Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

27 January 2021
01:45 uur

Ontdek muzikaal talent op Eurosonic gratis én vanuit je zetel, Noémie Wolfs: "Digitaal, dus toegankelijker" 

VRT NWS

13/01/2021 - 17:49

Vanaf vanavond kan je 4 avonden lang Europees opkomend muzikaal talent gratis en vanuit je zetel ontdekken. De 35e editie van het showcasefestival Eurosonic/Noorderslag gaat -door corona- volledig digitaal. Noémie Wolfs, Chibi Ichigo, Meskerem Mees, Slow Crush, High Hi, Lous and the Yakuza, David Numwami, YellowStraps en Under the Reefs Orchestra vertegenwoordigen ons land. Volgens Wolfs is het voordeel van deze editie dat ze voor iedereen toegankelijk is: "We kunnen nu de hele wereld bereiken."


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Noémie Wolfs mag optreden op het grote online muziekfestival (24/04/2020 - VRT NWS)
  Dit weekend is er een groot online muziekfestival met verschillende artiesten zoals Absynthe Minded, Sioen en de Scherpenheuvelse Noémie Wolfs. Een initiatief van "Artists Unlimited", een platform waarbij meerdere artiesten zich aangesloten hebben. Nu de festivals overal geschrapt zijn, willen ze met online concerten toch nog wat centen verdienen.
  [naar artikel]
 2. Noémie Wolfs: ‘Ik weet niet of ik hard genoeg ben om hierin te blijven werken’ (23/02/2020 - De Morgen)
  Lonely Boy’s Paradise is haar tweede soloalbum nadat ze vijf jaar fungeerde als frontvrouw van Hooverphonic. Maar deze plaat is misschien wel de meest persoonlijke van Noémie Wolfs (31). ‘Ik ben géén feminist.’
  [naar artikel]
 3. Noémie Wolfs vertrekt bij Hooverphonic (07/04/2019 - De Morgen)
  Een donderslag bij heldere hemel: dat was het persbericht dat Hooverphonic gisteren uitstuurde om bekend te maken dat zangeres Noémie Wolfs niet langer deel uitmaakt van de band. Het laatste optreden in de huidige bezetting vindt zondag plaats in het Waalse Colfontaine.
  [naar artikel]
 4. Noémie Wolfs: ‘Ik weet niet of ik hard genoeg ben om in deze industrie te blijven werken’ (23/02/2020 - De Morgen)
  Lonely Boy’s Paradise is haar tweede soloalbum nadat ze vijf jaar fungeerde als frontvrouw van Hooverphonic. Maar deze plaat is misschien wel de meest persoonlijke van Noémie Wolfs (31). ‘Ik ben géén feminist.’
  [naar artikel]
 5. Gezocht: Opglabbeeks muzikaal talent (14/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het succes van Lokale Helden krijgt in 2017 een vervolg. "Muzikaal talent is er zeker aanwezig, daar twijfelen we niet aan", vertellen ze bij de culturele dienst. Lokale Helden is een initiatief van Poppunt en wordt in Vlaanderen door jeugdhuizen, cafés en gemeentebesturen georganiseerd
  [naar artikel]
 6. Wie wordt "De nieuwe lichting 2019"? Ontdek de 9 kanshebbers (11/01/2019 - VRT NWS)
  Radiozender Studio Brussel gaat opnieuw op zoek naar muzikaal talent uit eigen land via "De nieuwe lichting". Uit de bijna 1.000 beginnende artiesten heeft een professionele jury onder leiding van voorzitter Kirsten Lemaire 5 soloartiesten en 4 bands geselecteerd als finalisten. Maak kennis met de mogelijke opvolgers van eerdere "Nieuwe lichting"-winnaars Tamino, SONS en Equal Idiots.
  [naar artikel]
 7. Het motto van zangeres Noémie Wolfs: “Pluk de dag” (22/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Met haar nieuwe, vrolijke hitsingle Wake Me Up zet Noémie Wolfs (32) de lente vrolijk in. In NINA vertelt de zangeres wat haar drijft in het leven.
