Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 January 2021
09:16 uur

Ternat geeft negatief advies voor de bouw van twee windturbines door ENGIE

VRT NWS

13/01/2021 - 19:48

De gemeente Ternat is gekant tegen de bouw van twee windturbines door energieleverancier ENGIE op de industriezone aan de Assesteenweg. Eén van de twee turbines zou te dicht bij woningen staan. Ternat geeft daarom een negatief advies. Het is de provincie Vlaams-Brabant die uiteindelijk moet beslissen over het toekennen van een vergunning.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Negatief advies voor windturbines langs kanaaldijk (18/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Gewestelijke Omgevingsvergunningscommissie (GOVC) heeft een negatief advies gegeven voor de twee windturbines die W-kracht in Massenhoven en Viersel wil bouwen. Minister Zuhal Demir (N-VA) moet de knoop nu doorhakken.
  [naar artikel]
 2. Na Zoersel geeft nu ook Malle negatief advies voor aangevraagde windturbines (18/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het schepencollege heeft beslist om een negatief advies uit te brengen voor de aanvraag van vier windturbines op en rond de industriezone in Malle-Zoersel. Ook in Zoersel werd vorige week die beslissing genomen. Het is nu aan het provinciebestuur om over de omgevingsvergunning te oordelen. Vanuit de bevolking kwamen 3.235 bezwaarschriften.
  [naar artikel]
 3. Negatief advies voor bouw nieuwe gevangenis in Dendermonde (07/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  De auditeur van de Raad van State geeft een negatief advies voor de bouw van een nieuwe gevangenis in Dendermonde. Dat meldt de regionale zender TV Oost woensdag.
  [naar artikel]
 4. Nieuwe gevangenis in Dendermonde krijgt negatief advies (07/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De auditeur van de Raad van State geeft een negatief advies voor de bouw van een nieuwe gevangenis in Dendermonde. Dat meldt de regionale zender TV...
  [naar artikel]
 5. Sint-Truiden geeft negatief advies voor bouw zuidtribune Stayen (01/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De nieuwe zuidtribune op Stayen zal niet voor 2021 zijn zoals aangekondigd. “Drie jaar lang heeft de stad de plannen gedragen, en nu geeft ze de provincie plots negatief advies”, zucht Roland Duchâtelet van de nv Stayen. Een verbindingsweg naar een aangrenzend perceel, waar mogelijk een fastfoodrestaurant komt, zorgt voor onenigheid.
  [naar artikel]
 6. Grimbergen geeft negatief advies aan Eurostadion (20/11/2017 - VRT NWS)
  De gemeente Grimbergen heeft aan de Vlaamse overheid een negatief advies afgeleverd voor de bouw van het Eurostadion. "De buurtweg bestaat nog steeds, dus er is op zijn minst al een formeel probleem", zegt de Grimbergse burgemeester Marleen Mertens. 
  [naar artikel]
 7. Grimbergen geeft negatief advies voor omgevingsvergunningaanvraag Eurostadion (20/11/2017 - VRT NWS)
  Het schepencollege van Grimbergen heeft maandag de Vlaamse overheid een negatief advies gegeven over de omgevingsvergunningsaanvraag van Ghelamco, om op Parking C Eurostadion te realiseren. Dat negatief advies werd verwacht.
  [naar artikel]
 8. Zuhal Demir moet knoop windturbines doorhakken (12/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De gewestelijke omgevingsvergunningscommissie heeft een negatief advies afgeleverd over de twee door Ecopower geplande windturbines langs het Albertkanaal. Minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) moet de knoop doorhakken.
  [naar artikel]
 9. Engie breekt verouderde windturbines in Hoogstraten af (22/08/2019 - De Standaard)
  Maandag is Engie in Hoogstraten langs de E19 begonnen met de afbraak van zes windturbines. Het gaat om molens met oranje banden op de wieken die er sinds 2004 staan. Ze zullen vervangen worden door nieuwere en krachtigere modellen.
