Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2021
02:43 uur

Nederlandse studente ontwerpt genderneutraal kaartspel: “Subtiel seksisme beïnvloedt onbewust mensen”

Metro

13/01/2021 - 20:01

De Nederlandse Indy Mellink heeft een genderneutraal kaartspel ontworpen. In bijna ieder kaartspel is een heer meer waard dan een dame en daar stelde de 23-jarige studente Psychologie zich vragen bij. Daarom ontwierp ze nu een nieuwe versie, zonder onderscheid tussen mannelijk en vrouwelijk. In bijna ieder kaartspel is een heer meer waard dan een […] Het bericht Nederlandse studente ontwerpt genderneutraal kaartspel: “Subtiel seksisme beïnvloedt onbewust mensen” verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nederlandse bedenkt genderneutraal kaartspel (13/01/2021 - Express)
  Een spel waarin de heer nog steeds meer waard is dan de vrouw, dat vond de Nederlandse Indy Mellink (23) in deze tijden ergerlijk ouderwets. Als alternatief bedacht ze een genderneutraal kaartspel, waarin de hoofdfiguren worden ingeruild voor goud, zilver en brons. Het was tijdens het uitleggen van een spelletje kaart aan haar neven en […] The post Nederlandse bedenkt genderneutraal kaartspel appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. MAC Cosmetics brengt genderfluïde make-uplijn op de markt (15/01/2021 - Metro)
  Het beautymerk MAC Cosmetics heeft haar eerste genderfluïde make-uplijn op de markt gebracht. Dat gebeurde in samenwerking met non-binaire modeontwerper Harris Reed. Op de limited edition-collectie wordt dus geen genderlabel geplakt. De producten zijn gemaakt voor mannen, vrouwen en non-binaire personen. Samen met non-binaire modeontwerper Harris Reed, heeft MAC Cosmetics een genderfluïde make-uplijn uitgebracht. Dat wil zeggen dat de producten – net zoals Reed zelf – niet binnen de binaire hokjes van ‘mannelijk’ of ‘vrouwelijk’ worden geplaatst. De collectie bestaat uit een oogschaduwpalet, lippenstiftpalet, blush en een metallic eyeliner en is geïnspireerd op muziekiconen uit de jaren ’70 als David Bowie en Mick Jagger.   Dit bericht bekijken op Instagram   Een bericht gedeeld door M·A·C Cosmetics (@maccosmetics) Non-binair rolmodel Harris Reed is non-binair, wat wil zeggen dat hen zich niet als man of vrouw identificeert, maar wel als een andere genderidentiteit. De voorkeur gaat dan ook naar de voornaamwoorden they/them, of in het Nederlands: hen/hun. Hen geraakte nog maar recent bekend bij het grote publiek toen hen Harry Styles in een jurk op de cover van Vogue plaatste. Als genderfluïde ontwerper is Reed nu al een rolmodel in de modewereld.   Dit bericht bekijken op Instagram   Een bericht gedeeld door M·A·C Cosmetics (@maccosmetics)   View this post on Instagram   A post shared by Harris Reed (@harris_reed) Lees ook: Nederlandse studente ontwerpt genderneutraal kaartspel: “Subtiel seksisme beïnvloedt onbewust mensen” Het bericht MAC Cosmetics brengt genderfluïde make-uplijn op de markt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Nederlandse ontwerpt gendervrij kaartspel: geen heer, dame en boer meer (13/01/2021 - De Morgen)
  Nooit had de Nederlandse Indy Mellink (23) er tijdens ontelbare potjes klaverjassen of pokeren bij stilgestaan. Totdat haar vorig jaar die ene vraag te binnen schoot: ‘Waarom is de heer bij kaarten eigenlijk altijd belangrijker dan de vrouw?’ Ze ontwikkelde daarop het eerste volledig gendervrije kaartspel.
  [naar artikel]
 4. Fout compliment ondermijnt vrouwen (11/04/2019 - De Morgen)
  Schijnbaar mooie complimenten hakken er bij vrouwen onbewust hard in. Zo hard dat ze minder goed gaan presteren, zegt psycholoog en professor Peter Glick. Hij analyseert al twintig jaar subtiel seksisme als een complexe splinterbom.
