Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2021
04:32 uur

Toshiba maakt detector die onzichtbare spionagechips opspoort

Express

13/01/2021 - 14:26

Toshiba heeft een detector ontwikkeld die zogenoemde spionagechips, die in servers verstopt zitten en nauwelijks zichtbaar zijn met het blote oog, kan opsporen.  Chinese fabrikanten verstoppen op grote schaal spionagechips in computerservers van Amerikaanse bedrijven, waaronder ook Amazon en Apple. Dat schreef Bloomberg Businessweek in een uitvoerig verslag in 2018. Maar zowel Apple als Amazon ontkende […] The post Toshiba maakt detector die onzichtbare spionagechips opspoort appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ‘Toshiba-boys' zijn voorgoed geschiedenis (05/06/2018 - De Tijd)
  10:57 Het Japanse Toshiba-concern verkoopt zijn noodlijdende pc-tak aan Sharp. Toshiba was ooit de vaandeldrager van een ontluikende laptop-markt, maar verkwanselde die toppositie compleet.
  [naar artikel]
 2. Toshiba zet aanval in op kwantumcomputer met nieuw algoritme (17/01/2020 - Express)
  Elektronicagigant Toshiba is er naar eigen zeggen in geslaagd om een algoritme te bouwen dat sneller werkt dan de meest geavanceerde supercomputers die momenteel bestaan. Het nieuwe algoritme evenaart nog niet de technologie achter kwantumcomputers, maar komt toch dicht in de buurt, klinkt het bij Toshiba. Het ‘Simulated Bifurcation Algorithm’, want zo heet het ding, […] The post Toshiba zet aanval in op kwantumcomputer met nieuw algoritme appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Toshiba schrapt 7.000 banen (08/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Toshiba gaat in de komende vijf jaar ongeveer 7.000 van de 140.000 banen schrappen. Dat heeft het Japanse technologiebedrijf aangekondigd. De...
  [naar artikel]
 4. Chipdivisie Toshiba mogelijk Amerikaans (19/05/2017 - De Tijd)
  17:26 De Amerikaanse partijen Broadcom en KKR maken een goede kans om de chipdivisie van de noodlijdende Japanse technologiereus Toshiba in te lijven.
  [naar artikel]
 5. Apple en co kopen chipmaker Toshiba (28/09/2017 - De Tijd)
  10:57 Investeringsfonds Bain Capital heeft samen met Dell en Apple een akkoord gesloten met Toshiba om het bedrijf over te nemen.
  [naar artikel]
 6. Miljardenstrop dreigt voor Toshiba (29/12/2016 - De Tijd)
  08:05 De Japanse technologiereus Toshiba kampt met grote financiële problemen bij zijn nucleaire divisie. Op de beurs smolt de jaarwinst van meer dan 70 procent afgelopen week helemaal weg.
  [naar artikel]
 7. AI-bedrijf ontwikkelt detector die kan zien of je social distance respecteert (30/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een bedrijf dat zich specialiseert in artificiële intelligentie (AI) voor de productiesector, heeft een detector ontwikkeld die aangeeft of iemand...
  [naar artikel]
 8. Van kwaad naar erger voor Toshiba (23/06/2017 - De Tijd)
  16:40 Het Japanse elektronicaconcern Toshiba belandt in almaar woeliger vaarwater. Terwijl de verliezen oplopen, speelde het bedrijf vrijdag zijn zitje in de toonaangevende Nikkei-beursindex kwijt.
  [naar artikel]
 9. Toshiba zaait onrust door resultaten uit te stellen (14/02/2017 - De Tijd)
  07:02 Toshiba komt niet zoals verwacht met jaarresultaten en zegt ook niet wanneer die eraan zullen komen, wat doet vermoeden dat het Japanse concern in slechte papieren zit.
  [naar artikel]
 10. Apple en Amazon jagen op chips van Toshiba (05/06/2017 - De Tijd)
  17:19 De Amerikaanse bedrijven Apple en Amazon willen de chipdivisie van het Japanse technologiebedrijf Toshiba overnemen.
  [naar artikel]
 11. CMS-detector bij deeltjesversneller CERN ondergaat "harttransplantatie" (02/03/2017 - De Redactie)
  Het binnenste gedeelte van de door de Belgen gebruikte CMS-detector is vervangen. De nieuwe pixeldetector heeft een hogere resolutie zodat hij nauwkeuriger de precieze eigenschappen van deeltjes kan meten.
