Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

27 January 2021
01:31 uur

"Je staat in de startblokken, het pistool gaat af, maar je blijft steken": trans personen getuigen over lange wachtlijsten

VRT NWS

13/01/2021 - 18:55

Er is een tekort aan plaatsen waar trans personen terecht kunnen voor het volledige traject van eerste gesprek tot eventueel een behandeling en operatie. Enkel in Gent is er momenteel zo'n centrum, maar daar is de wachttijd anderhalf jaar en dat is té lang, getuigen Amar Simon (47), Jess (35) en Tayler(19).


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ja, er zijn lange wachtlijsten voor mensen met autisme, maar we worden niet de woestijn in gestuurd (02/04/2019 - VRT NWS)
  Tom Dillen is papa van twee meisjes met een autisme­spectrum­stoornis. Naar aanleiding van Wereldautismedag  ging het vanmorgen in de media vooral over de lange wachtlijsten voor gepaste behandeling, maar dat verhaal wil hij nuanceren: "Ja, er zijn wachtlijsten. Maar we zijn als ouders niet de woestijn in gestuurd door de thuis­begeleidingsdienst: er is hulp om die tijd te overbruggen".
  [naar artikel]
 2. "Eindelijk" oplossing in zicht bij geplaagde overheidsdienst voor mensen met een handicap (16/11/2018 - VRT NWS)
  Technische problemen, hoge werkdruk, lange wachtlijsten: dat was de samenvatting van de problemen die begin dit jaar opborrelden bij het Directoraat-Generaal Personen met een Handicap (DG HAN). Staatssecretaris voor Personen met een beperking Zuhal Demir (N-VA) heeft nu in overleg met de vakbond een oplossing gevonden.
  [naar artikel]
 3. België blijft wereldkampioen "langst zonder regering" (20/08/2018 - VRT NWS)
  Toch één wereldtitel voor België, al is het wel een bedenkelijke. België blijft namelijk wereldrecordhouder als het gaat over lange regeringsonderhandelingen. Guinness World Records heeft Noord-Ierland namelijk laten weten dat hun "poging" om dat record te verbreken niet meetelt. Noord-Ierland -nu 581 dagen zonder regering- is volgens het boek voor wereldrecords een "ondergeschikte administratie", en geen "soevereine staat". Met maar liefst 541 dagen staat België dus nog steeds op kop als land dat het langst geen regering had. 
  [naar artikel]
 4. "Deze mensen zitten in permanente lockdown": "Pano" onderzoekt de steeds groeiende wachtlijsten in de gehandicaptenzorg (23/09/2020 - VRT NWS)
  De Vlaamse regering trekt deze legislatuur 270 miljoen extra uit voor personen met een handicap. Toch zullen de wachtlijsten voor een persoonsvolgend budget, waarmee mensen met een beperking hulp kunnen betalen, de komende jaren met meer dan de helft toenemen. Vele duizenden mensen met een beperking en hun mantelzorgers krijgen geen enkel perspectief.
  [naar artikel]
 5. Wat staat in het regeerakkoord voor wie het moeilijk heeft? "Wachtlijsten in de zorg zullen enkel toenemen" (01/10/2019 - VRT NWS)
  Wat zijn de plannen van de regering voor mensen die het niet breed hebben, of nood hebben aan zorg? Verschillende organisaties reageren alvast "geschokt" op de beperkte budgetten die de regering vrijmaakt om de wachtlijsten in de gehandicaptenzorg aan te pakken. En bij het armoedebeleid ontbreken "concrete doelen" en "structurele maatregelen", zegt professor Ive Marx. Anderzijds maakt de nieuwe jobbonus wel een verschil voor mensen met een laag loon. En ook aan de rusthuisfactuur wordt gesleuteld.
  [naar artikel]
 6. Plofkrakers bedreigen getuigen met wapen in Hamont: "Toen ik wilde filmen, richtte hij een pistool op mij" (20/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij een plofkraak op het Hamontse filiaal van BNP Paribas Fortis zijn zondagochtend gealarmeerde buurtbewoners bedreigd door de daders. “Ik zag drie gemaskerde mannen aan de bank en wilde met mijn smartphone filmen. Een van hen kreeg dat in de gaten en richtte een pistool op mij”, zegt een geschokte buur. Hoe groot de buit is, was zondag nog niet duidelijk.
