Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

27 January 2021
00:48 uur

Biden schuift Amerikaanse vaccinbaas die 30 jaar in België woonde aan de kant

Express

13/01/2021 - 14:08

Moncef Slaoui, de coördinator van het Amerikaanse vaccinproject Operation Warp Speed, zit vanaf volgende week zonder werk. De aankomende president Joe Biden heeft hem gevraagd om op te stappen. De Amerikaanse zakenzender CNBC kon bij bronnen achterhalen dat Slaoui zijn ontslag heeft ingediend op vraag van Biden en nog een maand de overgang mee zal […] The post Biden schuift Amerikaanse vaccinbaas die 30 jaar in België woonde aan de kant appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Biden schuift Janet Yellen naar voren als minister van Financiën (30/11/2020 - Knack)
  Janet Yellen, gewezen topvrouw van de Amerikaanse centrale bank, wordt voorgedragen als minister van Financiën in de regering van Joe Biden. Dat heeft de verkozen president maandag bevestigd.
  [naar artikel]
 2. Joe Biden hint op presidentskandidatuur in 2020 (06/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Joe Biden overweegt op te komen als Democratisch presidentskandidaat bij de volgende Amerikaanse verkiezingen. Dat liet hij uitschijnen in een interview. Vorig jaar besloot Biden in laatste instantie het niet op te nemen tegen Hillary Clinton.
  [naar artikel]
 3. Joe Biden hint op presidentskandidatuur in 2020 (06/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Joe Biden overweegt op te komen als Democratisch presidentskandidaat bij de volgende Amerikaanse verkiezingen. Dat liet hij uitschijnen in een interview. Vorig jaar besloot Biden in laatste instantie het niet op te nemen tegen Hillary Clinton.
  [naar artikel]
 4. Oud-vicepresident Joe Biden kandidaat voor democraten bij Amerikaanse presidentsverkiezingen (25/04/2019 - Knack)
  Joe Biden, onder Barack Obama acht jaar vicepresident, is kandidaat voor de democraten bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020. Dat heeft hij donderdagmiddag (Belgische tijd) op Twitter aangekondigd met een videoboodschap. De kandidatuur van Biden zat er al even aan te komen. Biden is de twintigste democraat die zich kandidaat stelt voor het hoogste ambt in de Verenigde Staten.
  [naar artikel]
 5. De ‘Biden-breuk’: 5 kerncijfers over de eedaflegging (20/01/2021 - Express)
  Joe Biden wordt vandaag beëdigd als de 46e president van de Verenigde Staten. Tegen de achtergrond van de epidemie zal hij een belangrijke politieke verandering teweegbrengen voor het Amerikaanse volk. Het programma van Biden staat in schril contrast met het presidentschap van Trump de afgelopen vier jaar. Het presidentschap van Biden start met een eedaflegging […] The post De ‘Biden-breuk’: 5 kerncijfers over de eedaflegging appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Amerikaanse overheid onderzoekt belastingen Hunter Biden (10/12/2020 - VRT NWS)
  De Amerikaanse overheid onderzoekt de belastingen van Hunter Biden, de zoon van de verkozen Amerikaanse president Joe Biden. Dat heeft Hunter Biden meegedeeld in een verklaring, via het transitieteam van zijn vader. De Amerikaanse president Donald Trump had Biden al herhaaldelijk tijdens zijn verkiezingscampagne beschuldigd van corruptie. De zoon zelf heeft er vertrouwen in dat hij "wettelijk en correct" heeft gehandeld.
  [naar artikel]
 7. Voormalig vicepresident Joe Biden stelt zich officieel kandidaat voor Witte Huis (25/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Joe Biden doet volgend jaar voor de derde keer een gooi naar het Amerikaanse presidentschap. Dat heeft hij officieel bekendgemaakt. Biden was...
  [naar artikel]
 8. Biden wint nu ook in Arizona volgens Amerikaanse media (13/11/2020 - De Morgen)
  De Amerikaanse verkozen president Joe Biden heeft nu ook de staat Arizona binnengehaald. Dat melden Amerikaanse media. Facebook-topman Mark Zuckerberg laat intussen weten dat hij Biden als de volgende president ziet.
