Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

27 January 2021
18:21 uur

Republikeinse Senaatsleider zou impeachment Trump aanmoedigen, om zo ‘partij te zuiveren van Trump’

Express

13/01/2021 - 13:16

Mitch McConnell vindt het terecht dat Trump een tweede impeachmentprocedure aan zijn been heeft, op grond van zijn betrokkenheid in de dodelijke opstand aan het Capitool. De aftredende Senaatsleider zou zelfs blij zijn dat de Democraten aansturen op zijn afzetting. Dat heeft de prominente Republikein volgens The New York Times aan ingewijden gezegd, en wordt […] The post Republikeinse Senaatsleider zou impeachment Trump aanmoedigen, om zo ‘partij te zuiveren van Trump’ appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. De Republikeinse partij kraakt in zijn voegen, keert nu ook McConnell zich voorgoed tegen Trump? (13/01/2021 - De Morgen)
  Aan de vooravond van de stemming over de tweede impeachment van Donald Trump, woensdag in het Huis van Afgevaardigden, kraakt de Republikeinse partij in zijn voegen. Zelfs Senaatsleider Mitch McConnell zou heil zien in een afzettingsprocedure, zo meldden The New York Times en Fox News dinsdagavond.
  [naar artikel]
 2. Historische tweede impeachment voor Trump: Huis van Afgevaardigden zet licht op groen (14/01/2021 - De Morgen)
  Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft voor een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd. Trump is zo de eerste president uit de Amerikaanse geschiedenis die twee keer een impeachment oploopt.
  [naar artikel]
 3. Na uitspraken Trump: Republikeinse Senaatsleider belooft orderlijke machtsoverdracht (25/09/2020 - Knack)
  De Republikeinse leider in de Amerikaanse Senaat, Mitch McConnell, belooft een ordelijke machtsoverdracht in het geval van verlies bij de verkiezingen in november. Hij deed dat nadat president Donald Trump daar twijfel over zaaide.
  [naar artikel]
 4. Huis van Afgevaardigden keurt historische tweede impeachment voor Trump goed (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft woensdag een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd. Daardoor wordt Trump de eerste president in de geschiedenis van de Verenigde Staten die twee keer zo’n afzettingsprocedure moet ondergaan.
  [naar artikel]
 5. Voor het eerst steunt Republikeins parlementslid afzetting Trump (19/05/2019 - Knack)
  Het Republikeinse parlementslid Justin Amash stelt dat president Donald Trump gedrag heeft vertoond dat kan leiden tot zijn afzetting of 'impeachment'. Hij is zo het eerste Republikeinse parlementslid om de afzetting van Trump te steunen.
  [naar artikel]
 6. Pelosi geen voorstander impeachment Trump: “Hij is de verdeeldheid van het land gewoon niet waard” (12/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  House Speaker Nancy Pelosi is als Democraat dan wel geen fan van Donald Trump, maar een poging tot ‘impeachment’ van de Republikeinse president -...
  [naar artikel]
 7. Impeachment Trump gaat door ondanks Republikeinse motie, maar maakt weinig kans (27/01/2021 - De Morgen)
  Een Republikeinse motie in de Amerikaanse Senaat om de afzettingsprocedure tegen de voormalige president Donald Trump ongrondwettelijk te verklaren, is door een nipte meerderheid afgewezen. Dit maakt de weg vrij voor het impeachment-proces, maar de kans dat het daar daadwerkelijk toe komt, lijkt met de dag kleiner te worden.
  [naar artikel]
 8. Hebben de Republikeinen hun buik vol van Trump? (07/01/2021 - Knack)
  Wat nu met Donald Trump en de Republikeinse Partij? De uittredende president zit op een berg geld die hij wil gebruiken om Republikeinse verkozenen in het gelid te houden. Maar de scheuren binnen die partij worden groter.
