Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2021
02:39 uur

Wat Kris Peeters als bankier kan betekenen

De Standaard

12/01/2021 - 15:07

Kris Peeters (CD&V) mag zich sinds vanmiddag vicepresident van de Europese Investeringbank noemen. ‘Hierbij laat ik de politiek achter mij, maar dit is zeker geen uitloopbaan.’


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kris Peeters verlaat politiek voor job als bankier: “22.000 euro per maand. Ik weet dat daar kritiek op zal komen” (13/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Kris Peeters (CD&V) mag zich sinds dinsdagmiddag vicevoorzitter van de Europese Investeringsbank noemen. “Hierbij laat ik de politiek achter mij, maar dit is zeker geen uitloopbaan.”
  [naar artikel]
 2. Kris Peeters opnieuw gipsvrij na fietsongeval (28/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  CD&V-vicepremier Kris Peeters is van zijn gipsverband af. Peeters brak anderhalve week geleden twee ribben en een elleboog bij een botsing met de
  [naar artikel]
 3. Kris Peeters én familie De Wever op Warmathon Music for Life: “Fantastische sfeer, hier in Antwerpen” (21/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Zowel Bart De Wever (N-VA) als Kris Peeters (CD&V) liepen hun rondjes in het Rivierenhof deze namiddag. Was het een beetje de start van de Antwerpse campagne van CD&V-lijsttrekker Kris Peeters? “Fantastische sfeer hier”, zei alvast Kris Peeters. Bart De Wever bracht dan weer zijn familie mee.
  [naar artikel]
 4. LIVE. Volg de persconferentie van Kris Peeters (17/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Volg de persconferentie van Kris Peeters hier live. Het Antwerpse CD&V-partijbestuur vraagt federaal vicepremier Kris Peeters om de lijst te trekken voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. De kans dat hij daarop ingaat, is groot.
  [naar artikel]
 5. Kris Peeters trekt Europese lijst voor CD&V (20/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Kris Peeters wordt de nieuwe kopman van CD&V in Europa. De christendemocraten sturen hun federale vicepremier na het debacle in Antwerpen dus weg uit de nationale politiek. Peeters vervangt straks Marianne Thyssen.
  [naar artikel]
 6. Kris Peeters trekt Europese lijst voor CD&V (21/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Kris Peeters wordt de nieuwe kopman van CD&V in Europa. De christendemocraten sturen hun federale vicepremier na het debacle in Antwerpen dus weg uit de nationale politiek. Peeters vervangt straks Marianne Thyssen.
  [naar artikel]
 7. CD&V na de kater: hoe moet het nu verder met Kris Peeters? (16/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Niemand die geloofde dat Kris Peeters burgemeester van Antwerpen zou worden. Maar dat de Antwerpse CD&V-kopman zelfs Peter Mertens zou moeten voorlaten in het aantal voorkeurstemmen ook niet. De Antwerpse christendemocraten blijven achter met een kater, Kris Peeters met de vraag hoe zijn toekomst eruitziet. Europa lonkt.
  [naar artikel]
 8. Kris Peeters geeft e-mail van Kris Van Dijck vrij: ‘Kan er enige spoed zijn?’ (11/07/2019 - De Morgen)
  Voormalig minister van Werk Kris Peeters (CD&V) heeft de e-mail van Kris Van Dijck (N-VA) vrijgegeven waarin die laatste vraagt om met spoed voor een uitkering te zorgen.
  [naar artikel]
 9. Afscheid Kris Peeters mondt uit in potje ruzie met Francken: “Trap vooral wat na. Dag, Kris” (27/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het afscheid van CD&V-vicepremier Kris Peeters uit de nationale politiek gaat gepaard met een potje ruziën met Theo Francken (N-VA). Eén keer maar in de vorige legislatuur is Peeters naar eigen zeggen op de rem gaan staan. “Over het naakt fouilleren van minderjarigen in gesloten asielcentra.” Quatsch, volgens Francken. “Trap vooral wat na. Dag, Kris.”
  [naar artikel]
 10. Kris Peeters bevestigt mail van Van Dijck over uitkering vrouw (11/07/2019 - De Tijd)
  19:06 Uit mailverkeer, vrijgegeven door ex-minister van Werk Kris Peeters (CD&V), blijkt dat N-VA'er Kris Van Dijck tussenkwam in een dossier rond een failliet bedrijf in het hartje van de Antwerpse rosse b...
