Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 January 2021
07:24 uur

Vergiftigde dissident waagt zich in het hol van de leeuw: ‘Ik keer terug naar Moskou’

Express

13/01/2021 - 18:26

De Russische oppositielieder Alexei Navalny zal zondag terugkeren naar Moskou. Nochtans beschuldigt hij het Kremlin ervan achter zijn vergiftiging te zitten.  Navalny is momenteel nog steeds aan het herstellen in Berlijn nadat hij op 20 augustus in Siberië vergiftigd werd met novitsjok, een zenuwgas uit het Sovjettijdperk. Een eliteteam van de Russische inlichtingendienst FSB, met specialisten in chemische […] The post Vergiftigde dissident waagt zich in het hol van de leeuw: ‘Ik keer terug naar Moskou’ appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wie is Giuseppe Conte, de hoogleraar die zich "in het hol van de leeuw waagt"? (23/05/2018 - VRT NWS)
  Giuseppe Conte lijkt dan toch de nieuwe premier van Italië te zullen worden. President Sergio Mattarella heeft hem de opdracht gegeven om een regering te vormen. Na een valse start -twijfels over zijn gebrek aan ervaring en een opgesmukt academisch cv- is de kans groot dat de beheerste hoogleraar aan het hoofd komt te staan van de bevreemdende coalitie van Vijfsterrenbeweging en Lega. Intelligent, elegant, gematigd: wat weten we over de hoogleraar die zich "in het hol van de leeuw waagt"? 
  [naar artikel]
 2. Vergiftigde Navalny mag alsnog naar Duitsland vertrekken (21/08/2020 - Express)
  De Russische dokters die de vergiftigde oppositieleider Aleksej Navalny behandelen, hebben zich bedacht. De gespecialiseerde zorgverleners die vrijdagmorgen geland zijn,... The post Vergiftigde Navalny mag alsnog naar Duitsland vertrekken appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Federaal procureur Van Leeuw: " We moeten IS-kinderen terug naar ons land halen" (23/03/2018 - VRT NWS)
  Ons land moet de kinderen van Belgische IS-strijders terug naar hier halen. Dat heeft federaal procureur Frédéric Van Leeuw gezegd op de RTBF.  België moet een rol spelen bij de repatriëring, zegt Van Leeuw.
  [naar artikel]
 4. Bewoners keren terug naar huizen na waterlek in Sint-Pieters-Leeuw (22/12/2018 - VRT NWS)
  In Sint-Pieters-Leeuw keren alle bewoners in de loop van de namiddag terug naar hun huizen na het waterlek. De opruimingswerkzaamheden in 40 getroffen woningen zijn volop aan de gang. De schade is bijzonder groot. Dat meldt het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw.
  [naar artikel]
 5. Asjemenou! Keert Loeki de Leeuw binnenkort terug naar het scherm? “We willen het dolgraag” (29/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Loeki de Leeuw keert binnenkort waarschijnlijk terug naar de reclameblokken van de Nederlandse publieke omroep NPO. De Ster, verantwoordelijk voor de reclame bij de NPO, heeft de comeback van de leeuw bijna rond. “Ik wil het dolgraag, we zijn er heel hard mee bezig en zijn er heel dichtbij”, zei Ster-baas Frank Volmer gisteravond op NPO Radio 2.
  [naar artikel]
 6. Vergiftigde spion: May bereidt sancties voor, Rusland dreigt terug te slaan (14/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Volgens verschillende Britse media bereidt premier Theresa May sancties voor tegen Rusland, nu Moskou weigert om uitleg te geven over de vergiftiging van een Russische dubbelspion in Engeland. Het Kremlin laat echter weten geen beschuldigingen “zonder bewijzen” toe te laten en dreigt ermee terug te slaan.
  [naar artikel]
 7. Kijk op het Autosalon, koop bij de dealer (13/01/2018 - Knack)
  Op het Autosalon waagt de kandidaat-koper zich in het hol van de leeuw, bij de dealer om de hoek gaat het er gemoedelijker en persoonlijker aan toe.
  [naar artikel]
 8. Bewoners terug thuis na waterlek in Sint-Pieters-Leeuw (22/12/2018 - De Standaard)
  Alle bewoners keren zaterdag in de loop van de namiddag terug naar hun huizen na het waterlek in Sint-Pieters-Leeuw. De opruimingswerkzaamheden in veertig getroffen woningen zijn volop aan de gang. De schade is bijzonder groot.
