Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 January 2021
09:32 uur

Wederwoord van een voormalig studentenvertegenwoordiger

Apache

11/01/2021 - 14:21

Met enige verbazing zag ik zondagochtend de gastbijdrage Uitgezoomd en schermmoe: studenten eisen meer mogelijkheden van Fien Lampaert en anderen verschijnen op mijn Facebookfeed. Terwijl ik begrip kan opbrengen voor de uitdagende en moeilijke omstandigheden waarin studenten zich bevinden, kan deze brief mijn sympathie niet wegdragen. De flagrante onjuistheden die in de bijdrage staan, overschaduwen de pijnpunten die de studenten willen aankaarten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Studentenvertegenwoordiger zijn, moet wel een beetje doenbaar blijven (16/06/2017 - De Morgen)
  Lorenzo Ego is studentenvertegenwoordiger Universiteit Gent en Lid Werkgroep Studentenparticipatie, Vlaamse Onderwijsraad.
  [naar artikel]
 2. Terdoodveroordeelde VUB-docent weerlegt valse bekentenissen in een wederwoord (19/12/2017 - Knack)
  De terdoodveroordeelde Iraanse wetenschapper en VUB-gastdocent Ahmadreza Djalali weerlegt in een wederwoord via collega Dr. Gerlant Van Berlaer al de beschuldigingen die hem opgelegd worden in een video die de Iraanse staatszender heeft uitgezonden. Die bekentenissen legde hij af na drie maanden psychologisch en fysiek gefolterd te zijn.
  [naar artikel]
 3. Studentenvertegenwoordiger UGent: “Dries moet de eer aan zichzelf houden en uit de raad stappen” (06/09/2018 - VRT NWS)
  “Dries moet de eer aan zichzelf houden en uit de raad stappen.” Dag zegt Patricia Kostadinov, een van de vier studentenvertegenwoordigers in de Raad van Bestuur van de Universiteit Gent, na de ophefmakende “Pano”-reportage over Schild & Vrienden. Ook leider van Schild & Vrienden Dries Van Langenhove werd verkozen als studentenvertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van de UGent. 
  [naar artikel]
 4. Brusselse student journalistiek in Turkse cel (09/08/2017 - Knack)
  'Loup Bureau wordt verdacht van terrorisme maar dat is onzin', zegt studentenvertegenwoordiger Olivier Coppens.
  [naar artikel]
 5. Tobback eist excuses van VRT voor reportage over huisjesmelkerij: 'Dit was Fox News op zijn best' (22/10/2018 - Knack)
  Volgens de Leuvense burgemeester had de openbare omroep wederwoord moeten vragen aan het stadsbestuur.
  [naar artikel]
 6. Leerkrachten schrijven 'wederwoord' na onderzoek naar schooldirectrice Aalst (05/07/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/HJZ81LrfJcqLdjA52xnt4hGLNsk/diocontent/57370817/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 7. Terwijl de universiteiten preken vanuit hun ivoren toren, brokkelt die langzaam af (25/09/2020 - VRT NWS)
  Van de beloften van de rectoren dat het nieuwe academiejaar vlot zou verlopen met zoveel mogelijk fysieke lesactiviteiten, komt weinig in huis, zegt een studentenvertegenwoordiger van UAntwerpen.
  [naar artikel]
 8. Woord en wederwoord: beelden bombardementen Gaza en Israël (29/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na een eerdere mortieraanval door militanten in Gaza viel het Israëlische leger verschillende plaatsen in Gaza aan met luchtbombardementen.
  [naar artikel]
 9. Straffe oma pakt herrieschoppers aan (28/03/2019 - De Morgen)
  Pauline Peirce, een stevige dame van 45, deinsde er deze week niet voor terug een vlammend betoog af te steken in de brandende straten van Hackney. Het videofragment waarin ze plunderende oproerkraaiers van wederwoord dient, is een hit op internet.
