Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 January 2021
07:37 uur

Anna Wintour verdedigt bekritiseerde ‘Vogue’-cover van Kamala Harris

Gazet van Antwerpen

13/01/2021 - 16:05

Kamala Harris, over enkele dagen de nieuwe vicepresident van de VS, verscheen alvast op de cover van het februarinummer van Vogue. Alleen kwam daar heel wat kritiek op. Zo werd in de Amerikaanse pers geschreven dat op de cover niet de foto stond waar ze mee akkoord was gegaan en velen vonden het portret ook slordig. Hoofdredacteur Anna Wintour heeft nu op die kritiek gereageerd.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Anna Wintour reageert op ophef rond Vogue-foto Kamala Harris (12/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De cover van het februarinummer van Vogue, waarop Kamala Harris (56) prijkt, heeft online heel wat ophef veroorzaakt. Nu heeft hoofdredacteur Anna Wintour (71) voor het eerst gereageerd op de heisa.
  [naar artikel]
 2. Vogue zet Kamala Harris op de cover, maar pakt dat helemaal fout aan (11/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Aanstaande vicepresident van de Verenigde Staten Kamala Harris covert het februarinummer van de Amerikaanse Vogue. Niet met een, maar met twee verschillende covers. En daar is op sociale media veel om te doen. “Hoofdredactrice Anna Wintour begrijpt niets van zwarte vrouwen.”
  [naar artikel]
 3. Ophef over ‘Vogue’-cover van Kamala Harris: “Onprofessioneel en slordig” (11/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op de cover van de nieuwste editie van de Amerikaanse Vogue prijkt Kamala Harris, de aanstaande vicepresident van de Verenigde Staten. Maar dat blijkt niet de cover te zijn waar beide partijen een akkoord over hadden bereikt. Bovendien vonden heel wat Twitteraars de uiteindelijk keuze maar van weinig goede smaak getuigen van het modeblad.
  [naar artikel]
 4. ‘Verkeerde foto’ van Kamala Harris op cover van Vogue (11/01/2021 - De Morgen)
  Je kunt professioneel nog zoveel bereiken als vrouw, uiteindelijk word je toch gezien als een niet al te serieus te nemen dametje. Het is de bittere conclusie op sociale media nadat dit weekend de ‘verkeerde foto’ van Kamala Harris op de cover van Vogue is beland.
  [naar artikel]
 5. Melania Trump wellicht op de cover van Vogue (10/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Anna Wintour, hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue en gekend als hevige voorstander van de Democraten en Hillary Clinton, sluit niet uit dat ze Melania Trump toch op de cover van haar blad zal zetten. In een interview met Wall Street Journal vertelt Wintour dat het een heel logische keuze zou zijn aangezien het modeblad de traditie heeft om de first lady's sowieso op de cover te zetten.
  [naar artikel]
 6. Neemt Vogue binnenkort afscheid van Anna Wintour? (03/04/2018 - VRT NWS)
  Anna Wintour zou het Amerikaanse blad Vogue verlaten. Ook haar rol bij uitgeverij Condé Nast als artistiek directeur zou ze opgeven. Dat meldt de website Page Six. Wintour staat bekend als een van de meest invloedrijke vrouwen van de modewereld.
  [naar artikel]
 7. Rihanna schrijft geschiedenis met nieuwe Vogue-cover (10/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de zesde keer koos hoofdredactrice Anna Wintour om Rihanna de cover van de Amerikaanse Vogue te laten sieren. En dat is een record. Geen...
  [naar artikel]
 8. Vogue-journalist rekent af met Anna Wintour: “Ze is meedogenloos, ik heb mentale littekens voor het leven” (28/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dat Anna Wintour (70) als hoofdredactrice van het Amerikaanse modeblad Vogue niet makkelijk te plezieren is, weet intussen iedereen. Haar vaak...
