Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 January 2021
08:13 uur

Ophef in Joodse wijk nadat jongeren met Palestijnse vlag skaten

Het Nieuwsblad

13/01/2021 - 13:49

Er is ophef ontstaan over twee jongeren die met Palestijnse vlaggen door de joodse wijk in Antwerpen skaten. De twee zijn zelf Palestijnse vluchtelingen uit de Gazastrook. De filmpjes van hun tochten zijn op Youtube al meer dan 2 miljoen keer bekeken. Het forum van joodse organisaties heeft klacht ingediend bij gelijkekansencentrum Unia, en wil dat de provocaties stoppen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ophef in Joodse wijk door skaters met Palestijnse vlag (13/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Er is ophef ontstaan over twee jongeren die met Palestijnse vlaggen door de Joodse wijk in Antwerpen skaten. De tweelingbroers in kwestie zijn Palestijnse vluchtelingen uit de Gazastrook.
  [naar artikel]
 2. Skaters met Palestijnse vlag scheren rakelings langs voetgangers in joodse buurt (13/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een filmpje van twee Antwerpse jongeren die met een Palestijnse vlag door de joodse wijk skaten, heeft heel wat stof doen opwaaien bij de Joodse gemeenschap. De skaters, twee broers, staan bij honderdduizenden volgers online bekend als de Skate Twins. Het forum der Joodse Organisaties is naar gelijkekansencentrum Unia gestapt. “Beangstigend en intimiderend”, zegt voorzitster Regina Sluszny.
  [naar artikel]
 3. Skate Twins provoceren Joodse buurt door met Palestijnse vlag te skeeleren en “Free Palestina” te scanderen (13/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In de Antwerpse Joodse buurt is ophef ontstaan over een Youtubefilmpje van de broers Adham en Amjad, beter bekend als de Skate Twins. In het filmpje is te zien hoe ze door de Joodse buurt skeeleren met een Palestijnse vlag en “Free Palestina” scanderen. Het Forum der Joodse Organisaties (FJO) diende al een klacht in bij UNIA en ook vanuit politieke hoek wordt verontwaardigd gereageerd. “Doelbewust provoceren door het importeren van buitenlandse conflicten in Antwerpen kan niet”, zegt burgemeester De Wever.
  [naar artikel]
 4. BUURTREPORTAGE. Residenten clashen met jongeren in Berchemse hippe wijk (17/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Opschudding in het Groen Kwartier, de recent ontwikkelde buurt aan het voormalige Militair Hospitaal, op de grens van Antwerpen en Berchem. Een nieuw waarschuwingsbord van de stad raadt skaters af er nog te skaten, om de buurtbewoners niet tot last te zijn. De jongeren die graag skaten en ‘hangen’ in de buurt op één lijn krijgen met de - volgens een bewoner - “hardwerkende bewoners met een bakfiets”, blijkt een moeilijke oefening.
  [naar artikel]
 5. Fedor uit Boechout leert Palestijnse jongeren skaten: “Eerst kreeg ik stenen naar mijn hoofd, later kwamen ze me opzoeken” (21/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Boechoutse student Fedor Nys verbleef vier maanden in een Palestijns vluchtelingenkamp, waar hij kinderen leerde skaten en hun eigen skaterampen liet bouwen. “In het begin kreeg ik nog stenen naar mijn hoofd. Maar na een tijdje kregen ze het skaten onder de knie en stonden ze al een uur op voorhand te wachten voor hun volgende les.”
  [naar artikel]
 6. Vandaal Antwerpse Joodse wijk schendt plaatsverbod en wordt aangehouden (14/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De man die begin dit jaar verschillende feiten van vandalisme pleegde in de Joodse wijk in Antwerpen en er ook al eens de hoed van een Joodse man...
  [naar artikel]
 7. Vandaal mag Joodse wijk niet meer in (16/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De burgemeester heeft een 23-jarige man uit Borgerhout een plaatsverbod voor de Joods wijk opgelegd. De man richtte de laatste weken vernielingen aan en viel ook een Joodse man fysiek aan.
