Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

27 January 2021
16:53 uur

Afzettingsprocedure in gang gezet, en nog blijft Trump stoken

Het Belang van Limburg

13/01/2021 - 03:33

Donald Trump blijft stoken. De nieuwe afzettingsprocedure tegen hem noemt hij een “voortzetting van de grootste heksenjacht in de politieke geschiedenis van de VS”.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Trump: “Deze wetteloze procedure is politieke zelfmoord voor de Democraten” (19/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft uitgehaald naar de Democraten om de afzettingsprocedure die zij tegen hem in gang hebben gezet.
  [naar artikel]
 2. Alle vragen over de afzettingsprocedure tegen Trump: hoe werkt het, wat zijn de beschuldigingen en hoe groot is de kans dat hij echt moet vertrekken? (26/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Democraten in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben de eerste stap gezet richting afzettingsprocedure voor president Trump. Dat doen ze...
  [naar artikel]
 3. Pelosi wil afzettingsprocedure in gang zetten: “Pence krijgt 24 uur om afzetting Trump te vragen” (11/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zullen maandag stappen gezet worden om president Donald Trump af te zetten. Dat heeft de voorzitster van het Huis, Nancy Pelosi, bevestigd. Om te starten krijgt vicepresident Mike Pence 24 uur tijd om het 25ste amendement te activeren en Trump onbekwaam te verklaren.
  [naar artikel]
 4. Donald Trump over afzettingsprocedure: ‘De grootste heksenjacht in de politieke geschiedenis’ (12/01/2021 - Express)
  De Amerikaanse president Donald Trump waarschuwt dat de afzettingsprocedure tegen hem zorgt voor immense woede bij de bevolking. Trump heeft enkele journalisten toegesproken in de tuin van het Witte Huis. Hij zei in een reactie op de bestormingen van het Capitool dat hij geen geweld wilt. Lees ook: Wie is de opvallende persoon die verkleed […] The post Donald Trump over afzettingsprocedure: ‘De grootste heksenjacht in de politieke geschiedenis’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. Democraten kondigen afzettingsprocedure tegen Trump aan (24/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Democraten starten een afzettingsprocedure voor president Donald Trump. Dat heeft Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden...
  [naar artikel]
 6. Trump wil berecht worden in Senaat in afzettingsprocedure (22/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaans president Donald Trump wil dat de Senaat een rechtszaak tegen hem voert in de afzettingsprocedure. Dat zei hij vanmorgen in de...
  [naar artikel]
 7. Democraten starten maandag afzettingsprocedure tegen Trump (10/01/2021 - Express)
  De Amerikaanse president Donald Trump moet binnen tien dagen de scepter overdragen aan de president-elect Joe Biden, maar dat houdt de Democraten niet tegen om alsnog een afzettingsprocedure op te starten tegen de zittende president. De Democraten ondernemen een tweede poging om Trump af te zetten. Ze doen dat nadat zijn aanhangers vorig week het […] The post Democraten starten maandag afzettingsprocedure tegen Trump appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Waarom Trump blij moet zijn met de ‘afzettingsprocedure’ tegen hem (25/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Democratische tegenstanders van Donald Trump starten een afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president. Want: ‘Niemand staat boven de wet’....
  [naar artikel]
 9. Democraten wagen gok met nieuwe fase in afzettingsprocedure Trump (01/11/2019 - De Tijd)
  21:42 Een jaar voor de presidentsverkiezingen in de VS zijn de Democraten all the way gegaan in de afzettingsprocedure tegen Donald Trump. Het valt niet te voorspellen of dat offensief hen zal helpen of sch...
  [naar artikel]
 10. Waarom Trump eigenlijk blij mag zijn met de afzettingsprocedure tegen hem (25/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Democratische tegenstanders van Donald Trump starten een afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president. Want: ‘Niemand staat boven de wet’....
  [naar artikel]
 11. Zo werkt afzettingsprocedure tegen Donald Trump (24/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het eerst sinds het aantreden van Amerikaans president Donald Trump wordt de stap richting de zogenaamde ‘impeachmentprocedure’ gezet. Dat...
  [naar artikel]
 12. Huis van Afgevaardigden stemt voor tweede keer in met afzettingsprocedure president Trump (13/01/2021 - VRT NWS)
  Een meerderheid in Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft beslist dat de aanklacht tegen president Donald Trump zwaar genoeg doorweegt om de afzettingsprocedure verder te zetten. Trump is dus "geïmpeacht" of "in beschuldiging gesteld" voor "aansporing tot opstand" en dat amper een week na de bestorming van het Capitool. Dat wil niet zeggen dat hij ook meteen uit zijn ambt gezet wordt: daar zal de Senaat over beslissen tijdens een proces. Het is de tweede keer dat president Trump door het Huis van Afgevaardigden "geïmpeacht" wordt.
