Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

27 January 2021
17:47 uur

Canadese nachtbraker wil Carrefour overnemen

De Tijd

13/01/2021 - 20:30

20:27 De Canadese tankstationwinkeluitbater Couche-Tard wil de Franse supermarktgroep Carrefour voor dik 16 miljard euro overnemen. Waarnemers zijn sceptisch. 'Er zijn amper mogelijkheden om te besparen.'


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Carrefour schiet 11 procent hoger op de beurs na Canadese interesse (13/01/2021 - Express)
  De Europese beurzen blijven woensdag dicht bij huis. De Bel20 is de sterkste daler. Op de beurs van Parijs springt Carrefour stevig hoger nadat een Canadese overnemer interesse toont. De Canadese winkelgroep Alimentation Couche-Tard meldt woensdagochtend dat ze de supermarktketen Carrefour wil overnemen. Het is niet de bedoeling om een vijandig overnamebod te lanceren, maar […] The post Carrefour schiet 11 procent hoger op de beurs na Canadese interesse appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Canadezen willen Carrefour overnemen (13/01/2021 - De Tijd)
  06:43 Het Canadese Alimentation Couche-Tard heeft de Franse supermarktketen Carrefour benaderd met het oog op een overname.
  [naar artikel]
 3. Canadees bedrijf wil supermarktketen Carrefour overnemen voor 16,4 miljard euro (13/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Supermarktketen Carrefour komt mogelijk in handen van het Canadese winkelbedrijf Alimentation Couche-Tard. De twee partijen voeren verkennende gesprekken over een overname, hoewel het niet zeker is dat er een deal komt. De Canadezen willen 16,4 miljard euro betalen voor het Franse bedrijf.
  [naar artikel]
 4. Carrefour en Couche-Tard bekijken partnerschap (16/01/2021 - De Tijd)
  20:46 Het Canadese bedrijf Couche-Tard stopt zijn poging de Franse supermarktgroep Carrefour over te nemen. Ze praten wel nog over een mogelijke samenwerking.
  [naar artikel]
 5. ‘Couche-Tard ziet af van overname Carrefour’ (16/01/2021 - De Tijd)
  10:25 Hard verzet van de Franse overheid noopt de Canadese groep Alimentation Couche-Tard ertoe haar overnamebod op retailer Carrefour in te trekken.
  [naar artikel]
 6. “Canadezen zien af van overname Carrefour” (16/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Canadese winkelbedrijf Couche-Tard ziet af van een overname van supermarktconcern Carrefour nu de Franse regering haar veto heeft gesteld. Dat meldt het persagentschap Bloomberg vrijdagavond onder aanhaling van bronnen die vertrouwd zijn met het dossier.
  [naar artikel]
 7. Canadese nachtuil jaagt op Europese prooi (15/01/2021 - De Tijd)
  20:55 De Canadese superetteketen Couche-Tard ziet haar business, gebouwd rond benzinestations, bedreigd. Ze neemt de vlucht vooruit en speurt naar overnameprooien. Het Franse Carrefour zou een lekkere brok ...
  [naar artikel]
 8. Staking in 24 Carrefour-winkels (09/05/2018 - De Tijd)
  14:04 20 Carrefour Markets en 4 Carrefour-hypermarkten zijn woensdag dicht door een herstructurering bij Carrefour en zijn partner Mestdagh.
  [naar artikel]
 9. Franse overheid bezorgd over buitenlandse overname Carrefour (14/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse overheid heeft zorgen over een eventuele Canadese overname van het grote supermarktconcern Carrefour. Minister van Financiën Bruno Le Maire wijst daarbij op controle over de eigen voedselketen en gevolgen voor de werkgelegenheid.
  [naar artikel]
 10. Frans chauvinisme bedreigt mogelijke deal tussen Carrefour en Canadees Couche-Tard (14/01/2021 - Express)
  De Franse minister van Economie Bruno Le Maire verzet zich tegen de toenadering tussen supermarktreus Carrefour en zijn Canadese sectorgenoot Couche-Tard. Een bijna klassieke protectionistische reflex, onder het voorwendsel van ‘voedingssoevereiniteit’. De gesprekken tussen Couche-Tard en Carrefour zitten nog in een verkennende fase. Maar voorlopig is er nog sprake van een ‘vriendschappelijk bod’, dat dus […] The post Frans chauvinisme bedreigt mogelijke deal tussen Carrefour en Canadees Couche-Tard appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Carrefour opent 'cafés zonder alcohol’ (19/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In een Carrefour bij Luik is een eerste Carrefour Café geopend, een consumptieruimte in de winkel waar klanten terechtkunnen om te eten of te...