  [naar artikel]
 9. Nederlanders halen slag thuis: Loeki de Leeuw vandaag al terug op televisie (30/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Loeki de Leeuw keert woensdagavond eenmalig terug op televisie. De STER heeft een bericht daarover van het NPO Radio 2-programma Jan-Willem Start...
  [naar artikel]
 10. MR-dissident Destexhe sluit samenwerkingsakkoord met Belgische Unie (B.U.B.) (15/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  MR-dissident Alain Destexhe, die op 26 mei met een eigen lijst naar de kiezer trekt, gaat in zee met de partij Belgische Unie (B.U.B.). De...
  [naar artikel]
 11. Deze programma’s mag u op 7 augustus niet missen (07/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op VTM kan u bijzondere inspiratie opdoen voor uw volgende huisdier, op VIER waagt Indiana Jones zich aan een laatste kruistocht, en op Canvas gaan we voor een laatste keer terug naar de brug. Kortom: dit zijn de tv-programma’s die u vanavond niet mag missen.
  [naar artikel]
 12. Onderzoek naar doodsoorzaak Raphaël De Leeuw stopgezet, moeder blijft achter met vragen (19/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  De moeder van Raphaël De Leeuw stelt zich vragen bij het gerechtelijk onderzoek dat gevoerd is naar haar overleden zoon. Ze neemt daarom een advocaat onder de arm. Raphaël De Leeuw werd vorig jaar dood teruggevonden in de Dender in Aalst. Hij verdween spoorloos na een nachtje stappen.
  [naar artikel]
 13. Rick de Leeuw over cultuursubsidies: “Limburg moet dit als een kans zien” (09/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Rick de Leeuw ruilde enkele jaren geleden Amsterdam in voor Heks. Dat de man het naar zijn zin heeft in het dorpje, is duidelijk. In de studio van TV Limburg blikt hij terug op het afgelopen jaar.
  [naar artikel]
 14. ‘Bake Off Vlaanderen’-presentator Wim Opbrouck waagt zich aan ASMR (26/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ASMR, de trend waarbij mensen naar zachte geluiden luisteren om een ‘braingasm’ te krijgen, is hip. Na de Ketnet-wrappers waagt ook Wim Opbrouck...
  [naar artikel]
 15. Factcheck: ja, een vuurkorf produceert op vier uur evenveel fijnstof als autorit Brussel-Moskou en terug (14/01/2021 - Knack)
  'Vier uur brandjestook in de tuin geeft dezelfde uitstoot van fijnstof als een autorit van Brussel naar Moskou en terug.' Dat lazen we op VRT NWS. En het klopt.
  [naar artikel]
 16. Rusland roept Europese ambassadeurs op het matje over sancties na moordpoging op dissident Navalny (22/12/2020 - VRT NWS)
  Een dag na de ophefmakende bekentenis van een Russische geheime agent over de vergiftiging van oppositieleider Aleksej Navalny gaat Moskou in de tegenaanval. De ambassadeurs van Duitsland, Frankrijk en Zweden moeten zich verantwoorden voor sancties die de EU tegen Rusland heeft getroffen.
  [naar artikel]
 17. Gezocht: gewapende overvaller die twee keer zelfde apotheek in Sint-Pieters-Leeuw viseerde (06/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De federale politie is op zoek naar een man die wordt verdacht van overvallen op een apotheek in Sint-Pieters-Leeuw. Op 9 mei en 25 juli 2018 werd...
  [naar artikel]
 18. Chinese dissident Liu Xiaobo lijdt aan orgaanfalen (12/07/2017 - De Redactie)
  De gezondheidstoestand van de Chinese dissident Liu Xiaobo is er verder op achteruit gegaan, dat meldt het ziekenhuis waar de voormalige Nobelprijswinnaar in behandeling is.
  [naar artikel]
 19. Studio 100 waagt zich op Chinese markt (03/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Studio 100 waagt een stap naar de Chinese markt. Het media- en entertainmentbedrijf achter onder meer K3 en Samson&Gert ontwikkelt drie formats die...
  [naar artikel]
 20. Brouwerij waagt zich aan wereldrecordpoging tournée générale (23/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  De brouwerij Mort Subite waagt op zaterdag 30 juli in Kobbegem een gooi naar het wereldrecord tournée générale.
