Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 January 2021
09:22 uur

Politie weer mikpunt van rellen in Brussel

De Tijd

13/01/2021 - 20:13

20:10 Een demonstratie na het overlijden van de 23-jarige Ibrahima Barrie tijdens een politie-interventie, is ontaard in rellen in Brussel. De politie was opnieuw het mikpunt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Algemeen Inspectierapport vernietigend: 'Politie was niet voorbereid op rellen van zaterdag' (17/11/2017 - Knack)
  De politie was niet voorbereid op de rellen van zaterdag in Brussel, door een gebrek aan informatie over mogelijke rellen. Maar doordat de rellen onverwacht hevig waren, had zelfs de nodige informatie toch geen verschil gemaakt. Dat concludeert de Algemene Inspectie naar de omstandigheden van de rellen van zaterdag op de Lemonnierlaan in Brussel.
  [naar artikel]
 2. Opnieuw rellen in Brussel: honderdtal jongeren bekogelt politie (15/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Op het Muntplein in Brussel zijn woensdagnamiddag rellen uitgebroken. Dat bevestigt de politie aan onze redactie. Alle beschikbare manschappen zijn opgeroepen. Het waterkanon is onderweg.
  [naar artikel]
 3. Opnieuw rellen in Brussel: honderdtal jongeren bekogelt politie (15/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op het Muntplein in Brussel zijn woensdagnamiddag rellen uitgebroken. Dat bevestigt de politie aan onze redactie. Alle beschikbare manschappen zijn opgeroepen. Het waterkanon is onderweg.
  [naar artikel]
 4. 2 nieuwe verdachten opgepakt na rellen van zaterdag (16/11/2017 - VRT NWS)
  De politie heeft opnieuw twee mensen opgepakt na de rellen van afgelopen zaterdag in Brussel. Dat bevestigt het parket van Brussel. De twee zijn intussen weer vrijgelaten, maar moeten zich op 5 januari verantwoorden voor de rechter.
  [naar artikel]
 5. Vlaamse jongeren bij relschoppers in Brussel (27/11/2017 - De Tijd)
  23:33 Het gerecht onderzoekt of er sprake is van georganiseerd geweld tegen de politie bij de rellen in Brussel. Zeker één minderjarige was bij meerdere rellen aanwezig.
  [naar artikel]
 6. Politie woest op politiek na rellen in Brussel (08/06/2020 - De Tijd)
  20:08 De twee grootste politievakbonden VSOA en NSPV hebben een stakingsaanzegging ingediend nadat tientallen agenten gewond zijn geraakt bij rellen in Brussel.
  [naar artikel]
 7. Opnieuw twee relschoppers opgepakt na rellen van zaterdag in hartje Brussel (16/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  De politie heeft opnieuw twee mensen opgepakt in de nasleep van de rellen van afgelopen zaterdag na de WK-kwalificatie van Marokko. Dat bevestigt het parket van Brussel aan VTM nieuws. Ze zijn intussen weer vrijgelaten, maar moeten op 5 januari voor de rechter verschijnen.
  [naar artikel]
 8. Politie Brussel klaar voor WK (12/06/2018 - VRT NWS)
  De politie van Brussel is klaar voor het WK voetbal, dat donderdag begint. Dat zegt de woordvoerster. Vrijdag staat meteen een risicowedstrijd gepland: Marokko-Iran. In november vorig jaar ging het nog mis na een kwalificatiewedstrijd van Marokko. Toen braken er rellen uit in Brussel. Het Comité P, dat de politiediensten controleert, heeft over die rellen nu een rapport klaar.
  [naar artikel]
 9. Nieuwe politie-software moet rellen opsporen (16/11/2017 - De Tijd)
  18:38 De politie krijgt een nieuw computerprogramma om sociale media beter te scannen op misdaad en oproepen tot geweld, zoals bij de rellen in Brussel gebeurde.
  [naar artikel]
 10. Politie voorkomt nieuwe rellen in Brussel: 23 preventieve aanhoudingen (14/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Brusselse politie heeft 23 mensen die mogelijk van plan waren om rellen te starten in de hoofdstad. Op sociale media circuleerde een oproep om...
  [naar artikel]
 11. Politie voorkomt nieuwe rellen in Brussel: 22 preventieve aanhoudingen (14/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Brusselse politie heeft 22 mensen die mogelijk van plan waren om rellen te starten in de hoofdstad. Op sociale media circuleerde een oproep om...
