Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 January 2021
08:51 uur

Uitbraak van coronavirus in het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden "Besmettingen die zich zo snel verspreiden zijn nieuw voor ons".

VRT NWS

13/01/2021 - 20:44

In het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden is een grote uitbraak van het coronavirus vastgesteld. Het ziekenhuis neemt verregaande voorzorgsmaatregelen. Niet dringende behandelingen zijn uitgesteld tot 1 februari.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Personeel Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden houdt zich fit dankzij "vitamientjes" van Kim Clijsters (02/04/2020 - VRT NWS)
  Kim Clijsters heeft een cadeautje gestuurd naar het zorgpersoneel van het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden.. Daarmee wil ze het personeel bedanken voor hun inzet.
  [naar artikel]
 2. Extra screening door thermische camera in Sint-Trudoziekenhuis: "Goed als bijkomende controle" (16/07/2020 - VRT NWS)
  Het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden gebruikt sinds kort een thermische camera die de lichaamstemperatuur van bezoekers op de spoedgevallen weergeeft. Het is een bijkomende controle die ze uitvoeren om het risico op besmetting te beperken.
  [naar artikel]
 3. Uitbraak Sint-Truiden lijkt onder controle (24/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Na 23 positieve testresultaten zaterdag in Sint-Truiden komen daar nog 8 bijkomende testresultaten bij. Het totaal van de recente corona-uitbraak in Truiense scholen staat daarmee op 97 besmettingen. “Men is in Sint-Truiden op de juiste weg. Er moeten geen bijkomende maatregelen komen”, aldus gouverneur Lantmeeters.
  [naar artikel]
 4. Sint-Truiden op scherp na uitbraak: ‘Hou kinderen weg bij oma en opa’ (24/01/2021 - De Standaard)
  Het gaat de verkeerde kant op met de besmettingen in Limburg. Met 1,171 heeft de provincie het hoogste reproductiegetal. De recente uitbraak in Sint-Truiden zet alles op scherp.
  [naar artikel]
 5. Eerste schakelzorgcentrum opgestart in Sint-Truiden voor extra noodcapaciteit (30/03/2020 - De Standaard)
  Omdat het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden flirt met de maximale capaciteit, wordt in Sint-Truiden een schakelzorgcentrum, een tijdelijk noodcentrum voor de opvang van patiënten, opgestart. Dat meldt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).
  [naar artikel]
 6. Viroloog Marc Van Ranst: "Kleine broeihaard in Sint-Truiden, maar voorlopig geen gevolg in ziekenhuisopnames" (24/05/2020 - VRT NWS)
  In Sint-Truiden in Limburg is opnieuw een kleine broeihaard ontdekt van besmettingen met het coronavirus. Dat zegt viroloog Marc Van Ranst in "Het Journaal" op één. "Twee geleden hebben we dat opgemerkt, dat moet nu onderzocht worden."
  [naar artikel]
 7. Sint-Truiden lanceert contactcenter en boodschappendienst (15/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Met de uitbraak van het coronavirus heeft de Stad Sint-Truiden zaterdag versneld zijn contactcenter gelanceerd. Inwoners kunnen er telefonisch terecht met hun vragen nu het Stadskantoor gesloten is. Daarnaast is Sint-Truiden ook gestart met een boodschappendienst.
  [naar artikel]
 8. VIDEO. Sint-Trudo Ziekenhuis breidt materniteit fors uit (23/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Aanstaande moeders uit Zuid-Limburg, die dicht bij huis willen bevallen, zullen het graag horen. Het ziekenhuis van Sint-Truiden breidt de afdeling ‘materniteit’ gevoelig uit. Het Sint-Trudoziekenhuis krijgt een nieuw verloskwartier en er komen drie jonge gynaecologen bij. Jaarlijks gebeuren er in Sint-Truiden zo’n 650 bevallingen. Dat aantal zal stijgen naar 800.
  [naar artikel]
 9. Engelse coronavariant duikt op bij Zonhovense patiënten van Sint-Trudoziekenhuis (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De zeer besmettelijke Engelse variant van het coronavirus is gearriveerd in Limburg. Alvast in het Sint-Trudo ziekenhuis in Sint-Truiden is bij drie patiënten het nieuwe coronavirus vastgesteld dat ons land zo lang mogelijk buiten de grenzen had willen houden.
