Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

27 January 2021
02:33 uur

Het Maasland kent nu zijn twee vaccinatiecentra: de Borg in Neeroeteren en de JLG-site in Maasmechelen

VRT NWS

13/01/2021 - 17:17

Voor het Maasland zijn nu ook de twee vaccinatiecentra bekend: voor de noordelijke gemeenten is dat sporthal De Borg in Neeroeteren, dat was al eerder duidelijk, voor de zuidelijke de JLG-site in Maasmechelen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kinrooienaren naar De Borg Neeroeteren voor vaccinatie (11/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Sporthal De Borg in Neeroeteren wordt het vaccinatiecentrum voor de inwoners van Kinrooi.
  [naar artikel]
 2. IN KAART: Van Deinze tot Neeroeteren, op deze locaties komen al zeker vaccinatiecentra (11/01/2021 - VRT NWS)
  Meer en meer steden en gemeenten hebben beslist waar de vaccinatiecentra op hun grondgebied komen. Tegen begin maart moeten die vaccinatiecentra overal klaar zijn, want vanaf dan begint de collectieve inenting van 65-plussers en 45-plussers met onderliggende gezondheidsproblemen.
  [naar artikel]
 3. Extra controles op hangjongeren rond Chirolokalen in Neeroeteren<BR /> (20/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op vraag van de Chiroleiding van Neeroeteren gaat de politie Maasland meer controles uitvoeren rond de Chirolokalen in de Zandbergerstraat in Neeroeteren. “Maandagavond zagen we er opnieuw jongeren rondhangen. Er werden ook drugs gevonden”, zegt begeleider Patrick Van Horne.
  [naar artikel]
 4. Geseinde persoon gevonden in Neeroeteren (11/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De politie Maasland heeft dinsdag rond 00.15 uur op het Scholtisplein in Neeroeteren een 25-jarige persoon aangetroffen die geseind stond en ook drugs bij had.
  [naar artikel]
 5. Onweer trekt over Maasland: wolkbreuk zet straten blank in Maasmechelen (22/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een hevig onweer trekt momenteel over Maasland en rukt op naar het noorden van de provincie. Na een wolkbreuk in Maasmechelen staat het kruispunt...
  [naar artikel]
 6. Vaccinatiecentra Noord-Limburg zullen online naar personeel zoeken, maar vrezen tekort (19/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nadat vorige week bekend werd gemaakt dat de twee vaccinatiecentra in de Eerstelijnszone Noord-Limburg worden georganiseerd in de Soeverein in Lommel en op de VDAB-site in Peer, komen de praktische voorbereidingen op volle snelheid.
  [naar artikel]
 7. Minderjarigen uit Maasland gevat voor overvallen (26/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  De jeugdrechter besliste dinsdag om over te gaan tot de aanhouding van twee minderjarigen uit het Maasland die samen twee overvallen pleegden. De feiten vonden vrijdag en maandag plaats in respectievelijk Dilsen-Stokkem en Maasmechelen. Het duo werd naar een gesloten instelling overgebracht.
  [naar artikel]
 8. Zwaar ongeval in Neeroeteren eist tweede dode (04/08/2019 - De Standaard)
  Het zware verkeersongeval van zaterdagavond op de Kinrooiersteenweg in Neeroeteren bij Maaseik heeft een tweede dode geëist. Dat maakte politie Maasland zondag bekend. Zaterdag rond 18.45 uur belandde een personenwagen met twee inzittenden op de N757 tegen een boom. De vrouwelijke passagier uit Nederland overleed ter plaatse. De bestuurder bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
  [naar artikel]
 9. Eerste Limburgse vaccinatiecentrum bekend: “Voor alle inwoners binnen straal van 10 km” (11/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Eerstelijnszone Maasland heeft een eerste locatie voor een vaccinatiecentrum bekend gemaakt. Vanaf 15 februari zullen de inwoners van Dilsen-Stokkem, Maaseik en Kinrooi gevaccineerd worden in Sporthal de Borg in Neeroeteren (Maaseik).
