Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2021
03:47 uur

Vaccin-apartheid, extreemrechtse Oekraïense milities en de Facebookdreiging

Apache

09/01/2021 - 09:47

Hoe de vaccinatie tegen het coronavirus de wereldwijde ongelijkheid in de verf zet, waarom Facebook de beste propagandamachine is om de democratie te ondermijnen en hoe extreemrechtse milities in Oekraïne zo machtig zijn geworden. Dit alles en meer in de Keuze van Apache, onze selectie van het beste uit binnen- en buitenlandse media. Alle artikels zijn via


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Trump na de polemiek over Proud Boys: “Extreemrechtse milities moeten politie werk laten doen” (30/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft extreemrechtse milities opgeroepen om de politie haar werk te laten doen. Tijdens een debat met de...
  [naar artikel]
 2. Facebook verbiedt advertenties van extreemrechtse milities zoals de Proud Boys (01/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook verbiedt advertenties van extreemrechtse milities in de VS, zoals de Proud Boys. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNBC. Ook...
  [naar artikel]
 3. België weigert witwasconstructies KBC tijdens apartheid te onderzoeken (06/08/2019 - Apache)
  De apartheid zou te lang geleden zijn, en het zou 'te moeilijk zijn voor KBC om de bewijzen te weerleggen'. Zuid-Afrikaanse ngo's beraden zich nu over verdere juridische stappen.
  [naar artikel]
 4. Bart De Wever: ‘Groepen die in apartheid leven doorbreken’ (22/01/2018 - De Standaard)
  De Antwerpse burgmeester Bart De Wever (N-VA) vindt dat er sprake is van een feitelijke apartheid in Antwerpen. Dat zei hij bij de start van de ‘burgemeestersmarathon’ van Radio 2.
  [naar artikel]
 5. Bart De Wever: ‘Groepen die in apartheid leven doorbreken’ (22/01/2018 - De Standaard)
  De Antwerpse burgmeester Bart De Wever (N-VA) vindt dat er sprake is van en feitelijke apartheid in Antwerpen. Dat zei hij bij de start van de ‘burgemeestersmarathon’ van Radio 2.
  [naar artikel]
 6. Apartheid steekt de kop op tijdens protestacties aan Zuid-Afrikaanse uniefs (12/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De vrees groeit dat Zuid-Afrika op weg is naar en nieuwe periode van Apartheid nadat protestacties voor gratis onderwijs steevast op geweld
  [naar artikel]
 7. Apartheid steekt de kop op tijdens protestacties aan Zuid-Afrikaanse uniefs (12/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De vrees groeit dat Zuid-Afrika op weg is naar en nieuwe periode van Apartheid nadat protestacties voor gratis onderwijs steevast op geweld
  [naar artikel]
 8. Braziliaanse president weigert vaccin Pfizer en BioNTech: “Als je in een kaaiman verandert, is het volgens hen jouw probleem” (19/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Braziliaanse extreemrechtse president Jair Bolsonaro wil zich niet laten inenten met het vaccin van Pfizer/BioNTech. Dat heeft hij gezegd op een evenement in de stad Porto Seguro. Bolsonaro raakte eerder dit jaar al besmet met het coronavirus.
  [naar artikel]
 9. Hoe werkt een vaccin? (23/05/2020 - VRT NWS)
  Heel de wereld is op zoek naar een vaccin tegen het corona-virus. Een vaccin moet voorkomen dat we de ziekte COVID-19 krijgen. Maar hoe werkt een vaccin nu eigenlijk?
  [naar artikel]
 10. Burgemeester Bart De Wever: “Er is ‘feitelijke apartheid’ in Antwerpen” (22/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is er in zijn stad sprake van “feitelijke apartheid”. Dat heeft hij gezegd tijdens de...