  [naar artikel]
 12. Oproep voor rellen in Brussel ging snel rond op sociale media: zelfs vanuit Beveren moesten ouders hun kinderen oppikken bij politie (14/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De politie arresteerde tijdens de rellen die uitbraken na een betoging voor de overleden Ibrahima Barrie (23) niet alleen Brusselse jongeren. Uit het hele land waren jongeren naar Brussel gekomen om mee te rouwen, en te rellen. “Op sociale media circuleerden al dagen oproepen tot gewelddadige manifestatie.”
  [naar artikel]
 13. Deze 9 relschoppers zijn 'most wanted' voor de rellen in Brussel (14/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De politie heeft een lijst van negen verdachten gepubliceerd naar wie ze op zoek is voor de rellen van 11, 15 en 25 november in Brussel. Tot nu...
  [naar artikel]
 14. Turks referendum in Nederland: politie op scherp na rellen aan ambassade in Brussel (01/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse politie staat op scherp na de rellen bij de Turkse ambassade in Brussel, afgelopen donderdag. Ook Turkse Nederlanders kunnen vanaf
  [naar artikel]
 15. 36 personen opgepakt na rellen in Brussel (01/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  De politie heeft na de verschillende rellen van eind vorig jaar in Brussel in totaal 37 arrestaties verricht. Eén persoon werd zelfs twee keer opgepakt.
  [naar artikel]
 16. 36 personen opgepakt na rellen in Brussel (01/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De politie heeft na de verschillende rellen van eind vorig jaar in Brussel in totaal 37 arrestaties verricht. Eén persoon werd zelfs twee keer opgepakt.
  [naar artikel]
 17. Brusselse politie roept op beeldmateriaal rellen te bezorgen (12/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De lokale politie van de zone Brussel Hoofdstad/Elsene doet een oproep aan iedereen die beeldmateriaal heeft van de rellen die zaterdagavond...
  [naar artikel]
 18. Rellen aan Louizalaan: politie op zoek naar beelden (26/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De politie roept mensen die beelden hebben gemaakt van de rellen gisteren in Brussel, op om die over te maken. Op die manier hoopt ze nog daders te...
  [naar artikel]
 19. Nieuwe rellen schrikken Brussel op (15/11/2017 - Metro)
  Op het Muntplein, in het centrum van Brussel, zijn woensdagnamiddag rellen uitgebroken. De politie werd bekogeld en auto’s, straatmeubilair en de ramen van de bibliotheek Muntpunt werden beschadigd. De rust keerde weer omstreeks 18 uur en een dertigtal personen werd uiteindelijk opgepakt. Volgens politiewoordvoerder Olivier Slosse ontstonden de rellen toen een ploeg van de Brusselse politie Vargasss92, een bekend figuur op Instagram en Snapchat, wou aanspreken. De 18-jarige Fransman had tot de bijeenkomst opgeroepen, omdat hij als socialemediafiguur een videoclip wou opnemen. «Dat is geëscaleerd», zegt de woordvoerder. In zijn posts vroeg Vargasss92 op voorhand aan zijn fans wel om de kalmte te bewaren. De jongeman zelf werd uiteindelijk ook gearresteerd. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) vindt het incident «onbegrijpelijk» en zijn partij pleit voor een samenscholingsverbod in Brussel.
  [naar artikel]
 20. Politie op zoek naar beelden van rellen (26/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  De politie roept mensen die beelden hebben gemaakt van de rellen zaterdag in Brussel, op om die over te maken. Op die manier hoopt ze nog daders te kunnen identificeren.
  [naar artikel]
 21. Politie pakte al 31 herrieschoppers op, onder wie 19 minderjarigen, voor verschillende rellen in Brussel (12/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Brusselse politie heeft al 31 mensen kunnen oppakken die betrokken waren bij de verschillende rellen aan de Beurs, het Muntplein en de...
  [naar artikel]
 22. Politie na rellen: 'Ingrijpen mocht niet' (13/11/2017 - De Morgen)
  Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jambon (N-VA) gaat om een onderzoek vragen naar de omstandigheden rond het politie-optreden van zaterdagavond in Brussel. Na de kwalificatie van Marokko voor het WK voetbal waren er rellen.
