Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 January 2021
09:25 uur

N-VA start petitie tegen ‘Plopsaqua Pulderbos’: “Geheime gesprekken bezig”

Gazet van Antwerpen

13/01/2021 - 06:47

N-VA Zandhoven is een petitie gestart tegen de bouw van een megalomaan Plopsaqua waterpark op de gronden van het revalidatiecentrum in Pulderbos. Burgemeester Luc Van Hove (CD&V) reageert verbaasd. “Ik wist niet dat Trump lid was van N-VA Zandhoven. Ze verspreiden flagrante leugens.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Plopsaqua Pulderbos? “Plopsa toont interesse door onze ligging” (18/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  “Verloren tijd, verloren kosten.” Meer dan vier woorden had burgemeester Luc Van Hove (CD&V) van Zandhoven niet nodig om het voorstel van Vlaams Belang van tafel te vegen om nog een tweede oproep te lanceren naast de al lopende eerste oproep voor de bouw van een bescheiden basiszwembad. Voor het eerst gaf de burgemeester wel toe dat er al verkennende gesprekken met Plopsaqua zijn gebeurd.
  [naar artikel]
 2. Actiecomité begint petitie: “Zennebeemdenbos redden uit handen Plopsa” (27/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het actiecomité ‘Groene Buffer van Mechelen-Zuid’ schakelt een versnelling hoger in haar verzet tegen de plannen voor een vestiging van Plopsaqua. De leden zijn met een online petitie begonnen die in een dag tijd al zo’n 700 handtekeningen opleverde.
  [naar artikel]
 3. “Plopsaqua investeert 40 miljoen als het bij Technopolis kan bouwen” (29/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De gesprekken over de bouw van een Plopsaqua bij Technopolis in Mechelen-Zuid zitten in een finale fase. Dat zegt Walter Schroons (CD&V), schepen van Sport. Oppositiepartij sp.a wil dat er ook een publiek zwembad blijft in de Dijlestad.
  [naar artikel]
 4. PVDA start petitie na brief van burgemeester (28/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Partij van de Arbeid start een petitie voor het behoud van Kleurrijk Maasmechelen. De partij vraagt daarin dat de gemeente dit intercultureel feest opnieuw zelf organiseert, en niet PVDA. Volgens lijsttrekker Simon Heijens start hij de petitie omdat burgemeester Raf Terwingen (CD&V) hem opportunisme verwijt.
  [naar artikel]
 5. ‘Geheime’ gesprekken tussen strijdende partijen over burgeroorlog Jemen (07/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De sjiitische Houthi-rebellen voeren ‘geheime’ gesprekken met Saoedi-Arabië over de oorlog in Jemen. Een bron bij de rebellen bevestigt aan DPA dat...
  [naar artikel]
 6. Derby Pulle tegen Pulderbos: “Als we verliezen, slaap ik deze nacht niet” (05/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De twee aangrenzende deelgemeenten - Pulle en Pulderbos - speelden zondag hun match van het jaar.
  [naar artikel]
 7. S.pa lanceert petitie tegen nieuwe verbrandingsoven (17/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De s.pa is tegen de plannen om een nieuwe verbrandingsoven voor huisvuil in Wilrijk te bouwen. De partij start met een petitie tegen het project.
  [naar artikel]
 8. Petitie tegen kap ‘mammoetboom’ langs N70 (30/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De sequoia langs de N70 wordt volgende week gerooid. Vzw Samen Ouder is er bezig met de bouw van een nieuwe residentie. Om veiligheidsredenen moet de ziek verklaarde boom daarvoor wijken. Buurtbewoners lanceerden een petitie om de boom te behouden.
  [naar artikel]
 9. Paalonline start petitie tegen het winkelbeleid in Beringen (03/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op 16 februari start paalonline een petitie, zowel schriftelijk als online, voor een stimulerend en dynamisch kleinhandelsbeleid in Paal. "Dit is niet alleen in het belang van de bevolking, maar ook van de handel zelf en van heel de gemeente Beringen", aldus paalonline.
  [naar artikel]
 10. Plopsaqua bouwt nieuw stedelijk zwembad en waterpretpark (27/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Technopolis en Plopsaqua hebben een principeakkoord over een samenwerking. Op een site van 4,8 hectare in Mechelen-Zuid kan de groep een nieuw stedelijk zwembad bouwen en haar Plopsaqua-waterpretpark. De stad geeft ook garanties voor het bos. Dat is maandag bekendgemaakt op een persconferentie.