  [naar artikel]
 11. Vijftig oud-regeringsleiders en buitenlandministers: ‘Trumps Midden-Oostenplan herinnert aan apartheid’ (27/02/2020 - De Morgen)
  Het recente Amerikaanse plan voor vrede tussen Israël en de Palestijnen heeft kenmerken van apartheid. Dat is het harde oordeel van een brief die vandaag werd gepubliceerd en ondertekend door vijftig voormalige regeringsleiders en ministers van Buitenlandse Zaken uit heel Europa.
  [naar artikel]
 12. Bloedbad in Odessa (12/04/2019 - De Morgen)
  Niet alleen in het oosten van Oekraïne lijkt de situatie gespannen na het offensief van Oekraïense veiligheidstroepen tegen pro-Russische milities in de stad Slavjansk. In het zuiden van het land werd de havenstad Odessa het toneel van een bloedbad, met tientallen doden op de teller.
  [naar artikel]
 13. ‘Trumps vredesplan voor Israël-Palestina doet denken aan apartheid’, schrijven 50 internationale oud-toppolitici (27/02/2020 - De Morgen)
  Het recente Amerikaanse plan voor vrede tussen Israël en de Palestijnen heeft kenmerken van apartheid. Dat is het harde oordeel van een brief die donderdag werd gepubliceerd en ondertekend door vijftig voormalige regeringsleiders en ministers van Buitenlandse Zaken uit heel Europa.
  [naar artikel]
 14. Gevechten in het oosten van Oekraïne zijn weer opgelaaid (18/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanochtend vroeg hebben de pro-Russische rebellen de Oekraïense stellingen met zwaar beschut bestookt. De Oekraïense president Volodimir Zelenski roept de Oekraïense veiligheidsraad bijeen.
  [naar artikel]
 15. Vergiffenis na de apartheid: 'De moordenaar van mijn vader zei dat mijn papa trots op me geweest zou zijn' (23/02/2020 - Knack)
  De Zuid-Afrikaanse mensenrechtenactiviste Candice Mama ontmoette de man die haar vader vermoordde tijdens de apartheid, knuffelde hem en schonk hem vergiffenis. Ze schreef er een boek over. 'Ik was negen jaar oud toen ik een foto van het verkoolde lijk van mijn vader zag.'
  [naar artikel]
 16. Verkiezingen Israël – “Israël heeft gestemd voor apartheid” (10/04/2019 - Metro)
  Volgens de Palestijnse topvertegenwoordiger Saeb Erekat hebben de Israëli’s bij de parlementsverkiezingen gestemd voor een status quo voor “de bezetting van Palestina”. Dat zei hij in een reactie op de exitpolls. “Ze hebben gestemd voor apartheid, en voor een eindeloze bezetting”, zei de secretaris-generaal van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) op Twitter. bron: Belga Het bericht Verkiezingen Israël – “Israël heeft gestemd voor apartheid” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Sjiitische milities mengen zich ook in de strijd om Mosul (29/10/2016 - De Redactie)
  Na het Iraakse leger en de Koerdische milities hebben nu ook sjiitische paramilitaire groepen zich in de strijd om de stad Mosul gegooid. De door Iran gesteunde sjiitische milities hebben ten westen van Mosul een offensief gelanceerd om IS uit de stad Tal Afar te verdrijven.
  [naar artikel]
 18. Nieuw vaccin ter goedkeuring voorgelegd aan Europa (06/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Duitse BioNtech en het Amerikaanse Pfizer, die samen een Covid-19-vaccin ontwikkelen, hebben hun vaccin ter goedkeuring voorgelegd aan het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Op die manier hopen ze versneld goedkeuring te krijgen om het vaccin op de markt te brengen.
  [naar artikel]
 19. Vaccin gekregen, maar toch in quarantaine: hoe kan dat? “Bij sommigen faalt het vaccin” (27/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  “We weten nog niet of het vaccin zal beschermen tegen besmetting.” Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de persconferentie van Sciensano. Opvallend, want: moet het vaccin ons niet net behoeden van besmettingen met het coronavirus? En tegen wat beschermt het ons dan wél?