  [naar artikel]
 8. Noémie Wolfs zingt solo na Hooverphonic: “Was de actrice in film van iemand anders” (21/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  “Ik was actrice in de film van iemand anders”, vertelt Noémie Wolfs over haar voormalige zangcarrière bij Hooverphonic. Nu is de solo-zangeres zélf regisseur en brengt ze haar tweede album Lonely Boy’s Paradise uit. Spoiler alert! Een liefdeslied voor haar lief Simon Casier staat er niet op: “Mijn liefde voor hem is te groot om te verwoorden.”
  [naar artikel]
 9. "Eens ze een micro in haar handen heeft, verandert ze compleet" (15/06/2018 - VRT NWS)
  Ze is nauwelijks 13, maar blies enkele dagen geleden de jury en het publiek van "America’s got talent" omver met haar muzikaal talent. Courtney Hadwin uit County Durham, Engeland, werd daarbij onmiddellijk vergeleken met muzieklegende Janis Joplin. Terwijl ze nochtans op een erg verlegen manier voor haar zangprestatie de jury te woord stond. Maar eens ze "Hard to handle" van Otis Redding aanhief, was het hek van de dam. Het leverde haar van jurylid Howie Mandel een druk op de 'golden buzzer' op, waardoor ze rechtstreeks naar de liveshows mag. Haar 60-jarige opa Tom Storey zag het vol trots vanuit Groot-Brittannië gebeuren.
  [naar artikel]
 10. Zeker 1.700 "bezoekers" betaalden 10 euro voor online muziekfestival AU! (26/04/2020 - VRT NWS)
  Om 15.30 uur is AU! van start gegaan, dat is het eerste Belgische livestreamfestival. Het muziekcollectief Artists Unlimited had op dat moment 1.650 tickets van 10 euro verkocht. Op de affiche staan onder meer Absynthe Minded, Sioen en Noémie Wolfs. De online uitzending van de concerten gaat door tot 23 uur.
  [naar artikel]
 11. Noémie Wolfs komt met nieuwe plaat: “Als ze me ooit vragen wil ik ook wel naar Songfestival” (20/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Noémie Wolfs (32), de voormalige zangeres van Hooverphonic, komt met een nieuwe plaat. Het album heet ‘Lonely boy’s paradise’. Ze maakte die samen...
  [naar artikel]
 12. Lous and the Yakuza wint Music Moves Europe Talent Award: "Muziek heeft mijn leven gered" (15/01/2021 - VRT NWS)
  Zangeres Lous and the Yakuza uit Brussel is bekroond met een Music Moves Europe Talent Award. De 8 laureaten zijn vanavond bekendgemaakt tijdens een online show. De Music Moves Europe Talent Awards geven opkomende Europese artiesten die volgens hen een mooie internationale carrière tegemoet gaan een duwtje in de rug. De prijzen zijn uitgereikt tijdens de voorlaatste dag van het showcasefestival Eurosonic.
  [naar artikel]
 13. Geens: "Justitie moet goedkoper, sneller én digitaal" (25/10/2017 - VRT NWS)
  "Ik vind het belangrijk dat justitie eens droomt en durft loskomen van de belangen van vandaag." Dat zegt minister van Justitie Koen Geens (CD&V) bij de voorstelling van "Court of the Future", zijn toekomstvisie voor justitie. En die justitie van morgen moet volgens hem goedkoper, sneller, toegankelijker én digitaler.
  [naar artikel]
 14. Na dit weekend (met Ronde van Vlaanderen) strengere maatregelen? "Maak geen extra plannen en kijk koers vanuit je zetel" (16/10/2020 - VRT NWS)
  "Alle indicatoren staan op rood, maak geen extra plannen voor het weekend." Viroloog Steven Van Gucht smeekt om de regels dit weekend niet aan onze laars te lappen, zelfs al gaan er maandag waarschijnlijk strengere maatregelen van kracht. "Denk niet: ik profiteer nu het nog kan." Ook aan de wielerfans vraagt het Crisiscentrum om de Ronde van Vlaanderen dit jaar vanuit de zetel te bekijken. "José en Michel zullen je vanop meer dan veilige afstand gezelschap houden."
