Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 January 2021
07:57 uur

Coöperatieve vennootschap na nieuwe wetgeving: onbekend is (nog) onbemind

Apache

11/01/2021 - 17:44

Bij de oprichting van hun bedrijf vinden ondernemers moeilijk de weg naar de coöperatieve vennootschap. Ook juristen zijn nog onvoldoende vertrouwd met de in 2019 vernieuwde vennootschapswetgeving. In de praktijk bestaat vaak een voorkeur voor het statuut van de besloten vennootschap. Ondernemers vinden sinds de vernieuwing en vereenvoudiging van de vennootschapswetgeving te weinig de weg


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Brussel is bij de werkende Vlaming onbekend én onbemind (03/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Brussel is bij de Vlaming onbekend, en dus onbemind. Ook al willen sommigen de hoofdstad wel leren kennen, toch merken we bij de meesten weerstand. 48 procent van de mensen die niet in Brussel werken, wil er gewoon niet werken. Bereikbaarheid wordt als de grootste drempel gezien. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van Jobat, een vervolg op het verslag van het rondetafelgesprek met grote Brusselse werkgevers dat je in november al bij ons kon lezen. Wat zijn de belangrijkste bevindingen?
  [naar artikel]
 2. Huwelijksfeesten 14 koppels bedreigd door sluiting Sint-Jansbergklooster (03/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De coöperatieve vennootschap Sint-Jansbergklooster in Zelem bij Halen wil de boeken neerleggen. “De zware financiële lasten van het gebouw en de ingewikkelde wetgeving zijn ons boven het hoofd gegroeid”, zegt drijvende kracht Greet Luypaert.
  [naar artikel]
 3. Nieuw op 1 mei – Nieuwe vennootschapswetgeving: vennootschap oprichten zonder kapitaal wordt mogelijk (27/04/2019 - Metro)
  Met het Wetboek Vennootschappen en Verenigingen, dat op 1 mei van kracht wordt, krijgt de Belgische vennootschapswetgeving een ingrijpende hervorming. Centraal in de nieuwe wetgeving is dat het aantal vennootschapsvormen herleid wordt van zeventien naar vier, en dat het mogelijk wordt een vennootschap op te richten zonder startkapitaal. In de plaats daarvan moet er een uitgebreider financieel plan komen waarin aangetoond wordt dat de vennootschap over een “toereikend aanvangsvermogen” beschikt. De nieuwe wetgeving zal ook gelden voor vzw’s, stichtingen en verenigingen, zoals ook blijkt uit de naam van het wetboek. Van de zeventien ondernemingsstructuren blijven er nog vier over: de Besloten Vennootschap (BV), die in principe de meest gebruikte vorm zal worden en veel weg heeft van de bvba, de Maatschap, de Naamloze Vennootschap (NV) en de Coöperatieve Vennootschap (CV). Minister van Justitie Koen Geens maakt zich sterk dat er met deze hervorming “meer ondernemingen geboren zullen worden in België”. Om trouwe aandeelhouders te belonen en een dam op te werpen tegen vijandige overnames, kunnen beursgenoteerde bedrijven dubbel en niet-beursgenoteerde bedrijven meervoudig stemrecht invoeren. Zowel de NV als de BV zullen voortaan door één persoon kunnen worden opgericht, in plaats van met minstens twee personen vroeger. Ook de kapitaalsvereiste van 6.200 euro wordt afgeschaft bij het oprichten van een BV. Daartegenover staat wel dat er een versterkt financieel plan moet kunnen worden voorgelegd. Als het misloopt is er een verstrengde aansprakelijkheid. Anders dan vzw’s, stichtingen en verenigingen zullen vennootschappen hun winst natuurlijk wel kunnen uitkeren aan vennoten. De inwerkingtreding verloopt gefaseerd. Vanaf 1 mei 2019 moeten nieuw opgerichte vennootschappen, verenigingen en stichtingen voldoen aan de nieuwe regels. Op bestaande