  [naar artikel]
 5. Prestigieuze prijs voor Antwerpse studente die hulpmiddel ontwerpt voor bypass-operaties (07/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse studente Charlotte Palmers heeft een buisje ontwikkeld dat bypassoperaties – die uitgevoerd worden om ernstige vernauwingen in de kransslagaders van het hart aan te pakken – sterk vereenvoudigt. “De patiënt moet daardoor slechts zeven tot tien dagen recupereren in plaats van drie maanden.” De studente industrieel design krijgt daarvoor de James Dyson Award, een prijs voor jonge ontwerpers.
  [naar artikel]
 6. Indy (23) maakt genderloos kaartspel: “Huidige spel weerspiegelt de 17de-eeuwse klassenmaatschappij” (12/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nooit had de Nederlandse Indy Mellink (23) er tijdens ontelbare potjes klaverjassen of pokeren bij stilgestaan. Totdat haar vorig jaar die ene vraag te binnen schoot: “Waarom is de heer bij kaarten eigenlijk altijd belangrijker dan de vrouw?” Ze ontwikkelde daarop het eerste volledig gendervrije kaartspel.
  [naar artikel]
 7. "Een van de meest controversiële films ooit": docu over man die Nederlandse studente doodde en opat (18/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Japanner die in 1981 de wereld schokte met gruwelijke details over het vermoorden én opeten van de Nederlandse studente Renée Hartevelt (24)
  [naar artikel]
 8. Studente ontwerpt mondmasker voor doven, “zodat ze kunnen liplezen” (07/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Studente Ashley Lawrence komt met een wel heel nobel initiatief op de proppen. De Amerikaanse ontwikkelde een transparant mondmasker, dat doven nog steeds toelaat om te liplezen zodat ook zij kunnen communiceren met anderen.
  [naar artikel]
 9. Veel mensen slachtoffer van subtiel pestgedrag (29/03/2019 - De Morgen)
  Ruim een kwart van de bevolking krijgt te maken met pesterijen op het werk en nog meer op school, zo blijkt uit een enquête van Test-Aankoop. Het gaat vooral om 'subtiel psychologisch getreiter'.
  [naar artikel]
 10. "Elk wijf beslist over haar eigen lijf": 200 mensen betogen in Leuven tegen seksisme (08/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tweehonderd mensen hebben vanavond -op internationale vrouwendag- in de Leuvense binnenstad een mars gehouden tegen seksisme en voor gelijke...
  [naar artikel]
 11. Nederlandse scheepsbouwer ontwerpt allereerste superjacht op waterstof (26/12/2019 - Express)
  Op de Monaco Yacht Show is dit jaar een conceptversie gepresenteerd van een 112 meter lang superjacht op waterstof, meldt vakblad Superyacht Times Het vernieuwende vaartuig is ontworpen door het Nederlandse bedrijf Sinot Yacht & Architecture Design. Het jacht gaat Aqua heten en moet het eerste superjacht worden dat vaart op vloeibare waterstof met behulp van brandstofceltechnologie. […] The post Nederlandse scheepsbouwer ontwerpt allereerste superjacht op waterstof appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. Optreden Hoeyberghs verwerpelijk, maar ook oppassen voor subtiel seksisme (14/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De vrouwonterende lezing van plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs, georganiseerd door het KVHV, heeft deze week heel wat stof doen opwaaien
  [naar artikel]
 13. Na 27 jaar mogelijk doorbraak: graf geopend in vermissingszaak Nederlandse studente Tanja Groen (18) (22/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse politie opent vandaag een graf op een kerkhof in Maastricht in de coldcasezaak Tanja Groen. De 18-jarige studente verdween in 1993...
  [naar artikel]
 14. “Moordenaar legde Nederlandse studente Tanja Groen (18) in leeg graf”, grote operatie op begraafplaats (22/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse politie opent vandaag een graf op een kerkhof in Maastricht in de coldcasezaak Tanja Groen. De 18-jarige studente verdween in 1993...
