Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

27 January 2021
02:33 uur

Corona-uitbraak in Sint-Trudoziekenhuis, vrees voor besmettelijke variant

Het Nieuwsblad

13/01/2021 - 18:53

Het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden wordt momenteel zwaar getroffen door corona. Op een week tijd raakten 13 patiënten op de afdeling neuro-cardio en nog eens 30 personeelsleden besmet. “We vrezen voor een besmettelijke variant. Het labo onderzoekt de stalen”, klinkt het bij Sint-Trudo.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Bevestigd: “Geen Britse variant, wel zeer besmettelijke stalen” in Sint-Trudo Ziekenhuis (14/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  In het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden zijn de voorbije dagen besmettingen met Covid-19 vastgesteld op drie afdelingen, zowel bij patiënten als bij personeel. Daarbij werd gevreesd voor een uitbraak van de besmettelijke Britse variant, maar dat blijkt niet het geval te zijn, zo bevestigt woordvoerster Miet Driesen. “De genoomanalyse heeft wel bevestigd dat de virale lading in de stalen van eerder deze week zeer hoog is. Dat wijst op een heel hoge besmettelijkheid”, aldus Driesen.
  [naar artikel]
 2. Sint-Trudo vreest besmettelijke variant: 43 besmettingen op een week (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden wordt momenteel zwaar getroffen door corona. Op een week tijd raakten 13 patiënten op de afdeling neuro-cardio en nog eens 30 personeelsleden besmet. “We vrezen voor een besmettelijke variant. Het labo onderzoekt de stalen”, klinkt het bij Sint-Trudo.
  [naar artikel]
 3. Uitbraak van coronavirus in het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden "Besmettingen die zich zo snel verspreiden zijn nieuw voor ons". (13/01/2021 - VRT NWS)
  In het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden is een grote uitbraak van het coronavirus vastgesteld. Het ziekenhuis neemt verregaande voorzorgsmaatregelen. Niet dringende behandelingen zijn uitgesteld tot 1 februari.
  [naar artikel]
 4. Engelse coronavariant duikt op bij Zonhovense patiënten van Sint-Trudoziekenhuis (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De zeer besmettelijke Engelse variant van het coronavirus is gearriveerd in Limburg. Alvast in het Sint-Trudo ziekenhuis in Sint-Truiden is bij drie patiënten het nieuwe coronavirus vastgesteld dat ons land zo lang mogelijk buiten de grenzen had willen houden.
  [naar artikel]
 5. Uitbraak van Britse variant in Houthulst: al 128 mensen besmet met mogelijk meer besmettelijke variant (17/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Houthulst, in de provincie West-Vlaanderen, is er een uitbraak van de Britse variant van het coronavirus vastgesteld. In totaal zijn er al 128 mensen besmet geraakt met de mogelijk besmettelijkere variant. De meeste besmettingen komen uit een woonzorgcentrum.
  [naar artikel]
 6. Meer dan zeshonderd leerlingen en personeelsleden getest in Edegemse school uit vrees voor uitbraak Britse variant: “Hopelijk zijn we er op tijd bij” (18/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vijfhonderdvijftig leerlingen en nog eens meer dan vijftig personeelsleden van basisschool OLFA Elsdonk in Edegem kregen maandagnamiddag een wisser in de neus. Gevreesd wordt dat de meer besmettelijke Britse variant van het virus woedt in de school. Dinsdag komt het Sint-Jozefinstituut in Kontich aan de beurt. Ondertussen blijven alle scholieren, personeelsleden én hun gezinnen - duizenden mensen in Edegem en Kontich - in quarantaine.
  [naar artikel]
 7. Uitbraak van Britse variant in Houthulst: al 128 mensen besmet met mogelijk meer besmettelijke coronavariant (17/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Houthulst, in de provincie West-Vlaanderen, is er een uitbraak van de Britse variant van het coronavirus vastgesteld. In totaal zijn er al 128 mensen besmet geraakt met de mogelijk besmettelijkere variant. De meeste besmettingen komen uit een woonzorgcentrum.