  [naar artikel]
 9. Amerikaanse media roepen Biden uit tot nieuwe president (07/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse nieuwszender CNN en het agentschap AP hebben de Democraat Joe Biden uitgeroepen tot winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
  [naar artikel]
 10. Amerikaanse media roepen Joe Biden uit tot nieuwe president (07/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse nieuwszender CNN en het agentschap AP hebben de Democraat Joe Biden uitgeroepen tot winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
  [naar artikel]
 11. Campagnemanager Biden: “Joe Biden wordt president” (05/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Jen O'Malley Dillon, de campagnemanager van de Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden, is optimistisch over de uitslag van de verkiezingen. Dat zei ze vanavond (Belgische tijd) tijdens een speech. Biden is verwikkeld in een nek-aan-nekrace met zittend president Donald Trump.
  [naar artikel]
 12. Joe Biden kan dinsdag nominatie officieel binnenhalen (02/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Dinsdag vinden in zeven Amerikaanse staten en in Washington D.C. voorverkiezingen plaats. Joe Biden, de enige overblijvende kandidaat aan Democratische kant, kan dinsdag de nodige 1.991 kiesmannen binnenhalen om ook officieel de kandidaat voor de Democraten te worden.
  [naar artikel]
 13. Amerikaanse media roepen Joe Biden uit tot president: "Ik word de president van alle Amerikanen" (07/11/2020 - VRT NWS)
  De Democratische kandidaat Joe Biden is uitgeroepen tot winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat melden verschillende Amerikaanse media, die nu ook de belangrijkse strijdstaat Pennsylvania aan Biden toewijzen. Hij heeft zo meer dan 270 kiesmannen achter zijn naam. "Ik word de president van alle Amerikanen. Of je nu op mij hebt gestemd of niet", reageert Biden op Twitter.
  [naar artikel]
 14. Joe Biden wil verenigen in Thanksgiving-speech: "oorlog met het virus, niet met elkaar", Trump blijft bezig met verlies (26/11/2020 - VRT NWS)
  In een toespraak aan de vooravond van Thanksgiving roept de pas verkozen Amerikaanse president Joe Biden op tot eenheid: "We zijn in oorlog met het virus, niet met elkaar," zegt Biden. De coronacijfers in de VS gaan nog altijd de slechte kant uit en Biden roept Amerikanen op om voor een keer geen grote bijeenkomsten te houden met Thanksgiving. Huidig president Trump blijft intussen zijn aanhangers aanmoedigen om de resultaten van de presidentsverkiezingen ongedaan te maken.
  [naar artikel]
 15. Oud-president Obama steunt Democratische kandidaat Biden (14/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse oud-president Barack Obama zal zijn steun uitspreken voor Joe Biden als kandidaat van de Democraten bij de presidentsverkiezingen begin november. Onverwacht is dat niet, Biden was acht jaar lang vicepresident onder Obama.
  [naar artikel]
 16. Trump verzet zich tegen virtueel debat met Biden (08/10/2020 - De Tijd)
  16:05 De Amerikaanse president Donald Trump kant zich tegen een virtueel debat met zijn Democratische uitdager Joe Biden. De commissie bevoegd voor die verbale confrontaties had zo'n virtueel event voorgest...
  [naar artikel]
 17. Het is zover: Amerikaanse media roepen Joe Biden uit tot verkozen president (07/11/2020 - Knack)
  De Amerikaanse nieuwszender CNN en het agentschap AP hebben de Democraat Joe Biden uitgeroepen tot winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen en bijgevolg president-elect.
  [naar artikel]
 18. De familie Biden: enfants terribles, atleten en activisten (11/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De toekomstige Amerikaanse president Joe Biden is een familieman. De tragedies die hen troffen, brachten Joe en zijn (klein)kinderen nog dichter bij elkaar. Maak kennis met de Biden-clan.