vennootschappen, verenigingen en stichtingen zijn de dwingende bepalingen van het nieuwe wetboek van toepassing op het ogenblik van een opt-in na de inwerkingtreding van de nieuwe nieuw wet, of sowieso vanaf 1 januari 2020. De statuten moeten uiterlijk tegen 1 januari 2024 aangepast zijn. bron: Belga Het bericht Nieuw op 1 mei – Nieuwe vennootschapswetgeving: vennootschap oprichten zonder kapitaal wordt mogelijk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Nieuw op 1 januari – Nieuwe vennootschapswetgeving geldt ook voor bestaande vennootschappen (27/12/2019 - Metro)
  De nieuwe vennootschapswetgeving geldt vanaf volgend jaar ook voor bestaande vennootschappen. Niet alle aanpassingen daaromtrent gaan al meteen in, maar op 1 januari worden wel enkele “dwingende bepalingen” uit de nieuwe wetgeving van kracht. Volgens Acerta heeft de nieuwe vennootschapswet een impact op 80 procent van de vennootschappen. De nieuwe vennootschapswet brengt de vennootschapsvormen in België terug tot vier basisvormen: de besloten vennootschap (bv), de naamloze vennootschap (nv), de coöperatieve vennootschap (cv) en de maatschap. Daarnaast zijn er nog de vereniging onder firma (vof) en de commanditaire vennootschap (Commv). Startende ondernemers kunnen meteen in het vereenvoudigde systeem beginnen, maar voor heel wat bestaande ondernemingen wordt het aanpassen. De omschakeling moet voor 2024 gebeuren, maar enkele bepalingen gelinkt aan de vereenvoudiging waarvoor geen statutenwijziging nodig is worden sowieso op 1 januari van kracht. Zo worden alle ondernemingen verondersteld voor hun vennootschapsvorm al de nieuwe benaming te gebruiken. Ook gaat de verbeterde alarmbelprocedure dan al in, de balans- en liquiditeitstest bij winstuitkering in de bv wordt dan al verplicht en de vereiste van het minimumkapitaal wordt voor de bv dan al vervangen door de voorwaarde van voldoende aanvangsvermogen. Voor de nv volstaat de balanstest en blijft het minimumkapitaal vereist. Ook zullen heel wat vennootschappen de samenstelling van hun raad van bestuur moeten aanpassen, aangezien men niet meer kan zetelen als fysieke persoon en tegelijk als vaste vertegenwoordiger van een vennootschap die ook bestuurder zou zijn. Bovendien is men vanaf 1 januari verplicht om een vaste vertegenwoordiger aan te duiden indien een vennootschap het dagelijks bestuur zou waarnemen. bron: Belga Het bericht Nieuw op 1 januari – Nieuwe vennootschapswetgeving geldt ook voor bestaande vennootschappen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Musicalsector zoekt vers geld bij burgers (16/02/2017 - De Tijd)
  10:04 Een nieuwe coöperatieve vennootschap van het productiehuis Music Hall gaat jaarlijks 5 miljoen euro van particulieren investeren in Vlaamse musicals. Musical Rainbows onderstut ook producties van Stud...
  [naar artikel]
 6. Dit jaar meer open bedrijven dan ooit (10/04/2019 - De Morgen)
  'De openbedrijvendag komt het imago ten goede. Onbekend is onbemind'
  [naar artikel]
 7. Onbekend maakt onbemind (11/04/2019 - De Morgen)
  De scheiding tussen Israëli's en Palestijnen heeft alles erger gemaakt
  [naar artikel]
 8. Kerstvragen aan Ann Dooms (VUB): 'Vlaamse wetenschappers zijn vaak onbekend en onbemind' (13/12/2019 - Knack)
  Professor Ann Dooms(VUB) is een onvermoeibaar pleitbezorger voor beter wiskundeonderwijs.
  [naar artikel]
 9. Vandeput: "Koos voor vennootschap om in orde te zijn met sociale wetgeving" (21/02/2017 - De Redactie)
  Minister Steven Vandeput (N-VA) laat verstaan dat hij destijds niet koos om via een familiale vennootschap een bestuurdersmandaat op te nemen wegens fiscale redenen. "Ik heb niets illegaals gedaan", aldus Vandeput.