  [naar artikel]
 12. Europese treinbouwkolos in de maak: Alstom mag Bombardier overnemen (01/08/2020 - Express)
  De Europese Commissie heeft de overname van de Canadese treinfabrikant Bombardier door Alstom goedgekeurd. Daarmee wordt de Franse treinbouwer de... The post Europese treinbouwkolos in de maak: Alstom mag Bombardier overnemen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Speculatie over fusie tussen Carrefour en Fnac (26/12/2017 - De Tijd)
  22:02 Op 23 januari maakt Carrefour een relance-plan bekend. Analisten stellen dat de nieuwe CEO van Carrefour, Alexandre Bompard, een deal zal aankondigen.
  [naar artikel]
 14. Carrefour sleept Albert Heijn voor de rechter (06/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het zit er bovenarms op tussen de Franse supermarktreus Carrefour en zijn Nederlandse sectorgenoot Ahold Delhaize. Die maakt zich volgens Carrefour...
  [naar artikel]
 15. Geen zakjes meer: in Carrefour mag je met eigen potjes en doosjes aanschuiven (22/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voortaan kan je met de Tupperwarepot naar Carrefour voor vis, kaas of beleg. Na een proefproject aanvaarden alle vestigingen van Carrefour...
  [naar artikel]
 16. Carrefour sleept Albert Heijn voor de rechter (06/11/2018 - De Morgen)
  Het zit er bovenarms op tussen de Franse supermarktreus Carrefour en zijn Nederlandse sectorgenoot Ahold Delhaize. Die maakt zich volgens Carrefour schuldig aan concurrentievervalsing door in Lokeren een nieuwe Albert Heijn-vestiging te openen en dus trekt Carrefour naar de rechter, zo bericht De Tijd.
  [naar artikel]
 17. Carrefour gaat Bol.com achterna met online marktplaats (28/08/2017 - De Tijd)
  17:43 Carrefour België verkoopt vandaag via zijn webwinkel alleen producten die het zelf inkoopt, maar binnenkort kunnen bedrijven er hun koopwaar rechtstreeks aanbieden aan de Carrefour-klant.
  [naar artikel]
 18. Geen ontslagen bij Carrefour (11/04/2019 - De Morgen)
  Georges Plassat, de topman van Carrefour, laat niet in zijn kaarten kijken over wat hij van plan is met Carrefour. Ook berichten over het schrappen van 500 tot 600 banen in Frankrijk wil hij niet expliciet bevestigen.
  [naar artikel]
 19. ‘Macron van de zakenwereld' schudt Carrefour dooreen (25/01/2018 - De Tijd)
  18:09 Carrefour-CEO Alexandre Bompard gaat met de hakbijl door zijn bedrijf. Hij wil van Carrefour een digitaal bedrijf maken, zoals hij eerder bij Fnac deed.
  [naar artikel]
 20. ‘In 2020 moet Carrefour België weer groeien' (23/11/2019 - De Tijd)
  01:00 Ondanks een zware herstructurering en de bijbehorende marketingcampagne blijft de verkoop in de Belgische Carrefour-supermarkten dalen. Is de al jaren zwalpende keten nog te redden? Carrefour moet ove...
  [naar artikel]
 21. Carrefour lanceert nieuw “stedelijk” winkelconcept (19/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  In hartje Brussel heeft Carrefour donderdag een nieuwe winkel met een nieuw concept geopend. Carrefour City is gericht op de stedelijke klant die ecologisch verantwoord wil winkelen.
  [naar artikel]
 22. Carrefour sluit hypermarkt in Genk (25/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De maatregelen die Carrefour in België wil doorvoeren in het kader van het transformatieplan kunnen gevolgen hebben voor maximaal 1.233 personen, zo meldt het bedrijf. Het gaat om 1.053 personen in de hypermarkten en 180 personen op de hoofdzetel van Carrefour België in Evere. Carrefour wil twee structureel verlieslatende hypermarkten sluiten: Genk en Belle-Île in Angleur.
  [naar artikel]
 23. Carrefour sleept Albert Heijn voor de rechter over winkel in Lokeren (06/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het zit er bovenarms op tussen de Franse supermarktreus Carrefour en zijn Nederlandse sectorgenoot Ahold Delhaize. Die maakt zich volgens Carrefour schuldig aan concurrentievervalsing door in Lokeren een nieuwe Albert Heijn-vestiging te openen en dus trekt Carrefour naar de rechter, zo bericht De Tijd dinsdag.