  [naar artikel]
 10. Negatief advies voor nieuwe carwash in Nossegem terwijl bouw bijna klaar is (20/11/2020 - VRT NWS)
  De auditeur van de Raad van State geeft een negatief advies over een grote carwash langs de Leuvensesteenweg in de Zaventemse deelgemeente Nossegem. Het gebouw wordt momenteel afgewerkt en is zo goed als klaar. De eigenaar maakt zich sterk dat de carwash volgende maand kan opengaan.
  [naar artikel]
 11. Is nieuw negatief advies nekschot voor Eurostadion in Brussel? (06/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse administratie heeft voor de bouw- en milieuvergunning van het Eurostadion op parking C van de Heizel over de hele lijn een negatief advies gegeven. De Tijd kon het advies van de Gewestelijke Omgevingsvergunningscommissie, waarin twintig Vlaamse administraties zitten, inkijken.
  [naar artikel]
 12. Is nieuw negatief advies nekschot voor Eurostadion in Brussel? (06/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse administratie heeft voor de bouw- en milieuvergunning van het Eurostadion op parking C van de Heizel over de hele lijn een negatief advies gegeven. De Tijd kon het advies van de Gewestelijke Omgevingsvergunningscommissie, waarin twintig Vlaamse administraties zitten, inkijken.
  [naar artikel]
 13. Is nieuw negatief advies nekschot voor Eurostadion in Brussel? (06/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Vlaamse administratie heeft voor de bouw- en milieuvergunning van het Eurostadion op parking C van de Heizel over de hele lijn een negatief advies gegeven. De Tijd kon het advies van de Gewestelijke Omgevingsvergunningscommissie, waarin twintig Vlaamse administraties zitten, inkijken.
  [naar artikel]
 14. Vlaams negatief advies voor Eurostadion (06/01/2018 - Knack)
  De Vlaamse administratie heeft voor de bouw- en milieuvergunning van het Eurostadion op parking C van de Heizel over de hele lijn een negatief advies gegeven.
  [naar artikel]
 15. Deputatie geeft vergunning voor twee windturbines in Beringen (12/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse deputatie heeft een vergunning afgeleverd voor de bouw van twee windturbines op het industrieterrein Ravenshout-Noord in Beringen.
  [naar artikel]
 16. Negatief advies voor bijkomende opslagplaats voor kernafval Tihange (18/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Waalse administratie stedenbouw zal een negatief advies geven voor de bouw van nieuwe opslagcapaciteit voor het kernafval van de kerncentrale...
  [naar artikel]
 17. Cybersecuritycentrum geeft regering geen negatief advies over Huawei (15/04/2019 - Knack)
  Het Belgische Centrum voor Cybersecurity (CCB) gaat geen negatief advies geven over het Chinese technologiebedrijf Huawei, dat onder andere door de Amerikanen wordt beschuldigd van spionage.
  [naar artikel]
 18. Antwerpse districtsraad geeft negatief advies over project Slachthuissite (18/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De districtsraad van het district Antwerpen heeft vanavond een negatief advies goedgekeurd voor het voorontwerp RUP (ruimtelijk uitvoeringsplan)...
  [naar artikel]
 19. Muyters geeft negatief advies voor SWT bij Carrefour (10/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) geeft zoals verwacht een negatief advies voor het herstructureringsplan voor Carrefour, omdat...
  [naar artikel]
 20. Ook Grimbergen geeft negatief advies over Eurostadion (20/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het schepencollege van Grimbergen heeft vandaag de Vlaamse overheid een negatief advies gegeven over de omgevingsvergunningsaanvraag van Ghelamco,...