  [naar artikel]
 10. 'Spionnen? Wij kijken voetbal en studeren' (29/03/2019 - De Morgen)
  Chinese studenten aan de KU Leuven worden afgeschermd van gevoelige onderzoeksprojecten. Staatsveiligheid en experts waarschuwen immers dat zij zouden spioneren voor hun vaderland. Dit tot ongeloof van de Chinese studentenvertegenwoordiger Liang Su. Remy Amkreutz
  [naar artikel]
 11. Executie dreigt voor VUB-prof in Iran: Djalali weerlegt valse bekentenissen in een wederwoord (19/12/2017 - Metro)
  De terdoodveroordeelde Iraanse wetenschapper en VUB-gastdocent Ahmadreza Djalali weerlegt in een wederwoord via collega Dr. Gerlant Van Berlaer al de beschuldigingen die hem opgelegd worden in een video die de Iraanse staatszender heeft uitgezonden. Die bekentenissen legde hij af na drie maanden psychologisch en fysiek gefolterd te zijn. “Bovendien werd alle correcte bredere uitleg die hij gaf bij zijn relaas consequent weggeknipt”, zegt Van Berlaer. In zijn wederwoord herhaalt Djalali dat hij nooit de veiligheid van zijn land of medeburgers heeft geschaad. Zelfs toen medewerkers van een nog steeds onbekende inlichtingendienst hem in 2010 wilden inschakelen als spion, weigerde hij dat, ondanks levensbedreigingen naar zijn vrouw en dochter toe. “Ik ben een wetenschapper, niets anders dan dat, en al zeker geen geheim agent, noch voor Israel, noch voor een Europese inlichtingendienst”, stelt Djalali. Betrokkenheid bij de dood van de Iraanse atoomwetenschappers Dr. Ali Mohammadi and Dr. Shahriari in 2010 ontkent hij met klem. Djalali had enkel een drie minuten lange gewone conversatie met hen tijdens een wetenschappelijke vergadering in 2001. “Iran is al lang op zoek naar die daders, en het is duidelijk dat professor Djalali door zijn onderzoek in de rampengeneeskunde en zijn internationale samenwerking hier als trofee moet dienen voor de Iraanse inlichtingendienst”, stelt Van Berlaer. Professor Djalali hoopt dat hij ooit nog de kans krijgt om zich in een publieke rechtszitting en voor een correcte rechter te verdedigen. bron: Belga
  [naar artikel]
 12. ‘Goedemorgen, dapperen!’ riepen wij de vroege mountainbikers toe, maar hijgend en stampend kregen zij amper een wederwoord over de lippen (15/08/2020 - De Morgen)
  Op zijn berg in de Oostkantons schrijft Marnix Peeters over vrijheid, vogels en zijn vrouw. In september verschijnt zijn tiende roman, Oogje.
  [naar artikel]
 13. VUB-prof weerlegt valse bekentenissen: "Ik ben een wetenschapper, niets anders dan dat, en al zeker geen geheim agent" (19/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De terdoodveroordeelde Iraanse wetenschapper en VUB-gastdocent Ahmadreza Djalali weerlegt in een wederwoord via collega Dr. Gerlant Van Berlaer al...
  [naar artikel]
 14. Veroordeelde VUB-prof weerlegt valse bekentenissen: “Ik ben wetenschapper, geen geheim agent” (19/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De terdoodveroordeelde Iraanse wetenschapper en VUB-gastdocent Ahmadreza Djalali weerlegt in een wederwoord via collega Dr. Gerlant Van Berlaer al de beschuldigingen die hem opgelegd worden in een video die de Iraanse staatszender heeft uitgezonden.
  [naar artikel]
 15. Voorzitter Schild & vrienden spuwt gal over 'Pano'-reportage: "VRT is gefrustreerd en doet aan framing" (05/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dries Van Langenhove, studentenvertegenwoordiger van de omstreden beweging 'Schild & Vrienden', is niet te spreken over de 'Pano'-reportage die...
  [naar artikel]
 16. Voorzitter Schild & vrienden spuwt gal over 'Pano'-reportage: "VRT probeert alles wat Vlaamsgezind is te framen als racistisch" (05/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dries Van Langenhove, studentenvertegenwoordiger van de omstreden beweging Schild & Vrienden, is niet te spreken over de 'Pano'-reportage die...
  [naar artikel]
 17. Voorzitter Schild & vrienden spuwt gal over 'Pano'-reportage: "VRT probeert alles wat Vlaamsgezind is te framen als racistisch en zelfs antisemitisch" (05/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dries Van Langenhove, studentenvertegenwoordiger van de omstreden beweging 'Schild & Vrienden', is niet te spreken over de 'Pano'-reportage die...
  [naar artikel]
 18. 'Niet alle professoren schuldig verklaren' (21/12/2016 - De Standaard)
  Het advies om een-op-eengesprekken met professoren in afgesloten ruimtes te vermijden, wordt ook in studentenkringen sceptisch onthaald. 'Dit is wel heel verregaand', vindt Lennert Noppe, studentenvertegenwoordiger in het bestuurscollege van de UGent. 'Dit is niet nodig', vindt ook Dries Van Langenhove van de studentenraad, die wel denkt dat er bij veel studenten vraag is naar meer openheid.
