Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 January 2021
10:24 uur

Het nieuwe Amerika: hoeveel macht heeft Donald Trump nog?

Knack

13/01/2021 - 04:48

Zelfs na de bestorming van het Capitool onder aanvuring van president Trump keren de Republikeinen zich niet massaal af van hun leider.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. VIDEO. 'Verandert Trump Amerika, of verandert Amerika Trump?' (17/03/2017 - De Standaard)
  Op acht november was buitenlandjournaliste Ine Roox in New York. Ze zag er op die verkiezingsnacht een zeer verdeeld Amerika. Eind januari zag ze in Washington datzelfde verdeeld Amerika, toen bij de inauguratiespeech van president Trump. Maar hoe diepgaand zal Donald Trump Amerika veranderen? Of verandert Amerika Donald Trump?
  [naar artikel]
 2. Hoeveel geld was het Twitter-account van Donald Trump waard? (16/01/2021 - Express)
  Twitter heeft een week geleden het account van de Amerikaanse president Donald Trump van het platform gegooid. Maar was dat commercieel gezien wel een verstandige keuze van de socialenetwerksite? De bestorming van het Capitool was de aanleiding voor de Twitterban van Trump. Twitter oordeelde dat het gevaarlijk was om Trump zijn platform te laten behouden. […] The post Hoeveel geld was het Twitter-account van Donald Trump waard? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. "Afzettingsprocedure heeft vooral de tegenstellingen in Amerika versterkt": zes vragen nu Trump is vrijgesproken (06/02/2020 - VRT NWS)
  Neen, de Amerikaanse president Donald Trump is niet afgezet. Dat heeft de Senaat gisteren beslist. De senatoren beslisten dus dat Trump niet zijn macht heeft misbruikt. Maar waarom is die procedure dan eigenlijk opgestart? En hoe zit het met Mitt Romney, de enige Republikein die meestemde met de Democraten?
  [naar artikel]
 4. Integraal: de overwinningsspeech van Donald Trump woord voor woord (09/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Om 9 uur Belgische tijd sprak de nieuwe president van Amerika, Donald J. Trump, zijn aanhangers toe in het Hilton Hotel in New York. Trump
  [naar artikel]
 5. Wat zegt de wetenschap: hoe belangrijk is Amerika nog? (video) (02/11/2020 - Knack)
  Het lijkt soms of Amerika de pedalen is verloren sinds 9/11 en de financiële en economische crisis van 2008. Er was de oorlog in Irak en Syrië, racisme en politiegeweld. Ook president Trump lijkt te zorgen voor een deuk in het imago van het ooit almachtige Amerika. Is hun macht tanende en wordt Rusland, China of ander land dé nieuwe supermacht? Of is de rol van Amerika nog lang niet uitgespeeld? Z...
  [naar artikel]
 6. Strijdlustige Trump geeft 'revolutionaire' toespraak: 'Het Amerikaans bloedbad stopt nu' (20/01/2017 - Knack)
  De macht zal van Washington naar het volk gaan, het land zal heropgebouwd worden, bij elke beslissing komt Amerika eerst. Dat was de boodschap die Donald Trump bij zijn eedaflegging gaf.
  [naar artikel]
 7. Zo verliep de dag voor Donald Trump (20/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De wissel is een feit: Donald Trump is de nieuwe president van de Verenigde Staten. Toen Barack Obama acht jaar geleden aan de macht kwam was hij
  [naar artikel]
 8. Hoe Trump Amerika en de wereld heeft veranderd (18/01/2018 - VRT NWS)
  Een jaar na de eedaflegging van Donald Trump als 45e president van Amerika maakt Martine Tanghe de balans op, samen met Amerikakenners Björn Soenens, Tom Van de Weghe en Bert Devroey. Heeft Trump verrast? Zijn de Amerikanen erop vooruitgegaan? Hoe is de rol van Amerika in de wereld veranderd? Wordt Trump alsnog afgezet als president, en is er überhaupt nog verzet? In een boeiende podcast zoeken onze analisten een antwoord op deze vragen.