  [naar artikel]
 15. Drie artiesten over de gevolgen van de geschrapte festivalzomer: van "2020 is om zeep" tot "hopelijk toch kleinere concerten"  (18/04/2020 - VRT NWS)
  Het schrappen van alle grote evenementen tot eind augustus, en dus ook de muziekfestivals, zal nog jaren gevolgen hebben voor de muzieksector. Dat vertellen verschillende artiesten aan VRT NWS. Op de Veiligheidsraad van afgelopen woensdag is beslist dat de zomer van 2020 er een wordt zonder festivals. Maar voor artiesten is de zomer hét seizoen om hun jaar mee goed te maken. Willy Sommers, Noémie Wolfs en Stijn Meuris vertellen ons wat de coronamaatregelen en een festivalloze zomer voor hen betekenen. "Niet enkel voor ons, ook voor onze muzikanten en alle mensen achter de schermen is dit een drama."
  [naar artikel]
 16. Energiebedrijf Engie België zoekt 1.000 nieuwe medewerkers: "Het is een echte 'war for talent'" (07/12/2019 - VRT NWS)
  Bij Engie België staan momenteel liefst 1.000 vacatures open. Het energiebedrijf heeft moeite om die in te vullen en spreekt van een "war for talent" (vrij vertaald: een "gevecht om talent").
  [naar artikel]
 17. Sopraan Noémie Schellens: "Sociale media hoeven niet voor mij. Kom naar een concert, en je weet wie ik ben" (16/05/2018 - De Morgen)
  Is een smartphone een spiegel? Strookt het onlineleven nog met de werkelijkheid? Matthias M.R. Declercq gaat wekelijks face to face, over swipen, liken en liegen. Vandaag: Noémie Schellens, sopraan.
  [naar artikel]
 18. Kijk binnen in het soulfull mid century interieur van Noémie Wolfs (26/10/2017 - De Morgen)
  Voor de serie “Mijn Leven. Mijn Living” kijken we binnen in de interieurs van Belgische creatievelingen. Hoe reflecteert hun ziel in hun interieur? Hoe brengen zijn hun living tot leven? Zangeres Noémie Wolfs is in de ban van Scandinavisch design uit de jaren vijftig en zestig. Haar living is een toonbeeld van kalme mid century klasse. Ze komt er tot rust en werkt er aan haar muziek. Maar als het even kan steekt ze de kaarsjes aan, schenkt ze de coupes vol en ontvangt ze haar vrienden om tot in de late uurtjes samen het leven te vieren. “Ik hou niet van te cleane, te nette interieurs, waarin je haast niet durft te bewegen. Ik wil dat mijn vrienden zich thuis voelen, zich amuseren, en vooral dat ze lang willen blijven hangen.”
  [naar artikel]
 19. "War on talent" breekt los in het onderwijs: school lokt leerkrachten met hospitalisatieverzekering (14/06/2018 - VRT NWS)
  Scholengroep "Dender" in Aalst pakt uit met een opvallend initiatief: vanaf 1 september krijgen de zowat 1.800 leerkrachten een hospitalisatieverzekering bovenop hun loon. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Dergelijk extralegaal voordeel is ongezien in het onderwijs. "De "War on talent" is ook in het onderwijs begonnen", zegt Raymonda Verdyck van de Gemeenschapsonderwijs in "De ochtend".
  [naar artikel]
 20. Neos Bree verrast leden met muzikaal telefoontje (30/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het verenigingsleven ligt plat, ook voor Neos Bree. "Maar we laten onze leden niet los en blijven verbonden, zij het vooral virtueel en digitaal", klinkt het.