  [naar artikel]
 10. Nog 23 besmettingen in Sint-Truiden: “Hou kinderen weg bij oma en opa” (24/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Na tot nu 66 vastgestelde besmettingen, zijn er zaterdag 23 coronabesmettingen bijgekomen in Sint-Truiden. Dat zijn resultaten van PCR-testen van vrijdag. In Sint-Truiden werden zaterdag 700 mensen na uitnodiging getest in sporthal Sint-Trudo. Intussen roept gouverneur Jos Lantmeeters op om kleinkinderen nu zeker weg te houden van grootouders.
  [naar artikel]
 11. Nog 23 besmettingen in Sint-Truiden: “Hou kinderen weg bij oma en opa” (24/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Na tot nu 66 vastgestelde besmettingen, zijn er zaterdag 23 coronabesmettingen bijgekomen in Sint-Truiden. Dat zijn resultaten van PCR-testen van vrijdag. In Sint-Truiden werden zaterdag 700 mensen na uitnodiging getest in sporthal Sint-Trudo. Intussen roept gouverneur Jos Lantmeeters op om kleinkinderen nu zeker weg te houden van grootouders.
  [naar artikel]
 12. Geen variant van coronavirus in Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden (14/01/2021 - VRT NWS)
  Het coronavirus dat in het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden circuleert, is dan toch geen variant van het gewone coronavirus. Dat blijkt uit onderzoek. Even werd gevreesd dat het om de Britse variant zou gaan omdat het virus zich zo snel verspreidde.
  [naar artikel]
 13. Corona-uitbraak in Sint-Trudoziekenhuis, vrees voor besmettelijke variant (13/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden wordt momenteel zwaar getroffen door corona. Op een week tijd raakten 13 patiënten op de afdeling neuro-cardio en nog eens 30 personeelsleden besmet. “We vrezen voor een besmettelijke variant. Het labo onderzoekt de stalen”, klinkt het bij Sint-Trudo.
  [naar artikel]
 14. Corona-uitbraak in Sint-Trudoziekenhuis ingedijkt: 11 besmettingen ontdekt bij preventieve screening (28/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  In het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden zijn momenteel 22 coronapatiënten opgenomen, waarvan één patiënt op intensieve zorg. De stijging van het aantal coronapatiënten is volgens het Truiense ziekenhuis deels te verklaren doordat de voorbije dagen bij preventieve screenings elf patiënten besmet bleken te zijn. Daarnaast werden de voorbije drie dagen zes patiënten met een actieve coronabesmetting via de spoedafdeling opgenomen.
  [naar artikel]
 15. Neurochirurg: "Als de bloesemende bomen de zuurstofnood niet meer aankunnen" (29/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Impressie van een arts-neurochirurg, door corona uit zijn comfortzone gedwongen: Dr. Sven Bamps, neurochirurg Sint-Trudoziekenhuis (Sint-Truiden) en Jessaziekenhuis (Hasselt), Ziekenhuisnetwerk Zuid-West Limburg.
  [naar artikel]
 16. Sint-Truiden vraagt meer uitleg over gemelde opstoot van besmettingen (24/05/2020 - De Standaard)
  De stad Sint-Truiden heeft aan onderzoeksinstelling Sciensano gevraagd om snel meer duidelijkheid te geven over een gemelde stijging van het aantal besmettingen met het coronavirus in de stad. ‘De cijfers die wij hebben en ons onderzoek vertellen het tegendeel’, reageert burgemeester Veerle Heeren zondag.
  [naar artikel]
 17. Coronadoktersraadpleging in sporthal Trudo (18/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Huisartsenkring start in samenwerking met de stad Sint-Truiden en het Trudoziekenhuis een coronaraadpleging. In de Trudo Sporthal van Sint-Truiden op de Sint-Jansstraat-Veemarkt zal de huisartsenkring Dionysius (Sint-Truiden, Gingelom, Nieuwerkerken, Heers en Borgloon) vanaf vandaag coronaraadplegingen doen. Belangrijk: uitsluitend patiënten die door hun huisarts vooraf worden aangemeld kunnen hier op raadpleging komen.
  [naar artikel]
 18. 1 op 4 leerlingen en leerkrachten besmet in school Sint-Truiden: "Dat is veel" (21/01/2021 - VRT NWS)
  Gisteren werden alle 280 leerlingen en 25 leerkrachten van basisschool Schuttershof in Sint-Truiden getest op corona. Uit de eerste resultaten blijkt dat 38 stalen positief zijn en 135 negatief. Daarnaast gaan ook twee andere scholen dicht in Sint-Truiden omdat enkele personeelsleden besmet zijn met het coronavirus.