  [naar artikel]
 19. Football Talk. Voormalig UEFA-voorzitter Platini verschijnt voor Zwitserse rechter - Eupen rouwt om voormalig doelman John Felagha (31/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Nigeriaanse doelman John Felagha, een voormalig speler van KAS Eupen, is op amper 26-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigen de Panda’s...
  [naar artikel]
 20. UGent maakt lessen, formulieren en briefwisseling “gendersensitief” (02/03/2019 - De Morgen)
  De Universiteit Gent gaat alle vormen van schriftelijke communicatie systematisch screenen op “gendersensitiviteit”. Dat staat in het nieuwe diversiteitsbeleid, dat de raad van bestuur gisteren heeft goedgekeurd. Studenten worden voortaan ook geacht de non-discriminatieverklaring te kennen en onderschrijven. Die zal actief bekendgemaakt worden bij studenten en medewerkers, enkele maanden na de controverse rond studentenvertegenwoordiger Dries Van Langenhove.
  [naar artikel]
 21. Pleidooi voor woord en wederwoord (11/04/2019 - De Morgen)
  Cassiers sprak zijn bezorgdheid uit over ‘de grijnsjournalistiek die overal rond zich heen grijpt, de simplistische analyses en de overdreven aandacht voor human interest’. ‘Ik lees graag Humo, maar de kwaliteitskranten zouden zich niet tot de Humo-mentaliteit mogen laten verleiden. Kwaliteitskranten hebben nog altijd een opvoedkundige taak.’
  [naar artikel]
 22. Caïro geeft wederwoord aan Turkse president Erdogan die zegt dat Morsi is vermoord (20/06/2019 - Metro)
  De stelling van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan dat de Egyptische ex-president Mohamed Morsi is vermoord, is een “ongegronde” beschuldiging. Dit heeft de Egyptische minister van Buitenlandse Zaken Sameh Soukry vandaag gezegd. Maandag overleed Morsi (67) na in een rechtszaal plotseling te zijn flauwgevallen. Hij was als voorman van de Moslim Broederschap de eerste democratisch verkozen president van Egypte, maar in 2013 zette het leger hem af en belandde hij in de gevangenis. Volgens de Egyptische staatsmedia was een hartaanval de doodsoorzaak. Gisteren zei zijn belangrijke steunpilaar Erdogan dat Morsi geen natuurlijke dood is gestorven, maar is vermoord. Hij beloofde dat Ankara “zal doen wat nodig is om Egypte voor internationale rechtbanken te brengen”. In een reactie zei Sameh Shoukry vandaag dat zijn land klaar is om alle dreigementen het hoofd te bieden. “Zulk onbewezen gepraat waarmee hij (Erdogan) zijn redevoeringen vult en zijn verklaringen weerspiegelen alleen maar het feit van zijn nauwe banden met de terroristische Broederschap organisatie”, aldus de Egyptische bewindsman in een schriftelijke verklaring. De opmerkingen van Erdogan zijn “onverantwoordelijk”. Bron: Belga   Het bericht Caïro geeft wederwoord aan Turkse president Erdogan die zegt dat Morsi is vermoord verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Heidi Klum op date met voormalig tieneridool (15/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Duitse ex-topmodel werd in Hollywood gespot aan de zijde van Tom Kaulitz, voormalig bandlid van Tokio Hotel.
  [naar artikel]
 24. Hoe kwam Dries Van Langenhove in hoogste orgaan van UGent terecht? (07/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  In mei haalde Dries Van Langenhove 2.703 voorkeurstemmen als studentenvertegenwoordiger voor de raad van bestuur van de UGent. Vanaf vandaag is hij er geen student meer. Hoe kwam iemand als Van Langenhove in het hoogste orgaan van de universiteit terecht?
  [naar artikel]
 25. Voormalig minister Robert Urbain (87) overleden (10/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Voormalig burgemeester van Boussu (Henegouwen) en voormalig minister van Buitenlandse Handel Robert Urbain is vrijdag op 87-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Jean-Claude Debiève, die Urbain in 2007 opvolgde als burgemeester.
  [naar artikel]
 26. Voormalig korpssecretaris brandweer sterft na klap tegen boom (24/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Moorslede is rond 17.30 uur een 67-jarige man uit de gemeente om het leven gekomen na een ongeval. Pierre Penninck, voormalig secretaris bij
  [naar artikel]
 27. Smarandescu: "Beslissing in de Jeugdraad zal sowieso woensdag genomen worden" (06/09/2018 - VRT NWS)
  De reportage van Pano gisteren toonde dat vier adviesleden van de Vlaamse Jeugdraad lid zijn van de "Schild en Vrienden". Voorzitster Alexandra Smarandescu was daarvan niet op de hoogte. De vier krijgen voor de raad kans op wederwoord, woensdag zal over hun lot beslist worden.