  [naar artikel]
 11. Wie worden de uitdagers van Kris Peeters in Antwerpen? (17/11/2016 - De Redactie)
  De gemeenteraadsverkiezingen in 2018 lijken in Antwerpen uit te draaien op een strijd der titanen, nu Kris Peeters bekend heeft gemaakt dat hij de Antwerpse CD&V-lijst zal trekken. Tegen wie zal Peeters het moeten opnemen?
  [naar artikel]
 12. Politiebewaking voor Kris Peeters (20/11/2019 - Metro)
  Europees Parlementslid Kris Peeters (CD&V) krijgt politiebewaking. De voormalige vicepremier bevestigt het nieuws, maar wil er verder niets over kwijt, schrijft Het Laatste Nieuws vandaag. Volgens bronnen zou hij afgelopen weekend bedreigingen ontvangen hebben, maar dat wil het federaal parket niet bevestigen. Kris Peeters, bij de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar nog de grote uitdager van burgemeester Bart De Wever (N-VA) in Antwerpen, woont sinds begin oktober weer in Puurs. bron: Belga Het bericht Politiebewaking voor Kris Peeters verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Kris Peeters keert terug naar Puurs: “In Antwerpen kreeg ik regelmatig negatieve en brutale reacties” (21/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Europees Parlementslid Kris Peeters (CD&V) woont terug in Puurs. “Ik heb zeer graag in Antwerpen gewoond, maar om familiale redenen zijn we naar onze vorige woning teruggekeerd”, zegt Kris Peeters.
  [naar artikel]
 14. Kris Peeters keert terug naar Puurs: “in Antwerpen kreeg ik regelmatig negatieve en brutale reacties” (21/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Europees Parlementslid Kris Peeters (CD&V) woont terug in Puurs. “Ik heb zeer graag in Antwerpen gewoond, maar om familiale redenen zijn we naar onze vorige woning teruggekeerd”, zegt Kris Peeters.
  [naar artikel]
 15. Kris Peeters (CD&V) reageert scherp op uitspraken van Bart De Wever (N-VA): “Geen stijl, dat doe je niet” (15/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vice-premier Kris Peeters (CD&V) heeft vrijdag scherp gereageerd op de uitspraken van Bart De Wever (N-VA). “Kris Peeters, die de Europese lijst moet trekken: dat is een droevig einde”, zei De Wever. Vervolgens alludeerde hij op Romeinse zelfdoding. “Zulke uitspraken over een politiek tegenstander in de mond nemen, dat doe je niet”, zegt Peeters bij Radio 1.
  [naar artikel]
 16. CD&V ergert zich aan treuzelende Kris Peeters (14/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Wat is Kris Peeters van plan? Het is een vraag die binnen CD&V tot groeiende ergernis leidt. Peeters heeft, drie weken na de verkiezingen, nog steeds niet beslist of hij zijn zitje in het Europees Parlement zal opnemen of niet.
  [naar artikel]
 17. Kris Peeters over zaak-Van Dijck: ‘Uitbetaling is gebeurd, e-mail nog onvindbaar’ (11/07/2019 - De Morgen)
  Voormalig minister van Werk Kris Peeters reageert aan VTM Nieuws op de zaak-Kris Van Dijck. P-Magazine beweert dat er e-mailverkeer is waarin hij aan Peeters vraagt om een oprichter van een failliet bedrijf uit te betalen. Die oprichter zou volgens P-Magazine een escorte zijn. Het gaat om onbevestigde berichten.
  [naar artikel]
 18. Bart De Wever vertelt ‘de waarheid’ over zijn bezoekje bij Kris Peeters thuis (12/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Hoe vaak kwam Bart De Wever al bij Kris Peeters in Puurs op bezoek? En waarom moest labrador Duffy in de garage? Het lijken banale vragen, maar nu Kris Peeters (CD&V) Bart De Wever uitdaagt als lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen, wordt het plots een relletje. Een Twitter-relletje.
  [naar artikel]
 19. Kris Peeters voorgedragen bij Europese Investeringsbank (08/10/2020 - De Tijd)
  21:04 De regering-De Croo draagt CD&V-boegbeeld Kris Peeters voor als ondervoorzitter van de Europese Investeringsbank (EIB). 'Ik ben vereerd', zegt Peeters. Hij plant een verhuizing naar Luxemburg.