  [naar artikel]
 10. Nieuwe coöperatieve bank 'NewB' zoekt startkapitaal bij burgers (06/04/2019 - De Morgen)
  Meer dan 50 ngo's en organisaties uit het sociale middenveld willen particulieren overtuigen om aandeelhouder te worden van NewB, een nieuwe coöperatieve bank. Grote informatiecampagnes komen eraan.
  [naar artikel]
 11. Internationale Dag van het Bier: 5 pareltjes die je eens moet proeven (02/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Onbekend maakt onbemind. Voor International Beer Day sommen we daarom enkele Belgische bieren op, die misschien geen belletje doen rinkelen bij het...
  [naar artikel]
 12. Onbekend door haar tenniskunstjes, niet langer onbemind na dit exploot (13/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De kans dat de naam Paula Ormaechea meteen een belletje doet rinkelen, lijkt ons eerder aan de kleine kant. Het zien van dit beeldmateriaal zou
  [naar artikel]
 13. Burgers kunnen voor het eerst investeren in offshorewindpark op Noordzee (01/06/2019 - Metro)
  Burgers kunnen via de Limburgse intercommunale Nuhma vanaf nu beleggen in groene energie, meer bepaald in de coöperatieve vennootschap Eco2050. Zo wil Nuhma het brede publiek betrekken bij haar activiteiten in hernieuwbare energie, schrijven Het Belang van Limburg en De Tijd zaterdag. Nuhma richtte vorig jaar de coöperatieve vennootschap Eco2050 op. Die zal om te beginnen investeren in Z-Kracht, een vennootschap die actief is in de Belgische windparken op de Noordzee. Die zijn goed voor 96 windturbines die jaarlijks energie opwekken voor zo’n 600.000 gezinnen. Daarnaast financiert Z-Kracht het windpark SeaMade, dat in volle ontwikkeling is en vanaf 2020 stroom zal leveren aan zo’n 485.000 gezinnen. Geïnteresseerden kunnen vanaf vandaag/zaterdag tot het eind van het jaar vanaf 50 euro (één aandeel) investeren. Een coöperant kan maximum 50.000 euro investeren. Bedoeling is om het brede publiek te betrekken en de gemeenten nog te versterken bij de projecten, aldus algemeen directeur Ludo Kelchtermans van Nuhma. “Mensen willen participeren, inspraak hebben, ideeën vorm geven of ondersteunen. We hebben lang gezocht naar een goede formule om dat te doen met nieuwe projecten, en die dienen zich nu aan.” bron: Belga Het bericht Burgers kunnen voor het eerst investeren in offshorewindpark op Noordzee verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Burgers kunnen voor het eerst investeren in offshorewindpark op Noordzee (01/06/2019 - Metro)
  Burgers kunnen via de Limburgse intercommunale Nuhma vanaf nu beleggen in groene energie, meer bepaald in de coöperatieve vennootschap Eco2050. Zo wil Nuhma het brede publiek betrekken bij haar activiteiten in hernieuwbare energie, schrijven Het Belang van Limburg en De Tijd zaterdag. Nuhma richtte vorig jaar de coöperatieve vennootschap Eco2050 op. Die zal om te beginnen investeren in Z-Kracht, een vennootschap die actief is in de Belgische windparken op de Noordzee. Die zijn goed voor 96 windturbines die jaarlijks energie opwekken voor zo’n 600.000 gezinnen. Daarnaast financiert Z-Kracht het windpark SeaMade, dat in volle ontwikkeling is en vanaf 2020 stroom zal leveren aan zo’n 485.000 gezinnen. Geïnteresseerden kunnen vanaf vandaag/zaterdag tot het eind van het jaar vanaf 50 euro (één aandeel) investeren. Een coöperant kan maximum 50.000 euro investeren. Bedoeling is om het brede publiek te betrekken en de gemeenten nog te versterken bij de projecten, aldus algemeen directeur Ludo Kelchtermans van Nuhma. “Mensen willen participeren, inspraak hebben, ideeën vorm geven of ondersteunen. We hebben lang gezocht naar een goede formule om dat te doen met nieuwe projecten, en die dienen zich nu aan.” bron: Belga Het bericht Burgers kunnen voor het eerst investeren in offshorewindpark op Noordzee verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. 'Tijd voor nieuwe coöperatieve bank' (10/04/2019 - De Morgen)
  Vakbondsman Stefaan Decock ziet met lede ogen aan hoe de werkgelegenheid in de banksector in sneltempo afbrokkelt. Hij pleit voor een hertekening van het bankenlandschap, mét een rol voor de nieuwe coöperatieve bank die het sociale middenveld wil oprichten.
