Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 January 2021
09:18 uur

Ook Brussel verlengt coronamaatregelen en avondklok tot 1 maart

Metro

13/01/2021 - 21:02

Ook Brussel verlengt de huidige coronamaatregelen tot 1 maart. Dat heeft Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) bekendgemaakt. “Naar aanleiding van de analyse van de epidemiologische situatie, die in het Brussels Gewest maar ook in België nog steeds zorgwekkend en precair is, heeft minister-president Rudi Vervoort besloten de Brusselse maatregelen te verlengen tot 1 maart 2021, […] Het bericht Ook Brussel verlengt coronamaatregelen en avondklok tot 1 maart verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Brussel zet coronamaatregelen op scherp: avondklok uitgebreid, musea en kerken gesloten (24/10/2020 - Express)
  Na Wallonië wordt ook in Brussel de avondklok uitgebreid. Vanaf maandag geldt die van 22 uur tot 6 uur. Alle... The post Brussel zet coronamaatregelen op scherp: avondklok uitgebreid, musea en kerken gesloten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Nederland verlengt lockdown met drie weken (12/01/2021 - De Tijd)
  19:42 Premier Mark Rutte verlengt de coronamaatregelen met zeker drie weken. Het kabinet bekijkt ook of een avondklok een concreet nut kan hebben.
  [naar artikel]
 3. Vilvoorde versoepelt avondklok: "Betekent niet dat we de teugels lossen" (20/11/2020 - VRT NWS)
  De stad Vilvoorde past haar avondklok aan. Die loopt momenteel, net zoals in Brussel, van 10 uur 's avonds tot zes uur 's morgens. Vanaf 21 november wordt dat van middernacht tot vijf uur 's morgens. Maar de andere coronamaatregelen blijven onverminderd van kracht.
  [naar artikel]
 4. Berx past Antwerpse coronamaatregelen aan: geen avondklok meer, wel nachtklok (12/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  De provincie Antwerpen stuurt enkele coronamaatregelen bij, dat liet gouverneur Cathy Berx woensdagmiddag weten. De avondklok wordt afgeschaft, maar er wordt een nachtklok ingevoerd. Tussen 1.30 uur en 5 uur zullen niet-essentiële verplaatsingen verboden zijn. Voor de horeca is dat goed nieuws, want hun verplichte sluitingsuur wordt verlaat van 23 uur naar 1 uur.
  [naar artikel]
 5. Brussel op enkele dagen van het punt waarop Antwerpen avondklok invoerde (04/08/2020 - De Morgen)
  Als Brussel het huidige besmettingstempo aanhoudt, dan belandt de hoofdstad deze week op het punt waarop Antwerpen overging tot drastische maatregelen zoals de avondklok. Volgen er strengere maatregelen? ‘We willen er alles aan doen om een avondklok te vermijden.’
  [naar artikel]
 6. Brussel slechts enkele dagen verwijderd van het punt waarop Antwerpen avondklok invoerde (04/08/2020 - De Morgen)
  Als Brussel het huidige besmettingstempo aanhoudt, dan belandt de hoofdstad deze week op het punt waarop Antwerpen overging tot drastische maatregelen zoals de avondklok. Volgen er strengere maatregelen? ‘We willen er alles aan doen om een avondklok te vermijden.’
  [naar artikel]
 7. Grondwetspecialisten vragen sterk signaal over avondklok Willebroek (18/11/2020 - De Tijd)
  12:12 De Willebroekse burgemeester Eddy Bevers gaat met een avondklok zijn bevoegdheid ver te buiten, zeggen grondwetspecialisten. 'We vrezen al langer dat lokale burgemeesters de coronamaatregelen gebruike...
  [naar artikel]
 8. Vooral coronaboetes voor overtreden samenscholingsverbod en avondklok (09/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De avondklok en het samenscholingsverbod zijn de coronamaatregelen waartegen het meest wordt gezondigd. Zo blijkt uit de cijfers van de politie LRH en Heusden-Zolder. Maar een minderheid hield zich niet aan de mondmaskerplicht.
