Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

27 January 2021
01:24 uur

Hoelang blijven we nog telewerken? 'Een besmetting op het werk is zo gebeurd'

Knack

13/01/2021 - 11:43

Klopt de indruk dat we toleranter zijn voor inbreuken op de telewerkverplichting dan voor lockdownfeestjes? De overheid wil met flitscontroles inbreuken nagaan. Werkgevers reageren geërgerd.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hasselts bedrijf maakt van telewerken de standaard, ook na corona (30/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Velen van ons hebben er tijdens de coronacrisis voor het eerst kennis mee gemaakt: telewerken. Toen moest het, maar vandaag niet meer. Toch blijven heel wat bedrijven erop inzetten.
  [naar artikel]
 2. Meeste Belgen willen enkele dagen blijven telewerken na versoepeling (22/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Negen op de tien Belgische werknemers en leidinggevenden willen na de versoepeling van de coronamaatregelen een tot drie dagen per week telewerken....
  [naar artikel]
 3. Meeste Belgen willen enkele dagen blijven telewerken na corona (22/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Negen op de tien Belgische werknemers en leidinggevenden willen na de versoepeling van de coronamaatregelen een tot drie dagen per week telewerken. Dat blijkt uit een studie van advieskantoor BDO bij ruim 1.000 Belgen.
  [naar artikel]
 4. Meeste Belgen willen enkele dagen blijven telewerken na corona (22/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Negen op de tien Belgische werknemers en leidinggevenden willen na de versoepeling van de coronamaatregelen een tot drie dagen per week telewerken. Dat blijkt uit een studie van advieskantoor BDO bij ruim 1.000 Belgen.
  [naar artikel]
 5. Bedienden blijven telewerken, maar arbeiders opnieuw massaal aan de slag (22/06/2020 - Express)
  Tien procent van de bedienden werkt nog steeds thuis, dat is maar een kleine daling in vergelijking met april van... The post Bedienden blijven telewerken, maar arbeiders opnieuw massaal aan de slag appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Vermoeid en vergeetachtig, nog maanden na corona: “Niemand weet hoelang we hiermee gaan rondlopen” (18/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Coronapatiënten blijven soms nog maanden na hun besmetting met het virus vechten. De klachten kunnen zo hevig zijn dat ze hulp nodig hebben om zich...
  [naar artikel]
 7. Vermoeid en vergeetachtig, nog maanden na corona: ‘Niemand weet hoelang we hiermee gaan rondlopen’ (18/09/2020 - De Morgen)
  Coronapatiënten blijven soms nog maanden na hun besmetting met het virus vechten. De klachten kunnen zo hevig zijn dat ze hulp nodig hebben om zich te wassen of aan te kleden. Dat toont onderzoek van de UHasselt.
  [naar artikel]
 8. Vermoeid en vergeetachtig, nog maanden na corona: ‘Niemand kan ons vertellen hoelang we hiermee gaan rondlopen’ (18/09/2020 - De Morgen)
  Coronapatiënten blijven soms nog maanden na hun besmetting met het virus vechten. De klachten kunnen zo hevig zijn dat ze hulp nodig hebben om zich te wassen of aan te kleden. Dat toont onderzoek van de UHasselt.
  [naar artikel]
 9. Hoelang mag Puigdemont in België blijven? (31/10/2017 - VRT NWS)
  De afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont vraagt geen politiek asiel aan in België, maar wil hier wel blijven tot hij garanties heeft van de Spaanse overheid. Hoelang kan de man wettelijk gezien in ons land blijven. "De wereld vandaag" vroeg het aan professor Europees recht Peter Van Elsuwege (UGent). 
  [naar artikel]
 10. Tijdelijke werkloosheid voor reizigers in quarantaine die niet kunnen telewerken (31/12/2020 - Knack)
  Werknemers die uit het buitenland terugkeren en een week in quarantaine moeten maar niet kunnen telewerken, zullen in tijdelijke werkloosheid kunnen worden geplaatst. Dat meldt de federale minister van Werk, Pierre-Yves Dermagne (PS).
  [naar artikel]
 11. 8 op 10 Vlaamse ambtenaren kan telewerken (maar bijna de helft doet het niet) (11/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Acht op de tien Vlaamse ambtenaren kunnen telewerken. Maar bijna de helft daarvan (45 procent) heeft in 2015 geen enkele dag aan telewerken
  [naar artikel]
 12. Telewerken: zelfs Colruyt gaat overstag (16/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Blijf in uw kot en log vanaf afstand in op het bedrijfsnetwerk. Telewerken was tot voor kort een gunst maar sinds de coronacrisis een must. De...