  [naar artikel]
 9. Anna Wintour erkent intolerant en pijnlijk gedrag bij Vogue: “Wij hebben fouten gemaakt” (10/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In een emotionele e-mail naar haar medewerkers heeft Anna Wintour (70), de hoofdredacteur van Vogue, laten weten “dat ze niet genoeg gedaan heeft...
  [naar artikel]
 10. Vogue komt met twee Kamala Harris-covers en dat oogst kritiek (11/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Aanstaande vicepresident van de Verenigde Staten Kamala Harris covert het februarinummer van de Amerikaanse Vogue. Niet met een, maar met twee verschillende covers. En daar is op sociale media veel om te doen.
  [naar artikel]
 11. Anna Wintour drukt haar stempel op Vogue-sneakers (13/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Wie dol is op sneakers kan binnenkort exemplaren kopen die goedgekeurd zijn door Anna Wintour. Vogue kondigt namelijk een samenwerking aan met Nike’s merk Jordan, die tot stand kwam met de hulp van de beroemde hoofdredactrice.
  [naar artikel]
 12. De geruchtenmolen mag stoppen: "Anna Wintour blijft bij Vogue" (01/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zegt Anna Wintour Vogue binnenkort vaarwel? Daarover doen al maanden en zelfs jaren geruchten de ronde. Maar het heeft er alles van weg dat de 68-jarige hoofdredactrice nog niet meteen aan stoppen denkt. Dat bevestigt Bob Sauerberg, CEO van Condé Nast, de uitgeverij waar Vogue onder valt.
  [naar artikel]
 13. “Huwelijk Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour na 16 jaar voorbij” (22/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is over en uit tussen Anna Wintour (70) en haar man Shelby Bryan (74). De beroemde hoofdredacteur van Vogue gaat volgens Page Six na een huwelijk van zestien jaar scheiden.
  [naar artikel]
 14. Wat is er aan de hand met Anna Wintour? 18 (ex-)werknemers eisen ontslag van de legendarische hoofdredactrice van Vogue (26/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wordt Anna Wintour (70), een van de machtigste vrouwen in de modewereld, van haar troon gestoten? De wereldberoemde hoofdredactrice van modeblad Vogue ligt zwaar onder vuur sinds een analyse van The New York Times haar beschuldigt van racisme. En nu gooien ook heel wat (ex-)werknemers olie op de vlammen. “Wintour schuift al wie niet wit is aan de kant.”
  [naar artikel]
 15. Zwaait Anna Wintour binnenkort af bij Vogue? (03/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Breekt er binnenkort een einde van een tijdperk aan bij Vogue? Enkele bronnen lijken in elk geval te suggereren dat Anna Wintour in juli zal opstappen als hoofdredacteur van de Amerikaanse editie van het modemagazine. Ook haar taak als artistiek directeur bij uitgever Condé Nast zou ze dan voor bekeken houden.
  [naar artikel]
 16. Zou de 71-jarige modediva Anna Wintour niet eens weggaan bij Vogue? Nee hoor, ze wordt juist nog machtiger (16/12/2020 - De Morgen)
  Anna Wintour, hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue, wordt eindverantwoordelijk voor de inhoud van alle bladen en sites van Condé Nast (met uitzondering van The New Yorker), waaronder Vanity Fair. Daarnaast wordt ze eindverantwoordelijke voor alle Vogue-titels wereldwijd.
  [naar artikel]
 17. Anna Wintour geeft goede raad: “Draag een mondmasker” (12/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een bob en gigantische zonnebril, het is een look die we van haar gewoon zijn. De hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue, Anna Wintour, is een...
  [naar artikel]
 18. Anna Wintour zet fonds op poten om modewereld te helpen (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Anna Wintour, de hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue, slaat de handen opnieuw ineen met de Council of Fashion Designers of America (CFDA). Hun...
  [naar artikel]
 19. Fans Vogue boos om cover met Kendall Jenner (13/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Model Kendall Jenner prijkt dit jaar op het prestigieuze september-nummer van de Amerikaanse Vogue tot grote teleurstelling van een heleboel lezeressen. Hoofdredactrice Anna Wintour is dan ook kop van jut.