  [naar artikel]
 10. Ongeval met motorfiets in Neeroeteren (07/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een motorfietser is dinsdagavond gewond geraakt bij een ongeval op het Scholtisplein in het centrum van Neeroeteren. Het liep mis ter hoogte van het kruispunt van de Sint-Lambertuskerkstraat rond 18 uur. De ambulanciers verleende de eerste hulp aan de slachtoffers. De politie Maasland deed de vaststellingen.
  [naar artikel]
 11. Sp.a Maasland voert actie voor beter openbaar vervoer (28/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Sp.a Maasland heeft in Maasmechelen actie gevoerd voor een beter en betaalbaar openbaar vervoer in het Maasland. De partij zette een ludieke actie op poten omdat ze vindt dat het gebrek aan openbaar vervoer de inwoners van het Maasland isoleert van de rest van de provincie en van Vlaanderen.
  [naar artikel]
 12. Mislukte plofkraak Neeroeteren wellicht gelinkt aan schietpartij Maasmechelen (14/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De schietpartij dinsdagochtend in Maasmechelen heeft wellicht te maken met de mislukte plofkraak op een bankkantoor eerder in Neeroeteren.
  [naar artikel]
 13. Louis Bollen, de snelste coiffeur van het Maasland, stopt ermee na 58 jaar. (28/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op de grens van Rekem en Neerharen woont Lewieke Bollen, de snelste kapper van het Maasland volgens zijn klanten, met zijn echtgenote Mia Meyers. Na 58 jaar zijn vak met liefde te hebben uitgeoefend, borg hij onlangs schaar en scheerborstel voorgoed op.
  [naar artikel]
 14. Onderzoek naar autobrand in Neeroeteren (05/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie Maasland onderzocht vrijdag een autobrand in Neeroeteren. In de Kraanveldstraat ging in de vroege ochtend een Ford volledig in vlammen op. De oorzaak was onbekend en een speurder kwam met een branddetectiehond ter plaatse om naar sporen te zoeken.
  [naar artikel]
 15. Be-Mine in Beringen en gebouw van leger in Leopoldsburg worden vaccinatiecentra (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De burgemeesters van Ham, Leopoldsburg, Tessenderlo en Beringen hebben beslist dat er in hun eerstelijnszone twee vaccinatiecentra komen: op de site van be-Mine in Beringen en in een gebouw van het leger in Leopoldsburg.
  [naar artikel]
 16. Belgische festivalexpert bouwt mee aan Duitse vaccinatiecentra (02/12/2020 - De Tijd)
  15:53 PRG, de wereldleider in technische ondersteuning van evenementen, levert verlichting, schermen en netwerken voor twee vaccinatiecentra in Berlijn.
  [naar artikel]
 17. Twee mislukte overvallen op zeven uur tijd in het Maasland (19/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Maasmechelen en Lanaken zijn afgelopen nacht en deze ochtend vroeg twee overvallen gepleegd. In beide gevallen was er geen buit.
  [naar artikel]
 18. Tien vaccinatiecentra in Brussel, 54 in Wallonië (14/01/2021 - De Standaard)
  Het Brussels Gewest opent tien vaccinatiecentra die goed zijn voor een maandelijkse capaciteit van 375.000 vaccins. Wallonië gaat 54 vaccinatiecentra inrichten om vanaf maart op grotere schaal mensen in te enten met een coronavaccin.
  [naar artikel]
 19. Vaccinatiecentrum voor Maasmechelen en Lanaken in bedrijfshallen JLG (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De leegstaande bedrijfshallen van voormalig hoogtewerkersbedrijf JLG in Maasmechelen gaan dienst doen als het tweede vaccinatiecentrum in het Maasland. Dat is woensdag bekend gemaakt. Zowel de inwoners van Maasmechelen als van Lanaken kunnen er terecht voor hun vaccin.
