Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

27 January 2021
19:13 uur

‘Uber-chauffeurs zijn geen zelfstandigen’

Express

13/01/2021 - 17:50

De Administratieve Commissie ter regeling van de Arbeidsrelatie (CAR) van de FOD Sociale Zekerheid heeft beslist dat een chauffeur die voor Uber werkt een werknemer is en dus geen zelfstandige. De bal ging in juli 2020 aan het rollen. Toen klopte een Uber-chauffeur aan bij de CAR, een dienst van de FOD Sociale zekerheid die […] The post ‘Uber-chauffeurs zijn geen zelfstandigen’ appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Uber-chauffeurs hebben recht op minimumloon en vakantie (28/10/2016 - De Tijd)
  15:52 Uber-chauffeurs in het VK zijn geen zelfstandigen, maar werknemers. Dat heeft een rechter vrijdag beslist.
  [naar artikel]
 2. Franse Hof van Cassatie bestempelt Uber-chauffeurs als werknemers (04/03/2020 - Express)
  Het Franse Hof van Cassatie, het hoogste rechtsorgaan in Frankrijk, beschouwt de werkrelatie tussen een chauffeur en taxi-app Uber en als een arbeidscontract. Uber blijft er echter bij dat de bestuurders optreden als zelfstandigen. Het Hof verwierp dinsdag het cassatieberoep van Uber en bevestigde zo een eerdere uitspraak in beroep in een zaak aangespannen door […] The post Franse Hof van Cassatie bestempelt Uber-chauffeurs als werknemers appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Genève dreigt Uber te verbieden (01/11/2019 - Metro)
  De Zwitserse stad Genève dreigt Uber te verbieden. Zolang het taxiplatform geen sociale premies betaalt voor zijn chauffeurs, is het niet welkom, melden Zwitserse media. Uber behandelt zijn chauffeurs als zelfstandigen, maar volgens de autoriteiten zijn het werknemers, die ook de rechten hebben die daarbij horen. Uber-chauffeurs worden betaald per rit. Ze worden niet doorbetaald tijdens vakanties of ziekte en ze bouwen geen pensioen op. Maar volgens Genève zijn de chauffeurs niet vrij “om passagiers te kiezen, de prijs te bepalen of de route te kiezen”. Bovendien verwerkt Uber de beoordelingen van passagiers, wat gevolgen heeft voor de perspectieven van chauffeurs. Uber is hun baas. Uber begon eind 2014 in Genève. Het betalen van sociale premies zou met terugwerkende kracht gelden. Zolang Uber niet betaalt, moet het bedrijf zijn activiteiten in Genève staken. Uber heeft vier weken om in beroep te gaan. Als het dat doet, mag het voorlopig blijven rijden, totdat er een definitieve uitspraak is. Andere Zwitserse regio’s volgen mogelijk het voorbeeld van Genève. bron: Belga   Het bericht Genève dreigt Uber te verbieden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Uber-chauffeurs worden geen werknemers (04/11/2020 - De Tijd)
  22:00 Uber moet zijn chauffeurs niet behandelen of betalen als werknemers. Dat oordeelden de kiezers in Californië.
  [naar artikel]
 5. De grijstinten van Uber (04/11/2016 - Apache)
  Vorige week oordeelde een arbeidsrechtbank in Londen dat de chauffeurs van Uber niet als zelfstandigen, maar als werknemers moeten worden beschouwd. Dit betekent dat ze recht hebben op zaken als minimumloon, ziekteverlof, betaalde vakantie en een pensioen.
  [naar artikel]
 6. Uber-chauffeurs stappen naar Raad van State: “Ook de Vlamingen moeten de kans krijgen om de vervoersmogelijkheden te kiezen die zij zelf willen” (29/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Verschillende Uber-chauffeurs en het taxibedrijf zijn naar de Raad van State gestapt tegen twee bepalingen uit het Vlaams Taxidecreet. Dat meldt De Standaard woensdag, en het nieuws wordt bevestigd door Fernando Redondo, de voorzitter van de Association Belge des Chauffeurs Limousine, die 700 Uber-chauffeurs vertegenwoordigt.