  [naar artikel]
 21. China vraagt andere landen zich niet te moeien na overlijden dissident Liu Xiaobo (14/07/2017 - Knack)
  Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft andere landen vrijdag aangemaand zich niet te moeien met interne Chinese zaken. Daarmee doelt het ministerie op de internationale reacties na de dood donderdag van Liu Xiaobo, de dissident die in een ziekenhuis overleed na meer dan acht jaar in een cel te hebben doorgebracht.
  [naar artikel]
 22. Sergio Ramos waagt zich aan rapsong: 'SR4' (18/05/2018 - Sporza)
  Sergio Ramos is van vele markten thuis. Naast zijn sportieve successen waagt de Real Madrid-verdediger zich nu aan een nieuwe uitdaging.
  [naar artikel]
 23. Gids probeert indruk te maken op toeristen door leeuw te aaien maar betaalt daar hoge prijs voor (05/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een Senegalese gids is meer dan zijn job kwijt geraakt tijdens een begeleid toeristenuitje naar de Hann zoo in Dakar. Toen hij daar een grote mannetjesleeuw zag staan in een kooi, besloot hij om het grote dier te treiteren. Hij steekt herhaaldelijk zijn handen door de tralies van de kooi om de leeuw te aaien. Die laatste ziet dat niet zitten en slaat de handen van de man weg. De gids geeft echter niet op en steekt nogmaals zijn hand door de tralies - maar dit keer is hij niet snel genoeg om zich terug te trekken.
  [naar artikel]
 24. Chinese Nobelprijswinnaar en dissident overleden (13/07/2017 - De Tijd)
  15:50 De Chinese winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede en dissident Liu Xiaobo is overleden.
  [naar artikel]
 25. Britse ambassadeur in Moskou komt niet naar vergadering over vergiftigde spion: Kremlin misnoegd (21/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse ambassadeur in Rusland zal niet aanwezig zijn voor de vergadering die het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken organiseert over de...
  [naar artikel]
 26. Mensheid steekt voor tweede keer over naar interstellaire ruimte met een boodschap (11/12/2018 - Knack)
  18.000.000.000 kilometer. Zo ver bevindt de Voyager-2, die sinds deze week het tweede menselijke object is dat zich in de interstellaire ruimte waagt, zich van de aarde.
  [naar artikel]
 27. Robbie Williams bijna dood door “te veel vis”: “Ik vergiftigde mezelf” (18/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vis, gezond? Niet als je het in overvloed eet. Dat merkte Robbie Williams (46) aan den lijve. De Britse zanger at op een bepaald moment twee porties vis per dag, waardoor het kwikgehalte in zijn lichaam zich gevaarlijk opstapelde. Volgens dokters vergiftigde hij zichzelf. “Ze hadden zoiets nog nooit gezien.”
  [naar artikel]
 28. Paul De Leeuw doet iets prachtigs voor deze ontroostbare vrouw (14/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wie naar een tv-show van Paul De Leeuw gaat kijken, weet dat hij zich aan alles mag verwachten. Maar toen er ineens een doodskist verscheen, werd
  [naar artikel]
 29. Dochter vergiftigde dubbelspion niet langer in kritieke toestand (29/03/2018 - Metro)
  Joelia Skripal bevindt zich niet langer in kritieke toestand. Dat meldt het ziekenhuis in het Britse Salisbury waar ze verblijft. De vrouw werd begin maart samen met haar vader Sergej – een Russische ex-spion – vergiftigd in Groot-Brittannië. Omdat het Russische zenuwgas Novitsjok zou zijn gebruikt, verdenkt Londen Moskou. De toestand van Joelia Skripal “verbetert zienderogen”, meldt het ziekenhuis vandaag. “Ze bevindt zich niet meer in kritieke toestand, maar is nu stabiel.” Haar vader Sergej is wel nog in kritieke toestand. Bron: Belga   Het bericht Dochter vergiftigde dubbelspion niet langer in kritieke toestand verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Russische dissident Navalny opnieuw vrij (07/07/2017 - De Redactie)
  De belangrijkste Russische oppositiefiguur Aleksei Navalny heeft de gevangenis mogen verlaten. Hij zat 25 dagen vast omdat hij een verbod had genegeerd om in Moskou een demonstratie tegen corruptie te organiseren.
