Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

27 January 2021
18:17 uur

Verdwijnen zelfstandige krantenuitgeverijen in Nederland heeft grote gevolgen

Apache

13/01/2021 - 08:23

De Nederlandse dagbladmarkt is in tien luttele jaren bijna volledig opgerold door twee Vlaamse uitgevers: DPG Media, voorheen De Persgroep, en Mediahuis. De recente overname in november door Mediahuis van uitgeverij NDC voltooit deze verovering. ‘Kartelwaakhond’ ACM ziet ‘geen negatieve gevolgen’ voor de lezers en voor de vrije mededinging. Klopt dat wel? Soms krijgt Hans


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hoe splits ik als zelfstandige mijn lening tussen privé en beroep? (05/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wanneer u als zelfstandige een huis koopt of bouwt en dat ook - deels - wil gebruiken voor de uitoefening van uw beroep, dan heeft dat gevolgen op...
  [naar artikel]
 2. Werkstress neemt ook toe bij zelfstandige ondernemers (25/02/2020 - Express)
  Net als bij de werknemers is ook het aandeel zelfstandige ondernemers met werkstressklachten sinds 2013 gevoelig gestegen, van 33 procent naar 37 procent. Dat blijkt dinsdag uit de resultaten van de driejaarlijkse grote peiling van de SERV, de koepel van Vlaamse sociale partners, bij zelfstandige ondernemers. Werkstress vormt duidelijk het belangrijkste werkbaarheidsknelpunt voor zelfstandige ondernemers. […] The post Werkstress neemt ook toe bij zelfstandige ondernemers appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Kleine zelfstandige ‘Phonedokter’ waagt zich tussen de grote winkelketens (28/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Tussen de grote winkelketens op de Meir opent dit weekend opnieuw een ‘kleine zelfstandige’, de eerste in lange tijd. De Phonedokter herstelt kapotte smartphones, tablets en laptops, en verkoopt tech-accessoires.
  [naar artikel]
 4. “Crematorium zou Saelens doen verdwijnen voor 375 euro” (19/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het lichaam van Stijn Saelens moest verbrand worden in een crematorium in Nederland. Dat heeft beschuldigde Evert de Clercq verklapt in afgeluisterde gesprekken met een medegevangene, schrijft Het Laatste Nieuws op basis van een brief die de redactie kon inkijken. “Voor 375 euro moest zijn lijk verdwijnen in een crematorium in Nederland. Uit de auto en direct in de oven. Weg.”
  [naar artikel]
 5. Werkloze kan voortaan aan de slag als zelfstandige in bijberoep (30/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Voortaan kan een werkloze een activiteit van zelfstandige in bijberoep opstarten zonder zijn uitkering te verliezen. Dat kondigen de ministers van Middenstand en Werk, Willy Borsus en Kris Peeters, aan. Tot vandaag moest men al minstens drie maanden het statuut van zelfstandige in bijberoep hebben om als werkloze te kunnen bijklussen als zelfstandige.
  [naar artikel]
 6. Een derde van de gletsjers in de Hindoekoesj Himalaya gedoemd om te verdwijnen (05/02/2019 - VRT NWS)
  Een derde van het gletsjerijs in de gebergtes van de Hindoekoesj en Himalaya dreigt te verdwijnen door de klimaatopwarming. Dat schrijven wetenschappers in een nieuwe studie. Als het klimaat met meer dan 1,5 graad Celsius opwarmt, dan kan zelfs twee derde van het ijs verdwijnen. Dan kan zware gevolgen hebben voor naar schatting 2 miljard mensen in de regio. 
  [naar artikel]
 7. We studeren voor jobs die verdwijnen (14/04/2019 - De Morgen)
  Een diploma als ticket naar de werkloosheid? In Nederland studeren 300.000 studenten voor een job die binnen dit en twintig jaar niet meer bestaat, claimt een nieuwe studie. Ook bij ons zullen de gevolgen van robotiseringen en digitalisering zich laten voelen.
  [naar artikel]
 8. Sigarettenautomaten weg in Nederland (05/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De sigarettenautomaat gaat in Nederland uit het straatbeeld verdwijnen. Horecazaken, supermarkten en tankstations moeten zorgen dat rookwaar uit
  [naar artikel]
 9. Belgische piloten ingezet om staking in Nederland te breken (10/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Belgische piloten die als zelfstandige bij Ryanair aan de slag zijn, werden door de Ierse lagekostenmaatschappij gevraagd om vandaag in Nederland...