  [naar artikel]
 21. De 10 waarheden van Serge Simonart Tom Barman, Noémie Wolfs en Jan Paternoster 'Nu hoef ik niemand meer te plezieren' Het beste voer voor festivalzwijnen volgens Kobe Desramaults (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 22. De aliens van "Baba Yega" geven het beste van zichzelf tijdens "World's got talent" in China (10/05/2019 - VRT NWS)
  De Belgische dans- en muziekgroep "Baba Yega" werd uitgenodigd voor het televisieprogramma "World's got talent" in China. De dansende "buitenaardse wezens" vielen in de smaak bij jury en publiek, maar stootten niet door naar de volgende ronde. 
  [naar artikel]
 23. Evenementenbureau uit Evergem maakt radio voor woonzorgcentra: "We beginnen met 'Dit is de allereerste keer' van Marva" (08/04/2020 - VRT NWS)
  De mannen van evenementenbureau Amusivent hebben even geen werk tijdens deze coronacrisis maar bedachten een muzikaal plan: "We gaan vanaf vandaag rondrijden met een caravan langs verschillende woonzorgcentra en draaien gratis en voor niets nummertjes om iedereen op te vrolijken!", vertelt Tom Van der Vennet.
  [naar artikel]
 24. "Dertigers", "Kemping", "Fargo" en rocker Arno: ontdek hier het voorjaar van Eén en Canvas (12/01/2021 - VRT NWS)
  Dit voorjaar laten Eén en Canvas een hele reeks nieuwe programma's los op de tv-kijkers. Een van de blikvangers op Eén is "De Kemping", waarin zanger Tijs Vanneste met negen jongeren vanuit het niets een camping opstart in de Kempen. Canvas pakt onder meer uit met documentaires over rocker Arno en wijlen journalist Johan Anthierens.
  [naar artikel]
 25. Pidcock kan alles: "Maar ik geniet momenteel het meeste van het veld" (19/09/2017 - Sporza)
  Tom Pidcock, de nieuwe poulain van Sven Nys, heeft ook het WK wielrennen in Bergen zijn onmetelijke talent geëtaleerd. "Iedereen heeft het er hier over", zegt Nys vanuit de VS.
  [naar artikel]
 26. Mysterieuze mannen van Baba Yega winnen "Belgium's got talent" (30/12/2016 - De Redactie)
  De maskers werden niet afgezet, maar ze mochten toch "Belgium's got talent" op hun naam schrijven.
  [naar artikel]
 27. Van Dries Van Noten tot Céline: binnenkijken in de kleerkast van Noémie Wolfs (12/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Modeblogger Paulien Riemis is net als ons nieuwsgierig naar wat er in de kleerkast hangt van interessante mensen en daarom haalt ze die voor de...
  [naar artikel]
 28. De nieuwe Tamino heet Yusuf: "Ik kan letterlijk huilen terwijl ik een beat maak" (24/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Yusuf, dat zou de nieuwe Tamino zijn: een jonge gast met onpeilbaar diepe ogen, dito oeverloos muzikaal talent én een stel jukbeenderen die je niet...
  [naar artikel]
 29. "Gedaan met kleven en krassen": Oostenrijk voert digitaal wegenvignet in (18/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Automobilisten kunnen voor de betaling van de wegentol in Oostenrijk voortaan ook terugvallen op een digitaal vignet. "Vanaf volgend jaar is het
  [naar artikel]
 30. In de zetel of op groot scherm: bij deze cliffhangers van "Thuis" beten fans hun nagels stuk in de seizoensfinale (14/06/2018 - VRT NWS)
  Eén heeft vanavond de seizoensfinale van "Thuis" uitgezonden. Fans hebben die niet alleen in de huiskamer bekeken, op 3 plekken in Vlaanderen deden ze dat ook op groot scherm. Ontdek hier met welke cliffhangers de populaire soap u dit jaar de zomer instuurt.