  [naar artikel]
 20. ‘Dr. Death’ wou tijdens Apartheid zwarte vrouwen steriliseren, maar werkt nu gewoon in ziekenhuis (19/11/2020 - De Morgen)
  Zuid-Afrika schafte in 1994 de apartheid af, maar het bleef een zeer ongelijk en gesegregeerd land. Ook zijn veel vermeende apartheidsmisdadigers nooit gestraft. Zoals Wouter Basson, beter bekend als Dr. Death, die zijn vroegere gepriviligieerde leven kan voortzetten.
  [naar artikel]
 21. Het schip dat de apartheid naar Zuid-Afrika bracht (09/08/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider3.demorgen-cdn.be/photo/het-schip-dat-de-apartheid-naar-zuid-afrika-bracht/mruw6lzwheytmmrvgu3c6rsxf43dimq/aa347219df6aae194c04dac6c4f01650a700854fc1453ba17fa62f120c217a12/fitwidth_642x0_69162556.jpg?v=pTmwi3r
  [naar artikel]
 22. Oekraïner uit extreemrechts milieu in de cel wegens beramen aanslag (11/12/2020 - De Standaard)
  Het gerecht neemt het extreemrechtse milieu rond Emmanuel M., de vermoedelijke brandstichter van Bilzen, in de tang. Een Oekraïense vriend van M. werd opgepakt.
  [naar artikel]
 23. Ergste bloedbad sinds einde van de apartheid (05/04/2019 - De Morgen)
  Bij het gevecht tussen stakende mijnwerkers en de politie in de Lonminmijn in Marikana, Zuid-Afrika, zijn 34 doden en 78 gewonden gevallen. Zuid-Afrikaanse media en de oppositie noemden het gevecht het ergste bloedbad sinds het einde van de apartheid.
  [naar artikel]
 24. Kopstuk van Afrikaners wil thuisland voor blanken (12/04/2019 - De Morgen)
  Vijf jaar na zijn vrijlating uit de gevangenis vraagt Terre’Blanche de ANC-regering een omgekeerde apartheid in Zuid-Afrika in te voeren. ‘Maak borden: ‘alleen voor zwarten, niet voor blanken’. Geef ons onze eigen scholen en onze traditionele, zelf gekochte grond terug. Straf ons met apartheid, alstublieft.’
  [naar artikel]
 25. Witte Huis keurt wapenleveringen aan Koerdische milities in Syrië goed (09/05/2017 - De Redactie)
  De Koerdische Volksbeschermingseenheden YPG zijn de belangrijkste milities in de Syrische Democratische Strijdkrachten, die met steun van de internationale coalitie strijd leveren tegen IS.
  [naar artikel]
 26. Turkije zegt neen tegen staakt-het-vuren met Koerdische milities (31/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Turkije aanvaardt de aankondiging door de Verenigde Staten van een staakt-het-vuren met de Koerdische milities in Syrië niet. Dat verklaarde de Turkse minister van Europese Zaken Omer Celik aan het proregeringsagentschap Anadolu. De woordvoerder van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan ontkende eveneens dat een staakt-het-vuren met de Koerdische milities van kracht is en zei dat de militaire operatie zal voortgaan.
  [naar artikel]
 27. Apartheid in Antwerpen? “Er zijn echt wel evenementen met kleur in de stad” (23/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In Antwerpen heerst er een “feitelijke apartheid” tussen de verschillende nationaliteiten en gemeenschappen die de stad rijk is. Dat was een van de opvallendste uitspraken van Antwerps burgemeester Bart De Wever maandagochtend tijdens de ‘burgemeestersmarathon’ op Radio 2. Onze stadsreporter Sacha Van Wiele is het daar niet mee eens. “De maatschappelijke realiteit in Antwerpen heeft de politieke realiteit ingehaald.”