  [naar artikel]
 10. Zonhovense zelfstandige werkt samen met Bol.com: “Het is een win-win” (28/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Zelfstandige Sven Croes uit Zonhoven, gespecialiseerd in de verkoop van gezelschapsspellen, getuigde afgelopen weekend in een advertentie in deze krant en ook in een radiospot dat hij via Bol.com meer verkoopt. “Inmiddels komt 20 tot 30 procent van onze omzet uit de verkopen van Bol.com”, staat er. Zijn grote webwinkels dan toch niet de doodsteek voor de klassieke winkel?
  [naar artikel]
 11. Belgische piloten ingezet in Nederland bij Ryanair-staking (10/08/2018 - Metro)
  Belgische piloten die als zelfstandige bij Ryanair aan de slag zijn, zijn door de Ierse lagekostenmaatschappij aangezocht om vandaag in Nederland vluchten uit te voeren en zo de staking te breken. Dat berichten verschillende media en wordt bevestigd bij de vakbond CNE. Pas gisteren was duidelijk dat ook de Nederlandse piloten aan de staking van vandaag zouden deelnemen. De rechtbank zette daarvoor het licht op groen. Maar Ryanair reageerde meteen door te stellen dat de vluchten in Nederland zouden uitgevoerd worden zoals voorzien. Op de luchthaven van Eindhoven deed ze daarvoor een beroep op zelfstandige piloten uit ons land, bevestigt Didier Lebbe van de CNE. «Sommigen wilden niet gaan, maar werden ertoe verplicht door hun statuut. We weten dat het om valse zelfstandigen gaat. De sociale inspectie heeft dit al aangekaart. Maar er beweegt niets en dus blijft Ryanair er gebruik van maken», hekelt de vakbondsafgevaardigde. Grootste staking De staking van vandaag door de Ryanair-piloten in België, Duitsland, Ierland, Nederland en Zweden is de grootste in de geschiedenis van de Ierse lagekostenmaatschappij. In totaal zijn bijna vierhonderd vluchten geannuleerd, of zowat een zesde van alle vluchten bij Ryanair. Zowat 55.000 passagiers ondervinden daar de gevolgen van, vooral in Duitsland. Op 25 en 26 juli voerde ook het cabinepersoneel al actie in ons land, naast Portugal, Italië en Spanje. Omdat België het enige land is waar alle personeelscategorieën al staakten, vreest de vakbond dat we in het vizier van de directie zitten. Het bericht Belgische piloten ingezet in Nederland bij Ryanair-staking verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Pittoresk Damme dreigt zijn troeven te verliezen (14/04/2019 - De Morgen)
  De Vlaamse minister Kris Peeters (CD&V) laat onderzoeken of een verbreding van het Schipdonkkanaal haalbaar is. Met die ingreep wil hij de Zeebrugse haven beter ontsluiten. Voor het pittorreske Damme heeft zo'n verbreding grote gevolgen. Het typische uitzicht van het dorp dreigt te verdwijnen.
  [naar artikel]
 13. Jobverlies bij Tata Steel treft vooral Nederland en Groot-Brittannië (27/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het leeuwendeel van de 3.000 banen die staalconcern Tata Steel wil schrappen in Europa, zal verdwijnen in Nederland en Groot-Brittannië. Dat heeft...
  [naar artikel]
 14. Zelfstandige supermarkt betaalt prijs concurrentieslag (22/01/2019 - De Tijd)
  06:56 De nettowinst van de zelfstandige supermarkten in Vlaanderen is in 2017 met 19 procent gezakt.
  [naar artikel]
 15. Siemens schrapt 6.900 banen, onduidelijk of er ook in ons land jobs verdwijnen (16/11/2017 - VRT NWS)
  Het Duitse elektroconcern Siemens gaat wereldwijd 6.900 banen schrappen, waarvan de helft in Duitsland. Veruit de meeste banen verdwijnen in de stroom- en gasafdeling. Het is nog niet duidelijk of er gevolgen zijn voor ons land.