  [naar artikel]
 28. Smarandescu: "Beslissing in de Jeugdraad zal sowieso woensdag genomen worden" (07/09/2018 - VRT NWS)
  De reportage van Pano gisteren toonde dat vier adviesleden van de Vlaamse Jeugdraad lid zijn van de "Schild en Vrienden". Voorzitster Alexandra Smarandescu was daarvan niet op de hoogte. De vier krijgen voor de raad kans op wederwoord, woensdag zal over hun lot beslist worden.
  [naar artikel]
 29. FIFA opent nieuw onderzoek naar Blatter en andere directieleden (09/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  De voorzitter van de onderzoekskamer van de ethische commissie van de Wereldvoetbalbond FIFA, Djimbaraye Bourngar, heeft vrijdag een nieuwe formele procedure geopend tegen voormalig voorzitter Sepp Blatter, voormalig secretaris-generaal Jérôme Valcke en voormalig financieel directeur Markus Kattner. Dat liet de FIFA weten op haar website.
  [naar artikel]
 30. Voormalig Frans international overvallen na restaurantbezoek (20/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Voormalig topvoetballer Djibril Cissé is na een restaurantbezoek in de buurt van Parijs het slachtoffer geworden van een overval.
  [naar artikel]
 31. Voormalig Frans international overvallen na restaurantbezoek (20/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Voormalig topvoetballer Djibril Cissé is na een restaurantbezoek in de buurt van Parijs het slachtoffer geworden van een overval.
  [naar artikel]
 32. ‘KU Leuven is bijna strenger voor foute bronvermelding dan voor bijdragen aan dood medestudent’ (27/07/2020 - De Morgen)
  In 2018 overleed student Sanda Dia bij een doop van studentenclub Reuzegom. Nieuwe onthullingen maken duidelijk hoe zwaar hij heeft geleden voor zijn dood. Ex-studentenvertegenwoordiger Kenny Van Minsel (25) begrijpt nog steeds niet waarom de KU Leuven al die tijd zo laks is gebleven. ‘Ik stel mij altijd de vraag: als je hiervoor niet van de universiteit wordt gegooid, waarvoor in godsnaam dan wel?’
  [naar artikel]
 33. Voormalig nummer een van de wereld had zijn dagje niet: twee keer in een dag gearresteerd (25/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Voormalig nummer een van de wereld, Ilie Nastase, is vrijdag om 4u45 in de ochtend in Boekarest aangehouden voor het rijden in een dronken toestand. Nadat de voormalig Roland-Garros-kampioen het politiebureau op de dag mocht verlaten, werd hij aangehouden voor rijden zonder een geldig rijbewijs. Dat meldden diverse Roemeense media.
  [naar artikel]
 34. Voormalig nummer een van de wereld had zijn dagje niet: twee keer in een dag gearresteerd (25/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Voormalig nummer een van de wereld, Ilie Nastase, is vrijdag om 4u45 in de ochtend in Boekarest aangehouden voor het rijden in een dronken toestand. Nadat de voormalig Roland-Garros-kampioen het politiebureau op de dag mocht verlaten, werd hij aangehouden voor rijden zonder een geldig rijbewijs. Dat meldden diverse Roemeense media.
  [naar artikel]
 35. Vrachtwagenchauffeur rijdt in op voormalig politiekantoor (26/05/2018 - De Standaard)
  Aan de Woluwelaan in Machelen is zaterdagnamiddag na 14 uur een vrachtwagen van warenhuisketen Aldi ingereden in een voormalig politiekantoor. Daarbij zijn twee doden gevallen.
  [naar artikel]
 36. Voormalig F1-kampioen gaat trouwen met model (14/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Voormalig F1-piloot Jenson Button heeft zich verloofd met model Brittny Ward. De voormalig McLaren F1-piloot, en wereldkampioen van 2009, kondigde zelf zijn verloving via Instagram aan. Voorafgaand aan zijn relatie met Ward had Button ook al een relatie met een ander model, namelijk Jessica Michibata. Dat huwelijk liep in 2015 echter op de klippen.
  [naar artikel]
 37. Oud interview met eega brengt Franse presidentskandidaat Fillon nog meer in verlegenheid (02/02/2017 - De Redactie)
  In het interview uit 2007 vertelt de vrouw van Fillon dat ze nooit heeft gewerkt voor haar man. Nochtans heeft Fillon eerder beweerd dat zijn echtgenote wel degelijk voor hem heeft gewerkt, als wederwoord op de aantijgingen dat zijn vrouw jarenlang zou zijn betaald voor een nepjob.