  [naar artikel]
 16. Hasselt wil inwoners laten investeren in energiezuinige stadsgebouwen (14/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Hasselt bekijkt met het Vlaams EnergieBedrijf (VEB) of Hasselaren mee kunnen deelnemen in de energetische renovatie van stedelijke gebouwen. Dat zou dan via een coöperatieve vennootschap kunnen.
  [naar artikel]
 17. Sint-Jansbergklooster onder de hamer (19/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Investeerders met extra cash achter de hand kunnen nog tot 22 mei online een bod uitbrengen op het middeleeuws Sint-Jansbergklooster van Zelem (Halen). Het domein van 3,25 hectare komt terug op de markt nadat de vorige eigenaar, een coöperatieve vennootschap, begin dit jaar de boeken neerlegde. De coöperatieve kocht het domein in 2012 voor ruim 4 miljoen euro. Nu is de startprijs 990.000 euro. Een koopje? “Vergis u niet. Er zijn diverse bouwkundige voorschriften en er is nog redelijk wat geld nodig om te renoveren. In ruil krijgt u een mooi gebouw op een prachtig domein met een unieke kapel”, luidt het bij veilinghuis Troostwijk.
  [naar artikel]
 18. Onbekend en onbemind: sofrologie als oplossing tegen stress (06/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Stress. Slaapproblemen. Je slecht in je vel voelen. Tegenwoordig lijkt iedereen er mee te worstelen. Maar blijkbaar is er een poepsimpele oplossing...
  [naar artikel]
 19. Ons land heeft er een nieuwe wereldkampioene bij, maar rijk zal Lissa (23) niet worden van haar sport (23/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  We hebben een nieuwe wereldkampioene. Ze heet Lissa Van Brande, is 23 en komt uit Sint-Niklaas. En ze verdiende amper 100 euro met haar glansprestatie. Haar sport? Sport Aerobics, een explosieve turndiscipline die in ons land nog onbekend en onbemind is. “We doen ons best om die supermooie sport nu beter op de kaart te krijgen. Het is mijn passie.”
  [naar artikel]
 20. Revolutionair Gents woonproject wint De Standaard klimaattrofee (02/06/2017 - De Standaard)
  DuCoop, een coöperatieve vennootschap die in De Nieuwe Dokken in Gent de woonwijk van de toekomst realiseert, wint als Radicale Vernieuwer van 2017 de klimaattrofee van De Standaard. De Landgenoten, een beweging van boeren en burgers die bioboeren aan grond helpt, wint de algemene prijs van de jury. De Landgenoten kaapte eveneens de publieksprijs weg.
  [naar artikel]
 21. Help de biseksueel uit de kast (14/04/2019 - De Morgen)
  Nu vrijdag (Bi Visibility Day) worden de minst zichtbare leden uit de lgbtq-groep in het licht gezet. Terecht, want biseksuelen zijn vrij onbekend én onbemind. Maar zouden we in een ideale wereld het woord biseksualiteit nog wel nodig hebben?
  [naar artikel]
 22. Onbekend, maar zeker niet onbemind (11/04/2019 - De Morgen)
  DEBUUT. Na de Bronzen Uil en de Publieksprijs van het literaire festival Het Betere Boek wordt het debuut van Kris Van Steenberge Woesten nu ook bekroond met de Debuutprijs 2014. Wie is dat prijsbeest en waar komt hij vandaan?
  [naar artikel]
 23. Christian wie? (13/04/2019 - De Morgen)
  ONBEKEND EN ONBEMIND. 'Iedereen kent Appel, Corneille en Alechinsky, maar van Christian Dotremont heeft zo goed als niemand gehoord.' Een kunstmuur in zijn geboortedorp Tervuren moet de onbekende CoBrA- kunstenaar een grotere bekendheid bezorgen.
