Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2021
03:27 uur

Bedrijven zien licht aan het einde van de covidtunnel

De Tijd

13/01/2021 - 18:15

18:11 De economische impact van de covidcrisis op de Vlaamse bedrijven is nog altijd groot, maar stilaan klimmen ze uit het dal. Dat blijkt uit de corona-enquête van Voka.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. De Decker ziet licht aan einde van blessure- en Covidtunnel, maar moet keepersknoop doorhakken: “Bolat is mentaal heel sterk” (27/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wim De Decker moet zich met AA Gent helemaal op de competitie focussen, om te beginnen zondag tegen Zulte Waregem. De coach van de Buffalo’s ziet licht aan het einde van de blessure- en Covidtunnel, maar hij moet wel een keepersknoop doorhakken.
  [naar artikel]
 2. Is er licht op het einde van de tunnel? Dit gebeurt er 30 seconden voor we sterven (26/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Zien we een licht op het einde van een tunnel? Flitst ons leven nog eens voorbij? De dood is een mysterie en angstaanjagend voor velen. Een gerenommeerd Amerikaanse neuroloog heeft onderzoek gedaan naar wat er zich de laatste 30 seconden afspeelt in ons brein.
  [naar artikel]
 3. Is er licht op het einde van de tunnel? Dit gebeurt er 30 seconden voor we sterven (26/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zien we een licht op het einde van een tunnel? Flitst ons leven nog eens voorbij? De dood is een mysterie en angstaanjagend voor velen. Een gerenommeerd Amerikaanse neuroloog heeft onderzoek gedaan naar wat er zich de laatste 30 seconden afspeelt in ons brein.
  [naar artikel]
 4. Mentaal Kabaal, de blog die taboe rond psychische problemen wil doorbreken: “Er is licht aan het einde van de tunnel” (12/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Mentale gezondheid bespreekbaar maken en het taboe doorbreken. Zie daar de missie van ‘Mentaal Kabaal’, een blog en Instagrampagina van vier pas afgestudeerde jongedames. Met getuigenissen, tips en heel wat creativiteit proberen ze te laten zien dat niemand alleen staat en er licht is aan het einde van de tunnel.
  [naar artikel]
 5. Dow Jones eindigt licht hoger, maar kent slechtste week sinds einde maart (15/05/2020 - Express)
  De Amerikaanse beurzen bewogen vrijdag amper ondanks de verlenging van een verbod voor Amerikaanse bedrijven om telecomapparatuur gemaakt door het... The post Dow Jones eindigt licht hoger, maar kent slechtste week sinds einde maart appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Wegenwerken Londenstraat verstikken handelaars: “Wij kijken op die werven en zien niet veel gebeuren” (05/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Londenbrug blijft buiten gebruik. Dat maakt het de handelaars knap lastig, die nu moeten overleven met een minimum aan passage. Maar ze zien licht aan het einde van de tunnel.
  [naar artikel]
 7. 'Er is licht aan het einde van een zeer lange tunnel' (06/04/2020 - De Tijd)
  06:37 De beurzen starten de week met herstel, nu er hoop is dat in de zwaarst getroffen Europese landen de coronacrisis stilaan over zijn piek is. 'Er is licht aan het einde van de tunnel. Maar de tunnel is...
  [naar artikel]
 8. Westerlingen zien een wit licht, moslims een deur (25/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn culturele verschillen in bijna-doodervaringen, zo ontdekte neuroloog Steven Laureys. Westerlingen zien een wit licht in een tunnel,
  [naar artikel]
 9. FT buitenland: Jordan Lukaku ziet licht aan het einde van de tunnel - Amerikaanse goalgetter geeft er de brui aan (29/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Jordan Lukaku is al enkele maanden out met een knieblessure, maar er komt stilaan licht aan het einde van de tunnel. De verdediger van Lazio Roma...
  [naar artikel]
 10. Nieuwe studie vindt verklaring voor bijna-doodervaring (04/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Licht aan het einde van de tunnel zien, het gevoel hebben dat je zweeft of uit je lichaam treedt. Er zijn verschillende verhalen over...