  [naar artikel]
 8. ‘Sexy’ reclame gevandaliseerd in joodse wijk (10/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op de Plantin en Moretuslei is een reclamepaneel met een vrouw in bikini gevandaliseerd. Het paneel staat in de joods wijk vlak bij het Stadspark. Toeval of niet, enkele weken geleden raakte bekend dat de chassidische gemeenschap een overeenkomst heeft met publiciteitsbedrijven om in de joodse wijk geen reclame te hangen van vrouwen in lingerie.
  [naar artikel]
 9. Man die vernielingen aanbracht in Joodse wijk krijgt 18 maanden cel, deels met uitstel (25/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Palestijn Hasan A. is veroordeeld tot 18 maanden waarvan 10 maanden effectief voor het zijn vandalisme in de Joodse wijk in Antwerpen. Hij is...
  [naar artikel]
 10. Vluchteling viseert Joodse wijk: interne veiligheidsdienst in opperste staat van paraatheid (11/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De interne veiligheidsdienst van de Joodse gemeenschap, Shmira, is in hoogste staat van paraatheid nu een 24-jarige erkende vluchteling al een tijdlang voor problemen zorgt in de Joodse wijk.
  [naar artikel]
 11. Vluchteling viseert Joodse wijk: interne veiligheidsdienst in opperste staat van paraatheid (11/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  De interne veiligheidsdienst van de Joodse gemeenschap, Shmira, is in hoogste staat van paraatheid nu een 24-jarige erkende vluchteling al een tijdlang voor problemen zorgt in de Joodse wijk.
  [naar artikel]
 12. Man die vernielingen aanbracht in Joodse wijk krijgt 18 maanden cel, deels met uitstel (25/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Antwerpse strafrechter heeft Hasan A. (23) uit Borgerhout veroordeeld voor het belagen van Joodse mensen, het aanzetten tot haat en het aanbrengen van vernielingen in de Joodse wijk. Hij kreeg daarvoor achttien maanden cel, waarvan tien maanden effectief, en een boete van 1.600 euro met uitstel. De man moet zich van de rechtbank ook psychologisch laten begeleiden.
  [naar artikel]
 13. Extra veiligheidsmaatregelen in Antwerpse Joodse wijk (03/11/2020 - De Tijd)
  10:12 Daags na de aanslag in Wenen verhoogt de Antwerpse politie de veiligheidsmaatregelen in de Joodse wijk. De aanscherping komt boven op de maatregelen die er eerder al golden. Het dreigingsniveau voor o...
  [naar artikel]
 14. Vandaal die vernielingen aanbracht in Joodse wijk krijgt 18 maanden cel, deels met uitstel (25/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse strafrechter heeft Hasan A. (23) uit Borgerhout veroordeeld voor het belagen van Joodse mensen, het aanzetten tot haat en het aanbrengen van vernielingen in de Joodse wijk. Hij kreeg daarvoor achttien maanden cel, waarvan tien maanden effectief, en een boete van 1.600 euro met uitstel. De man moet zich van de rechtbank ook psychologisch laten begeleiden.
