Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

27 January 2021
01:45 uur

Meer dan 400 demonstranten op straat na overlijden van jongen na arrestatie

Knack

13/01/2021 - 20:56

In Brussel zijn woensdag zowat 400 demonstranten samengekomen naar aanleiding van de dood van de 23-jarige Ibrahima Barrie.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Meer dan 500 demonstranten op straat na overlijden jongeman (23) bij arrestatie door Brusselse politie (13/01/2021 - De Morgen)
  Meer dan 500 demonstranten zijn deze namiddag samengekomen aan het politiecommissariaat waar de 23-jarige Ibrahima B. zaterdagavond overleed na zijn arrestatie. De jongeman werd eerder opgepakt in de buurt van het Brusselse Noordstation. Dat meldt Bruzz.
  [naar artikel]
 2. Meer dan 500 demonstranten komen op straat nadat 23-jarige jongeman overlijdt bij arrestatie door Brusselse politie (13/01/2021 - De Morgen)
  Meer dan 500 demonstranten zijn deze namiddag samengekomen aan het politiecommissariaat, waar de 23-jarige Ibrahima B. zaterdagavond overleed na zijn arrestatie in de buurt van het Brusselse Noordstation. Dat meldt Bruzz. Intussen is het Brusselse parket een gerechtelijk onderzoek geopend naar het overlijden.
  [naar artikel]
 3. Tweede dag van protesten tegen president Loekasjenko in Wit-Rusland na arrestatie belangrijkste uitdager (19/06/2020 - VRT NWS)
  In verschillende Wit-Russische steden komen voor de tweede dag op rij mensen op straat tegen president Loekasjenko. Ze protesteren tegen de arrestatie van een oppositiepoliticus en eisen echte, democratische verkiezingen. De politie treedt hard op: het mobiel internet is platgelegd, demonstranten en zelfs journalisten worden opgepakt.
  [naar artikel]
 4. Demonstranten opnieuw de straat op in Hongkong: politie zet traangas in (11/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Duizenden demonstranten zijn vandaag in Hongkong voor het tiende opeenvolgende weekend op straat gekomen, om ondanks een politieverbod opnieuw te...
  [naar artikel]
 5. Derde weekend van protesten tegen omstreden veiligheidswet in Frankrijk: 142 demonstranten opgepakt (12/12/2020 - VRT NWS)
  In Frankrijk zijn tienduizenden demonstranten voor het derde opeenvolgende weekend de straat opgetrokken om te protesteren tegen een controversiële veiligheidswet die het filmen van de politie zou beperken. In Parijs marcheerden enkele duizenden demonstranten geflankeerd door de oproerpolitie. In het hele land kwamen samen ruim 26.000 mensen op straat.
  [naar artikel]
 6. Honderden demonstranten komen opnieuw op straat in Hongkong (10/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Honderden demonstranten zijn zondag de straat opgegaan in Hongkong om te demonstreren tegen de regering van Carrie Lam. De actievoerders kwamen samen in overdekte winkelcentra en scandeerden anti-regeringsleuzen.
  [naar artikel]
 7. Duizenden Catalanen op straat tegen arrestatie Puigdemont, relletjes bij Spaanse regeringszetel (25/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Barcelona trekken vanavond duizenden Catalanen de straat op om de vrijlating van de Catalaanse leiders te vragen. Vooral na de arrestatie van de...
  [naar artikel]
 8. Protest tegen Russische regering in de kiem gesmoord: meer dan 1.300 demonstranten opgepakt (28/07/2019 - De Morgen)
  Een grote demonstratie tegen de Russische regering lijkt zaterdag in de kiem gesmoord. Mensen gingen de straat op omdat tientallen onafhankelijke kandidaten niet mee mogen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen, maar veel demonstranten werden na aankomst direct gearresteerd. Wat er nog aan demonstranten over is, werd door de politie een zijstraat ingedreven. Het burgerrechtenportaal OVD-Info spreekt intussen over meer dan 1.370 arrestaties.
  [naar artikel]
 9. Rechtse demonstranten opnieuw de straat op in Skopje (03/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Duizenden rechtse demonstranten zijn gisteren opnieuw de straat opgetrokken in de Macedonische hoofdstad Skopje, omdat de oppositie volgens hen
  [naar artikel]
 10. Honderden demonstranten opnieuw de straat op in Hongkong (10/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Honderden demonstranten zijn zondag opnieuw de straat opgegaan in Hongkong om te demonstreren tegen de regering van Carrie Lam. De actievoerders...