  [naar artikel]
 11. Fiscale druk voor Belgische bedrijven stijgt licht (20/11/2018 - Knack)
  De fiscale druk voor de bedrijven in België was vorig jaar nog altijd zeer hoog en is zelfs licht gestegen. Dat blijkt uit de jaarlijkse Paying Taxes-studie van PwC. 'Maar 2017 was een overgangsjaar', zegt Patrick Boone van PwC, 'Weldra zal het effect van de hervorming van de vennootschapsbelasting te merken zijn, maar de rest zit ook niet stil.'
  [naar artikel]
 12. Evenementensector slaakt noodkreet: "Door corona al 1 op de 4 bedrijven in financiële problemen" (05/05/2020 - VRT NWS)
  Door de coronacrisis en de lockdown zit 25 procent van de bedrijven uit de evenmentensector in financiële problemen. Het gaat dan vooral om kleine bedrijven zoals bijvoorbeeld licht- en geluidsfirma’s. De sector trekt nu aan de alarmbel omdat het aantal bedrijven in financiële moeilijkheden zal blijven stijgen als de lockdown blijft voortduren.
  [naar artikel]
 13. Licht aan het einde van de tunnel: dit zijn de eerste contouren van de Belgische exitstrategie (02/12/2020 - De Morgen)
  Er is wel degelijk licht aan het einde van de tunnel, als we nog even op de tanden bijten. Een exitstrategie begint zich steeds duidelijker af te tekenen. ‘We zouden straks weleens bij de eerste landen kunnen zijn waar de horeca weer open mag.’
  [naar artikel]
 14. Ondernemer uit Malle bindt strijd aan met pandemie: “Objecten en ruimtes ontsmetten met UVC-licht is dé toekomst” (03/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De kans is groot dat u ’s nachts vaker blauw licht zal zien schijnen door ramen van kantoren en bedrijven. Het ontsmetten van ruimtes en objecten via UVC-desinfectie in de strijd tegen Covid-19 is volgens Chris Proot dé toekomst. Zijn bedrijf Comdis Europe uit Malle lanceert onder de merknaam Purify UVC-installaties op basis van ledverlichting.
  [naar artikel]
 15. Wellicht geen groen licht voor einde ecocheques (10/04/2019 - De Morgen)
  Het wetsvoorstel om de ecocheques te vervangen door een nettovergoeding raakt vandaag allicht niet gestemd in de bevoegde commissie. De bedrijven van ecocheques en de sociale partners zetten alle zeilen bij om de meerderheidspartijen op andere gedachten te brengen.
  [naar artikel]
 16. It’s a mess. Onze Chef Voetbal vraagt zich af of onze voetballeiders na een nachtje slapen licht aan het einde van de tunnel zien: ‘Godgeklaagd en ongelooflijk’ (09/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Is het profvoetbal deze ochtend goed en wel wakker?
  [naar artikel]
 17. Fiscale druk voor Belgische bedrijven licht gestegen in 2017 (20/11/2018 - Knack)
  De fiscale druk voor de bedrijven in België was vorig jaar nog altijd zeer hoog en is zelfs licht gestegen. Dat blijkt uit de jaarlijkse Paying Taxes-studie van PwC. 'Maar 2017 was een overgangsjaar', zegt Patrick Boone van PwC, 'Weldra zal het effect van de hervorming van de vennootschapsbelasting te merken zijn, maar de rest zit ook niet stil.'
  [naar artikel]
 18. Over de economische impact van de tweede lockdown: 'Er schijnt een groot licht aan het einde van de tunnel' (14/11/2020 - Knack)
  Hoe erg wordt het deze keer? De tweede lockdown is minder schadelijk dan de eerste, maar blijft een zware dobber voor een verzwakte economie. Het goede nieuws van het vaccinfront kan de factuur beperken. 'Er schijnt een ongelooflijk groot licht aan het einde van de tunnel.'
  [naar artikel]
 19. WHO-baas ziet "licht aan einde van tunnel" na nieuws over jongste kandidaat-vaccin (23/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het nieuws van een derde veelbelovend coronavaccin is reden tot hoop, zei de directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus. "Met het jongste positieve nieuws van de vaccintests, schijnt het licht aan het einde van deze lange, donkere tunnel feller.”
