Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

27 January 2021
16:27 uur

Al meer dan 10 bestuurders rijden tegen "beruchte" brug in Veurne

VRT NWS

13/01/2021 - 11:25

De brug langs de Vaartstraat in Veurne raakt stilaan berucht. Een man uit Torhout heeft zijn bestelwagen zwaar beschadigd door de hoogte van de brug verkeerd in te schatten. Er zijn daar al meer dan 10 dergelijke botsingen gebeurd.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Geen treinen tussen Veurne en De Panne na technisch defect: "Extra oogje in het zeil om Oostende-toestanden te vermijden" (07/08/2020 - VRT NWS)
  Door een technische storing bij een brug in Veurne rijden er voorlopig geen treinen tussen Veurne en De Panne. De NMBS heeft vervangbussen ingelegd en houdt een extra oogje in het zeil om te zien of alles veilig verloopt.
  [naar artikel]
 2. 9 op de 10 bestuurders rijden te snel aan de schoolpoort (05/09/2016 - De Redactie)
  Uit cijfers van het BIVV blijkt dat meer dan de helft van de bestuurders 40 tot 60 kilometer per uur rijdt in plaats van de toegestane 30. De "gewone" zone 30 wordt wel vrij goed nageleefd.
  [naar artikel]
 3. Getuige achter beruchte robotfoto 19: "Zijn haar, mager gezicht, tred: 90 procent zeker" (30/10/2017 - VRT NWS)
  De man die onder hypnose de beruchte robotfoto 19 hielp optekenen, is er zo goed als zeker van: ex-rijkswachter Chris B. is de zogenoemde "Reus" van de Bende van Nijvel. Meer dan dertig jaar geleden stond de getuige - die anoniem wil blijven - oog in oog met de zogenoemde "Reus". Hij doet nu zijn verhaal aan VRT NWS: "Een robotfoto maak je niet als je niet zeker bent van sommige details".
  [naar artikel]
 4. Boot vaart tegen brug in Humbeek: "Enkele lichtgewonden" (17/01/2019 - VRT NWS)
  In Humbeek, in Vlaams-Brabant, is een boot tegen een brug gevaren. Er zouden enkele lichtgewonden zijn, zegt de politie. De brug is zwaar beschadigd. 
  [naar artikel]
 5. Gemeente hoopt op veerpont om defecte brug te vervangen: "Kinderen moeten toch minstens naar school kunnen" (18/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  De brug van Humbeek zal zeker nog een viertal maanden niet toegankelijk zijn. Dat is het gevolg van een ongeval waarbij een vrachtschip donderdag tegen de brug knalde. Ondertussen hebben alle omliggende gemeenten een omleidingsplan uitgestippeld.
  [naar artikel]
 6. Internet draait door wegens deze video: verkeer verdwijnt onder “magische” brug (07/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Iedereen wordt gek bij het zien van deze video: bestuurders lijken te verdwijnen in het niets nadat ze op een brug rijden. Zie jij hoe het precies in zijn werk gaat? De oplossing is nochtans heel simpel. Zo gaat het namelijk niet om een brug, maar wel om de rand van een hoog gebouw.
  [naar artikel]
 7. "Nu heb ik een beetje krampen van de stress" (05/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een brug die volledig gebouwd is volgens een boogstructuur... met papier! Is ze wel stevig genoeg om er met een auto over te rijden? Mathias en...
  [naar artikel]
 8. Eén op de vier bestuurders die van de  rechter een rij-herexamen moet afleggen, doet dat niet maar blijft wèl rijden (26/08/2018 - VRT NWS)
  In 2016 werden er 1331 bestuurders betrapt die geen geldig rijbewijs hadden omdat ze niet geslaagd waren voor het herexamen, dat de politierechter hen opgelegd had. Dat is een verdubbeling in 5 jaar tijd. De cijfers komen van Vias, het Belgisch kenniscentrum voor de verkeersveiligheid. "Dat komt omdat steeds meer politierechters zo'n straf opleggen en omdat één op vier veroordeelden zo'n herexamen nooit aflegt maar mogelijk wel blijft rijden, " zegt Stef Willems van Vias.  
  [naar artikel]
 9. “Vrachtwagen van meer dan 50 ton rechtstreekse oorzaak van instorting brug over Tarn” (19/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De vrachtwagen die over de brug reed die gisteren in Mirepoix-sur-Tarn instortte, woog "meer dan 50 ton" en lijkt de "rechtstreekse oorzaak" te...