  [naar artikel]
 13. Afzettingsprocedure tegen president Trump: waarover gaat het en wie zijn de hoofdrolspelers in deze zaak? (25/09/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse Democraten starten een afzettingsprocedure tegen president Donald Trump. Aan de basis van die afzettingsprocedure ligt een verhaal met verschillende hoofdrolspelers dat teruggaat tot 2016. Waarover gaat het? Wie zijn die hoofdrolspelers? En wie beschuldigt wie waarvan?
  [naar artikel]
 14. “Democraten willen afzettingsprocedure tegen Trump opstarten” (24/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Democratische Partij is van plan om een afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump op te starten. Dat zeggen verschillende Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 15. Democraten willen afzettingsprocedure tegen Trump opstarten (24/09/2019 - Knack)
  De Democratische Partij is van plan om een afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump op te starten. Dat zeggen verschillende Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 16. 'Afzettingsprocedure tegen Trump kan maandag starten' (10/01/2021 - Knack)
  Maandag kan de afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump van start gaan. Dat heeft het Democratische Congreslid Ted Lieu aangekondigd.
  [naar artikel]
 17. Trump tackelt getuige in afzettingsprocedure op Twitter (15/11/2019 - De Tijd)
  18:07 De Amerikaanse president viel de vroegere ambassadrice in Oekraïne frontaal aan op het moment dat ze getuigde in de afzettingsprocedure tegen hem.
  [naar artikel]
 18. Afzettingsprocedure deert Wall Street niet (19/12/2019 - De Tijd)
  17:26 De beurzen in New York trekken voorzichtig hoger naar nieuwe records. De afzettingsprocedure tegen president Trump laat beleggers koud.
  [naar artikel]
 19. Afzettingsprocedure Trump gebeurt officieel wegens 'machtsmisbruik en hinderen parlement' (10/12/2019 - Knack)
  De Democraten hebben twee beschuldigingen tegen Donald Trump weerhouden in de afzettingsprocedure die tegen de Amerikaanse president Donald Trump loopt: misbruik van macht en het hinderen van het goede verloop van de procedures in het Congres, het Amerikaanse parlement.
  [naar artikel]
 20. Dagen van Mugabe geteld? Zijn partij start afzettingsprocedure (21/11/2017 - Knack)
  Zanu-PF, de partij van de Zimbabwaanse president Robert Mugabe, zet vandaag de afzettingsprocedure in gang. Die zou slechts een tweetal dagen in beslag nemen.
  [naar artikel]
 21. Waarom we een vuurtje stoken niet zo makkelijk willen opgeven (18/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Hout stoken is omstreden wegens de luchtvervuiling. Maar we doen knetterende vuurtjes echt niet zomaar in de ban. Want een vuurtje stoken maakt...
  [naar artikel]
 22. Trump niet bang voor afzettingsprocedure na “perfect telefoontje” met Oekraïense president (23/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  President Donald Trump is niet bang voor een mogelijke afzettingsprocedure. Sommige Democraten hebben met zogeheten impeachment gedreigd omdat...
  [naar artikel]
 23. Poetin neemt het op voor Trump: “Afzettingsprocedure gebaseerd op totaal verzonnen beschuldigingen” (19/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump in het Congres is gebaseerd op “totaal verzonnen” beschuldigingen. Dat heeft de...
  [naar artikel]
 24. Democraten willen afzetting Trump maandag in gang zetten (09/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Democraten in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden willen maandag de eerste stappen zetten voor een nieuwe afzettingsprocedure tegen president Donald Trump, schrijft de Democraat Ted Lieu in een bericht op Twitter.
  [naar artikel]
 25. Anders zo fervente Trump-bondgenoot Mitch McConnell tevreden over afzettingsprocedure (12/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Mitch McConnell, leider van de Republikeinse meerderheid in de Amerikaanse Senaat, is ervan overtuigd dat Trump strafbare feiten heeft gepleegd en is tevreden over de afzettingsprocedure die de Democraten hebben ingesteld. Dat meldt de New York Times op gezag van bronnen uit de omgeving van McConnell.
  [naar artikel]
 26. Democraten blijven inzetten op procedure om Trump af te zetten (09/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Democraten in het Amerikaanse Congres hebben vandaag weer een stap gezet in de richting van een mogelijke afzettingsprocedure tegen de...