  [naar artikel]
 16. 'Zelfstandige bankier staat in de kou' (04/10/2016 - De Tijd)
  12:32 In het sociale drama bij ING vergeten de politici het banenverlies bij bijna 300 zelfstandige bankagenten en hun personeel. Dat zegt hun beroepsvereniging.
  [naar artikel]
 17. ING schrapt meer dan 480 kantoren van Recordbank (02/06/2017 - De Redactie)
  Recordbank werkt met zelfstandige kantoorhouders. Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen voor hen zijn.
  [naar artikel]
 18. Als klanten weg­blijven uit uw zaak (06/03/2020 - De Tijd)
  11:58 Veel zelfstandige ondernemers voelen de gevolgen van de coronacrisis. De overheid wil de hulp­procedures voor hen versoepelen. Hierop hebt u zoal recht.
  [naar artikel]
 19. Winterkoopjes blijken matig succes (29/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  De wintersolden, die eindigen op woensdag 31 januari, zijn als afsluiter van het winterseizoen geen succes geweest. Dat melden Mode Unie, de bij Unizo aangesloten federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, en handelsfederatie Comeos maandag op basis van een rondvraag bij 840 zelfstandige modedetaillisten. Gemiddeld verkochten zelfstandige modehandelaars 5 procent minder solden in vergelijking met de wintersolden van seizoen 2016.
  [naar artikel]
 20. Welke pensioenformules brengen het meest op voor een zelfstandige? (08/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wie als zelfstandige werkt, weet hoe belangrijk het is om extra kapitaal op te bouwen tegen pensioenleeftijd. We bekijken even de verschillende...
  [naar artikel]
 21. Zelfstandige bankiers vormen front (22/03/2018 - De Tijd)
  07:14 Twee beroepsverenigingen voor zelfstandige financiële bemiddelaars, het Vlaamse BZB en zijn Franstalige tegenhanger Fedafin, kondigen hun fusie aan.
  [naar artikel]
 22. "Mijn zwangerschap heeft ervoor gezorgd dat ik extra gemotiveerd was om zelfstandige te worden" (25/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zelfstandige worden in België is duur en de combinatie met een gezin en een sociaal leven is lastig. En hoewel het een vreselijk stereotype is,
  [naar artikel]
 23. Moet de scriptie als eindwerk verdwijnen? (12/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Moet de scriptie als eindwerk verdwijnen? In Nederland pleiten enkele (oud)docenten in het hoger onderwijs van wel. “Volgens ons is zo’n thesis net een goede manier om zowel de academische kennis als soft skills van onze studenten te testen”, is de UHasselt het daar niet mee eens.
  [naar artikel]
 24. Belgische strategie of kudde-immuniteit: wat zijn de gevolgen? (17/03/2020 - Knack)
  In plaats van het land op slot te doen, willen het Verenigd Koninkrijk en Nederland een beschermende muur van 'groepsimmuniteit' rond hun bevolking bouwen. De menselijke prijs die men daarvoor betaalt is mogelijk groot. Maar ook de strategie die België hanteert, heeft enorme gevolgen.
  [naar artikel]
 25. Winterkoopjes zijn geen groot succes (29/01/2018 - VRT NWS)
  De wintersolden, die eindigen op woensdag 31 januari, zijn als afsluiter van het winterseizoen geen groot succes geweest. Dat melden Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, en handelsfederatie Comeos op basis van een rondvraag bij 840 zelfstandige modedetaillisten. Gemiddeld verkochten zelfstandige modehandelaars 5 procent minder in vergelijking met de wintersolden van seizoen 2016.
  [naar artikel]
 26. Zo plant u uw pensioen (04/04/2019 - Knack)
  De website MyPension.be biedt u als werknemer, zelfstandige of ambtenaar de mogelijkheid zelf uw pensioen te plannen. Aan de hand van simulaties brengt u meteen de financiële gevolgen in kaart.
  [naar artikel]
 27. Zelfstandige man verdient helft meer dan zelfstandige vrouw (24/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij werknemers wordt de loonkloof steeds kleiner, maar bij zelfstandigen is het verschil tussen wat mannen en vrouwen verdienen nog zeer groot.