  [naar artikel]
 15. Daarom voedt Pink haar kinderen genderneutraal op (05/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Pink is de trotse mama van een dochter van zes, Willow, en een zoontje van 11 maanden, Jameson, en die probeert ze genderneutraal op te voeden. De...
  [naar artikel]
 16. Genderneutraal opvoeden: zoonlief aan de nagellak en een dochter die Robbie heet (13/07/2018 - De Morgen)
  Critici vinden het ‘tegennatuurlijke indoctrinatie’. Maar genderneutraal opvoeden zit in de lift. Wat is het, hoe doe je het en vooral: waarom zou je het doen?
  [naar artikel]
 17. Studente (23) in Amsterdam beschoten vanaf 285 meter afstand (27/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Nederlandse televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde deze avond aandacht aan de poging tot doodslag op een studente vorige week woensdag...
  [naar artikel]
 18. Toevallige ontdekking van Nederlandse studente kan kankermedicijn duizend keer goedkoper maken (05/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een Nederlandse studente heeft per toeval een ontdekking gedaan waardoor de vaak peperdure medicatie tegen borstkanker tot duizend keer goedkoper geproduceerd kan worden.
  [naar artikel]
 19. Toevallige ontdekking van Nederlandse studente kan kankermedicijn duizend keer goedkoper maken (05/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een Nederlandse studente heeft per toeval een ontdekking gedaan waardoor de vaak peperdure medicatie tegen borstkanker tot duizend keer goedkoper geproduceerd kan worden.
  [naar artikel]
 20. Na 27 jaar mogelijk doorbraak: graf geopend in coldcasezaak Nederlandse studente Tanja Groen (18) (22/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse politie opent vandaag een graf op een kerkhof in Maastricht in de coldcasezaak Tanja Groen. De 18-jarige studente verdween in 1993...
  [naar artikel]
 21. Makers kaartspel kopen lap grond om bouw muur Trump tegen te gaan (15/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De makers van het brutale kaartspel ‘Cards Against Humanity’ gaan Amerika redden. Hoe? Het spelbedrijf, dat niet terugdeinst voor een opzienbarende...
  [naar artikel]
 22. Katja Schuurman zet billenfoto op Twitter: “Seksisme kan mijn kont kussen” (11/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse actrice, zangeres en presentatrice Katja Schuurman ligt onder vuur nadat ze een billenfoto op Twitter plaatste om seksisme in de media aan te kaarten.
  [naar artikel]
 23. Katja Schuurman zet billenfoto op Twitter: “Seksisme kan mijn kont kussen” (11/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Nederlandse actrice, zangeres en presentatrice Katja Schuurman ligt onder vuur nadat ze een billenfoto op Twitter plaatste om seksisme in de media aan te kaarten.
  [naar artikel]
 24. 'Het is oké om mensen te missen' (28/03/2019 - De Morgen)
  In amper drie dagen tijd stootte het nummer 'Dat ik je mis' van Maaike Ouboter, kandidate van het Nederlandse programma De beste singer-songwriter, door naar de eerste plaats van de Nederlandse én Belgische iTunes-top 10. De studente, die als wees opgroeide, raakt duidelijk een gevoelige snaar.
  [naar artikel]
 25. Vlaamse probeert subtiel duidelijk te maken dat ze lesbisch is. Hij snapt het niet meteen (03/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Aan subtiliteit geen gebrek bij Salomé Heyman: toen een jongen haar trachtte te versieren, probeerde de Vlaamse studente hem met creatieve
  [naar artikel]
 26. Studente klaagt 'slutshaming' aan: "Ik kom op tegen vernedering en nu is het tien keer zo erg" (10/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Milou Deelen (21), een Nederlandse studente uit Groningen, is een straffe madam. Ze klaagde naar aanleiding van Internationale Vrouwendag
  [naar artikel]
 27. “Moordenaar legde Nederlandse studente Tanja Groen (18) in leeg graf”, zoekactie op kerkhof Maastricht (22/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse politie opent vandaag een graf op een kerkhof in Maastricht in de coldcasezaak Tanja Groen. De 18-jarige studente verdween in 1993...