  [naar artikel]
 31. Weyts wil gratis rijbewijs via school afschaffen: "Niet de bedoeling jongeren naar de auto te leiden" (30/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Jaarlijks behalen zo'n veertigduizend jongeren hun theoretisch rijbewijs gratis vanuit de schoolbanken. Dat moet afgelopen zijn, vindt Vlaams
  [naar artikel]
 32. Dirk Brossé en Jef Neve: 'In ons vak bestaan geen concurrenten' (19/08/2017 - Knack)
  Allebei worden ze zowel geprezen als verguisd omdat ze zakelijk instinct combineren met muzikaal talent. Nu werken Jef Neve en Dirk Brossé samen voor het nieuwe festival Lekker Klassiek. "Wij weten dat er ook een andere kant is."
  [naar artikel]
 33. "1 plus 2 gratis van Albert Heijn voorspelt nieuwe prijzenoorlog" (05/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  "Dit is du jamais vu, dit hebben we nog niet meegemaakt in ons land. Het enige dat nog spectaculairder is, is dat je de producten gratis weggeeft",...
  [naar artikel]
 34. Leuven maakt mondzorg toegankelijker voor mensen in armoede met project "Start smiling" (05/02/2020 - VRT NWS)
  De stad Leuven krijgt van de Vlaamse overheid een subsidie van 100.000 euro voor het project "Start smiling". Dat is een project om mondzorg toegankelijker te maken voor mensen die in armoede leven.
  [naar artikel]
 35. Lokerse Feesten vertrokken voor topweekend (05/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De 42ste editie van de Lokerse Feesten aan de Grote Kaai is vanavond gestart met een optreden van Noémie Wolfs. De organisatie verwacht een
  [naar artikel]
 36. Lokerse Feesten vertrokken voor topweekend (05/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De 42ste editie van de Lokerse Feesten aan de Grote Kaai is vanavond gestart met een optreden van Noémie Wolfs. De organisatie verwacht een
  [naar artikel]
 37. Moeten onze steden en gemeenten (nog) toegankelijker worden voor minder mobiele mensen? (22/09/2018 - VRT NWS)
  Evi Pays woont in Lier en heeft een idee voor haar gemeente. Ze stelt voor op jijkiest.be dat de stad werk maakt van een beleid dat de straten en voetpaden (nog) toegankelijker maakt voor iedereen. "Ook in de rest van het land is er nog veel werk aan de winkel", vindt Evi.
  [naar artikel]
 38. Trump wil "Fox kapotmaken" met eigen digitaal mediakanaal (12/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  President Trump zou van plan zijn een digitaal mediakanaal te beginnen nu nieuwszender Fox News kritischer over hem bericht. “Hij wil Fox kapotmaken, daar is geen twijfel over" zegt een bron met "gedetailleerde kennis van Trumps intenties” tegen nieuwssite Axios.
  [naar artikel]
 39. De Foyer #2: over Arco, de "C" in CD&V en het talent van Ivo Van Hove (15/09/2019 - VRT NWS)
  Iedere week blikken Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete vanuit de foyer van studio 5 terug op de uitzending van "De zevende dag". Dat doen ze met Wouter Dambre, eindredacteur van het programma. In deze podcast bespreken ze samen, fris van de lever, de meest markante momenten uit de afgelopen twee uur.
  [naar artikel]
 40. "SERIOUSLY wie is deze Ed Sheeran 2.0?": Annelies is helemaal ondersteboven van Brusselse straatmuzikant (12/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "SERIOUSLY wie is deze gast?" en waarom is hij nog niet famous ????" Twitteraar Annelies Wolfs is helemaal gek op deze "Ed Sheeran 2.0", die ze zag...
  [naar artikel]
 41. "SERIOUSLY wie is deze Ed Sheeran 2.0?": Annelies helemaal ondersteboven van Brusselse straatmuzikant (12/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "SERIOUSLY wie is deze gast?" en waarom is hij nog niet famous ????" Twitteraar Annelies Wolfs is helemaal gek op deze "Ed Sheeran 2.0", die ze zag...