  [naar artikel]
 28. Gaan rechtse milities straks stemlokalen bewaken in de VS? (13/10/2020 - Knack)
  In de Verenigde Staten ontstaat bezorgdheid dat uiterst-rechtse milities mobiliseren voor de verkiezingen op 3 november en mogelijk in opstand komen als president Donald Trump verliest.
  [naar artikel]
 29. Bart De Wever wil strijden tegen 'feitelijke apartheid' in zijn stad (22/01/2018 - Knack)
  Bart De Wever zei maandagmorgen op de radio dat hij werk wil maken van de strijd tegen de 'feitelijke apartheid' in zijn stad. 'Bepaalde evenementen zijn bijna 100 procent blank', luidt het.
  [naar artikel]
 30. Verenigde Staten voeren luchtaanvallen op milities in Syrië en Irak uit (29/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Verschillende militairen zijn omgekomen in luchtaanvallen van de VS op milities van de sjiitische paramilitaire groep Kataib Hezbollah in Irak en...
  [naar artikel]
 31. Tillerson wil dat Iraanse milities vertrekken uit Irak (22/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Iraanse milities die zich momenteel in Irak bevinden, moeten het land verlaten nu de strijd tegen de terroristische organisatie IS (Islamitische...
  [naar artikel]
 32. Turkije lanceert aanval op door VS gesteunde Koerdische milities in Syrië (19/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse strijdkrachten hebben in Syrië de aanval ingezet op Koerdische milities. Doelwit is Afrin en omgeving dat in handen is van...
  [naar artikel]
 33. Nu ook positief advies voor Moderna-vaccin: hoe werkt het en waarin verschilt het van het Pfizer-vaccin? (06/01/2021 - VRT NWS)
  Het Europese geneesmiddelenagentschap (EMA) geeft nu ook het coronavaccin van Moderna een positief advies. Het is het tweede vaccin dat groen licht krijgt, na dat van Pfizer-BioNTech. Hoe anders is dit vaccin en hoe snel kan het ons vooruithelpen? Vier vragen en antwoorden.
  [naar artikel]
 34. VS vallen milities in Irak, Syrië en Somalië aan na dood Amerikaan (30/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Door diverse luchtaanvallen van de Verenigde Staten op milities van de sjiitische Kataib Hezbollah in Irak en Syrië zijn gisteren diverse strijders...
  [naar artikel]
 35. Oekraïense selectie houdt nog maar één doelman over voor match tegen Frankrijk door positieve tests, ook Shakhtar-spelers afwezig (06/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Oekraïense doelmannen Yuriy Pankiv en Andriy Lunin blijken met het coronavirus besmet te zijn en ook een kok van het team legde een positieve test af. Dat deelde de Oekraïense voetbalfederatie dinsdag mee. De Oekraïense selectie vertoeft momenteel in Frankrijk, waar ze woensdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen de wereldkampioen speelt.
  [naar artikel]
 36. Waar zitten we met de ontwikkeling van een vaccin tegen coronavirus? En wie zal het als eerste krijgen? (09/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wereldwijd wordt er gezocht naar een vaccin tegen Covid-19. Het kandidaat-vaccin dat AstraZeneca probeert te ontwikkelen, kreeg een tegenslag te...
  [naar artikel]
 37. Waar zitten we met ontwikkeling van vaccin tegen coronavirus? En wie krijgt het als eerste? (09/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wereldwijd wordt er gezocht naar een vaccin tegen Covid-19. Het kandidaat-vaccin dat AstraZeneca probeert te ontwikkelen, kreeg een tegenslag te...
  [naar artikel]
 38. Britten maken haast met Oxford-vaccin (30/12/2020 - De Tijd)
  20:00 Na eerder het Pfizer-vaccin een versnelde goedkeuring te geven, doet de Britse medicijnenwaakhond MHRA nu hetzelfde met het vaccin van de universiteit van Oxford en AstraZeneca. Ons land zal meer gedu...