  [naar artikel]
 10. Nieuwe brug aan hotel Beau Sejour in Lanklaar lokt veel kijklustigen: “Lanklaar gaat verloren zonder brug” (20/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Onder grote belangstelling is vandaag de nieuwe brug gehesen aan hotel Beau Sejour in Lanklaar bij Dilsen-Stokkem. De oude was versleten door betonrot. "De Vlaamse Waterweg heeft in de aanbouw respect voor het verleden," klinkt het. De plannen werden dan ook getekend samen met de lokale erfgoedcel. "Want," zoals men er zegt, "Lanklaar gaat verloren zonder brug".
  [naar artikel]
 11. Internet draait door wegens deze video: verkeer verdwijnt onder “magische” brug (07/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Iedereen wordt gek bij het zien van deze video: bestuurders lijken te verdwijnen in het niets nadat ze op een brug rijden. Zie jij hoe het precies in zijn werk gaat?
  [naar artikel]
 12. Schilde schrapt "Brits" rondpunt waar je links moet rijden  (19/02/2020 - VRT NWS)
  In Schilde verandert de rijrichting van de Cirkellaan. Volgens Gazet Van Antwerpen het enige rondpunt in ons land waar je met de richting van de klok mee moet rijden. Bestuurders moeten er zoals in Engeland verplicht links afdraaien in plaats van rechts. "Onze beslissing heeft niets met de Brexit te maken wel met rioleringswerken", vertelt burgemeester Dirk Bauwens (N-VA) op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 13. BOB-campagnes werpen vruchten af: nog nooit zo weinig bestuurders betrapt op rijden onder invloed (01/02/2018 - VRT NWS)
  De winter-BOB-campagne zit erop. In de afgelopen 8 weken hebben meer dan 438.000 bestuurders een ademtest moeten afleggen. Bij maar 2,1 procent van de bestuurders - 9.219 in totaal - was de test positief.  Sinds de start van de BOB-campagnes in 1995 zijn nooit zo weinig bestuurders betrapt op rijden onder invloed.
  [naar artikel]
 14. Brug van "Fietsen door de heide" in Maasmechelen krijgt steeds meer vorm (18/01/2021 - VRT NWS)
  De werkzaamheden aan "Fietsen door de heide" in Maasmechelen beginnen goed te vorderen. Het project liep vertraging op, maar nu krijgt de brug steeds meer vorm. "Fietsen door de heide" is het derde fietsbelevingsproject van Toerisme Limburg. Het gaat om een 300 meter lange fietsbrug over de heide in Maasmechelen.
  [naar artikel]
 15. Hardleerse bestuurders wacht extra onaangename verrassing op parking rechtbank (29/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de politierechtbank van Veurne werd deze ochtend een unieke themazitting gehouden waar hardleerse bestuurders tweemaal tegen de lamp konden lopen.
  [naar artikel]
 16. Gebuisd voor rijexamen? "Niet meer alleen rijden" (21/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dat kandidaat-bestuurders die in België falen voor het rijexamen nadien nog steeds alleen de weg op mogen om te oefenen, ondermijnt de
  [naar artikel]
 17. Zo wordt het verkeer veiliger: "30 per uur moet regel zijn in centrum" (06/08/2018 - De Morgen)
  Per dag lopen in ons land 155 bestuurders tegen de lamp voor rijden onder invloed. Vier leden van één familie kwamen dinsdag om bij een dramatisch ongeval. Drie mobiliteitsexperts over hoe we de middelmatige reputatie van ons land kunnen verbeteren.
  [naar artikel]
 18. De Lijn nuanceert kritiek na schrappen tramlijn op bekende brug: “Het blijft een belangrijke schakel, maar meer kunnen we nog niet zeggen" (01/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Meer dan een jaar kende het Eilandje verkeersellende door de aanleg van de nieuwe Londenbrug. De brug was op, en moest na renovatie ook trams aankunnen. Dat de recente tramlijn 70 over de brug wordt stopgezet en de brug daarmee geen vaste lijn meer kent, valt niet in goede aarde bij omwonenden en horeca. De Lijn wijst op het nakende aanbod in de buurt en de rol van de brug, zowel nu als in de toekomst.
