Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

27 January 2021
18:49 uur

Coronacrisis: Besmettingen stijgen fors - ziekenhuisopnames en overlijdens dalen

Knack

13/01/2021 - 05:48

Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Besmettingen blijven fors stijgen, ziekenhuisopnames en overlijdens dalen wel nog (13/01/2021 - De Morgen)
  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land is opnieuw fors gestegen, voor de vijfde dag op rij al. De trend van het aantal opnames en overlijdens is wel nog steeds dalend, blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 2. OVERZICHT. Besmettingen blijven fors stijgen, ziekenhuisopnames en overlijdens dalen wel nog (13/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het gemiddeld aantal coronabesmettingen in ons land is opnieuw fors gestegen, voor de vijfde dag op rij al. De trend van het aantal opnames en overlijdens is wel nog steeds dalend, blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 3. OVERZICHT. Besmettingen blijven fors stijgen, ziekenhuisopnames en overlijdens dalen wel nog (13/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land is opnieuw fors gestegen, voor de vijfde dag op rij al. De trend van het aantal opnames en overlijdens is wel nog steeds dalend, blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 4. Liveblog: Besmettingen stijgen minder snel, ziekenhuisopnames en overlijdens dalen (16/01/2021 - VRT NWS)
  Het gemiddelde aantal bevestigde besmettingen met het coronavirus in ons land stijgt nog wel, maar veel minder sterk dan de voorbije dagen. Het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens blijft dalen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van Sciensano. Volg alle coronanieuws in onze liveblog.
  [naar artikel]
 5. Liveblog - Coronacijfers laten opnieuw gemengd beeld zien: testen en besmettingen stijgen, opnames en overlijdens dalen  (13/01/2021 - VRT NWS)
  De coronacijfers in ons land laten opnieuw een gemengd beeld zijn. De besmettingscijfers stijgen, voor de vijfde dag op rij en fors (+30%). Net als het aantal testen (+69%). Maar de ziekenhuisopnames en de overlijdens blijven dalen. Volg alle nieuws in onze liveblog.
  [naar artikel]
 6. Coronavirus: alle cijfers stijgen, ook het aantal overlijdens (27/01/2021 - Express)
  Na het aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten en het aantal nieuwe besmettingen de voorbije dagen, stijgt nu ook het aantal overlijdens door het coronavirus. Alle parameters waarmee coronacrisis in ons land beschreven wordt, stijgen nu. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Want na dagen van stijging bij de ziekenhuisopnames en de besmettingen, […] The post Coronavirus: alle cijfers stijgen, ook het aantal overlijdens appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. Opnieuw meer coronabesmettingen, maar minder ziekenhuisopnames en overlijdens (13/01/2021 - Express)
  De coronacijfers in ons land geven al de hele week een vertekend beeld. Het aantal besmettingen blijft namelijk stijgen, terwijl het aantal ziekenhuisopnames én het aantal overlijdens langzaam verder dalen. Het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land blijft de lucht in gaan. Gezondheidsinstituut Sciensano spreekt van gemiddeld 2.070 bevestigde besmettingen per dag in […] The post Opnieuw meer coronabesmettingen, maar minder ziekenhuisopnames en overlijdens appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Gemiddeld aantal besmettingen, ziekenhuisopnames én overlijdens dalen (25/08/2020 - Express)
  Voor de negende dag op rij daalt het gemiddelde aantal besmettingen per dag, en ook het aantal ziekenhuisopnames is al... The post Gemiddeld aantal besmettingen, ziekenhuisopnames én overlijdens dalen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 9. CORONACIJFERS. Nu ook stijging ziekenhuisopnames, maar overlijdens blijven dalen (29/07/2020 - Metro)
