Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 January 2021
08:35 uur

Chaletpark in lockdown na corona-uitbraak: bewoners mogen domein niet verlaten

Gazet van Antwerpen

13/01/2021 - 17:09

Het chaletpark aan hotel Fauwater op de Lichtaartsebaan in Kasterlee is in lockdown geplaatst door een aantal coronabesmettingen bij de buitenlandse werknemers die er verblijven. In een mobiel testcentrum worden donderdag alle 300 bewoners van het verblijfspark getest.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Chaletpark Kasterlee in lockdown na corona-uitbraak: bewoners mogen domein niet verlaten (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het chaletpark aan hotel Fauwater op de Lichtaartsebaan in Kasterlee is in lockdown geplaatst door een aantal coronabesmettingen bij de buitenlandse werknemers die er verblijven. In een mobiel testcentrum worden donderdag alle 300 bewoners van het verblijfspark getest.
  [naar artikel]
 2. Corona-uitbraak in woonzorgcentrum De Maaspoorte is onder controle (06/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een week na de corona-uitbraak in het woonzorgcentrum De Maaspoorte in Maaseik testen alle bewoners negatief op COVID-19. De situatie is er dus onder controle. Een week geleden testten nog 25 bewoners positief waarvan 23 nog steeds in quarantaine zitten. De bewoners mogen hun kamer weer verlaten, maar mogen voorlopig de afdelingen nog niet verlaten. ''Ook mag het woonzorgcentrum binnenkort weer bezoek ontvangen, maar dat zal wel onder strikte veiligheidsvoorwaarden verlopen'', dat zegt burgemeester Johan Tollenaere.
  [naar artikel]
 3. “Spectaculaire corona-uitbraak”: zestien besmettingen op één afdeling Gents rusthuis (15/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  In woon-zorgcentrum Domino zijn op één afdeling dertien bewoners en drie personeelsleden besmet met het coronavirus. De hele afdeling is in lockdown. “Drie maanden lang hielden we corona hier buiten. Nu is er plots een spectaculaire uitbraak.”
  [naar artikel]
 4. Ook corona-uitbraak in rusthuizen in Oudsbergen en Tongeren (12/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Naast De Olijfboom in Genk, dat 35 besmette bewoners telt, worden nog andere Limburgse rusthuizen getroffen door een corona-uitbraak. In rusthuis Kimpenhof in Oudsbergen zijn 23 van de 61 bewoners besmet, in WZC De Motten in Tongeren hebben 16 bewoners een coronabesmetting.
  [naar artikel]
 5. Al 33 bewoners overleden in Mols rusthuis, maar corona-uitbraak raakt onder controle (07/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De situatie in het Molse woonzorgcentrum Hemelrijck, dat in december werd getroffen door een corona-uitbraak, raakt stilaan onder controle. Bij die virusuitbraak zijn er 33 bewoners gestorven. Ondertussen zijn 94 bewoners genezen en kan de vaccinatie binnenkort starten.
  [naar artikel]
 6. Grote corona-uitbraak in rusthuis De Voorzienigheid: twee bewoners overleden (18/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er is een nieuwe uitbraak van het coronavirus vastgesteld in woonzorgcentrum De Voorzienigheid in Bocholt. Zestig bewoners en twintig medewerkers raakten besmet. Vijf bewoners worden opgevangen in het ziekenhuis, twee bewoners overleden al aan de gevolgen van het virus.
  [naar artikel]
 7. Woonzorgcentrum in Berlare in lockdown na corona-uitbraak (23/09/2020 - VRT NWS)
  In woonzorgcentrum Ter Meere in Berlare hebben op een afdeling 13 van de 24 bewoners positief getest op het coronavirus. Het gemeentebestuur heeft meteen beslist om het hele woonzorgcentrum in lockdown te plaatsen.
  [naar artikel]
 8. Corona-uitbraak in rusthuis in Tongeren: 30 bewoners besmet (23/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Woonzorgcentrum Sint-Franciscus in Tongeren wordt momenteel getroffen door een zware corona-uitbraak: liefst 30 bewoners en 15 personeelsleden zijn besmet. “We zitten nu even in de hel, maar we slaan er ons wel door”, zegt directeur Johan Abrahams.