  [naar artikel]
 9. Spike Lee haalt uit naar (het racistische Amerika van) Donald Trump (15/05/2018 - De Morgen)
  De Amerikaanse regisseur Spike Lee heeft zijn terugkeer naar het internationaal filmfestival van Cannes in de verf gezet met een vernietigende toespraak op het racistische Amerika van Donald Trump.
  [naar artikel]
 10. Eminem rapt in nieuwe song tegen Donald Trump (20/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse rapper Eminem (44) heeft een nummer gelanceerd waarin hij uithaalt naar Donald Trump (70). In de acht minuten durende track “Campaign Speech” noemt de muzikant de presidentskandidaat van de Republikeinen een “tikkende tijdbom”, die de macht heeft om kernraketten af te vuren.
  [naar artikel]
 11. Donald Trump raakte de juiste snaar (09/11/2016 - De Tijd)
  08:41 Donald John Trump schokt de wereld en wordt de nieuwe president van de Verenigde Staten. Rond 3 uur lokale tijd werd het nieuws bekend. Amerika kiest voor een kamikazepresident.
  [naar artikel]
 12. Strijdlustige Trump geeft 'revolutionaire' toespraak: 'Vanaf vandaag zal het alleen maar America First zijn' (20/01/2017 - Knack)
  De macht zal van Washington naar het volk gaan, het land zal heropgebouwd worden, bij elke beslissing komt Amerika eerst. Dat was de boodschap die Donald Trump bij zijn eedaflegging gaf.
  [naar artikel]
 13. PORTRET. Donald Trump: van zakenman tot 45ste president van Amerika (28/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Niemand dacht vier jaar geleden dat Donald Trump, de bekendste miljonair van Amerika, president zou worden. Toch gebeurde het. En nu gaat hij zelfs voor een tweede ambtstermijn. Een portret.
  [naar artikel]
 14. Is Donald Trump een fascist? (14/07/2016 - Knack)
  Hij heeft zijn tegenstanders weggeblazen en ziet zijn achterban almaar groeien, maar het harde racisme en de agressieve stijl van Donald Trump schrikt ook mensen af. 'Dit is hoe het fascisme naar Amerika komt', zegt de Republikeinse ideoloog Robert Kagan. Waar staat Donald J. Trump nu echt voor?
  [naar artikel]
 15. Donald Trump: "Clinton wil Amerika's Angela Merkel zijn" (16/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In een nieuwe aanval op zijn rivaal Hillary Clinton heeft de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump haar met de Duitse bondskanselier
  [naar artikel]
 16. 'Donald' onpopulair sinds 'The Donald' aan de macht is (14/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Helaas voor de president van de Verenigde Staten is de naam 'Donald' verre van "de beste naam". Sinds Donald Trump aan de macht is, is zijn
  [naar artikel]
 17. Tusk geeft Trump repliek: Amerika en EU zijn beste vrienden (15/07/2018 - Metro)
  “Amerika en de EU zijn beste vrienden. Wie zegt dat we vijanden zijn, verspreidt fake news.” Zo heeft Europees president Donald Tusk vandaag op Twitter de Amerikaanse president Donald Trump van repliek gediend. Trump had in een interview met de Amerikaanse televisiezender CBS de Europese Unie als “vijand” aangeduid, omwille van de volgens Trump oneerlijke handelsrelaties tussen de EU en de VS. bron: Belga Het bericht Tusk geeft Trump repliek: Amerika en EU zijn beste vrienden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Donald Trump komt maandagavond met nieuwe strategie voor Afghanistan (20/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump presenteert maandagavond bij zijn terugkeer uit vakantie al meteen een nieuwe strategie rond Afghanistan. Dat heeft het Witte Huis zondagavond aangekondigd. De nieuwe strategie moet onder meer bepalen hoeveel Amerikaanse troepen er in het land gelegerd moeten zijn.
  [naar artikel]
 19. Rapport in impeachmentonderzoek stelt: Trump heeft macht misbruikt (04/12/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Trump Donald heeft zijn macht misbruikt met door oekraïne onder druk te zetten om de zoon van zijn rivaal Joe Biden te vervolgen. Dat is de conclusie van een rapport van het Huis van Afgevaardigden na wekenlange hoorzittingen in het afzettingsonderzoek tegen Trump. Hij heeft het onderzoek ook gedwarsboomd, staat in het rapport. Trump ontkent en noemt het een heksenjacht tegen hem.