  [naar artikel]
 24. KAART: Deze Carrefour-winkels blijven dicht vandaag (26/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij Carrefour zouden vandaag in principe veertien winkels de deuren gesloten houden als gevolg van vakbondsacties. Dat zegt Carrefour-woordvoerder...
  [naar artikel]
 25. Stakingsacties breken uit bij Carrefour (03/04/2020 - Express)
  Vrijdagochtend zijn een tiental Carrefour-winkels in ons land gesloten gebleven als gevolg van een spontane stakingsactie. Het gaat uitsluitend om... The post Stakingsacties breken uit bij Carrefour appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 26. Ex-CEO: 'Dit had Carrefour 5 jaar geleden moeten doen' (27/01/2018 - De Tijd)
  01:03 Als Carrefour succesvol wil worden, moeten het sneller reageren op nieuwe tendensen. 'En niet met bruuske herstructureringen om de zoveel jaar', zegt ex-Carrefour-voorzitter Luc Vandevelde in een inte...
  [naar artikel]
 27. Carrefour levert boodschappen nu ook in België aan huis (27/07/2020 - Express)
  De samenwerking tussen Carrefour en Uber Eats komt naar België. Begin april begon de maaltijdkoerier boodschappen van Carrefour aan huis... The post Carrefour levert boodschappen nu ook in België aan huis appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. Personeel en vakbonden houden Carrefour dag lang gesloten: “We voelen ons pionnen in een schaakspel” (02/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een lint met daarachter een twintigtal personeelsleden verhindert vrijdag dat klanten de Carrefour Hypermarkt in Voortkapel (Westerlo) binnen geraken. Het is de enige Carrefour-winkel die vrijdag actie voert.
  [naar artikel]
 29. Unizo: 'Eén op de vijf buurtwinkels van Carrefour boekt verlies' (27/01/2018 - Knack)
  Volgens ondernmersorganisatie is één op de vijf van de buurtwinkels van Carrefour verlieslatend. Carrefour reageeert verbaasd.
  [naar artikel]
 30. Man roept "Alles gaat ontploffen. Allahu Akbar!" omdat Carrefour geen pizza's levert (05/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Carrefour aan de Wezembeeklaan in Kraainem is vanmorgen ontruimd. Een onbekende man had naar de Carrefour gebeld om een pizza te bestellen.
  [naar artikel]
 31. "Alles gaat ontploffen. Allahu Akbar!": bommelding omdat Carrefour geen pizza's levert (05/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Carrefour aan de Wezembeeklaan in Kraainem is vanmorgen ontruimd. Een onbekende man had naar de Carrefour gebeld om een pizza te bestellen.
  [naar artikel]
 32. Carrefour verkoopt minder in België (23/01/2020 - Express)
  De supermarktketen Carrefour heeft het afgelopen jaar minder verkocht in ons land. De jaaromzet in België klokte af op 4,152 miljard euro. Dat is een daling met 1,5 procent op vergelijkbare basis. Dat maakte Carrefour donderdag nabeurs bekend. Ook in de eerste negen maanden was er al een daling van het omzetcijfer in België, met […] The post Carrefour verkoopt minder in België appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 33. Carrefour gaat maaltijden leveren (07/01/2020 - Express)
  Supermarktketen Carrefour heeft 60 procent van Dejbox gekocht. Dat is een start-up die gespecialiseerd is in de levering van maaltijden op kantoor. Het bedrijfje is actief in verschillende grote Franse steden, zo schrijft Le Figaro. ‘Deze overname, die de wens van Carrefour weerspiegelt om de leider in e-commerce voor levensmiddelen te worden, is strategisch’, zegt […] The post Carrefour gaat maaltijden leveren appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 34. Alexandre Bompard (CEO Carrefour): de Macron van het Franse zakenleven (30/01/2018 - Knack)
  Alexandre Bompard heeft een plan om Carrefour weer op het rechte pad te krijgen. De Fransman is niet aan zijn proefstuk toe: hij zorgde al voor de comeback van Fnac. Bij Carrefour moet hij wel eerst zwaar snijden.
  [naar artikel]
 35. Kippenvleugels Carrefour uit de rekken wegens salmonellabesmetting (08/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Pluimveeslachterij Lammens neemt een lot kippenvleugels met Kurkuma die verkocht worden onder het huismerk in verschillende Carrefour-winkels uit de rekken. Uit een controle van Carrefour zelf is gebleken dat er mogelijk salmonella in de kippenvleugels aanwezig is.