  [naar artikel]
 24. Leer eten wat de visser vangt (10/06/2017 - De Morgen)
  Onbekend maakt onbemind, en dat geldt ook voor de vissen op ons bord. Toch zijn de grote pieterman, rode poon of steenbolk, de zogenoemde bijvangst, een waardig en lekker alternatief voor tong of kabeljauw.
  [naar artikel]
 25. Opendeur in het noodopvangcentrum Moorslede (25/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Sinds 23 september is er opnieuw een noodopvangcentrum voor verzoekers om internationale bescherming in Kwartier Moorslede in Leopoldsburg. Onbekend is onbemind en daarom zet het centrum zijn deuren open op zaterdag 26 oktober vanaf 15.00 uur.
  [naar artikel]
 26. Niemand wil een gezondheidscoach (15/07/2019 - De Morgen)
  Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) heeft begin 2016 zo’n 3 miljoen euro vrijgemaakt voor gezondheidscoaches, specifiek voor de kleine ondernemingen. Maar dat geld is door de bedrijfswereld amper benut. ‘Onbekend maakt onbemind.’
  [naar artikel]
 27. Kortbijtip van de Goesting-redactie: Instant barbecue aan Oudsbergse vennen (17/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Onbekend, maar niet onbemind zijn de vennen in Opglabbeek. Van het Schaapsven tot het Zwartven, in Ophovenderheide ben je aan het juiste adres voor een barbecue, picknick of apéro in de Limburgse natuur.
  [naar artikel]
 28. Uitgebrande Gildenhuis volgende week te koop (27/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De eigenaars van het uitgebrande Gildenhuis in Herentals verkopen het pand. “Er zijn al geïnteresseerden”, zegt Lode Bolckmans voorzitter van de coöperatieve vennootschap Ons Volk, die eigenaar is van het Gildenhuis. “Eind januari stappen we naar de notaris.”
  [naar artikel]
 29. Video: Zo zag het geslaagde debuut van Stanciu en Belfodil eruit (12/09/2016 - Sporza)
  Onbekend is onbemind, maar die uitdrukking is sinds dit weekend niet meer van toepassing op Nicolae Stanciu en Ishak Belfodil. Bekijk een compilatie van hun debuut.
  [naar artikel]
 30. Dit is volgens Britten het mooiste plekje van België (30/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Britse krant The Guardian vroeg zijn lezers om tips in te sturen over wat in ons land het bezoeken echt waard is. Daarbij komen een aantal onverwachte suggesties naar boven, die ook voor veel Belgen nog onbekend of onbemind zijn.
  [naar artikel]
 31. Dit is volgens Britten het mooiste plekje van België (30/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Britse krant The Guardian vroeg zijn lezers om tips in te sturen over wat in ons land het bezoeken echt waard is. Daarbij komen een aantal onverwachte suggesties naar boven, die ook voor veel Belgen nog onbekend of onbemind zijn.
  [naar artikel]
 32. LASK Linz is volgens onze chef voetbal onbekend, onbemind maar niet te onderschatten: “Club, kijk uit je doppen” (20/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Verkoop het vel van de beer niet vooraleer hij is ­geschoten. We kunnen mis zijn, maar er heerst in Belgisch voetballand een sfeertje dat Club...
  [naar artikel]
 33. Speedway (28/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Dit weekend staat in het Helzoldstadion de internationale speedway op het programma. Speedway is redelijk onbekend en dus ook onbemind in België. Nochtans is het een enorm spectaculaire sport. Een speedwaymotor heeft bijvoorbeeld géén remmen en accelereert even snel als een F1-bolide. Hoog tijd dus om de sport aan u voor te stellen!
  [naar artikel]
 34. Samana Grote Spouwen op jaarlijkse uitstap (26/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Onbekend maakt onbemind, zodoende koos Samana Grote Spouwen dit jaar voor een uitstap met het toeristisch treintje van Bilzen, fijn dichtbij huis.
