Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 January 2021
07:41 uur

Samensmelting Minderhedenforum en Join.Vlaanderen oogst kritiek

Apache

13/01/2021 - 17:16

Na felle discussies en een procedure voor de Raad van State smelten het Minderhedenforum en Join.Vlaanderen vanaf januari 2022 uiteindelijk samen. De werkwijze van Vlaams minister Bart Somers (Open Vld) oogst veel kritiek bij het middenveld en de oppositie. Er wordt gevreesd voor de onafhankelijkheid van de nieuwe organisatie. Join.Vlaanderen en het Minderhedenforum zullen samen


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Join.Vlaanderen pareert kritiek en wil samenwerken met Minderhedenforum (18/11/2020 - Knack)
  Join.Vlaanderen noemt de kritiek die de organisatie de voorbije week gekregen heeft 'ongegrond'. De organisatie is geschrokken van de 'bagger' en de 'persoonlijke aanvallen en bedreigingen', maar blijft wel bereid om samen te werken met het Minderhedenforum.
  [naar artikel]
 2. Minderhedenforum en Joint.Vlaanderen slaan handen in elkaar (07/01/2021 - VRT NWS)
  Join.Vlaanderen en het Minderhedenforum smelten tegen het einde van het jaar samen tot de nieuwe partner voor het Vlaamse integratiebeleid. Daarmee is er na weken van overleg een oplossing gekomen nadat de integratiesector veel kritiek had op de keuze van Vlaams minister Somers (Open VLD) voor Join.Vlaanderen.
  [naar artikel]
 3. Somers oogst storm met vervanging Minderhedenforum (10/11/2020 - De Standaard)
  De vzw Join.Vlaanderen, met daarachter onder meer Wouter Van Bellingen (vzw Integratiepact), neemt de plaats in van het Minderhedenforum.
  [naar artikel]
 4. Minister Somers wil Join.Vlaanderen en Minderhedenforum laten samenwerken (11/11/2020 - De Standaard)
  Na kritiek op zijn beslissing om het Minderhedenforum te vervangen door de vzw Join.Vlaanderen als de Vlaamse participatieorganisatie, heeft Vlaams minister van Gelijke Kansen Bart Somers (Open VLD) vandaag overlegd met de bestuurders van beide organisaties. Om de commotie te counteren wil hij een samenwerking op poten te zetten.
  [naar artikel]
 5. Vlaamse regering schuift Minderhedenforum aan de kant en kiest voor Join.Vlaanderen (10/11/2020 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld) gaat in zee met Join.Vlaanderen als nieuwe participatieorganisatie. De netwerkorganisatie vervangt het Minderhedenforum. "Meer mensen van buitenlandse afkomst zullen zich effectief vertegenwoordigd voelen", zegt Somers. Vanuit de oppositie komt er veel kritiek op de beslissing.
  [naar artikel]
 6. Somers kiest Join.Vlaanderen als opvolger van Minderhedenforum (10/11/2020 - De Morgen)
  Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld) gaat in zee met Join.Vlaanderen als nieuwe participatieorganisatie. Dat heeft hij aangekondigd in een persbericht. De netwerkorganisatie vervangt het Minderhedenforum.
  [naar artikel]
 7. Somers kiest Join.Vlaanderen als opvolger van Minderhedenforum (09/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld) gaat in zee met Join.Vlaanderen als nieuwe participatieorganisatie. Dat heeft hij maandag aangekondigd in een persbericht. De netwerkorganisatie vervangt het Minderhedenforum.
  [naar artikel]
 8. Somers neemt gas terug: “Minderhedenforum en Join.Vlaanderen zouden moeten samenwerken” (12/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Samenwerken Bart Somers (Open VLD) neemt wat gas terug. Op zijn beslissing om het Minderhedenforum in te ruilen voor Join.Vlaanderen, een nieuwe speler op integratievlak, kwam veel kritiek. Somers betreurt dat en roept de twee organisaties op om de handen in elkaar te slaan.
  [naar artikel]
 9. Minister Somers kiest Join.Vlaanderen als opvolger van Minderhedenforum (09/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) gaat in zee met Join.Vlaanderen als nieuwe participatieorganisatie. Dat heeft hij maandag aangekondigd in een persbericht. De netwerkorganisatie vervangt het Minderhedenforum.