  [naar artikel]
 19. Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden ontkent beschuldiging van aanranding (01/05/2020 - VRT NWS)
  Amerikaanse presidentskandidaat voor de Democraten Joe Biden heeft ontkend dat hij in de jaren 90 een van zijn stafmedewerkers zou hebben aangerand. Het is de eerste keer dat Biden persoonlijk reageert op de beschuldiging. "Het is niet waar. Het is nooit gebeurd", zegt hij.
  [naar artikel]
 20. Kiev herhaalt: geen link tussen Amerikaanse hulp en onderzoek naar Biden (14/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Oekraïne heeft donderdag nog eens herhaald dat er geen verband was tussen de Amerikaanse hulp voor Kiev en de vraag van de Amerikaanse president Donald Trump om een onderzoek te starten naar Joe Biden, mogelijk Trumps tegenstander bij de presidentsverkiezingen van volgend jaar. De nieuwe ontkenning van Kiev komt er een dag na de eerste openbare hoorzittingen in het impeachmentonderzoek. William Taylor, de hoogstgeplaatste Amerikaanse diplomaat in Oekraïne, zei daar dat Trump meer was geïnteresseerd in onderzoek naar Biden dan in Oekraïne.
  [naar artikel]
 21. Rechter dwarsboomt deportatieverbod van Amerikaanse president Biden (26/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De nieuwe Amerikaanse president Joe Biden mag voorlopig geen deportatieverbod van 100 dagen opleggen. Dat heeft een federale rechter in de staat Texas beslist. De pauze in uitwijzingen was een van de eerste beslissingen van Biden als president.
  [naar artikel]
 22. Amerikaanse beurzen mikken op overwinning Joe Biden (03/11/2020 - Express)
  Wall Street gaat op de verkiezingsdag hoger. Beleggers hopen dat de Democratische presidentskandidaat Joe Biden met de overwinning aan de... The post Amerikaanse beurzen mikken op overwinning Joe Biden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Een omstreden, lucratieve job in Oekraïne en een tumultueus privéleven: wie is Hunter Biden?  (26/09/2019 - VRT NWS)
  Een klacht van een klokkenluider over een telefoongesprek tussen twee staatshoofden en een afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president hebben van Hunter Biden tot ver buiten de VS een publiek figuur gemaakt. Wie is Hunter Biden? De zoon van presidentskandidaat Joe Biden leidt, professioneel én privé, een op zijn zachtst gezegd opvallend leven.
  [naar artikel]
 24. Oud-president Obama steunt Democratisch kandidaat Biden (14/04/2020 - De Morgen)
  De Amerikaanse oud-president Barack Obama zal zijn steun uitspreken voor Joe Biden als kandidaat van de Democraten bij de presidentsverkiezingen begin november. Biden was vicepresident onder Obama. Amerikaanse media noemen de steunverklaring dan ook niet onverwacht.
  [naar artikel]
 25. Oud-vice-president Joe Biden is kandidaat voor Amerikaanse presidentsverkiezingen (25/04/2019 - VRT NWS)
  De voormalige Amerikaanse vicepresident Joe Biden (76) heeft zijn kandidatuur aangekondigd voor de presidentsverkiezingen van 2020. De Democraat Joe Biden was tussen 2008 en 2016 vicepresident onder Barack Obama. Onlangs kwam hij in opspraak wegens vermeende ongewenste intimiteiten.
  [naar artikel]
 26. Amerikaanse media: Joe Biden haalt ook Georgia binnen en eindigt op 306 kiesmannen (13/11/2020 - De Morgen)
  Amerikaanse media wijzen ook de staat Georgia toe aan Joe Biden. North Carolina zou naar Donald Trump gaan. Biden zou zo eindigen met een ruime meerderheid van 306 kiesmannen, Trump met 232.
  [naar artikel]
 27. Waarom een staat met minder inwoners dan België Joe Biden nog altijd kan maken of kraken (11/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Of Georgia nu naar Trump gaat of naar Biden; of er nu herteld moet worden of niet: eigenlijk doet het er weinig toe. En toch is Georgia de komende twee maanden het politieke zwaartepunt van de Verenigde Staten. Wie er in januari tot de Senaat verkozen wordt, kan Joe Biden als president maken of kraken. Straf voor een staat met minder inwoners dan België, en waar tien jaar geleden niemand campagne ging voeren.