  [naar artikel]
 11. Groen start petitie tegen bomenkap Tramplein (15/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Nu de werken aan de spoorwegbrug op de Draakplaats en het Tramplein voor de deur staan, trekt Groen Berchem aan de alarmbel. “De aannemer gaat de bomen op het Tramplein kappen, terwijl die aan de Draakplaats mogen blijven staan.” Groen start nu een petitie tegen de bomenkap.
  [naar artikel]
 12. School start petitie tegen uitwijzing (06/04/2019 - De Morgen)
  De Armeense Aram Ter-Ohanyan (18) zit sinds woensdagochtend samen met zijn ouders opgesloten in een gesloten instelling in Brugge. Arams vrienden hopen met een petitie een uitwijzing te voorkomen.
  [naar artikel]
 13. Petitie tegen ‘heksenjacht’ na vondst van verminkte vos op weiland (24/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  In een weiland in Galmaarden werd door een voorbijganger een verminkte vos gevonden. Animal Rights heeft sterke vermoedens dat er kwaad opzet in het spel zit en start een petitie tegen een heksenjacht op de vos.
  [naar artikel]
 14. Frankrijk start petitie op om EK-finale te doen herspelen (12/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Niet elke supporter van 'Les Bleus' toont zich groot in de nederlaag. In Frankrijk is een petitie opgestart om de EK-finale tegen Portugal te
  [naar artikel]
 15. Slachtoffer seksueel misbruik start petitie tegen verjaringstermijn (28/06/2017 - Knack)
  Nog altijd wordt seksueel misbruik soms geminimaliseerd en gaan daders vrijuit omdat de feiten zijn verjaard. Daarom start slachtoffer Carine Van Speybroeck een petitie op waarin ze vraagt om de verjaringstermijn voor seksueel misbruik van minderjarigen af te schaffen.
  [naar artikel]
 16. Fataal ongeval met 20-jarig slachtoffer schokt dorpsgemeenschap in Pulderbos (18/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Voor Pulderbos was het maandag een triest ontwaken. Jarne Van Langendonck (20), een graag gezien figuur in het dorp met een grote vriendenkring, crashte zondag rond 21u op de Molenheide tegen een betonnen verlichtingspaal. Hij overleed later die nacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
  [naar artikel]
 17. CEO Plopsa Group na 5.400 handtekeningen Groene Buffer: “Petitie om bos te redden, is fake news” (10/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het actiecomité Groene Buffer van Mechelen-Zuid heeft 5.400 handtekeningen verzameld voor het behoud van het Zennebeemdenbos. “De online petitie om het bos te redden, is fake news. Het blijft bij de bouw van Plopsaqua voor 90% intact”, zegt Steve Van den Kerkhof, CEO van Plopsa Groep. Technopolis vindt dat het bos bescherming verdient en speelt met het idee om het in beheer te geven aan Natuurpunt.
  [naar artikel]
 18. Wijkraad in Boom start petitie tegen derde weekend Tomorrowland (28/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Er is een petitie opgestart tegen de plannen voor een mogelijk derde weekend Tomorrowland in 2021. Het gaat om een initiatief van wijkraad Bosstraat-Hoek-Schomme.
  [naar artikel]
 19. Verenigd Koninkrijk start petitie met eis dat land in lockdown gaat (16/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In het Verenigd Koninkrijk is een petitie opgestart om de overheid aan te manen in lockdown te gaan om de verspreiding van het coronavirus tegen te...
  [naar artikel]
 20. Groen start petitie tegen bomenkap langs wegen: “Al 500 hectare verdwenen” (01/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  De jaarlijkse bomenkap langs (snel)wegen door het Agentschap Wegen en Verkeer zorgt voor ophef. Groen is een petitie gestart om de kap tegen te gaan.
  [naar artikel]
 21. Studio 100 wil tweede Plopsaqua (11/10/2016 - De Standaard)
  Studio 100 wil een Plopsaqua-zwembad bouwen in Deurne. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.
  [naar artikel]
 22. Kindje (7) gereanimeerd in Plopsaqua (22/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een 7-jarig jongetje moest zondagnamiddag door redders van Plopsaqua gereanimeerd worden nadat hij bewusteloos aangetroffen was in het 25 meterbad.
  [naar artikel]
 23. Geheime Dienst kijkt aan tegen miljoenenrekening voor kantoren in Trump Tower om Melania en Barron te beveiligen (25/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse Geheime Dienst voert gesprekken met de Trump Organisation om twee verdiepingen te leasen in de Trump Tower in New York. Van
  [naar artikel]
 24. Groep inwoners start petitie tegen ‘verappartementisering’ van hun stad: “De kentering moet nu gebeuren, voor onze gezellige stad helemaal verdwijnt” (07/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een groep Ieperlingen uit de buurt van de Plumerlaan starten een flyeractie en petitie tegen de “verappartementisering” van hun stad. De aanleiding: enkele nieuwe projecten aan de Oude Vaart Ieper-Komen, Velodroom- en Schipstraat.