  [naar artikel]
 9. Koksijde heft lockdown asielcentrum op (06/06/2020 - De Standaard)
  Er is geen uitbraak van corona in het asielcentrum van Koksijde, blijkt uit tests bij veertig bewoners. De burgemeester heft de lockdown op. Maandag kunnen de kinderen terug naar school.
  [naar artikel]
 10. Corona-uitbraak in Bocholts woonzorgcentrum De Voorzienigheid: 14 besmettingen (12/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  De voorbije dagen werd een corona uitbraak in Woonzorgcentrum De Voorzienigheid vastgesteld. Daar testten twaalf bewoners en twee medewerkers positief op corona.
  [naar artikel]
 11. Preventieve coronamaatregelen in woonzorgcentrum Mol, bewoners mogen site niet meer verlaten (17/07/2020 - VRT NWS)
  Door het toenemend aantal coronabesmettingen in ons land, worden in de gemeente Mol de beschermingsmaatregelen uitgebreid. Bewoners van het woonzorgcentrum Ten Hove mogen tijdelijk de site niet meer verlaten. “Er zijn geen besmettingen in het woonzorgcentrum, maar omdat de bewoners tot een risicogroep behoren willen we voorzorgen nemen”, vertelt waarnemend burgemeester Hilde Valgaeren (N-VA).
  [naar artikel]
 12. 34 bewoners overleden, nu is bezoek weer mogelijk in woon-zorgcentrum: “Uitbraak in 4 weken volledig onder controle” (14/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Bewoners van wzc Hemelrijck in Mol kunnen sinds deze week opnieuw hun vaste bezoeker ontvangen. Het dagelijks leven loopt er stilaan weer normaal na de zware corona-uitbraak waarbij 131 bewoners besmet raakten en van wie er 34 zijn overleden.
  [naar artikel]
 13. Corona-uitbraak in woonzorgcentrum in Vliermaal: 26 bewoners en negen personeelsleden besmet (30/11/2020 - VRT NWS)
  In het woonzorgcentrum Huyse Fliedermaal in Vliermaal, een deelgemeente van Kortessem, is er een corona-uitbraak vastgesteld. 26 bewoners en 9 personeelsleden raakten besmet.
  [naar artikel]
 14. Woon-zorgcentrum in Berlare in lockdown na corona-uitbraak (23/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  In het Oost-Vlaamse Berlare sluit het lokaal bestuur woon-zorgcentrum Ter Meere, nadat dertien van de vierentwintig bewoners van een afdeling positief hadden getest voor Covid-19. Er komt een afzonderlijke cohorte-afdeling waar zieke bewoners worden ondergebracht. Voorheen geteste bewoners krijgen een nieuwe test om een volledig zicht te hebben op de situatie.
  [naar artikel]
 15. TUI annuleert reizen naar Lissabon omwille van corona-uitbraak (26/06/2020 - Metro)
  Touroperator TUI annuleert de reizen naar Lissabon die de komende twee weken gepland waren, nu delen van de Portugese hoofdstad opnieuw in lockdown worden geplaatst. De reizigers die tot midden juli naar Lissabon zouden vertrekken, krijgen een alternatief aangeboden of kunnen hun trip annuleren, zegt TUI-woordvoerder Piet Demeyere. Negentien stadsdelen van Lissabon worden vanaf woensdag voor twee weken in lockdown geplaatst, omdat het aantal besmettingen met het coronavirus in de stad weer toeneemt. De bewoners zullen enkel hun woning mogen verlaten om te gaan werken of om naar de winkel of de dokter te gaan. Onduidelijkheid Het centrum van Lissabon valt niet onder de maatregel, maar TUI neemt liever het zekere voor het onzekere. “We kunnen ons voorstellen dat reizigers niet veel zin meer hebben om de komende dagen naar Lissabon te vertrekken”, aldus Demeyere. “De situatie is ook niet duidelijk genoeg, waardoor we hen liever een alternatief aanbieden of de kans geven hun reis te annuleren.” Negenendertig mensen hadden bij TUI geboekt om tussen nu en 14 juli naar de Portugese hoofdstad te reizen. Wat er nadien zal gebeuren, zal afhangen van de toestand ter plaatse. Lees ook: Reizen na de lockdown: hier gaat de Belg deze zomer op vakantie Het bericht TUI annuleert reizen naar Lissabon omwille van corona-uitbraak verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Woonzorgcentrum in Pelt moet vaccinatie uitstellen door corona-uitbraak: "Uitbraak breidt zich nog uit" (04/01/2021 - VRT NWS)
  Woonzorgcentrum Immaculata in Pelt start vrijdag dan toch niet met de vaccinatie van haar bewoners, en dat komt door een corona-uitbraak. Immaculata was een van de eerste woonzorgcentra in Limburg waar gevaccineerd zou worden.
