worden allemaal op voorhand door de politie gescreend. De FOD Binnenlandse Zaken vraagt enkel een screening van vrijwilligers die belast zijn met bewakingsactiviteiten, maar zowel Pukkelpop, Graspop als Rock Werchter sturen standaard álle namen door naar de lokale politie. Op Graspop, dat vandaag start, werd een tiental vrijwilligers geweerd.
  [naar artikel]
 22. Vanaf eind dit jaar worden passagiers van internationale bussen en treinen gescreend (15/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  De wet om passagierslijsten van internationale bussen en treinen te laten screenen op misdadigers en terroristen is sinds kort in orde, maar het systeem om die screening uit te voeren zal pas eind dit jaar operationeel zijn. Dat bericht Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 23. Vanaf eind dit jaar worden passagiers van internationale bussen en treinen gescreend (15/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  De wet om passagierslijsten van internationale bussen en treinen te laten screenen op misdadigers en terroristen is sinds kort in orde, maar het systeem om die screening uit te voeren zal pas eind dit jaar operationeel zijn. Dat bericht Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 24. Theo Francken verdedigt humanitaire visa aan Syriërs, maar geeft verbeterpunt: “Contactpersonen hadden gescreend moeten worden” (13/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Ex-staatssecretaris Theo Francken (N-VA) heeft in het parlement uitleg gegeven over de 1.501 humanitaire visa die hij gegeven heeft aan Syriërs. Hij blijft het systeem verdedigen en wil dat het blijft bestaan, maar geeft wel één verbeterpunt aan. “De contactpersonen hadden ook politioneel gescreend moeten worden.” Daarmee zou hij als politicus ingedekt zijn, gaf hij aan.
  [naar artikel]
 25. Renners Telenet-Fidea gescreend in Virga Jesse: “Afwachten met bang hartje” (01/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De veldrijders van Telenet Fidea werden gisteren gescreend in het Virga Jesse Ziekenhuis in Hasselt. Het onderzoek maakt deel uit van de internationale studie [email protected] over het effect van topsport op het hart en de longen. “Ik moet toegeven dat ik erg nerveus was”, aldus Quinten Hermans.
  [naar artikel]
 26. De waarheid over de waarheid (24/12/2019 - Apache)
  De journalistiek is er niet al te best aan toe. In zeeën aan (des)informatie en surfende nieuwslezers met filter-bubbels, heeft de journalistiek watervrees, want vooral emotie, sensatie, en de hoeveelheid clicks bepalen de waarde van “McDonalds-nieuws”, en niet langer waarheid, objectiviteit of onpartijdigheid.
  [naar artikel]
 27. Laatste twee Soedanezen gescreend in omstreden missie uit ons land gezet (19/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  De laatste twee Soedanezen die in gesloten centra verbleven en werden gescreend door de omstreden identificatiemissie waarbij ambtenaren van het Soedanese regime naar België afzakten, zijn in de nacht van dinsdag op woensdag gerepatrieerd. Dat zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).
  [naar artikel]
 28. Laatste twee Soedanezen gescreend in omstreden missie uit ons land gezet (19/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  De laatste twee Soedanezen die in gesloten centra verbleven en werden gescreend door de omstreden identificatiemissie waarbij ambtenaren van het Soedanese regime naar België afzakten, zijn in de nacht van dinsdag op woensdag gerepatrieerd. Dat zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).
  [naar artikel]
 29. Festivalgangers mogen niet meer automatisch worden gescreend (26/03/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/5XBt30mZvEoA-DpaQguMVwLf-4w/diocontent/108015012/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 30. Jambon: "Net als alle bijna 45.000 politieagenten is de agent die informatie lekte, gescreend" (21/09/2017 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) heeft in de Kamer gereageerd op het dossier over de agent die informatie gelekt zou hebben aan Yassine Atar, broer van Oussama Atar die gezien wordt als de spilfiguur van de aanslagen van 22 maart in ons land. "Net als alle bijna 45.000 politiemensen is hij ook gescreend."
  [naar artikel]
 31. Gemeenschapswachten worden voortaan eerst gescreend (26/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wie de paarse jas van de gemeenschapswacht wil aantrekken, zal in de toekomst eerst een proef moeten afleggen. Dat schrijven Het Nieuwsblad, De...