  [naar artikel]
 13. We willen blijven thuiswerken, en de baas is nu óók mee (21/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  2 op de 10 Belgen werken nog voltijds in hun thuiskantoor of living, 6 op de 10 willen ook na de crisis blijven telewerken. En het goede nieuws:...
  [naar artikel]
 14. Nu we weer allemaal thuiszitten: 8 tips om efficiënt te telewerken (25/10/2020 - Express)
  Telewerken is opnieuw de norm. Voor sommigen een godsgeschenk, voor anderen een nachtmerrie. Hoe je het meeste uit je werkdagen... The post Nu we weer allemaal thuiszitten: 8 tips om efficiënt te telewerken appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Dit is hoelang je warme en koude gerechten in de zon mogen liggen vooraleer ze slecht worden (02/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Temperaturen die stijgen richting 30 °C? Dat betekent veelvuldig barbecueën en picknicken. Maar hoelang mag je voedingswaar in de zon blijven...
  [naar artikel]
 16. Mogen ambtenaren meer van thuis uit werken? “Telewerken moet recht zijn, geen gunst” (08/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  BrusselSteeds meer federale ambtenaren werken van thuis uit, maar toch blijven de verschillen tussen de verschillende federale overheidsdiensten nog altijd groot. “Bij de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid doet 57% aan telewerk, terwijl bij de NMBS pas dit jaar een proefproject is gestart voor 140 medewerkers”, stelt Kamerlid Nele Lijnen (Open Vld, foto) vast. “Daarom stellen wij voor om van telewerken een recht te maken en geen gunst. In plaats van de beslissing aan de leidinggevenden over te laten, moeten alle ambtenaren kunnen telewerken, tenzij er een gemotiveerde reden is waarom het niet zou kunnen.”
  [naar artikel]
 17. 1 op de 3 Belgen doet aan telewerken, zo word je er beter in (19/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land staat in de Europese top 3 als het op telewerken aankomt. Eén op de drie Belgen mag van z’n baas van thuis uit werken, zo blijkt uit een...
  [naar artikel]
 18. Zo gaan de Belgische hulpdiensten te werk bij mogelijke besmetting met coronavirus (25/01/2020 - De Morgen)
  In het Brusselse Sint-Pietersziekenhuis was het zaterdagochtend groot alarm toen de eerste patiënt met alle symptomen van het coronavirus werd binnengebracht. Uit testen bleek tegen de middag dat de man gewoon de griep heeft. Vals alarm dus, maar een goede test voor de hulpdiensten. Hoe gaan zij te werk in geval van mogelijke besmetting?
  [naar artikel]
 19. Telewerken: 'Bewijzen dat je effectief aan het werk bent, is overbodig' (26/03/2020 - Knack)
  Wie kan, is momenteel thuis aan het werk. Voorlopig dus geen lunchvergaderingen, seminaries of geklets aan de koffieautomaat. Wel geslack, gemail, gefacetime, getelefoneer, gezoom, gewhatsapp, gemessenger en nog veel meer. Hoe houd je al telewerkend je hoofd boven water in het kluwen aan communicatiekanalen?
  [naar artikel]
 20. Overheid berekent hoelang u ziek mag zijn (26/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Volks­gezondheid De Block (Open Vld) laat richtlijnen opstellen van hoelang een patiënt ziek thuis mag blijven voor acht aandoeningen. Daaronder burn-out en rugpijn
  [naar artikel]
 21. Scholen kunnen leerlingen weigeren tijdens quarantaine, werknemers die niet kunnen telewerken moeten verlof inzetten (31/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens de verplichte quarantaineperiode kan je als school leerlingen of personeelsleden weigeren. Het zou een gezondheidsrisico zijn om deze leerlingen of personeelsleden tot de school toe te laten. Andere werknemers die terugkeren uit het buitenland maar niet kunnen telewerken, zullen niet in tijdelijke werkloosheid worden geplaatst. Dat meldt het kabinet van de federale minister van Werk, Pierre-Yves Dermagne (PS).
  [naar artikel]
 22. Hoelang kan u loopbaanonderbreking nemen? [email protected] berekent het (07/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  De RVA heeft, samen met Minister van Werk Kris Peeters (CD&V), het gloednieuwe [email protected] gelanceerd. De tool is in het leven geroepen om te berekenen voor wie en vooral voor hoelang een loopbaanonderbreking mogelijk is. Wie dus een tijdje minder of zelfs helemaal niet wil werken, kan voortaan terecht op de website. Ook de link met stress op het werk wordt gemaakt: “Als mensen zelf over hun carrière beslissen, is er minder kans op een burn-out.”