  [naar artikel]
 20. Kris Peeters: "Wat bemoeit Bart De Wever zich eigenlijk met mijn privéleven?" (03/10/2018 - De Morgen)
  Antwerps CD&V-lijsttrekker en vicepremier Kris Peeters reageert in een interview met Knack op de uithalen en steken onder water van N-VA-voorzitter Bart De Wever. Die verwijst vaak naar Peeters als 'de man uit Puurs' of 'de transmigrant'. Ook over Arco blijft Peeters volharden.
  [naar artikel]
 21. Europarlementslid Kris Peeters (CD&V): 'Internetregels zijn dringend aan vernieuwing toe' (25/05/2020 - Knack)
  Europarlementslid Kris Peeters (CD&V) wil dat online criminaliteit kordater wordt aangepakt. 'We zijn te afhankelijk van privébedrijven', zegt Peeters.
  [naar artikel]
 22. Broer van Kris Peeters gaat mee Dr. Martens leiden (15/06/2018 - De Tijd)
  18:39 Geert Peeters, de broer van federaal vicepremier Kris Peeters (CD&V), komt mee aan het hoofd te staan van het bekende Britse schoenen- en modemerk Dr. Martens. Hij wordt er operationeel directeur.
  [naar artikel]
 23. Kris Peeters hekelt intimidatie van Apache (12/12/2017 - Apache)
  In een uitgebreid interview met HUMO veroordeelt vicepremier Kris Peeters (CD&V) de intimidatie van Apache en trapt tegelijk zijn campagne voor de Antwerpse burgemeesterssjerp op gang. Vicepremier Kris Peeters (CD&V) overschouwt in HUMO het voorbije jaar. Van Brexit – “een schoolvoorbeeld van hoe politici een land op een heel gevaarlijk pad kunnen brengen” over de
  [naar artikel]
 24. CD&V 'wil Kris Peeters uitspelen in Antwerpen - tegen Bart De Wever' (17/11/2016 - Knack)
  Vicepremier Kris Peeters is door de CD&V aangezocht om lijsttrekker te worden bij gemeenteraadsverkiezingen van 2018.
  [naar artikel]
 25. Kris Peeters (CD&V): 'Gooi kans op regering met Vlaamse meerderheid niet weg' (14/01/2020 - Knack)
  Europarlementslid Kris Peeters juicht de verlenging van de opdracht van de koninklijke informateurs toe.
  [naar artikel]
 26. Kris Peeters wil zwembad in Antwerpse dokken (30/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  CD&V wil een nieuwe plek om in openlucht te kunnen zwemmen. Dat zei lijsttrekker Kris Peeters onder een stralende zon bij huisbezoeken. Hij wil de...
  [naar artikel]
 27. Vicepremier Kris Peeters openhartig in ‘Die Huis’ (31/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Wanneer vicepremier Kris Peeters (CD&V) naar eerste minister Charles Michel (MR) kijkt, bekruipt hem soms de gedachte: “Ik had daar kunnen staan”. Het een van de ontboezemingen van Peeters in het Eén-programma Die Huis vanavond.
  [naar artikel]
 28. 'Kris Peeters, kleed ons niet uit' (07/04/2019 - De Morgen)
  Artiestenverenigingen verzetten zich tegen plannen van economieminister Kris Peeters. Volgens hen zijn die een aanval op de rechten van de kunstenaars.
  [naar artikel]
 29. Egbert Lachaert (Open VLD) haalt uit naar CD&V'er Kris Peeters (11/04/2017 - Knack)
  In een interview met Knack is Open VLD'er Egbert Lachaert ongemeen hard voor CD&V'er en vicepremier in de regering-Michel Kris Peeters. 'Kris Peeters was misschien beter premier geweest van deze regering, dan had hij zelf naar eenheid moeten zoeken in plaats van steeds op de rem te gaan staan.'
  [naar artikel]
 30. Prins Kris in Brazilië (05/04/2019 - De Morgen)
  Na een communautaire brand die hij zelf aangestoken had zag minister- president Kris Peeters (CD&V) zich verplicht vervroegd uit Brazilië terug te komen. Voor de Franstaligen is de Vlaamse regeringsleider de ultra- flamingant, in het buitenland is het voor diezelfde Peeters evenwel vooral pragmatisme dat telt. Laat het de ironie van het lot zijn, maar zelden was een Vlaams minister ‘Belgischer’ dan Kris Peeters op handelsmissie in Brazilië.