  [naar artikel]
 42. Politie Antwerpen zoekt muzikaal talent (24/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Koninklijke Muziekkapel van Politiezone Antwerpen zoekt nieuwe muzikanten. De muziekkapel bestaat al meer dan 100 jaar, maar heeft nood aan jong bloed om haar rijke traditie voort te zetten. Omdat ook niet-politiemensen zich kunnen aansluiten bij de muziekkapel, lanceert Politie Antwerpen een campagne om op zoek te gaan naar muzikaal talent.
  [naar artikel]
 43. "Real en Barcelona geïnteresseerd in 16-jarige Belgian Lion" (31/01/2018 - Sporza)
  De 16-jarige Haris Bratanovic is door bondscoach Eddy Casteels opgenomen in de preselectie van de Belgian Lions. Ontdek hier alles was u moet weten over het talent van Falco Gent.
  [naar artikel]
 44. Begrafenisondernemers getroffen door staking Bpost: "Verstuur rouwbrieven digitaal" (08/11/2018 - VRT NWS)
  De staking bij Bpost treft elke klant. Maar als u dezer dagen rouwbrieven moet versturen, is de situatie extra pijnlijk. Begrafenisondernemers raden hun klanten aan om rouwberichten zoveel mogelijk digitaal te versturen. "Het heeft geen zin om brieven te laten drukken. Ze komen toch niet op tijd aan", klinkt het in "De inspecteur" op Radio 2.
  [naar artikel]
 45. Fly (51), de drilinstructeur uit ‘Kamp Waes’: ‘Het programma was eigenlijk nog harder dan op tv’ (03/02/2020 - De Morgen)
  Tot 2 miljoen Vlamingen smulden de voorbije weken op zondagavond in hun luie zetel - "Schat, schuif nog eens een kussentje door" - van de mentale en fysieke beproevingen waarop de Special Forces vijftien brave stervelingen trakteerden. Maar volgens Fly (51), de veelbesproken drilinstructeur van 'Kamp Waes', kunnen de rollen net zo goed omgekeerd. Carrièreswitch als elitesoldaat? Waar een wil is, is een weg. "Ik geloof niet in talent."
  [naar artikel]
 46. "Ik wilde één keer in uniform op tv komen, maar dat draaide anders uit" (05/06/2019 - VRT NWS)
  Geen bombastische dans-act met veel toeters en bellen, geen muzikaal intermezzo met hoge en nog hogere noten, geen opvallende goocheltruc die alleen maar twijfel zaait. Nee, afgelopen zondag kroonde een oorlogsveteraan van 89 zich tot winnaar van het 13e seizoen van "Britain’s got talent". Colin Thackery, die nog in de jaren 50 in de Koreaanse oorlog vocht, verwarmde in uniform dan ook menig hart met zijn liedjes, die hij onder meer opdroeg aan zijn overleden vrouw.
  [naar artikel]
 47. Drempelmeter moet Hasselt toegankelijker maken (15/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De stad Hasselt heeft woensdag de drempelmeter gelanceerd. Dat is een gratis online vragenlijst om organisaties en diensten te helpen zich toegankelijker te maken voor kwetsbare groepen.
  [naar artikel]
 48. Twee van vier zussen Wolfs kampioen (28/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Groot feest zondagavond ten huize Wolfs in Diepenbeek, want met Lotte en Zoë pakten twee van de vier BMX’ende zusjes goud op het BK in Ravels. “Het belangrijkste is dat ze er plezier in hebben”, reageert vader Pedro Wolfs.
  [naar artikel]
 49. De drilinstructeur uit ‘Kamp Waes’: ‘We zijn een softe maatschappij geworden’ (03/02/2020 - De Morgen)
  Tot 2 miljoen Vlamingen smulden de voorbije weken op zondagavond in hun luie zetel - "Schat, schuif nog eens een kussentje door" - van de mentale en fysieke beproevingen waarop de Special Forces vijftien brave stervelingen trakteerden. Maar volgens Fly (51), de veelbesproken drilinstructeur van 'Kamp Waes', kunnen de rollen net zo goed omgekeerd. Carrièreswitch als elitesoldaat? Waar een wil is, is een weg. "Ik geloof niet in talent."
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.