  [naar artikel]
 12. Toshiba vraagt bankroet aan voor nucleaire tak (29/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse nucleaire divisie van Toshiba, Westinghouse, heeft het faillissement aangevraagd bij de rechtbank in New York. Het noodlijdende Japanse technologieconcern maakte vorige maand al bekend omgerekend miljarden euro’s af te schrijven op de tak.
  [naar artikel]
 13. Onzichtbare beugel maakt opgang (22/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De onzichtbare beugel maakt opgang bij ons, twintig jaar nadat die in de VS is uitgevonden. Tandarts Stefan Van Boom heeft er zich in zijn praktijk in Hemiksem in gespecialiseerd. Digitale scans zijn daarbij de basis. “Als je dit gewend bent, zijn de gewone blokjes eigenlijk primitief.”
  [naar artikel]
 14. Toshiba vreest voor voortbestaan (11/04/2017 - De Tijd)
  11:23 Het Japanse technologieconcern Toshiba zit in grote financiële problemen en vreest zelfs voor zijn voortbestaan in de huidige vorm.
  [naar artikel]
 15. Kempenaar maakt ‘onzichtbare’ kunst: “Het schilderij komt pas tevoorschijn als je er met een strijkijzer over gaat” (01/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een doek, een penseel en een pak melk. Meer heeft een 21-jarige semiprofessionele kunstenaar uit Arendonk niet nodig om een portret te schilderen. “Ik maak onzichtbare kunst”, zegt de jonge 'melkschilder'.
  [naar artikel]
 16. Foxconn biedt tot 25 miljard euro voor chips van Toshiba (10/04/2017 - De Tijd)
  17:55 Het Taiwanese bedrijf Foxconn zou tot 3.000 mljard yen (25,5 miljard euro) willen betalen voor de chipafdeling van Toshiba.
  [naar artikel]
 17. Kempenaar maakt ‘onzichtbare’ kunst met melk: “Komt pas tevoorschijn als je erover strijkt” (02/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een doek, een penseel en een pak melk. Meer heeft een 21-jarige semiprofessionele kunstenaar uit Arendonk niet nodig om een portret te schilderen. “Ik maak onzichtbare kunst”, zegt de jonge 'melkschilder'.
  [naar artikel]
 18. Aandeel Toshiba zakt 40% op 3 dagen (03/01/2017 - Express)
  Voor de meeste bedrijven verliep de jaarovergang rustig, maar voor het Japanse Toshiba, een van de de grootste fabrikanten van elektrische en elektronische apparaten ter wereld, en de grootste halfgeleiderfabrikant van Japan, draaide de laatste week van december uit op een ware nachtmerrie. Het bedrijf moest op 26 december toegeven dat CB&I Stone & Webster, een begin 2016 door Toshiba’s Amerikaanse dochterbedrijf Westinghouse Electric voor 229 miljoen dollar aangekocht bedrijf dat specialiseert in nucleaire energie, wettelijk aansprakelijk is gesteld voor de betaling van miljarden dollars en dat er voor Toshiba niets anders opzit dan die schuld te vereffen. De zaak volgt kort na een boekhoudschandaal dat de voorzitter van het bedrijf en twee van zijn voorgangers midden vorig jaar tot aftreden dwong. Als gevolg van dat schandaal mag Toshiba gedurende een bepaalde tijd geen nieuwe aandelen uitschrijven, wat betekent dat het op die manier geen geld kan ophalen. Tel daarbij het feit dat het bedrijf al een schuldenberg torst en dat vele van zijn dochterbedrijven het rechtuit slecht doen en er zit weinig anders op dan een aantal van die bedrijven van de hand te doen om aan die wettelijke verplichtingen te voldoen. Maar ook dan blijft de toekomst van het bedrijf erg onduidelijk. Toshiba wordt zo plots het schoolvoorbeeld van de gevaren die verbonden zijn aan het investeren in bedrijven die een zware schuldenlast torsen. The post Aandeel Toshiba zakt 40% op 3 dagen appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 19. Ook België betrokken bij Amerikaanse operatie die IS-jihadisten opspoort en doodt (08/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land neemt deel aan een geheime Amerikaanse operatie die buitenlandse IS-strijders in Syrië en Irak opspoort en doodt, meldt de...