  [naar artikel]
 19. Bevestigd: “Geen Britse variant, wel zeer besmettelijke stalen” in Sint-Trudo Ziekenhuis (14/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  In het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden zijn de voorbije dagen besmettingen met Covid-19 vastgesteld op drie afdelingen, zowel bij patiënten als bij personeel. Daarbij werd gevreesd voor een uitbraak van de besmettelijke Britse variant, maar dat blijkt niet het geval te zijn, zo bevestigt woordvoerster Miet Driesen. “De genoomanalyse heeft wel bevestigd dat de virale lading in de stalen van eerder deze week zeer hoog is. Dat wijst op een heel hoge besmettelijkheid”, aldus Driesen.
  [naar artikel]
 20. Hoofdverpleger Sint-Trudoziekenhuis bereidt zich voor op tweede golf: “Positief blijven en maatregelen strikt opvolgen” (23/07/2020 - VRT NWS)
  De cijfers en modellen zien er niet hoopgevend uit. Veel sneller dan verwacht schiet het aantal besmettingen weer de hoogte in. Dat is een harde noot om te kraken voor het zorgpersoneel. Hoofdverpleegkundige Sander Ombelets van het Sint-Trudoziekenhuis houdt de moed erin, vertelde hij in het middagprogramma van Radio 2 Limburg.
  [naar artikel]
 21. School in Sint-Truiden sluit na mogelijke besmettingen met Britse coronavariant (19/01/2021 - De Standaard)
  Kleuter- en basisschool Schuttershof in Sint-Truiden sluit gedurende tien dagen de deuren nadat er een aantal leerlingen en leerkrachten positief testten op het coronavirus. Volgens burgemeester Veerle Heeren (CD&V) zou het gaan om besmettingen met de Britse variant. hebben getest. De leerlingen en het personeel worden zo snel mogelijk getest.
  [naar artikel]
 22. 43 besmettingen in Sint-Trudo: ‘Waarschijnlijk niet Britse variant’ (14/01/2021 - De Standaard)
  Het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden wordt getroffen door een zware corona-uitbraak met 43 besmettingen op een week. De meeste geplande opnames zijn stopgezet tot 1 februari. Uit het eerste onderzoek zou blijken dat het niet om de Britse variant gaat. ‘Maar we kunnen dat nog niet met zekerheid bevestigen.’
  [naar artikel]
 23. Genezen coronapatiënt getuigt emotioneel vanuit Sint-Trudoziekenhuis: “Het zijn helden” (03/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  We hebben er allemaal nood aan, een streepje optimisme in deze donkere tijden. En daarom beginnen we vandaag met een verhaal van hoop. De 74-jarige Jos Boyen lag dagen in het Sint-Trudoziekenhuis met het coronavirus. Deze namiddag mocht hij naar huis. Hij is het ziekenhuispersoneel van Sint-Trudo enorm dankbaar. Maar vanavond is hij eindelijk weer thuis bij vrouwlief. Vanmiddag konden we hem nog even spreken net voor z'n ontslag uit het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 24. Nee, er was géén heropflakkering in Sint-Truiden: "Vermenging van 2 soorten testresultaten, gaf vals beeld" (25/05/2020 - VRT NWS)
  Van een lokale heropflakkering van het coronavirus in Sint-Truiden blijkt nu toch geen sprake. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum. Op enkele dagen tijd leek het alsof er bijna 40 besmettingen bijgekomen waren in de stad, maar nu blijkt dat er een vermenging van twee soorten testresultaten gebeurd is. "Dat gaf een vals beeld", verduidelijkt Van Gucht.
  [naar artikel]
 25. Nieuw zwemcomplex in Sint-Truiden krijgt ook een zoutbad: "Om ontspannen te drijven en relaxen" (09/12/2020 - VRT NWS)
  In Sint-Truiden is de bouw van het nieuwe zwemcomplex volop aan de gang. Naast het sportbad en de glijbanen krijgt het zwemcomplex ook een primeur voor Limburg: een zoutwaterbad.