  [naar artikel]
 23. Politie na rellen: 'Ingrijpen mocht niet' (12/04/2019 - De Morgen)
  Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jambon (N-VA) gaat om een onderzoek vragen naar de omstandigheden rond het politie-optreden van zaterdagavond in Brussel. Na de kwalificatie van Marokko voor het WK voetbal waren er rellen.
  [naar artikel]
 24. Opnieuw rellen in Brussel: jongeren spelen kat-en-muisspel met politie rond Muntplein (15/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  De politie probeert op dit moment rellen te bedwingen rond het Muntplein in Brussel. Agenten werden woensdagnamiddag bekogeld en ook auto's en winkels werden beschadigd. De politie heeft het waterkanon ingezet. "Het Muntplein is intussen beveiligd en er is een kat- en muisspel ontstaan in de omliggende straten tussen de politie en de jongeren", zegt Olivier Slosse van de politiezone Brussel Hoofdstad. Volgens de politie is de situatie "onder controle" en blijven agenten paraat. Enkele verdachten zijn gearresteerd.
  [naar artikel]
 25. VIDEO. Rellen en plunderingen in Brussel, politie roept op om beelden binnen te sturen (08/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Met 10.000 waren ze in Brussel, de betogers tegen racisme. Meer dan wat de organisatie zelf had verwacht. Zo’n 150 werden opgepakt toen het ontspoorde en tot rellen en plunderingen kwam.
  [naar artikel]
 26. Rellen in centrum Brussel: politie roept getuigen op om beeldmateriaal te bezorgen (12/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De lokale politie van de zone Brussel Hoofdstad/Elsene doet een oproep aan iedereen die beeldmateriaal heeft van de rellen die zaterdagavond plaatsvonden in het Brusselse stadscentrum. Al dat beeldmateriaal kan via e-mail overgemaakt worden aan de gerechtelijke taskforce die binnen de zone werd opgericht om de daders te identificeren, klinkt het.
  [naar artikel]
 27. Politie voorkomt nieuwe rellen in Brussel: 23 preventieve aanhoudingen (14/06/2020 - De Morgen)
  De Brusselse politie heeft 23 mensen die mogelijk van plan waren om rellen te starten in de hoofdstad. Op sociale media circuleerde een oproep om opnieuw winkels te plunderen in de buurt van de Naamsepoort en de Nieuwstraat.
  [naar artikel]
 28. Opnieuw rellen in Brussel: honderden mensen op straat, politie bekogeld, winkels en auto’s beschadigd (15/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op het Brusselse Muntplein zijn deze namiddag rellen uitgebroken. De politie moest zich zelfs terugtrekken omdat er met voorwerpen naar de agenten...
  [naar artikel]
 29. Zesendertig relschoppers opgepakt na incidenten Brussel (01/02/2018 - Metro)
  Na de verschillende rellen in Brussel in de loop van de maand november 2017, heeft de politie 36 relschoppers opgepakt. Eén persoon werd tweemaal opgepakt, wat het aantal gerechtelijke arrestaties op 37 brengt. Dat meldt Michel Goovaerts, korpschef van de Brusselse lokale politie. Een 20-tal personen werd ook al geïdentificeerd, maar werd nog niet opgepakt of verhoord. Brussel werd in november drie keer opgeschrikt door hevige rellen. Op 11 november kwam het aan de Beurs tot rellen na de voetbalwedstrijd tussen Marokko en Ivoorkust, op 15 november liep het bezoek van de Franse “influencer” en social media-ster Vargasss92 zwaar uit de hand, en op 25 november ontaardde een betoging tegen de slavernij in Libië in rellen op de Louizalaan. bron: Belga
  [naar artikel]
 30. Brussel neemt extra veiligheidsmaatregelen tegen mogelijke rellen (28/11/2017 - VRT NWS)
  Brussel gaat extra maatregelen nemen om rellen te voorkomen. Politiek, politie en justitie hebben dat vanmiddag beslist, na het geweld van de afgelopen twee weken. Eén van de maatregelen is dat de federale politie de lokale korpsen mee gaat helpen om het internet en de sociale media preventief in de gaten te houden.
  [naar artikel]
 31. VIDEO: Politie zet waterkanon in nadat betoging uitmondt in rellen in Brussel (25/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De betoging die in Brussel vandaag uitmondde in rellen, verliep aanvankelijk vreedzaam. In deze samengevatte video van een manifestant zie je hoe...