  [naar artikel]
 28. 'Beste passagiers' in plaats van 'dames en heren': metro in New York wordt genderneutraal (19/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De omroepers in de New Yorkse metro gaan voortaan de mededelingen aan de reizigers genderneutraal uitspreken. Dat betekent dat de reizigers in de...
  [naar artikel]
 29. 'Beste passagiers' in plaats van 'dames en heren': metro in New York vanaf nu genderneutraal (19/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De omroepers in de New Yorkse metro gaan voortaan de mededelingen aan de reizigers genderneutraal uitspreken. Dat betekent dat de reizigers in de...
  [naar artikel]
 30. Waarom vrouwen geniepig seksisme accepteren (18/12/2018 - De Morgen)
  Vrouwen accepteren verborgen en minder vijandige vormen van seksisme, omdat ze die verwarren met vriendelijkheid. Dat blijkt uit een serie studies van Britse psychologen, gepubliceerd door het Journal of Personality and Social Psychology naar ‘welwillend’ seksisme. 
  [naar artikel]
 31. Nederlandse Spoorwegen gaan reizigers genderneutraal aanspreken (28/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Treinreizigers van de Nederlandse Spoorwegen (NS) worden met ingang van de nieuwe dienstregeling niet meer aangesproken als ‘Dames en heren’ maar met het sekseneutrale ‘Beste reizigers’.
  [naar artikel]
 32. Nederlandse Spoorwegen gaan reizigers genderneutraal aanspreken (28/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Treinreizigers van de Nederlandse Spoorwegen (NS) worden met ingang van de nieuwe dienstregeling niet meer aangesproken als ‘Dames en heren’ maar met het sekseneutrale ‘Beste reizigers’.
  [naar artikel]
 33. Gent is voortaan genderneutraal (28/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De stad Gent zal voortaan genderneutraal communiceren als dat mogelijk is, wil sportaccomodatie transgendervriendelijk inrichten en zal...
  [naar artikel]
 34. Make-up, parfum en crèmes voor man, vrouw en X: genderneutraal in de badkamer is hip (12/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  ‘Non-binaire’ beroemdheden als Cara Delevigne, Tilda Swinton en Sam Smith zeggen dat ze zich man noch vrouw voelen. Dat doet stereotypen afbrokkelen en maakt genderneutraal hip, ook in de badkamer.
  [naar artikel]
 35. Kaartspel zorgt voor winters vertier (09/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het kaartspel is reeds langer populair. Landelijke Gilde Bocholt / Kaulille zet die traditie verder en nodigde alle kaarters uit Noord Limburg uit voor hun jaarlijkse regelmatigheidswedstrijden. Winnaar werd Tines Theuwissen, de 2de plek was voor Mathieu Jehoul en de 3de prijs ging naar Teo Coninckx.
  [naar artikel]
 36. Het volkslied van Canada is voortaan genderneutraal (01/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Canadese senaat is gisteren een wet goedgekeurd die stelt dat ‘O Canada’, het nationale volkslied van het land, voortaan genderneutraal moet...
  [naar artikel]
 37. Britse supermarktketen maakt ook moederdag genderneutraal (12/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er is geen lievemoederen meer aan: de Britse supermarktketen Waitrose biedt dit jaar kaartjes met gelukwensen voor moederdag aan die genderneutraal...
  [naar artikel]
 38. Vrouwen getuigen over aanhoudend seksisme: “Mama, wat is pijpen en waarom wil die man dat je dat doet?” (26/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Nog te vaak worden vrouwen op straat achterna geroepen. We hebben er genoeg van”, klinkt het uit alle hoeken, nadat een 19-jarige studente uit...
  [naar artikel]
 39. Studenten ontwikkelen kaartspel dat je onderdompelt in andere culturen en landen (28/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vier student-ondernemers van UCLL brachten als eindwerk FestAir op de markt: een kaartspel dat ze beschrijven als "virtuele wereldreis", of ook wel een manier om andere culturen en landen spelenderwijs te leren kennen.