  [naar artikel]
 39. Waar zitten we met ontwikkeling van vaccin tegen coronavirus? En wie krijgt het als eerste toegediend? (09/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wereldwijd wordt er gezocht naar een vaccin tegen Covid-19. Het kandidaat-vaccin dat AstraZeneca probeert te ontwikkelen, kreeg een tegenslag te...
  [naar artikel]
 40. Hoeraberichten over coronavaccin uit VS, maar is het écht zo goed? En krijgen we het hier ook? (15/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Jubelberichten uit de VS afgelopen nacht. Het biotechbedrijf Moderna start op 27 juli de finale fase van de klinische tests voor de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus. Het bedrijf hoopt eind dit jaar het vaccin al op de markt te kunnen brengen. Zal dat lukken? Wat doet het vaccin juist? En zullen we het vaccin in Europa ook krijgen? Belgische experts geven de antwoorden.
  [naar artikel]
 41. Assad: "VS zullen de milities die op hen rekenen niet beschermen” (17/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Syrische president Bashar al-Assad heeft de milities die "gokken" op bescherming vanuit Washington vandaag gewaarschuwd. De Verenigde Staten...
  [naar artikel]
 42. Hoe een koe ons het eerste vaccin gaf (18/05/2020 - De Standaard)
  In het beste geval is er binnen een jaar een werkzaam vaccin gemaakt én goedgekeurd. Tot dan houdt corona ons dagelijkse leven in haar greep. Dat een vaccin wordt beschouwd als dé oplossing van de coronacrisis, hebben we indirect te danken aan een koe met de koepokken en aan een besmet melkmeisje.
  [naar artikel]
 43. VN Veiligheidsraad maandag bijeen over Russische kaping Oekraiense schepen (26/11/2018 - De Tijd)
  07:13 De spanningen lopen op nadat het Russische leger zondagavond in de Zwarte Zee drie Oekraiense schepen kaapte. Het Oekraiense parlement beslist later maandag of het de krijgswet invoert. De VN-Veilighe...
  [naar artikel]
 44. VS sluiten consulaat in zuiden van Irak wegens Iraanse milities (29/09/2018 - Knack)
  De Verenigde Staten hebben hun consulaat in Basra, in het zuidoosten van Irak, geëvacueerd na aanvallen die ze toewijzen aan door Iran gesteunde milities. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag.
  [naar artikel]
 45. Negen burgers gedood door milities in Darfoer (12/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Negen burgers zijn maandag omgekomen bij aanvallen van milities in een dorp in Darfoer. Dat maakt een comité van dokters woensdag bekend.
  [naar artikel]
 46. Erdogan: “Koerdische milities nog steeds niet weg uit Syrië” (05/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Koerdische milities van de YPG hebben zich nog steeds niet volledig teruggetrokken uit de zogenoemde veiligheidszone in het noorden van Syrië...
  [naar artikel]
 47. Negen burgers gedood door milities in Darfoer (12/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Negen burgers zijn maandag omgekomen bij aanvallen van milities in een dorp in Darfoer. Dat maakt een comité van dokters gisteren bekend.
  [naar artikel]
 48. Turkije voert nieuwe aanvallen uit op Koerdische milities in Syrië (20/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Turkse leger heeft opnieuw aanvallen uitgevoerd op de Koerdische YPG-milities in het noorden van Syrië. Dat meldt het leger zelf.
  [naar artikel]
 49. Bart De Wever: "Feitelijke apartheid neemt hand over hand toe" (22/01/2018 - VRT NWS)
  Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) moet er gevochten worden tegen de "feitelijke apartheid" in onze steden. Dat zei hij tijdens de "burgemeestersmarathon" op Radio 2. De Wever ziet naar eigen zeggen dat bevolkingsgroepen naast elkaar leven en evenementen die "bijna 100 procent blank zijn".
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.