Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 January 2021
09:37 uur

Camping Fauwater in Kasterlee in lockdown door coronabesmettingen onder Oost-Europese arbeiders

VRT NWS

13/01/2021 - 18:13

In Kasterlee is camping Fauwater in lockdown geplaatst. Het gaat om chalets en een hotel. Er verblijven 230 Oost-Europese arbeiders en 17 daarvan hebben positief getest op COVID-19. Niemand mag voorlopig op en af het terrein, ook niet wie al negatief testte. De gemeente zorgt dat er boodschappen gehaald worden voor de bewoners. Morgen komt er een mobiel testcentrum van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen om iedereen te testen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Chaletpark Kasterlee in lockdown na corona-uitbraak: bewoners mogen domein niet verlaten (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het chaletpark aan hotel Fauwater op de Lichtaartsebaan in Kasterlee is in lockdown geplaatst door een aantal coronabesmettingen bij de buitenlandse werknemers die er verblijven. In een mobiel testcentrum worden donderdag alle 300 bewoners van het verblijfspark getest.
  [naar artikel]
 2. Chaletpark in lockdown na corona-uitbraak: bewoners mogen domein niet verlaten (13/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het chaletpark aan hotel Fauwater op de Lichtaartsebaan in Kasterlee is in lockdown geplaatst door een aantal coronabesmettingen bij de buitenlandse werknemers die er verblijven. In een mobiel testcentrum worden donderdag alle 300 bewoners van het verblijfspark getest.
  [naar artikel]
 3. Chaletpark in lockdown na corona-uitbraak: bewoners mogen domein niet verlaten (13/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het chaletpark aan hotel Fauwater op de Lichtaartsebaan in Kasterlee is in lockdown geplaatst door een aantal coronabesmettingen bij de buitenlandse werknemers die er verblijven. In een mobiel testcentrum worden donderdag alle 300 bewoners van het verblijfspark getest.
  [naar artikel]
 4. Camping Houtum heeft nieuwe hutten en sauna: Estse ambassadeur op bezoek in Kasterlee (05/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Camping Houtum in Kasterlee heeft in samenwerking met het Estse bedrijf Iglucraft twee nieuwe hutten en een sauna geïnstalleerd. De ambassadeur van Estland kwam mee de nieuwe verblijven inhuldigen.
  [naar artikel]
 5. Eerste kampeerders stonden al voor de poort nog voor camping Houtum openging: “Volgend weekend is driekwart camping al volgeboekt” (08/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Niet alleen de vaste caféklanten waren niet meer te houden, ook de eerste campinggasten meldden zich maandag al erg vroeg. “Normaal is juni een rustige maand tussen het voorjaar en de zomer, maar nu worden volop plaatsen geboekt”, zegt Vic Van Eyck van camping Houtum in Kasterlee.
  [naar artikel]
 6. Grootschalige controleactie op camping in Kasterlee (28/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 7. Roemenië en Polen noteren hoogste aantal coronabesmettingen: virus rukt op in Oost- en Centraal-Europa (31/07/2020 - VRT NWS)
  In de meeste Oost-Europese landen lijkt het coronavirus in opmars. Nochtans leken Oost- en Centraal-Europa bij het begin van de epidemie veel minder getroffen dan het rijkere West-Europa, maar dat begint nu te veranderen.
  [naar artikel]
 8. Camping Grimbergen opent vandaag na lockdown: "Heel blij dat we kunnen heropstarten" (08/06/2020 - VRT NWS)
  Door de versoepeling van de coronamaatregelen kunnen ook campings vandaag weer opengaan. Camping Grimbergen aan de Veldkantstraat is er helemaal klaar voor.