  [naar artikel]
 31. Vuilniszakken 'bewijzen' het: Kris Peeters woont wel in Antwerpen (08/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Kris Peeters (CD&V) kreeg het afgelopen week even warm in 'Het Grootste Debat' van VTM NIEUWS'. Daar kon hij de perceptie dat hij niet echt in...
  [naar artikel]
 32. Wat is de nieuwe functie van Kris Peeters eigenlijk? (15/10/2019 - De Standaard)
  Kris Peeters verdween na de verkiezingen op 26 mei naar het Europese toneel. Ondertussen is hij Europees Parlementslid, maar wat doet hij daar precies?
  [naar artikel]
 33. Kris Peeters (CD&V) verwerpt beperking werkloosheidsuitkeringen in de tijd (27/04/2017 - Knack)
  Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) heeft duidelijk afstand genomen van het voorstel van Kamerlid Vincent Van Quickenborne (Open Vld).
  [naar artikel]
 34. Kris Peeters biedt ontslag aan als minister (25/06/2019 - Metro)
  CD&V-vicepremier en minister van Werk Kris Peeters biedt vandaag zijn ontslag aan de Koning aan. Hij is momenteel op het kabinet van premier Charles Michel, zo is uit goede bron vernomen. Peeters werd op 26 mei verkozen tot Europees parlementslid. Dat parlement houdt op 2 juli zijn installatievergadering en om de eed te kunnen afleggen, dient hij dus ontslag te nemen uit de federale regering. bron: Belga Het bericht Kris Peeters biedt ontslag aan als minister verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. CD&V rekent ook op Kris Peeters bij federale verkiezingen in 2019 (17/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  We rekenen ook voor de verkiezingen van 2019 op Kris Peeters. Dat zei CD&V-voorzitter Wouter Beke donderdag in Villa Politica op Eén. In datzelfde programma bevestigde Peeters na enig aandringen dat hij zou zetelen in de Antwerpse gemeenteraad indien hij verkozen zou geraken.
  [naar artikel]
 36. Egbert Lachaert (Open VLD) haalt uit naar CD&V'er Kris Peeters: 'Ik begrijp zijn positie niet' (11/04/2017 - Knack)
  In een interview met Knack is Open VLD'er Egbert Lachaert ongemeen hard voor CD&V'er en vicepremier in de regering-Michel Kris Peeters. 'Kris Peeters was misschien beter premier geweest van deze regering, dan had hij zelf naar eenheid moeten zoeken in plaats van steeds op de rem te gaan staan.'
  [naar artikel]
 37. Opvallende uitspraak Kris Peeters (CD&V) bij Gert Late Night: “Met 5% burgemeester worden? Ja” (24/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In Gert Late Night was vicepremier Kris Peeters te gast op de boot van Gert Verhulst en James Cooke, samen met de meisjes van K3. Kris Peeters deed meteen een opmerkelijke uitspraak over de verkiezingsslag in Antwerpen: jawel, ook als hij bijvoorbeeld maar vijf procent haalt, zou hij het burgemeestersschap durven claimen als hij nodig is voor de coalitie.
  [naar artikel]
 38. Kris Peeters verhuist naar Europa (20/11/2018 - De Morgen)
  Kris Peeters zal bij de verkiezingen van 26 mei volgend jaar de Europese lijst van CD&V trekken. Dat werd zonet beslist tijdens de algemene vergadering van de partij.
  [naar artikel]
 39. Kris Peeters bevestigt uitbetaling aan escorte via speciaal fonds (11/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig minister van Werk Kris Peeters (CD&V), nu Europees parlementslid, reageert aan de radiocollega’s van VTM NIEUWS op het schandaal rond...
  [naar artikel]
 40. Vuilniszakken moeten het bewijzen: Kris Peeters woont wel in Antwerpen (08/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Kris Peeters (CD&V) kreeg het afgelopen week even warm in 'Het Grootste Debat' van VTM NIEUWS'. Daar kon hij de perceptie dat hij niet echt in...
  [naar artikel]
 41. Kris Peeters (CD&V) zet deur open voor privatiseringen (29/07/2017 - De Tijd)
  09:04 Vicepremier Kris Peeters (CD&V) vindt dat er een werkgroep moet komen die bekijkt of welke belangen in overheidsbedrijven kunnen worden geprivatiseerd.