  [naar artikel]
 11. Rellen in Montenegro na arrestatie bisschop (14/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Montenegro zijn er gisteren rellen uitgebroken in de op een na grootste stad Niksic. Demonstranten voerden er actie tegen de arrestatie van een...
  [naar artikel]
 12. Weer duizenden mensen de straat op in Wit-Rusland (13/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Demonstranten gaan in Wit-Rusland voor de vijfde avond op rij de straat op. Er wordt onder meer actie gevoerd in het centrum van hoofdstad Minsk....
  [naar artikel]
 13. Opnieuw onlusten in Libanon: demonstranten steken banken in brand (28/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ook vandaag zijn er weer Libanese demonstranten de straat opgekomen, ondanks de geldende lockdownmaatregelen. In de havenstad Tripoli staken ze...
  [naar artikel]
 14. Na Jordy opnieuw een kwetsbare jongen die op straat moet slapen (28/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Amper twee maanden na het tragische overlijden van Jordy Brouillard lijkt opnieuw een jongere aan zijn lot overgelaten door de hulpverlening. De autistische 19-jarige B. sliep volgens zijn moeder en advocaat woensdagnacht buiten in de barre kou in de buurt van psychiatrisch centrum De Klip in Gent, waar hij tot vrijdag verbleef. “Hij had de toestemming om het weekend elders door te brengen en keerde te laat terug”, zegt Astrid Casteels (52). “Maar daarom zet je een jongen toch niet zomaar op straat?” Ze stelt ministers Vandeurzen en De Block in gebreke.
  [naar artikel]
 15. Honderden demonstranten eisen gerechtigheid in Minneapolis na dood zwarte man (27/05/2020 - De Morgen)
  Honderden demonstranten vroegen gerechtigheid in de straten van de Amerikaanse stad Minneapolis nadat een zwarte man omkwam bij een confrontatie met een blanke politieagent. Demonstranten en beroemdheden trekken zowel op straat als op sociale media van leer met de slagzin #blacklivesmatter.
  [naar artikel]
 16. Groeiende onrust in Ecuador: demonstranten bestormen parlement (09/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Ecuadoraanse hoofdstad Quito zijn vandaag duizenden door inheemse groepen geleide demonstranten op straat gekomen om te protesteren tegen het...
  [naar artikel]
 17. Wereldwijd gaan mensen vandaag de straat op om te betogen voor het klimaat, wat staat er te gebeuren? (15/03/2019 - VRT NWS)
  In meer dan honderd landen zijn ruim 1.700 betogingen gepland voor een beter klimaatbeleid. De demonstranten zullen de straat opgaan om politici en het bedrijfsleven aan te moedigen meer hun best te doen om de opwarming van de aarde te beperken. 
  [naar artikel]
 18. 10.000 demonstranten op straat in Brussel, ruim 100 jongeren opgepakt in Antwerpen (07/06/2020 - De Morgen)
  In Brussel zijn zo’n 10.000 demonstranten op straat gekomen voor de ‘Black Lives Matter’-actie op en rond het Poelaertplein. Ook in verschillende andere steden in Vlaanderen kwamen honderden mensen protesteren. In Antwerpen werden ruim 100 manifestanten opgepakt omdat ze zich niet hielden aan de afstandsregels.
  [naar artikel]
 19. Protest tegen Russische regering in de kiem gesmoord: meer dan 800 demonstranten opgepakt (28/07/2019 - De Morgen)
  Een grote demonstratie tegen de Russische regering lijkt zaterdag in de kiem gesmoord. Mensen gingen de straat op omdat tientallen onafhankelijke kandidaten niet mee mogen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen, maar veel demonstranten werden na aankomst direct gearresteerd. Wat er nog aan demonstranten over is, werd door de politie een zijstraat ingedreven. Volgens mensenrechtenorganisatie OVD-Info zijn 835 deelnemers opgepakt.