  [naar artikel]
 40. Nederlandse Leonne (57) mag van rechter voortaan genderneutraal zijn: "Ik voel me al mijn hele leven iets tussenin" (28/05/2018 - De Morgen)
  De 57-jarige Leonne uit Breda is heel blij met de uitspraak van de rechtbank in Roermond vandaag. Die bepaalde dat Leonne (geboren als Leon) voldoende aannemelijk heeft gemaakt geen man of vrouw te zijn, maar genderneutraal. Leonne had de zaak aangespannen na "een leven lang al geweten te hebben dat ik geen jongen of meisje, maar iets er tussenin was", vertelt Leonne.
  [naar artikel]
 41. Studente wordt wakker en vindt vreemde, halfnaakte man in bed en krijgt hem niet wakker (04/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een onbekende man in onderbroek kroop dit weekend 's ochtends vroeg in bed bij een studente in het Nederlandse Leiden en was niet meer wakker te
  [naar artikel]
 42. Acht momenten waarop u de Mol kon ontmaskeren (27/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Mol is ontmaskerd. En wie goed heeft opgelet, werd al eerder subtiel of minder subtiel in de richting van Eline gestuurd. Op deze acht
  [naar artikel]
 43. Nederlandse studente zag ouders niet meer sinds eind februari: “Ik verwacht dat mijn moeder hier snel aan de deur zal staan” (30/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Wie familie heeft aan de overkant van de grens, in een van onze buurlanden, mag daar vanaf zaterdag opnieuw op bezoek gaan. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) heeft het ministerieel besluit daarvoor aangepast. Tot grote vreugde van de Nederlandse studente Marloes Schaap in Antwerpen. “Vooral mijn moeder heeft het er heel moeilijk mee.”
  [naar artikel]
 44. 'Mannen moeten het zelf maar eens voelen' (29/03/2019 - De Morgen)
  U zucht. En u denkt: 'Daar gaan we weer. Vrouwen die zeuren over seksisme'. Goed nieuws: Leah Green is geen zeur. Ze is een jonge journaliste die de rollen omdraait in haar documentaire, en 'Lekkere kont!' roept naar de mannen. Dat is grappig. En het is slim. 'Ik wou dat mensen dachten: wow, zo heb ik seksisme nog nooit bekeken.' Sofie Mulders
  [naar artikel]
 45. Nederlandse Spoorwegen gaan reizigers genderneutraal aanspreken (28/07/2017 - De Redactie)
  Treinreizigers van de Nederlandse Spoorwegen (NS) worden met ingang van de nieuwe dienstregeling niet meer aangesproken als "Dames en heren" maar met het sekseneutrale "Beste reizigers".
  [naar artikel]
 46. 16 mensen krijgen doodstraf voor moord op 19-jarige studente in Bangladesh (24/10/2019 - VRT NWS)
  In Bangladesh zijn 16 mensen ter dood veroordeeld voor de moord op een 19-jarige studente. De vrouw werd in april levend in brand gestoken nadat ze een klacht had ingediend tegen haar leerkracht wegens ongewenste intimiteiten.
  [naar artikel]
 47. Je collega ‘mossel’ noemen is geen seksisme (05/07/2018 - VRT NWS)
  Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen stapte naar de rechter nadat een man zijn vrouwelijke collega had uitgescholden voor ‘mossel’. De rechtbank oordeelde dat er geen inbreuk was op de Wet Seksisme. Het Instituut vraagt om de wetgeving aan te passen zodat het sneller kan ingrijpen bij seksisme op de werkvloer.
  [naar artikel]
 48. Michael P. bekent ontvoering, verkrachting en moord van 25-jarige Nederlandse studente Anne Faber (10/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Michael P. heeft bekend dat hij de 25-jarige Nederlandse studente Anne Faber eind september ontvoerde, verkrachtte en vermoordde. “Mijn cliënt heeft een uitgebreide, bekennende verklaring afgelegd”, zo laat zijn advocaat weten na de eerste pro-formazitting in de rechtszaak. De 27-jarige verdachte was woensdag zelf niet aanwezig, maar verschillende vrienden en familieleden kwamen wel ter plaatse.
  [naar artikel]
 49. Betogers vragen in Brussel vrijlating van Belgische studente in Nicaragua (15/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 70 mensen hebben vanavond aan het Centraal Station betoogd om de vrijlating te vragen van Amaya Coppens (23), een studente met de dubbele...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.