  [naar artikel]
 35. Plannen voor onbekend en onbemind groengebied van 40 hectare tussen Deurne en Wijnegem voorgesteld (09/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Met geleide wandelingen en een infomoment stelde het Regionaal Landschap De Voorkempen zaterdag het geïntegreerd beheersplan voor het Gebied Ertbrugge voor. Ze wilden vooral tonen waar het naartoe moet met dit stuk natuur.
  [naar artikel]
 36. Ex-taxichauffeur (48) aangehouden voor gesjoemel met geld en auto’s (16/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een 48-jarige Mechelaar zit in de cel op verdenking van gesjoemel met geld en goederen uit een vennootschap die ondertussen failliet is verklaard. Volgens het parket gaat het om een sterfhuisconstructie: het leeghalen van een vennootschap en het geld in eigen zak of in een andere vennootschap pompen zodat de schuldeisers de pineut zijn.
  [naar artikel]
 37. Maak kennis met Matej Mitrovic, de verlegen Kroaat van Club: "Als laatste afvallen voor het WK in Ruslad deed pijn" (10/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Zijn lichaamstaal verraadde het. Matej Mitrovic (24) is het niet gewoon om interviews te geven. Maar omdat onbekend vaak onbemind is…
  [naar artikel]
 38. Van deze drie Belgische lekkernijen smullen alleen toeristen (08/09/2018 - De Morgen)
  Japanners, sterrenchefs en bij uitbreiding de rest van de culinair minnende wereld struikelen over elkaar om een proevertje te bemachtigen van deze Belgische exquise culinaire producten. Alleen in eigen land lijkt dit trio nog onbekend en onbemind. Nu nog.
  [naar artikel]
 39. Hugo Broos: van onbekend en onbemind naar messias in Kameroen (06/02/2017 - Knack)
  Met de triomf van Kameroen op de Afrika Cup in Gabon wordt Hugo Broos op zijn 64e de eerste Belgische coach die een groot landentoernooi wint. Dat met een gehavende ploeg die amper kansen werd toegedicht en baadde in een sfeer van negativiteit.
  [naar artikel]
 40. VIDEO. Eerste lading yacon geoogst in Kinrooi. Maar “onbekend is onbemind” (15/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Kinrooi startte vandaag de oogst van de yacon. Het knolgewas wordt sinds enkele jaren in Kinrooi geteeld bij landbouwer Leo Henckens en sindsdien wordt er gewerkt aan de introductie van de groente in ons land.
  [naar artikel]
 41. Sporting Charleroi: onbekend is onbemind? (26/11/2016 - Sporza)
  Sporting Charleroi staat verrassend op de laatste plaats in de poll "Wie wordt landskampioen" van sporza.be. Verrassend, want het deelt de derde plaats in het klassement.
  [naar artikel]
 42. Biosimilaire geneesmiddelen: onbekend, onbemind? (17/02/2020 - Knack)
  Net als witte of generische geneesmiddelen zijn biosimilaire geneesmiddelen kopieën van originele geneesmiddelen. Alleen zijn het geen exacte kopieën. Vanwaar dat verschil? En heeft het gevolgen voor de kwaliteit, veiligheid en doeltreffendheid?