  [naar artikel]
 31. Rusland stelt Navalny dringend ultimatum: “Tegen morgenochtend terug in Moskou, anders gevangeniscel” (28/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische overheid heeft Poetin-opposant Alexei Navalny vanavond een dringend ultimatum gesteld. Indien hij morgenochtend niet naar Moskou terugvliegt en zich ginds meldt bij de autoriteiten, vliegt hij bij een latere terugkeer de gevangeniscel in.
  [naar artikel]
 32. Tweede keer goede keer voor tweede editie van Elfstedenzwemtocht? (22/06/2019 - VRT NWS)
  In Leeuwarden, Nederland, is oud-Olympisch kampioen Maarten Van der Weijden gisteren begonnen aan zijn Elfstedenzwemtocht. Van der Weijden wil in vier dagen tijd in totaal 196 kilometer zwemmen om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Het is de tweede keer dat hij zich aan een Elfstedenzwemtocht waagt, vorig jaar moest hij na 163 kilometer compleet uitgeput opgeven. 
  [naar artikel]
 33. Rusland stelt Navalny dringend ultimatum: “Tegen morgenochtend terug in Moskou, anders gevangenis” (28/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische overheid heeft Poetin-opposant Aleksej Navalny vanavond een dringend ultimatum gesteld. Indien hij morgenochtend niet naar Moskou terugvliegt en zich ginds meldt bij de autoriteiten, belandt hij bij een latere terugkeer meteen in de gevangenis.
  [naar artikel]
 34. Leeuw krijgt kankerbehandeling in privéziekenhuis: “Hij werd via de achterdeur binnengeloodst om paniek te vermijden” (09/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Opmerkelijk zicht in een Zuid-Afrikaans privéziekenhuis: op een bed dat normaal voor een zieke patiënt bestemd is, ligt deze keer... een leeuw. De...
  [naar artikel]
 35. Deze leeuw had beter twee keer nagedacht (29/11/2016 - De Redactie)
  Het had een lekkere hap moeten zijn voor een leeuw, toen hij een giraf in het vizier kreeg. Maar tot genot van sociale media dacht de giraf daar anders over.
  [naar artikel]
 36. Ex-Sovjet-dissident Vladimir Boekovski overleden op 76-jarige leeftijd (28/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De gewezen Sovjet-dissident Vladimir Boekovski, die in de jaren zeventig de opsluiting in psychiatrische inrichtingen aanklaagde van politieke...
  [naar artikel]
 37. Orgaanfalen bij Chinese dissident Liu Xiaobo (12/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Chinese dissident Liu Xiaobo lijdt aan orgaanfalen, kondigde het ziekenhuis dat de voormalige Nobelprijswinnaar behandelt woensdag aan. Mensenrechtenactivisten hebben echter hun twijfels over de berichten over zijn gezondheidstoestand.
  [naar artikel]
 38. Navalny geeft geen gevolg aan Russisch bevel om terug te keren naar Moskou - Russen dreigen met effectieve celstraf (29/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische penitentiaire dienst dreigt de voorwaardelijke gevangenisstraf van 3,5 jaar die de Russische oppositieleider Aleksej Navalny eind december 2014 voorwaardelijk kreeg opgelegd, om te zetten in een effectieve straf. De reden is dat Navalny zich niet, zoals opgedragen, in Moskou heeft gemeld.