  [naar artikel]
 20. GO! onderwijs in hoger beroep tegen beslissing over levensbeschouwelijke kentekens (02/03/2018 - Metro)
  De Raad van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap sluit zich aan bij de beslissing van GO! scholengroep Maasland om in hoger beroep te gaan tegen de beslissing van de rechtbank van Tongeren rond het dragen van levensbeschouwelijke kentekens in twee van zijn scholen in Maasmechelen. Dat meldt GO! vandaag. De rechtbank in Tongeren besliste op 23 februari dat meisjes van het Atheneum Maasland en de Nikola Tesla middenschool in Maasmechelen hun hoofddoek toch mogen dragen, hoewel dat volgens het schoolreglement niet toegestaan is. De school heeft niet duidelijk aangetoond dat er een gevaar is op segregatie, bekeringsdwang of andere probleemsituaties in de scholen, luidde het. bron: Belga
  [naar artikel]
 21. Bijna 180 snelheidsboetes in twee dagen in Dilsen (07/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Politie Maasland heeft woensdag tussen 15 en 16 uur snelheidscontroles gehouden op de Steenweg naar Neeroeteren in Dilsen. Van de 648 gecontroleerden waren er 47 in overtreding. Dat is ruim 7 procent. Een van hen reed 98 km/u.
  [naar artikel]
 22. Mogelijke Poolse inbrekers ingerekend (26/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De politiediensten van de zones Maasland, Lanaken-Maasmechelen en MidLim konden woensdag rond 11.30 uur op de Bilzerweg in As een auto onderscheppen met daarin drie Poolse inbrekers die mogelijk in aanmerking komen voor diverse woninginbraken in het Maasland en omringende gemeenten.
  [naar artikel]
 23. Mijn Pop-up Maasland (19/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Tieners uit Dilsen-Stokken, Lanaken en Maasmechelen strijden voor de titel Mijn pop-up Maasland. Iedere groep stelde een menu samen voor een jury bestaande uit de burgemeester en schepen van jeugd van iedere gemeente.
  [naar artikel]
 24. Politie moet weeral feestje in loungebar in Maasmechelen stilleggen (25/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  De lokale politie van de zone Lanaken-Maasmechelen (LaMa) heeft met bijstand van collega’s van de zone Maasland zondagochtend een feestje moeten stilleggen in een shisha- en loungebar langs de Boudewijnlaan in Maasmechelen.
  [naar artikel]
 25. Onweer trekt over Limburg: wolkbreuk zet straten blank in Maasmechelen, noodnummer voor hele land geactiveerd (22/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een hevig onweer is vanmiddag over het Maasland getrokken. In Maasmechelen veroorzaakte een wolkbreuk heel wat wateroverlast.
  [naar artikel]
 26. Acht jongeren krijgen coronaboete in Neeroeteren (29/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De politie Maasland kreeg zaterdag rond 19 uur meldingen van een verplaatste fietsrek in de Spilstraat in Neeroeteren. Ze troffen niemand van de verdachten aan, maar bleven in de buurt patrouilleren. Zo hoorden ze meermaals vuurwerk en na een korte actie konden ze acht jongeren lokaliseren en controleren. Langs het kanaal vinden de agenten resten van vuurwerk en stootten ze op acht jongeren. Die kregen coronaboetes.
  [naar artikel]
 27. Opleiding natuurgids Maasland uit de startblokken (05/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  20 natuurliefhebbers zijn gestart met de opleiding natuurgids in Dilsen-Stokkem. Deze cursus is een organisatie van Natuurpunt CVN en de Werkgroep Limburgse Natuurgidsen. Dankzij de lokale medewerking van Natuurpunt Maasland Noord, Natuurpunt Maasmechelen, Limburgs Landschap, RivierPark Maasvallei en Maascentrum De Wissen worden de cursisten ondergedompeld in de pareltjes van de Maasstreek!
  [naar artikel]
 28. Twee achttienjarigen in de cel voor inbraak in onderwijsinstelling in Maasmechelen (01/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De lokale politie van de zone Lanaken-Maasmechelen (LaMa) heeft twee achttienjarige jongemannen uit Dilsen-Stokkem en Maasmechelen gearresteerd op verdenking van een diefstal met braak in een onderwijsinstelling in Maasmechelen.