  [naar artikel]
 9. Avondklok van 22 uur geldt in Brussel ook op Kerstmis en Nieuwjaar (16/12/2020 - Metro)
  De avondklok van 22 uur die momenteel van kracht is in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest blijft ook behouden op kerstavond, kerstdag en op oudejaarsavond. Er worden geen uitzonderingen gemaakt, meldt het kabinet van Brussels minister-president Rudi Vervoort. Nog zeker tot 15 januari blijft in de hoofdstad de avondklok van 22 uur tot 6 uur ’s ochtends gelden. Op de laatste Brusselse gewestelijke veiligheidsraad van 10 december werd beslist om een aantal coronamaatregelen tot en met 15 januari te verlengen. Het ging om de verplichting een mondmasker te dragen, het verbod om alcohol te drinken in de openbare ruimte en de avondklok van 22 tot 6 uur. Over Kerstmis en Nieuwjaar werd toen nog geen beslissing genomen, maar die is er nu wel. Geen uitzondering Na overleg tussen Brussels minister-president Rudi Vervoort, in zijn functie als Brussels gouverneur, zijn ministers en de negentien Brusselse burgemeesters werd woensdag beslist om geen uitzondering op de avondklok toe te passen voor kerstavond en kerstdag, alsook voor de nacht van oud naar nieuw. Het is aan de lokale besturen en de zes Brusselse politiezones om in te vullen hoe ze zullen controleren op de naleving van deze avondklok tijdens de feestdagen. Lees ook : Belg keert zijn kar: bereidwilligheid om coronaregels te volgen op Kerstmis groeit Het bericht Avondklok van 22 uur geldt in Brussel ook op Kerstmis en Nieuwjaar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Vlaamse rand rond Brussel wil avondklok vanaf 22 uur (26/10/2020 - Express)
  De burgemeesters uit de ruime Vlaamse Rand rond Brussel zijn vragende partij om een avondklok vanaf 22 uur in te... The post Vlaamse rand rond Brussel wil avondklok vanaf 22 uur appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Rustige eerste nacht met avondklok in Brussel (27/10/2020 - VRT NWS)
  De eerste nacht met de avondklok in het Brussels Gewest is rustig verlopen. In de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene gingen 25 mensen op de bon. Alleen wie een werkattest heeft of medische hulp nodig heeft, mag tussen 22u 's avonds en 6u 's ochtends buiten komen in Brussel.
  [naar artikel]
 12. Hoogleraar Dirk Devroey: ‘Avondklok is efficiënte maatregel tegen corona. Na 22 uur iedereen binnen’ (10/12/2020 - De Standaard)
  ‘Een avondklok is een efficiënte manier om de coronabesmettingen in ons land te doen dalen.’ Dat heeft hoogleraar huisartsengeneeskunde Dirk Devroey (VUB) woensdagavond gezegd in het Eén-programma De afspraak. ‘Ik zeg niet dat het enkel aan de avondklok ligt, maar in Brussel zijn de cijfers op dit moment wel het beste. Een avondklok die om 22 uur begint zorgt ervoor dat we ons aantal contacten verminderen.’
  [naar artikel]
 13. Hoogleraar Dirk Devroey: “Avondklok is efficiënte maatregel tegen corona. Na 22 uur iedereen binnen” (10/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  “Een avondklok is een efficiënte manier om de coronabesmettingen in ons land te doen dalen.” Dat heeft hoogleraar huisartsengeneeskunde Dirk Devroey (VUB) woensdagavond gezegd in het Eén-programma ‘De afspraak’. “Ik zeg niet dat het enkel aan de avondklok ligt, maar in Brussel zijn de cijfers op dit moment wel het beste. Een avondklok die om 22 uur begint zorgt ervoor dat we ons aantal contacten verminderen.”