  [naar artikel]
 20. Ophef over foto verkozen vicepresident Harris op sneakers en "te wit" bij Vogue: wie heeft de keuze gemaakt? (12/01/2021 - VRT NWS)
  Op sociale media rolt de cover van het Amerikaanse blad Vogue over de tongen. Verkozen vicepresident Kamala Harris siert de voorpagina, eerder casual gekleed en volgens sommigen is ook haar huidskleur "lichter gemaakt". Met andere woorden voor heel wat lezers een absoluut verkeerde fotokeuze voor de eerste vrouwelijke vicepresident met kleur. Vogue spreekt dat tegen.
  [naar artikel]
 21. Anna Wintour: ‘Vogue heeft niet genoeg gedaan voor zwarte medewerkers’ (11/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Anna Wintour (70), al meer dan veertig jaar aan het hoofd van modebijbel Vogue, geeft toe dat ze niet genoeg kansen heeft gegeven aan mensen van kleur. De hoofdredactrice excuseert zich ook voor ‘pijnlijk en ongepast’ materiaal. Tegelijk ligt het modeblad onder vuur nadat enkele ex-werknemers een boekje open deden over hun ervaringen met Vogue.
  [naar artikel]
 22. Anna Wintour is blij dat Kim Kardashian meer kleren aandoet (05/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Anna Wintour (69) heeft in de Vogue.com series, 'Go Ask Anna' haar licht laten schijnen op de kledingkeuzes van Kim Kardashian en ze had verrassend veel goeds te zeggen over de realityster. Zo vindt ze het goed dat Kim zich tegenwoordig wat minder bloot kleedt.
  [naar artikel]
 23. Modegoeroe Anna Wintour: ‘coronacrisis kan einde betekenen van wegwerpmode’ (25/05/2020 - Express)
  Anna Wintour, de hoofdredactrice van het modeblad Vogue en een van de meest toonaangevende stemmen in de modewereld, denkt dat... The post Modegoeroe Anna Wintour: ‘coronacrisis kan einde betekenen van wegwerpmode’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Uitgever van Vogue is formeel: modekoningin Anna Wintour blijft aan als hoofdredacteur (01/08/2018 - VRT NWS)
  Anna Wintour blijft voor onbepaalde tijd aan het roer van Vogue staan als hoofdredacteur. Dat meldt Condé Nast, de uitgever van het iconische modemagazine. Al maanden lopen geruchten als zou de legendarische modekoningin vertrekken.
  [naar artikel]
 25. Zou de 71-jarige modediva Anna Wintour niet eens weggaan bij Vogue? Nee hoor, ze wordt juist nog machtiger (17/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Anna Wintour, hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue, wordt eindverantwoordelijk voor de inhoud van alle bladen en sites van Condé Nast (met uitzondering van The New Yorker), waaronder Vanity Fair. Daarnaast wordt ze eindverantwoordelijke voor alle Vogue-titels wereldwijd. Opvallend, want de mode queen krijgt al een poos bakken kritiek over zich. Wat is daar de bedoeling van?
  [naar artikel]
 26. Anna Wintour shockeert fans met outfit (15/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue, Anna Wintour, heeft fans verbluft door een kledingstuk te dragen waarvan ze zwoer dat ze het nooit zou...
  [naar artikel]
 27. Geruchtenmolen over het volgende project van Anna Wintour blijft draaien (06/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Misschien is het omdat haar dochter dit weekend trouwt, maar de geruchten dat Anna Wintour zal opstappen als hoofdredacteur van de Amerikaanse editie van Vogue klinken luider dan ooit.
  [naar artikel]
 28. Met dit cadeau scoor je bij je schoonmoeder, volgens Anna Wintour (03/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Anna Wintour, hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue, heeft in een nieuw filmpje van het modeblad enkele vragen van (beroemde) lezers beantwoord. Er passeerden ook een paar dilemma’s voor de feestdagen de revue. Wat geef je bijvoorbeeld als cadeau aan je schoonmoeder. Moeilijk, maar Wintour weet raad.