  [naar artikel]
 20. LIVE. Donald Trump legt eed af als Amerikaanse president (20/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het is zover, Donald Trump legt de eed af als de vijfenveertigste president van de Verenigde Staten van Amerika. Op het ‘Make America Great Again’-welkomstconcert beloofde hij donderdagavond om Amerika “beter te maken dan ooit tevoren”. Volg de eedaflegging hier live vanaf 16.30 uur.
  [naar artikel]
 21. Einde van Trump in zicht? Beschuldigd van machtsmisbruik en belemmering van het Congres (10/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Amerika hebben de Democraten in het Huis van Afgevaardigden dinsdag de impeachmentartikels tegen Donald Trump bekendgemaakt. Het gaat om twee beschuldigingen: misbruik van macht en het hinderen van de werking van het parlement. “Niemand, dus ook de president niet, staat boven de wet,” zei voorzitter van de commissie voor Justitie Jerry Nadler.
  [naar artikel]
 22. [VIDEO] - "Donald Trump, de man die ik zo goed ken, zal Amerika groot maken" (03/11/2016 - De Redactie)
  Melania Trump, de vrouw van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, heeft een zeldzame speech gehouden. Ze bewierookte vooral haar man en verwees meermaals naar haar migratieachtergrond.
  [naar artikel]
 23. Joe Biden beschuldigt Donald Trump van blokkeren machtsoverdracht, Trump roept op tot protest (29/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Verenigde Staten zet de vertrekkende regering van huidig president Donald Trump “wegversperringen” op voor een vlotte overgang van de macht, in het bijzonder op het gebied van Defensie. Dat heeft de aanstaande Amerikaanse president Joe Biden maandag gezegd.
  [naar artikel]
 24. Trump en de 'crisis' aan de grens: 'Recht uit het handboek van dictators zoals Mussolini' (12/01/2019 - Knack)
  Van een verlenging van de limiet op zijn amtstermijn tot een noodtoestand om zijn macht uit te breiden: VS-president Donald Trump speelt steeds nadrukkelijker leentjebuur bij autoritaire leiders uit heden en verleden, zegt historica Ruth Ben-Ghiat (New York University). 'Amerika is nu een laboratorium voor de toekomst van de democratie.'
  [naar artikel]
 25. Open Vld wél fan van Donald Trump: “Make Heusden-Zolder great again” (18/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Opmerkelijk persbericht van Open Vld Heusden-Zolder: ze feliciteren Donald Trump, de nieuwe president van Amerika met zijn overwinning. Meteen vinden ze bij hem ook veel inspiratie voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen. “Ook hier is het tijd voor een nieuwe politie orde”, zo klinkt het enthousiast. Marc Swevers, het enige liberale raadslid, staat voortaan net als Trump zijn loon af.
  [naar artikel]
 26. President Trump: que? (09/11/2016 - Apache)
  Peilingen, wie gelooft ze nog? Zakentycoon Donald Trump is verkozen tot nieuwe president van de Verenigde Staten van Amerika, en smeerde zo torenhoge favoriete Hillary Clinton een ontluisterende nederlaag aan. Hoe is het zover kunnen komen? En wat is “The Donald” allemaal van plan? Wat is er gebeurd? Een breakdown van de Amerikaanse stembusgang maakt
  [naar artikel]
 27. PORTRET. Melania Trump: van internationaal bikinimodel tot first lady van Amerika (09/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Donald Trump is 45e president van Amerika. Zijn vrouw Melania wordt First Lady. Maar wie is Melania Trump?
  [naar artikel]
 28. PORTRET. Melania Trump: van internationaal bikinimodel tot first lady van Amerika (09/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Donald Trump is 45e president van Amerika. Zijn vrouw Melania wordt First Lady. Maar wie is Melania Trump?