  [naar artikel]
 14. Hoogleraar Dirk Devroey: “Avondklok is efficiënte maatregel tegen corona. Na 22 uur iedereen binnen” (10/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  “Een avondklok is een efficiënte manier om de coronabesmettingen in ons land te doen dalen.” Dat heeft hoogleraar huisartsengeneeskunde Dirk Devroey (VUB) woensdagavond gezegd in het Eén-programma ‘De afspraak’. “Ik zeg niet dat het enkel aan de avondklok ligt, maar in Brussel zijn de cijfers op dit moment wel het beste. Een avondklok die om 22 uur begint zorgt ervoor dat we ons aantal contacten verminderen.”
  [naar artikel]
 15. Ierland verlengt coronamaatregelen tot 5 mei (10/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Ierse regering verlengt de lockdownmaatregelen tot en met 5 mei. Dat heeft de Ierse premier Leo Varadkar bekendgemaakt. Officieel zijn al meer...
  [naar artikel]
 16. Trump verlengt bevriezing werkvisa tot maart (01/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In de Verenigde Staten verlengt uittredend president Trump de bevriezing van bepaalde visa om in het land te kunnen werken tot maart. Hij wil niet dat de jobs die er moeten komen door de economische heropleving na de coronacrisis naar buitenlanders gaan.
  [naar artikel]
 17. Bijna 148.000 zaken tegen corona-overtreders opgestart sinds maart (24/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds de eerste coronamaatregelen van maart zijn 147.969 zaken opgestart tegen mensen die de regels schonden. Dat blijkt uit cijfers van de parketten in ons land, meldt de VRT-nieuwsredactie donderdag. "Het gaat om spuwers en mensen die de avondklok of het samenscholingsverbod negeerden", zegt An Schoonjans, persmagistraat van het college van procureurs-generaal.
  [naar artikel]
 18. Avondklok van 23.30 tot 6 uur en telewerk wordt verplicht, welke maatregelen zijn afgekondigd in Antwerpen? (28/07/2020 - VRT NWS)
  De Antwerpse Provinciale Crisiscel heeft een aantal bijkomende coronamaatregelen genomen, bovenop de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad. Zo zal in de hele provincie een avondklok worden ingesteld tussen 23.30 en 6 uur. Cafés en restaurants moeten om 23 uur sluiten.
  [naar artikel]
 19. Avondklok ook in Brussel vanaf 22 uur (24/10/2020 - De Tijd)
  14:30 Net als in Wallonië wordt in Brussel de avondklok uitgebreid. Die zal gelden vanaf 22 uur.
  [naar artikel]
 20. Burgemeester trekt avondklok in Willebroek in (18/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) heeft de avondklok in zijn gemeente afgevoerd. Om heibel in zijn gemeente tegen te gaan had hij beslist dat de avondklok om 22u in gaat. Er was uit meerdere hoeken kritiek op die avondklok. Ook gouverneur Cathy Berx was de proportionaliteit van de avondklok aan het laten onderzoeken.
  [naar artikel]
 21. Ook de beste leerling van Europa verlengt coronamaatregelen (15/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Noorwegen, een van de Europese landen met het laagste aantal coronabesmettingen, verlengt de maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Denemarken breidt dan weer de lockdown uit naar het hele land.
  [naar artikel]
 22. Brusselse politiezones beleven rustige nacht bij ingaan van verstrengde avondklok (27/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het ingaan van de verstrengde avondklok in het Brusselse Gewest is rustig en zonder incidenten verlopen. Al werden er in de verschillende politiezones wel enkele pv’s uitgeschreven. De avondklok geldt in Brussel nu van 22 uur ’s avonds tot 6 uur ’s ochtends.
  [naar artikel]
 23. Fors minder luchtvervuiling in Brussel dankzij coronamaatregelen (22/05/2020 - De Morgen)
  Na anderhalve maand van coronamaatregelen zijn de concentraties stikstofmonoxide op plaatsen in Brussel waar normaal veel verkeer is, tot 75 procent gedaald. Dat blijkt uit gegevens van Leefmilieu Brussel.