  [naar artikel]
 8. Uitbraak van Britse variant in Houthulst: al 110 mensen besmet met mogelijk meer besmettelijke coronavariant (17/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Houthulst, in de provincie West-Vlaanderen, is er een uitbraak van de Britse variant van het coronavirus vastgesteld. In het woonzorgcentrum De Groene Verte in Merkem zijn er al 110 mensen besmet geraakt met de mogelijk besmettelijkere variant. Ook buiten het rusthuis stijgt het aantal besmettingen in de gemeente.
  [naar artikel]
 9. Edegem schrapt deze week ook alle jeugdactiviteiten na uitbraak Britse variant (18/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het gemeentebestuur van Edegem heeft maandag nog een extra maatregel genomen om de uitbraak van het coronavirus - en meer bepaald de meer besmettelijke Britse variant - in te dijken.
  [naar artikel]
 10. Scholen vinden amper besmettingen met Britse variant: hebben we hem overschat? (21/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  De ene na de andere school sluit uit vrees voor een corona-uitbraak. Maar als er al besmettingen zijn, dan blijkt het in de meeste gevallen over de ‘gewone’ variant te gaan. Van de Britse variant, waar zo voor werd gevreesd, zijn amper besmettingen te vinden. Is de Britse variant dan minder besmettelijk dan we gevreesd hadden?
  [naar artikel]
 11. Braziliaanse staat Amazonas kreunt onder zware corona-uitbraak: grote bezorgdheid over nieuwe variant (15/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Inwoners van de Braziliaanse staat Amazonas mogen tussen 19 uur 's avonds en 6 uur 's morgens hun huis niet meer verlaten. De avondklok moet de verspreiding van het coronavirus helpen beperken. De ziekenhuizen in de staat zijn overweldigd door de permanente toestroom van patiënten en kampen met een zuurstoftekort en ook de begraafplaatsen kunnen niet langer volgen. Wetenschappers vrezen intussen dat een nieuwe, erg besmettelijke variant van het coronavirus aan de basis ligt van de uitbraak.
  [naar artikel]
 12. Er komen voorlopig geen versoepelingen, Limburgse ziekenhuiscijfers blijven maar stijgen (04/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Er komen voorlopig geen versoepelingen van de coronamaatregelen. De coronacijfers blijven te hoog. Op dit moment liggen er 159 coronapatiënten in de Limburgse ziekenhuizen. Het aantal ziekenhuisopnames stijgt daarmee voor een tiende dag op rij in Limburg. Het is al geleden van begin december dat er zoveel patiënten met een covidbesmetting in de Limburgse ziekenhuizen lagen. De stijging is vooral toe te schrijven aan het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden, waar er een corona-uitbraak in het ziekenhuis zelf is en aan het Mariaziekenhuis in Overpelt waar patiënten opgenomen worden van een corona-uitbraak in het woonzorgcentrum Immaculata.
  [naar artikel]
 13. 43 besmettingen in Sint-Trudo: ‘Waarschijnlijk niet Britse variant’ (14/01/2021 - De Standaard)
  Het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden wordt getroffen door een zware corona-uitbraak met 43 besmettingen op een week. De meeste geplande opnames zijn stopgezet tot 1 februari. Uit het eerste onderzoek zou blijken dat het niet om de Britse variant gaat. ‘Maar we kunnen dat nog niet met zekerheid bevestigen.’
  [naar artikel]
 14. Grootschalige testing op Joodse school in Antwerpen uit vrees voor corona-uitbraak (20/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Donderdag wordt in de Jesode-Hatora Beth-Jacob, de grootste erkende Joodse school in ons land, een grootschalige coronatesting uitgevoerd door een interventieploeg van het UZA. Die testing komt er mede uit vrees voor een corona-uitbraak op de school.
  [naar artikel]
 15. Van Ranst over uitbraak met Britse variant: “Grootste tot nu toe, maar waarschijnlijk niet de laatste” (17/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Het gaat inderdaad over die nieuwe variant die meer besmettelijk zou zijn”, zegt Marc Van Ranst over de uitbraak met de Britse variant van het coronavirus in woonzorgcentrum De Groene Verte in Merkem, deelgemeente van Houthulst. Volgens de viroloog zal het niet bij deze uitbraak met de Britse variant, die ook in ons land circuleert, blijven.