  [naar artikel]
 43. Nyrstar – Oprichting nieuwe vennootschap is bekrachtigd (26/07/2019 - Metro)
  De oprichting van een nieuwe vennootschap (NewCo) waarin de activa van Nyrstar zijn ondergebracht en waarvan Trafigura 98 procent gaat controleren, is goedgekeurd door een meerderheid van de schuldeisers en bekrachtigd door het Britse hooggerechtshof. Dat maakte het Belgische zinkbedrijf vrijdag na beurs bekend. De aandeelhouders van Nyrstar controleren nog slechts 2 procent van deze NewCo. De constructie werd eerder dit jaar onderhandeld, om Nyrstar te bevrijden van zijn zware schuldenlast. Zoniet dreigde het zinkbedrijf over kop te gaan. Voor de kleine aandeelhouders betekende het akkoord dat de schuldeisers en meerderheidsaandeelhouder Trafigura hadden onderhandeld, wel zo goed als een onteigening. Zij controleren nog amper 2 procent van de nieuwe vennootschap, die in het UK gevestigd wordt. Intussen is de jaarrekening van Nyrstar nog altijd niet goedgekeurd, omdat het wachten is op het verslag van de bedrijfsrevisor. Pas als dat verslag er is, kan een nieuwe aandeelhoudersvergadering worden georganiseerd. bron: Belga   Het bericht Nyrstar – Oprichting nieuwe vennootschap is bekrachtigd verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Nyrstar – Oprichting nieuwe vennootschap is bekrachtigd (27/07/2019 - Metro)
  De oprichting van een nieuwe vennootschap (NewCo) waarin de activa van Nyrstar zijn ondergebracht en waarvan Trafigura 98 procent gaat controleren, is goedgekeurd door een meerderheid van de schuldeisers en bekrachtigd door het Britse hooggerechtshof. Dat maakte het Belgische zinkbedrijf vrijdag na beurs bekend. De aandeelhouders van Nyrstar controleren nog slechts 2 procent van deze NewCo. De constructie werd eerder dit jaar onderhandeld, om Nyrstar te bevrijden van zijn zware schuldenlast. Zoniet dreigde het zinkbedrijf over kop te gaan. Voor de kleine aandeelhouders betekende het akkoord dat de schuldeisers en meerderheidsaandeelhouder Trafigura hadden onderhandeld, wel zo goed als een onteigening. Zij controleren nog amper 2 procent van de nieuwe vennootschap, die in het UK gevestigd wordt. Intussen is de jaarrekening van Nyrstar nog altijd niet goedgekeurd, omdat het wachten is op het verslag van de bedrijfsrevisor. Pas als dat verslag er is, kan een nieuwe aandeelhoudersvergadering worden georganiseerd. Bron: Belga   Het bericht Nyrstar – Oprichting nieuwe vennootschap is bekrachtigd verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. INSIDER. Mandy uit Genk tipt artistieke plekjes in Sint-Niklaas (10/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Onbekend maar niet onbemind: Sint-Niklaas. De Oost-Vlaamse stad tussen Antwerpen en Gent is volgens de Genkse Mandy Kourkouliotis zeker en vast een bezoekje waard in de zomer: “Dan is de stad echt op haar best!”
  [naar artikel]
 46. Nieuwe wetgeving en unieke samenwerking in strijd tegen criminele handel: “Meer macht voor lokaal bestuur” (26/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een combinatie van het uitbreiden van de mogelijkheden van het lokaal bestuur (de BIBOB-wetgeving) en een doelgerichte samenwerking tussen verschillende diensten zou leiden tot de ultieme bestrijding van malafide handel in de stad. De nieuwe wetgeving komt er in april.
  [naar artikel]
 47. De knapste beelden van een dagje taekwondo (19/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Onbekend maakt onbemind, da ’s zelfs op de Olympische Spelen niet anders. En hoewel onze eigen Jaouad Achab en Raheleh Asemani maar net naast een bronzen medaille grepen, zetten ze wel deze spectaculaire sport op de kaart. Daarom willen we u de leukste kiekjes van een dagje taekwondo niet onthouden.
  [naar artikel]
 48. De knapste beelden van een dagje taekwondo (19/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Onbekend maakt onbemind, da ’s zelfs op de Olympische Spelen niet anders. En hoewel onze eigen Jaouad Achab en Raheleh Asemani maar net naast een bronzen medaille grepen, zetten ze wel deze spectaculaire sport op de kaart. Daarom willen we u de leukste kiekjes van een dagje taekwondo niet onthouden.
  [naar artikel]
 49. Nieuwe vennootschap slorpt Vlaams Woningfonds op (29/03/2019 - De Morgen)
  De dagen van het Vlaams Woningfonds zijn geteld. Over twee jaar moet er een nieuwe vennootschap op poten staan die alle sociale leningen in Vlaanderen zal bundelen. Eerder deze week raakte bekend dat het Woningfonds - de belangrijkste verstrekker van sociale leningen in Vlaanderen - op de rand van een faillissement staat.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.