  [naar artikel]
 7. FT buitenland: "Vechter" Nainggolan alweer fit - FIFA over zaak-Infantino: “Geen wetten of regels geschonden” - Atlético blijft bij Leganés op 1-1 steken (03/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Atlético Madrid is bij Leganés blijven steken op 1-1. De ploeg van coach Diego Simeone blijft door het gelijkspel steken op twintig punten in La...
  [naar artikel]
 8. Na massale reacties op "oude en vuile" koffiemachine krijgt Cel Vermiste Personen gloednieuw apparaat: "Ideaal"  (09/09/2020 - VRT NWS)
  Na de eerste aflevering van "De cel vermiste personen" kwam er heel wat commentaar op de "oude en vuile koffiemachine" die er bij de dienst staat. Maar, dat is nu verleden tijd, want de Cel krijgt een gloednieuwe koffiemachine. "Ideaal", reageert Alain Remue.
  [naar artikel]
 9. "Arm Vlaanderen: 5 jaar later": Hoge ambities voor armoedebestrijding, andere realiteit (12/09/2018 - VRT NWS)
  Zowel de Vlaamse als federale overheid zijn ambitieus als het gaat over armoedebestrijding. De cijfers tonen echter een andere realiteit: van lange wachtlijsten voor sociale woningen tot eenoudergezinnen die evenveel risico lopen om in armoede te belanden als in Roemenië. "Pano" toont vanavond de gezichten achter die cijfers. 
  [naar artikel]
 10. Opvangcentra voor drugverslaafden in Antwerpen zitten overvol: "Wachtlijsten lopen de spuigaten uit" (26/04/2018 - VRT NWS)
  De hulpcentra voor druggebruikers zitten vol. Daardoor komen steeds meer mensen op wachtlijsten terecht. Een groot probleem zeggen ze in de hulpsector. "We kunnen zelfs niet meer naar elkaar doorverwijzen."
  [naar artikel]
 11. Bond-fan telt kwart miljoen dollar neer voor pistool van Sean Connery uit "Dr. No" (04/12/2020 - VRT NWS)
  Een Amerikaanse fan van de James Bond-films heeft 256.000 dollar (zo'n 210.000 euro) geboden voor een pistool door acteur Sean Connery gebruikt in de film "Dr. No" uit 1962. Op dezelfde veiling werd ook een samoerai-zwaard gebruikt door Bruce Willis in "Pulp fiction" en een helm gedragen door Tom Cruise in "Top gun" geveild.
  [naar artikel]
 12. Steeds minder wachtlijsten in woonzorgcentra: "Corona heeft zeker impact gehad" (20/08/2020 - VRT NWS)
  In steeds meer woonzorgcentra zijn de lange wachtlijsten voor nieuwe bewoners verdwenen. Waar een tijd geleden op veel plekken nog vaak te weinig plaats was, zijn er nu soms bedden op overschot. Onder andere door het grote aantal overlijdens tijdens de coronacrisis. Dat ziet ook Yves Minnoye van Senior Living Group, dat een 120-tal woonzorgcentra in ons land uitbaat.
  [naar artikel]
 13. Gepest meisje: "35 kilo lichter, maar ik was nooit zo sterk" (04/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Dikke koe. Patattenzak. Slaan. Steken met een schroevendraaier. Mijn haar knippen of in brand steken." De 16-jarige Yasmine El Akel uit
  [naar artikel]
 14. Ex-"ouderling" bij Jehova's getuigen treedt uit anonimiteit: "Organisatie weet perfect hoeveel misbruikers er zijn" (28/03/2019 - VRT NWS)
  De leiding van de getuigen van Jehova weet perfect hoeveel kindermisbruikers er in de organisatie zitten. Dat zegt Kurt De Kerf, een voormalige "ouderling" binnen de Jehova's getuigen in "De afspraak". De Kerf getuigde gisteren anoniem in "Pano", maar vandaag treedt hij uit de anonimiteit.
  [naar artikel]
 15. Beelden van atleten op WK Atletiek in Doha net iets te "close-up" (01/10/2019 - VRT NWS)
  Camera's in de startblokken op de looppistes van het WK Atletiek in Doha, het moest de technologische innovatie worden waarmee supporters "een vernieuwende inkijk in de wedstrijd" kregen. Maar het gebruik van de camera's wordt beperkt na klachten van twee Duitse atletes. De sprintsters vonden dat de camera's in de startblokken hun onderlichaam net iets te intiem in beeld brachten.