  [naar artikel]
 28. N-VA-parlementslid: “Schrap statuut van zelfstandige in bijberoep na twee jaar” (17/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams parlementslid voor N-VA Grete Remen pleit ervoor om het statuut van zelfstandige in bijberoep in de tijd te beperken. “Want nu is die zelfstandige activiteit in bijberoep oneerlijke concurrentie voor de zelfstandigen in hoofdberoep”, zegt ze aan het Belang van Limburg. De door haar partij mee goedgekeurde wet op het onbelast bijklussen noemt ze “een klap in het gezicht van echte ondernemers”.
  [naar artikel]
 29. 450 jobs verdwijnen bij supermarktuitbater Mestdagh (07/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Bij Mestdagh, een grote franchisenemer van Carrefour-supermarkten in het zuiden van het land, verdwijnen 450 jobs. Er zijn wel geen plannen om winkels te sluiten.
  [naar artikel]
 30. 450 jobs verdwijnen bij supermarktuitbater Mestdagh (07/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bij Mestdagh, een grote franchisenemer van Carrefour-supermarkten in het zuiden van het land, verdwijnen 450 jobs. Er zijn wel geen plannen om winkels te sluiten.
  [naar artikel]
 31. We dromen te weinig: De grote gevolgen van een stille epidemie (06/10/2017 - VRT NWS)
  We dromen te weinig en dat heeft grote gevolgen voor onze gezondheid en ons welbevinden. Dat zegt slaapexpert Rubin Naiman, professor aan de Universiteit van Arizona. Naiman nam voor de New York Academy of Sciences tientallen studies over slaap en dromen onder de loep. 
  [naar artikel]
 32. Delhaize opent webwinkelpunten bij zelfstandige winkels (11/06/2019 - De Tijd)
  13:16 Met online afhaalpunten bij zelfstandige Proxy en AD Delhaizes kunnen Delhaize-klanten producten op de dag van bestelling afhalen.
  [naar artikel]
 33. Enkelbanden nu ook als zelfstandige straf (06/04/2019 - De Morgen)
  Vanaf deze maand kunnen rechters een enkelband opleggen als zelfstandige straf. De maatregel wordt goed onthaald.
  [naar artikel]
 34. Onbekende ziekten en planten die verdwijnen: de lente loopt vijf weken voor op schema en dat heeft grote gevolgen (14/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Er zijn geen winters meer, en de lente komt veel te vroeg. Dat zegt niet zomaar uw buikgevoel, dat bevestigen ook de harde cijfers. De afgelopen winter was vier graden te warm, de lente is vijf weken voor op schema. De vraag is: moet ons dat zorgen baren?
  [naar artikel]
 35. Coronacrisis heeft grote gevolgen voor jonge plantenteler: “Nog maar 1 jaar aan het werk en misschien is dit mijn laatste” (25/03/2020 - VRT NWS)
  De coronacrisis heeft ook grote gevolgen voor de tuinbouwsector in ons land. Omdat de markten moeten sluiten, hebben telers het moeilijker om hun bloemen kwijt te raken. Voor jonge teler Dorano Plevoets uit Laarne betekent dat een streep door de rekening: “Ik ben op deze korte tijd nog niet kapitaalkrachtig genoeg om dit te overleven.”
  [naar artikel]
 36. Zelfstandigenpremie ook voor overgang uit bijberoep (30/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De gemeente Geetbets kent voortaan een premie toe aan personen die van zelfstandige in bijberoep overstappen naar het statuut van zelfstandige in hoofdberoep.
  [naar artikel]
 37. Iets bijverdienen? Zo ga je aan de slag als zelfstandige in bijberoep (10/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ruim een kwart miljoen werknemers in België klust bij als zelfstandige in bijberoep. Sommigen doen het om na hun uren nog een centje bij te...
  [naar artikel]
 38. Ook zelfstandige adoptieouders krijgen dienstencheques (22/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zelfstandige adoptieouders zullen in de toekomst ook 105 dienstencheques krijgen. De Kamercommissie Bedrijfsleven heeft daarvoor unaniem een...
  [naar artikel]
 39. Muyters vraagt ook aandacht voor zelfstandige kantoorhouders ING (05/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse regering gaat aan de leiding van ING vragen om de zelfstandige kantoorhouders die moeten afvloeien ook begeleiding te geven. Dat heeft Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) gezegd in het Vlaams Parlement.