  [naar artikel]
 25. Nieuwe Plopsaqua lijkt naar Mechelen te komen (19/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er komt wellicht een Plopsaqua-zwempark in Mechelen, naast het wetenschapspark Technopolis. Daarvoor is een dossier ingediend, zo is te lezen in...
  [naar artikel]
 26. Protest tegen Plopsaqua: vrees dat groene buffer tussen woningen en E19 zal verdwijnen (24/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een aantal bewoners van de Zemstbaan in Mechelen verzamelde zich de afgelopen weken in een actiegroep. Ze ­vrezen dat de mogelijke komst van Plopsaqua ten koste zal gaan van de groene buffer tussen hun woningen en de E19.
  [naar artikel]
 27. Jonge bestuurder zwaargewond na crash op Molenheide (16/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Op de Molenheide in Pulderbos ongeveer ter hoogte van de Grasbaan verloor een automobilist zondag rond 21u de controle over het stuur. In een flauwe bocht botste hij aan hoge snelheid tegen een verlichtingspaal. De auto werd aan de overzijde in de beek geslingerd. De 21-jarige bestuurder uit Pulderbos raakte zwaargewond.
  [naar artikel]
 28. “Bouw Antwerps Plopsaqua kan nog dit jaar beginnen” (14/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Studio 100 hoopt dat de stad Antwerpen dit jaar de toelating geeft om een Plopsaqua te bouwen. Dat waterpark zou er komen aan de Ruggeveldlaan in Deurne, op de site van skipiste Zondal.
  [naar artikel]
 29. Plopsaqua op de vingers getikt voor enkel vrouwelijke redders op feestje (08/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Plopsaqua in De Panne heeft een strenge waarschuwing gekregen van het gerecht. Vorige zomer was er een privéfeestje waar alleen vrouwelijke
  [naar artikel]
 30. Gezinsbond start petitie tegen wachtlijsten voor mensen met beperking (30/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Gezinsbond lanceert via www.genoeggewacht.be een petitie tegen de wachtlijsten voor mensen met een beperking. De handtekeningen vertrekken na de verkiezingen naar de minister van Welzijn met de oproep om dringend werk te maken van een financiering zonder wachtlijsten.
  [naar artikel]
 31. Gezinsbond start petitie tegen wachtlijsten voor mensen met beperking (30/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Gezinsbond lanceert via www.genoeggewacht.be een petitie tegen de wachtlijsten voor mensen met een beperking. De handtekeningen vertrekken na de verkiezingen naar de minister van Welzijn met de oproep om dringend werk te maken van een financiering zonder wachtlijsten.
  [naar artikel]
 32. Gezinsbond start petitie tegen wachtlijsten voor mensen met beperking (30/01/2019 - Knack)
  De Gezinsbond lanceert via www.genoeggewacht.be een petitie tegen de wachtlijsten voor mensen met een beperking. De handtekeningen vertrekken na de verkiezingen naar de minister van Welzijn met de oproep om dringend werk te maken van een financiering zonder wachtlijsten.
  [naar artikel]
 33. Geheime gesprekken met PSG uitgelekt: Franse topclub probeert Thibaut Courtois te paaien (01/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Zulke geheime informele ontmoetingen in hotels tussen spelers en clubs vinden wel vaker plaats, ook al is het volgens de regels van de FIFA...
  [naar artikel]
 34. Goed nieuws voor waterratten: Plopsaqua bouwt nieuw waterpark (09/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na het gigantische succes van Plopsaqua De Panne, werden zonet tijdens een persconferentie de plannen bekend gemaakt voor de bouw van een tweede...
  [naar artikel]
 35. Al meer dan 8.000 mensen steunen petitie van mucopatiënten (09/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  HasseltDinsdagochtend lanceerde de Mucovereniging een campagne en een petitie om te pleiten voor de terugbetaling van een reeks hoopvolle geneesmiddelen tegen muco. Na één dag hebben al meer dan 8.000 mensen die petitie ondertekend.
  [naar artikel]
 36. Pvda start petitie tegen verhoging afvaltaks Genk (06/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Pvda Genk is gestart met een petitie waarmee ze de verhoging van de afvaltaks van 35 naar 76 euro wil teniet doen.
  [naar artikel]
 37. Jongetje (7) gereanimeerd in Plopsaqua (22/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een 7-jarig jongetje moest zondagnamiddag door redders van Plopsaqua gereanimeerd worden nadat hij bewusteloos aangetroffen was in het 25 meterbad.