  [naar artikel]
 9. Grote meerderheid van Republikeinen in Senaat acht impeachment Trump ongrondwettelijk (27/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Maar liefst 45 van de 50 Republikeinse senatoren achten de afzettingsprocedure tegen de voormalige Amerikaanse president Donald Trump ongrondwettelijk. Het lijkt daarom zeer onwaarschijnlijk dat het effectief tot een impeachment van de ex-president zal komen, aangezien daarvoor een tweederdemeerderheid nodig is.
  [naar artikel]
 10. Slaagkansen van impeachment Trump worden steeds kleiner (27/01/2021 - De Morgen)
  Een Republikeinse motie in de Amerikaanse Senaat om de afzettingsprocedure tegen de voormalige president Donald Trump ongrondwettelijk te verklaren, is door een nipte meerderheid afgewezen. Dit maakt de weg vrij voor het impeachment-proces, maar de kans dat het daar daadwerkelijk toe komt, lijkt met de dag kleiner te worden.
  [naar artikel]
 11. Impeachment-onderzoek tegen Donald Trump neemt eerste horde in Huis van Afgevaardigden (31/10/2019 - Knack)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft er via een resolutie formeel mee ingestemd om door te gaan met de impeachment-procedure tegen de Republikeinse president Donald Trump.
  [naar artikel]
 12. Alle Republikeinen achter Trump? - Els Aeyels (17/07/2016 - De Redactie)
  Volgende week wordt Donald Trump officieel aangeduid als kandidaat van de Republikeinse partij voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Trump en de partij hebben hard gewerkt om op één lijn te raken, maar de vraag blijft of tornado Trump zich aan het scenario zal houden.
  [naar artikel]
 13. Politicoloog Van Aelst over impeachment: “Het zal Trump-aanhangers nog verder samenbrengen” (10/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na de bestorming van het Capitool door aanhangers van Donald Trump afgelopen woensdag, hangt Donald Trump een nieuw impeachment boven het hoofd. Peter Van Aelst, onderzoeksprofessor politieke wetenschappen aan UAntwerpen, is ervan overtuigd dat een impeachment geen oplossing zal bieden. Integendeel, volgens hem zullen de Trump-aanhangers zich nog meer verenigen.
  [naar artikel]
 14. Heeft Trump de Republikeinse partij opgeblazen? (07/01/2021 - De Morgen)
  Ook vanuit de Republikeinse partij klinkt er flinke kritiek op Trump na de bestorming van het Congres. Heeft hij de partij opgeblazen met zijn poging aan de macht te blijven?
  [naar artikel]
 15. Republikeinse partij verkoopt t-shirts met Groenland als 51ste staat: “Help Trump Amerika te doen groeien!” (23/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl Donald Trump zich nog beraadt over de relatie met Denemarken na de weigering Groenland aan hem te verkopen, blijft de Republikeinse partij...
  [naar artikel]
 16. Strijd der Titanen: waarom ruziën Trump en een Republikeinse megadonor? (04/08/2018 - Knack)
  President Donald Trump ruziet openlijk met miljardair Charles Koch, samen met zijn broer David zowat de belangrijkste Republikeinse donor in de VS. De inzet? 'De macht om de koers van de Republikeinse partij te bepalen.'
  [naar artikel]
 17. Impeachmentonderzoek tegen Trump: messen reeds geslepen in de Senaat (17/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nog voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft gestemd over een “impeachment” van de Republikeinse president Donald Trump slijpen meerderheid en oppositie in de Senaat reeds de messen voor het impeachment-proces dat daar vrijwel zeker zal plaatsvinden.
  [naar artikel]
 18. Huis van Afgevaardigden stemt in met afzetting van president Trump (13/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd. Hij is de eerste president uit de Amerikaanse geschiedenis die twee keer een impeachment oploopt.
  [naar artikel]
 19. [VIDEO] - Trump afzetten? Impeachment is niet vanzelfsprekend (18/05/2017 - De Redactie)
  De Amerikaanse president Donald Trump ligt onder vuur en de Democratische partij wil hem zo snel mogelijk afzetten. Een "impeachment" is echter een moeilijk en lang proces. Tom Van de Weghe legt uit.
  [naar artikel]
 20. Donald Trump tweede keer geïmpeacht (13/01/2021 - Knack)
  Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft woensdag een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd.