  [naar artikel]
 23. Hoelang zitten we nog in lockdown? En wat als de epidemie voorbij is? (22/03/2020 - De Morgen)
  Hoelang moeten we nog in lockdownmodus blijven? De epidemie in ons land zou zo’n tien weken duren, maar tegelijkertijd beweren experts dat we nog maanden tot zelfs een jaar zoet zijn met social distancing. We lijken dan ook op weg naar een ‘jojo-scenario’.
  [naar artikel]
 24. Zo ging schutter te werk: opgepikt door Uber, gevlucht met leerlingen en snel nog bezoekje aan McDonald’s (16/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Er raakt steeds meer bekend over de schietpartij van afgelopen woensdag in een school in Florida. We wisten al dat Nikolas Cruz de schutter was en dat hij 17 mensen (3 leerkrachten en 14 leerlingen) doodde. Intussen weten we ook hoelang de schietpartij duurde en wat hij daarna nog deed. De politie heeft namelijk een tijdlijn vrijgegeven van wat er net gebeurd is.
  [naar artikel]
 25. Zo ging schutter te werk: opgepikt door Uber, gevlucht met leerlingen en snel nog bezoekje aan McDonald’s (16/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Er raakt steeds meer bekend over de schietpartij van afgelopen woensdag in een school in Florida. We wisten al dat Nikolas Cruz de schutter was en dat hij 17 mensen (3 leerkrachten en 14 leerlingen) doodde. Intussen weten we ook hoelang de schietpartij duurde en wat hij daarna nog deed. De politie heeft namelijk een tijdlijn vrijgegeven van wat er net gebeurd is.
  [naar artikel]
 26. OPROEP. Wat zijn uw ervaringen met telewerken? (26/05/2020 - De Standaard)
  Door de coronacrisis sloeg België massaal aan het telewerken. Kantoorgebouwen bleven leeg, thuis werden bureaus van onder het stof gehaald. Maar zullen we ook na deze crisis vaker thuis werken, of keren we liefst zo snel mogelijk terug naar de werkvloer?
  [naar artikel]
 27. 'De meeste Oost-Europese truckers zijn naar huis teruggekeerd' (09/04/2020 - Knack)
  De coronamaatregelen bemoeilijken het werk van internationale vrachtwagenchauffeurs. Intussen blijven zij risico lopen op besmetting, getuigt een Belgische trucker. 'Iedereen moet zijn vinger in dezelfde vingerafdrukscanner steken, en ontsmettingsmiddelen zijn er niet.'
  [naar artikel]
 28. Hoelang blijft Groen federaal aan tafel zitten? Almaci: "We blijven beschikbaar" (29/08/2019 - VRT NWS)
  Hoelang blijft Groen betrokken bij de gesprekken over een nieuwe federale regering? In de wandelgangen verneemt VRT NWS dat er voor Groen nog nauwelijks plaats zou zijn, door het samen-uit-samen-thuisprincipe met Ecolo. "We blijven beschikbaar", reageert voorzitter Almaci echter op Twitter. Maar voor welke coalitie?
  [naar artikel]
 29. “Winkel in je eigen buurt en blijf zo veel mogelijk telewerken”: we verplaatsen ons steeds vaker en corona gaat mee (10/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  We verplaatsen ons weer meer. Naar school, naar de winkel, naar het werk: week na week neemt de mobiliteit toe. En dat terwijl de daling van de besmettingscijfers stilvalt. “Blijf meer in je buurt winkelen en blijf zo veel mogelijk telewerken”, zegt viroloog Steven Van Gucht van Sciensano. “Ergens naartoe rijden is op zich het probleem niet. We geraken niet besmet in de auto. Maar met die verplaatsingen verplaatst ook het virus zich.”
  [naar artikel]
 30. Steeds meer Vlaamse ambtenaren werken regelmatig “plaats- en tijdsonafhankelijk” (24/09/2017 - Metro)
  Telewerken zit fors in de lift, ook bij de Vlaamse overheid. Vorig jaar werkten al meer dan een kwart van de Vlaamse ambtenaren dertig dagen of meer per jaar “plaats- en tijdsonafhankelijk”. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Peter Van Rompuy (CD&V) opvroeg bij Vlaams minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA). In 2012 deed een kwart van de personeelsleden af en toe (minder dan dertig dagen op een jaar) aan telewerken. Negen procent deed dat dertig dagen of meer per werkjaar. Die aantallen zijn vorig jaar gestegen tot 33,9 procent en 25,9 procent. Sinds midden 2014 spreekt de Vlaamse overheid niet meer van telewerken, maar over “plaats- en tijdsonafhankelijk werken”. Alle personeelsleden van wie de functie er zich toe leent, zouden daartoe de kans moeten krijgen. “Het is goed dat de Vlaamse overheid verder de omslag inzet naar een eigentijdse organisatie, ook als werkgever. Het bevorderen van telewerk draagt bij tot een beter evenwicht tussen werk en gezin, én tot minder woon-werk verkeer”, zegt Peter Van Rompuy. bron: Belga
  [naar artikel]
 31. Topman Bpost in nauwe schoentjes: hoelang kan Van Avermaet nog blijven zitten? (23/09/2020 - De Morgen)
  Het rommelt aan de top bij Bpost. CEO Jean-Paul Van Avermaet komt steeds meer in nauwe schoentjes. De vraag is hoelang zijn positie nog houdbaar blijft.