  [naar artikel]
 20. Wie is Pini Zahavi, de onzichtbare spin in het voetbalweb (14/11/2018 - De Standaard)
  Hij is een van de machtigste mannen in het voetbalmilieu. En toch kan bijna niemand een gezicht op hem plakken. Portret van een onzichtbare meestermanipulator.
  [naar artikel]
 21. Wie is Pini Zahavi, de onzichtbare spin in het voetbalweb (14/11/2018 - De Standaard)
  Hij is een van de machtigste mannen in het voetbalmilieu. En toch kan bijna niemand een gezicht op hem plakken. Portret van een onzichtbare meestermanipulator.
  [naar artikel]
 22. Grootste detector ter wereld heeft nog geen donkere materie kunnen vinden (28/05/2018 - De Morgen)
  Vandaag had een historische dag in de wetenschap kunnen zijn, vergelijkbaar met de ontdekking van het higgsdeeltje of zwaartekrachtsgolven. Maar het Xenon1T experiment in het ondergrondse Italiaanse Gran Sasso-laboratorium houdt de champagne vooralsnog dicht. De grootste detector ter wereld heeft in driekwart jaar meten nog geen spoor van donkere materiedeeltjes kunnen vinden.
  [naar artikel]
 23. Onderzoekers ontwikkelen technologie die online gevaren als cyberpesten opspoort (09/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Slimme software die online pesten, suïcidaal gedrag en ongewenst seksueel gedrag opspoort door sociale media en fora te screenen, zowel in tekst als beeld. Dat is wat AMiCa doet, een project van de Universiteit Antwerpen heeft in samenwerking met de universiteiten van Gent en Leuven.
  [naar artikel]
 24. Toshiba wordt getroffen door een nucleaire catastrofe (15/02/2017 - Express)
  Het Japanse conglomeraat Toshiba heeft dinsdag moeten toegeven dat CB&I Stone & Webster, een begin 2016 door Toshiba’s Amerikaanse dochterbedrijf Westinghouse Electric overgenomen bedrijf dat specialiseert in nucleaire energie, 6,3 miljard dollar minder waard is dan aanvankelijk werd verondersteld. Toshiba, een van de de grootste fabrikanten van elektrische en elektronische apparaten ter wereld, en de grootste halfgeleiderfabrikant van Japan, had op 26 december al moeten toegeven dat CB&I Stone & Webster wettelijk aansprakelijk was gesteld voor de betaling van miljarden dollars en dat er niets anders opzat dan die schuld te vereffen. Dinsdag pas werd aangekondigd dat de ganse zaak zo’n 6,3 miljard dollar gaat kosten. Boekhoudkundige onregelmatigheden bij het Amerikaanse dochterbedrijf Maar er was nog meer slecht nieuws voor investeerders. Toshiba meldde ook nog eens dat het de presentatie van de kwartaalresultaten uitstelt vanwege boekhoudkundige onregelmatigheden bij zijn Amerikaans dochterbedrijf. Uren later dan nam de voorzitter van Toshiba ontslag. De chaos binnen het bedrijf lijkt nu compleet. Ook vorig jaar al een boekhoudschandaal De zaak volgt kort na een boekhoudschandaal dat de voorzitter van het bedrijf en twee van zijn voorgangers midden vorig jaar tot aftreden dwong. Als gevolg van dat schandaal mag Toshiba gedurende een bepaalde tijd geen nieuwe aandelen uitschrijven, wat betekent dat het op die manier geen geld kan ophalen. Een ander probleem voor Toshiba is de enorme schuldenberg die het torst. Die zorgt ervoor dat de cashflow voortdurend richting de banken gaat, voor de terugbetaling van die schulden. Maar omdat er steeds meer risico’s opduiken rond het bedrijf is de kans groot dat banken nog hogere rente gaan rekenen om nieuwe leningen toe te staan. Als ze dat al doen. Voor Toshiba zit er weinig anders op dan een reeks winstgevende bedrijven – zoals zijn microchipafdeling – van de hand te doen. Het aandeel ging woensdag nog eens 8,75% lager en is sinds het uitbreken van de crisis meer dan in waarde gehalveerd: The post Toshiba wordt getroffen door een nucleaire catastrofe appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 25. België neemt deel aan geheime Amerikaanse operatie die IS-jihadisten opspoort en doodt (08/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land neemt deel aan een geheime Amerikaanse operatie die buitenlandse IS-strijders in Syrië en Irak opspoort en doodt, meldt de...