  [naar artikel]
 27. Democraten én Republikeinen willen afzettingsprocedure tegen president Trump opstarten (07/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ilhan Omar, lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, zegt dat ze bezig is om een afzettingsprocedure op te starten tegen Donald Trump, die nog welgeteld twee weken president is. Opvallend: ze kreeg daartoe niet enkel bijval van haar Democratische partijgenoten, maar ook van prominente Republikeinen.
  [naar artikel]
 28. Democraten starten afzettingsprocedure tegen Trump: “Niemand staat boven de wet” (25/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nancy Pelosi, de voorzitster van het Amerikaanse Huis, heeft dinsdagavond aangekondigd dat de Democraten een impeachmentonderzoek opstarten tegen president Donald Trump. Het besluit komt er na een erg omstreden telefoongesprek dat Trump in juli had met de Oekraïense president Volodimir Zelenski. Daarin zou Trump Zelenski onder druk hebben gezet om belastende informatie over de Bidens naar boven te spitten.
  [naar artikel]
 29. Democraten blijven inzetten op procedure om Trump af te zetten (09/09/2019 - Knack)
  De Democraten in het Amerikaanse Congres hebben maandag weer een stap gezet in de richting van een mogelijke afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump. Het is een optie die de oppositie in het Amerikaanse parlement nog altijd verdeelt, een jaar voor de nieuwe presidentsverkiezingen.
  [naar artikel]
 30. Pelosi zet afzettingsprocedure president formeel in gang: ‘Trump heeft zijn ambt verraden’ (05/12/2019 - De Morgen)
  In de Verenigde Staten wil Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, de opstelling van een akte van beschuldiging tegen de Republikeinse president Donald Trump, met het oog op een ontzetting uit zijn ambt. Ze verwijt Trump dat hij de grondwet heeft geschonden door de hulp van een buitenlandse leider in te roepen om een politieke tegenstander te beschadigen.
  [naar artikel]
 31. Democraten starten afzettingsprocedure tegen president Trump: “Niemand staat boven de wet” (25/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Nancy Pelosi, de voorzitster van het Amerikaanse Huis, heeft dinsdagavond aangekondigd dat de Democraten een impeachmentonderzoek opstarten tegen president Donald Trump. Het besluit komt er na een erg omstreden telefoongesprek dat Trump in juli had met de Oekraïense president Volodimir Zelenski. Daarin zou Trump Zelenski onder druk hebben gezet om belastende informatie over de Bidens naar boven te spitten.
  [naar artikel]
 32. Officieel: Amerikaans Congres zet eerste stap richting afzettingsprocedure Trump (24/09/2019 - De Morgen)
  Het is officieel. Voor het eerst sinds het aantreden van Amerikaans president Donald Trump wordt de stap richting de zogenaamde ‘impeachmentprocedure’ gezet. Dat heeft Democratisch Congresvoorzitter Nancy Pelosi bekendgemaakt. Reden is het controversiële telefoontje van Trump met zijn Oekraïense ambtsgenoot Volodimir Zelenski. Daarmee begint een proces van maanden, met als waarschijnlijke climax een stemming in de Senaat: is Trump schuldig of niet aan machtsmisbruik?
  [naar artikel]
 33. Afzettingsprocedure geen leidraad voor beursrichting (25/09/2019 - De Tijd)
  17:38 Donald Trump vervoegt amper drie andere Amerikaanse presidenten waartegen een afzettingsprocedure werd gestart. Een conclusie voor de beurzen kunnen we uit die 'impeachments' niet trekken. Bij twee gi...
  [naar artikel]
 34. Huis van Afgevaardigden stemt in met afzettingsprocedure tegen Donald Trump (31/10/2019 - Knack)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft donderdag een resolutie goedgekeurd die bepaalt dat het impeachment-onderzoek tegen de Republikeinse president Donald Trump in de komende maanden niet achter gesloten deuren zal verlopen maar via openbare hoorzittingen. Daarmee is formeel ingestemd met de afzettingsprocedure.
  [naar artikel]
 35. Huis van Afgevaardigden stemt vandaag over afzettingsprocedure Trump (31/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Verenigde Staten stemt het Huis van Afgevaardigden vandaag over de afzettingsprocedure van president Donald Trump. Er zal gestemd worden over...
  [naar artikel]
 36. Nancy Pelosi: “Afzettingsprocedure tegen Trump moet waterdicht zijn” (01/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump moet "waterdicht" zijn, als die officieel wordt gestart. Dat zegt de voorzitter...
  [naar artikel]
 37. Democraten willen akte van beschuldiging tegen Trump: “Voldoende basis om impeachment in gang te zetten” (05/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, vindt dat er voldoende grond is om de afzettingsprocedure tegen...