  [naar artikel]
 32. Ongelofelijk hoelang deze frisbee over het ijs blijft rollen (20/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een bevroren meer en een frisbee hebben in de Amerikaanse staat tot hoogst ongewone beelden geleid. Toen een lokaal frisbeeteam wilde uittesten hoelang een frisbee zou blijven rollen op het ijs, bleek het resultaat wel erg verrassend. Een video van het experiment gaat momenteel viraal op het internet.
  [naar artikel]
 33. Zee en zand vormen geen groot risico op besmetting, zwerfvuil op het strand wél (15/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het risico op een COVID 19-besmetting via het zeewater of het zand is zeer klein. Dat blijkt uit een onderzoek naar de mogelijkheid tot besmetting...
  [naar artikel]
 34. Zee en zand vormen geen groot risico voor besmetting, zwerfvuil op het strand wél (15/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het risico op een COVID 19-besmetting via het zeewater of het zand is zeer klein. Dat blijkt uit een onderzoek naar de mogelijkheid tot besmetting...
  [naar artikel]
 35. 'Mensen moeten blijven werken zodat economie kan blijven draaien' (22/03/2020 - Knack)
  Piet Vanthemsche, een van de co-voorzitters van de Economic Risk Management Group (ERMG) die de regering bijstaat in de aanpak van de coronacrisis, roept de mensen zondag op Radio 1 op om zoveel mogelijk te blijven werken om de economie draaiende te houden. De werkgevers moeten dan ook voldoende voorzorgen nemen zodat mensen die niet kunnen telewerken toch veilig kunnen werken.
  [naar artikel]
 36. Wateroverlast E40: ‘Als aannemer werk had gedaan, was dit nooit gebeurd’ (23/05/2018 - De Standaard)
  Door wateroverlast zijn woensdagochtend drie rijstroken afgesloten op de E40 ter hoogte van Bertem. De oorzaak: een verstopte afvoer. ‘Na maaiwerken is er gras en groen blijven liggen. Dit kan natuurlijk niet.’
  [naar artikel]
 37. Telewerken kan tot burn-outs leiden: ‘Sommigen katapulteren zich vanuit hun bed naar hun laptop’ (02/04/2020 - De Morgen)
  Opgepast: telewerken kan tot burn-outs leiden. Volgens een Britse studie is het verleidelijk om vanuit ons thuiskantoor het gaspedaal te hard in te drukken. ‘Mijn vriendin zei: ‘Het lukt je niet meer om de knop om te draaien.’’
  [naar artikel]
 38. Telewerken kan tot burn-outs leiden: ‘Sommige werknemers katapulteren zich recht vanuit hun bed naar hun laptop’ (02/04/2020 - De Morgen)
  Opgepast: telewerken kan tot burn-outs leiden. Volgens een Britse studie is het verleidelijk om vanuit ons thuiskantoor het gaspedaal te hard in te drukken. ‘Mijn vriendin zei: ‘Het lukt je niet meer om de knop om te draaien.’’
  [naar artikel]
 39. ‘Vier op de tien Belgen kunnen nog niet telewerken’ (26/11/2020 - Express)
  Voor 39 procent van de Belgische werknemers is telewerk op vandaag nog geen optie. Dat blijkt uit een onderzoek van... The post ‘Vier op de tien Belgen kunnen nog niet telewerken’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 40. Stel grenzen en focus op het positieve: Marie Kondo geeft tips voor een productieve thuiswerksfeer (04/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Heel wat mensen zijn tegenwoordig aan het telewerken. Maar na een tijd is het niet altijd even gemakkelijk om productief te blijven....