  [naar artikel]
 21. Grimbergen geeft Eurostadion negatief advies (20/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Grimbergse college heeft beslist een negatief advies te geven voor de stedenbouwkundige aanvraag voor het Eurostadion dat Ghelamco op Parking
  [naar artikel]
 22. Raad van State geeft negatief advies voor mega-gevangenis Haren (18/01/2019 - Metro)
  De auditeur van de Raad van State heeft een negatief advies gegeven voor de mega-gevangenis van Haren. Dat melden vandaag verenigingen die gekant zijn tegen het project. De stedenbouwkundige en de milieuvergunning toegekend aan Cafasso, het consortium verantwoordelijk voor de financiering, bouw en het beheer, zou geannuleerd worden. “De tegenstanders van de gevangenis hebben tot nu toe geweigerd te communiceren over het advies dat de auditeur enkele weken geleden gaf omdat ze vonden dat terughoudendheid nodig is voor het voeren van het debat”, zeggen de verenigingen vandaag. “We stellen echter vast dat de tegenpartij onze terughoudendheid gebruikt om de principes van de democratie met voeten te treden en de gevangenis in Haren voor te stellen alsof die er al is. Daarom hebben we besloten over het dossier te communiceren.” De gevangenis is een van de sluitstukken van het gevangenisbeleid van minister van Justitie Koen Geens. De instelling moet plaats bieden aan 1.190 gedetineerden, verspreid over acht kleinere gebouwen, en moet de verouderde ­gevangenissen van Vorst, Sint-Gillis en Berkendael vervangen. De bouw had eigenlijk al in het voorjaar van 2015 moeten beginnen. bron: Belga Het bericht Raad van State geeft negatief advies voor mega-gevangenis Haren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Antwerpse districtsraad geeft negatief advies over project Slachthuissite (18/12/2017 - VRT NWS)
  De districtsraad van het district Antwerpen heeft een negatief advies goedgekeurd voor het voorontwerp RUP (ruimtelijk uitvoeringsplan) van de Slachthuissite. Dat meldt Groen.  
  [naar artikel]
 24. Negatief advies voor nieuwe biogascentrale in Maaseik (31/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het college van burgemeester en schepen en de brandweer van de stad Maaseik hebben een negatief advies gegeven voor de plannen van de bouw van de nieuwe biogascentrale Fertimass. Het bedrijf wil de oude vestiging op het bedrijventerrein Jagersborg afbreken en er een nieuwe bouwen.
  [naar artikel]
 25. Antwerpse districtsraad geeft negatief advies over project Slachthuissite (18/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De districtsraad van het district Antwerpen heeft maandagavond een negatief advies goedgekeurd voor het voorontwerp RUP (ruimtelijk uitvoeringsplan) van de Slachthuissite. Dat meldt Groen.
  [naar artikel]
 26. Provincie keurt dan toch omstreden windturbines Umicore goed (27/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Ondanks negatieve adviezen van de gemeente Hemiksem, de stad Antwerpen en de provinciale commissie omgevingsvergunningen geeft het Antwerpse provinciebestuur groen licht voor de bouw van vier windturbines op de gronden van Umicore.
  [naar artikel]
 27. Ghelamco geeft Eurostadion niet op ondanks negatief advies (06/01/2018 - Knack)
  Ondanks het negatief advies van het Vlaams Gewest geeft Ghelamco het Eurostadion niet op. Het bedrijf heeft al aanpassingen aan het vorige ontwerp ingediend en betreurt dat sommige overheden het dossier actief zouden tegenwerken.
  [naar artikel]
 28. Minister Muyters geeft negatief advies voor herstructureringsplan Carrefour (10/07/2018 - De Tijd)
  16:30 Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) geeft zoals verwacht een negatief advies voor het herstructureringsplan voor Carrefour, omdat ongeveer zeshonderd personeelsleden recht zouden hebben o...
  [naar artikel]
 29. Umicore schrapt twee windturbines (05/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Engie gaat bij de Vlaamse overheid een wijzigingsverzoek indienen omtrent het omstreden windturbineproject in opdracht van Umicore in Hoboken. De wijziging houdt in dat het aantal windturbines wordt herleid van vier naar twee. Voor wijkvereniging De Drie Mereltjes van de Bloemenwijk in Hemiksem worden er nog te weinig garanties geboden.
  [naar artikel]
 30. Schepencollege zegt neen tegen windturbines: “Verrast door hoeveelheid en diversiteit van bezwaren” (20/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het schepencollege van N-VA en Open Vld stuurt het dossier van de twee door Ecopower aangevraagde windturbines langs het Albertkanaal met ongunstig advies door naar de provincie. De bestendige deputatie moet zich in mei uitspreken over de vergunning. Liefst 950 Schotenaren dienden een bezwaar in.