  Het gemiddelde aantal besmettingen met het coronavirus in ons land is opnieuw toegenomen, naar gemiddeld 327,7 per dag tussen 19 en 25 juli. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gaat om een stijging met 70% in vergelijking met de vorige week. Ook het aantal besmettingen per 100.000 inwoners blijft dan verder stijgen, naar 31,7 gevallen. Dinsdag waren dat nog 30,2 gevallen per 100.000 inwoners. In ons land zijn nu 66.662 besmettingen vastgesteld, of 234 meer dan het totaal dat gisteren werd gemeld. 17,9 ziekenhuisopnames per dag Samen met de besmettingen stijgt ook het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames. De voorbije week waren dat er gemiddeld 17,9 per dag, een stijging met 45%. Het aantal overlijdens blijft intussen nog altijd dalen. De gegevens van de laatste zeven dagen melden 2,1 overlijdens, een daling met 29%. In totaal eiste het virus in ons land al 9.833 mensenlevens. Lees ook : Avondklok en mondmaskers verplicht in provincie Antwerpen Het bericht CORONACIJFERS. Nu ook stijging ziekenhuisopnames, maar overlijdens blijven dalen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Liveblog - Coronacijfers blijven dalen: nog gemiddeld 115 overlijdens en 187 ziekenhuisopnames per dag (05/12/2020 - VRT NWS)
  De ziekenhuisopnames, overlijdens en besmettingen in ons land dalen gestaag verder. Er liggen nu nog 3.348 mensen met COVID-19 in de Belgische ziekenhuizen. Volg hier al het coronanieuws van vandaag.
  [naar artikel]
 11. Liveblog - coronacijfers evolueren gunstig: aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens blijft dalen (07/01/2021 - VRT NWS)
  De coronacijfers blijven licht dalen in ons land. Er zijn 10 procent minder besmettingen in vergelijking met de week ervoor. Ook het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens daalt. Volg al het coronanieuws hier.
  [naar artikel]
 12. Besmettingen stijgen minder fors, maar ziekenhuisopnames dalen (16/01/2021 - De Standaard)
  De cijfers in de ziekenhuizen blijven in dalende lijn. Het aantal besmettingen stijgt opnieuw, maar minder fors dan voordien.
  [naar artikel]
 13. Na besmettingen en ziekenhuisopnames beginnen nu ook de overlijdens te stijgen (27/01/2021 - De Morgen)
  Niet alleen het aantal besmettingen met het coronavirus en de ziekenhuisopnames blijven toenemen, maar ook het aantal overlijdens stijgt opnieuw. Dat blijkt vandaag uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 14. Coronavirus: ziekenhuisopnames stijgen voor tweede dag op rij (23/01/2021 - Express)
  Het aantal ziekenhuisopnames door het coronavirus blijft toenemen. Voor de tweede dag op rij stijgen die met 5 procent. De besmettingen dalen met 4 procent en de overlijdens nemen 3,6 procent af. Er raakten de afgelopen week gemiddeld 1.964 mensen besmet met het coronavirus en 50 mensen lieten het leven. Er liggen 127 mensen in […] The post Coronavirus: ziekenhuisopnames stijgen voor tweede dag op rij appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Dagelijks gemiddeld 90 overlijdens, vorige dinsdag meer dan 20.000 besmettingen (31/10/2020 - De Morgen)
  Alle coronacijfers blijven stijgen. Zowel het dagelijkse aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames als het aantal overlijdens nemen toe. Afgelopen dinsdag is het absoluut ‘dagrecord’ met meer dan 20.000 besmettingen gebroken. Gisteren waren er maar liefst 720 ziekenhuisopnames.
  [naar artikel]
 16. OVERZICHT. - Opnieuw meer dan 2.000 nieuwe besmettingen per dag, hospitalisaties en overlijdens dalen nog (18/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen blijft stijgen, terwijl het aantal overlijdens en nieuwe ziekenhuisopnames blijft dalen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. We lijken op een plateau te zitten wat het dagelijks aantal nieuwe infecties betreft.