  [naar artikel]
 38. Jongetje (7) gereanimeerd in Plopsaqua (22/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een 7-jarig jongetje moest zondagnamiddag door redders van Plopsaqua gereanimeerd worden nadat hij bewusteloos aangetroffen was in het 25 meterbad.
  [naar artikel]
 39. Kindje (7) gereanimeerd in Plopsaqua (22/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een kindje van 7 jaar is deze namiddag gereanimeerd moeten worden in Plopsaqua, het zwembad bij Plopsaland in De Panne.
  [naar artikel]
 40. Gemeente hakt knoop door: geen Pulderbos-kermis en veeprijskamp dit jaar (08/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  “We vonden geen manier om de kermis op een Pulderbos-waardige manier te laten doorgaan”, zegt schepen Steven Van Staeyen (CD&V) over de zware beslissing die de gemeente nam om Pulderbos-kermis en de veeprijskamp (van 16 tot 19 augustus) af te gelasten. Ook alle andere kermissen, zomerconcerten en jaarmarkten in Groot-Zandhoven tot eind augustus gaan niet door.
  [naar artikel]
 41. Twee gewonden bij overval in woning in Pulderbos (13/07/2020 - VRT NWS)
  Drie gewapende en gemaskerde mannen hebben de voorbije nacht een home invasion gepleegd aan Roosten in Pulderbos. Daarbij liepen de bewoner en een vriend verwondingen op. Er zijn nog geen daders gevat.
  [naar artikel]
 42. Borsbeekse wijk start petitie tegen overplaatsing postbode Theo: “We verliezen onze beste postbode in vijftig jaar” (25/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een deel van de inwoners van Borsbeek-West is ontstemd over de verplichte overplaatsing van hun postbode Theo Vingerhoets. Zowel online als in café ’t Soete werd een petitie opgestart om dit ongenoegen te uiten.
  [naar artikel]
 43. Animal Rights start petitie voor verbod op invoer van jachttrofeeën (27/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  De invoer van jachttrofeeën - de hoofden, huiden, slagtanden, lichaamsdelen of lichamen van wilde dieren - moet volgens Animal Rights onmiddellijk verboden worden in België. De Nederlands-Belgische dierenrechtenorganisatie start daarom een petitie, meldt ze dinsdag.
  [naar artikel]
 44. Volgende week start opnieuw bomenkap langs snelwegen, Groen start petitie (01/11/2018 - VRT NWS)
  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) begint volgende week opnieuw bomen te kappen langs de Vlaamse snelwegen. Volgens het AWV komt dat niet alleen de verkeersveiligheid ten goede, maar bevordert het ook de biodiversiteit. Volgens Groen wordt er te massaal gekapt. De partij start een petitie.
  [naar artikel]
 45. "Plopsaqua Mechelen krijgt een afgescheiden, klassiek zwembadgedeelte" (27/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Als het Plopsaqua-zwempark op Mechelen-Zuid er komt, moet er naast het waterpretpark ook een neutraal zwemgedeelte voor baantjes en watersporten in...
  [naar artikel]
 46. Duizenden mensen tekenen petitie tegen vervuilende cruiseschepen in Antwerpen (14/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Al bijna drieduizend mensen hebben de petitie tegen vervuilende cruiseschepen in de lage-emissiezone in Antwerpen ondertekend. “We gaan de rode loper toch niet uitrollen voor die vervuilers?”, vraagt Kees Meerman zich af. Hij is initiatiefnemer van de petitie.
  [naar artikel]
 47. Leerlingen Nieuwland steunen revalidatiecentrum Pulderbos (27/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De kinderen van Vrije basisschool Nieuwland in Borgloon hebben 590 euro aan revalidatiecentrum Pulderbos geschonken.
  [naar artikel]
 48. Vloeit Russisch oliegeld naar uiterst-rechts in Italië? Geheime audio-opname van gesprekken in Moskou opgedoken (10/07/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse nieuwssite BuzzFeed publiceert een geheime opname van gesprekken van oktober in Moskou. Drie Russen overleggen met drie mannen van de Italiaanse Lega. Het gaat over oliecontracten en manieren om Russisch geld op illegale wijze te gebruiken voor de Europese verkiezingscampagne van uiterst-rechts, in Italië en bij uitbreiding in Europa.
  [naar artikel]
 49. Hoe een hamburgerrestaurant een gemeente op stelten zet: na pak bezwaarschriften nu ook petitie vóór de komst van McDonalds (05/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Al bijna 3.000 mensen hebben de petitie ondertekend tegen de komst van een filiaal van hamburgerketen McDonald’s in Tervuren, maar de fastfoodketen krijgt steun uit onverwachte hoek. Tervurenaars Nigel (27) en Jonas (26) maakten een petitie om de hamburgerzaak te steunen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.