  [naar artikel]
 16. Een inkijk in de nieuwe corona-vleugel van het Sint-Trudo Ziekenhuis (20/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  In het Sint-Trudoziekenhuis van Sint-Truiden is een extra corona-afdeling in gereedheid gebracht. Het revalidatiecentrum is er omgebouwd en vanmiddag rond half vijf werd een eerste mogelijk besmette patiënt er opgevangen. Net daarvoor kreeg de TVL-redactie een inkijk op de afdeling.
  [naar artikel]
 17. Personeel Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden houdt zich fit dankzij "vitamientjes" van Kim Clijsters (02/04/2020 - VRT NWS)
  Kim Clijsters heeft een cadeautje gestuurd naar het zorgpersoneel van het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden.. Daarmee wil ze het personeel bedanken voor hun inzet.
  [naar artikel]
 18. Waarom de speurtocht naar een besmettelijke variant zo lastig is (13/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  De kans is reëel dat terugkerende reizigers de nieuwe, meer besmettelijke Britse en Zuid-Afrikaanse varianten van sars-CoV-2 importeren. “We moeten vrezen dat de variant al meer aanwezig is dan we denken.”
  [naar artikel]
 19. Corona-uitbraak in woonzorgcentrum na bezoek van hulp-sint: hoe kan dat? (13/12/2020 - VRT NWS)
  In een woonzorgcentrum in Mol is er een corona-uitbraak na de doortocht van een hulp-sint. We krijgen veel vragen hoe dat kan, want de hulp-sint en zijn twee pieten droegen een mondmasker. Kunnen er nog andere oorzaken zijn? We legden het voor aan viroloog Marc Van Ranst.
  [naar artikel]
 20. Corona-uitbraak in Sint-Trudoziekenhuis ingedijkt: 11 besmettingen ontdekt bij preventieve screening (28/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  In het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden zijn momenteel 22 coronapatiënten opgenomen, waarvan één patiënt op intensieve zorg. De stijging van het aantal coronapatiënten is volgens het Truiense ziekenhuis deels te verklaren doordat de voorbije dagen bij preventieve screenings elf patiënten besmet bleken te zijn. Daarnaast werden de voorbije drie dagen zes patiënten met een actieve coronabesmetting via de spoedafdeling opgenomen.
  [naar artikel]
 21. Testteams rukken massaal uit: al 91 gevallen van gevreesde Britse variant (19/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De besmettelijke Britse variant van het coronavirus verspreidt zich over het hele land. Naast een zware uitbraak in Houthulst zijn er ook gevallen in Edegem en Kontich, en vermoedelijk in Geraardsbergen en Aalst. Sciensano meldt dat in totaal al 91 gevallen van de Britse variant zijn gevonden - en 7 van de Zuid-Afrikaanse. Al liggen de werkelijke aantallen vele malen hoger, want bij uitbraken wordt gewerkt met steekproeven.
  [naar artikel]
 22. Testteams rukken massaal uit: al 91 gevallen van gevreesde Britse variant (19/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De besmettelijke Britse variant van het coronavirus verspreidt zich over het hele land. Naast een zware uitbraak in Houthulst zijn er ook gevallen in Edegem en Kontich, en vermoedelijk in Geraardsbergen en Aalst. Sciensano meldt dat in totaal al 91 gevallen van de Britse variant zijn gevonden - en 7 van de Zuid-Afrikaanse. Al liggen de werkelijke aantallen vele malen hoger, want bij uitbraken wordt gewerkt met steekproeven.
  [naar artikel]
 23. Ziekenhuis eert werkneemster met kunstwerken van haar zoon (15/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Met twee monumentale kunstwerken in de hoofdingang van het Sint-Trudoziekenhuis brengt Tom Herck een ode aan zijn moeder die er 49 jaar werkzaam was. Nicole Swennen begon als 13-jarige als schoonmaakster in het Sint-Anna ziekenhuis. Na de fusie met het Sint-Jozefziekenhuis zette ze haar job verder in het Sint-Trudoziekenhuis tot ze gediagnostiseerd werd met ALS op de leeftijd van 62 jaar. 1 maand voor haar pensioen.