  [naar artikel]
 16. Wachtlijsten voor trans-plantaties nemen toe (09/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 17. Lange wachtlijsten bij vastgoedmakelaars voor plaatsbezoeken (11/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nu vastgoedkantoren voor particulieren vandaag weer de deuren mochten openen, zijn zij begonnen met het wegwerken van de lange wachtlijsten voor...
  [naar artikel]
 18. "Non-binariteit is geen modewoord, maar het knagende gevoel niet te passen in de hokjes man/vrouw"  (09/08/2020 - VRT NWS)
  Deze week is het de Antwerp Pride week. Een week om eens stil te staan bij waar we vandaag staan als het gaat over de holebi- en transrechten (LGBT) in ons land. "Binnenin de LGBT-gemeenschap heerst het gevoel dat vooral mensen met een andere genderidentiteit het nog het zwaarst te verduren hebben als het gaat om aanvaarding in onze maatschappij, omdat ze het meest afwijken van de heersende normen", vertelt Uwi Van Hauwermeiren (28). Het gaat dan om personen die zich niet vinden in de klassieke opdeling man-vrouw (non-binair) of die zich niet identificeren met hun geboortegeslacht (trans). Vanhauwermeiren identificeert zich als non-binair en bokst elke dag op tegen heersende stereotype beelden om op een dag volledig zichzelf te kunnen zijn.
  [naar artikel]
 19. Natuurpunt blijft bezorgd over toekomst "Gents Zwin" (06/04/2018 - VRT NWS)
  Natuurgroeperingen blijven bezorgd over de toekomst van het zogenoemde "Gents Zwin", de grote Scheldebocht die zich als een lange arm uitstrekt rond Gentbrugge, aan de Gentbrugse Meersen. Eerder van de week was er goed nieuws, maar na enkele nachtjes slapen blijft de onzekerheid bestaan: "Voorlopig zijn we blij, maar we vrezen voor de langere termijn." 
  [naar artikel]
 20. Crombez: "Een gehandicapte die maar geen zorg krijgt? Dan heeft de regering een foute keuze gemaakt." (17/03/2018 - VRT NWS)
  SP.A organiseert vandaag een partijcongres, met als hoofdthema "zorg". "We doen dat omdat we in een zorgcrisis zitten", zegt partijvoorzitter John Crombez in "De ochtend" op Radio 1. "Zowel in de jeugdzorg als in de gehandicaptenzorg als in de ouderenzorg zijn er wachtlijsten. Het is een kwestie van keuzes en de huidige regeringen maken de verkeerde keuzes."
  [naar artikel]
 21. "Ik kon niet zwanger zijn door verkrachting, zeiden ze": vrouwen getuigen over abortus na nieuwe strenge wet in Alabama (17/05/2019 - VRT NWS)
  Twee dagen na de nieuwe strenge abortuswet in de Amerikaanse staat Alabama blijft het protest groot. Op Twitter getuigen verschillende vrouwen over hun abortus onder de hashtag #youknowme. En ook beroemdheden springen op de kar. 
  [naar artikel]
 22. Politie Ieper verklapt strategie van coronapatrouilles: "Zit je met 4 in de wagen? Dan houden we jou tegen" (24/12/2020 - VRT NWS)
  Volgens politiezone Arro Ieper mag je je vanavond vooral verwachten aan grootschalige controles op de baan. Want wie met meerdere personen in 1 wagen zit, met cadeautjes in de koffer, is automatisch verdacht. "Het blijft wel gek dat we dit moeten doen. Het lijken wel oorlogstoestanden. Maar we gaan niet voor de "M" van militair, maar wel voor de "M" van menselijkheid", zegt commissaris Wim Vanneste.
  [naar artikel]
 23. Van Grieken: "Inschrijvingsstop voorwaarde voor gesprekken met N-VA" (27/11/2016 - De Redactie)
  "Dat is de eerste voorwaarde waarop we nog maar een gesprek zouden aangaan met N-VA", zei voorzitter Tom Van Grieken, die benadrukt dat het "niet om personen gaat".