  [naar artikel]
 17. “We kunnen bewoners serviceflats geen lockdown opleggen” (26/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Viroloog Marc Van Ranst pleitte woensdag voor een lockdown van alle serviceflats in ons land. “Wij hebben zelf niet de bevoegdheid om bewoners te zeggen dat ze elkaar niet mogen bezoeken”, zegt Rudy Mattheus van Welzijnscentrum Salvator in Hasselt.
  [naar artikel]
 18. Bewoners van Pelts rusthuis vandaag gevaccineerd na ontgoocheling door uitbraak (21/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Twee weken geleden zou het Overpeltse woonzorgcentrum Immaculata in de eerste rij staan voor een vaccinatie, maar een corona-uitbraak gooide op het laatste nippertje roet in het eten. Ondertussen is de toestand gestabiliseerd en donderdag konden tot grote opluchting van de bewoners en personeel wel de fel gegeerde prikken worden geplaatst.
  [naar artikel]
 19. Opnieuw bezoek toegelaten in woonzorgcentrum Hemelrijck (13/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het dagelijkse leven in woonzorgcentrum Hemelrijck in Mol begint stilaan weer normaal te lopen na de zware corona-uitbraak in december. Bij die uitbraak raakten 131 bewoners besmet, van wie er 34 zijn overleden. De meeste bewoners zijn intussen genezen en konden weer terugkeren naar hun vertrouwde kamer. Vanaf deze week kunnen bewoners ook opnieuw hun vaste bezoeker ontvangen.
  [naar artikel]
 20. Zeven personeelsleden en negen bewoners Rusthuis Katharinadal hebben corona (26/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Woonzorgcentrum Katharinadal in Hasselt kampt met een uitbraak van het coronavirus. De directie maakte namiddag bekend dat er 23 bewoners in isolatie zijn geplaatst, van wie 9 besmet. 10 van de 25 medewerkers zijn afwezig, van wie 7 bevestigd met corona.
  [naar artikel]
 21. Corona-uitbraak na vaccinatie in woonzorgcentrum Zoutleeuw (21/01/2021 - VRT NWS)
  Net nu bewoners en personeel worden gevaccineerd slaat corona heel hard toe in rusthuis O-L-V van Lourdes in Zoutleeuw. Net als eerder in Limburgse rusthuizen blijkt nu dat je nog besmet kan geraken na de eerste dag van vaccineren. Hier was trouwens nog niet iedereen gevaccineerd. De besmettingsgraad is wel erg hoog: 47 bewoners raakten besmet. Ze zijn nu samen gezet op 1 afdeling.
  [naar artikel]
 22. Al 23 bewoners van Mols woonzorgcentrum overleden (27/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een corona-uitbraak in woonzorgcentrum Hemelrijck in Mol heeft al aan 23 bewoners het leven gekost. Dat bevestigt de burgemeester. In totaal raakten 121 bewoners besmet. “Woensdag stond de teller nog op vier”, zegt burgemeester Wim Caeyers (CD&V).
  [naar artikel]
 23. Uitbraak in Pelts woonzorgcentrum Immaculata deint verder uit (09/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  In het woonzorgcentrum Immaculata in Overpelt deint de corona-uitbraak verder uit. Ruim een week na de eerste besmettingen, testten vrijdag vier extra bewoners en negen extra personeelsleden positief. Hiermee komt het totaal op 17 bewoners en 14 medewerkers die besmet zijn.
  [naar artikel]
 24. Corona-uitbraak in rusthuis Hoevezavel in Lommel: dertigtal besmettingen (07/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Rusthuis Hoevezavel in Lommel wordt getroffen door een zware corona-uitbraak. “Een dertigtal mensen, hoofdzakelijk bewoners, zijn besmet”, zegt Bob Nijs (CD&V), burgemeester van Lommel.