  [naar artikel]
 21. Conservatieven ondernemen laatste poging om Trump toch Republikeinse nominatie af te nemen (14/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Conservatieven binnen de Republikeinse partij lanceren een laatste vertwijfelde poging om de nominatie van Donald Trump tegen te houden. Trump is als winnaar uit de voorverkiezingen gekomen en wordt normaal gezien op de partijconventie uitgeroepen tot de Republikeinse presidentskandidaat. De conventie vindt van 18 tot 21 juli in Cleveland (Ohio) plaats.
  [naar artikel]
 22. Noodtoestand voor conventie Trump (18/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag begint de Republikeinse conventie in Cleveland in Ohio, waar de partij Donald Trump officieel moet aanwijzen als de Republikeinse
  [naar artikel]
 23. Huis van Afgevaardigden zal artikel impeachment meteen naar senaat sturen (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zijn woensdag de debatten begonnen over een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump.
  [naar artikel]
 24. Senatoren pleiten Trump vrij in proces over impeachment (06/02/2020 - Express)
  De Amerikaanse senaat heeft zoals verwacht president Donald Trump vrijgepleit van machtsmisbruik. In de Senaat zijn de Republikeinen, de partij van Trump, in de meerderheid. Er werd geen meerderheid gevonden voor de twee aanklachten, machtsmisbruik en belemmering van de rechtsgang, terwijl er twee derde vereist was om hem uit zijn ambt te zetten. De Republikein […] The post Senatoren pleiten Trump vrij in proces over impeachment appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 25. 45 Republikeinse senatoren achten afzettingsproces tegen oud-president Donald Trump ongrondwettelijk (26/01/2021 - VRT NWS)
  In de VS hebben 45 Republikeinse senatoren een motie gesteund die stelt dat het nieuwe afzettingsproces tegen Donald Trump ongrondwettelijk is. Slechts 5 Republikeinse senatoren stemden die motie samen met de 50 Democratische senatoren weg. Hoewel het proces doorgaat, toont deze demarche andermaal aan dat een effectieve impeachment van de oud-president weinig waarschijnlijk is.
  [naar artikel]
 26. Senaat aanhoort slotargumenten in impeachmentproces (03/02/2020 - De Morgen)
  In de Amerikaanse Senaat zijn de ‘impeachment-managers’ van het Huis van Afgevaardigden en de verdediging van de Republikeinse president Donald Trump aan hun slotargumenten in het impeachment-proces tegen het staatshoofd begonnen.
  [naar artikel]
 27. Democratische Congresleden hebben impeachment-procedure tegen president Trump ingeleid (15/11/2017 - Knack)
  Een half dozijn Democratische Congresleden heeft woensdag in het Huis van Afgevaardigden een impeachment-procedure tegen de Republikeinse president Donald Trump ingeleid, zo hebben meerdere Amerikaanse media gemeld.
  [naar artikel]
 28. Impeachment-onderzoek tegen Trump: Republikeinse parlementsleden bestormen verhoorruimte (23/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Republikeinse parlementsleden hebben vandaag een kantoor bestormd waar een defensiefunctionaris achter gesloten deuren zou getuigen in het...
  [naar artikel]
 29. Impeachment Trump – Amerikaanse Senaat pleit Trump vrij van aanklacht machtsmisbruik (05/02/2020 - Metro)
  De Amerikaanse Senaat, waar de Republikeinen in de meerderheid zijn, heeft president Donald Trump woensdag vrijgepleit van machtsmisbruik. De Democraten beschuldigen Trump ook van het belemmeren van het onderzoek naar machtsmisbruik. Daarover wordt later gestemd. bron: Belga Het bericht Impeachment Trump – Amerikaanse Senaat pleit Trump vrij van aanklacht machtsmisbruik verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Hoe groot is de kans dat Trump wordt afgezet? 10 vragen en antwoorden over impeachment (13/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Met openbare verhoren is de impeachment van Donald Trump is een nieuwe fase ingetreden, met live uitzendingen op de grootste Amerikaanse zenders...