  [naar artikel]
 7. Overwinning voor taxisector: Uber is taxibedrijf, chauffeurs kunnen verplicht worden vergunning aan te vragen (20/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Taxi-app Uber is juridisch gezien een transportbedrijf en geen digitale bemiddelingsdienst. Chauffeurs die met het Amerikaanse bedrijf in zee gaan...
  [naar artikel]
 8. Hoe Uber zijn chauffeurs manipuleert (04/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Uber wil dat chauffeurs zo veel mogelijk rond rijden. Het gebruikt psychologische trucs uit videogames om hen zover te krijgen.
  [naar artikel]
 9. Hoe Uber zijn chauffeurs manipuleert (04/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Uber wil dat chauffeurs zo veel mogelijk rond rijden. Het gebruikt psychologische trucs uit videogames om hen zover te krijgen.
  [naar artikel]
 10. Rechter oordeelt: Californische chauffeurs Uber en Lyft zijn werknemers (10/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De chauffeurs van taxi-apps Uber en Lyft in Californië zijn werknemers en geen zelfstandige ondernemers. Dat heeft een rechter in de Amerikaanse...
  [naar artikel]
 11. Uber geeft chauffeurs betere arbeidsvoorwaarden (30/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Taxibedrijf Uber gaat de arbeidsvoorwaarden voor zijn chauffeurs verbeteren. Het bedrijf voert onder meer een wachttijdvergoeding door. Ook wordt...
  [naar artikel]
 12. Uber-chauffeurs hebben recht op minimumloon en betaald verlof in Groot-Brittannië (10/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De arbeidsrechtbank in Londen heeft transportbedrijf Uber verplicht om zijn chauffeurs te behandelen als werknemers en hen dus het minimumloon (7,5...
  [naar artikel]
 13. Wie kan het oneens zijn met een win-win? (24/04/2017 - Apache)
  In een recent artikel in The New York Times kwam het onorthodoxe taxibedrijf Uber onder vuur omdat ze psychologische trucs zouden gebruiken om hun chauffeurs op bepaalde plaatsen en tijdstippen te laten werken. Een firma met eigen werknemers zou hen dat gewoon kunnen opdragen, maar Ubers chauffeurs zijn, zoals welbekend, zelfstandigen, die vrij zijn te kiezen waar en wanneer ze aan de slag gaan.
  [naar artikel]
 14. Uber zwaar in de clinch met Franse chauffeurs (20/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse internettaxibedrijf Uber gaat in Frankrijk een steunfonds van 2 miljoen euro oprichten. Met die aankondiging probeert Uber zijn
  [naar artikel]
 15. Uber-chauffeurs staken twee dagen voor beursgang uit onvrede over loon (08/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De chauffeurs van taxiapp Uber hebben vandaag in verschillende landen tijdelijk hun applicatie gesloten en betogingen gepland tegen de zogenaamde...
  [naar artikel]
 16. Uber en Lyft moeten Californische chauffeurs niet in dienst nemen (05/11/2020 - Express)
  De kiezers in de Amerikaanse staat Californië hebben tijdens een referendum bepaald dat taxiplatformen, zoals Uber en Lyft, hun chauffeurs... The post Uber en Lyft moeten Californische chauffeurs niet in dienst nemen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. Uber gaf zijn Singaporese chauffeurs defecte wagens (04/08/2017 - De Tijd)
  18:08 Na alle tumult van de voorbije maanden, stopt het nog steeds niet voor Uber. Nu raakt er bekend dat het bedrijf chauffeurs in Singapore bewust liet rondrijden in teruggeroepen wagens.