  [naar artikel]
 9. 'Heel Brussel heeft een Poolse poetsvrouw' (12/04/2019 - De Morgen)
  Een moderne versie van een slavenmarkt tref je tegenwoordig in de meeste grote Europese steden aan. Duizenden illegale Oost-Europese arbeiders die gevlucht zijn voor de werkloosheid en de armoede in hun thuisland hopen in de Europese Unie wel aan de bak te komen. Wachten tot hun thuisland zou toetreden tot de Unie duurt hen immers te lang. Helena bijvoorbeeld is een Poolse poetsvrouw. Haar werkgevers zijn onder meer een Belgische politieagent, een Navo-diplomaat en iemand uit het middenkader van de Europese Commissie. Haar man werkt dan weer op Brusselse bouwplaatsen.
  [naar artikel]
 10. Serviërs slikken nieuwe lockdown niet zomaar (08/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Belgrado heeft de politie dinsdagavond traangas ingezet om duizenden manifestanten uiteen te drijven, na de aankondiging van een nieuwe lockdown door een toenemend aantal coronabesmettingen.
  [naar artikel]
 11. Camping in Noorderwijk sluit voor bezoekers wegens toename coronabesmettingen: "De drukte werd een beetje te veel van het goede" (27/07/2020 - VRT NWS)
  Op camping Domein De Schuur in Noorderwijk (Herentals) zijn bezoekers voorlopig niet meer welkom. De uitbaters hebben dat beslist omdat ze het risico op coronabesmettingen willen beperken. "We hebben ook een taverne met een ijssalon en daar kwamen toch wel veel mensen bijeen. Dat vinden we zelf niet meer zo'n goed idee." Alleen vaste kampeergasten worden nog toegelaten. De maatregel geldt al zeker tot 1 september.
  [naar artikel]
 12. De impact van de coronacrisis op ons geluk: studenten, arbeiders en alleenstaanden lijden het hardst (29/05/2020 - De Morgen)
  De coronacrisis heeft het geluk van de Belg een kleine deuk gegeven. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Nationaal Geluksonderzoek (NN-UGent). Vooral arbeiders, studenten en alleenstaanden tonen zich ongelukkiger door de lockdown.
  [naar artikel]
 13. Meer dan 10 miljoen coronabesmettingen wereldwijd: nieuwe lockdown in verschillende landen (28/06/2020 - De Morgen)
  Het wereldwijde aantal bevestigde coronabesmettingen heeft zondag de kaap van 10 miljoen gerond. Dat blijkt uit officiële cijfers van de Johns Hopkins University. In de Verenigde Staten is voor de vijfde dag op rij een recordaantal besmettingen opgetekend. Meerdere landen, staten en steden overwegen een nieuwe lockdown of hebben er een ingevoerd.
  [naar artikel]
 14. Belgische ministers dienen klacht in tegen Duitsland (09/04/2019 - De Morgen)
  Ministers Johan Vande Lanotte en Monica De Coninck (sp.a) dienen een klacht in bij de Europese Commissie tegen de lage lonen en sociale ongelijkheid in Duitse bedrijven. 'Oost-Europese arbeiders worden er zwaar uitgebuit. Gevolg: door die oneerlijke concurrentie dreigen ook Belgische vleesbedrijven failliet te gaan.'
  [naar artikel]
 15. Spanje op weg naar lockdown (14/03/2020 - Express)
  Omdat het aantal coronabesmettingen er zoals gevreesd pijlsnel stijgt, gaat na Italië wellicht ook Spanje over tot een lockdown. De... The post Spanje op weg naar lockdown appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Bedrijven moeten tienduizenden buitenlanders week missen (31/12/2020 - De Tijd)
  01:00 Oost-Europese arbeiders in bouw- en vleessector moeten in quarantaine bij terugkeer in België.
  [naar artikel]
 17. Demonstranten dringen Servisch parlement binnen na aankondiging nieuwe lockdown (08/07/2020 - De Morgen)
  In Belgrado heeft de politie gisteravond traangas ingezet om duizenden manifestanten uiteen te drijven, na de aankondiging van een nieuwe lockdown door een toenemend aantal coronabesmettingen.