  [naar artikel]
 24. Britse mutatie in Zonhoven: wat moet je weten over deze variant? (15/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De drie besmettingen met de Britse coronavariant in Limburg zijn terug te brengen tot een Zonhovense familie die niet op reis is geweest. De familie raakte dus besmet in ons land. Sint-Trudo in Sint-Truiden wordt ook getroffen door een besmettelijke variant, al gaat het daar niet om de Britse.
  [naar artikel]
 25. Al 7 bewoners overleden in zwaar getroffen woonzorgcentrum van Merkem (19/01/2021 - VRT NWS)
  In woonzorgcentrum De Groene Verte in Merkem bij Houthulst zijn al 7 bewoners overleden aan de erg besmettelijke Britse variant van het coronavirus. Er is een grote uitbraak in het woonzorgcentrum en ook elders in de gemeente. Ook 40 personeelsleden, dat is de helft van alle personeelsleden, hebben corona. Thuisverpleegkundigen en militairen gaan er helpen.
  [naar artikel]
 26. Corona-uitbraak in Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden: van 4 naar 22 patiënten (28/12/2020 - VRT NWS)
  In het Sint-Trudo Ziekenhuis is er momenteel een corona-uitbraak. Het aantal besmette patiënten is daar op een week tijd opgelopen van 4 naar 22. Op één verpleegafdeling bleken 11 patiënten besmet nadat daar een preventieve screening was gebeurd.
  [naar artikel]
 27. Extra screening door thermische camera in Sint-Trudoziekenhuis: "Goed als bijkomende controle" (16/07/2020 - VRT NWS)
  Het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden gebruikt sinds kort een thermische camera die de lichaamstemperatuur van bezoekers op de spoedgevallen weergeeft. Het is een bijkomende controle die ze uitvoeren om het risico op besmetting te beperken.
  [naar artikel]
 28. Na coronavirus: nu ook uitbraak van zeer besmettelijke vogelgriep in China (04/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na het coronavirus is in China nu ook een uitbraak van een “erg besmettelijke” vorm van de vogelgriep vastgesteld. Dat heeft het Chinese ministerie...
  [naar artikel]
 29. Genezen coronapatiënt getuigt emotioneel vanuit Sint-Trudoziekenhuis: “Het zijn helden” (03/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  We hebben er allemaal nood aan, een streepje optimisme in deze donkere tijden. En daarom beginnen we vandaag met een verhaal van hoop. De 74-jarige Jos Boyen lag dagen in het Sint-Trudoziekenhuis met het coronavirus. Deze namiddag mocht hij naar huis. Hij is het ziekenhuispersoneel van Sint-Trudo enorm dankbaar. Maar vanavond is hij eindelijk weer thuis bij vrouwlief. Vanmiddag konden we hem nog even spreken net voor z'n ontslag uit het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 30. Vrees voor besmettelijkere varianten neemt toe: “Regels moeten strenger” (14/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De vrees dat ook in ons land de extra besmettelijke coronavarianten nog lelijk kunnen huishouden, wordt met de dag groter. Woensdag zijn maar liefst acht besmettingen met de Britse variant opgedoken en zelfs één besmetting met de Zuid-Afrikaanse. Tot nog toe werd die nog niet in ons land waargenomen. “Leg nog deze week álle terugkerende reizigers een quarantaineverplichting op”, eisen virologen en minister Wouter Beke (CD&V).
  [naar artikel]
 31. Vrees voor besmettelijkere varianten neemt toe: “De regels moeten strenger” (14/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De vrees dat ook in ons land de extra besmettelijke coronavarianten nog lelijk kunnen huishouden, wordt met de dag groter. Woensdag zijn maar liefst acht besmettingen met de Britse variant opgedoken en zelfs één besmetting met de Zuid-Afrikaanse. Tot nog toe werd die nog niet in ons land waargenomen. “Leg nog deze week álle terugkerende reizigers een quarantaineverplichting op”, eisen virologen en minister Wouter Beke (CD&V).
  [naar artikel]
 32. Hoofdverpleger Sint-Trudoziekenhuis bereidt zich voor op tweede golf: “Positief blijven en maatregelen strikt opvolgen” (23/07/2020 - VRT NWS)
  De cijfers en modellen zien er niet hoopgevend uit. Veel sneller dan verwacht schiet het aantal besmettingen weer de hoogte in. Dat is een harde noot om te kraken voor het zorgpersoneel. Hoofdverpleegkundige Sander Ombelets van het Sint-Trudoziekenhuis houdt de moed erin, vertelde hij in het middagprogramma van Radio 2 Limburg.