  [naar artikel]
 29. Arbeider klem tussen transportband bij Kringwinkel Maasland (27/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Kringwinkel Maasland in Dilsen-Stokkem is een werknemer maandagnamiddag klem komen te zitten tussen de transportband. Brandweer Maasmechelen heeft het slachtoffer bevrijd. De man is met verwondingen aan de hand naar het ziekenhuis gebracht.
  [naar artikel]
 30. Twee keer bloemen gestolen (04/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op de Grotlaan in Neeroeteren is dinsdag de diefstal van twee grote zuilen met bloempotten vastgesteld. Ook op de Steenweg naar Neeroeteren in Elen werden twee gietijzeren bloembakken gestolen.
  [naar artikel]
 31. Dievenbende breekt zes BMW’s open in Neeroeteren (02/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij de politie Maasland kregen ze zondag in totaal vier meldingen binnen van opengebroken BMW’s. Zes wagens werden leeggehaald.
  [naar artikel]
 32. Twee vaccinatiecentra in Pajottenland en één in Sportloods in Asse (15/01/2021 - VRT NWS)
  In het Pajottenland komen er twee vaccinatiecentra, in sportcentrum Koornmolen in Gooik en het bedrijfsgebouw van NV Royer in Dilbeek. De inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk kunnen dan weer terecht in de Sportloods in Asse.
  [naar artikel]
 33. Wel tips over aangereden wijkagente, maar geen doorbraak (04/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie Maasland en Lanaken-Maasmechelen hebben inmiddels al meerdere tips ontvangen over de aangereden wijkagente in Maasmechelen.
  [naar artikel]
 34. Dodelijk ongeval Neeroeteren: twintiger om het leven gekomen (14/07/2019 - Metro)
  Bij het zware verkeersongeval zondagnamiddag in Neeroeteren (Maaseik) is een twintiger uit Neeroeteren om het leven gekomen. Door de aanrijding was de N757, de verbindingsweg tussen Neeroeteren en Kinrooi, een tijdlang in beide richtingen versperd. Rond 16.15 uur knalde de jonge man met zijn wagen om een onbekende reden tegen een boom. Na de klap tegen de boom vloog het voertuig in de gracht. De brandweerpost Maaseik kwam ter plaatse om de bestuurder uit het wrak te bevrijden. Het slachtoffer van ongeveer 23 jaar oud woonde in Neeroeteren zelf. De klap tegen de boom moet enorm zijn geweest, want het voertuig brak in twee stukken. bron: Belga Het bericht Dodelijk ongeval Neeroeteren: twintiger om het leven gekomen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Twee kinderen gewond na ongeval in Neeroeteren (12/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Drie voertuigen zijn woensdagavond rond 18 uur betrokken geraakt bij een ongeval op de Voorshoventerweg in Neeroeteren (Maaseik).
  [naar artikel]
 36. Nu ook wolf gespot in Maasmechelen (18/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ter hoogte van de Decathlon in Maasmechelen is maandagochtend een wolf gespot. Het is niet de eerste keer dat in het Maasland zo’n visuele waarneming wordt gedaan. “Alleen laat de wolf zich tot nu toe niet fotograferen”, zegt Jan Loos.
  [naar artikel]
 37. Aannemer laat al jarenlang spoor van gedupeerden achter in het Maasland (07/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de grensstreek van Maasmechelen is al jarenlang een kleine aannemer actief die zijn klanten achterlaat met onafgewerkte of helemaal niet uitgevoerde renovaties waarvoor hij wel voorschotten of betalingen int. Bij het parket zijn er verschillende klachten wegens oplichting binnengelopen over J.L., een Nederlander uit de grensstreek. De politie Lanaken-Maasmechelen onderzoekt de zaak.
  [naar artikel]
 38. Twee Limburgers in cel na opdoeken wietplantage in Diest (20/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Twee veertigers uit het Maasland zitten sinds dinsdag in de gevangenis nadat in een loods in Diest een industriële wietplantage werd gevonden. Een 40-jarige man uit Maasmechelen werd vrijgelaten onder voorwaarden.