  [naar artikel]
 39. “Geheime agent onthult aan Navalny zelf hoe hij was vergiftigd via onderbroek” (21/12/2020 - Metro)
  Een Russische geheime agent heeft in een telefoongesprek met Aleksej Navalny onthuld hoe de dissident in augustus werd vergiftigd, namelijk via een onderbroek van Navalny. Dat bericht de Amerikaanse zender CNN. Navalny had de agent zelf opgebeld en zich voorgedaan als een lid van de Russische Nationale Veiligheidsraad. De onthulling komt nadat CNN en Bellingcat een eenheid van de Russische veiligheidsdienst FSB, die verantwoordelijk zou zijn voor de vergiftiging, hadden ontmaskerd. Volgens het onderzoek van Bellingcat en CNN werd Navalny gedurende meer dan drie jaar gevolgd door een team van de FSB van ongeveer zes tot tien geheime agenten. Na identificatie werden de agenten en hun oversten gecontacteerd, zonder reactie, zegt CNN. Navalny belde intussen ook zelf rond, klinkt het nog. In het begin vertelde hij de agenten wie hij was, waarna de meesten het gesprek onmiddellijk beëindigden. In het laatste gesprek deed hij zich echter voor als een functionaris van de Nationale Veiligheidsraad, die de taak had een analyse van de operatie te maken. Zijn nummer werd vermomd als dat van het hoofdkwartier van de FSB. Door de huid Volgens CNN sprak Navalny de agent, geïdentificeerd als Konstantin Koedrjavtsev, toe op een bruuske en aanmanende manier. De agent gaf een gedetailleerd relaas over hoe het gif was aangebracht op een onderbroek van Navalny. De dissident vroeg waar exact het zenuwgif novitsjok werd aangebracht. «Aan de binnenzijde, het kruis», antwoordde Koedrjavtsev. Toxicologen legden aan de zender uit dat het gif, indien aangebracht in korrelige vorm, door de huid zou worden opgenomen als het slachtoffer begint te zweten. Vliegtuig beslissende rol Navalny werd ziek toen hij op het vliegtuig van Tomsk naar Moskou zat. De piloot leidde het toestel om en landde in Omsk. «De vlucht duurt ongeveer drie uur», zou de geheime agent nog gezegd hebben. «Als je het vliegtuig niet landt, zou het effect en het resultaat anders zijn geweest. Ik denk dat het vliegtuig de beslissende rol speelde.» De agent zou een specialist in chemische en biologische wapens zijn. Hij legde in het gesprek uit dat hij naar Omsk werd gestuurd om de sporen van de vergiftiging op te ruimen, klinkt het nog. Navalny en zijn team hebben meermaals geëist zijn kledij terug te geven, maar de Russische autoriteiten weigerden dat. Ook het Duitse magazine Der Spiegel en de Russische nieuwswebsite The Insider werkten mee aan het onderzoek. Navalny publiceerde zelf op YouTube een video over het telefoongesprek. Lees ook : Beelden opgedoken van Russische oppositieleider die mogelijk vergiftigde thee drinkt (foto’s) Het bericht “Geheime agent onthult aan Navalny zelf hoe hij was vergiftigd via onderbroek” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Moskou blaast warm en koud over raketschild VS (05/04/2019 - De Morgen)
  Moskou l 'Het Amerikaanse raketschild in Europa is een provocatie.' Maar: 'Rusland wil zich niet in een wapenwedloop storten.' Moskou dreigt en tempert tegelijk.
  [naar artikel]
 41. Circusbezoeker filmt hoe leeuw zich op trainer stort (09/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een bezoek aan het circus draaide eergisteren uit op een nachtmerrie in het Franse Doullens. Tijdens de voorstelling viel een leeuw zijn
  [naar artikel]
 42. Man waagt zich aan sprong van 7,5 km hoogte zonder parachute (29/07/2016 - De Redactie)
  Stuntman Luke Aikins waagt zich zaterdag aan een sprong uit een vliegtuig, maar dan zonder parachute of wingsuit. Om uiteindelijk terecht te komen in een gigantisch "visnet".
  [naar artikel]
 43. Dierentuin oogst felle kritiek door aangrijpende beelden van graatmagere leeuw (18/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Er doen ophefmakende beelden de ronde van een uitgemergelde leeuw in Bangladesh. Het dier genaamd Juboraj verblijft in de dierentuin van Comilla en heeft zelfs moeite om zich op normale wijze voort te bewegen. Al duizenden mensen hebben intussen een petitie ondertekend om de leeuw uit zijn lijden te verlossen.
  [naar artikel]
 44. Dierentuin oogst felle kritiek door aangrijpende beelden van graatmagere leeuw (18/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Er doen ophefmakende beelden de ronde van een uitgemergelde leeuw in Bangladesh. Het dier genaamd Juboraj verblijft in de dierentuin van Comilla en heeft zelfs moeite om zich op normale wijze voort te bewegen. Al duizenden mensen hebben intussen een petitie ondertekend om de leeuw uit zijn lijden te verlossen.