  [naar artikel]
 10. Minderhedenforum en Join.Vlaanderen bereiken kerstakkoord om samen te smelten (29/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Join.Vlaanderen en het Minderhedenforum hebben een akkoord bereikt om tegen januari 2022 samen te smelten tot een nieuwe organisatie. Er ligt extra geld klaar. Dat schrijft De Standaard dinsdag.
  [naar artikel]
 11. Bart Somers wil dat Join.Vlaanderen en Minderhedenforum hun krachten bundelen (11/11/2020 - De Morgen)
  Vlaams minister van Samenleven Bart Somers heeft met de bestuurders van Join.Vlaanderen en het Minderhedenforum vergaderd. De minister betreurt de commotie en het feit dat men dreigt te vervallen in onnodige tegenstellingen. Hij doet een oproep aan beide partijen om de krachten te bundelen.
  [naar artikel]
 12. Bart Somers wil dat Join.Vlaanderen en Minderhedenforum hun krachten bundelen (11/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld) heeft woensdag met de bestuurders van Join.Vlaanderen en het Minderhedenforum vergaderd. De minister betreurt de commotie en het feit dat men dreigt te vervallen in onnodige tegenstellingen. Hij doet een oproep aan beide partijen om de krachten te bundelen.
  [naar artikel]
 13. Minderhedenforum wordt dan toch niet opzijgezet, maar moet samenwerken: "Organisaties vullen elkaar aan" (12/11/2020 - VRT NWS)
  Maandagavond maakte Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) zelf bekend dat het gloednieuwe Join.Vlaanderen het Minderhedenforum zou vervangen als Vlaamse participatieorganisatie. Daar komt hij nu op terug. Somers wil dat beide organisaties gaan samenwerken. "Ze moeten beiden de volwassenheid hebben om niet de eigen organisatie voor ogen te hebben maar wel de doelstelling." Volgens Somers vullen het Minderhedenforum en Join.Vlaanderen elkaar aan.
  [naar artikel]
 14. Somers breekt met Minderhedenforum (09/11/2020 - De Tijd)
  21:25 Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) gaat in zee met Join.Vlaanderen als participatieorganisatie voor inburgering. De samenwerking met het Minderhedenforum wordt opgezegd.
  [naar artikel]
 15. Minderhedenforum haalt slag thuis bij Raad van State (25/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Raad van State schorst de keuze van de Vlaamse regering voor Join.Vlaanderen als nieuwe participatieorganisatie. Dat gebeurt na een procedure aangespannen door het Minderhedenforum.
  [naar artikel]
 16. Ophef over organisatie die minderhedenforum moet vervangen: ‘partners’ vallen stuk voor stuk weg (10/11/2020 - De Morgen)
  Er komt veel kritiek op de beslissing van minister van Inburgering Bart Somers (Open Vld) om het Minderhedenforum te vervangen door een nieuwe organisatie als partner in het minderhedenbeleid. Over die nieuwe organisatie, Join.Vlaanderen, is nog weinig bekend, en liefst vijf van de partners waarmee ze uitpakt, vallen uit de lucht.
  [naar artikel]
 17. Christophe Busch over vervanging Minderhedenforum: 'Hier wordt schade opgelopen, zonde voor sector' (10/11/2020 - Knack)
  De beslissing van Vlaams viceminister-president Bart Somers (Open VLD) om het Minderhedenforum links te laten liggen ten voordele van Join.Vlaanderen van Wouter Van Bellingen zorgt voor ophef.
  [naar artikel]
 18. Groen niet te spreken over afschaffing Minderhedenforum (10/11/2020 - Knack)
  Groen is er niet over te spreken dat de Vlaamse regering voortaan in zee gaat met Join.Vlaanderen in plaats van met het Minderhedenforum als participatieorganisatie.
  [naar artikel]
 19. Groen niet te spreken over afschaffing Minderhedenforum (10/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Groen is er niet over te spreken dat de Vlaamse regering voortaan in zee gaat met Join.Vlaanderen in plaats van met het Minderhedenforum als participatieorganisatie. “Organisaties die anders over integratie en racisme denken dan N-VA maakt de Vlaamse regering monddood. Het Minderhedenforum krijgt nu de rekening gepresenteerd omdat ze jaren de luis in de Vlaamse pels was”, reageert Vlaams parlementslid An Moerenhout.