  [naar artikel]
 26. Gouverneur over uitbraken van Britse virusvariant in Limburg: "We moeten ons extra aan de regels houden" (15/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Diepenbeek is een studentenhuis gesloten na een uitbraak van het coronavirus. Het gaat mogelijk om de erg besmettelijke Britse variant, maar dat moet blijken uit de analyse van de stalen. In het studentenkot verbleven een zestigtal studenten. Zij moeten allemaal in quarantaine. Intussen blijven de coronacijfers stijgen. Op weekbasis is het aantal besmettingen gestegen met 131 tot 1.008. De meeste nieuwe besmettingen duiken op in Genk en  Sint-Truiden. Daarna volgen Pelt en Kinrooi. Ook in Beringen en Hasselt is er sprake van 10 nieuwe besmettingen op dagbasis. Ook Lommel, Leopoldsburg, Peer en Bilzen kleuren rood op de kaart. Gouverneur Lantmeeters maakt zich ernstige zorgen. Hij vraagt nog eens met aandrang om alle coronaregels te volgen. "Dat is de enige manier om een nieuwe coronagolf te stoppen," klinkt het.
  [naar artikel]
 27. Ziekenhuis eert werkneemster met kunstwerken van haar zoon (15/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Met twee monumentale kunstwerken in de hoofdingang van het Sint-Trudoziekenhuis brengt Tom Herck een ode aan zijn moeder die er 49 jaar werkzaam was. Nicole Swennen begon als 13-jarige als schoonmaakster in het Sint-Anna ziekenhuis. Na de fusie met het Sint-Jozefziekenhuis zette ze haar job verder in het Sint-Trudoziekenhuis tot ze gediagnostiseerd werd met ALS op de leeftijd van 62 jaar. 1 maand voor haar pensioen.
  [naar artikel]
 28. Leerlingen Hasp-O schrijven 2.000 kerstkaartjes (04/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De leerlingen van de vijf Hasp-O scholen van het katholiek secundair onderwijs Sint-Truiden schreven zopas 2.000 kerstkaartjes om de mensen een hart onder de riem te steken. Zo kregen de bewoners van de woonzorgcentra, de zorginstellingen Asster en Wiric, het Sint-Trudoziekenhuis, het asielcentrum en de vereniging Onder Ons in Sint-Truiden tijdens de kerstperiode warme post.
  [naar artikel]
 29. Klassen ventileren op Hasp-O in Sint-Truiden: "Het is iedere dag een beetje dikketruiendag" (06/10/2020 - VRT NWS)
  Een van de coronamaatregelen is goed en voldoende ventileren in klaslokalen. De ramen en deuren op Hasp-O in Sint-Truiden staan dan ook de hele schooldag open. Dat is nodig voor het bestrijden van het coronavirus, maar het is niet altijd even fijn voor de leerlingen en leerkrachten.
  [naar artikel]
 30. Schakelzorgcentrum De Kroon in Sint-Truiden gaat maandag dicht: druk op Trudoziekenhuis is voldoende afgenomen. (17/05/2020 - VRT NWS)
  Het schakelzorgcentrum De Kroon in Sint-Truiden gaat maandag dicht. Het is niet meer nodig om daar nog corona-patiënten op te vangen, er zijn weer voldoende bedden beschikbaar in het Sint-Trudo ziekenhuis.
  [naar artikel]
 31. 15 huisartsen besmet in Sint-Truiden: "Grote problemen als er nog meer besmet geraken" (25/03/2020 - VRT NWS)
  In Sint-Truiden zijn er al 15 huisartsen besmet met het coronavirus. Ze vrezen daar voor een tekort aan huisartsen als er nog meer zouden uitvallen.
  [naar artikel]
 32. Burgemeester van Sint-Truiden Veerle Heeren ook getroffen door corona: "Mijn man ligt in coma en is in kritieke toestand" (24/03/2020 - VRT NWS)
  Sint-Truiden is de zwaarst getroffen regio door het coronavirus. In het Sint-Trudo Ziekenhuis liggen momenteel 37 patiënten met het virus, en zes patiënten zijn al overleden. Ook de partner van burgemeester Veerle Heeren ligt op de intensieve afdeling, hij is besmet door het coronavirus. De man verkeert in kritieke toestand.