  [naar artikel]
 24. Trumps ex-veiligheidsadviseur wil getuigen over banden met Rusland: "Heb verhaal te vertellen" (31/03/2017 - De Redactie)
  Michael Flynn nam in februari ontslag nadat hij misleidende informatie zou gegeven hebben over mogelijk ongeoorloofde contacten met Rusland. Nu is hij bereid om te getuigen voor het Congres, maar hij wil wel "bescherming tegen oneerlijke vervolging".
  [naar artikel]
 25. Man met pistool overvalt supermarkt in Oostende. “Je hebt drie seconden om het geld in een zak te steken” (05/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een gewapende man heeft vrijdagavond de buurtwinkel Louis Delhaize in Oostende overvallen. De dader richtte een pistool op de kassierster en eiste het geld uit de kassa. “Toen dat niet snel genoeg ging sloeg hij met zijn pistool op het scherm”, klinkt het in de winkel. “Echt toestanden als in de film.”
  [naar artikel]
 26. [VIDEO] - Timmermans: "Stop met goede zaken te claimen en slechte zaken op Europa te steken" (10/05/2017 - De Redactie)
  Frans Timmermans, de vicevoorzitter van de Europese Commissie, waarschuwt politici. "Het is de gewoonte geworden dat als het goed gaat dat wordt geclaimd als een eigen overwinning, maar als het slecht gaat Europa de schuld te geven. Je kunt dat spel spelen, maar dat is niet gratis", waarschuwt Timmermans. "We hebben in het Verenigd Koninkrijk gezien waar dat toe leidt."
  [naar artikel]
 27. "Pretslet van het jaar": VUB-studentes getuigen over seksisme bij studentenkringen (09/12/2016 - De Redactie)
  Vier studentes van de Vrije Universiteit Brussel getuigen in het studentenblad "De Moeial" over de vrouwonvriendelijke kant van doop- en kringactiviteiten.
  [naar artikel]
 28. 'Ontslagen in zorgsector door lange wachtlijsten voor persoonsvolgend budget' (12/10/2018 - Knack)
  De zorgvoorziening OC Cirkant in Aartrijke moet door een reorganisatie drie voltijdse werknemers ontslaan, volgens directeur Ria Vanhoorne een rechtstreeks gevolg van de lange wachtlijsten voor persoonsvolgende budgetten voor mensen met een handicap.
  [naar artikel]
 29. Rusland voert "getuigen van in elkaar gedraaide gifgasaanval" in Syrië op (26/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland heeft in de Nederlandse administratieve hoofdstad Den Haag vijftien "getuigen" opgevoerd die moesten duidelijk maken dat er op 7 april in...
  [naar artikel]
 30. Gilbert: "Koerssituatie was dit seizoen niet altijd in mijn voordeel" (20/04/2018 - Sporza)
  Philippe Gilbert staat zondag voor het eerst in 3 jaar nog eens aan de start van "zijn" Luik-Bastenaken-Luik. "Alaphilippe en Valverde steken erbovenuit."
  [naar artikel]
 31. Vansevenant: "De regering staat op de rand van de afgrond" (23/11/2018 - VRT NWS)
  Bijna alle regeringspartijen willen het migratiepact van de Verenigde Naties tekenen, enkel de N-VA staat op de rem en noemt dat pact "zeer problematisch". "De regering staat op de rand van de afgrond", zegt Wetstraatjournalist Johny Vansevenant. "Als iedereen bij zijn standpunt blijft, dan ligt ze er zeker. Dan is het een kamikazeregering."
  [naar artikel]
 32. Meldpunt voor seksueel misbruik bij getuigen van Jehova: "Dit is het topje van de ijsberg" (28/03/2019 - VRT NWS)
  In "Pano" spraken verschillende voormalige getuigen van Jehova openlijk over seksueel kindermisbruik binnen de organisatie. "Het topje van de ijsberg", zegt Pascal Mertens, mede-oprichter van het meldpunt Reclaimed Voices voor seksueel misbruik bij getuigen van Jehova. Mertens zegt "dagelijks" zulke verhalen te horen, en roept de organisatie op om zelf met de feiten naar justitie te stappen. "Verbreek de stilte", klinkt het. 