  [naar artikel]
 20. Eerste gedupeerden tunnelroof zien voor eind april geld terug (16/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Twee maanden na de kluizenkraak in het bankfiliaal op de Belgiëlei komt er voor de gedupeerden eindelijk licht aan het einde van de tunnel. BNP Paribas Fortis verwacht dat de eerste gedupeerden eind deze maand hun geld terug zullen zien.
  [naar artikel]
 21. Onze Chef Voetbal vraagt zich af of onze voetballeiders licht aan het einde van de tunnel zien: ‘Godgeklaagd en ongelooflijk’ (09/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dinsdag leek de Pro League de schaapjes op het droge te hebben. De beslissing van het BAS over de klacht van Waasland-Beveren zou maar een...
  [naar artikel]
 22. Van Gucht: “Licht aan het einde van de tunnel voor woonzorgcentra” (22/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Zowat 11 procent van de 80-plussers in ons land heeft al een coronavaccin ontvangen. "Het licht aan het einde van de tunnel schijnt steeds meer voor onze woonzorgcentra. Maar we zijn nog niet uit de tunnel", zegt Steven Van Gucht van Sciensano. Hij benadrukt het belang van vroeg testen.
  [naar artikel]
 23. Vuurbol aan de hemel: zeldzame "daglichtmeteoor" was tot bij ons te zien (12/09/2019 - VRT NWS)
  Deze namiddag, iets voor 15 uur, was er in het noorden een helder licht aan de hemel te zien, en dat op klaarlichte dag. Het blijkt om een meteoor te gaan die zoveel licht gaf dat hij ook overdag gespot kon worden. "Die moet minstens 10 à 15 centimeter in diameter geweest zijn."
  [naar artikel]
 24. Bedrijven zien plannen voor fietssnelweg niet zitten: “Fietssnelweg op industriepark, dat is vragen om problemen" (04/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De bedrijven op de Lochtemanweg in Beringen en Heusden-Zolder zien de plannen voor een fietssnelweg over de Lochtemanweg niet zitten. “Van fietskarren met kleine kinderen tot speedpedelecs die aan hoge snelheid de inritten van de bedrijven kruisen in beide richtingen, dat is gewoon vragen om problemen”, klinkt het.
  [naar artikel]
 25. Onze Chef Voetbal vraagt zich af of onze voetballeiders na een nachtje slapen licht aan het einde van de tunnel zien: ‘Godgeklaagd en ongelooflijk’ (09/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dinsdag leek de Pro League de schaapjes op het droge te hebben. De beslissing van het BAS over de klacht van Waasland-Beveren zou maar een...
  [naar artikel]
 26. Bedrijven halen advertenties van YouTube na pedofiliecontroverse (22/02/2019 - De Morgen)
  Grote bedrijven als Disney en Nestlé hebben hun reclame op YouTube even op pauze gezet. Onlangs is aan het licht gekomen dat pedofielen het socialemediaplatform gebruiken om met elkaar in contact  te komen.
  [naar artikel]
 27. Internationaal peloton unaniem over nieuwe datum Tour de France: “Eindelijk licht aan het einde van de tunnel” (16/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Hij zat erop te wachten, Chris Froome. Drie minuten nadat wielerbond UCI het nieuws bekendmaakte dat de Tour de France toch nog zal doorgaan vanaf eind augustus, had de viervoudige winnaar al een tweet klaar. “Het nieuws waar velen van ons op zaten te wachten. Eindelijk wat licht aan het einde van de tunnel.”
  [naar artikel]
 28. Groen licht voor fiscale bazooka bedrijven (08/05/2020 - De Tijd)
  19:57 Bedrijven die dit jaar in het rood gaan, zullen hun verliezen kunnen aftrekken van hun winst van 2019. Het kernkabinet is het eens geworden over de algemene principes van een fiscale bazooka.