  [naar artikel]
 39. Laatste vaccinatiecentra in Houthalen en Heusden-Zolder, inwoners Halen moet naar Diest (14/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De vaccinatiecentra voor de inwoners van Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Lummen en Halen zijn bekend. De expohal in Kelchterhoef en de feestzaal Watt17 in Heusden-Zolder worden vaccinatiecentra in de eerstelijnszone MidWestLim.
  [naar artikel]
 40. 37-jarige gewond na ongeval in Neeroeteren (22/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op het kruispunt van de Ophovenstraat en de Corner in Neeroeteren zijn maandag rond 23.30 uur twee voertuigen gebotst. Een bestuurder (37) raakte gewond en blies positief.
  [naar artikel]
 41. Twee buitenbrandjes in Maasland: brandfase geel blijft gelden (17/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de nacht van dinsdag op woensdag zijn bij de hulpdiensten twee buitenbranden in het Maasland binnengekomen. De eerste melding was rond 23.15 uur vanuit de Heirstraat in Opgrimbie. Toen de brandweer arriveerde, hadden omstaanders het vuurtje al geblust. Ruim twee uur later - rond 1.45 uur - werd op de Kiezelweg in Veldwezelt een twee brandje opgemerkt. Ook hier was het vuur snel geblust.
  [naar artikel]
 42. Vijf gewonden bij botsing in Neeroeteren (23/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Twee wagens waren zondag rond 15 uur betrokken bij een botsing op het kruispunt van de Dennenstraat met de Verbindingsstraat in Neeroeteren. Bij de aanrijding belandde een van de twee voertuigen op zijn zijde. Vijf inzittenden moesten naar het ziekenhuis. Ze raakten allen lichtgewond.
  [naar artikel]
 43. Vier locaties voor vaccinatiecentra in Zuid-Limburg bekend (13/01/2021 - VRT NWS)
  Er zijn nog vier nieuwe locaties voor vaccinatiecentra bekend, allemaal in Zuid-Limburg. De vaccinatiecentra komen in Sint-Truiden, Borgloon, Bilzen en Tongeren.
  [naar artikel]
 44. Vlaamse vaccinatiecentra moeten op 15 februari klaar staan (08/01/2021 - De Standaard)
  Op 1 februari moeten alle locaties van de 120 vaccinatiecentra bekend zijn. Twee weken later moeten ze klaar staan voor het echte werk.
  [naar artikel]
 45. Gewonde bij botsing op brug in Neeroeteren (05/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Twee auto’s zijn donderdag rond 11.15 uur betrokken geraakt bij een ongeval op de Dijkweg in Neeroeteren. Een 19-jarige bestuurder uit Oudsbergen raakte lichtgewond. Hij werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.
  [naar artikel]
 46. Politie waarschuwt baasjes voor gevaarlijk gif in omgeving kanaal (06/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De politie Maasland roept eigenaars van huisdieren, en dan vooral van honden, op om extra waakzaam te zijn in de kanaalzone. In Neeroeteren werd al aangifte gedaan van twee vergiftigde terriërs. “Tien minuten na de wandeling ging het van kwaad naar erger met onze hondjes”, vertellen Guido Franssen en Ingrid Vanden Bossche. “Gelukkig zullen ze het halen.”
  [naar artikel]
 47. 430 eventbedrijven staan klaar voor bouw vaccinatiecentra (12/01/2021 - De Tijd)
  20:21 Steden en gemeenten kijken naar bedrijven uit de evenementensector om zo snel mogelijk vaccinatiecentra uit de grond te stampen.
  [naar artikel]
 48. Bijna 2.000 cannabisplanten gevonden in Maasmechelen, zestiger in cel (31/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De twee cannabisplantages die woensdag zijn opgerold door de politie Lanaken-Maasmechelen, telden samen 1.900 planten. Een 62-jarige man uit Maasmechelen is naar de gevangenis gebracht.
  [naar artikel]
 49. Dode bij verkeersongeval in Neeroeteren (14/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Bij een verkeersongeval in Neeroeteren bij Maaseik is zondagnamiddag rond 16.15 uur een automobilist om het leven gekomen. Door de aanrijding is de Kinrooiersteenweg, de N757 tussen Neeroeteren en Kinrooi, afgesloten voor het verkeer.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.