  [naar artikel]
 20. Nieuwe beelden van arrestatie George Floyd tonen dat er drie agenten op stikkende man zaten. Trump noemt demonstranten “uitschot” (29/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn nieuwe beelden opgedoken van de fatale arrestatie van een zwarte man in de Amerikaanse stad Minneapolis. De 18 seconden durende video is...
  [naar artikel]
 21. Leeuw valt jongen aan op straat (25/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Russische Oblast Saratov heeft een leeuw een tiener aangevallen op straat. De jongen moest met bijtwonden in het zitvlak, de dijen en
  [naar artikel]
 22. Woelige demonstratie voor man die overleed na arrestatie, toxicologisch onderzoek wijst op amfetamines (21/07/2020 - De Morgen)
  Met de hulp van activisten hield een imposante politiemacht een tweehonderdtal demonstranten in Antwerpen onder controle. Ze protesteerden na het overlijden van de 29-jarige Akram bij een politie-interventie. Zijn moeder wil antwoorden krijgen. Uit het toxicologisch onderzoek blijkt dat Akram positief test op meerdere amfetamines.
  [naar artikel]
 23. Massa-arrestatie demonstranten in Nederland (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 24. “Een aanzienlijke stap richting gerechtigheid”: demonstranten en familie blij met arrestatie van agenten Floyd-zaak (04/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Betogers in de Verenigde Staten en de familie van George Floyd hebben instemmend gereageerd op de arrestatie van drie agenten die betrokken waren...
  [naar artikel]
 25. Demonstranten in Hongkong versieren muren met kleurrijke boodschappen (24/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het rommelt al een tijdje in Hongkong. Afgelopen weekend kwamen voor de zesde week op rij duizenden demonstranten op straat om te protesteren tegen...
  [naar artikel]
 26. 10.000 demonstranten op straat voor ‘Black Lives Matter’-actie in Brussel, voorlopig geen incidenten (07/06/2020 - De Morgen)
  In Brussel zijn zo’n 10.000 demonstranten op straat gekomen voor de ‘Black Lives Matter’-actie op en rond het Poelaertplein. Ook in verschillende andere steden in Vlaanderen kwamen honderden mensen protesteren.
  [naar artikel]
 27. 10.000 demonstranten op straat voor ‘Black Lives Matter’-actie in Brussel (07/06/2020 - De Morgen)
  In Brussel zijn zo’n 10.000 demonstranten op straat gekomen voor de ‘Black Lives Matter’-actie op en rond het Poelaertplein. Ook in verschillende andere steden in Vlaanderen kwamen honderden mensen protesteren.
  [naar artikel]
 28. Demonstranten Hongkong vereeuwigen symbolen van protest op hun lichaam (19/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Afgelopen weekend kwam in Hongkong alweer een massa volk op straat om te protesteren tegen de Chinese regering. Sommige demonstranten gooien...
  [naar artikel]
 29. Verdacht overlijden van negenjarige jongen in asielcentrum in Ranst (24/04/2019 - Metro)
  Op het terrein van een asielcentrum in Broechem (Ranst) is woensdag het lichaam gevonden van een 9-jarige jongen die daar samen met zijn 26-jarige moeder verbleef. Dat zegt het Antwerpse parket. Het gaat om een verdacht overlijden. Er zijn in de loop van de dag vijf verdachten opgepakt. De jongen was sinds maandagavond omstreeks 22 uur vermist, toen hij met zijn fiets in het centrum reed. De fiets werd later teruggevonden, maar van de jongen was geen spoor. Woensdagmiddag werd een zoekactie gehouden op de terreinen van het asielcentrum en dat leidde tot de vondst van het lichaam, dat in een gracht lag. Er zijn mogelijke aanwijzingen van een verdacht overlijden, stelt het parket. Het parket heeft na de vondst van het lichaam een onderzoeksrechter gevorderd voor feiten van moord. Zowel de onderzoeksrechter, het labo als een wetsdokter kwamen ter plaatse om vaststellingen te doen. Er zijn ook al vijf verdachten opgepakt die zullen worden verhoord. Over hun identiteit of vermeende rol bij het overlijden maakte het parket woensdagavond nog niets bekend. bron: Belga Het bericht Verdacht overlijden van negenjarige jongen in asielcentrum in Ranst verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Parket onderzoekt overlijden na arrestatie: “Agent hield knie tien minuten in zijn rug” (22/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Antwerpse gerecht onderzoekt of de politie te veel geweld heeft gebruikt bij de arrestatie van de 29-jarige Algerijn Akram Kadri zondagmiddag....