  [naar artikel]
 19. Politie betrapt 38 bestuurders op rijden onder invloed (21/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  De politie Demerdal heeft in november ruim 38 bestuurders betrapt op rijden onder invloed. 25 chauffeurs hadden te veel gedronken, 13 hadden drugs gebruikt. Bij snelheidscontroles liep 42 procent van de bestuurders tegen de lamp. (tb)
  [naar artikel]
 20. Vier maanden na instorting brug Genua: "Gemor over vertraging heropbouw door bureaucratie" (14/11/2018 - VRT NWS)
  De inwoners van Genua hebben voor de derde maand op rij de 43 dodelijke slachtoffers van de instorting van de Morandi-brug herdacht. De burgemeester van Genua Marco Bucci maakt zich sterk dat de nieuwe brug van architect Renzo Piano voor het eind van 2019 gebouwd zal zijn en in 2020 in gebruik zal genomen worden. "De bevolking heeft een groot vertrouwen in het lokaal bestuur, maar vreest dat de bureaucratische vertragingsmanoeuvres die planning zal doorkruisen", zegt Willem Van Mullem in "Terzake".
  [naar artikel]
 21. Nieuwe fietsroute langs de Westkust is 50 kilometer lang: "Van De Panne naar Veurne" (01/07/2020 - VRT NWS)
  De provincie West-Vlaanderen is een fietsroute rijker. De Westkust fietsroute is meer dan 48 kilometer lang en loopt via De Panne, over Koksijde en Oostduinkerke en via Nieuwpoort naar Veurne.
  [naar artikel]
 22. "In 2040 rijden we allemaal in een zelfrijdend voertuig" (23/02/2018 - VRT NWS)
  De Amerikaanse mobiliteitsgoeroe Lukas Neckermann heeft in Brussel zijn visie op de mobiliteit van de toekomst uit de doeken gedaan. Tegen 2040 zullen alle wagens autonoom rijden en niets meer uitstoten.  
  [naar artikel]
 23. Politie organiseert opnieuw "weekend zonder alcohol achter het stuur" (10/01/2020 - VRT NWS)
  Vanaf vanavond 18 uur tot maandagochtend 6 uur houden de federale en de lokale politie opnieuw een "weekend zonder alcohol achter het stuur". Bedoeling is niet "om zoveel mogelijk onverantwoordelijke bestuurders te beboeten, maar om iedereen bewust te maken van het gevaar van rijden onder invloed."
  [naar artikel]
 24. Levensgevaarlijke situaties aan wegenwerken: "Sommigen rijden hier geen 30 maar 90 km/h" (01/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De wegenwerken aan het kruispunt bij de Oostendse luchthaven zijn nog maar pas begonnen of het loopt al mis. "Bestuurders houden geen rekening
  [naar artikel]
 25. Politie bindt strijd aan tegen vrachtwagens die met uitstoot sjoemelen: "2 bestuurders liepen al meteen tegen de lamp" (23/06/2020 - VRT NWS)
  Het Vlaams departement Omgeving heeft een nieuw apparaat gekocht waarmee de politie vrachtwagens op hun katalysator kan controleren. Vlaanderen is een doorvoergebied en sommige vrachtwagenbestuurders rijden met een kapotte of frauduleus uitgeschakelde katalysator wat nefast is voor de schadelijke stoffen die ze zo uitstoten.
  [naar artikel]
 26. "Ontwerper brug Genua wilde beperkt aantal kabels, maar dat maakt constructie kwetsbaar" (14/08/2018 - VRT NWS)
  Volgens professor emeritus Guido De Roeck van de KU Leuven had de ingestorte brug in Genua een belangrijke zwakke plek: de kabels die de brug ondersteunden.
  [naar artikel]
 27. Dochter van beruchte maffiabaas opent restaurant en noemt het "Corleone" (09/01/2019 - VRT NWS)
  Lucia Riina, de dochter van de beruchte en intussen overleden maffiabaas Slavatore "Toto" Riina heeft in Parijs een restaurant geopend dat ze "Corleone" heeft genoemd. De zaak is voor alle duidelijkheid niet genoemd naar de maffiabaas uit "The godfather", wel naar haar thuisstad. De burgemeester van Corleone zit verveeld met de zaak.
  [naar artikel]
 28. “Onaangepaste snelheid” was oorzaak van dodelijk verkeersongeval in Veurne (10/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het verkeersongeval met twee dodelijke slachtoffers van woensdag in Veurne werd veroorzaakt door het rijden met een onaangepaste snelheid. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne. Bij de crash kwamen een 28-jarige man uit Zoersel en een 29-jarige vrouw uit Brecht om het leven.
  [naar artikel]
 29. “Onaangepaste snelheid” was oorzaak van dodelijk verkeersongeval in Veurne (10/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het verkeersongeval met twee dodelijke slachtoffers van woensdag in Veurne werd veroorzaakt door het rijden met een onaangepaste snelheid. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne. Bij de crash kwamen een 28-jarige man uit Zoersel en een 29-jarige vrouw uit Brecht om het leven.