  [naar artikel]
 18. 1 op 5 Oost-Vlaamse KMO’s dreigt failliet te gaan door de coronacrisis (16/07/2020 - VRT NWS)
  Zo’n twintig procent van de kleine of middelgrote ondernemingen in Oost-Vlaanderen heeft moeite om te overleven door de coronacrisis. Vooral de horeca, evenementen- en kunstsector krijgen het nog steeds hard te verduren. Ondernemersorganisatie Unizo Oost-Vlaanderen pleit ervoor om een nieuwe lockdown te vermijden.
  [naar artikel]
 19. Lissabon gaat deels weer in lockdown (26/06/2020 - De Tijd)
  11:37 In Portugal geldt vanaf 1 juli weer een strikte lockdown in een twintigtal wijken rond de hoofdstad Lissabon. Door feestende jongeren schieten de coronabesmettingen er weer omhoog.
  [naar artikel]
 20. Leggen Europese rechters bom onder Belgische havenwet? (09/09/2020 - De Tijd)
  18:06 Strookt de Belgische verplichting om in de haven erkende arbeiders in te zetten met de Europese vrijheid van vestiging? De Europese rechters spreken zich daarover donderdag uit.
  [naar artikel]
 21. Recordcijfers aantal coronabesmettingen in verschillende Europese landen (10/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Meerdere Europese landen hebben melding gemaakt van recordaantallen nieuwe coronabesmettingen. Het gaat om Nederland, Oostenrijk, Polen, Tsjechië...
  [naar artikel]
 22. 600 arbeiders van Caterpillar betogen in Brussel (13/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Meer dan 600 arbeiders van Caterpillar in Gosselies hebben maandagochtend betoogd in de Europese wijk in Brussel. Daar kwam op dat moment de “taskforce Caterpillar” bijeen, met onder meer de kabinetschef van Europees Commissaris voor Werk Marianne Thyssen.
  [naar artikel]
 23. 'Eenheidsstatuut zal arbeiders benadelen' (10/04/2019 - De Morgen)
  Door het eenheidsstatuut voor arbeiders en bedienden dalen de ontslagkosten voor bedienden, maar onvoldoende om echt competitief te worden. Tegelijk wordt de kostprijs bij de arbeiders fors duurder. 'Zeker voor laaggeschoolde arbeiders zal dit nefast zijn.'
  [naar artikel]
 24. Twee arbeiders lopen brandwonden op bij ArcelorMittal in Gent (22/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Twee arbeiders hebben zaterdag in de vroege avond zware brandwonden opgelopen in hoogoven B van staalproducent ArcelorMittal in Gent. Dat is bevestigd door de directie en het parket van Oost-Vlaanderen. Ze zijn beiden buiten levensgevaar. De oorzaak van het arbeidsongeval wordt onderzocht.
  [naar artikel]
 25. Chalet brandt uit op camping Herenlaak (30/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op de camping Herenlaak in Aldeneik is dinsdag rond 1.40 uur een chalet volledig uitgebrand. Vermoedelijke oorzaak is een ontplofte batterijlader. De brandweer bluste na. Door de brand viel de stroom in een groot deel van de camping uit.
  [naar artikel]
 26. De uitweg uit de lockdown (24/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De piek van het aantal coronabesmettingen is nog altijd niet bereikt, het einde van de lockdown lijkt ten vroegste voor mei. Welke weg leidt ons uit deze zelfopgelegde opsluiting? En wat erna?
  [naar artikel]
 27. Verdachte van gezinsdrama in Kasterlee aangehouden voor moord (10/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De vriend van de vrouw uit Kasterlee die gisteren in het ziekenhuis overleed aan een thuis opgelopen steekwonde, is door de onderzoeksrechter...
  [naar artikel]
 28. Man die vriendin neerstak in Kasterlee aangehouden voor moord (10/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De vriend van de vrouw uit Kasterlee die gisteren in het ziekenhuis overleed aan een thuis opgelopen steekwonde, is door de onderzoeksrechter...