  [naar artikel]
 29. Anna Wintour krijgt promotie en wordt baas van alle Vogue-edities (16/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er wordt al jaren gespeculeerd over het vertrek van Anna Wintour bij Vogue, maar daar blijkt niets van aan te zijn. Meer nog, ze is zopas door uitgever Condé Nast benoemd tot global chief content officer. Dat betekent dat ze voortaan alle edities van het modemagazine zal overzien.
  [naar artikel]
 30. Anna Wintour krijgt promotie en wordt baas van alle Vogue-edities (16/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Er wordt al jaren gespeculeerd over het vertrek van Anna Wintour bij Vogue, maar daar blijkt niets van aan te zijn. Meer nog, ze is zopas door uitgever Condé Nast benoemd tot global chief content officer. Dat betekent dat ze voortaan alle edities van het modemagazine zal overzien.
  [naar artikel]
 31. Anna Wintour richt fonds op om modewereld te steunen (25/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Anna Wintour heeft samen met haar magazine Vogue en de CFDA, de organisatie van Amerikaanse ontwerpers, een steunfonds opgericht. Met het ingezamelde geld wil ze de lijdende mode-industrie een duwtje in de rug geven.
  [naar artikel]
 32. Anna Wintour richt fonds op om modewereld te steunen (25/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Anna Wintour heeft samen met haar magazine Vogue en de CFDA, de organisatie van Amerikaanse ontwerpers, een steunfonds opgericht. Met het ingezamelde geld wil ze de lijdende mode-industrie een duwtje in de rug geven.
  [naar artikel]
 33. Anna Wintour over de Kardashians: “Blij dat Kim zich tegenwoordig iets bedekter kleedt” (05/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Anna Wintour (69), de hoofdredactrice van het Amerikaanse modeblad Vogue, heeft zich lovend uitgelaten over de beroemde familie Kardashian - en dat...
  [naar artikel]
 34. Dit wordt dé nieuwe schoenentrend volgens Anna Wintour, en het is nog eens goedkoop ook (27/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Anna Wintour, hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue, heeft onthuld wat volgend seizoen dé nieuwe it-schoen gaat worden. Op de catwalk van
  [naar artikel]
 35. Anna Wintour (70) gaat scheiden (27/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Anna Wintour, hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue, en haar man Shelby Bryan gaan scheiden. Dat meldde ‘Page Six’, de showbizzpagina van The New York Post. Het koppel was zestien jaar lang getrouwd.
  [naar artikel]
 36. Bekende Vogue-journalist haalt Anna Wintour door het slijk: “Er zit geen greintje goedheid in haar” (28/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Anna Wintour had al niet de meest frisse reputatie in modeland, maar daar heeft André Leon Talley (70) nu nog een schepje bovenop gedaan. In een zopas verschenen voorpublicatie van de memoires van de ex-hoofdredacteur bij Vogue omschrijft hij haar als “niet in staat om enige vorm van goedheid te tonen”.
  [naar artikel]
 37. Bekende Vogue-journalist haalt Anna Wintour door het slijk: “Er zit geen greintje goedheid in haar” (28/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Anna Wintour had al niet de meest frisse reputatie in modeland, maar daar heeft André Leon Talley (70) nu nog een schepje bovenop gedaan. In een zopas verschenen voorpublicatie van de memoires van de ex-hoofdredacteur bij Vogue omschrijft hij haar als “niet in staat om enige vorm van goedheid te tonen”.
  [naar artikel]
 38. Wintour wankelt: ook ‘Vogue’-hoofdredacteur onder vuur in wereldwijd racismedebat (15/06/2020 - De Morgen)
  De paus zit op de wipstoel. Niet die Argentijn met dat witte keppeltje, maar de modepaus met dat Playmobil-kapsel: Anna Wintour. Zij is als hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue en creative director van uitgeverij Condé Nast de invloedrijkste vrouw in de modewereld.