  [naar artikel]
 30. Verkeersrechter D'hondt waarschuwt: "Dronken bestuurders zullen door alcoholslot nu vaker kiezen te vluchten" (01/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf vandaag zullen bestuurders die betrapt worden met een alcoholgehalte van 1,8 promille (tien glazen in twee uur) of meer, verplicht een...
  [naar artikel]
 31. "Handelaars aan de kust: help anderstaligen door zelf minder dialect te spreken" (24/04/2018 - VRT NWS)
  Een opmerkelijke taalcampagne aan onze kust: onder de noemer "Elke dag Nederlands" engageren 33 handelaars en diensten zich ertoe om minder West-Vlaams te spreken. Op die manier willen de deelnemers in Koksijde, Nieuwpoort, Veurne en De Panne anderstaligen meer kansen geven om hun prille woordenschat in het Nederlands meer te oefenen. "Vooral het gebrek aan oefening in de praktijk is een knelpunt voor wie Nederlands wil leren", zegt initiatiefneemster Michèle Baeyaert in "De ochtend" op Radio 1.
  [naar artikel]
 32. Bourgeois: Aanhoudingsbevel Puigdemont "meer dan een brug te ver" (02/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) is "geschokt" door de beslissing van het Spaanse gerecht om de afgezette Catalaanse regering op te...
  [naar artikel]
 33. Brugramp ook voor Vijfsterrenbeweging pijnlijke kwestie: dat de brug kon instorten deed ze ooit af als een "fabeltje" (16/08/2018 - VRT NWS)
  De ramp met de ingestorte snelwegbrug zet de verhoudingen in Italië op scherp. Niet alleen zakenimperium Benetton, mede-eigenaar van de maatschappij die de brug beheert, ligt onder vuur. Ook voor de regeringspartij Vijfsterrenbeweging is de kwestie extra pijnlijk: nog maar vijf jaar geleden deed oud-voorzitter Beppe Grillo een mogelijk dreigende instorting van de brug af als "een fabeltje". 
  [naar artikel]
 34. Al weken elke avond een lucht­spektakel in Veurne: duizenden spreeuwen strijken op torenkranen neer (29/08/2019 - VRT NWS)
  Al sinds een paar weken komt elke avond tegen valavond een grote massa spreeuwen uit de vier windstreken naar Veurne. De vogels strijken neer op drie torenkranen die opgesteld staan bij "Het Suikerpark". Dat is het woonproject dat in opbouw is op de site waar vroeger de suikerfabriek was.
  [naar artikel]
 35. Beruchte maffiabaas James "Whitey" Bulger dood gevonden in gevangenis (31/10/2018 - VRT NWS)
  In de Verenigde Staten is de beruchte maffiabaas James "Whitey" Bulger overleden in de gevangenis. Hij was 89. Volgens Amerikaanse media zou hij vermoord zijn. De FBI start een onderzoek. 
  [naar artikel]
 36. Opnieuw hinder op E40 in Veurne door stiptheidsacties van douaniers Calais en Duinkerke (06/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er is vandaag hinder op de E40 aan de grensovergang met Frankrijk in Veurne. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om om te rijden. De politie zal...
  [naar artikel]
 37. Treinverkeer tussen Veurne en Diksmuide onderbroken na vondst lichaam langs spoor (15/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het treinverkeer tussen Veurne en Diksmuide is woensdagvoormiddag sinds 9.00 uur volledig onderbroken na een persoonsaanrijding op het spoor. Dat gebeurde ter hoogte van de brug in de Oudekapellestraat in Diksmuide. Het gaat om de lijn tussen De Panne en Gent Sint-Pieters maar tussen Veurne en Diksmuide worden vervangbussen ingelegd.
  [naar artikel]
 38. Artsenvereniging reageert op implantatenschandaal: “Artsen hebben recht op vergoeding voor expertise” (28/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Elke vorm van samenwerking tussen artsen en de implantatenindustrie bestempelen als "fraude" of "corruptie" is meer dan een brug te ver. Dat stelt...
  [naar artikel]
 39. Cannabisplantage ontdekt in een brug in Wielsbeke: "Nooit eerder gezien in ons land" (16/01/2020 - VRT NWS)
  De politie heeft een grote cannabisplantage ontdekt in een koker van een brug over de Leie in Wielsbeke. Het is een professioneel ingerichte plantage. De wiettelers tapten zelfs elektriciteit af van de cabine onder de brug. "Nooit eerder gezien in ons land", zeggen speurders van de federale gerechtelijke politie.