  [naar artikel]
 18. Taxichauffeurs dagen Uber-chauffeurs voor rechter (16/06/2018 - Metro)
  Een twintigtal taxichauffeurs van de Belgische Taxifederatie (Febet) stappen naar de rechter om een verbod te vragen op Uber BV (in Nederland) en een tiental chauffeurs die op het platform werken. Dat bericht L’Echo zaterdag. Ze willen dat de Uber-chauffeurs niet langer in Brussel rondrijden met een licentie voor verhuurwagens met chauffeur, op straffe van een dwangsom van 1 miljoen euro per dag. “Uber en zijn chauffeurs zijn oneerljke concurrentie en schenden de sociale en regionale wetgeving. Je kan moderniseren en een platform oprichten, maar je moet je aan de wet houden”, zeggen Antoine Chomé en Nicholas Ouchinsky, twee advocaten die Febet en de taxichauffeurs verdedigen. Ze vragen aan de Franstalige handelsrechtbank in Brussel om een hele reeks documenten te eisen, met name de BTW-listing van Uber en de gedagvaarde chauffeurs, de routekaarten van de chauffeurs, de geschreven ‘limousine’-contracten en de RSZ-listing van Uber in Nederland. “We zullen aantonen dat Uber het publiek en het Brussels gewest bedriegt door licenties voor verhuurvoertuigen te gebruiken terwijl de chauffeurs in realiteit met taxi’s rijden”, klinkt het. Daarvoor werden er ook al vaststellingen gedaan door deurwaarders. De zaak komt op 27 juni voor. bron: Belga Het bericht Taxichauffeurs dagen Uber-chauffeurs voor rechter verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Uber-CEO slaat mea culpa: chauffeurs krijgen verzekering tegen ziekte en ongevallen (23/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Uber biedt zijn zelfstandige chauffeurs en koeriers voortaan een verzekeringspakket aan voor ziekte, ongevallen of de komst van een baby. Dat...
  [naar artikel]
 20. Uber verplicht zijn chauffeurs vanaf maandag een selfie mét mondmasker te maken voor elke rit (15/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Taxi-app Uber gaat voortaan chauffeurs en passagiers verplichten om mondkapjes te dragen. Vanaf 18 mei gaat de app ook controleren of dat écht...
  [naar artikel]
 21. Tsjechische taxichauffeurs willen week lang protesteren tegen Uber (22/09/2017 - Metro)
  In Tsjechië willen taxichauffeurs een week lang protestacties voeren tegen wat zij de oneerlijke concurrentie van Uber noemen. De Tsjechische vereniging van taxichauffeurs zei aan het nieusagentschap CTK dat taxi’s in Praag traag in lange optochten zullen rijden om het verkeer te blokkeren, als onderdeel van de protesten. De burgemeester Adriana Krnacova had een ultimatum tot de middag gekregen, maar zij ondernam geen actie. Ze zei bereid te zijn tot gesprekken met de chauffeurs, maar zei tegelijk ook niet dat ze niet kan praten met mensen die met stakingen dreigen en andere chauffeurs aanvallen. De afgelopen dagen vonden heel wat protesten plaats van taxichauffeurs tegen Uber. In sommige gevallen leidde dat tot aanvallen van taxichauffeurs op Uber-chauffeurs. De stakingsoproep in Praag valt op dezelfde dag dat Londen de vergunning van Uber heeft ingetrokken. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 22. Deliveroo en Uber: Peeters wil duidelijkheid tegen einde van het jaar (23/11/2017 - VRT NWS)
  Fietskoeriers van Deliveroo en chauffeurs bij Uber: zijn het zelfstandigen of werknemers? Na een undercoverreportage van VRT kwam het vraagstuk nog maar eens op de tafel van minister van Werk Kris Peeters (CD&V). Peeters laat de kwestie onderzoeken en wil duidelijkheid scheppen tegen het einde van dit jaar.
  [naar artikel]
 23. Uber-chauffeurs stappen naar rechter wegens 'algoritmeontslag' (26/10/2020 - De Tijd)
  11:11 Uber bepaalt met algoritmes welke chauffeurs niet meer voor de taxidienst mogen rijden. Dat is niet reglementair, zeggen ex-werknemers die op die manier hun job verloren.