  [naar artikel]
 29. Honderden arbeiders van Caterpillar betogen in Europese wijk in Brussel (13/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 600 arbeiders van Caterpillar in Gosselies hebben deze ochtend betoogd in de Europese wijk in Brussel. Daar kwam op dat moment de
  [naar artikel]
 30. Honderden arbeiders van Caterpillar betogen in Europese wijk in Brussel (13/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 600 arbeiders van Caterpillar in Gosselies hebben deze ochtend betoogd in de Europese wijk in Brussel. Daar kwam op dat moment de
  [naar artikel]
 31. Gezin uit Wespelaar maakt camping in eigen tuin als antwoord op de lockdown (23/04/2020 - VRT NWS)
  In Wespelaar bij Haacht maakt de familie Mahieu van de nood een deugd. Nu ze niet op stap mag met de caravan en de oldtimer heeft ze haar tuin als camping ingericht. Ligstoelen, parasols en sfeerlichtjes zorgen voor een heuse campingsfeer.
  [naar artikel]
 32. Gevangenis van Hoei in lockdown na meerdere besmettingen (10/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De gevangenis van Hoei, in de provincie Luik, is in lockdown geplaatst, nadat er verschillende besmettingen met het coronavirus zijn vastgesteld. Donderdag al was de gevangenis van Nijvel, in Waals-Brabant, in lockdown gezet na coronabesmettingen.
  [naar artikel]
 33. Proces toiletfraude Carestel start vandaag (04/04/2019 - De Morgen)
  Vandaag begint het proces tegen Carestel Motorway Services en een Duits bedrijf. Ze lieten tot 2008 de toiletten van autosnelwegrestaurants onderhouden door goedkope Oost-Europese arbeiders, die vijftien uur per dag moesten werken, alle dagen van de week.
  [naar artikel]
 34. Fietsdrama Kasterlee: vrouw sterft 27 jaar na zus op identieke wijze (16/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een van de fietssters die gisteren in Kasterlee werd geschept door een Nederlandse automobilist en als gevolg daarvan overleed, is op eenzelfde
  [naar artikel]
 35. Auto’s branden uit op camping Tulderheyde: politie zoekt brandstichter (19/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De politie van de zone Kempen Noord-Oost is een onderzoek gestart naar vermoedelijke brandstichting in verblijfpark Tulderheyde in Poppel (Ravels). Op de camping gingen afgelopen nacht rond 1.45u een bestelwagen en een auto in vlammen op.
  [naar artikel]
 36. Camping 't Stropke in Gent blijft toch bestaan: “Zo opgelucht dat we mogen blijven” (22/07/2020 - VRT NWS)
  In Gent mag de sociale camping ’t Stropke dan toch blijven. De stad Gent wilde van de camping een groengebied maken maar heeft nu beslist dat de camping toch mag blijven. “We verleggen de grens van het natuurgebied waardoor de camping kan blijven, maar er ook het groen beschermd blijft”, zegt schepen Astrid De Bruycker (Groen). De bewoners en uitbater van de camping zijn opgelucht dat er eindelijk duidelijkheid is over het bestaan van de camping.
  [naar artikel]
 37. Kasterlee wil pompoenmaand niet zomaar laten passeren: "30 reuzenpompoenen te zien in de straten" (05/10/2020 - VRT NWS)
  In Kasterlee zijn er vanaf vandaag 30 reuzenpompoenen te bewonderen op verschillende locaties. Door de coronacrisis is er dit jaar geen oogstfeest, en ook geen pompoenschieten of pompoenregatta. De gemeente Kasterlee wil het daarom anders aanpakken en heeft 30 reuzenpompoenen verspreid in de straten.
  [naar artikel]
 38. 'Asahi koopt Oost-Europese merken SAB Miller' (13/12/2016 - De Tijd)
  07:53 De Japanse bierbrouwer zou ruim 7,3 miljard euro betalen voor de Oost-Europese merken van het door AB InBev overgenomen brouwer SABMiller.