  [naar artikel]
 15. Israël wil nieuwe joodse wijk bouwen op markt in Hebron (01/12/2019 - Metro)
  Israël wil een nieuwe joodse wijk bouwen in het midden van de gedeelde stad Hebron op de Westelijke Jordaanoever. Minister van Defensie Naftali Bennett heeft het Israëlische plan aangekondigd voor de markt die sinds 1994 gesloten is. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft dan weer aangekondigd dat Israël ongeveer 10 miljoen euro wil investeren in de veiligheid van de nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. Volgens het plan van Bennett moeten de gebouwen op de markt afgebroken en opnieuw opgericht worden. De Palestijnse winkels op het gelijkvloers zullen echter blijven en aan de rechten van de eigenaars zal niets veranderen, klinkt het. De nieuwe wijk moet een territoriale verbinding vormen tussen de joodse wijk Avraham Avinu en de Grot van de Patriarchen, een heilige plaats voor joden, christenen en moslims. Tegelijk moet het aantal Israëlische kolonisten in de stad zo verdubbelen. Tot de slachtpartij door een Arabische menigte van 67 joden in Hebron in 1929, was de markt in joods bezit. De Palestijnse markt is gesloten door de Israëlische autoriteiten sinds februari 1994, na het bloedbad aangericht door een extremistische kolonist die 29 biddende moslims had doodgeschoten. De Israëlische vredesorganisatie Peace Now uitte kritiek op de bouwplannen in Hebron. Een nieuwe joodse wijk in de stad zal Israël moreel, op vlak van veiligheidsbeleid en juridisch veel schade toebrengen, aldus woordvoerder Chagit Ofran. De Israëlische aanwezigheid in de stad is een last voor het leger en verlamt al decennia het alledaagse leven van de Palestijnen, klinkt de kritiek. De Palestijnse hoofdonderhandelaar Saeb Erekat eiste concrete maatregelen van de internationale gemeenschap tegen het Israëlische nederzettingsbeleid. Sinds 1998 is Hebron in twee gedeeld: een deel valt onder controle van de Palestijnse Autoriteit, het andere onder controle van Israël. In het midden in de stad met ongeveer 210.000 Palestijnen, leven ongeveer 800 Israëliërs. Vanwege de aanwezigheid van kolonisten en soldaten moesten de Palestijnen in het stadscentrum handelszaken en woningen opgeven. Bron: Belga   Het bericht Israël wil nieuwe joodse wijk bouwen op markt in Hebron verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Moeder Palestijnse baby raakt zwaargewond bij ongeval en en daarop stelt joodse verpleegster prachtig gebaar (09/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Elke moeder zou dit doen." Dat was het antwoord dat een joodse verpleegster gaf aan de familie van een Palestijnse baby die weigerde van een
  [naar artikel]
 17. Joodse tieners bekogelen wagen met stenen in Israël: Palestijnse vrouw sterft (06/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Israël worden verschillende joodse tieners ervan verdacht dat ze de wagen van een Palestijnse vrouw bekogeld hebben met stenen. Het slachtoffer...
  [naar artikel]
 18. Joodse weerstandsvlag krijgt laatste rustplaats in Fort van Breendonk (19/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De vlag van de ‘Vriendenkring Joodse Weerstanders van Antwerpen’ rust voortaan in het Nationaal Gedenkteken Fort van Breendonk. Daarmee wordt de laatste wens van diens vaandeldrager David Hirschenberg ingewilligd. De vlag zal een bijzondere plaats krijgen in de nieuwe tentoonstelling ‘jodenbarakken’.
  [naar artikel]
 19. Geen “pikante” reclame meer in Joodse wijk Antwerpen (21/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  “In deze wijk zult u geen reclame voor lingerie meer zien”, zo zegt Moshe Hoffman, uitbater van het koosjere restaurant Hoffy’s in de Joodse wijk in Antwerpen, aan De Morgen. Dat zou komen door een overeenkomst tussen de chassidische gemeenschap en de publiciteitsbedrijven. Een deal die volgens Hoffman tot stand is gekomen dankzij Bart De Wever, al ontkent die dat met klem.
  [naar artikel]
 20. Beit El: zo ziet joodse nederzetting eruit (08/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De veelbesproken Joodse nederzettingen op Palestijnse grond zijn een doorn in het oog van de internationale gemeenschap. In de eerste plaats
  [naar artikel]
 21. Controversiële act van IJsland gooit olie op het vuur door Palestijnse vlag te tonen (19/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Nederland heeft dan wel gewonnen, maar het was toch de IJslandse inzending op het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv waar nog stevig over nagepraat wordt. Niet alleen door hun controversiële act en lied, maar ook omdat ze zwaaiden met een Palestijnse vlag toen ze in beeld gebracht werden tussen de liedjes door.
  [naar artikel]
 22. Controversiële act van IJsland gooit olie op het vuur door Palestijnse vlag te tonen (19/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nederland heeft dan wel gewonnen, maar het was toch de IJslandse inzending op het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv waar nog stevig over nagepraat wordt. Niet alleen door hun controversiële act en lied, maar ook omdat ze zwaaiden met een Palestijnse vlag toen ze in beeld gebracht werden tussen de liedjes door.