  [naar artikel]
 31. Trump bezorgd over impeachment: “Staat niet goed op je cv” (07/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn bezorgdheid geuit over de impeachment-procedure die de Democraten onlangs aankondigden. “Zoiets...
  [naar artikel]
 32. De impeachment van Trump gaat nu echt gebeuren, maar voelt ook krachteloos (15/12/2019 - De Morgen)
  De impeachment van president Trump kan volgende week een feit zijn. Een zware sanctie, al hebben de Democraten hun aanklachten beperkt.
  [naar artikel]
 33. Voor het eerst steunt Republikeins parlementslid afzetting Trump (19/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Republikeinse parlementslid Justin Amash stelt dat president Donald Trump gedrag heeft vertoond dat kan leiden tot zijn "impeachment". Hij is...
  [naar artikel]
 34. Trump officieel benoemd als presidentskandidaat door Republikeinse Partij (20/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De kogel is door de kerk: in Cleveland is de Republikeinse presidentskandidaat bekendgemaakt. Donald Trump behaalde de nodige stemmen om het op 8
  [naar artikel]
 35. Trump omringt zich met Republikeinse insider en provocatieve mediabaas (14/11/2016 - De Tijd)
  08:27 Donald Trump, de toekomstige president van de VS, heeft de eerste twee topposities in zijn regering ingevuld. Reince Priebus, de voorzitter van de Republikeinse partij, wordt zijn stafchef. Steve Bann...
  [naar artikel]
 36. Impeachment Donald Trump: onzekerheid over hoe nu verder (20/12/2019 - Knack)
  Huis-voorzitter Nancy Pelosi stuurt de aangenomen wetsartikelen van de impeachment van Donald Trump niet naar de Senaat, zolang diens voorzitter Mitch McConnell geen duidelijke procesregels opstelt over hoe de impeachment-zaak verder gevoerd zal worden.
  [naar artikel]
 37. Impeachment Donald Trump: onzekerheid over hoe nu verder (20/12/2019 - Knack)
  Huis-voorzitter Nancy Pelosi stuurt de aangenomen wetsartikelen van de impeachment van Donald Trump niet naar de Senaat, zolang diens voorzitter Mitch McConnell geen duidelijke procesregels opstelt over hoe de impeachment-zaak verder gevoerd zal worden.
  [naar artikel]
 38. Trump suggereert in interview dat hij hoopt op impeachment: ‘Ik wil een proces’ (22/11/2019 - De Morgen)
  Amerikaans president Donald Trump heeft in een telefonisch interview op Fox News gesuggereerd dat hij hoopt op impeachment. ‘Ik wil een proces’, aldus Trump.
  [naar artikel]
 39. Republikeinse senator wil impeachment Trump onwettig laten verklaren (26/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Rand Paul, een Republikeinse senator uit Kentucky en bondgenoot van Donald Trump, zal zich vandaag in de Amerikaanse Senaat verzetten tegen het geplande afzettingsproces tegen de voormalige president. Volgens Paul gaat de berechting van een voormalige president in tegen de Amerikaanse grondwet.
  [naar artikel]
 40. Impeachment Donald Trump: onzekerheid over hoe het nu verder moet (20/12/2019 - Knack)
  Huis-voorzitter Nancy Pelosi stuurt de aangenomen wetsartikelen van de impeachment van Donald Trump niet naar de Senaat, zolang diens voorzitter Mitch McConnell geen duidelijke procesregels opstelt over hoe de impeachment-zaak verder gevoerd zal worden.
  [naar artikel]
 41. Advocaten Trump: “Impeachment is ongrondwettelijk” (19/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het juridische team van de Amerikaanse president Donald Trump lanceert een offensief tegen zijn impeachment. Volgens het team schendt de...
  [naar artikel]
 42. Drijft Trump vrouwelijke kiezers voorgoed weg van de Republikeinse Partij? (09/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vrouwen stemmen beduidend minder op huidig president Donald Trump én op zijn partij. Volgens een recent onderzoek naar de tevredenheid over Trumps...