  [naar artikel]
 20. Raad van State schorst keuze voor Join.Vlaanderen (25/11/2020 - De Standaard)
  De Raad van State schorst de keuze van de Vlaamse regering voor Join.Vlaanderen als nieuwe participatieorganisatie. Dat gebeurt na een vordering van het Minderhedenforum.
  [naar artikel]
 21. Bart Somers wees Minderhedenforum ook af wegens banden met CD&V en Groen (18/11/2020 - Knack)
  De partijpolitieke banden van leden van het Minderhedenforum speelden mee in de beslissing van Vlaams minister van Integratie en Inburgering Bart Somers (Open VLD) om de organisatie links te laten liggen ten voordele van Join.Vlaanderen. Dat blijkt uit interne documenten die Knack kon inkijken.
  [naar artikel]
 22. Na felle reacties: Bart Somers vraagt dat Minderhedenforum 'krachten bundelt' met opvolger (11/11/2020 - Knack)
  Vlaams minister Bart Somers van Gelijke Kansen (Open VLD) heeft woensdag met de bestuurders van Join.Vlaanderen en het Minderhedenforum vergaderd. De minister betreurt de commotie. Hij doet een oproep aan beide partijen om de krachten te bundelen.
  [naar artikel]
 23. Groen niet te spreken over afschaffing Minderhedenforum: “Vlaamse regering maakt organisaties die anders denken dan N-VA monddood” (10/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Groen is er niet over te spreken dat de Vlaamse regering voortaan in zee gaat met Join.Vlaanderen in plaats van met het Minderhedenforum als participatieorganisatie. “Organisaties die anders over integratie en racisme denken dan N-VA maakt de Vlaamse regering monddood. Het Minderhedenforum krijgt nu de rekening gepresenteerd omdat ze jaren de luis in de Vlaamse pels was”, reageert Vlaams parlementslid An Moerenhout.
  [naar artikel]
 24. Groen niet te spreken over afschaffing Minderhedenforum: ‘Vlaamse regering maakt organisaties die anders denken dan N-VA monddood’ (10/11/2020 - De Morgen)
  Groen is er niet over te spreken dat de Vlaamse regering voortaan in zee gaat met Join.Vlaanderen in plaats van met het Minderhedenforum als participatieorganisatie. ‘Organisaties die anders over integratie en racisme denken dan N-VA maakt de Vlaamse regering monddood. Het Minderhedenforum krijgt nu de rekening gepresenteerd omdat ze jaren de luis in de Vlaamse pels was’, reageert Vlaams parlementslid An Moerenhout.
  [naar artikel]
 25. Bevriezing selectie laat Somers ruimte om bocht te maken (12/11/2020 - De Standaard)
  Bart Somers (Open VLD) zet de zoektocht naar een participatieorganisatie on hold. Hij wil eerst onderzoeken of en hoe het Minderhedenforum en Join.Vlaanderen kunnen samenwerken.
  [naar artikel]
 26. Minderhedenforum: "Maatregelen in startnota zullen de integratie net bemoeilijken" (13/08/2019 - VRT NWS)
  Het Minderhedenforum, de koepel van etnisch-culturele verenigingen in Vlaanderen en Brussel, heeft scherpe kritiek op de startnota van Bart De Wever. Die nota is de basis voor de gesprekken tussen N-VA, Open VLD en CD&V voor een nieuwe Vlaamse regering. Er staan onder meer nieuwe voorwaarden in voor nieuwkomers. Maar die zullen net een averechts effect hebben op hun integratie volgens het Minderhedenforum.
  [naar artikel]
 27. Somers ruilt Minderheden­forum in voor Join.Vlaanderen (09/11/2020 - De Standaard)
  Begin maart maakte Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) bekend dat de huidige erkenning van het Minderhedenforum niet zomaar verlengd zou worden, omdat de participatie-organisatie toen niet voldeed aan de nieuwe erkenningsvoorwaarden.
  [naar artikel]
 28. Somers ruilt Minderheden­forum in voor Join.Vlaanderen (09/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Begin maart maakte Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld) bekend dat de huidige erkenning van het Minderhedenforum niet zomaar verlengd zou worden, omdat de participatie-organisatie toen niet voldeed aan de nieuwe erkenningsvoorwaarden.