  [naar artikel]
 25. Zestien besmettingen op één afdeling Gents rusthuis (15/09/2020 - De Standaard)
  In woon-zorgcentrum Domino zijn op één afdeling dertien bewoners en drie personeelsleden besmet met het coronavirus. De hele afdeling is in lockdown. ‘Drie maanden lang hielden we corona hier buiten. Nu is er plots een spectaculaire uitbraak.’
  [naar artikel]
 26. Corona woedt in rusthuis, dus 24 gezonde bewoners moeten noodgedwongen verhuizen: “Voorlopig de beste optie” (07/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Naar aanleiding van de corona-uitbraak in woonzorgcentrum Villa Rosa zijn maandag 24 gezonde bewoners verhuisd naar een leegstaande vleugel van WZC ’t Meiland. Om alles veilig te laten verlopen, werden de civiele bescherming en de brandweer ingeschakeld.
  [naar artikel]
 27. Al 13 bewoners overleden in woonzorgcentrum waar Sinterklaas op bezoek kwam (24/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De dodentol na een corona-uitbraak in het woonzorgcentrum Hemelrijck in Mol blijft stijgen. Gisteren ging het nog om 110 besmette bewoners en vier overlijdens, maar vandaag komen daar nog eens elf besmettingen en negen overlijdens bij. Ook onder het personeel werden zes nieuwe besmettingen vastgesteld. Mogelijk heeft de uitbraak te maken met een sinterklaasbezoek twee weken geleden.
  [naar artikel]
 28. Nu al 33 bewoners overleden na sintbezoek in woonzorgcentrum, maar situatie stabiliseert (07/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De zware corona-uitbraak in woonzorgcentrum Hemelrijck raakt stilaan onder controle. In totaal verloren al 33 bewoners de strijd tegen het virus. Gelukkig zijn er ondertussen ook al 94 bewoners genezen, waardoor zij binnenkort hun eerste prikje kunnen krijgen.
  [naar artikel]
 29. Bewoners serviceflats niet te spreken over lockdown: “Ik zit hier precies in de gevangenis” (01/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De lockdown van de serviceflats in Antwerpen is mensonterend. Dat zeggen bewoners en hun familieleden. Er geldt een strikt toegangsverbod in de serviceflatcomplexen van het Antwerpse Zorgbedrijf, ook mantelzorgers mogen niet meer binnen. Ouderen die slecht te been zijn, zitten daardoor al twee weken vast op hun flatje zonder enig contact. En wie wel nog buiten kan, mag dat niet meer. Sommigen noemen hun flat nu zelfs een gevangenis.
  [naar artikel]
 30. 82 van de 100 bewoners van rusthuis Warlandis hebben corona, en niemand begrijpt hoe dat kan (29/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Net nu de woonzorgcentra in ons land kunnen starten met vaccinaties tegen corona, vecht het Brusselse wooonzorgcentum Warlandis tegen een uitbraak van het virus. Zo goed als alle bewoners van het rusthuis zijn besmet. “Maar het rusthuis hield zich keurig aan de regels”, klinkt het.
  [naar artikel]
 31. Braziliaanse staat Amazonas kreunt onder zware corona-uitbraak: grote bezorgdheid over nieuwe variant (15/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Inwoners van de Braziliaanse staat Amazonas mogen tussen 19 uur 's avonds en 6 uur 's morgens hun huis niet meer verlaten. De avondklok moet de verspreiding van het coronavirus helpen beperken. De ziekenhuizen in de staat zijn overweldigd door de permanente toestroom van patiënten en kampen met een zuurstoftekort en ook de begraafplaatsen kunnen niet langer volgen. Wetenschappers vrezen intussen dat een nieuwe, erg besmettelijke variant van het coronavirus aan de basis ligt van de uitbraak.
  [naar artikel]
 32. 34 bewoners overleden, nu is bezoek weer mogelijk in Mols woonzorgcentrum (14/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bewoners van wzc Hemelrijck in Mol kunnen sinds deze week opnieuw hun vaste bezoeker ontvangen. Het dagelijks leven loopt er stilaan weer normaal na de zware corona-uitbraak waarbij 131 bewoners besmet raakten en van wie er 34 zijn overleden.