  [naar artikel]
 24. Regering verlengt coronamaatregelen plots tot 1 maart via ministerieel besluit, maar dat wil eigenlijk weinig zeggen (12/01/2021 - De Morgen)
  De huidige maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken worden verlengd tot 1 maart 2021. Dat staat in een nieuw ministerieel besluit (MB) dat gepubliceerd is in het Belgische Staatsblad. Maar eigenlijk gaat het slechts om ‘een technische kwestie’ en wil die maar weinig zeggen, klinkt het bij regeringsbronnen.
  [naar artikel]
 25. Ook in Italië strengere coronamaatregelen: avondklok vanaf 21 uur en verplaatsingen ingeperkt (02/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft nieuwe maatregelen tegen het coronavirus aangekondigd. Zo worden huidige maatregelen aangescherpt, komt er een avondklok vanaf 21.00 uur en worden reisbewegingen zoveel mogelijk beperkt.
  [naar artikel]
 26. Brusselse cijfers bijna op punt waarop Antwerpen avondklok invoerde (04/08/2020 - De Morgen)
  Als Brussel het huidige besmettingstempo aanhoudt, dan belandt de hoofdstad deze week op het punt waarop Antwerpen overging tot drastische maatregelen zoals de avondklok. Volgen er strengere maatregelen? ‘We willen er alles aan doen om een avondklok te vermijden.’
  [naar artikel]
 27. Al 148.000 dossiers tegen corona-overtreders opgestart sinds maart: "Ook tijdens eindejaar absolute prioriteit" (24/12/2020 - VRT NWS)
  Sinds de eerste coronamaatregelen van maart zijn al 148.000 dossiers opgestart tegen mensen die de regels schonden. Dat blijkt uit cijfers van de parketten in ons land. "Het gaat om spuwers, of mensen die de avondklok of het samenscholingsverbod negeerden", zegt An Schoonjans, persmagistraat van het college van procureurs-generaal. Zo'n 15.000 mensen werden gedagvaard voor de rechter.
  [naar artikel]
 28. Europa verlengt tijdelijke luchthavenregels en vermijdt zo ‘spookvluchten’ tot maart 2021 (15/09/2020 - Express)
  De Europese Commissie heeft beslist dat de tijdslots waar luchtvaartbedrijven zich aan moeten houden, tot maart 2021 niet ingevuld moeten... The post Europa verlengt tijdelijke luchthavenregels en vermijdt zo ‘spookvluchten’ tot maart 2021 appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 29. Kappers woest over plotse verlenging van coronamaatregelen tot 1 maart (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  In alle stilte heeft de federale regering gisteren de coronamaatregelen verlengd tot 1 maart. En dat tot groot ongenoegen van de kappers. Want die verwachtten een verlenging tot aan het volgende overlegcomité, dat op 22 januari plaatsvindt.
  [naar artikel]
 30. Geen strengere avondklok, maar bijna alles gaat dicht: de laatste stap voor een échte lockdown (28/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vlaanderen scherpt de coronamaatregelen aan. Een gelijkstelling van de avondklok met die in Wallonië en Brussel komt er niet, maar verder gaat vanaf vrijdag 18 uur bijna alles dicht. Cultuurhuizen moeten sluiten. Evenementen worden afgelast. Zwembaden gaan toe. Contactsporten mogen niet meer. De laatste stap voor een échte lockdown.
  [naar artikel]
 31. Zes Pajotse gemeenten overwegen avondklok bij lokale uitbraak (30/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Bij een lokale uitbraak kan elke gemeente met een verordening bijkomende coronamaatregelen nemen, zoals een striktere mondmaskerverplichting, het sluiten van infrastructuur, een samenscholingsverbod of een avondklok. Dat staat in de beleidslijn die de burgemeesters van Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik en Pepingen samen met de politiezone Pajottenland hebben afgesproken.