  [naar artikel]
 24. Uber zet reclame op het dak van zijn wagens (25/02/2020 - Express)
  Uber krijgt advertenties op het dak van zijn auto’s. Dat is in lijn met een businessplan dat het bedrijf eindelijk ook geld moet opbrengen. Adweek zegt dat er een deal is met adtechbedrijf Adomni. Dat zal vanaf 1 april Uber-daken in drie steden van reclame voorzien. Uber-chauffeurs konden dat al zelf doen, via een externe […] The post Uber zet reclame op het dak van zijn wagens appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 25. Vier Deense Uber-chauffeurs krijgen boete van 93.000 euro (28/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vier Deense chauffeurs van taxidienst Uber hebben flinke boetes gekregen. Het is de eerste veroordeling in Denemarken. De overheid is van plan om
  [naar artikel]
 26. Vier Deense Uber-chauffeurs krijgen boete van 93.000 euro (28/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vier Deense chauffeurs van taxidienst Uber hebben flinke boetes gekregen. Het is de eerste veroordeling in Denemarken. De overheid is van plan om
  [naar artikel]
 27. Vier Deense Uber-chauffeurs krijgen boete van 93.000 euro (28/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vier Deense chauffeurs van taxidienst Uber hebben flinke boetes gekregen. Het is de eerste veroordeling in Denemarken. De overheid is van plan om
  [naar artikel]
 28. Uberchauffeurs voeren actie voor Brusselse justitiepaleis (14/11/2018 - Metro)
  Meer dan 165 chauffeurs die ritten uitvoeren voor de taxi-app Uber, hebben actiegevoerd voor het Brusselse justitiepaleis. Ze kwamen er bijeen in de marge van een zitting van de handelsrechtbank in het geschil dat dat de Belgische taxifederatie (Febet) plus een 20-tal taxichauffeurs hebben ingesteld. Met een stakingsvordering tegen Uber en een tiental Uber-chauffeurs willen de taxibestuurders immers bekomen dat Uber-chauffeurs niet langer in Brussel kunnen rondrijden met een licentie voor huurwagens met chauffeur. De manifestatie verliep zonder incidenten. De Uber-chauffeurs hadden hun voertuigen geparkeerd op de rotonde aan het Poelaertplein. “1.000 bedrijven in gevaar”, luidde de slogan op het spandoek. “We zijn geen Uberchauffeurs, maar partners van Uber. We zijn allemaal beroepschauffeurs met een licentie, technische controle … We werken legaal”, zei Fernando Redondo, voorzitter van de Belgische federatie van limousinechauffeurs. Febet en het 20-tal taxichauffeurs willen verhinderen dat bestuurders via een “limousine-licentie”, een vergunning voor de verhuur van voertuigen met bestuurder, samenwerken met Uber. Ze eisen ook een dwangsom van 1 miljoen euro per dag. bron: Belga Het bericht Uberchauffeurs voeren actie voor Brusselse justitiepaleis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Belgische taxichauffeurs dagen Uber-bestuurders voor rechter (16/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een twintigtal taxichauffeurs van de Belgische Taxifederatie (Febet) stappen naar de rechter om een verbod te vragen op Uber BV (in Nederland) en een tiental chauffeurs die op het platform werken. Dat bericht L’Echo zaterdag. Ze willen dat de Uber-chauffeurs niet langer in Brussel rondrijden met een licentie voor verhuurwagens met chauffeur, op straffe van een dwangsom van 1 miljoen euro per dag.
  [naar artikel]
 30. Belgische taxichauffeurs dagen Uber-bestuurders voor rechter (16/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een twintigtal taxichauffeurs van de Belgische Taxifederatie (Febet) stappen naar de rechter om een verbod te vragen op Uber BV (in Nederland) en een tiental chauffeurs die op het platform werken. Dat bericht L’Echo zaterdag. Ze willen dat de Uber-chauffeurs niet langer in Brussel rondrijden met een licentie voor verhuurwagens met chauffeur, op straffe van een dwangsom van 1 miljoen euro per dag.
  [naar artikel]
 31. Uber België gaat wijzigingen doorvoeren die chauffeurs ten goede moeten komen (07/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Uber België gaat aanpassingen doorvoeren aan zijn systeem die positief moeten zijn voor de chauffeurs. Dat heeft Joost Verdiesen - algemeen...
  [naar artikel]
 32. Vakbonden: “Uber moet chauffeurs in loondienst nemen” (13/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Uber moet zijn chauffeurs in loondienst nemen. Dat stellen ACV United Freelancers, ACV Transcom en het Collectif des Travailleurs du Taxi in een gezamenlijke mededeling nadat een zelfstandige chauffeur naar de FOD Sociale Zekerheid stapte.
  [naar artikel]
 33. Uber verhoogt minimumleeftijd voor chauffeurs in Nederland na dodelijke ongelukken (21/01/2019 - VRT NWS)
  Nederlandse Uberchauffeurs moeten voortaan minstens 21 jaar oud zijn. Nu is dat nog 18. Ook moeten chauffeurs minstens een jaar rijervaring hebben. Chauffeurs onder de 25 moeten verplicht ook een training volgen over veiligheid in het verkeer. Taxidienst Uber heeft die regels ingevoerd na drie dodelijke ongelukken in korte tijd, waarbij vier mensen zijn omgekomen. Een 9-jarig kind raakte zwaargewond bij een van die ongevallen.