  [naar artikel]
 33. Britse variant slaat ook bij ons toe (18/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Britse variant van het coronavirus grijpt nu in Vlaanderen ook snel en hard om zich heen. In Edegem en Kontich in de provincie Antwerpen gaan twee scholen een week dicht na een plotse uitbraak, 2.000 gezinnen moeten er tien dagen in quarantaine. In het West-Vlaamse Houthulst raakten al bijna 140 mensen besmet, o.a. in een woonzorgcentrum en ligt het sociale leven in de gemeente stil. Hoe wijdverspreid is die besmettelijke mutatie al en is dit nog in te dammen?
  [naar artikel]
 34. Corona-uitbraak op afdeling in Sint-Trudo: 11 patiënten besmet, oorzaak onbekend (28/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Sint-Trudo is het aantal Covid-patiënten op een week tijd opgelopen van 4 naar 22. Die stijging is onder meer het gevolg van een corona-uitbraak op een afdeling waar 11 patiënten na een preventieve screening besmet bleken. “Wat de precieze besmettingsbron is, wordt nog onderzocht.”
  [naar artikel]
 35. Grenzen sluiten tegen besmettelijke Britse variant is voorlopig geen optie (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De besmettelijke Britse variant circuleert in het Nederlands-Limburgse Geleen en schuurt dus al tegen onze grens. Maar die op slot gooien is voorlopig geen optie. Bijgevolg zorgen de Nederlandse leerlingen die elke dag hier naar school komen voor hoofdbrekens bij de virusbestrijders.
  [naar artikel]
 36. Geen uitbraak Zuid-Afrikaanse variant in Oostendse appartementsgebouwen (25/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  In twee appartementsgebouwen in Oostende is er geen sprake van een uitbraak van de Zuid-Afrikaanse variant. Dat meldt de stad Oostende maandag na een grote testronde bij de bewoners van die appartementen. De testronde kwam er nadat een bewoonster besmet raakte met de variant en overleed. De variant dook in Oostende wel op in enkele zorginstellingen.
  [naar artikel]
 37. Onderzoek bevestigt: uitbraak in Truiense school Schuttershof is Britse variant (22/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Kleuter- en basisschool Schuttershof in Sint-Truiden, waar liefst 54 leerlingen en leerkrachten besmet zijn geraakt, is met zekerheid getroffen door de Britse variant. Dat bevestigt het labo van Jessa in Hasselt dat de stalen onderzocht. Een reconstructie van hoe de Britse variant Schuttershof trof.
  [naar artikel]
 38. School in Westouter sluit na uitbraak, 14 besmettingen op Kontichse basisschool (20/01/2021 - De Standaard)
  Ook de testronde in het Sint-Jozefinstituut in Kontich heeft bijkomende besmettingen aan het licht gebracht. In totaal testten veertien mensen positief, daarvan zijn er wellicht twee met de Britse variant. Ook een lagere school in Westouter moet de deuren sluiten wegens een uitbraak, maar in Westouter zouden er geen besmettingen zijn met de Britse variant.
  [naar artikel]
 39. Grote testing in Sint-Truiden begonnen: “Tot nu toe alleen maar dappere kindjes gezien” (20/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de Trudo sporthal van Sint-Truiden is de grootschalige testing van alle kindjes en leerkrachten van basisschool het Schuttershof vanmorgen begonnen. Dat was nodig, nadat eerder deze week twee leerkrachten en vijf leerlingen positief getest waren op corona. Gevreesd wordt dat het om de meer besmettelijke, Britse variant gaat. De school gaat daarom voor tien dagen dicht, en iedereen moet zich laten testen.
  [naar artikel]
 40. Hevige corona-uitbraak in WZC Sint-Jozef in Gent: 51 mensen positief (26/10/2020 - VRT NWS)
  In het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Gent zijn 31 bewoners en 20 personeelsleden besmet met corona. De meeste zieken hebben voorlopig milde symptomen, 1 bewoner is er erg aan toe. “Dit is een grote ontnuchtering”, klinkt het bij Sint-Jozef.