  [naar artikel]
 17. Aantal nieuwe besmettingen blijft dalen, maar opnieuw meer overlijdens (18/08/2020 - Metro)
  Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is aan het dalen, maar de ziekenhuisopnames en vooral het aantal overlijdens blijft stijgen. Dat blijkt uit de dagelijkse update van Sciensano. In de week van 8 tot 14 augustus liepen gemiddeld 532,6 mensen het coronavirus op. Dat is een daling van 14 procent ten opzichte van de week daarvoor (616,4). In het totaal raakten 78.534 Belgen besmet door het longvirus. Het gemiddeld aantal overlijdens is dan weer drastisch gestegen, met 100 procent. Dagelijks sterven nu ongeveer 8,6 mensen aan de gevolgen van het virus. Dat waren er vorige week gemiddeld 4,3. De totale dodentol bedraagt nu 9.944. Ook het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames is gestegen, van 28,3 vorige week tot 31,9 deze week (+13%). In het ziekenhuis liggen nu 339 coronapatiënten, onder wie 90 op intensieve zorgen. Lees ook: Marc Van Ranst: “Te vroeg om sociale bubbel te vergroten” Het bericht Aantal nieuwe besmettingen blijft dalen, maar opnieuw meer overlijdens verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. OVERZICHT. Coronacijfers blijven dalen: gemiddeld 1.580 nieuwe besmettingen en 132 ziekenhuisopnames per dag (06/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België blijft verder dalen. Ook het aantal overlijdens en de ziekenhuisopnames blijven afnemen, zo blijkt uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 19. Gemiddeld aantal besmettingen, opnames en overlijdens in dalende lijn (23/11/2020 - De Standaard)
  Zowel het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames als overlijdens blijft verder dalen. Dagelijks worden er nog gemiddeld meer dan 3.500 besmettingen geregistreerd in ons land.
  [naar artikel]
 20. OVERZICHT. Coronacijfers blijven dalen: aantal besmettingen met ruim derde, ziekenhuisopnames met kwart (20/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het blijft de goede kant op gaan met onze coronacijfers. Zowel het aantal nieuwe besmettingen als het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens blijft dalen. Dat blijkt vrijdagochtend uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 21. Niet alleen besmettingen en ziekenhuisopnames stijgen, ook overlijdens opnieuw in stijgende lijn (27/01/2021 - De Morgen)
  Niet alleen het aantal besmettingen met het coronavirus en de ziekenhuisopnames blijven toenemen, maar ook het aantal overlijdens stijgt opnieuw. Dat blijkt woensdagochtend uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 22. Liveblog: Meer besmettingen, meer ziekenhuisopnames en meer overlijdens, de cijfers blijven stijgen (13/10/2020 - VRT NWS)
  Meer besmettingen, meer ziekenhuisopnames, meer overlijdens: de coronacijfers in ons land blijven toenemen. Tussen 3 oktober en 9 oktober kwamen er elke dag gemiddeld 4.449 bevestigde besmettingen bij. Volg alle updates in de liveblog.
  [naar artikel]
 23. Aantal hospitalisaties blijft fors stijgen, nu gemiddeld bijna 234 per dag (18/10/2020 - Metro)
  De coronacijfers blijven aan een sneltempo stijgen in ons land. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van Sciensano. Zowel het aantal nieuwe besmettingen als het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens blijft sterk toenemen. Het gezondheidsinstituut meldt een stijging van 96 procent in het gemiddeld aantal dagelijkse ziekenhuisopnames in vergelijking met het vorige weekgemiddelde. Ook in vergelijking met de cijfers van gisteren is er een sterke toename: toen ging het nog om gemiddeld 207 ziekenhuisopnames per dag. Gisteren waren er 351 nieuwe ziekenhuisopnames. Er liggen nu 2.255 mensen in het ziekenhuis met COVID-19. Daarvan liggen er 381 op intensieve zorg, 181 patiënten worden beademd, 207 patiënten mochten het ziekenhuis verlaten. 28 doden per dag Ook de andere coronacijfers blijven de verkeerde richting uitgaan. Zo komen er nu gemiddeld elke dag net geen 7.400 bevestigde besmettingen bij, een toename van ruim 88 procent in vergelijking met het vorige weekgemiddelde. Tot slot gaan ook de overlijdens nog steeds de lucht in: in de periode tussen 8 en 14 oktober waren het er gemiddeld 28,3 per dag, een toename met 85 procent. Lees ook: TIPS & TRENDS. 