  [naar artikel]
 34. Uber betaalt 20 miljoen dollar voor schikking met chauffeurs in VS (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Uber gaat in de VS 20 miljoen dollar betalen om zich te schikken met chauffeurs die het bedrijf voor de rechter hadden gedaagd omdat ze als...
  [naar artikel]
 35. Pascal Smet gooit Brusselse taxisector radicaal om: ook licentie voor Uber-chauffeurs (15/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) vindt dat chauffeurs van de alternatieve taxidienst Uber net als "klassieke" taxichauffeurs
  [naar artikel]
 36. Uber mag niet meer rijden in Londen, en tekent beroep aan tegen beslissing (22/09/2017 - VRT NWS)
  Uber verliest eind deze maand zijn vergunning om diensten te mogen aanbieden in Londen. De toezichthouder op het openbaar vervoer in de Britse hoofdstad vindt dat Uber te laks omgaat met zijn verplichtingen. Er rijden circa 40.000 chauffeurs voor Uber in Londen. Uber laat weten onmiddellijk beroep aan te tekenen tegen de beslissing.
  [naar artikel]
 37. Hof van beroep stelt oordeel over Uber uit (15/01/2021 - De Standaard)
  Het hof van beroep in Brussel heeft nog geen definitieve uitspraak gedaan in het proces dat is aangespannen door de Belgische Taxifederatie (FeBet) tegen Uber en de chauffeurs die met de app UberX werken.
  [naar artikel]
 38. Uber België gaat luisteren naar chauffeurs (07/11/2017 - De Standaard)
  Uber België gaat aanpassingen doorvoeren aan zijn systeem ten gunste van de chauffeurs. Dat zei Joost Verdiesen, algemeen directeur van het platform in ons land, aan Le Soir. Zo zal de wachttijd boven twee minuten doorgerekend worden aan de klant en wordt de periode ingekort waarin kosteloos geannuleerd kan worden.
  [naar artikel]
 39. Uber België gaat luisteren naar chauffeurs (07/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Uber België gaat aanpassingen doorvoeren aan zijn systeem ten gunste van de chauffeurs. Dat zei Joost Verdiesen, algemeen directeur van het platform in ons land, aan Le Soir. Zo zal de wachttijd boven twee minuten doorgerekend worden aan de klant en wordt de periode ingekort waarin kosteloos geannuleerd kan worden.
  [naar artikel]
 40. Uber België gaat luisteren naar chauffeurs (07/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Uber België gaat aanpassingen doorvoeren aan zijn systeem ten gunste van de chauffeurs. Dat zei Joost Verdiesen, algemeen directeur van het platform in ons land, aan Le Soir. Zo zal de wachttijd boven twee minuten doorgerekend worden aan de klant en wordt de periode ingekort waarin kosteloos geannuleerd kan worden.
  [naar artikel]
 41. Uber tekent Londense deal met Nissan voor elektrische wagens (24/01/2020 - Express)
  Net op dit moment ligt Uber in strijd met de Londense autoriteit over veiligheid in het taxibedrijf. Uber zal zijn chauffeurs in het Verenigd Koninkrijk elektrische Nissan-wagens aanbieden met korting. Uber heeft zelf geen wagens ter beschikking. Nissan Leaf De taxi-app-dienst heeft een contract met Nissan om 2.000 wagens van de Japanse autobouwer te introduceren. […] The post Uber tekent Londense deal met Nissan voor elektrische wagens appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 42. Thailand wil Uber verbieden (07/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Thailand voert de strijd tegen Uber op. De chauffeurs worden aangepakt en de transportinspectie wil dat de militaire machthebbers Uber verbieden.
  [naar artikel]
 43. Taxi’s bezetten Spanje: Chauffeurs staken verder tegen Uber ondanks tegemoetkoming minister (01/08/2018 - De Morgen)
  Vooral toeristen ondervinden last van de grote acties van taxichauffeurs in Spanje, gericht tegen Uber en andere nieuwkomers. De bevoegde minister komt de chauffeurs een beetje tegemoet door het aantal vergunningen te beperken.