  [naar artikel]
 39. "Beyoncé krijgt carte blanche voor prestigieuze septembernummer van Vogue" (31/07/2018 - VRT NWS)
  In de VS gonst het van de geruchten dat Beyoncé Knowles volledig haar eigen ding mag doen met de cover en de foto's binnenin van het septembernummer van Vogue, de belangrijkste editie van het jaar. Normaal is het Anna Wintour die de touwtjes strak in handen houdt.
  [naar artikel]
 40. Deze boodschap heeft Anna Wintour voor mensen die haar machtig vinden (27/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Britse Anna Wintour, hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue, heeft geen al te beste reputatie wat vriendelijkheid betreft. Ze wordt weleens bestempeld als een ware ijskoningin en zelfs de romantische komedie ‘The Devil Wears Prada’ zou op haar gebaseerd zijn. Maar de 67-jarige Wintour heeft iets te zeggen over haar imago.
  [naar artikel]
 41. Anna Wintour voor het eerst oma geworden (03/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour (67) is voor het eerst grootmoeder geworden. De zoon van het stijlicoon, dat onafscheidelijk is van haar zonnebril, mocht vorige week een dochter verwelkomen.
  [naar artikel]
 42. ‘Opstaan om 5 uur ’s morgens’ en andere leiderschapslessen van modepaus Anna Wintour (29/03/2020 - De Morgen)
  Cécile Narinx volgde een onlinecursus van Anna Wintour (70), de ontzagwekkende hoofdredacteur van Vogue US en selecteerde de vijf meest houtsnijdende leiderschapslessen van de modepaus.?Maar dagelijks om 5 uur opstaan, nee bedankt.
  [naar artikel]
 43. Nu zelfs Anna Wintour in haar joggingbroek zit: zo combineer je het stuk in stijl (14/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Tot voor kort was de combinatie tussen Anna Wintour en een jogginbroek ondenkbaar, maar in coronatijden zit zelfs de Vogue-hoofdredactrice in het kledingstuk met twijfelachtige reputatie. Want: combineer je het fout, dan oogt je hele look ook zo. Toch zijn er combinaties die wél werken.
  [naar artikel]
 44. Anna Wintour reageert op ontslag Mario Testino: “Hartverscheurend” (16/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Anna Wintour werkte als hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue jarenlang nauw samen met fotografen Mario Testino en Bruce Weber. Beiden worden ze nu beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag en dus kon een reactie niet uitblijven. In een open brief zegt Wintour dat de onthullingen "hartverscheurend" zijn, maar dat ze zichzelf ook "een spiegel moeten voorhouden".
  [naar artikel]
 45. Wintour wankelt: ook ‘Vogue’-hoofdredacteur onder vuur in wereldwijd racismedebat (16/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De paus zit op de wipstoel. Niet die Argentijn met dat witte keppeltje, maar de modepaus met dat Playmobil-kapsel: Anna Wintour. Zij is als...
  [naar artikel]
 46. Anna Wintour stelt Met Gala voor onbepaalde tijd uit (17/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Met Gala, de jaarlijkse hoogmis van de modewereld, wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat maakte organisator en hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue Anna Wintour bekend. Het evenement in New York zou normaal op 4 mei plaatsvinden.
  [naar artikel]
 47. Anna Wintour stelt Met Gala voor onbepaalde tijd uit (17/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het Met Gala, de jaarlijkse hoogmis van de modewereld, wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat maakte organisator en hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue Anna Wintour bekend. Het evenement in New York zou normaal op 4 mei plaatsvinden.
  [naar artikel]
 48. Er is maar één gast die Anna Wintour niet op het modefeestje van het jaar wil (30/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour was afgelopen woensdag te gast in de ‘The Late Late Show’ met James Corden. Tijdens een spelletje was ze openhartiger dan ooit… omdat ze anders vieze dingen moest opeten. Zo verklapte ze wie ze nooit meer een uitnodiging zal sturen voor haar jaarlijkse Met Bal.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.