  [naar artikel]
 23. Regering wil patrouilles militairen stopzetten, Joodse gemeenschap maakt zich zorgen (19/05/2020 - VRT NWS)
  De federale regering wil vanaf september geen militairen meer inzetten in de Joodse wijk in Antwerpen. De Joodse gemeenschap is het daar echter niet mee eens. "Wij worden aan ons lot overgelaten", klinkt het bij het Forum van Joodse Organisaties.
  [naar artikel]
 24. Palestijnse ‘collaborateurs’ riskeren straf (11/04/2019 - De Morgen)
  De Palestijnse Autoriteit (PA) speelt met het idee om op te treden tegen Palestijnse bouwvakkers die voor de Israëli’s werken en vaak illegale Joodse nederzettingen optrekken op de bezette gebieden. Wel is de PA zich bewust van het haast onmogelijke karakter van dit plan. Ofwel gaan de Palestijnse arbeiders voor Israël in de bouw werken, ofwel zijn ze werkloos en kunnen ze hun gezinnen niet voeden.
  [naar artikel]
 25. Tientallen jongeren op de vuist in Londerzeel, videobeelden veroorzaken ophef (26/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  In het Vlaams-Brabantse Londerzeel is ophef ontstaan nadat beelden zijn opgedoken van tientallen jongeren die met elkaar op de vuist gaan. Er worden rake klappen uitgedeeld en in een paar shots zijn zelfs bloedvlekken op de grond te zien. Burgemeester en politie beloven streng op te treden.
  [naar artikel]
 26. Weer opstootje tussen jongeren en politie in Hasseltse wijk Ter Hilst (14/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een groepje jongeren heeft vrijdagavond de politie belaagd in de Hasseltse wijk Ter Hilst. Dat gebeurde nadat agenten waren opgeroepen voor een vechtpartij. Ondanks de opgeroepen versterking, bleven de jongeren de agenten belagen. Eén persoon werd aangehouden voor weerspannigheid en werd ter afkoeling enkele uren in de cel gestopt.
  [naar artikel]
 27. STANDPUNT. Eerst vaccins voor Joodse wijk? (22/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een merkwaardige reactie toch van Hans Knoop, woordvoerder van het Forum der Joodse Organisaties. Als blijkt dat er inderdaad in de Joodse buurt in Antwerpen vier keer meer besmettingen zijn dan in andere wijken, dan moeten de mensen daar misschien voorrang krijgen bij de vaccinaties, zo zei hij op Radio 2.
  [naar artikel]
 28. “Kwakkel dat De Wever is tussengekomen om lingeriereclame in joodse wijk te weren” (22/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Dat Antwerps burgemeester Bart De Wever zou tussengekomen zijn om lingeriereclame in de joodse wijk te weren, is “een kwakkel”. “Ik kan dat formeel ontkennen. Dat klopt niet”, zo zei Vlaams parlementslid Annick De Ridder (N-VA) zondag in De Zevende Dag.
  [naar artikel]
 29. Pro-Palestijnse manifestanten vervolgd voor aanzetten tot jodenhaat op Sint-Jansplein (24/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Drie mannen worden voor de Antwerpse strafrechter vervolgd voor het aanzetten tot haat tijdens een pro-Palestijnse manifestatie in Antwerpen. Het gaat om twee organisatoren en een Palestijnse deelnemer. Die laatste zou een anti-joodse leuze gescandeerd hebben.
  [naar artikel]
 30. Man met Palestijnse vlag slaat ruiten van joods restaurant in Amsterdam aan diggelen (08/12/2017 - VRT NWS)
  In Amsterdam heeft een 29-jarige asielzoeker met een Palestijnse vlag de ruiten aan diggelen geslagen van een joods restaurant. Het duurde even voor hij door de politie overmeesterd werd. De eigenaar van het restaurant denkt dat de actie te maken heeft met het besluit van de Amerikaanse president Trump om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël. 