  [naar artikel]
 29. Vijf lessen na de Amerikaanse midterms (07/11/2018 - De Tijd)
  10:52 In het diepverdeelde Amerika blijft Donald Trump een ongeëvenaarde politieke kracht. Zijn parlementaire macht verslapt na de midterms, maar hij ligt nog altijd in pole position om over twee jaar herve...
  [naar artikel]
 30. Wie begrijpt Amerika nog? (10/04/2019 - De Morgen)
  Wie is er eigenlijk aan de macht in Amerika, 'volkspresident' Trump en zijn huisideoloog Steve Bannon, of de politiek-bestuurlijke klasse daaronder, die als een olietanker oude vaarwegen aanhoudt? De verwarring daarover bereikte dit weekend een hoogtepunt.
  [naar artikel]
 31. Mogen we hopen op meer  vrede na de kerstboodschap van Donald Trump? (25/12/2017 - VRT NWS)
  Kerstmis is voor velen een feest van vrede. Krijgen we die na het opvallende nieuwe veiligheidsplan van de Amerikaanse president Donald Trump? Zijn Amerika ziet de wereld als één grote competitie. In de eerste plaats met China en Rusland. Trump is de eerste president die niet langer inziet dat sterke internationale instellingen precies de VS-belangen dienen.
  [naar artikel]
 32. Amerika reageert vol ongeloof op ontstellende persconferentie van Donald Trump (16/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Donald Trump zou enkel een korte toelichting geven bij een nieuwe ‘executive order’ die voor een boost in infrastructuurwerken moest zorgen toen hij gevraagd werd om meer commentaar over de gebeurtenissen in Charlottesville. De president stak een betoog af waarin hij de schuld zowel bij de ‘alt-right’ legt als wat hij ‘alt-left’ noemt, een term waarmee hij de tegenbetogers bedoelt. Van talkshowhosts tot zelfs ankers op de conservatieve (en gewoonlijk pro-Trump) nieuwszender FOX, de reacties op de woorden van Trump zijn niet mals.
  [naar artikel]
 33. 'Vandaag hebben de verliezers gewonnen' (09/11/2016 - Knack)
  'Amerika moet naar de spoed,' schrijft Knack-hoofdredacteur Bert Bultinck. 'Een verward, bang en finaal ontnuchterd Amerika koos met Donald Trump voor een nieuwe droom, een droom van een perfide winnaar.'
  [naar artikel]
 34. President Trump roept op tot eenheid en verzoening: "Mijn focus ligt nu op vlotte overdracht van de macht" (08/01/2021 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft de bestorming van het Capitool door een deel van zijn aanhangers veroordeeld in een nieuwe toespraak, die hij ook op Twitter deelde. "Jullie hebben de stoel van de Amerikaanse democratie ontheiligd." Trump riep ook op tot verzoening en zei dat zijn focus nu ligt op een vlotte overdracht van de macht.
  [naar artikel]
 35. Donald Trump bron van inspiratie voor Halloweenfans (16/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Halloween komt er bijna aan in Amerika. En begin november zijn het ook nog eens presidentsverkiezingen, met Hillary Clinton en Donald Trump als voornaamste kandidaten.
  [naar artikel]
 36. Donald Trump bron van inspiratie voor Halloweenfans (16/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Halloween komt er bijna aan in Amerika. En begin november zijn het ook nog eens presidentsverkiezingen, met Hillary Clinton en Donald Trump als voornaamste kandidaten.
  [naar artikel]
 37. Democraten hebben rapport over afzetting Trump klaar: “President misbruikte macht om druk op Oekraïne uit te oefenen” (03/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn macht als president misbruikt om Oekraïne onder druk te zetten om daar voordeel van te hebben bij...
  [naar artikel]
 38. Waarom we geen vrouwelijke Trump of Berlusconi kennen? Macht erotiseert vooral mannen (26/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Macht erotiseert. Iedereen kent het gezegde en kan er ook meteen voorbeelden bij noemen: van Silvio Berlusconi over Bill Clinton tot Donald Trump....
  [naar artikel]
 39. Helemaal alleen in het Witte Huis: partij heeft Donald Trump niet meer nodig (06/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  President Donald Trump spartelt om de macht te behouden. Zijn verklaring dat hij ­gewonnen heeft en dat het tellen moet stoppen, valt slecht in de brede entourage die hem tot nu door dik en dun steunde. De harde realiteit is dat de partij Trump eigenlijk niet echt meer nodig heeft. Integendeel zelfs.