  [naar artikel]
 32. Kan een (lokale) avondklok het coronavirus beteugelen? Dit zegt de wetenschap (15/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Frankrijk geldt vanaf zaterdag voor enkele regio’s en steden opnieuw een avondklok. Ook bij ons is zo’n lokale avondklok een mogelijke maatregel die morgen wellicht door het Overlegcomité wordt besproken. Maar werkt dat eigenlijk wel, zo’n avondklok?
  [naar artikel]
 33. 2.500 nieuwe doden in VS, Trump verlengt federale maatregelen niet (30/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Hoewel er de voorbije 24 uur in de Verenigde Staten opnieuw 2.500 coronadoden vielen, verlengt president Donald Trump de coronamaatregelen niet. Die lopen vandaag ten einde.
  [naar artikel]
 34. EU roept alle lidstaten op tot avondklok en langere kerstvakantie (02/12/2020 - De Morgen)
  Alle EU-landen zouden er goed aan doen een avondklok in te voeren, vindt de Europese Commissie. Ook moeten ze nadenken over een langere kerstvakantie. Dat moet voorkomen dat de feestdagen een nieuwe coronagolf in gang zetten. Het versoepelen van de coronamaatregelen raadt het dagelijks bestuur van de EU ernstig af.
  [naar artikel]
 35. Parket verlengt aanhouding terreurverdachten aanslagen Zaventem en Brussel (22/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vier terreurverdachten van de aanslagen op 22 maart in Zaventem en Brussel blijven langer in de cel. Dat heeft de Brusselse raadkamer vandaag
  [naar artikel]
 36. Raad van State verwerpt beroepen tegen avondklok en sluiting horeca (31/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Op de avond dat het land in ‘verstrengde lockdown’ gaat, valideert de Raad van State de sluiting van de horeca en de avondklok. De Raad stelt dat de wettelijke basis voor de coronamaatregelen volstaat.
  [naar artikel]
 37. Raad van State verwerpt beroepen tegen avondklok en sluiting horeca (30/10/2020 - De Standaard)
  Op de avond dat het land in ‘verstrengde lockdown’ gaat, valideert de Raad van State de sluiting van de horeca en de avondklok. De Raad stelt dat de gecontesteerde wettelijke basis voor de coronamaatregelen volstaat.
  [naar artikel]
 38. 40 demonstranten voeren actie tegen coronamaatregelen: “Avondklok gaat veel te ver, dit is ongrondwettelijk” (02/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een veertigtal demonstranten heeft zaterdagavond in het centrum van Heist-op-den-Berg actie gevoerd tegen de avondklok. Ze vinden het niet kunnen dat er dezelfde drastische maatregelen worden genomen in hun gemeente als in het door corona zwaargetroffen deel van de provincie Antwerpen.
  [naar artikel]
 39. Laatste avond in Antwerpen zonder avondklok, alles goed verlopen (29/07/2020 - VRT NWS)
  Dinsdagavond was de voorlopig laatste avond zonder avondklok in Antwerpen en de randgemeenten. Alles is bijzonder rustig verlopen, in tegenstelling tot 13 maart toen de horeca om middernacht verplicht de deuren moest sluiten voor de lockdown. Jongeren hebben begrip voor de avondklok: “We beseffen dat we te los zijn geweest en moeten nu de gevolgen dragen”.
  [naar artikel]
 40. OVERZICHT. Frankrijk vervroegt avondklok, situatie in Engeland loopt uit de hand (01/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Steeds meer Europese landen verstrengen hun coronamaatregelen om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. In Frankrijk is in verschillende departementen de avondklok vervroegd van 20 naar 18 uur. En in het Verenigd Koninkrijk lijkt de situatie helemaal uit de hand te lopen. Een overzicht.