  [naar artikel]
 29. Het licht rond het beroemde zwarte gat blijkt te dansen en deinen (25/09/2020 - De Morgen)
  Het beeld nestelde zich vorig jaar direct in het publieke bewustzijn: de eerste foto van een zwart gat, een voorwerp zo zwaar dat zelfs het licht niet aan zijn zwaartekracht kan ontsnappen. Nieuw onderzoek laat zien dat het licht rond het kosmisch zwaargewicht een beetje wiebelt.
  [naar artikel]
 30. Wij zien een wit licht, moslims een deur (24/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  De ene bijna-doodervaring is de andere niet, zo heeft comaspecialist Steven Laureys ondervonden. Hij verzamelde al meer dan 450 getuigenissen van mensen die schipperden tussen leven en dood. Opvallend: ze zijn cultureel bepaald. Want terwijl wij een wit licht zien aan het eind van de tunnel, is dat in India een rivier. En zijn ze bij ons overwegend positief, dan heeft de helft van de ­Russen een negatieve­ ­ervaring.
  [naar artikel]
 31. Permanent ‘out of office’: bedrijven zien thuiswerk als blijvertje (19/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Steeds meer bedrijven en administraties laten hun personeel voor de rest van het jaar thuiswerken. “Corona betekent een kwantumsprong in de...
  [naar artikel]
 32. Britse regering wil dat bedrijven medicijnvoorraad aanleggen (04/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse regering vraagt farmaceutische bedrijven zich goed voor te bereiden op het einde van de overgangsperiode die volgde op de brexit. De...
  [naar artikel]
 33. Permanent ‘out of office’: bedrijven zien thuiswerk als blijvertje (19/08/2020 - De Morgen)
  Steeds meer bedrijven en administraties laten hun personeel voor de rest van het jaar thuiswerken. ‘Corona betekent een kwantumsprong in de organisatie van werk.’
  [naar artikel]
 34. Productie in tijden van corona: deze 3 bedrijven doen hun verhaal  (02/05/2020 - VRT NWS)
  Bedrijven die hun productie volledig hebben moeten stopzetten wegens de coronacrisis, proberen vanaf maandag 4 mei opnieuw aan de slag te gaan. Maar er zijn ook bedrijven die volledig of deels aan de slag zijn gebleven sinds de lockdown van 13 maart. Drie bedrijven die de voorbije maanden te zien waren in ons magazine "De markt" getuigen over de impact van de coronacrisis.
  [naar artikel]
 35. Het Belgische exitplan doorgelicht: dit is uw leven de komende maanden (25/04/2020 - De Morgen)
  Er is licht aan het einde van de tunnel: begin mei wordt de lockdown tegen het coronavirus stap voor stap afgebouwd. Sociaal contact wordt nog steeds tot een minimum beperkt, maar bedrijven en winkels kunnen binnenkort wel heropenen. We lichten het Belgische exitplan voor u door.
  [naar artikel]
 36. Ben jij gemaakt voor een job in sales? Deze bedrijven zien je graag komen (14/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ben je een geboren verkoper? Mooi zo, je zal nooit lang werkloos blijven. Bijna alles is namelijk te koop! Een shortlist van de diverse bedrijven...
  [naar artikel]
 37. Brexit: Europese Commissie bereidt burgers, bedrijven en lidstaten voor op einde transitieperiode (09/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie gaat de lidstaten, bedrijven en burgers bijstaan om zich voor te bereiden op het einde van de transitieperiode na de brexit....
  [naar artikel]
 38. Het licht aan het einde van de tunnel is écht: dit gebeurt er 30 seconden voor je sterft (25/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wat gebeurt er met een stervend brein? Hoe beleven we onze laatste seconden? Een gereputeerd neuroloog laat zijn licht schijnen over deze
  [naar artikel]
 39. Steeds meer tegenwind voor de grote bedrijven (01/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  De grote Limburgse bedrijven zien de nabije toekomst met weinig optimisme tegemoet. Dat blijkt uit de Polsslag Ondernemend Limburg.
  [naar artikel]
 40. Tuincentra wachten op groen licht, maar het moet veilig kunnen (10/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse regering is gewonnen voor een snelle heropening van tuin- en plantencentra. De bedrijven zelf wachten op groen licht maar willen geen overhaaste beslissingen.