  [naar artikel]
 38. Ook voormalig wereldkampioen veldrijden uit de bocht: “Ik vind dat ze eens een cross van de vrouwen moeten geven zonder zadel” (24/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het lijkt wel het weekend van de uitschuivers. Na de misplaatste woorden van Marco van Basten ging nu ook voormalig crosskampioen Albert Van Damme...
  [naar artikel]
 39. Voormalig toptennisser Nastase maakt het wéér bont: twee arrestaties op één dag (25/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig nummer een van de wereld, Ilie Nastase, is vandaag om 4u45 in de ochtend in Boekarest aangehouden voor het rijden in een dronken...
  [naar artikel]
 40. Voormalig F1-kampioen Button overtreedt snelheidsregels tijdens triatlon (05/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig Formule 1-piloot Jenson Button doet al jaren fanatiek aan triatlons. De 37-jarige Brit, die in 2009 wereldkampioen werd, dacht
  [naar artikel]
 41. Britse tabloid zet mooiste sportpresentatrices in de kijker, mét mevrouw Casillas en voormalig porno-actrice (13/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig actrice van lichte zeden Mia Khalifa krijgt binnenkort een rol als presentatrice in een talkshow over sport op een Amerikaanse zender....
  [naar artikel]
 42. Voormalig advocaat die ervan verdacht wordt cliënten voor miljoenen op te lichten, mag niet naar huis met enkelband (25/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig zakenadvocaat Marc G. (59) uit Kapellen moet in de cel blijven. De Antwerpse raadkamer wilde de man maandag onder elektronisch toezicht...
  [naar artikel]
 43. 796 babylijkjes worden opgegraven in voormalig Iers huis voor ongehuwde moeders (29/12/2018 - Knack)
  In het onderzoek naar massagraven van babylijkjes in een voormalig opvanghuis in Ierland gaan de speurders volgend jaar liefst 796 lijkjes opgraven.
  [naar artikel]
 44. “Ik blijf erbij dat ik juist was” (19/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Jonathan Lardot was gisteren in de Luminus Arena de gebeten hond. Hij werd door Peter Maes en de zijnen met alle zonden van Israël overladen. Een striemend fluitconcert van het thuispubliek was eveneens zijn deel. Toch was de 32-jarige Ardennees niet onder de indruk. Ook nadat hij de tv-beelden had gezien, bleef hij bij zijn standpunt: hij had alle discutabele fasen juist beoordeeld. Woord en wederwoord, Genkies versus de ref in perfect Nederlands. Daarvoor verdient hij een pluim. Voor zijn leiding daarentegen…
  [naar artikel]
 45. Staatloze Saakasjvili wil weer naar Oekraïne (18/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Micheil Saakasjvili, voormalig president van Georgië en voormalig gouverneur van de Oekraïense oblast Odessa, wil op 10 september terugkeren naar
  [naar artikel]
 46. Carrièreswitch naar privésector van voormalig N-VA-schepen Rob Van de Velde roept vragen op (20/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig Antwerps schepen van Stadsontwikkeling Rob Van de Velde (N-VA) werkt nu als zelfstandig vastgoedconsultant. De carrièrewending is...
  [naar artikel]
 47. Voormalig wereldkampioen hordenlopen Bett verongelukt (08/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig wereldkampioen op de 400 meter horden Nicholas Bett is overleden. Volgens het Keniaanse ministerie van Sport kwam de loper, die in 2015...
  [naar artikel]
 48. Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove stapt naar rechter tegen UGent na schorsing: “Groot onrecht” (24/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Dries Van Langenhove onderneemt juridische stappen tegen de Universiteit Gent. Dat zegt hij aan Belga. De oprichter van Schild & Vrienden werd 3 weken geleden door de universiteit geschorst nadat zijn studentenvereniging in opspraak kwam. Maar Van Langenhove wil alsnog zijn rechtendiploma behalen en eist zijn plaats als studentenvertegenwoordiger in de Raad van Bestuur op.
  [naar artikel]
 49. Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove stapt naar rechter tegen UGent na schorsing: “Groot onrecht” (24/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Dries Van Langenhove onderneemt juridische stappen tegen de Universiteit Gent. Dat zegt hij aan Belga. De oprichter van Schild & Vrienden werd 3 weken geleden door de universiteit geschorst nadat zijn studentenvereniging in opspraak kwam. Maar Van Langenhove wil alsnog zijn rechtendiploma behalen en eist zijn plaats als studentenvertegenwoordiger in de Raad van Bestuur op.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.