  [naar artikel]
 41. Honderden katten in NY in quarantaine wegens uitbraak vogelgriep (14/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In New York City zijn honderden huiskatten in quarantaine geplaatst nadat ze een uiterst besmettelijke variant van vogelgriep opliepen in asielen
  [naar artikel]
 42. Uitbraak Sint-Truiden lijkt onder controle (24/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Na 23 positieve testresultaten zaterdag in Sint-Truiden komen daar nog 8 bijkomende testresultaten bij. Het totaal van de recente corona-uitbraak in Truiense scholen staat daarmee op 97 besmettingen. “Men is in Sint-Truiden op de juiste weg. Er moeten geen bijkomende maatregelen komen”, aldus gouverneur Lantmeeters.
  [naar artikel]
 43. Neurochirurg: "Als de bloesemende bomen de zuurstofnood niet meer aankunnen" (29/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Impressie van een arts-neurochirurg, door corona uit zijn comfortzone gedwongen: Dr. Sven Bamps, neurochirurg Sint-Trudoziekenhuis (Sint-Truiden) en Jessaziekenhuis (Hasselt), Ziekenhuisnetwerk Zuid-West Limburg.
  [naar artikel]
 44. “Besmette West-Vlaming met Zuid-Afrikaanse variant is niet op reis geweest” (13/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Voor de eerste keer is er in ons land een patiënt ontdekt die besmet is geweest met de meer besmettelijke Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus. Er zijn ook acht bijkomende besmettingen gevonden met de Britse variant.
  [naar artikel]
 45. Chaos dreigt in geïsoleerd Verenigd Koninkrijk: druk op vrachtverkeer neemt toe, vrees voor voedseltekorten (21/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Boris Johnson en zijn regering houden vandaag crisisoverleg. Door de combinatie van de nieuwe, meer besmettelijke variant van het coronavirus én de nakende brexit raakt het Verenigd Koninkrijk steeds meer geïsoleerd. Het vliegverkeer ligt wereldwijd aan banden en het vrachtverkeer staat onder grote druk. Volgens de Britse pers ontstaat er vrees voor voedseltekorten.
  [naar artikel]
 46. Chaos dreigt in geïsoleerd Verenigd Koninkrijk: druk op vrachtverkeer neemt toe, vrees voor voedseltekorten (21/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Boris Johnson en zijn regering houden vandaag crisisoverleg. Door de combinatie van de nieuwe, meer besmettelijke variant van het coronavirus én de nakende brexit raakt het Verenigd Koninkrijk steeds meer geïsoleerd. Het vliegverkeer ligt wereldwijd aan banden en het vrachtverkeer staat onder grote druk. Volgens de Britse pers ontstaat er vrees voor voedseltekorten.
  [naar artikel]
 47. Corona-uitbraak in rusthuis in Tongeren: 30 bewoners besmet (23/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Woonzorgcentrum Sint-Franciscus in Tongeren wordt momenteel getroffen door een zware corona-uitbraak: liefst 30 bewoners en 15 personeelsleden zijn besmet. “We zitten nu even in de hel, maar we slaan er ons wel door”, zegt directeur Johan Abrahams.
  [naar artikel]
 48. “Eerst was ik niet zo ongerust, maar nu ben ik bang” (02/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Na 47 dagen heeft Veerle Heeren, de burgemeester van Sint-Truiden, haar man terug. Dimitri Flossy was op 15 maart een van de eersten die in het Sint-Trudoziekenhuis werd opgenomen met corona, en lag 17 lange dagen in coma. “Ik vond nog: ocharme, 39 graden. Daarvoor moest ik toch niet naar de spoed.”
  [naar artikel]
 49. Zeer besmettelijke ‘Britse variant’ duikt op in onze buurlanden, maar België blijft voorlopig gespaard (08/01/2021 - De Morgen)
  Zowel in Frankrijk als in Nederland is de besmettelijkere ‘Britse variant’ van het coronavirus op verschillende plaatsen aanwezig. Dat maakten beide landen gisteren bekend. In ons land zijn er sinds november geen besmettingen met de ‘Britse variant’ vastgesteld.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.