  [naar artikel]
 42. Maakt Kris Peeters wel kans tegen Bart De Wever? (17/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Vice-premier Kris Peeters (CD&V) verhuist van Puurs naar Antwerpen om daar bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 de CD&V-lijst te trekken. “Een groot risico”, zegt politicoloog Dave Sinardet (VUB). “Als Peeters faalt, vrees ik voor zijn positie bij de nationale verkiezingen in 2019”, klinkt het.
  [naar artikel]
 43. Was opvallende ‘5%-uitspraak’ van Kris Peeters een slimme of een domme zet? Politicologen reageren verdeeld (26/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Kris Peeters (CD&V) verbaasde met zijn blufferige uitspraak in Gert Late Night dat hij zeker het burgemeesterschap zal claimen als zijn partij nodig is voor een coalitie. “Ook als CD&V maar vijf procent van de stemmen haalt?”, drong Gert Verhulst aan. “Ja”, zei Peeters. Stel dus dat Groen en sp.a met de CD&V erbij nipt een meerderheid halen, dan zou Kris Peeters de sjerp opeisen. Wat hem bezielt? De politicologen Bart Maddens (KU Leuven) en Carl Devos (UGent) hebben daar een verschillende kijk op.
  [naar artikel]
 44. Hoeveel kans maakt Kris Peeters tegen Bart De Wever? Ontdek het in onze exclusieve peiling (19/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  De komst van Kris Peeters blijkt écht nodig voor de Antwerpse CD&V. Volgens een peiling die de voorbije twee dagen werd afgenomen, vindt de partij met amper 5,6 procent geen aansluiting bij de partijen die momenteel in de oppositie zitten. Maar Kris Peeters slaagt daar wél in. Tegelijk noemt een meerderheid van de Antwerpenaren zijn verhuizing “totaal ongeloofwaardig”.
  [naar artikel]
 45. Kris Peeters (CD&V): “Werkloosheid beperken? Die plaat is grijsgedraaid” (26/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  “De sfeer in de regering is goed”, zegt vicepremier Kris Peeters (CD&V). Van een gebrek aan dash, zoals N-VA-voorzitter Bart De Wever het noemde, is volgens Peeters geen sprake. “Maar die uitspraken zijn wel vermoeiend, ook al wordt er in de regering zelf eigenlijk niet over gesproken.”
  [naar artikel]
 46. Kris Peeters na breuk van Samen: “Een moddercampagne kunnen we missen als kiespijn” (17/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De breuk van Samen zindert nog na in het Antwerpse politieke landschap. Zo ook bij CD&V-lijsttrekker Kris Peeters, die in Antwerpen eind 2018 bij de gemeenteraadsverkiezingen een gooi zal doen naar de burgemeesterssjerp. “Ik ga resoluut voor een campagne over inhoud”, zegt Peeters aan VRT NWS.
  [naar artikel]
 47. De keuze voor Kris Peeters als lijsttrekker in Antwerpen is vanuit christendemocratisch oogpunt een heel verstandige beslissing (17/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Kris Peeters wordt de Antwerpse lijsttrekker voor CD&V bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Nu ja, de formele vraag van het CD&V-partijbestuur is hem gisteravond voorgelegd. Maar vrijwel niemand – en al zeker Kris Peeters zelf niet – twijfelt eraan dat zijn antwoord een volmondig formeel ja zal zijn. Zulke dingen praat je namelijk op voorhand door, ook op nationaal niveau.
  [naar artikel]
 48. Kris Peeters roert de Vlaamse trom (11/04/2019 - De Morgen)
  Kersvers Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) stond nooit bekend als een communautaire scherpslijper, maar de functie en de gelegenheid maken blijkbaar de man. In zijn maidenspeech op de vooravond van de Vlaamse feestdag hamerde Peeters op de Vlaamse en christendemocratische eis voor een nieuwe, uitgebreide staatshervorming.
  [naar artikel]
 49. Peeters: "Belastingbetaler maximaal ontzien bij Arco-oplossing" (08/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Kris Peeters blijft vasthouden aan oplossing voor Arco-coöperanten. Daartoe werd een werkgroep binnen de regering opgericht. Kris Peeters wil een
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.