  [naar artikel]
 40. Nieuwe campagne roept op om telefoon in "automodus" te zetten tijdens het rijden (05/08/2019 - VRT NWS)
  Leg tijdens het rijden je gsm uit het zicht, zet het geluid uit of schakel de functie "niet storen" in zodat telefoontjes en berichten worden tegengehouden. Die oproep doet de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) samen met alle telecomoperatoren in een nieuwe campagne. Volgens een bevraging zijn er nog altijd heel wat Vlamingen die bellen en sms'en achter het stuur, terwijl ze dat gedrag nochtans zelf onaanvaardbaar vinden. Veel bestuurders zijn daarom op zoek naar een oplossing om het gebruik van gsm of smartphone achter het stuur te verminderen.
  [naar artikel]
 41. "Meer snelheidsovertreders door minder verkeer": resultaat flitsmarathon baart politie zorgen (09/10/2020 - VRT NWS)
  De resultaten van de flitsmarathon van afgelopen woensdag baren de politie zorgen. Tijdens de actie werden bijna 1 miljoen voertuigen gecontroleerd. 3,7 procent van de bestuurders reed te snel en dat is een fikse toename in vergelijking met de vorige flitsmarathon van oktober 2019, toen slechts 2,5 procent van de weggebruikers in overtreding was. Door corona is er nog steeds minder verkeer en daarom hebben bestuurders de neiging om sneller te rijden, denkt de federale politie.
  [naar artikel]
 42. Beruchte hooligan mag ondanks fanpasje niet binnen op Confederations Cup: "Hier begrijp ik niks van" (20/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De beruchte Russische hooliganleider Alexander Shprygin heeft een verbod opgelegd gekregen om wedstrijden bij te wonen op de Confederations Cup.
  [naar artikel]
 43. Gedaan met tegen de brug rijden: stad Genk sluit weg af met betonblokken (20/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De stedelijke technische dienst van Genk heeft woensdagvoormiddag de brug aan Bosdel afgesloten met betonblokken en paaltjes zodat auto’s of grotere voertuigen niet meer kunnen passeren.
  [naar artikel]
 44. Politierechtbank Veurne niet mals tijdens speciale zitting voor verkeersrecidivisten (18/12/2017 - VRT NWS)
  Het parket van Veurne, in West-Vlaanderen, wil voortaan strenger optreden tegen bestuurders die meerdere keren een zware verkeersovertreding begingen en daarvoor eerst slechts een voorwaardelijke straf kregen. De rechtbank heeft bij 61 verkeersrecidivisten bekeken of de voorwaardelijke straffen omgezet kunnen worden in effectieve straffen.
  [naar artikel]
 45. Norma McCorvey - aka "Jane Roe" - overleden (19/02/2017 - De Redactie)
  De Amerikaanse vrouw die de hoofdrol speelde in de beruchte rechtszaak "Roe versus Wade" over de legalisering van abortus in de VS, is overleden. Dat ze daaraan meegewerkt heeft, noemde ze ooit "de grootste fout uit haar leven".
  [naar artikel]
 46. Ophef over holebi’s in ‘Blind Getrouwd’: "Kennelijk is Vlaanderen dan toch niet zo ruimdenkend" (29/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Ik haak af. Dit is een brug te ver voor mij." En: "Bah, dan kijk ik zeker niet meer!" ‘Blind Getrouwd’ hoopt volgend jaar ook homo’s en lesbiennes...
  [naar artikel]
 47. Geen "Grid Girls" meer, wel "Grid Kids" in de Formule 1 (05/02/2018 - Sporza)
  De Formule 1-bestuurders maakten vorig week bekend dat de "Grid Girls" definitief verdwijnen. De parade van modellen wordt vervangen door een stoet met kinderen.
  [naar artikel]
 48. "Hij wil me van de baan rijden": beluister bloedstollend telefoontje van vrouw naar hulpdiensten (20/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Een man zit mijn auto te rammen en wil me van de baan te rijden, hij probeert me te vermoorden". Het zijn de angstaanjagende eerste zinnen die
  [naar artikel]
 49. Genua kiest voor brug van Renzo Piano, tegen eind volgend jaar moet ze er staan (18/12/2018 - VRT NWS)
  De burgemeester van de Italiaanse stad Genua heeft de namen bekendgemaakt van de bouwbedrijven die de nieuwe snelwegbrug zullen bouwen, ter vervanging van de brug die in augustus is ingestort. Het zijn twee bedrijven die samen het gelegenheidsproject "Per Genova" ("Voor Genua") zullen vormen. Ze zullen baseren op een ontwerp van sterarchitect Renzo Piano. Hij zal zelf toezicht houden op de werkzaamheden. 
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.