  [naar artikel]
 41. Viervoudig winnaar Chris Froome over nieuwe datum Tour de France: “Eindelijk licht aan het einde van de tunnel” (15/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Hij zat erop te wachten, Chris Froome. Drie minuten nadat wielerbond UCI het nieuws bekendmaakte dat de Tour de France toch nog zal doorgaan vanaf eind augustus, had de viervoudige winnaar al een tweet klaar. “Het nieuws waar velen van ons op zaten te wachten. Eindelijk wat licht aan het einde van de tunnel.”
  [naar artikel]
 42. Voor veel sectoren is er nog altijd geen licht aan het einde van de tunnel en dat begint zwaar te wegen (13/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  We mogen met iets meer mensen afspreken, de winkels zijn voorzichtig heropend en vanaf vrijdag mogen sommige leerlingen weer naar school. De heropstart is een feit, maar de weg is nog lang. In veel sectoren is er nog altijd geen licht aan het einde van de tunnel, en dat begint zwaar te wegen.
  [naar artikel]
 43. Situatie in het ‘zieke Zuiden’: Spanje verlengt lockdown, Italië ziet licht aan het einde van de tunnel (22/04/2020 - Express)
  Vandaag zal de Spaanse premier Perdro Sanchez het parlement vragen om de strikte lockdown die het land beheerst voor een... The post Situatie in het ‘zieke Zuiden’: Spanje verlengt lockdown, Italië ziet licht aan het einde van de tunnel appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 44. Dit was Het Grootste Licht 2019 (12/04/2019 - De Standaard)
  Onze jongerenquiz Het Grootste Licht zit er weer op. Duizenden jongeren namen deel, en de winnaars zijn gekend. In de aftermovie hierboven kan u zien hoe het er de voorbije weken aan toeging.
  [naar artikel]
 45. VS-Senaat zet licht op groen voor einde 'shutdown' (23/01/2018 - Knack)
  De Senaat in de Verenigde Staten heeft maandag het wetsvoorstel over een overgangsbudget goedgekeurd. Daarmee moet een einde komen aan de gedeeltelijke verlamming van de federale overheid gedurende drie dagen.
  [naar artikel]
 46. Nog twee Waalse bedrijven geblokkeerd wegens fipronilbesmetting (24/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Wallonië blijven twee landbouwbedrijven geblokkeerd wegens de fipronilbesmetting in de eiersector die vorige maand aan het licht kwam. Eerder waren zeven Waalse bedrijven geblokkeerd. Voor de twee laatste bedrijven kunnen worden vrijgegeven, worden de resultaten van bijkomende analyses afgewacht. Dat heeft Waals minister van Landbouw René Collin (cdH) donderdag gezegd na afloop van de ministerraad.
  [naar artikel]
 47. De Grote Schijn licht op in UZA (maar alleen patiënten en personeel zien dat) (28/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De binnentuinen van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) in Edegem baden in kleurrijk licht. De bezielers achter De Grote Schijn, het licht- en klankspektakel in het Rivierenhof, hebben daarvoor alles uit de kast gehaald. “Een stip aan de horizon voor onze patiënten en personeel”, zegt Evita Bonné, woordvoerder van het UZA.
  [naar artikel]
 48. Football Talk. Licht aan het eind van de tunnel voor Najar in Neerpede (10/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Er schijnt licht aan het einde van de tunnel. Andy Najar heeft op Neerpede buiten getraind met de bal. De Hondurees onderging in juli een operatie...
  [naar artikel]
 49. IOC-voorzitter Bach: “De Spelen van Tokio moeten en zullen het licht aan het einde van de tunnel zijn” (22/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Olympische Spelen zijn volgens IOC-voorzitter Thomas Bach volgend jaar belangrijker dan ooit. “De sportwedstrijden in Tokio moeten en zullen het licht aan het einde van de tunnel zijn”, zei de Duitser woensdag in een videoboodschap. “We leven in een tijd van grote onzekerheid. Uiteindelijk kunnen de Olympische Spelen een geweldig signaal zijn van hoop, optimisme, solidariteit en eenheid.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.