  [naar artikel]
 32. Eerste beelden van rellen in Brussel: politie trekt zich terug (15/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op het Brusselse Muntplein zijn deze namiddag rellen uitgebroken. De politie moest zich zelfs terugtrekken omdat er met voorwerpen naar de agenten...
  [naar artikel]
 33. Rellen Brussel: “Zeg niet te snel: het zijn weer Marokkanen” (14/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het is een “jaarlijks fenomeen”, zegt sociaal psycholoog Martin Euwema (KU Leuven): een groepsgebeuren dat ontaardt in rellen. Dit weekend in Brussel waren het Marokkaanse supporters die keet schopten, maar betogingen volgen geregeld hetzelfde stramien.
  [naar artikel]
 34. Korpschef betreurt ‘eenzijdige lezing’ rapport over rellen Brussel (17/11/2017 - De Standaard)
  Michel Goovaerts, korpschef van de politie Brussel Hoofdstad Elsene, vindt dat minister Jan Jambon enkel de negatieve punten uit het rapport over de Brusselse rellen heeft uitgelicht.
  [naar artikel]
 35. Nieuwe balans rellen Brussel: vijftien politieagenten gewond en drie in shock (14/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De politie heeft een nieuwe balans gedeeld. Bij de rellen na de manifestatie voor de overleden Ibrahima Barrie, zijn woensdagavond in totaal 15 politieagenten gewond geraakt. Dat meldt de lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node). Drie agenten die aanwezig waren in het commissariaat aan het Liedtsplein waar brand werd gesticht, waren in shock. Bij de rellen raakte ook één betoger gewond.
  [naar artikel]
 36. Minister Jambon over nieuwe rellen: “Opnieuw ontoelaatbaar en onbegrijpelijk geweld in Brussel” (15/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) veroordeelt de rellen die woensdag in de late namiddag zijn ontstaan aan het Muntplein in Brussel. Hij kondigt aan dat de federale politie versterking stuurt.
  [naar artikel]
 37. Minister Jambon over nieuwe rellen: “Opnieuw ontoelaatbaar en onbegrijpelijk geweld in Brussel” (15/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) veroordeelt de rellen die woensdag in de late namiddag zijn ontstaan aan het Muntplein in Brussel. Hij kondigt aan dat de federale politie versterking stuurt.
  [naar artikel]
 38. Minister Jambon over nieuwe rellen: “Opnieuw ontoelaatbaar en onbegrijpelijk geweld in Brussel” (15/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) veroordeelt de rellen die woensdag in de late namiddag zijn ontstaan aan het Muntplein in Brussel. Hij kondigt aan dat de federale politie versterking stuurt.
  [naar artikel]
 39. Rellen in Brussel – Korpschef lokale politie Brussel ‘betreurt’ beschuldigingen van minister Geens (19/11/2017 - Metro)
  Michel Govaerts, de korpschef van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene, betreurde zondagavond de uitpraken van Justitieminister Koen Geens in het VRT-programma “De Zevende Dag” over het beheer van de rellen op 11 november in het centrum van Brussel. Tijdens de uitzending had minister Geens onder meer gewezen op een gebrek aan professionalisme van de lokale politie. “Korpschef Michel Goovaerts betreurt de reactie van de minister van Justitie, die getuigt van weinig beschouwingen voor de lokale politie van Brussel, en roept op tot constructieve gesprekken met alle betrokken partijen”, aldus Ilse Van de Keere, woordvoerder van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene. Minister Geens toonde zich in het tv-programma kritisch over het beheer van de politie van Brussel bij de rellen van 11 november. “Dit is niet mijn eerste mindere ervaring met de politie van Brussel-Stad. Dit is niet professioneel”, zei hij over het rapport dat is opgesteld na de rellen van zaterdag. Hij wijst er op dat de voorspelbaarheid en beheersbaarheid van de crisis immers “vrij groot was”. Volgens de justitieminister is het alvast geen kwestie van middelen voor de Brusselse politie. Er is geen stad waar meer wordt in geïnvesteerd, aldus Geens. bron: Belga
  [naar artikel]
 40. Politie neemt foto's tijdens controles om Brusselse relschoppers te identificeren (24/11/2017 - Knack)
  De politie heeft de controles opgevoerd in het centrum van Brussel na de rellen op de Lemonnierlaan van 11 november. De politie nam ook een foto van sommige jongeren van wie de identiteit werd gecontroleerd om hen te kunnen identificeren als betrokkene bij de rellen. Dat schrijven de Sudpresse-kranten vrijdag.