  [naar artikel]
 33. VIDEO. Cara Van der Auwera en Wim Lybaert tuinieren tegen kanker in Sint-Truiden (16/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Cara Van der Auwera en Sieglinde Michiel, die het ochtendprogramma van Klara presenteren, gingen de weddenschap aan voor ‘Iedereen tegen kanker’. Als ze meer dan 1000 euro verzamelden zouden ze de tuin van het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden onderhouden. Tv-tuinman Wim Lybaert sprong mee op de kar en ondersteunde de dames met raad en daad.
  [naar artikel]
 34. Kinderen worden massaal getest op coronavirus in Sint-Truiden: "De situatie wijzigt uur na uur" (21/01/2021 - VRT NWS)
  Vandaag worden ook de 300 leerlingen en leerkrachten van de kleuter- en basisscholen Momentum en Villa De Raam in Sint-Truiden getest. Gisteren gebeurde dat al met de kinderen en personeelsleden van basisschool Het Schuttershof. Een zesde van hen bleek besmet, bij 2 van hen gaat het om de Briste variant van het coronavirus. Maar mogelijk loopt dat aantal nog op, want dat onderzoek neemt meer tijd in beslag.
  [naar artikel]
 35. VIDEO. "Voor ons is Sint-Truiden één grote speeltuin" (03/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Om de inwoners van Sint-Truiden beter te leren kennen, bellen we de komende dagen aan bij huisnummer 3. Vandaag is het de beurt aan Jan Ramaekers de Tiensevest.
  [naar artikel]
 36. Inbraken (22/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  In een winkel in de Viaductstraat in Sint-Truiden zijn zaterdag rookwaren gestolen. In een horecazaak in de Diesterstraat in Sint-Truiden is ingebroken. De buit is niet bekend. Zondag is ingebroken in een garagebox in de Houtstraat in Sint-Truiden. De buit is niet gekend. Maandag zijn twee inbraakpogingen vastgesteld in Sint-Truiden. In de Leopold II-laan en in de Velmerlaan in Sint-Truiden.
  [naar artikel]
 37. Bestuurder vliegt uit de bocht en crasht op huisgevel (17/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Maandagavond is een bestuurder op de Stippelstraat in Sint-Truiden uit de bocht gegaan en gecrasht op een woning. De bestuurder zat gekneld en kreeg ter plaatse de eerste medische zorgen toegediend en werd daarna naar het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden overgebracht. De bestuurder die vermoedelijk de bocht verkeerd had ingeschat verloor de controle over zijn stuur en ramde twee geparkeerde wagens die voor de woning op de parking gestationeerd stonden.
  [naar artikel]
 38. Sint-Truiden als oefening voor Brussel (02/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Sint-Truiden - De leerlingen van het KORZO (Katholiek Onderwijs Regio Zoutleeuw) kwamen vrijdag naar Sint-Truiden afgezakt voor een uitstap aardrijkskunde. Overal waar je keek, zag je wel leerlingen van het Sint-Leonardusinstituut. "Toch zijn we dit jaar met een pak minder volk, andere jaren zijn we met 125 leerlingen" , zegt joviale juf Lies. Deze excursie geldt als voorbereiding op het uitje naar Brussel volgend schooljaar. Onze bruisende hoofdstad, maar tevens een stad met veel gevaren.
  [naar artikel]
 39. Voor het eerst in kaart gebracht: zoveel besmettingen telt uw gemeente (31/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Voor het eerst sinds de uitbraak van de coronacrisis geeft Volksgezondheid een indicatie van het aantal bevestigde besmettingen per gemeente. Zo zijn in Hasselt, Genk en Sint-Truiden de meeste inwoners besmet: tussen 112 en 254 inwoners dragen er met zekerheid het coronavirus.
  [naar artikel]
 40. Autobestuurder gaat uit de bocht en crasht tegen woning (18/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Maandagavond is een bestuurder op de Stippelstraat in Sint-Truiden uit de bocht gegaan en gecrasht op een woning. De bestuurder zat gekneld en kreeg ter plaatse de eerste medische zorgen toegediend en werd daarna naar het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden overgebracht. De bestuurder die vermoedelijk de bocht verkeerd had ingeschat verloor de controle over zijn stuur en ramde twee geparkeerde wagens die voor de woning op de parking gestationeerd stonden.
  [naar artikel]
 41. PXL-studenten blikken terug op 2 weken in Sint-Truiden: "Smaak van het professioneel leven te pakken" (11/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Sint-Truiden In & Uitgelicht zit erop. De studenten journalistiek van de Hogeschool PXL blikken terug op twee intensieve weken in Sint-Truiden.