  [naar artikel]
 40. PORTRET. Melania Trump: van internationaal bikinimodel tot first lady van Amerika (31/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Donald Trump is de 45e president van Amerika. Zijn vrouw Melania is intussen al vier jaar de First Lady. Maar wie is Melania Trump? Een portret.
  [naar artikel]
 41. Verkiezingen Amerika: In welke staten heeft Donald Trump al rechtszaken aangespannen? (12/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump vecht de verkiezingsuitslag in zes staten aan via rechtszaken of hertellingen. Amerikaanse media hebben vorig weekend Biden als winnaar van de verkiezingen uitgeroepen, Trump wil daar niet van weten.
  [naar artikel]
 42. "Als Biden ook maar een klein beetje presteert als president, dan zal dit land van hem houden" (17/01/2021 - VRT NWS)
  Amerika telt af naar de inauguratie van Joe Biden als de nieuwe president van de Verenigde Staten op woensdag 20 januari. Daarmee komt een einde aan het tijdperk van president Donald Trump. Eerder deze maand bestormden Trumpaanhangers nog het Capitool in Washington. Maar zal met het vertrek van Trump de woede en frustratie bij veel van zijn aanhangers verdwijnen? "Ze gaan boos blijven en ze gaan blijven zoeken naar iemand die hun woede kan uitdrukken", meent Thomas Frank, schrijver van “People without power” (Mensen zonder macht). Onze correspondent Björn Soenens sprak met Frank over de toestand van Amerika. Bekijk zijn interview hierboven.
  [naar artikel]
 43. Vier Amerika-kenners over de zwanenzang van een president: 'Schrijf Trump nog niet af' (12/11/2020 - Knack)
  Het presidentschap van Donald Trump loopt ten einde. Hoe rumoerig wordt zijn exit? En blijft hij wegen op de Amerikaanse politiek? Vier Amerika-kenners geven hun mening.
  [naar artikel]
 44. PORTRET. Donald Trump (09/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Al lang voor hij presidentskandidaat werd voor de Republikeinen, was Donald Trump al de bekendste miljonair van Amerika. Maar niemand dacht dat hij die nominatie voor de Republikeinen zou binnenhalen. Toch gebeurde het. Donald Trump werd hiermee een van de meest controversiële presidentskandidaten van de voorbije eeuw. Een portret.
  [naar artikel]
 45. Donald Trump waarschuwt voor nieuwe verkiezingsmanipulaties (06/12/2020 - Express)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft bij een bezoek aan de staat Georgia zaterdag nog maar eens herhaald het slachtoffer... The post Donald Trump waarschuwt voor nieuwe verkiezingsmanipulaties appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 46. Tien memorabele momenten in de campagne voor de verkiezingen in Amerika (01/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op 3 november verkiezen de Amerikanen hun volgende president. Wordt het Joe Biden of blijft Donald Trump aan de macht? De afgelopen maanden deden beide kandidaten hun uiterste best om de kiezer te overtuigen, en dat leverde heel wat opvallende momenten op.
  [naar artikel]
 47. Nu kersvers president van Amerika, 30 jaar geleden droomde Donald Trump van eigen Ronde van Frankrijk (09/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een ondernemer moet van alle markten thuis zijn en ook al eens op zoek gaan naar het gat in de markt, dat geldt ook voor Donald Trump. De
  [naar artikel]
 48. Nu kersvers president van Amerika, 30 jaar geleden droomde Donald Trump van eigen Ronde van Frankrijk (09/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een ondernemer moet van alle markten thuis zijn en ook al eens op zoek gaan naar het gat in de markt, dat geldt ook voor Donald Trump. De
  [naar artikel]
 49. Verkiezingen Amerika. Donald Trump kondigt hele reeks rechtszaken aan (05/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag via Twitter rechtszaken aangekondigd in alle staten waar de Democraten “recent” de overwinning hebben opgeëist. Twitter plaatste meteen een waarschuwing bij de tweet.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.