  [naar artikel]
 33. Kunstenaars en artiesten bellen met eenzamen: "We praten over pannenkoeken, maar ook over liefdesverdriet"  (03/12/2020 - VRT NWS)
  Het "Belburo" van het Gentse artistieke initiatief "Covitesse 6" heeft de lijnen officieel geopend. Het gaat om een telefonische hulplijn die je kan opbellen als je een babbel nodig hebt. Je komt dan terecht bij een kunstenaar of een acteur/actrice die luistert maar bijvoorbeeld ook een verhaal vertelt. Al van bij de start van de telefoonlijn komen straffe verhalen binnen, getuigen actrices Marijke Pinoy en Jits Van Belle.
  [naar artikel]
 34. "Pano" onderzoekt hoe Jehova's getuigen seksueel misbruik toedekken: "Ze zijn zowat het paradijs voor pedofielen"  (27/03/2019 - VRT NWS)
  De getuigen van Jehova dekken al jarenlang seksueel misbruik van minderjarigen binnen de organisatie toe via een intern rechtssysteem. Dat is de conclusie van een onderzoek van "Pano" dat vanavond op één wordt uitgezonden. "Pano" sprak met slachtoffers maar ook met ex-ouderlingen, mannen die als rechter fungeren binnen de organisatie. Zij vertellen hoe ze seksueel kindermisbruik toegedekt hebben en hoe de organisatie op de hoogte is van daders maar niet naar de bevoegde autoriteiten stapt.
  [naar artikel]
 35. Gestrande Vlamingen getuigen vanuit het buitenland: "Vliegtuigen vertrekken met dertig tot veertig lege plaatsen" (23/03/2020 - VRT NWS)
  Verschillende Vlamingen zitten op dit moment vast in het buitenland en proberen terug naar huis te geraken. De Belgische overheid doet wat ze kan om de gestrande reizigers zo snel mogelijk terug naar ons land te halen, maar dat gaat niet altijd even soepel: "We hebben van Buitenlandse Zaken een contact gekregen, maar die vrouw haar telefoon staat al een week uit."
  [naar artikel]
 36. "Wie wil mij in bed steken?" (08/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Wie wil mij in bed steken?" Die opmerkelijke oproep heeft de 36-jarige Jeroen Sleeckx gedeeld op zijn Facebook. De man raakte verlamd vanaf zijn
  [naar artikel]
 37. Kritiek op Syrië-beleid: "Als België zich enkel beperkt tot bombarderen, staat straks een IS 2.0 op" (17/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische aanpak in Syrië blijft te veel steken in bommen gooien en humanitaire hulp. Dat zegt de organisatie voor ontwikkelingssamenwerking,
  [naar artikel]
 38. "Overheid maakt personen met een handicap onzichtbaar" (02/12/2016 - De Redactie)
  Unia opende dit jaar ruim 40 procent meer dossiers na klachten van mensen met een beperking. "Het beleid blijft achter", zegt directeur Els Keytsman.
  [naar artikel]
 39. Lockdown zorgt voor ernstige vormen van eetstoornissen: “We zien vrouwen die nog maar 28 kilogram wegen” (28/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds de tweede lockdown kampen nog meer mensen met een eetstoornis. De één ontwikkelt anorexia nervosa, bij de ander steken boulimie en emo-eten de kop op. Er is voor het eerst een aanmeldingsstop bij het centrum voor eetstoornissen en obesitas door de almaar oplopende wachtlijsten. "De ernst van de eetstoornissen die we nu vaststellen, is veel zwaarder dan andere jaren."
  [naar artikel]
 40. Viroloog Van Gucht roept op "tandje bij te steken": "Dan kunnen de cijfers na de kerstvakantie weer dalen" (07/12/2020 - VRT NWS)
  De wekelijkse coronacijfers dalen nog, zij het traag, maar de laatste dagcijfers tonen zelfs een stabilisatie, ziet ook Sciensano-viroloog Steven Van Gucht. Hij roept iedereen op om de komende weken, met de huidige maatregelen, "een klein tandje bij te steken". "Die twee weken kerstvakantie kunnen een grote impact hebben."
  [naar artikel]
 41. Lange wachtlijsten bij vastgoedmakelaars voor plaatsbezoeken (11/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Nu vastgoedkantoren voor particulieren vandaag weer de deuren mochten openen, zijn zij begonnen met het wegwerken van de lange wachtlijsten voor plaatsbezoeken. “Bij sommige kantoorgroepen werden er 2.000 tot 3.000 plaatsbezoeken per week ingepland”, zegt Dorien Stevens van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars.