  [naar artikel]
 39. Twee Polen opgepakt die illegaal uitzendkantoor uitbaatten (14/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De twee verdachten zijn al een tijd gekend voor het ronselen van Oost-Europese arbeiders die in België worden tewerkgesteld, zegt arbeidsauditeur...
  [naar artikel]
 40. Deze kleurrijke toren voorziet Camping Comfy op Pukkelpop mee van stroom (16/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een nieuwe camping, daar hoort een primeur van 21 meter bij. Op Camping Comfy wordt de stroom mee opgewekt door de GEM-tower: een windturbine bedekt met kleurrijke zonnepanelen van ‘bacterieel’ glas.
  [naar artikel]
 41. Vleesballen met vergif gelegd op hondenweide (18/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Wie met de hond gaat wandelen op de hondenweide aan camping Floreal in Lichtaart (Kasterlee) is best extra waakzaam. Vrijdag lagen er enkele vleesballetjes met slakkenvergif in. De politie is op de hoogte gebracht.
  [naar artikel]
 42. Vleesballen met vergif gelegd op hondenweide (18/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Wie met de hond gaat wandelen op de hondenweide aan camping Floreal in Lichtaart (Kasterlee) is best extra waakzaam. Vrijdag lagen er enkele vleesballetjes met slakkenvergif in. De politie is op de hoogte gebracht.
  [naar artikel]
 43. Luxemburgers en Oost-Europeanen razen ongestraft door België (29/03/2019 - De Morgen)
  Ondanks twee Europese verdragen blijven buitenlandse hardrijders in ons land doorgaans ongestraft. Vooral Luxemburg en Oost-Europese landen staan niet te springen wanneer België om een onmiddellijke inning verzoekt. Een nieuwe Europese wet maakt daar binnenkort komaf mee.
  [naar artikel]
 44. Bewoners van woonzorgcentrum brengen dag door aan Campinastrand: “Sommigen hebben zelfs een badpak aangetrokken” (29/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De periode waarin ze hun vakanties in een tent of een caravan doorbrachten, ligt al ver achter hen. Maar op de camping van het Campinastrand in Dessel halen enkele bewoners van het woonzorgcentrum Aquamarijn in Kasterlee herinneringen op aan die zalige periode.
  [naar artikel]
 45. Ook de beste leerling van Europa verlengt coronamaatregelen (15/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Noorwegen, een van de Europese landen met het laagste aantal coronabesmettingen, verlengt de maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Denemarken breidt dan weer de lockdown uit naar het hele land.
  [naar artikel]
 46. Opschudding op camping in Brecht: "Dat wordt hier het nieuwe Bokrijk" (07/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Opschudding in Brecht waar enkele vaste bewoners van camping Hoogerheide het aan de stok hebben met de eigenaar van de camping. Die liet eerder dit jaar weten dat ze vanaf 2017 de camping moeten verlaten, terwijl hij dat eigenlijk al jaren wist.
  [naar artikel]
 47. Belgische jongen (5) verdronken op camping in Frankrijk (30/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een jongetje (5) uit ons land is zaterdag gestorven in het zwembad van een camping in Frankrijk. Het gezin was pas aangekomen op de camping, na een autorit van vijftien uur.
  [naar artikel]
 48. Belgische jongen (5) verdronken op camping in Frankrijk (30/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een jongetje (5) uit ons land is zaterdag gestorven in het zwembad van een camping in Frankrijk. Het gezin was pas aangekomen op de camping, na een autorit van vijftien uur.
  [naar artikel]
 49. Belgische jongen (5) verdronken op camping in Frankrijk (30/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een jongetje (5) uit ons land is zaterdag gestorven in het zwembad van een camping in Frankrijk. Het gezin was pas aangekomen op de camping, na een autorit van vijftien uur.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.