  [naar artikel]
 36. Wat een timing: na week vol miserie opent Antwerps koppel nieuwe Carrefour (29/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Carrefour schrapt 1.233 banen. Tegelijkertijd openen er nog altijd nieuwe Carrefours, en dan vooral buurtwinkels van Carrefour Express. Zo openen Lesley Depret (39) en Geert Heylen (42) woensdag een gloednieuwe winkel in Wechelderzande.
  [naar artikel]
 37. Hypermarkt Carrefour in Westerlo dicht door staking (02/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Hypermarkt van Carrefour in Westerlo gaat niet open vrijdag. Het personeel is er na een personeelsvergadering in staking gegaan, zegt Carrefour-woordvoerder Baptiste van Outryve.
  [naar artikel]
 38. Veertien Carrefour-winkels blijven dicht vandaag, waaronder hypermarkt van Genk (26/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij Carrefour zouden vandaag in principe veertien winkels de deuren gesloten houden als gevolg van vakbondsacties. Dat zegt Carrefour-woordvoerder...
  [naar artikel]
 39. Veertien Carrefour-winkels vandaag dicht (26/01/2018 - De Tijd)
  08:46 Bij Carrefour zouden vandaag veertien winkels de deuren gesloten houden als gevolg van vakbondsacties. Dat zegt Carrefour-woordvoerder Baptiste Van Outryve.
  [naar artikel]
 40. Carrefour haalt gerookt paardenvlees uit de rekken wegen mogelijke aanwezigheid glas (08/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Supermarktketen Carrefour haalt uit voorzorg het gerookt paardenvlees, verkocht in de charcuterieafdeling van verscheidene Carrefour-winkels in...
  [naar artikel]
 41. Carrefour opent zijn eerste Belgische biowinkel (12/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Supermarktketen Carrefour heeft vanochtend zijn eerste Belgische ‘Carrefour BIO’ geopend in Brussel, in de Georges Henrilaan in...
  [naar artikel]
 42. Carrefour opent zijn eerste Belgische biowinkel (12/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Supermarktketen Carrefour heeft vanochtend zijn eerste Belgische ‘Carrefour BIO’ geopend in Brussel, in de Georges Henrilaan in...
  [naar artikel]
 43. Carrefour haalt gerookt paardenvlees uit de rekken wegens mogelijke aanwezigheid glas (08/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Supermarktketen Carrefour haalt uit voorzorg het gerookt paardenvlees, verkocht in de charcuterieafdeling van verscheidene Carrefour-winkels in...
  [naar artikel]
 44. Kassiersters Carrefour saboteren selfscankassa's: "Ze betekenen onze dood" (15/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Uit onvrede met de reorganisatieplannen die Carrefour in ons land heeft, hebben kassiersters van de Carrefour in Bergen alle selfscankassa's in hun...
  [naar artikel]
 45. Carrefour en Ahold Delhaize vechten supermarktrobbertje uit in Lokeren (06/11/2018 - De Tijd)
  07:40 Carrefour sleept Ahold Delhaize voor de rechter, omdat die een supermarkt in Lokeren opent op 200 meter van een vestiging die ze aan Carrefour verkocht.
  [naar artikel]
 46. Drie Vlaamse Carrefour-hypermarkten dicht door staking (08/02/2018 - De Tijd)
  07:51 Wie donderdag in de Carrefour van Genk, Turnhout en Borsbeek naar de Carrefour gaat, zal niet verder raken dan de parking. De winkels zijn dicht door een staking.
  [naar artikel]
 47. Wereldhave Belgium sluit akkoord rond Carrefour-winkel in Luik (18/10/2018 - De Tijd)
  09:50 Wereldhave Belgium heeft met Carrefour een overeenkomst bereikt over de supermarkt in het winkelcentrum Belle-Île in Luik. Daarmee is toch een van de twee Carrefour-kopzorgen van de baan.
  [naar artikel]
 48. Brigitte Bardot kritisch over kangoeroevlees is Carrefour (26/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  In een open brief naar Carrefour België, Carrefour Frankrijk en Auchan veroordeelt Brigitte Bardot de verkoop van kangoeroevlees in de winkels. Daarmee sluit de actrice zich aan bij de campagne van GAIA ‘Red de kangoeroe’.
  [naar artikel]
 49. Herstructurering Carrefour is een 'sociaal bloedbad' (25/01/2018 - Knack)
  De vakbonden zijn geschrokken van de aangekondigde herstructurering bij Carrefour en noemen het 'een sociaal bloedbad'. Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) keert vervroegd terug uit Davos en wil samenzitten met de directie en bonden van Carrefour.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.