3 x roze acties tegen borstkanker Het bericht Aantal hospitalisaties blijft fors stijgen, nu gemiddeld bijna 234 per dag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Coronabesmettingen nemen (zoals verwacht) fors toe, ziekenhuisopnames en overlijdens dalen (13/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het gemiddelde aantal coronabesmettingen in ons land is opnieuw fors gestegen. De trend van het aantal opnames en overlijdens is wel nog steeds dalend, blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 25. Aantal besmettingen blijft stijgen, maar minder overlijdens (28/07/2020 - Metro)
  Het gemiddeld aantal besmettingen met het coronavirus blijft onverminderd stijgen. Momenteel ligt dat gemiddelde boven de 300 besmettingen per dag. Ook het aantal ziekenhuisopnames gaat omhoog, al zien we wel een daling in het aantal doden. Tussen 18 en 24 juli raakten gemiddeld 311,4 mensen besmet door het coronavirus. Dat is een stijging van 69 procent tegenover de week voordien (184,3). In het totaal liepen 66.428 Belgen het longvirus op. Ook het aantal ziekenhuisopnames blijft stijgen. In dezelfde periode werden gemiddeld 19,3 mensen opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. De week voordien waren dat er 14, dus spreken we van een stijging van 38 procent. Het gemiddeld aantal doden daalt dan weer. Dat ligt nu op 2,3 overlijdens per dag terwijl dat er de week daarvoor nog gemiddeld 3 per dag waren (-24%). De totale dodentol bedraagt nu 9.822. Lees ook: Verwarring over sociale bubbel: hoe zit het nu? Het bericht Aantal besmettingen blijft stijgen, maar minder overlijdens verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Ziekenhuisopnames en overlijdens stijgen opnieuw, maar trends blijven dalend (24/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  De voorbije 24 uur zijn in ons land 43 overlijdens van coronapatiënten gemeld. Dat zijn er meer dan de 25 van de dag daarvoor. Ook het aantal ziekenhuisopnames is licht toegenomen. Er zijn wel minder besmettingen vastgesteld, en de druk op de afdelingen intensieve zorg nam verder af.
  [naar artikel]
 27. Besmettingen, opnames en overlijdens blijven in dalende lijn (27/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De verschillende parameters over de verspreiding van het nieuwe coronavirus in ons land blijven dalen. Zowel het aantal besmettingen als de ziekenhuisopnames en de overlijdens nemen verder af. Dat blijkt vandaag uit de voorlopige cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 28. Besmettingen, opnames en overlijdens blijven in dalende lijn (27/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De verschillende parameters over de verspreiding van het nieuwe coronavirus in ons land blijven dalen. Zowel het aantal besmettingen als de ziekenhuisopnames en de overlijdens nemen verder af, blijkt vrijdag uit de voorlopige cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 29. Besmettingen, opnames en overlijdens blijven in dalende lijn (27/11/2020 - De Standaard)
  De verschillende parameters over de verspreiding van het nieuwe coronavirus in ons land blijven dalen. Zowel het aantal besmettingen als de ziekenhuisopnames en de overlijdens nemen verder af, blijkt vrijdag uit de voorlopige cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 30. Daling van aantal besmettingen en ziekenhuisopnames vertraagt in ons land (08/01/2021 - De Morgen)
  Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België is in de week van 29 december tot en met 4 januari nog maar met twee procent gedaald. Het aantal overlijdens en de ziekenhuisopnames dalen wel nog sneller, zo blijkt uit de recentste gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 31. Ziekenhuisopnames blijven fors toenemen, ook dagelijkse besmettingscijfers stijgen door (25/01/2021 - De Morgen)
  Het aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten blijft almaar sterker stijgen. Dat geven de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano vanochtend aan. Ook het aantal besmettingen zit opnieuw in stijgende lijn.