  [naar artikel]
 29. Scherp taalgebruik Geert Bourgeois oogst kritiek (11/07/2016 - De Tijd)
  08:12 'Vlamingen spuwen daarop'. Met één scherpe zin oogst Vlaams minister-president Geert Bourgeos op 11 juli felle kritiek bij oppositie én coalitiepartners.
  [naar artikel]
 30. 'Lelijke' fietsenstalling oogst bakken kritiek: "Het lijkt hier wel het Oostblok" (15/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een stalling voor duizend fietsen op het Stationsplein, die er zo'n tien jaar zal staan, oogst bakken kritiek. Omdat het lelijk is. "Het lijkt
  [naar artikel]
 31. Minderhedenforum vreest voor voortbestaan: 'Homans maakt kritische stemmen monddood' (19/03/2018 - Knack)
  Een nieuw decreet van Vlaams minister Liesbeth Homans zou de autonomie van het Minderhedenforum bedreigen en onder meer het beleid voor woonwagenbewoners in Vlaanderen schrappen.
  [naar artikel]
 32. Ophef over organisatie die Minderhedenforum moet vervangen (10/11/2020 - De Morgen)
  Er komt veel kritiek op de beslissing van minister van Inburgering Bart Somers (Open Vld) om het Minderhedenforum te vervangen door een nieuwe organisatie als partner in het minderhedenbeleid. Over die nieuwe organisatie is nog weinig bekend, en sommige van de partners waarmee ze uitpakt, vallen uit de lucht.
  [naar artikel]
 33. Opmerkelijke passage van dj oogst zowel lof als kritiek op Tomorrowland: “Ganacci houdt iedereen een spiegel voor” (30/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Salvatore Ganacci kroont zich tot meest besproken dj van de veertiende editie van Tomorrowland. Zijn opmerkelijke passage vorige week oogst lof en kritiek. Afgelopen zaterdag was de dj annex clown opnieuw aan zet.
  [naar artikel]
 34. ‘Dit is slecht beleid’: ophef over organisatie die Minderhedenforum moet vervangen (10/11/2020 - De Morgen)
  Er komt veel kritiek op de beslissing van minister van Inburgering Bart Somers (Open Vld) om het Minderhedenforum te vervangen door een nieuwe organisatie als partner in het minderhedenbeleid. Over die nieuwe organisatie is nog weinig bekend, en sommige van de partners waarmee ze uitpakt, vallen uit de lucht.
  [naar artikel]
 35. Minderhedenforum na uitspraken Crevits: "Heeft Vlaanderen dan de slechte migranten gekregen?" (06/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Minderhedenforum reageert "geschrokken" op de oproep van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) naar allochtone ouders om zich
  [naar artikel]
 36. Minderhedenforum wil tweede ‘Pietenpact’ mee ondertekenen (14/11/2016 - De Standaard)
  Het Minderhedenforum zegt bereid te zijn geen pietendebat meer te houden in de aanloop van 6 december, het feest van Sinterklaas. De organisatie zou een tweede ‘Pietenpact’ mee willen ondertekenen. Dat meldt het Minderhedenforum maandagochtend in een persbericht.
  [naar artikel]
 37. Minderhedenforum wil tweede ‘Pietenpact’ mee ondertekenen (14/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Het Minderhedenforum zegt bereid te zijn geen pietendebat meer te houden in de aanloop van 6 december, het feest van Sinterklaas. De organisatie zou een tweede ‘Pietenpact’ mee willen ondertekenen. Dat meldt het Minderhedenforum maandagochtend in een persbericht.
  [naar artikel]
 38. Minderhedenforum bereid een tweede ‘Pietenpact’ te ondertekenen (14/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Het Minderhedenforum zegt bereid te zijn een tweede ‘Pietenpact’ te ondertekenen en geen pietendebat meer te houden in de aanloop van 6 december, het feest van Sinterklaas. Dat meldt het Minderhedenforum maandagochtend in een persbericht.
  [naar artikel]
 39. Minderhedenforum bereid een tweede ‘Pietenpact’ te ondertekenen (14/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het Minderhedenforum zegt bereid te zijn een tweede ‘Pietenpact’ te ondertekenen en geen pietendebat meer te houden in de aanloop van 6 december, het feest van Sinterklaas. Dat meldt het Minderhedenforum maandagochtend in een persbericht.