  [naar artikel]
 38. Democraten starten afzettingsprocedure tegen Trump (15/11/2017 - Express)
  Verschillende Democraten hebben de afzettingsprocedure tegen Donald Trump ingezet. De kans dat dit lukt is klein, aangezien de Republikeinen het Huis van Afgevaardigden nog in handen hebben. Nooit eerder is een president na een stemming in het Congres afgezet. Het was al een tijdje aangekondigd: Donald Trump maakt kans om als eerste president die wordt afgezet in de geschiedenisboeken te verdwijnen. Daarvoor is een lange procedure nodig waarover uiteindelijk in het Congres zal worden gestemd. In principe kan een president afgezet worden wanneer er sprake is van verraad, corruptie of andere zware misdrijven. Die enkele Democratische Congresleden die deze procedure zijn begonnen, vinden dat Trump de Amerikaanse grondwet overtreden heeft. Het initiatief staat onder leiding van Steve Cohen, afgevaardigde voor de staat Tennessee. Wat nu? Wat nu gebeurt is behoorlijk ingewikkeld. Er zijn vijf artikels voor afzetting geïntroduceerd. Een afzettingsprocedure of impeachment is een juridisch proces, maar het wordt in de gang gezet door politici, en die doen dat alleen als er een opportuniteit is. Om een afzettingsprocedure in gang te zetten tegen een president is sowieso een tweederde meerderheid in de Amerikaanse Senaat en het Huis van Afgevaardigden nodig. Eigenlijk maken de Democraten nu nog geen schijn van een kans aangezien de Republikeinen nog te sterk staan. Maar aangezien ook daar niet iedereen blij is met Trump valt een afzetting niet uit te sluiten wanneer de Democraten halverwege de termijn van Trump mogelijk sterker zullen staan in het Congres. Verwacht werd dat de eerste poging om Trump af te zetten er pas zou komen als hij van nog maar 30 procent van de Amerikanen steun zou krijgen. Op dit moment is dat nog ongeveer 38 procent. Een tijdje geleden onthulde een denktank dat slechts zes Republikeinen nog moeten worden overtuigd om tegen Trump te stemmen bij zo’n procedure, dus het is zeker niet ondenkbaar dat het alsnog gebeurt. Vierde poging Het is niet de eerste keer dat de procedure tegen een president wordt ingezet, maar het is nog nooit gelukt om hem daadwerkelijk uit het Witte Huis te stemmen. Drie presidenten maakten het mee: Andrew Johnson (1868) en Bill Clinton (1999) overleefden de stemming en mochten president blijven. Richard Nixon hield in 1974 de eer aan zichzelf en stapte nog voor de stemming op. Als Trump ooit wordt afgezet, betekent dit niet dat er nieuwe verkiezingen zullen komen. In dat geval zal Mike Pence als vicepresident de eed afleggen en de 46ste president van de Verenigde Staten worden. The post Democraten starten afzettingsprocedure tegen Trump appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 39. Democraten willen afzetting Trump maandag in gang zetten: “Onze president staat niet boven de wet" (09/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Democraten in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden willen maandag de eerste stappen zetten voor een nieuwe afzettingsprocedure tegen president Donald Trump, schrijft de Democraat Ted Lieu in een bericht op Twitter.
  [naar artikel]
 40. Democraten willen afzettingsprocedure tegen Trump opstarten (24/09/2019 - Metro)
  De Democratische Partij is van plan om een afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump op te starten. Dat zeggen verschillende Amerikaanse media. Nancy Pelosi, de leider van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden, zal dinsdagavond een verklaring afleggen. Die verklaring volgt na afloop van een bijeenkomst van de Democratische leden van het Huis. Verschillende bronnen hebben aan Washington Post, New York Times en NBC News verklaard dat ze daarbij zal aankondigen dat de eerste fase van de impeachmentprocedure tegen Trump wordt opgestart. Een officiële bevestiging ontbreekt voorlopig. Binnen de Democratische Partij wordt al lange tijd gediscussieerd over het opstarten van een afzettingsprocedure tegen Trump. Pelosi stond bekend als een van de tegenstanders van die procedure. Maar binnen de partij zou de roep om de impeachment toch op te starten gegroeid zijn als gevolg van het omstreden telefoongesprek tussen Trump en de Oekraïense president Volodymyr Zelenski. Trump zou tijdens dat gesprek hebben gevraagd om een onderzoek op te starten naar zijn Democratische rivaal Joe Biden. Bron: Belga   Het bericht Democraten willen afzettingsprocedure tegen Trump opstarten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Huis van Afgevaardigden stemt straks over afzettingsprocedure van Trump (31/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Verenigde Staten stemt het Huis van Afgevaardigden donderdag over de afzettingsprocedure van president Donald Trump. Er zal gestemd worden over een resolutie die “het lopende onderzoek bevestigt dat momenteel door de commissies wordt uitgevoerd in het kader van de impeachmentprocedure” en die de “procedure voor de volgende onderzoeksdaden” zal vastleggen, meldde de Democratische voorzitter van het Huis, Nancy Pelosi, eerder in een brief aan de andere Democraten.