  [naar artikel]
 31. Muyters geeft negatief advies over brugpensioen Carrefour (13/06/2018 - De Standaard)
  Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) zal op vraag van zijn federale collega Kris Peeters (CD&V) dan toch een advies geven over het plan van Carrefour om bij de herstructurering SWT (Stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag) of brugpensioen vanaf 56 jaar toe te kennen. Dat advies zal negatief zijn.
  [naar artikel]
 32. Minister Muyters geeft negatief advies voor hervormd brugpensioen bij Carrefour (10/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) geeft zoals verwacht een negatief advies voor het herstructureringsplan voor Carrefour, omdat ongeveer zeshonderd personeelsleden recht zouden hebben op SWT, het hervormde brugpensioen. De uiteindelijke beslissing ligt bij zijn federale collega Kris Peeters (CD&V).
  [naar artikel]
 33. Negatief advies voor bouw van evenementenhal Fernand Huts (22/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De dienst Veiligheidsrapportering van de Vlaamse overheid is tegen de bouw van een evenementenhal in de Waaslandhaven. De hal komt op de terreinen van Katoen Natie.
  [naar artikel]
 34. Muyters geeft negatief advies over brugpensioen Carrefour (10/07/2018 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Werk Muyters (N-VA) geeft een negatief advies over het plan van supermarktketen Carrefour om 600 werknemers vanaf 56 jaar op SWT, het vroegere brugpensioen, te sturen. Federaal minister van Werk Peeters (CD&V) moet nu de knoop doorhakken.
  [naar artikel]
 35. Afbraak verouderde windturbines gestart in Gentse haven (07/07/2020 - VRT NWS)
  In de Gentse haven is energieleverancier ENGIE gestart met de afbraak van 1 van 2 verouderde windturbines. De turbines staan al 17 jaar in de haven. Er komen 3 nieuwere, grotere en betere windturbines in de plaats. De afbraak van zo'n windturbine neemt zeker twee dagen in beslag en is allesbehalve evident.
  [naar artikel]
 36. Extreemrechtse "Mars op Brussel” gaat mogelijk niet door: politie geeft negatief advies (10/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De politie van de zone Brussel-Hoofdstad Elsene heeft een negatief advies uitgesproken voor de extreemrechtse betoging "Mars op Brussel". Dat...
  [naar artikel]
 37. Wallonië geeft negatief advies over opslagplannen kernafval (14/06/2020 - Knack)
  Het Waals Gewest heeft een negatief advies gegeven over de opslagplannen voor kernafval van het Belgische nationale orgaan voor radioactief afval Niras. Dat meldt het kabinet van Waals minister van Milieu Céline Tellier zaterdagochtend.
  [naar artikel]
 38. Uplace krijgt negatief advies en noemt dat positief (12/04/2019 - De Morgen)
  Met een negatief advies geeft de Raad van State een knauw aan Uplace. De Raad heeft kritiek op de ruimtelijke plannen rond het Machelse winkelcomplex. 'Het komt nooit meer goed met Uplace', zegt Hermes Sanctorum (Groen).
  [naar artikel]
 39. Schepencollege Grimbergen geeft negatief advies over Eurostadion (20/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op maandagavond boog het schepencollege van Grimbergen zich over het Eurostadiondossier. Weinig verrassend volgde een negatief advies voor de omgevingsvergunning. Alleen Open VLD wou positief adviseren, maar CD&V en Groen beslisten er anders over. Er waren tijdens een openbaar onderzoek in Grimbergen 1133 bezwaarschriften ingediend.
  [naar artikel]
 40. Brandweer geeft negatief advies voor vuurwerk in ganse zone Rivierenland (31/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In de ganse hulpverleningszone Rivierenland, waartoe de brandweerposten van Berlaar, Boom, Bornem, Duffel, Heist-op-den-Berg, Hemiksem, Lier, Mechelen, Niel, Nijlen, Putte, Puurs, Rumst, Sint-Amands en Willebroek behoren, geeft de brandweer een negatief advies om vuurwerk af te steken. Tussen 22u en 2u kunnen windsnelheden tot 8 Beaufort optreden, waardoor het risico niet meer te verantwoorden valt.