  [naar artikel]
 40. Belgische piloten ingezet om Ryanair-staking in Nederland te breken (11/08/2018 - Metro)
  Belgische piloten die als zelfstandige bij Ryanair aan de slag zijn, werden door de Ierse lagekostenmaatschappij gevraagd om vandaag in Nederland vluchten uit te voeren en zo de staking te breken. Dat berichten verschillende media en wordt bevestigd bij de vakbond CNE. Pas gisteren was duidelijk dat ook de Nederlandse piloten aan de staking van vandaag zouden deelnemen. De rechtbank zette daarvoor het licht op groen. Maar Ryanair reageerde meteen door te stellen dat de vluchten in Nederland zouden uitgevoerd worden zoals voorzien. Op de luchthaven van Eindhoven deed ze daarvoor een beroep op zelfstandige piloten uit ons land, bevestigt Didier Lebbe van de CNE. “Sommigen wilden niet gaan, maar werden ertoe verplicht door hun statuut. We weten dat het om valse zelfstandigen gaat. De sociale inspectie heeft dit al aangekaart. Maar er beweegt niets en dus blijft Ryanair er gebruik van maken,” hekelt de vakbondsafgevaardigde. Vandaag werd er door Ryanair-piloten gestaakt in België, Duitsland, Ierland, Nederland en Zweden. Op 25 en 26 juli voerde ook het cabinepersoneel al actie, in ons land, naast Portugal, Italië en Spanje. Omdat België het enige land is waar alle personeelscategorieën al staakten, vreest de vakbond dat we in het vizier van de directie zitten. Bron: Belga   Het bericht Belgische piloten ingezet om Ryanair-staking in Nederland te breken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Belgische piloten ingezet om Ryanair-staking in Nederland te breken (10/08/2018 - Metro)
  Belgische piloten die als zelfstandige bij Ryanair aan de slag zijn, werden door de Ierse lagekostenmaatschappij gevraagd om vandaag in Nederland vluchten uit te voeren en zo de staking te breken. Dat berichten verschillende media en wordt bevestigd bij de vakbond CNE. Pas gisteren was duidelijk dat ook de Nederlandse piloten aan de staking van vandaag zouden deelnemen. De rechtbank zette daarvoor het licht op groen. Maar Ryanair reageerde meteen door te stellen dat de vluchten in Nederland zouden uitgevoerd worden zoals voorzien. Op de luchthaven van Eindhoven deed ze daarvoor een beroep op zelfstandige piloten uit ons land, bevestigt Didier Lebbe van de CNE. “Sommigen wilden niet gaan, maar werden ertoe verplicht door hun statuut. We weten dat het om valse zelfstandigen gaat. De sociale inspectie heeft dit al aangekaart. Maar er beweegt niets en dus blijft Ryanair er gebruik van maken,” hekelt de vakbondsafgevaardigde. Vandaag werd er door Ryanair-piloten gestaakt in België, Duitsland, Ierland, Nederland en Zweden. Op 25 en 26 juli voerde ook het cabinepersoneel al actie, in ons land, naast Portugal, Italië en Spanje. Omdat België het enige land is waar alle personeelscategorieën al staakten, vreest de vakbond dat we in het vizier van de directie zitten. bron: Belga   Het bericht Belgische piloten ingezet om Ryanair-staking in Nederland te breken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Zelfstandige supermarkten zien winst dalen door stijgende concurrentie (22/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De nettowinst van de zelfstandige supermarkten in Vlaanderen is in 2017 met 19 procent gezakt. Ondernemersorganisatie Unizo vreest dat de komst van...
  [naar artikel]
 43. “Ervaring en tips maken het verschil” (29/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  De zelfstandige boekhandel mag dan al decennialang met uitsterven bedreigd lijken, vanaf 11 augustus komt er in Hasselt weer eentje bij. Na Malpertuis in Genk wordt Grim, in de Maastrichterstraat, de tweede zelfstandige boekhandel van Limburg. “Het verschil met de grote ketens en het online shoppen is dat wij de lezer via onze ervaring kunnen adviseren”, zegt de Maasmechelse eigenaar Ed Worms, die samen met zijn vriendin Katelijne negen jaar het bekende Leuvense boekencafé De Dry Coppen uitbaatte.