  [naar artikel]
 43. Impeachment van Donald Trump is een feit (19/12/2019 - Knack)
  Het Amerikaanse Huis der Afgevaardigden heeft voor de impeachment van de 45e president Donald Trump gestemd.
  [naar artikel]
 44. Impeachment Trump: Opperrechter weigert vraag over klokkenluider (30/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de Amerikaanse Senaat heeft opperrechter John Roberts van het Hooggerechtshof, die het impeachment-proces tegen president Donald Trump voorzit,...
  [naar artikel]
 45. Impeachment-onderzoek tegen Trump – Witte Huis zal niet meewerken met impeachment-onderzoek (09/10/2019 - Metro)
  Het Witte Huis heeft gezegd dat het niet zal meewerken met het onderzoek van het Huis van Afgevaardigden naar een eventuele afzetting van Trump. In een brief roept het Witte Huis dinsdag op om het onderzoek, dat het “grondwettelijk gezien onwettig” noemt, te laten vallen. De Democraten bezondigen zich aan “politiek theater” en willen op deze manier de uitslag van de verkiezingen van 2016, die door president Donald Trump werden gewonnen, tenietdoen, klinkt het. De Democratische partij startte een impeachment-onderzoek tegen Trump nadat hij tijdens een telefoongesprek met de Oekraïense president Volodimir Zelenski zou hebben gevraagd een onderzoek te voeren naar gewezen vicepresident Joe Biden en zijn zoon, Hunter. Een melding van een klokkenluider vormde de aanleiding voor die eerste stap in de impeachment-procedure. Daarna meldde een tweede klokkenluider zich. Biden is ook kandidaat voor de Democraten bij de presidentsverkiezingen van 2020. bron: Belga Het bericht Impeachment-onderzoek tegen Trump – Witte Huis zal niet meewerken met impeachment-onderzoek verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Trump-kritische Republikeins parlementslid stapt uit partij (04/07/2019 - Metro)
  Het Republikeinse parlementslid Justin Amash (39), de eerste Republikein om de afzetting van president Donald Trump te steunen, heeft vandaag aangekondigd voortaan verder te zetelen als onafhankelijke. Dat heeft hij laten weten in een gastcolumn in de Washington Post, waar hij zware kritiek uitte op het tweepartijenstelsel in de Verenigde Staten. Amash stelt dat president Trump gedrag heeft vertoond dat kan leiden tot zijn “impeachment”. De verkozene uit Michigan beschuldigde minister van Justitie William Barr er ook van opzettelijk het publiek te hebben misleid over de teneur van het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller, over de Russische inmenging tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016. bron: Belga Het bericht Trump-kritische Republikeins parlementslid stapt uit partij verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. LIVE. Impeachment Trump: opperrechter weigert vraag over klokkenluider (30/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de Amerikaanse Senaat heeft opperrechter John Roberts van het Hooggerechtshof, die het impeachment-proces tegen president Donald Trump voorzit,...
  [naar artikel]
 48. Democraten nodigen Trump uit voor hoorzitting over impeachment (27/11/2019 - De Morgen)
  De justitiecommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft president Donald Trump dinsdag uitgenodigd voor een impeachment-hoorzitting op 4 december. Trump blijft zich ondertussen verweren: de president ontkende in een tv-interview dat zijn advocaat Rudy Giuliani in opdracht van hem in Oekraïne was.
  [naar artikel]
 49. Donald Trump wordt niet afgezet: Senaat spreekt Amerikaanse president volledig vrij van machtmisbruik (05/02/2020 - VRT NWS)
  De Amerikaanse Senaat heeft president Donald Trump - zoals verwacht werd - volledig vrijgesproken in het impeachmentproces dat in het Amerikaanse Congres tegen Trump werd gevoerd. 52 Republikeinse Senatoren pleiten Trump vrij van machtsmisbruik. 48 Senatoren, onder wie de Republikein Mitt Romney, bevonden Trump schuldig. Voor een veroordeling moest een tweederdemeerderheid voor impeachment stemmen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.