  [naar artikel]
 42. Sint-Trudoziekenhuis waarschuwt: “Er zijn lichtpuntjes maar we zijn nog lang niet van tweede coronagolf verlost” (03/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  “Er mogen dan wel lichtpuntjes zijn, we zijn nog lang niet van de tweede coronagolf verlost.” Het is een waarschuwing van dokter Raf Lippens, directeur van het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden. De groei van het aantal coronabesmettingen in onze provincie lijkt te vertragen, al blijft het aantal hospitalisaties en patiënten op intensieve zorgen wel nog altijd hoog. De directeur van het Truiense ziekenhuis doet daarom een oproep om coronaregels te blijven respecteren. Want voor we het weten, schieten de cijfers weer de hoogte in waarschuwt hij.
  [naar artikel]
 43. Sint-Ritaschool zingt voor gelijke kansen (27/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op vrijdag 20 januari organiseerde de ouderraad van de Sint-Ritaschool uit Sint-Truiden een 'gospelconcert voor gelijke kansen' in de Sint-Augustinuskerk van Nieuw Sint-Truiden. Gospelgroep Akkoord uit Hoeselt bezorgde de 335 aanwezigen een fantastische muzikale avond.
  [naar artikel]
 44. Besmettingshaard in rusthuis in Sint-Gillis-Waas: 1 dode, 19 bewoners vertonen symptomen (22/03/2020 - VRT NWS)
  In een woonzorgcentrum in de Oost-Vlaamse gemeente Sint-Gillis-Waas is dit weekend een bewoner overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Negentien andere bewoners vertonen symptomen van het virus, en drie van hen zijn opgenomen in het ziekenhuis. "Het centrum doet al het nodige om de uitbraak te beheersen en verdere besmettingen te vermijden", zegt Joris Moonen, woordvoerder van het agentschap Zorg en Gezondheid.
  [naar artikel]
 45. VIDEO. "Mijn hart verloren aan Sint-Truiden" (05/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Om de inwoners van Sint-Truiden beter te leren kennen, bellen we de komende dagen aan bij huisnummer 3. Vandaag is het de beurt aan Rosette Vandenborne uit de Wilderenlaan.
  [naar artikel]
 46. 9.000 besmettingen, 460 doden. Italiaanse viroloog: "Italië heeft dit coronavirus te lang onderschat" (09/03/2020 - VRT NWS)
  Na China is Italië (momenteel) het hardste getroffen door het nieuwe coronavirus. In één dag tijd zijn er zo'n 1.800 nieuwe besmettingen en 100 extra doden bijgekomen. "Als de situatie in het noorden zich zou verspreiden naar de andere regio's, zou dat ernstige gevolgen hebben voor het land", zegt de Italiaanse viroloog Roberto Burioni aan "Terzake".
  [naar artikel]
 47. Brandweer ontvangt 150 oproepen voor wateroverlast in regio Sint-Truiden (11/06/2019 - VRT NWS)
  De brandweer in de regio Sint-Truiden heeft maandagavond zo'n 150 oproepen binnengekregen, nadat hevige onweersbuien wateroverlast en modderstromen hadden veroorzaakt. Volgens burgemeester Veerle Heeren (CD&V) viel er over sommige delen van Sint-Truiden een zee van water uit de lucht. "Gelmen, Gelinden, Halmaal, Velm, Kerkom en Aalst zijn het zwaarst getroffen", aldus Heeren.
  [naar artikel]
 48. Hotelier uit Middelkerke gaat als verpleger werken in Sint-Truiden (06/04/2020 - VRT NWS)
  Jan Simons moet zijn hotel in Middelkerke sluiten omdat er geen toeristen meer komen. Maar hij blijft niet bij de pakken zitten. "Ik was vroeger verpleger en ik ga aan de slag in het ziekenhuis van Sint-Truiden. Ik heb daar nog gewerkt. Ze kunnen er alle hulp gebruiken omdat ze zwaar getroffen zijn door het coronavirus."
  [naar artikel]
 49. VIDEO. Op bezoek bij huisnummer 3: "Sint-Truiden is dé stad voor mij" (30/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Om de inwoners van Sint-Truiden beter te leren kennen, bellen we de komende dagen aan bij huisnummer 3. Vandaag is het de beurt aan Lien Vandeborne en Fabienne Cauwenberg uit de Nieuwpoort.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.