  [naar artikel]
 31. Bioscoop, joodse wijk en station aangevallen: grote rampoefening in Antwerpen (28/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  In Antwerpen vond voorbije nacht een grootschalige rampoefening plaats. Antwerpse hulpdiensten oefenden op een terroristische aanval op drie plaatsen: Kinepolis Antwerpen, de joodse wijk én Antwerpen-Centraal. Zowat alle hulpdiensten verleenden hun medewerking, net als 200 figuranten. De politie benadrukt dat de oefening er niet kwam na een concrete dreiging.
  [naar artikel]
 32. [VIDEO] - "Joodse nederzettingen zijn obstakel voor vredesproces" (06/02/2017 - De Redactie)
  Premier Michel is drie dagen op bezoek in Israël en de Palestijnse gebieden. Intussen heeft onze eerste minister al de Israëlische president Rivlin ontmoet. Morgen ziet hij ook premier Netanyahu en de Palestijnse premier Hamdallah. Het bezoek valt op het moment dat Israël een forse uitbreiding van de joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever heeft aangekondigd.
  [naar artikel]
 33. Joodse organisaties ontzet: jeugdploeg heet 'Cyclon B' (06/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Ophef in Tsjechië, want aan een volleybaltoernooi voor kinderen zou een ploeg deelgenomen hebben onder de naam 'Cyclon B' (of 'Zyklon B'). Joodse
  [naar artikel]
 34. [VIDEO] - Israëlische en Palestijnse jongeren over het conflict: "Wat heb ik misdaan?" (11/06/2017 - De Redactie)
  Vijftig jaar na de Zesdaagse Oorlog is er nog steeds geen vrede in Israël en de Palestijnse gebieden. Maar steeds meer jongeren lijken naar elkaar toe te groeien. VRT-journalist Majd Khalifeh vroeg vier jongeren die middenin het conflict opgroeiden om hun mening over het heden en de toekomst.
  [naar artikel]
 35. Extra veiligheidsmaatregelen in Antwerpse Joodse wijk na terreuraanslag in Wenen (03/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Antwerpse politie heeft bijkomende veiligheidsmaatregelen genomen in de Joodse wijk bovenop diegene die er altijd van kracht zijn bij het huidige dreigingsniveau. Dat bevestigt de woordvoerder van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). De beslissing komt er naar aanleiding van de aanslag in Wenen. “De politie volgt ook zoals steeds de inlichtingen nauw op”, klinkt het.
  [naar artikel]
 36. Ene lockdownfeest na het andere bij Joodse gemeenschap: wat is er aan de hand? (27/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Donderdag werd een feest van orthodoxe Joden stilgelegd door de Antwerpse politie. Het was al het derde lockdownfeest deze week in de Joodse wijk. Wat is er aan de hand in de Antwerpse Joodse gemeenschap?
  [naar artikel]
 37. ‘De Joodse gemeenschap kent de regels, dát is het probleem niet’ (27/11/2020 - De Standaard)
  Gisteren werd een feest van orthodoxe Joden stilgelegd door de Antwerpse politie. Het was al het derde lockdownfeest deze week in de Joodse wijk.
  [naar artikel]
 38. "Alleen wanhopige mensen smijten zich in de vuurlinie": Israëlisch geweld verdeelt Belgische Joodse gemeenschap (15/05/2018 - De Morgen)
  De Joodse gemeenschap in België reageert verdeeld op het bloedbad aan de Gaza-grens. Iedereen betreurt de doden, maar terwijl sommige Joodse burgers bijzonder kritisch zijn voor de Israëlische machthebbers, leggen anderen de verantwoordelijkheid bij de Palestijnse Hamas-beweging.
  [naar artikel]
 39. “VS wijzigen standpunt over Joodse kolonies” (18/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse regering schrapt volgens minister Mike Pompeo van Buitenlandse Zaken het standpunt dat Joodse kolonies in de bezette Palestijnse...