  [naar artikel]
 32. OVERZICHT. Ziekenhuisopnames blijven fors toenemen, ook dagelijkse besmettingscijfers stijgen door (25/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten blijft almaar sterker stijgen. Dat geven de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano vanochtend aan. Ook het aantal besmettingen zit opnieuw in stijgende lijn.
  [naar artikel]
 33. Coronacijfers blijven stijgen: gisteren opnieuw 86 ziekenhuisopnames, 15 overlijdens (01/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Alle coronacijfers blijven stijgen. Het tempo waaraan het aantal nieuwe besmettingen stijgt, blijft wel verder dalen. Het aantal mensen dat positief blijkt bij een coronatest, neemt toe. Er test nu gemiddeld 5,3 procent positief.
  [naar artikel]
 34. Liveblog - Al 6 dagen meer besmettingen, daling in  ziekenhuisopnames wordt minder uitgesproken (14/01/2021 - VRT NWS)
  Voor de zesde dag op rij stijgt het aantal coronabesmettingen in ons land, terwijl de ziekenhuisopnames en overlijdens dalen. Vorige week zijn gemiddeld 2.083 besmettingen per dag vastgesteld, 28 procent meer dan de week ervoor. De daling in ziekenhuisopnames vertraagt intussen. Welkom in onze liveblog met het coronanieuws van vandaag.
  [naar artikel]
 35. Ziekenhuisopnames blijven fors toenemen, ook aantal besmettingen stijgt weer (25/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten blijft almaar sterker stijgen. Dat geven de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano maandagochtend aan. Ook het aantal besmettingen zit opnieuw in stijgende lijn.
  [naar artikel]
 36. Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen, overlijdens en ziekenhuisopnames blijft dalen (26/08/2020 - De Standaard)
  Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België is voor de tiende dag op rij gedaald. Ook het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen dalen. Het totaal aantal sterfgevallen is met 121 gedaald omdat dubbeltellingen gecorrigeerd werden.
  [naar artikel]
 37. OVERZICHT. Coronacijfers blijven dalen: nieuwe besmettingen met ruim een derde, opnames en overlijdens met kwart (30/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers blijven verder dalen in België. Dat blijkt maandagochtend uit de recentste gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal nieuwe besmettingen daalt met meer dan een derde, het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens met een kwart.
  [naar artikel]
 38. OVERZICHT. Coronacijfers blijven dalen: nieuwe besmettingen met ruim derde, opnames en overlijdens met kwart (30/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers blijven verder dalen in België. Dat blijkt maandagochtend uit de recentste gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal nieuwe besmettingen daalt met meer dan een derde, het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens met een kwart.
  [naar artikel]
 39. Aantal besmettingen, opnames en overlijdens blijven in dalende lijn (27/11/2020 - De Morgen)
  De verschillende parameters over de verspreiding van het nieuwe coronavirus in ons land blijven dalen. Zowel het aantal besmettingen als de ziekenhuisopnames en de overlijdens nemen verder af. Dat blijkt vandaag uit de voorlopige cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 40. Aantal besmettingen, opnames en overlijdens blijven in dalende lijn (27/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De verschillende parameters over de verspreiding van het nieuwe coronavirus in ons land blijven dalen. Zowel het aantal besmettingen als de ziekenhuisopnames en de overlijdens nemen verder af. Dat blijkt vandaag uit de voorlopige cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 41. Aantal besmettingen, opnames en overlijdens blijven in dalende lijn (27/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De verschillende parameters over de verspreiding van het nieuwe coronavirus in ons land blijven dalen. Zowel het aantal besmettingen als de ziekenhuisopnames en de overlijdens nemen verder af. Dat blijkt vandaag uit de voorlopige cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 42. LIVEBLOG - Ziekenhuisopnames stijgen voor tweede dag op rij, besmettingen dalen (gestaag) (23/01/2021 - VRT NWS)
  Voor de tweede dag op rij stijgen de ziekenhuisopnames in ons land, het aantal besmettingen daalt opnieuw, zij het gestaag. In totaal kregen al 162.945 mensen in ons land een eerste vaccinatie. En het Overlegcomité heeft gisteren niet-essentiële reizen verboden. Volg al het coronanieuws in onze liveblog.