  [naar artikel]
 28. Waarom roepen Amerikaanse media Biden niet tot winnaar uit? (07/11/2020 - De Morgen)
  De Amerikaanse presidentsverkiezingen gaan tergend langzaam naar de finish. Democraat Joe Biden bouwt zijn voorsprong op president Donald Trump uit en heeft veruit de beste kaarten. Buiten de Republikeinen twijfelt niemand aan een overwinning van Biden. Toch wordt hij nog niet tot winnaar uitgeroepen. Hoe komt dat?
  [naar artikel]
 29. Waarom roepen Amerikaanse media Biden niet tot winnaar uit? (07/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse presidentsverkiezingen gaan tergend langzaam naar de finish. Democraat Joe Biden bouwt zijn voorsprong op president Donald Trump uit en heeft veruit de beste kaarten. Buiten de Republikeinen twijfelt niemand aan een overwinning van Biden. Toch wordt hij nog niet tot winnaar uitgeroepen. Hoe komt dat?
  [naar artikel]
 30. Amerikaanse president Biden gaat volledige wagenpark overheid elektrificeren (26/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe Amerikaanse president Joe Biden zegt in een toespraak toe dat het wagenpark van de overheid vervangen wordt door elektrische auto’s. Biden wil EV’s gebruiken die in Amerika zijn gemaakt. Het gaat om honderdduizenden voertuigen.
  [naar artikel]
 31. Amerikaanse verkozen president Joe Biden wint ook in de staat Arizona (13/11/2020 - VRT NWS)
  De Amerikaanse verkozen president Joe Biden wint nu ook in de staat Arizona. Verschillende Amerikaanse media hebben de staat aan hem toegewezen. Biden heeft nu 290 kiesmannen achter zich, 20 meer dan de nodige 270.
  [naar artikel]
 32. Toekomstige president Biden wil gewezen diplomaat William Burns als hoofd CIA (11/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De toekomstige Amerikaanse president Joe Biden heeft de carrièrediplomaat William Burns verkozen om het Amerikaanse inlichtingenagentschap CIA te leiden. Dat kondigt het team van Biden aan.
  [naar artikel]
 33. Biden krijgt steun van ex-rivalen voor Super Tuesday (02/03/2020 - De Tijd)
  20:39 De Amerikaanse senator Amy Klobuchar stapt uit de Democratische voorverkiezingen en zegt Joe Biden haar steun toe. Ook ex-kandidaat Pete Buttigieg schaart zich achter Biden.
  [naar artikel]
 34. Joe Biden is door Amerikaanse media uitgeroepen tot verkozen president (07/11/2020 - Knack)
  De Amerikaanse nieuwszender CNN en het agentschap AP hebben de Democraat Joe Biden uitgeroepen tot winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen en bijgevolg president-elect.
  [naar artikel]
 35. Trump schuift opnieuw minister aan de kant (29/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De stoelendans in het Witte Huis lijkt voorlopig nog niet ten einde. De Amerikaanse president Donald Trump kondigde via Twitter deze nacht de...
  [naar artikel]
 36. Trump wil dat China de Bidens onderzoekt, wat deed de zoon van Joe Biden precies in China? (04/10/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Donald Trump wil nu ook dat China een onderzoek opent naar de zakenactiviteiten van Hunter Biden, de zoon van Joe Biden, een van de belangrijkste Democratische presidentskandidaten voor volgend jaar. Eerder bleek dat Trump Oekraïne onder druk had gezet om hetzelfde te doen.
  [naar artikel]
 37. Overwinning van Biden wordt gevierd in Amerikaanse steden (07/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vlak nadat Amerikaanse media Joe Biden tot president hadden uitgeroepen, zijn zaterdag in verschillende Amerikaanse steden mensen op straat gekomen om de overwinning van de Democratische presidentskandidaat te vieren.
  [naar artikel]
 38. Overwinning van Biden wordt gevierd in Amerikaanse steden (07/11/2020 - De Morgen)
  Vlak nadat Amerikaanse media Joe Biden tot president hadden uitgeroepen, zijn zaterdag in verschillende Amerikaanse steden mensen op straat gekomen om de overwinning van de Democratische presidentskandidaat te vieren.