  [naar artikel]
 40. Verscherpte veiligheidsmaatregelen in Joodse buurt na aanslag in Wenen (03/11/2020 - De Morgen)
  Naar aanleiding van de terreuraanslag in Wenen gaat de Antwerpse politie bijkomende veiligheidsmaatregelen treffen in de Joodse wijk. Dat bevestigt de woordvoerder van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). Omdat de aanslag in Oostenrijk begon vlak bij een synagoge, gaan de veiligheidsdiensten ervan uit dat de Joodse gemeenschap het doelwit was.
  [naar artikel]
 41. Vluchteling (24) die Joodse wijk op stelten zet krijgt plaatsverbod (12/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever legt de erkende vluchteling van 24 jaar die de Joodse wijk viseert een plaatsverbod op. Hij heeft er verschillende keren mensen lastig gevallen en gebouwen beschadigd, wat voor grote onrust zorgt onder de Antwerpse joden. Zij vroegen dat het gerecht harder zou optreden, omdat de man al een paar keer werd opgepakt, maar telkens weer werd vrijgelaten.
  [naar artikel]
 42. "Kwakkel dat De Wever is tussen­gekomen om lingeriereclame in joodse wijk te weren" (22/04/2018 - VRT NWS)
  Dat Antwerps burgemeester Bart De Wever zou tussengekomen zijn om lingeriereclame in de joodse wijk te weren, is "een kwakkel". "Ik kan dat formeel ontkennen. Dat klopt niet", zo zei Vlaams Parlementslid Annick De Ridder (N-VA) "De zevende dag".
  [naar artikel]
 43. Annick De Ridder (N-VA): “Kwakkel dat De Wever is tussengekomen om lingeriereclame in joodse wijk te weren” (22/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Dat Antwerps burgemeester Bart De Wever zou tussengekomen zijn om lingeriereclame in de joodse wijk te weren, is “een kwakkel”. “Ik kan dat formeel ontkennen. Dat klopt niet”, zo zei Vlaams parlementslid Annick De Ridder (N-VA) zondag in De Zevende Dag.
  [naar artikel]
 44. Israël bombardeert Gazastrook nadat raket was afgevuurd (19/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Israëlische vliegtuigen hebben in de nacht van dinsdag op woensdag de Gazastrook gebombardeerd, nadat vanuit de Palestijnse enclave een raket was afgevuurd naar de Joodse staat, zo heeft het Israëlische leger gemeld.
  [naar artikel]
 45. Extra veiligheidsmaatregelen in Joodse wijk Antwerpen na terroristische aanslag Wenen (03/11/2020 - VRT NWS)
  De Antwerpse politie heeft bijkomende veiligheidsmaatregelen genomen in de Joodse wijk naar aanleiding van de terroristische aanslag in Wenen. "De Antwerpse politie is uitgerust met eenheden die daarvoor opgeleid zijn en hopelijk kunnen we ook blijven rekenen op de steun van Defensie", zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA).
  [naar artikel]
 46. Palestijnse buschauffeur geeft Joodse man 10.000 dollar terug die hij op bus verloren was (23/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een Palestijnse buschauffeur heeft een ultra-orthodoxe Jood de 10.000 dollar teruggegeven die de passagier op zijn bus was vergeten. Dat heeft de
  [naar artikel]
 47. Palestijnse buschauffeur geeft Joodse man 10.000 dollar terug die hij op bus verloren was (23/08/2017 - De Redactie)
  Een Palestijnse buschauffeur heeft een ultra-orthodoxe Jood de 10.000 dollar (8.500 euro) teruggegeven die de passagier op zijn bus was vergeten. Dat heeft de politie van Tel-Aviv vandaag bekendgemaakt.  
  [naar artikel]
 48. Politie legt feest met honderdtal aanwezigen stil in Joodse wijk in Antwerpen (27/11/2020 - De Morgen)
  In Antwerpen heeft de lokale politie vanavond een feest stilgelegd aan de Brialmontlei in de Joodse wijk waar allicht meer dan honderd personen aanwezig waren. Het aantal ter plaatse betrapte personen bleef wel beperkt tot 33 omdat heel wat feestvierders de zaal in kwestie nog snel konden ontvluchten voor de politie binnen geraakte. Alle aanwezigen kregen een proces-verbaal met oog op onmiddellijke dagvaarding.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.