  [naar artikel]
 44. Economen: “Goed moment om de woonbonus af te schaffen, heeft toch vooral een pervers effect” (12/08/2019 - VRT NWS)
  De woonbonus afschaffen of laten uitdoven, zoals de N-VA voorstelt, is een goed idee. Dat zeggen verschillende experten in een reactie op het idee uit de startnota van de N-VA, om te onderhandelen over een nieuwe Vlaamse regering. Doordat de woningmarkt op dit moment op volle toeren draait en de rente historisch laag is, verwachten economen geen al te grote gevolgen als het fiscale voordeel nu zou verdwijnen.
  [naar artikel]
 45. AB InBev koopt Nederlandse drankengroothandel (27/09/2019 - De Tijd)
  18:57 Jac. Bongers is een van de grootste zelfstandige drankenhandelaars van Nederland en werkt al bijna 90 jaar samen met AB InBev en zijn voorlopers.
  [naar artikel]
 46. F1 wil een straatrace in Nederland (11/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Formule 1-bazen willen graag de Grote Prijs van Nederland terug op de kalender. Daarom bekijken ze de mogelijkheid om een straatrace te organiseren in een grote stad.
  [naar artikel]
 47. Rookruimtes verdwijnen, elk bedrijf rookvrij en een pakje sigaretten van 10 euro: Nederland slaat sigaret in de ban, maar bij ons loopt het niet zo’n gang (18/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Geen rookruimte op café of kantoor en pakjes van minstens tien euro. Nederland trekt keihard ten strijd tegen rokers. In ons land pleit Stichting...
  [naar artikel]
 48. Rookruimtes verdwijnen, elk bedrijf rookvrij en een pakje sigaretten van 10 euro: Nederland slaat sigaret in de ban, maar bij ons loopt het niet zo’n vaart (18/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Geen rookruimte op café of kantoor en pakjes van minstens tien euro. Nederland trekt keihard ten strijd tegen rokers. In ons land pleit Stichting...
  [naar artikel]
 49. Nieuwe strategie kost ING België 3.500 arbeidsplaatsen (03/10/2016 - Express)
  Bij ING België worden de volgende vijf jaar 3.500 fulltime banen geschrapt. Daarbij zijn maximaal 1.700 naakte ontslagen voorzien. Dat heeft Rik Vandenberghe, chief executive van ING België, bekend gemaakt. De ingreep vormt volgens Vandenberghe een onderdeel van een strategie die het bedrijf moet toelaten zich ook in de toekomst als een solide en vooruitstrevende bank te kunnen profileren. Tevens werd bekend dat de naam van zustermerk Record Bank op termijn zal verdwijnen. Record Bank en ING Bank hebben in België op dit ogenblik ongeveer 1.250 filialen. Men wil echter doorgaan met een netwerk van 600 vestigingen. Wereldwijd schrapt ING Bank zevenduizend banen. In Nederland verdwijnen 2.300 arbeidsplaatsen. Fintech Rik Vandenberghe benadrukt dat de bankensector met bijzonder grote uitdagingen wordt geconfronteerd. Hij verwijst daarbij naar de toenemende digitalisering en een toename van de concurrentie, gekoppeld aan hardnekkig lage rentes en wegsmeltende marges, maar ook hoge heffingen en een alomtegenwoordige regelgeving. Om die uitdagingen het hoofd te kunnen bieden, moet de bank volgens Vandenberghe zijn strategie veranderen. In praktijk zou op termijn gestreefd worden naar één gemeenschappelijk platform voor de activiteiten in België en Nederland. In die strategie kadert ook de integratie van Record Bank. Anderzijds wijst Vandenberghe erop dat een budget van 450 miljoen euro is voorzien voor investeringen in innovatie. De bank ambieert de daarbij een leider in fintech te worden. Tegelijkertijd zal ook het kantorennetwerk anders worden ingevuld. De filialen zullen groter zijn dan de huidige kantoren en zullen meer experten beschikbaar hebben voor de klanten. Andere kantoren zullen vooral door zelfstandige agenten worden geleid. De reorganisatie vindt echter weinig genade bij de vakbonden, die erop wijzen dat ING Bank dankzij de inzet van zijn personeel de voorbije jaren telkens belangrijke winsten heeft gemaakt. The post Nieuwe strategie kost ING België 3.500 arbeidsplaatsen appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.