  [naar artikel]
 26. Toshiba in de rats na stroomonderbreking (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 27. Student KU Leuven maakt sensor die ijs in brandstoftank vliegtuigen opspoort (19/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Doctoraatsstudent Michael Stamm (Departement Materiaalkunde, KU Leuven) heeft in het kader van zijn doctoraat een toestel ontwikkeld dat in staat...
  [naar artikel]
 28. Toshiba: de langzame dood van een monsterbedrijf? (12/04/2017 - Express)
  Toshiba, een van Japans grootste conglomeraten, vreest voor zijn toekomst en dreigt zelfs failliet te gaan. Het bedrijf maakte dinsdag bekend in het voorbije jaar een verlies van niet minder dan 9,1 miljard dollar te hebben geleden. Om geld op te halen is beslist de afdeling te verkopen die microchips voor computers en smartphones produceert. In februari moest het bedrijf toegeven dat CB&I Stone & Webster, een begin 2016 door Toshiba’s Amerikaanse dochterbedrijf Westinghouse Electric overgenomen bedrijf dat specialiseert in nucleaire energie, 6,3 miljard dollar minder waard was dan aanvankelijk werd verondersteld. Toshiba is een van de de grootste fabrikanten van elektrische en elektronische apparaten ter wereld, en de grootste halfgeleiderfabrikant van Japan. Op 26 december moets het bedrijf al toegeven dat CB&I Stone & Webster wettelijk aansprakelijk was gesteld voor de betaling van miljarden dollars en dat er niets anders opzat dan die schuld te vereffen. Accountants weigeren de jaarrekening goed te keuren De Japanners moesten ook melden dat hun accountants PricewaterhouseCoopers  niet van plan zijn de jaarrekening goed te keuren en dat een faillissement om de hoek loert. Wanneer accountants weigeren dat te doen wijst dit meestal op nog grotere verliezen dan worden gerapporteerd. Ook dreigt een schrapping van het aandeel van de elektronicareus op de beurs van Tokio. De verkoop van de microchip-afdeling is niet vanzelfsprekend Toshiba mag dan in het Taiwanese Foxconn ondertussen een koper hebben gevonden voor zijn microchip-afdeling, de verkoop kan nog steeds worden tegengehouden door de Japanse regelgever, omdat die ‘s lands nationale veiligheid in gevaar zou kunnen brengen. De Japanners willen vermijden dat spitstechnologie in handen komt van een bedrijf in Taiwan, dat goede banden heeft met China. Goed nieuws was dan wel dat Foxconn een bod van 27 miljard dollar zou hebben uitgebracht, 10 miljard meer dan de waarde die Toshiba aan de afdeling geeft. Het aandeel Toshiba Sinds het nieuws omtrent de problemen eind december bekend raakte is de waarde van het aandeel Toshiba met bijna 50% gedaald. De aankondigen die de Toshiba dinsdag deden zullen de waarde van het aandeel verder doen dalen. Wanneer een bedrijf failliet gaat, worden de aandelen zo goed als waardeloos omdat investeerders die geld aan het bedrijf hebben geleend bevoorrechte schuldeiser worden en voorrang krijgen op de aandeelhouders. Bij Toshiba werken in totaal 188.000 mensen. The post Toshiba: de langzame dood van een monsterbedrijf? appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 29. Ouders betalen 68 euro via 'onzichtbare schoolrekening' (13/12/2016 - De Tijd)
  11:18 Bijna alle ouderwerkingen in het vrij onderwijs steunen hun school financieel, via wafelverkopen of eetfestijnen allerhande. Een 'onzichtbare schoolrekening', die in grote mate toch weer bij de ouders...
  [naar artikel]
 30. NASA bouwt onzichtbare muur tegen drones (29/03/2019 - De Morgen)
  De NASA heeft een onzichtbare, virtuele muur ontwikkeld die drones van gevoelige plaatsen kan weghouden. Onbemande toestellen die toch willen doorvliegen, worden zonder pardon neergehaald.