  [naar artikel]
 44. Uber krijgt noodknop (17/10/2018 - Metro)
  Taxi-app Uber introduceert vandaag enkele nieuwe veiligheidsfuncties in de app. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Er komt onder meer een noodknop om direct in verbinding te komen met de hulpdiensten. Uber staat onder druk om meer inspanningen te leveren om de veiligheid van passagiers en chauffeurs te verzekeren. Onder meer in India was er veel kritiek nadat een Uber-chauffeur in 2015 een passagier had verkracht. De nieuwe veiligheidsfuncties zijn bedoeld voor miljoenen passagiers, chauffeurs en koeriers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, aldus Uber. De bedoeling is om de toepassing “nog veiliger” te maken, klinkt het. Concreet komt er een noodknop waarmee gebruikers direct verbinding kunnen maken met de hulpdiensten via het noodnummer 112. Passagiers kunnen ook vijf vrienden of familieleden benoemen tot “vertrouwde contactpersonen” en zo hun ritten en locatie met hen delen. Voor chauffeurs en koeriers komt er een functie met snelheidswaarschuwingen. bron: Belga   Het bericht Uber krijgt noodknop verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Uber krijgt noodknop (18/10/2018 - Metro)
  Taxi-app Uber introduceert vandaag enkele nieuwe veiligheidsfuncties in de app. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Er komt onder meer een noodknop om direct in verbinding te komen met de hulpdiensten. Uber staat onder druk om meer inspanningen te leveren om de veiligheid van passagiers en chauffeurs te verzekeren. Onder meer in India was er veel kritiek nadat een Uber-chauffeur in 2015 een passagier had verkracht. De nieuwe veiligheidsfuncties zijn bedoeld voor miljoenen passagiers, chauffeurs en koeriers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, aldus Uber. De bedoeling is om de toepassing “nog veiliger” te maken, klinkt het. Concreet komt er een noodknop waarmee gebruikers direct verbinding kunnen maken met de hulpdiensten via het noodnummer 112. Passagiers kunnen ook vijf vrienden of familieleden benoemen tot “vertrouwde contactpersonen” en zo hun ritten en locatie met hen delen. Voor chauffeurs en koeriers komt er een functie met snelheidswaarschuwingen. Bron: Belga   Het bericht Uber krijgt noodknop verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Uber-chauffeur moet werknemer zijn volgens nieuwe wet in Californië (11/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Californië wil dat bedrijven achter taxi-apps als Uber en Lyft hun chauffeurs voortaan als werknemers behandelen. De senaat van de Amerikaanse...
  [naar artikel]
 47. Tientallen taxichauffeurs protesteren in Brussel tegen Uber (12/12/2017 - De Standaard)
  Op het Brusselse Rogierplein protesteren sinds dinsdagochtend 7.00 uur taxichauffeurs om maatregelen te eisen tegen chauffeurs van Uber, die onder het statuut van limousinechauffeur werken. Volgens de politie protesteren meer dan 70 chauffeurs, de organisatoren hebben het over bijna 150 betogers. Het verkeer is slechts licht verstoord, aldus politiewoordvoerster Ilse Van de Keere.
  [naar artikel]
 48. Uber-chauffeurs stappen naar Raad van State, minister Peeters stuurt verplichte wachttijd bij (29/01/2020 - De Morgen)
  Verschillende Uber-chauffeurs en het taxibedrijf zijn naar de Raad van State gestapt tegen twee bepalingen uit het Vlaams Taxidecreet. Dat meldt De Standaard, en het nieuws wordt bevestigd door Fernando Redondo, de voorzitter van de Association Belge des Chauffeurs Limousine. Volgens het nieuwe Vlaamse taxidecreet, moet wie een taxirit bestelt, minstens een kwartier wachten. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) wil die regel nu bijsturen, zei ze in het Vlaams Parlement.
  [naar artikel]
 49. Uber-chauffeurs kunnen fooien cashloos ontvangen (22/03/2018 - De Tijd)
  10:33 Wie tevreden is na een rit in een Uber-taxi in Brussel en daar de chauffeur voor wil belonen, kan voortaan een fooi uitdelen via de app van de taxidienst.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.