  [naar artikel]
 41. Bekend Vlaanderen reageert op rellen in Brussel: "Hoe een stad zorgvuldig haar eigen reputatie vernietigt" (15/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Opnieuw braken deze namiddag rellen uit in Brussel. De politie moest zich zelfs terugtrekken omdat er met voorwerpen naar de agenten werd gegooid....
  [naar artikel]
 42. Agent screent elke wedstrijd om nieuwe rellen in Brussel te vermijden (20/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Om beter te kunnen inspelen op potentiële rellen na voetbalwedstrijden, heeft de korpschef van de Brusselse politie een agent aangesteld om in de gaten te houden welke matchen voor problemen zouden kunnen zorgen en dat tijdig te signaleren. Michel Goovaerts nam die beslissing na de recente rellen in Brussel nadat Marokko zich gekwalificeerd had voor het WK Voetbal. Dat zegt hij in Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 43. Agent screent elke wedstrijd om nieuwe rellen in Brussel te vermijden (20/11/2017 - De Standaard)
  Om beter te kunnen inspelen op potentiële rellen na voetbalwedstrijden, heeft de korpschef van de Brusselse politie een agent aangesteld om in de gaten te houden welke matchen voor problemen zouden kunnen zorgen en dat tijdig te signaleren. Michel Goovaerts nam die beslissing na de recente rellen in Brussel nadat Marokko zich gekwalificeerd had voor het WK Voetbal. Dat zegt hij in Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 44. Politie publiceert ‘most wanted’-lijst voor verdachten van Brusselse rellen (14/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De federale politie heeft een lijst gepubliceerd met daarop negen mannen die gezocht worden voor de rellen van enkele weken geleden in Brussel.
  [naar artikel]
 45. Politie lanceert ‘most wanted’-lijst voor verdachten van Brusselse rellen (14/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  De federale politie heeft een lijst gepubliceerd met daarop negen mannen die gezocht worden voor de rellen van enkele weken geleden in Brussel.
  [naar artikel]
 46. Politie publiceert ‘most wanted’-lijst voor verdachten van Brusselse rellen (14/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De federale politie heeft een lijst gepubliceerd met daarop negen mannen die gezocht worden voor de rellen van enkele weken geleden in Brussel.
  [naar artikel]
 47. Jambon: “Brusselse politie was niet voorbereid en had geen informatie over de rellen” (17/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Vicepremier Jan Jambon (N-VA) heeft vrijdag op een persconferentie meer tekst en uitleg gegeven over de rellen van afgelopen zaterdag in het centrum van Brussel. Op basis van het rapport van de Algemene Inspectie blijkt dat de Brusselse politie onvoldoende was voorbereid op de rellen. “En als er info was geweest, dan had dat geen verschil gemaakt”, zegt de vicepremier.
  [naar artikel]
 48. Minister Geens (CD&V) haalt uit naar Brusselse politie en noemt optreden tijdens de rellen “niet professioneel” (19/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Justitie Koen Geens is na de rellen in Brussel streng voor de Brusselse politie. “Het rapport is confronterend”, zegt hij in De Zevende Dag. “Dit is niet mijn eerste mindere ervaring met de politie Brussel-Stad. Dit is niet professioneel. Brussel moet dringend de vinger aan de pols houden, dat de straat de baas is, kan niet.” Ook Brussels minister Guy Vanhengel (Open VLD) pleit voor “een eenheid van bevel over het hele Brusselse Gewest en daarbuiten”.
  [naar artikel]
 49. Opnieuw rellen in Brussel: "31 relschoppers gearresteerd, situatie onder controle" (15/11/2017 - De Morgen)
  Voor de tweede keer op vijf dagen tijd waren er rellen in Brussel. De politie werd bekogeld, auto's vernield. 31 relschoppers zijn gearresteerd, waaronder 'aanstoker' Vargasss32, een social media-bekendheid. N-VA roept op om een samenscholingsverbod in Brussel in te voeren.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.