  [naar artikel]
 41. Nederlanders kunnen telewerken in vakantiebungalows (30/03/2020 - Metro)
  Nederlanders die in alle rust willen ’thuiswerken’, kunnen dat vanaf nu ook doen in leegstaande vakantiehuisjes. Ze kunnen online een ’privékantoortje’ reserveren, als ze bijvoorbeeld de drukte van thuiszittende kinderen even willen ontlopen. Op de site privekantoortje.nl kunnen geïnteresseerden kijken waar in de buurt een plek beschikbaar is en een reservering plaatsen. Als die is goedgekeurd, kan de thuiswerkende tegen een vergoeding van 25 euro per dagdeel het vakantiehuisje in. De initiatiefnemers hopen dat het platform “slechts tijdelijk online is en dat deelnemende parken gauw weer kunnen doen waarvoor ze bedoeld zijn: recreanten het naar hun zin maken”. Lees ook : Met deze tips werk je ook van thuis productief Het bericht Nederlanders kunnen telewerken in vakantiebungalows verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Maar één op de vijf werkt van thuis uit, de helft van de bazen weigert het gewoon (19/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Bijna de helft van alle Belgen kan zijn werk vanop afstand uitvoeren, maar slechts een op de vijf doet het. Reden? De werkgever laat het gewoon niet toe. “Nochtans helpt telewerken tegen files, is het goed voor de productiviteit én voor de balans tussen werk en privé”, zeggen de organisatoren van de Nationale Telewerkdag.
  [naar artikel]
 43. Zo tover je je smartphone om tot een webcam voor videobellen of telewerken (01/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Sinds het land in lockdown ging, zijn webcams een kostbaar goed geworden om te telewerken of te videochatten. Vaak zijn de (web)winkelvoorraden echter uitgeput en moet u lang wachten op een exemplaar. Maar wist u dat u ook uw smartphone kunt gebruiken als webcam voor uw computer? Raoul Putzeys
  [naar artikel]
 44. Terug naar het werk: 5 techproblemen waar bedrijven op kunnen botsen (28/06/2020 - Express)
  We trekken stilaan opnieuw naar kantoor, nu telewerken niet meer verplicht is. Daar zijn werkgevers op voorzien, maar een terugkeer... The post Terug naar het werk: 5 techproblemen waar bedrijven op kunnen botsen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 45. “1 op 5 bedrijven laat nog niet alle mogelijke werknemers telewerken” (20/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Zo’n 80 procent van de bedrijven leeft de regels rond verplicht telewerk na. Dat betekent dat 1 op de 5 bedrijven nog niet alle werknemers die dat kunnen laat telewerken”. Dat heeft Geert De Poorter, voorzitter van het directiecomité van de FOD Werkgelegenheid, woensdag in De Ochtend gezegd.
  [naar artikel]
 46. Dr. Hendrik Cammu: “Veel langdurig zieken zijn ­sukkelaars” (02/11/2018 - De Morgen)
  Het plan van minister van Volksgezondheid Maggie De Block om voor acht ziektes vast te leggen hoelang patiënten thuis mogen blijven, wordt verdedigd door dokter Hendrik Cammu. ‘Wie langer dan een jaar thuisblijft, heeft nog geen 10 procent kans om ooit weer aan het werk te gaan.’
  [naar artikel]
 47. OPROEP. Mist u uw werk? (29/04/2020 - De Standaard)
  Het nieuwe coronavirus hertekent onze manier van werken. Veel mensen werken minder omdat ze terugvallen op tijdelijke werkloosheid, ze moeten of kunnen telewerken al dan niet met of zonder kinderen,… Sommige mensen missen hun ‘oude manier’ van werken niet, anderen dan weer wel. Wat is voor u de waarde van werk? Biedt het houvast, zingeving, sociale voldoening? Of krijgt u nu eindelijk grip op uw dagen en eigen ritme?
  [naar artikel]
 48. Telewerken niet verplicht maar wel de regel: wat moet ik weten? (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Overlegcomité heeft telewerk vandaag opnieuw zeer sterk aanbevolen om de pandemie in te dijken. Telewerken blijft de regel, zolang het de werking van het bedrijf niet in het gedrang brengt. Maar een verplichting is het dus niet. Sarah De Groof, Senior Legal Consultant van hr-dienstverlener Acerta en gastdocente aan de KU Leuven beantwoordt enkele prominente vragen.
  [naar artikel]
 49. FOD Werkgelegenheid: “1 op 5 bedrijven laat nog niet alle mogelijke werknemers telewerken” (20/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  “Zo’n 80 procent van de bedrijven leeft de regels rond verplicht telewerk na. Dat betekent dat 1 op de 5 bedrijven nog niet alle werknemers die dat kunnen laat telewerken”. Dat heeft Geert De Poorter, voorzitter van het directiecomité van de FOD Werkgelegenheid, in ‘De ochtend’ op Radio1 gezegd.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.