  [naar artikel]
 41. Vlaamse regering bijeen over strengere maatregelen: waar wordt er verstrengd en wat met de avondklok? (27/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Dat er vanavond nieuwe Vlaamse coronamaatregelen worden aangekondigd, staat buiten kijf. Over de avondklok zijn er tegengestelde visies, maar N-VA zou wat dat betreft wel eens aan het langste eind kunnen trekken. Daarnaast zijn er zeker een aantal sectoren die wél een verstrenging zouden moeten slikken.
  [naar artikel]
 42. Burgemeesters vragen naar strengere opvolging in horecazaken: "Avondklok zoals in Antwerpen vermijden" (04/08/2020 - VRT NWS)
  De burgemeesters van de gemeenten in politiezone LRH roepen de politie op om meer controles uit te voeren op de opvolging van de coronamaatregelen in horecazaken. Op die manier willen ze zwaardere maatregelen zoals een avondklok voorkomen.
  [naar artikel]
 43. Regering verlengt ‘lockdown light’ tot 3 mei (15/04/2020 - Express)
  De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om de ingrijpende coronamaatregelen te verlengen tot 3 mei. Dat blijkt na afloop van het... The post Regering verlengt ‘lockdown light’ tot 3 mei appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 44. REPORTAGE. “Een avondklok zoals in Antwerpen? Daar moeten ze hier in Brussel niet mee afkomen” (12/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een mondmasker in alle straten van de hoofdstad? Allez vooruit, ça va nog. Maar de cafés om 23 uur sluiten of - horreur! - een avondklok, zoals in...
  [naar artikel]
 45. Aantal nieuwe besmettingen in Brussel al bijna vijf keer hoger dan toen avondklok in Antwerpen werd ingevoerd (09/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op het moment dat in Antwerpen de avondklok werd ingevoerd, kwam er in die provincie elke dag 203 nieuwe bevestigde besmettingen bij. In Brussel...
  [naar artikel]
 46. Nederland voert vliegverbod in voor verschillende landen, wellicht ook avondklok (20/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Woensdag kondigde de Nederlandse premier Mark Rutte nieuwe coronamaatregelen aan. “Dit gaat ons helpen ons leven stap voor stap terug te krijgen”, klonk het. Het is in Nederland vanaf nu verboden om meer dan één persoon thuis uit te nodigen. En morgen wordt over een avondklok vanaf 20.30 uur gestemd.
  [naar artikel]
 47. ‘Fuck de avondklok’-affiche duikt op in Sint-Gillis, maar “overtreding leidt vanaf dag 1 tot pv”, reageert Brusselse politie (24/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Fuck de avondklok. Laten we naar buiten komen!’, zo luidt een affiche die dit weekend gespot werd in Sint-Gillis en via sociale media gedeeld is. De poster roept Brusselaars op om naar buiten te komen, net op de dag waarop de avondklok door de Brusselse overheid is uitgebreid. De politiezone van Brussel-Stad en Elsene schenkt alvast klare wijn: “Overtredingen tegen de avondklok zullen vanaf dag 1 leiden tot een pv.”
  [naar artikel]
 48. Brussel wachtte week met strengere coronamaatregelen ondanks advies experts (13/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Op 5 augustus adviseerde expertengroep Celeval om de Antwerpse coronamaatregelen in Brussel te introduceren. Brussel reageerde uiteindelijk gisteren pas, met énkel een algemene mondmaskerplicht. Strenger optreden is niet nodig, zegt minister-president Rudi Vervoort (PS), “want Brussel kent geen uitgesproken piek”. Toch stijgen de cijfers er exponentieel, zeggen experten.
  [naar artikel]
 49. Provincie Antwerpen stuurt maatregelen bij vandaag: geen aanpassing van avondklok verwacht (05/08/2020 - De Morgen)
  In de provincie Antwerpen worden ‘een of meerdere’ van de bijkomende coronamaatregelen die sinds vorige week gelden, bijgestuurd. Provinciegouverneur Cathy Berx geeft hierover vandaag een persconferentie. Drastische wijzigingen, zoals het aanpassen van de avondklok, worden niet verwacht.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.