  [naar artikel]
 43. OVERZICHT. Aantal besmettingen, opnames en overlijdens blijven in dalende lijn (27/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De verschillende parameters over de verspreiding van het nieuwe coronavirus in ons land blijven dalen. Zowel het aantal besmettingen als de ziekenhuisopnames en de overlijdens nemen verder af. Dat blijkt vandaag uit de voorlopige cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 44. OVERZICHT. Aantal besmettingen, opnames en overlijdens blijven in dalende lijn (27/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De verschillende parameters over de verspreiding van het nieuwe coronavirus in ons land blijven dalen. Zowel het aantal besmettingen als de ziekenhuisopnames en de overlijdens nemen verder af. Dat blijkt vandaag uit de voorlopige cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 45. CORONACIJFERS. Dagelijks bijna 350 nieuwe besmettingen (30/07/2020 - Metro)
  Van 20 tot en met 26 juli bedroeg het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen per dag 347,1, of een stijging met 77% in vergelijking met de week daarvoor. Dat blijkt donderdagochtend uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het aantal besmettingen per 100.000 inwoners blijft logischerwijs verder stijgen, naar 33,1 gevallen. Dinsdag waren dat nog 31,7 gevallen per 100.000 inwoners. Aantal overlijdens blijft dalen In ons land zijn nu 67.335 besmettingen vastgesteld, of maar liefst 673 meer dan het totaal dat woensdag werd gemeld. Samen met de besmettingen stijgt ook het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames. De voorbije week waren dat er gemiddeld 17,7 per dag, een stijging met 32%. Het aantal overlijdens blijft intussen nog altijd dalen. De gegevens van de laatste zeven dagen melden 2,3 overlijdens. De daling met 16 pct is echter minder uitgesproken dan ze de voorbije dagen was. In totaal eiste het virus in ons land al 9.836 mensenlevens. Lees ook : Marc Van Ranst: “Na deze tweede golf zullen er wellicht nog volgen” Het bericht CORONACIJFERS. Dagelijks bijna 350 nieuwe besmettingen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Nieuwe daling van aantal besmettingen, overlijdens en ziekenhuisopnames blijven stijgen (19/08/2020 - De Standaard)
  Het aantal besmettingen met het coronavirus zet ook in het Sciensano-rapport van woensdag de dalende trend verder. Er waren, van 9 tot en met 15 augustus, per dag gemiddeld 527,7 besmettingen.
  [naar artikel]
 47. Triest record: 7.030 besmettingen op één dag, meer dan in eerste golf (14/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De coronacijfers zijn ook vandaag stijgend op alle niveaus. Gemiddeld zijn er meer dan 5.000 nieuwe gevallen, 152 ziekenhuisopnames en 18 overlijdens per dag. “Het aantal besmettingen en de ziekenhuisopnames blijven onrustwekkend stijgen”, zegt viroloog Steven Van Gucht. “Het aantal nieuwe besmettingen verdubbelt nu om de zeven dagen.”
  [naar artikel]
 48. Liveblog - Aantal besmettingen stijgt fors en daar zit feestdag en het testen voor iets tussen, voor het eerst gorilla's besmet (12/01/2021 - VRT NWS)
  Het aantal bevestigde coronabesmettingen in ons land stijgt voor de vierde dag op rij. Tussen 2 en 8 januari zijn gemiddeld 2.020 besmettingen per dag bevestigd, 27 procent meer dan de week ervoor. In die week is er dan ook fors meer getest. Het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens blijft wel dalen. Volg alle nieuws in onze liveblog.
  [naar artikel]
 49. Coronacrisis: ziekenhuisopnames en overlijdens stijgen verder (02/10/2020 - Knack)
  Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.