  [naar artikel]
 39. Hunter Biden stapt op bij Chinees bedrijf (13/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hunter Biden (49), zoon van de voormalige Amerikaanse vice-president Joe Biden, stapt eind oktober uit het bestuur van het Chinese...
  [naar artikel]
 40. Bonheidenaar in Amerikaanse staat Georgia: “Kan de horeca hier openblijven met Biden?” (09/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Roel Liekens (40) uit Bonheiden woont en werkt bijna een jaar in Johns Creek, een stadje in de Amerikaanse staat Georgia. “Ze zijn ook hier bezig met het coronavirus: kunnen de restaurants en cafés met Joe Biden nog openblijven?”
  [naar artikel]
 41. Biden haalt Georgia binnen en wint verkiezingen met ruime meerderheid (13/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaanse media wijzen Georgia toe aan Joe Biden en North Carolina aan Donald Trump. Biden zou zo eindigen met 306 kiesmannen, Trump met 232.
  [naar artikel]
 42. 'Biden wint in Arizona' (13/11/2020 - Knack)
  Meer Amerikaanse zenders zijn er vrijdag zeker van geworden dat Joe Biden de presidentsverkiezingen in de deelstaat Arizona heeft gewonnen. Onder meer CNN geeft de staat aan Biden.
  [naar artikel]
 43. Overwinning van Biden wordt gevierd in Amerikaanse steden: “De nachtmerrie is voorbij” (07/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vlak nadat Amerikaanse media Joe Biden tot president hadden uitgeroepen, zijn zaterdag in verschillende Amerikaanse steden mensen op straat gekomen om de overwinning van de Democratische presidentskandidaat te vieren.
  [naar artikel]
 44. Biden wint nu ook in Arizona volgens Amerikaanse media (13/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse verkozen president Joe Biden heeft nu ook de staat Arizona binnengehaald. Dat melden Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 45. Ook Poetin feliciteert nu Biden met winnen Amerikaanse verkiezingen (15/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft Joe Biden nu toch gefeliciteerd met het winnen van de Amerikaanse verkiezingen. De uitslag van de verkiezingen was al lang bekend, maar zittend president Donald Trump vocht die aan, waardoor een aantal buitenlandse leiders Biden nog niet wilden feliciteren.
  [naar artikel]
 46. Inauguratie Joe Biden doet Wall Street in het groen openen (20/01/2021 - Express)
  Joe Biden legt om 18 uur de eed af als president van de Verenigde Staten. In afwachting van de inauguratie veren de Amerikaanse beurzen op. Met Biden aan het roer, zal de Amerikaanse economie naar alle waarschijnlijkheid opnieuw wat extra zuurstof krijgen. De nieuwe president heeft immers een nieuw steunpakket klaar waarbij veel Amerikanen een […] The post Inauguratie Joe Biden doet Wall Street in het groen openen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 47. Charles Michel nodigt Joe Biden naar Brussel uit (23/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Raadsvoorzitter Charles Michel heeft de verkozen Amerikaanse president Joe Biden uitgenodigd voor een speciale top in Brussel volgend jaar. "Laat ons een sterke alliantie tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten heropbouwen", zo verklaarde hij na afloop van een telefoongesprek met Biden.
  [naar artikel]
 48. Noord-Korea haalt uit naar presidentskandidaat Joe Biden: “Een dwaas met een laag IQ” (22/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Noord-Koreaanse staatsmedia heeft hard uitgehaald naar de voormalige Amerikaanse vice-president Joe Biden. Biden, die namens de Democraten een...
  [naar artikel]
 49. Acteur Tom Hanks maakt speciale uitzending voor de inauguratie van Biden (13/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse acteur Tom Hanks (64) gaat een speciale televisie-uitzending rond de inauguratie van Joe Biden (78) als president van de Verenigde Staten presenteren. ‘Celebrating America’ is op 20 januari, de dag dat Biden de eed aflegt, simultaan op alle grote Amerikaanse zenders te zien.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.