  [naar artikel]
 42. Lange wachtlijsten bij vastgoedmakelaars voor plaatsbezoeken (11/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nu vastgoedkantoren voor particulieren vandaag weer de deuren mochten openen, zijn zij begonnen met het wegwerken van de lange wachtlijsten voor plaatsbezoeken. “Bij sommige kantoorgroepen werden er 2.000 tot 3.000 plaatsbezoeken per week ingepland”, zegt Dorien Stevens van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars.
  [naar artikel]
 43. IN BEELD. Artiest maakt transgender-variant van Disneypersonages (14/11/2017 - Metro)
  Een onbekende artiest heeft een Instagrampagina gewijd aan transgender-versies van Disneypersonages. Met Trans Disney doet hij een oproep voor meer diversiteit.  Het project is bedoeld om Disney uit te nodigen om de transgendergemeenschap meer te betrekken. De artiest, die onbekend wil blijven, was geïnspireerd door het voorstel om transgenders te bannen uit het leger én door zijn eigen ervaringen. Zo geeft de kunstenaar toe dat hij in het verleden zelf gepest is geweest. Aan de online nieuwssite NowThis verklaart de man waarom hij een project als dit nodig vvind. “Het is mijn manier van terug te vechten”, vertelt hij. “Ik wil de clichés breken en tonen dat transgenders ook dromen van liefde en geluk. Het zijn geen tweederangs mensen zijn.” Naast transgenders maakt hij van de Disneypersonages ook mensen die niet-binair en genderfluid zijn. 1 of 17 Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Lees ook : Rechter blokkeert Trumps transgenderverbod in leger
  [naar artikel]
 44. Trumps ex-advocaat Cohen gaat voor Congres getuigen (11/01/2019 - De Tijd)
  00:28 Trumps vroegere advocaat Michael Cohen gaat op 7 februari getuigen voor een commissie van het Huis van Afgevaardigden. Hij heeft beloofd "een volledig en geloofwaardig verslag" te geven van zijn werk ...
  [naar artikel]
 45. "Je bent gek!" Koelbloedige agente gaat strijd aan met drie meter lange anaconda (18/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een agente uit Florida gaat viraal met een straffe tussenkomst waarbij ze onbevreesd een drie meter lange anaconda vangt. "Jij bent gek", hoor je...
  [naar artikel]
 46. Is dit einde van wachtlijsten tandartsen? (02/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Er lijkt eindelijk een oplossing te komen voor de lange wachtlijsten bij tandartsen. Eind deze maand komt er een nieuwe opleiding, mondzorg. De
  [naar artikel]
 47. "Uitgemaakt voor slet" en "iedereen legde schuld bij mij": slachtoffers gelekte naaktbeelden getuigen (12/09/2020 - VRT NWS)
  Het nieuws van de gelekte naaktbeelden van enkele bv's roept heel wat herinneringen op bij sommige mensen. Femke, Steffie en Annelies (*) maakten het alle drie mee en getuigen anoniem aan VRT NWS. De rode draad in hun verhalen? Schuldgevoel. "Als iedereen zegt dat je beter had moeten weten, dan geloof je dat."
  [naar artikel]
 48. Europese Unie promoot "nieuwe trans-Atlantische agenda" na verkiezing Joe Biden (02/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Unie grijpt de verkiezing van Joe Biden als nieuwe Amerikaanse president aan om te pleiten voor "een nieuwe trans-Atlantische agenda voor wereldwijde verandering". De Commissie heeft vandaag een ontwerpagenda voorgesteld, waarvan ze hoopt dat de staatshoofden en regeringsleiders hem volgende week goedkeuren. Eerder kwam ook Europese Raadsvoorzitter Charles Michel al met een voorstel om de Europees-Amerikaanse relaties nieuw leven in te blazen.
  [naar artikel]
 49. Twee mannen getuigen in spraakmakende "Leaving Neverland" over Jacksons misbruik: "Dít is hoe je je liefde toont" (01/03/2019 - VRT NWS)
  Volgende week wordt de controversiële documentaire "Leaving Neverland" over het vermeende kindermisbruik door popzanger Michael Jackson uitgezonden. De twee mannen - Wade Robson en James Safechuck - die getuigen, hebben op BBC hun verhaal geschetst. "Elke keer ik bij hem was, elke keer ik bij hem logeerde, misbruikte hij me", klinkt het.  
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.