  [naar artikel]
 31. Meer dan 1.300 arrestaties bij protest tegen Russische regering (28/07/2019 - De Morgen)
  Een grote demonstratie tegen de Russische regering lijkt zaterdag in de kiem gesmoord. Mensen gingen de straat op omdat tientallen onafhankelijke kandidaten niet mee mogen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen, maar veel demonstranten werden na aankomst direct gearresteerd. Wat er nog aan demonstranten over is, werd door de politie een zijstraat ingedreven. Het burgerrechtenportaal OVD-Info spreekt intussen over meer dan 1.370 arrestaties.
  [naar artikel]
 32. Vier agenten ontslagen na dood zwarte man bij gewelddadige arrestatie (27/05/2020 - De Tijd)
  07:08 De arrestatie gebeurde in Minneapolis. 'Zwart zijn in Amerika mag geen doodvonnis zijn', reageerde burgemeester Jacob Frey. Na het overlijden van de arrestant kwamen in de Amerikaanse stad duizenden m...
  [naar artikel]
 33. Extinction Rebellion betaalt demonstranten in Nederland (15/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De klimaatdemonstranten van Extinction Rebellion betalen een deel van hun demonstranten om de straat op te gaan. Dat heeft een woordvoerder van de...
  [naar artikel]
 34. 10.000 demonstranten op straat in Brussel, maar sfeer wordt grimmiger na afloop manifestatie (07/06/2020 - De Morgen)
  In Brussel zijn zo’n 10.000 demonstranten op straat gekomen voor de ‘Black Lives Matter’-actie op en rond het Poelaertplein. De manifestatie verliep eerst zonder incidenten, maar de sfeer wordt intussen steeds grimmiger. In Antwerpen werden ruim 100 manifestanten opgepakt omdat ze zich niet hielden aan de afstandsregels.
  [naar artikel]
 35. 2-jarige sterft in snikhete kamer: jongen was uitgedroogd en ondervoed (17/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het Antwerpse parket heeft maandag wat meer uitleg gegeven bij het overlijden van de 2-jarige jongen vorige week in een flat in de Kleine Nieuwedijkstraat in Mechelen. Het kind stierf in een snikhete kamer, maar de wetsdokter stelde nog meer zaken vast.
  [naar artikel]
 36. Pegida-voorman en 10 andere demonstranten weer op vrije voeten na arrestatie tijdens intrede Sinterklaas in Nederland (17/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De elf demonstranten die gisteren in Apeldoorn waren opgepakt bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Nederland, zijn weer op vrije voeten.
  [naar artikel]
 37. Demonstranten Hong Kong organiseren zich volgens Bruce Lee strategie (08/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Al weken komen demonstranten in Hong Kong op straat uit protest tegen de regering. Wat aanvankelijk begon als massale protestacties die hardhandig...
  [naar artikel]
 38. Gewelddadige protesten na de dood van tiener in Israël: 111 politieagenten raken gewond (03/07/2019 - VRT NWS)
  In Israël zijn duizenden demonstranten op straat gekomen na een schietpartij waarbij een politieagent een Ethiopisch-Israëlische tiener (18) neerschoot. De jongen was ongewapend. Bij het protest raakten 111 politieagenten gewond.
  [naar artikel]
 39. Protesten na arrestatie van gouverneur in oosten van Rusland houden aan (25/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Russische regio Chabarovsk is opnieuw massaal betoogd tegen de arrestatie van gouverneur Sergej Foergal. Tienduizenden mensen kwamen zaterdag op straat.