  [naar artikel]
 32. Kritiek op 'onpartijdig' Rekenhof (14/04/2019 - De Morgen)
  De commissarissen bij het Rekenhof moeten de overheidsbedrijven controleren, maar worden door diezelfde bedrijven betaald. Dat doet vragen rijzen over hun onpartijdigheid. Maar volgens het Rekenhof gebeurt alles volledig wettelijk en transparant.
  [naar artikel]
 33. Yaro (7) kan sterven aan 'simpele' griep (02/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Specialisten willen dat baby's systematisch gescreend worden op een immuun defect. Zo'n defect zorgt ervoor dat het afweersysteem zo slecht
  [naar artikel]
 34. Verboden toegang, u werd gescreend (13/07/2017 - De Morgen)
  De politie schrapt 37 namen van de Tomorrowland-bezoekerslijst. Ze vormen een 'te groot risico'. Maar wat betekent dat eigenlijk, mag dat zomaar, en worden grootschalige screenings nu de nieuwe norm?
  [naar artikel]
 35. Verboden toegang, u werd gescreend (12/04/2019 - De Morgen)
  De politie schrapt 37 namen van de Tomorrowland-bezoekerslijst. Ze vormen een 'te groot risico'. Maar wat betekent dat eigenlijk, mag dat zomaar, en worden grootschalige screenings nu de nieuwe norm?
  [naar artikel]
 36. Tweede reserve-jurylid in proces over aanslag Joods Museum gewraakt (16/01/2019 - Metro)
  Het Brusselse assisenhof heeft deze middag besloten het tweede reserve-jurylid te wraken, nu gebleken is dat de vrouw de nicht is van een van de politiemensen die het onderzoek hebben gevoerd. In totaal zijn nu al drie effectieve juryleden vervangen of gewraakt, en één reserve-jurylid. Van de 24 mensen die uitgeloot waren om te zetelen als effectief of reserve-jurylid, blijven er na vier procesdagen dus nog 20 over. Volgens het hof is het niet automatisch verplicht om een jurylid te wraken als dat jurylid familie blijkt van één van de getuigen maar in casu was de wraking wel aangewezen omdat de verdediging ernstige vragen stelt bij de wijze waarop het onderzoek is gevoerd. Het viel dan ook niet uit te sluiten dat het betrokken reserve-jurylid minstens de schijn van onpartijdigheid niet zou kunnen bewaren als haar neef op de rooster zou gelegd worden. Het vijfde reserve-jurylid moest dan weer niet gewraakt worden, hoewel die op school had gezeten met één van de advocaten van de burgerlijke partijen. In zijn geval was er geen enkele aanwijzing dat de schijn van onpartijdigheid niet zou bewaard worden. Na de dubbele beslissing besloot het hof meteen de zitting te schorsen tot 13.30 uur voor de middagpauze. bron: Belga Het bericht Tweede reserve-jurylid in proces over aanslag Joods Museum gewraakt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. 'Screen DNA van iedere ouder in spe' (05/04/2019 - De Morgen)
  Het zou goed zijn mochten alle koppels met een kinderwens kunnen worden gescreend op erfelijke ziekten, vindt de Hoge Gezondheidsraad. Maar willen we dat? En valt zoiets te betalen?
  [naar artikel]
 38. Twee weken geleden nog gescreend, nu overleden na hartfalen (05/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wat één groot wielerfeest had moeten worden, is uitgedraaid op een nachtmerrie. Niels de Vriendt (20), een jonge belofterenner uit Impe, is...
  [naar artikel]
 39. Alle Belgen worden gescreend via gezichtsherkenning (02/09/2017 - De Standaard)
  Tegen 2019 wil de regering gezichtsherkenning inzetten tegen het ‘gesjoemel’ met identiteitskaarten.
  [naar artikel]
 40. VTM Nieuws houdt het voor bekeken online (17/10/2019 - De Morgen)
  Vanaf 23 oktober stoppen de website en de dagelijkse nieuwsbrief van VTM Nieuws. Het online nieuws zal dan gebundeld worden op hln.be en in de HLN-app. Dat meldt VTM Nieuws in een persbericht.