  [naar artikel]
 31. NASA bouwt onzichtbare muur tegen drones (18/07/2017 - De Morgen)
  De NASA heeft een onzichtbare, virtuele muur ontwikkeld die drones van gevoelige plaatsen kan weghouden. Onbemande toestellen die toch willen doorvliegen, worden zonder pardon neergehaald.
  [naar artikel]
 32. NASA bouwt onzichtbare muur tegen drones (17/07/2017 - De Morgen)
  De NASA heeft een onzichtbare, virtuele muur ontwikkeld die drones kan weghouden op gevoelige plaatsen. Toestellen die er toch door willen vliegen, worden zonder pardon neergehaald.
  [naar artikel]
 33. Europa in de greep van de onzichtbare hand (28/03/2019 - De Morgen)
  Vijfenzestig is hij intussen, maar allesbehalve bezadigd. Straks mag Geert van Istendael als eerste Belg ooit in Nederland de prestigieuze Huizingalezing uitspreken. Die zal gaan over een Europa dat gedicteerd wordt door rechtse economen, 'de bende van de onzichtbare hand', zoals hij ze noemt.
  [naar artikel]
 34. Toshiba vraagt faillissement aan voor nucleaire tak (29/03/2017 - De Tijd)
  10:34 Het bankroet volgt op miljardenafschrijvingen in Westinghouse-divisie.
  [naar artikel]
 35. Gents bedrijf maakt onzichtbare sensor voor diabetespatiënten: nooit meer bloed prikken of pleisters plakken (27/07/2020 - VRT NWS)
  Het Gentse bedrijf Indigo Diabetes heeft heel wat geld binnengehaald om een product te ontwikkelen dat diabetespatiënten helpt. Het bedrijf ontwikkelt een onzichtbare sensor die gegevens verzamelt over de bloedwaarden van diabetespatiënten. De sensor wordt onderhuids geplaatst en patiënten kunnen dan op hun telefoon de gegevens bekijken. Zo moeten ze geen bloed meer prikken of pleisters plakken. “Ik hoop dat we het via deze middelen waar kunnen maken”, zegt oprichtster Danaë Delbeke.
  [naar artikel]
 36. Onzichtbare Frank Deboosere zweeft door het weerbericht (03/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Om kanker uit te dagen, wou Frank Deboosere het weer wel eens net dat tikkeltje anders presenteren. Zijn uitdaging werd massaal gesteund en hij zamelde meer dan €1000 in. Belofte maakt schuld en daarom bracht Frank vanavond het weerbericht in een volledig groen pak, dat hem transparant maakt.
  [naar artikel]
 37. Onzichtbare Frank Deboosere zweeft door het weerbericht (03/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Om kanker uit te dagen, wou Frank Deboosere het weer wel eens net dat tikkeltje anders presenteren. Zijn uitdaging werd massaal gesteund en hij zamelde meer dan €1000 in. Belofte maakt schuld en daarom bracht Frank vanavond het weerbericht in een volledig groen pak, dat hem transparant maakt.
  [naar artikel]
 38. De transfer waar het allemaal om draait: hoe Jestrovic opzijgeschoven werd voor de ‘onzichtbare’ supermakelaar (24/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  De uitgaande transfer van Aleksandar Mitrovic naar Newcastle. Het is de focus van het nieuwe gerechtelijk onderzoek waarbij woensdagochtend huiszoekingen bij Anderlecht en de Belgische voetbalbond plaatsvonden. Een opmerkelijke transfer die tot stand kwam dankzij de onzichtbare hand van supermakelaar Pini Zahavi.
  [naar artikel]
 39. "China spioneerde met microchips ter grootte van rijstkorrel in hardware van Amazon en Apple" (04/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  China heeft kleine spionagechips gebruikt om te infiltreren in de hardware van grote Amerikaanse bedrijven, waaronder Amazon en Apple. Dat staat in...
  [naar artikel]
 40. De onzichtbare prins die Beckham over de vloer krijgt en van Beerschot kapitaalkrachtige club maakt (18/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zien doen ze hem amper op het Kiel, maar hoofdaandeelhouder prins Abdullah bin Mosaad bin Abdulaziz al Saud (55) bepaalt wel mee het beleid bij...