  [naar artikel]
 40. Duizenden demonstranten in Kiev op straat voor gelijke rechten voor homoseksuelen (17/06/2018 - Metro)
  In de Oekraïense hoofdstad Kiev hebben duizenden mensen onder zware veiligheidsvoorzieningen gedemonstreerd voor gelijke rechten voor homoseksuelen. Meer dan vijftig mensen werden tijdelijk opgepakt, aldus de politie vandaag in Kiev. Rond de 5.000 manschappen van de ordediensten beveiligden de “Mars van de Gelijkheid”. De autoriteiten spraken over 3.000 deelnemers. De organisatoren gingen uit van heel wat meer demonstranten. Onder hen ook een delegatie uit de zusterstad München met onder meer de Duitse minister voor Europa Michael Roth en Europarlementslid Rebecca Harms. Vooraf had zich vooral de Oekraïense orthodoxe kerk van het Moskouse patriarchaat voor een verbod van de Mars uitgesproken. Die vindt sinds 2013 jaarlijks in de Oekraïense hoofdstad plaats. Enkel in 2014 mocht de demonstratie uit veiligheidsoverwegingen niet doorgaan. Bron: Belga   Het bericht Duizenden demonstranten in Kiev op straat voor gelijke rechten voor homoseksuelen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. 10.000 demonstranten op straat voor ‘Black Lives Matter’-actie in Brussel, 100 jongeren opgepakt in Antwerpen (07/06/2020 - De Morgen)
  In Brussel zijn zo’n 10.000 demonstranten op straat gekomen voor de ‘Black Lives Matter’-actie op en rond het Poelaertplein. Ook in verschillende andere steden in Vlaanderen kwamen honderden mensen protesteren. In Antwerpen werden ruim 100 manifestanten opgepakt omdat ze zich niet hielden aan de afstandsregels.
  [naar artikel]
 42. Opnieuw honderdduizenden mensen op straat in Hongkong (08/12/2019 - De Morgen)
  In Hongkong zijn volgens de organisatoren zo’n 800.000 mensen op straat gekomen, precies zes maanden nadat de protestbeweging begin juni ontstond. De betoging, omgedoopt tot Human Rights Day, was de grootste in lange tijd. De demonstranten blijven aandringen op meer democratie in de stadstaat.
  [naar artikel]
 43. Duizenden demonstranten in Belgrado de straat op tegen regering (30/12/2018 - De Morgen)
  In Belgrado zijn gisterenavond weer duizenden betogers de straat opgetrokken om te protesteren tegen de Servische president Aleksandar Vucic. Ooggetuigen schatten dat meer dan twintigduizend manifestanten door het centrum van de hoofdstad trokken.
  [naar artikel]
 44. Broer snelt zusje (2) achterna wanneer ze plots drukke straat oversteekt: “De klap was enorm” (28/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een jongen van 13 verkeert in levensgevaar nadat hij vrijdag in Brussel werd aangereden door een auto. De jongen wandelde na schooltijd met zijn tweejarig zusje naar huis toen het meisje plots de straat overstak. Toen de jongen haar achterna liep, werd hij aangereden.
  [naar artikel]
 45. Politie drijft tienduizenden demonstranten in Hongkong uiteen met traangas (15/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Hongkong zijn vanmorgen opnieuw tienduizenden demonstranten op straat gekomen voor een nieuwe manifestatie. De politie had de geplande...
  [naar artikel]
 46. Extinction Rebellion betaalt demonstranten in Nederland (15/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De klimaatprotestgroep Extinction Rebellion betaalt een deel van haar demonstranten om de straat op te gaan. Dat heeft een woordvoerder van de activistische organisatie in de Nederlandse krant De Telegraaf toegegeven.
  [naar artikel]
 47. Demonstranten vernielen H&M-winkels in Zuid-Afrika (14/01/2018 - VRT NWS)
  Op sociale media zijn beelden opgedoken van boze demonstranten die een H&M-winkel in Pretoria binnendringen en overhoop halen. De aanleiding voor de protesten was een foto die de winkelketen op de website had geplaatst. Daarop droeg een zwarte jongen een trui met als opschrift "coolest monkey in the jungle".
  [naar artikel]
 48. Duizenden demonstranten in aanloop naar G20-top in Hamburg (02/07/2017 - De Redactie)
  Naar aanleiding van de G20-top volgend weekend in Hamburg zijn duizenden demonstranten zondag de straat opgetrokken in de Hanzestad.
  [naar artikel]
 49. Tienduizenden mensen komen op straat (08/12/2019 - Knack)
  In Hongkong zijn zondag opnieuw tienduizenden mensen op straat gekomen, precies zes maanden nadat de protestbeweging begin juni ontstond. De betoging van zondag -omgedoopt in Human Rights Day- is de grootste in weken. De demonstranten blijven aandringen op meer democratie in de stadstaat.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.