  [naar artikel]
 41. Wallonië geeft negatief advies over opslagplannen kernafval, bevolkingsraadpleging loopt om middernacht af (13/06/2020 - Knack)
  Het Waals Gewest heeft een negatief advies gegeven over de opslagplannen voor kernafval van het Belgische nationale orgaan voor radioactief afval Niras. Dat meldt het kabinet van Waals minister van Milieu Céline Tellier zaterdagochtend.
  [naar artikel]
 42. Radicaalrechtse ‘Mars op Brussel’ gaat mogelijk niet door: politie geeft negatief advies (10/09/2019 - De Morgen)
  De politie van de zone Brussel-Hoofdstad Elsene heeft een negatief advies uitgesproken voor de radicaalrechtse betoging ‘Mars op Brussel’. Dat schrijft BRUZZ en wordt bevestigd aan Belga. Het is Brussels burgemeester Close die de finale beslissing zal nemen over het al dan niet doorgaan van de mars.
  [naar artikel]
 43. Gemeente Lummen geeft ongunstig advies voor omstreden windmolens (13/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De gemeente Lummen wil geen twee bijkomende windmolens in de wijk Laren bij MPI Sint-Ferdinand. Het schepencollege heeft daarvoor een negatief advies gegeven. Tegen de molens waren twee petities met 180 handtekeningen ingediend.
  [naar artikel]
 44. Vijf nieuwe windturbines op de grens met Voeren (08/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  In het kader van een toekomstige vergunningsaanvraag voor 5 nieuwe windturbines in de gemeente Dalhem (kerkdorp Warsaged, op de grens met de gemeente Voeren, ‘s-Gravenvoeren) organiseert ENGIE twee informatie workshops. op 8 en 9 oktober telkens van 17.00 tot 20.00 uur (doorlopend)
  [naar artikel]
 45. Energiewaakhond geeft negatief advies over terugdraaiende teller bij digitale meter zonnepanelen (25/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse energiewaakhond Vreg geeft een negatief advies over de terugdraaiende teller bij de digitale meters van eigenaars van zonnepanelen.
  [naar artikel]
 46. Negatief advies voor plasmaoven op Remo-site (15/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De auditeur van de Raad van State heeft een negatief advies gegeven aan het milieurapport en het ruimtelijk plan voor Closing the Circle, het project waarbij het afval van het Remo-stort wordt opgegraven en verder verwerkt. Net gisteren stelde Group Machiels deze plannen voor aan de pers (zie rechts). De bouw van een demo-installatie is trouwens een SALK-project en de Vlaamse regering heeft zich geëngageerd om vergunningen te geven.
  [naar artikel]
 47. Politie geeft negatief advies voor extreemrechtse mars in Brussel (10/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De kans is klein dat de extreemrechtse mars in Brussel, die gepland staat op 15 september, zal doorgaan. De politie heeft een negatief advies gegeven voor de betoging. De definitieve beslissing ligt echter in handen van het stadsbestuur.
  [naar artikel]
 48. Politie geeft negatief advies voor extreemrechtse mars in Brussel (10/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  De kans is klein dat de extreemrechtse mars in Brussel, die gepland staat op 15 september, zal doorgaan. De politie heeft een negatief advies gegeven voor de betoging. De definitieve beslissing ligt echter in handen van het stadsbestuur.
  [naar artikel]
 49. Dan toch positief advies voor 18.000 extra kippen in Peer (12/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vleeskippenbedrijf Wilko krijgt van de stad Peer gunstig advies voor de bouw van een vierde stal voor 18.250 extra kippen op hun terrein in Wijchmaal. Vorig jaar kregen ze nog een negatief advies, maar het bedrijf paste de plannen aan en kwam tegemoet aan een aantal voorwaarden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.