  [naar artikel]
 33. Al 18 bewoners overleden in woon-zorgcentrum waar sint op bezoek kwam, vraag om hulp Rode Kruis (25/12/2020 - De Morgen)
  De dodentol na een corona-uitbraak in het woon-zorgcentrum Hemelrijck in Mol blijft stijgen. Woensdag ging het nog om 110 besmette bewoners en vier overlijdens, maar vandaag zijn er al 18 overlijdens geteld. De eerste resultaten van een onderzoek naar de uitbraak wijzen wel degelijk in de richting van een sinterklaasbezoek twee weken geleden. Dat meldt VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 34. Corona-uitbraak in woonzorgcentrum Kortessem: “Veroorzaakt door knuffelcontacten” (30/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ook het woonzorgcentrum Huyse Fliedermael in Kortessem kampt met een hevige uitbraak van Covid 19. In totaal zijn al 26 bewoners en negen personeelsleden besmet geraakt.
  [naar artikel]
 35. Corona-uitbraak in residentie voor mensen met dementie: helft bewoners besmet, al zeven overlijdens (17/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  In Huis Perkeveld, een residentie voor personen met dementie van woonzorgcentrum Dommelhof in Tielt-Winge, is een uitbraak van het coronavirus vastgesteld. Ongeveer de helft van de 36 bewoners raakte besmet, en er zijn ook al zeven overlijdens te betreuren.
  [naar artikel]
 36. 132 Turnhoutse serviceflats gaan in lockdown (28/03/2020 - VRT NWS)
  In Turnhout worden zo'n 132 serviceflats in lockdown geplaatst. Dat betekent dat de bewoners er voorlopig niet buiten mogen, ook niet om boodschappen te doen. De uitbater van de flats neemt die maatregel omdat er een bewoner besmet is met het coronavirus.
  [naar artikel]
 37. Corona-uitbraak in Genks woonzorgcentrum: 34 bewoners besmet  (12/11/2020 - VRT NWS)
  In het woonzorgcentrum De Olijfboom in Genk zijn 34 bewoners besmet met het coronavirus. De bewoners zijn ondergebracht op een aparte verdieping, die als covidafdeling moet dienen. Het rusthuis krijgt veel hulp van buitenaf. Defensie, het Ziekenhuis Oost-Limburg en 51 vrijwilligers springen op verschillende manieren bij.
  [naar artikel]
 38. Al 23 bewoners van Mols woonzorgcentrum overleden na bezoek hulpsint (27/12/2020 - De Standaard)
  Een corona-uitbraak die volgde op een bezoek van een hulpsint in woonzorgcentrum Hemelrijck in Mol heeft al aan 23 bewoners het leven gekost. Dat bevestigt de burgemeester. In totaal raakten 121 bewoners besmet. ‘Woensdag stond de teller nog op vier’, zegt burgemeester Wim Caeyers (CD&V).
  [naar artikel]
 39. Corona-uitbraak in woonzorgcentrum Vinkenhof Houthalen: twintig bewoners besmet (24/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  In woonzorgcentrum Vinkenhof in Houthalen zijn twintig van de 114 bewoners besmet met Covid-19. Dat maakte Zorg Houthalen-Helchteren bekend. De bewoners zijn in één geïsoleerde afdeling ondergebracht. Het is nog even bang afwachten op de resultaten van nog meer testen op personeel en andere bewoners.
  [naar artikel]
 40. In Antwerpen test amper 10 procent van de ouderen in rusthuizen positief op corona: “Onze aanpak werkt” (29/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De snelle lockdown van de Antwerpse woon-zorgcentra werpt zijn vruchten af. Dat blijkt uit de recente cijfers over besmettingen bij de bewoners en het personeel. Zo is 10 procent van de bewoners en 7 à 8 procent van het personeel besmet met corona. Dat is onder het Vlaamse gemiddelde en beter dan vorige week.
  [naar artikel]
 41. Noordrijn-Westfalen kondigt nieuwe lockdown aan (23/06/2020 - De Tijd)
  11:52 De premier van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, Armin Laschet, plaatst het district Gütersloh opnieuw in lockdown. Met de maatregel hoopt hij de corona-uitbraak in de vleesfabriek Tönnies in t...