  [naar artikel]
 41. Op zoek naar Alexandre Van Damme, de onzichtbare miljardair (28/10/2016 - De Standaard)
  Biertycoon en ridder Alexandre Van Damme verhuist naar Zwitserland. Wie is deze rijkste Belg die gaat wandelen in de Alpen met vrienden van Warren Buffett? En waarom verbergt hij zich? ‘Hij is geobsedeerd door lijfsbehoud’, zegt de een. ‘Door elk extra procentje’, de ander. dS Weekblad doet een poging tot portret van de onzichtbare man.
  [naar artikel]
 42. Detector meet opnieuw 'Einsteingolven' van botsende zwarte gaten (01/06/2017 - De Morgen)
  https://images2.persgroep.net/rcs/lPUnaMlPoBTSSYoi1bT3bf4jNrY/diocontent/63327984/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 43. Test die syndroom van Down opspoort is niet zo correct als gedacht (27/07/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 44. Samenwonende koppels scheiden meer dan getrouwde koppels: de onzichtbare scheidingsgolf (05/06/2018 - VRT NWS)
  Mensen die samenwonen gaan vaker uit elkaar dan mensen die getrouwd zijn.  Dat blijkt uit grootschalig onderzoek van de Universiteit van Antwerpen in de krant De Standaard. De cijfers van samenwoners die scheiden tellen echter niet mee in de officiële echtscheidingscijfers waardoor er sprake is van een "onzichtbare scheidingsgolf".
  [naar artikel]
 45. De onzichtbare macht: hoe topadvocaten, -consultants en -academici de wetten schrijven in ons land (22/03/2019 - De Standaard)
  Ministers en hun kabinetten schakelen graag ghostwriters in om hun wetten te schrijven. Hoe vanzelfsprekend moeten we dat vinden? ‘Je wil als burger wel weten wie je wetten maakt.’
  [naar artikel]
 46. Wie was Abu Bakr al-Baghdadi, de al ontelbare keren dood verklaarde onzichtbare kalief? (27/10/2019 - De Morgen)
  Het valt niet meer bij te houden hoe vaak IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi al is doodverklaard, maar deze keer zou het dus voor echt zijn. Amerikaans president Donald Trump legt straks een verklaring af over een operatie die gisteren zou zijn uitgevoerd in Syrië en waarbij “de onzichtbare kalief” een zelfmoordvest zou hebben gebruikt. Maar wat weten we over hem?
  [naar artikel]
 47. De onzichtbare wooncrisis zichtbaar maken (en oplossen) (27/12/2018 - Apache)
  Vlaanderen kampt met een wooncrisis. Voor Joy Verstichele kan het niet voldoende herhaald worden. “De signalen zijn al jaren onmiskenbaar, de diagnose wordt door iedereen erkend, maar het beleid volgt niet”, zegt de coördinator van het Vlaams Huurdersplatform. Moedeloos is hij niet, integendeel. Met zijn boek probeert hij het omgekeerde te bereiken van de titel ervan: 'De onzichtbare wooncrisis' zichtbaar maken.
  [naar artikel]
 48. Abu Bakr al-Baghdadi, de ‘onzichtbare sjeik’ die met ijzeren hand regeerde: hoe een simpele prediker de grootste vijand van het Westen werd (27/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Voor een leider van een terreurbeweging die zo bedreven is in gruwelijke propaganda, bleef Abu Bakr al-Baghdadi opvallend uit beeld. Tot zijn dood hing er een zweem van mystiek rond de ‘onzichtbare sjeik’, die zelfs een masker droeg als hij zijn commandanten toesprak. Zijn horrordaden ontmaskerden het kalifaat echter al snel: geen islamitische heilstaat, maar de hel op aarde.
  [naar artikel]
 49. Abu Bakr al-Baghdadi, de ‘onzichtbare sjeik’ die met ijzeren hand regeerde: hoe een simpele prediker de grootste vijand van het Westen werd (27/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Voor een leider van een terreurbeweging die zo bedreven is in gruwelijke propaganda, bleef Abu Bakr al-Baghdadi opvallend uit beeld. Tot zijn dood hing er een zweem van mystiek rond de ‘onzichtbare sjeik’, die zelfs een masker droeg als hij zijn commandanten toesprak. Zijn horrordaden ontmaskerden het kalifaat echter al snel: geen islamitische heilstaat, maar de hel op aarde.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.