  [naar artikel]
 45. Vergiftigde Russische dubbelspion Sergej Skripal niet langer kritiek (06/04/2018 - Metro)
  De 66-jarige Russische ex-spion Sergej Skripal bevindt zich niet langer in kritieke toestand. Dat hebben zijn artsen in het Britse stadje Salisbury vandaag meegedeeld. Zijn toestand verbetert snel, klinkt het. Volgens de medische directeur van het ziekenhuis in Salisbury, reageert de ex-spion goed op zijn behandeling. Hij ligt net als zijn 33-jarige dochter Joelia al meer dan een maand in het ziekenhuis, nadat ze bewusteloos waren aangetroffen na vergiftiging met het zenuwgas novitsjok. De gezondheidstoestand van zijn dochter verbetert “dagelijks”, aldus de arts Christine Blanshard. “Ze wacht met ongeduld de dag af dat ze het ziekenhuis zal kunnen verlaten.” De arts zegt ook dat er daarvoor nog geen datum gekend is. “In tussentijd heeft Joelia gevraagd om privacy”, aldus nog de dokter. Na de vergiftiging op 4 maart in Salisbury legde de Britse regering de schuld voor de aanval bij Moskou. Daarop beslisten bijna dertig landen om alles samen meer dan 140 Russische diplomaten het land uit te zetten. In een tegenzet stuurt Rusland, dat zijn betrokkenheid ontkent, evenveel diplomaten terug naar hun land. bron: Belga Het bericht Vergiftigde Russische dubbelspion Sergej Skripal niet langer kritiek verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Vergiftigde Russische dubbelspion Sergej Skripal niet langer kritiek (06/04/2018 - Metro)
  De 66-jarige Russische ex-spion Sergej Skripal bevindt zich niet langer in kritieke toestand. Dat hebben zijn artsen in het Britse stadje Salisbury vandaag meegedeeld. Zijn toestand verbetert snel, klinkt het. Volgens de medische directeur van het ziekenhuis in Salisbury, reageert de ex-spion goed op zijn behandeling. Hij ligt net als zijn 33-jarige dochter Joelia al meer dan een maand in het ziekenhuis, nadat ze bewusteloos waren aangetroffen na vergiftiging met het zenuwgas novitsjok. De gezondheidstoestand van zijn dochter verbetert “dagelijks”, aldus de arts Christine Blanshard. “Ze wacht met ongeduld de dag af dat ze het ziekenhuis zal kunnen verlaten.” De arts zegt ook dat er daarvoor nog geen datum gekend is. “In tussentijd heeft Joelia gevraagd om privacy”, aldus nog de dokter. Na de vergiftiging op 4 maart in Salisbury legde de Britse regering de schuld voor de aanval bij Moskou. Daarop beslisten bijna dertig landen om alles samen meer dan 140 Russische diplomaten het land uit te zetten. In een tegenzet stuurt Rusland, dat zijn betrokkenheid ontkent, evenveel diplomaten terug naar hun land. bron: Belga Het bericht Vergiftigde Russische dubbelspion Sergej Skripal niet langer kritiek verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Russische oppositieleider keert zondag naar Moskou terug (13/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na zijn vergiftiging wil Aleksej Navalny komende zondag naar Moskou terugkeren. Hij landt op 17 januari met een toestel van de Russische luchtvaartmaatschappij Pobeda in de Russische hoofdstad. Dat heeft de Russische oppositieleider woensdag op Twitter laten weten.
  [naar artikel]
 48. IN BEELD. Waaghals wil hoogterecord parachutespringen verbreken... zonder parachute (29/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Er zijn waaghalzen, en er is Luke Aikins; de waaghals onder de waaghalzen. Zaterdag waagt de Amerikaan zich aan een sprong vanuit een vliegtuig op 25.000 voet hoogte. Dat is zo'n 7,62 kilometer. U leest het goed: hij waagt zich aan een sprong, niet aan een parachutesprong. Het valscherm laat hij achterwege.
  [naar artikel]
 49. Mogelijk vergiftigde Russische oppositieleider Navalny onderweg naar Duitsland (22/08/2020 - De Morgen)
  De Russische oppositieleider Aleksej Navalny is onderweg naar Duitsland voor verdere medische behandeling. Het vliegtuig met de mogelijk vergiftigde Kremlin-criticus aan boord is rond 04.00 uur (Nederlandse tijd) opgestegen van de luchthaven in de Russische stad Omsk.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.