  [naar artikel]
 40. Homans over Pietenpact: 'Minderhedenforum krijgt geen subsidies om onzin uit te kramen' (14/11/2016 - Knack)
  Het Minderhedenforum zegt bereid te zijn een tweede 'Pietenpact' te ondertekenen en geen pietendebat meer te houden in de aanloop van 6 december, het feest van Sinterklaas. Intusssen krijgt het Minderhedenforum een veeg uit de pan van minister Liesbeth Homans.
  [naar artikel]
 41. Samensmelting erg ongelijke zwarte gaten: aparte ontstaansgeschiedenis en 'boventonen' geven Einstein opnieuw gelijk (08/09/2020 - VRT NWS)
  Sinds zwaartekrachtgolven in 2015 voor het eerst werden waargenomen, zijn er minstens nog een tiental bevestigde bronnen van de golven geïdentificeerd. Het grootste deel daarvan bleken samensmeltingen te zijn van zwarte gaten met vergelijkbare massa's. Verleden jaar werden er echter voor het eerst zwaartekrachtgolven opgevangen van de samensmelting van een groot zwart gat en een kleintje. Het fenomeen bevestigde nog maar eens een voorspelling van de algemene relativiteitstheorie van Albert Einstein, en twee studies proberen nu een verklaring te geven voor het vreemde, ongelijke paar zwarte gaten. De samensmelting zou een 'hiërarchische samensmelting' zijn, waarbij het grote zwarte gat het resultaat is van een eerdere samensmelting of zelfs twee.
  [naar artikel]
 42. Pietenpact 'gaat nog niet ver genoeg' volgens Minderhedenforum (12/11/2016 - Knack)
  Het Minderhedenforum toont zich tevreden met het 'Pietenpact', een intentieverklaring om Sinterklaas te vieren zonder raciale stereotyperingen dat gisteren gelanceerd werd door het Vlaams-Nederlandse huis deBuren. Toch zal het Minderhedenforum het pact niet ondertekenen, omdat het nog niet ver genoeg gaat, zo laat directeur Wouter Van Bellingen weten.
  [naar artikel]
 43. Vlaams regeerakkoord betekent allicht ook einde van Minderhedenforum (30/09/2019 - De Standaard)
  Het heeft er alle schijn van dat het Minderhedenforum ophoudt te bestaan. Er komt wel een nieuw expertisecentrum rond mensen met een buitenlandse herkomst.
  [naar artikel]
 44. Eigen partij uit kritiek op Trump (19/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De manier waarop Trump omgaat met de pers, oogst heel wat kritiek, en nu ook uit Republikeinse hoek. Republikeins senator John McCain zegt dat
  [naar artikel]
 45. Van Chiro tot Minderhedenforum: Middenveldorganisaties ongerust over Vlaamse integratienota (04/09/2019 - VRT NWS)
  78 middenveldorganisaties hebben hun ongerustheid geuit over de voorstellen rond integratiebeleid in de startnota van N-VA. Ze hebben daarover een open brief geschreven, schrijft De Morgen. Het gaat om organisaties als Chirojeugd Vlaanderen, holebivereniging çavaria en het Minderhedenforum. De startnota suggereert onder meer om die laatste organisatie af te schaffen. "Wie het gelijkekansen- en integratiemiddenveld wil afbreken handelt niet in het algemeen belang", klinkt het.
  [naar artikel]
 46. Minderhedenforum moet pad naar Integratiepact in 2017 effenen (13/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Minderhedenforum krijgt van minister van Inburgering en Integratie Liesbeth Homans (N-VA) de opdracht het Integratiepact uit te werken. Met
  [naar artikel]
 47. Coene oogst kritiek (29/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 48. Van Bellingen aan hoofd Minderhedenforum (11/04/2019 - De Morgen)
  Wouter Van Bellingen, Vlaanderens eerste zwarte schepen, volgt Naima Charkaoui op als directeur van het Minderhedenforum. Hiervoor stapt hij uit de gemeenteraad van Sint-Niklaas.
  [naar artikel]
 49. ‘Homans wil Minderhedenforum afbouwen’ (19/03/2018 - De Standaard)
  De directeur van het Minderhedenforum vreest een stuk autonomie te verliezen door geplande decretale wijzigingen van minister Liesbeth Homans (N-VA). Zo blijkt uit een gelekte mail.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.