  [naar artikel]
 42. ‘Telewerk nog altijd helft populairder dan voor corona-uitbraak’ (12/10/2020 - Express)
  Meer dan vier op de tien werkende Belgen mogen op dit moment nog thuiswerken van hun werkgever. Dat is ruim... The post ‘Telewerk nog altijd helft populairder dan voor corona-uitbraak’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 43. Vluchtelingen op Griekse eilanden voelen zich als ratten in de val door aangescherpte maatregelen (22/03/2020 - De Morgen)
  De tienduizenden vluchtelingen op de Griekse eilanden zijn doodsbang voor een corona-uitbraak, nu zij door aangescherpte overheidsmaatregelen de opvangkampen niet meer mogen verlaten.
  [naar artikel]
 44. Corona-uitbraak in woonzorgcentrum van Houthulst (16/01/2021 - De Standaard)
  Twee derde van de bewoners van wzc De Groene Verte in Merkem (Houthulst) is besmet met corona. Ook elders in de gemeente werd de afgelopen week een opvallende stijging vastgesteld. Het is nog niet duidelijk of het om de Britse variant van het virus gaat. Uit voorzorg besloot de burgemeester om het verenigingsleven stil te leggen.
  [naar artikel]
 45. Corona-topman maakt alle bewoners van zijn geboortedorp in een klap miljonair (25/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Antonino Fernandez, een van de bezielers achter het Mexicaanse biermerk Corona, heeft in een klap alle bewoners van een Spaans dorp tot miljonair gebombardeerd. Fernandez overleed enkele maanden geleden en nam in zijn testament op dat niet enkel zijn familieleden, maar ook alle bewoners van zijn geboortedorp Cerezales del Condado mogen delen in miljoenenkoek.
  [naar artikel]
 46. Corona-topman maakt alle bewoners van zijn geboortedorp in een klap miljonair (25/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Antonino Fernandez, een van de bezielers achter het Mexicaanse biermerk Corona, heeft in een klap alle bewoners van een Spaans dorp tot miljonair gebombardeerd. Fernandez overleed enkele maanden geleden en nam in zijn testament op dat niet enkel zijn familieleden, maar ook alle bewoners van zijn geboortedorp Cerezales del Condado mogen delen in miljoenenkoek.
  [naar artikel]
 47. Locked up in lockdown (10/08/2020 - Apache)
  Maart 2020. Corona legt België plat. Iedereen moet binnen blijven. Deur dicht, uurtje per dag buiten. Een verhaal dat de bewoners in de gevangenis van Merksplas bekend in de oren klinkt. Een portret van drie gevangenen, die de coronacrisis op een volkomen andere manier beleven dan de rest van de wereld. Bezoek ontvangen mogen ze niet
  [naar artikel]
 48. BIZAR. Daarom gaat Antarctica ook zonder besmettingen in lockdown (14/05/2020 - Metro)
  Antarctica is het enige continent waar het coronavirus zich nog niet heeft verspreid. Of een lockdown dan niet echt nodig is? Daar denken de wetenschappers in de poolstations anders over. Een uitbraak kan namelijk dramatische gevolgen hebben. Iedereen die naar Antarctica komt, moet veertien dagen in quarantaine. Wie corona-symptomen krijgt, moet net zoals iedereen die contact met hen had meteen in isolatie. Zo beschrijft arts Pradeep Tomar, die een jaar lang in de Indiase Bharati-basis op de Zuidpool verblijft, de lockdown aan de BBC. “Een geval van COVID-19 kan hier desastreus zijn.” “Onvoorstelbaar” Een uitbraak van het coronavirus zou een poolstation als de Bharati-basis volledig ontregelen. De 23 bewoners kunnen namelijk nergens heen. Zo kan een evacuatie afhankelijk van de weersomstandigheden dagen duren. Verder zijn de medische middelen in het station beperkt en is er een groot risico op verspreiding. In normale tijden komen bewoners van andere zuidpoolbasissen op bezoek voor nationale feestdagen en wisselen ze af en toe materiaal uit. Maar dat alles is begin maart stopgezet. Tomar zegt zich niet goed te kunnen voorstellen wat er in de rest van de wereld gaande is. “Het is voor mij onvoorstelbaar dat de hele wereld met mondkapjes rondloopt.” Lees ook: BIZAR. Britse politie onderzoekt dodelijk spuwaanval Het bericht BIZAR. Daarom gaat Antarctica ook zonder besmettingen in lockdown verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.