  [naar artikel]
 41. Website VTM Nieuws verdwijnt, redactie bundelt krachten met HLN.be (17/10/2019 - De Morgen)
  Vanaf 23 oktober stoppen de website en de dagelijkse nieuwsbrief van VTM Nieuws. Het online nieuws zal dan gebundeld worden op hln.be en in de HLN-app. Dat meldt VTM Nieuws in een persbericht.
  [naar artikel]
 42. Gemeenschapswachten worden voortaan eerst gescreend (26/06/2018 - De Morgen)
  Wie de paarse jas van de gemeenschapswacht wil aantrekken, zal in de toekomst eerst een proef moeten afleggen. Dat schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard, de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vandaag. 
  [naar artikel]
 43. Burgemeesters willen screening festivalbezoekers (27/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Festivalgangers, ook en zeker die van Tomorrowland, moeten gescreend worden om zo drugsdealers de toegang tot het terrein te kunnen ontzeggen. Dat zeggen Jeroen Baert en Jurgen Callaerts, burgemeesters van Boom en Rumst (N-VA).
  [naar artikel]
 44. Alle gokspelen binnenkort gescreend op zwart geld (19/04/2017 - De Tijd)
  01:03 Overal waar u gokt in België - van de renbaan, krantenwinkel tot de speelhal - zal u worden gecontroleerd op het witwassen van geld. Geen enkele inzet boven 2.000 euro kan nog anoniem.
  [naar artikel]
 45. Politie screent alle vrijwilligers op festivals (15/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Alle vrijwilligers op de grote muziekfestivals worden deze zomer allemaal op voorhand gescreend. Hiermee gaan de organisatoren verder dan de
  [naar artikel]
 46. Tolkende politie dreigt eerlijke rechtsgang in gedrang te brengen (07/11/2019 - Apache)
  Steeds vaker worden politiemensen tijdens een gerechtelijke procedure ingezet voor taken die in eerste instantie toekomen aan gerechtstolken en -vertalers. Die evolutie stuit op ethisch verzet, omdat de onpartijdigheid van het onderzoek in het gedrang komt. Professionele tolken haken af omwille van de slechte arbeidsomstandigheden.
  [naar artikel]
 47. N-VA neemt gokkende topsporters en entourage in vizier (20/01/2019 - Metro)
  N-VA wil gokkende topsporters aan banden leggen. Een verbod zou er niet komen, wel een automatische screening zodat verdacht gedrag kan worden vastgesteld. De partij dient een wetsvoorstel in het parlement in, bericht De Zondag. N-VA-parlementslid Brecht Vermeulen haalt de mosterd in Groot-Brittannië. “Daar worden nieuwe gokkers gescreend door een derde partij, onder andere om na te gaan of ze een bekend politiek persoon zijn, of nauw verwant daaraan. Ik wil een gelijkaardig systeem voor profsporters. Dat mag niet moeilijk zijn, want elke persoon die wil gokken, moet zich eerst laten registreren met zijn identiteitskaart of rijksregisternummer. Als dat om sporters gaat, zou dat onmiddellijk gerapporteerd moeten worden aan de Kansspelcommissie”, zegt Vermeulen. Hij neemt ook de entourage van de topsporters in het vizier. “Meerderjarige familie en meerderjarige personen die op hetzelfde adres wonen, moeten ook automatisch gescreend worden.” Een verbod vindt Vermeulen dan weer te ver gaan. “Dat zou de individuele vrijheid te veel beperken.” bron: Belga Het bericht N-VA neemt gokkende topsporters en entourage in vizier verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Politie screent álle vrijwilligers op de zomerfestivals (15/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Alle vrijwilligers op de grote muziekfestivals worden deze zomer allemaal op voorhand gescreend. Hiermee gaan de organisatoren verder dan de vraag van Binnenlandse Zaken.
  [naar artikel]
 49. Reizigers gescreend voor meer dan strijd tegen terreur (02/02/2017 - De Standaard)
  De opslag van verschillende gegevens van alle passagiers is een van de speerpunten van het anti-terreurbeleid van de regering, maar de maatregel mikt veel breder dan de ‘war on terror’. Ook drugshandel, autodieven en illegale migratie worden zo opgespoord.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.