  [naar artikel]
 42. Pelosi: “Voldoende grond om impeachment Trump in gang te zetten” (05/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, vindt dat er voldoende grond is om de afzettingsprocedure tegen...
  [naar artikel]
 43. Ex-VS-ambassadeur Howard Gutman: "Afzettingsprocedure Donald Trump kan in gezicht van Democraten ontploffen" (29/09/2019 - VRT NWS)
  De vroegere Amerikaanse ambassadeur in België, Howard Gutman, vreest dat de afzettingsprocedure (of impeachment) tegen president Donald Trump net zou kunnen leiden tot diens herkiezing volgend jaar. Het schandaal rond Oekraïne zou vooral de Democraat Joe Biden kunnen schaden.
  [naar artikel]
 44. Democraten zetten afzetting Donald Trump in gang: hoeveel kans maken ze? (12/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Democraten hebben maandag twee scenario’s in gang gezet om president Donald Trump af te zetten. Waarom doen ze dat, nu Trump toch nog maar enkele dagen in het Witte Huis mag zitten? Maken ze nu meer kans dan bij hun vorige poging tot impeachment? En doen ze hier eigenlijk wel goed aan? Bart Kerremans, hoogleraar Amerikaanse politiek (KU Leuven), geeft antwoord.
  [naar artikel]
 45. Democraten zetten afzetting Donald Trump in gang: hoeveel kans maken ze? (11/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Democraten hebben maandag twee scenario’s in gang gezet om president Donald Trump af te zetten. Waarom doen ze dat, nu Trump toch nog maar enkele dagen in het Witte Huis mag zitten? Maken ze nu meer kans dan bij hun vorige poging tot impeachment? En doen ze hier eigenlijk wel goed aan? Bart Kerremans, hoogleraar Amerikaanse politiek (KU Leuven), geeft antwoord.
  [naar artikel]
 46. Wat is de rol van Oekraïne in de afzettingsprocedure tegen president Trump? (19/11/2019 - VRT NWS)
  De afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump draait deze keer niet rond meineed over een buitenechtelijke affaire, zoals bij oud-president Bill Clinton, maar over een wezenlijk onderdeel van de uitvoering van de presidentiële macht, namelijk het buitenlands beleid. Centraal staat Oekraïne. Dat land staat sinds de Maidanrevolutie in 2014 in het middelpunt van het Amerikaanse buitenlandse beleid, omdat de confrontatie met Rusland die daarna begon, draait rond Oekraïne. Tijdens de publieke hoorzittingen van vandaag en de komende dagen, komen voor het eerst getuigen aan het woord die zelf hebben gehoord wat president Trump tegen zijn Oekraïense collega heeft gezegd op 25 juli, het telefoongesprek dat heeft geleid tot de afzettingsprocedure.
  [naar artikel]
 47. Advocaten van president Donald Trump: "Afzettingsprocedure schendt Amerikaanse grondwet" (19/01/2020 - VRT NWS)
  Het juridische team van de Amerikaanse president Donald Trump lanceert zijn eerste formele stappen tegen de afzettingsprocedure. Volgens de advocaten schendt de procedure de grondwet en zal ze de verkiezingen later dit jaar verstoren.
  [naar artikel]
 48. Druk om afzettingsprocedure te beginnen tegen president Trump neemt toe (31/05/2019 - De Morgen)
  De druk op de Democratische partijleider Nancy Pelosi om een afzettingsprocedure te beginnen tegen de Amerikaanse president Trump is flink toegenomen nadat Robert Mueller woensdag voor het eerst – en naar hij hoopt voor het laatst – de resultaten van zijn onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen toelichtte.
  [naar artikel]
 49. Na de dreigementen: Trump breekt nu ook formeel met de WHO (08/07/2020 - VRT NWS)
  Amerikaans president Donald Trump heeft formeel het proces in gang gezet om de Verenigde Staten terug te trekken uit de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Trump had daarmee in mei al gedreigd, omdat hij niet tevreden was over hoe de WHO de coronacrisis had aangepakt. Het hele uittredingsproces zal ongeveer een jaar in beslag nemen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.