Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 January 2021
10:43 uur

? Meer dan 100 mensen gearresteerd na uit de hand gelopen protest in Brussel: ‘Relschoppers zullen niet vrijuit gaan’

De Morgen

13/01/2021 - 21:54

Meer dan 500 demonstranten zijn deze namiddag samengekomen aan het politiecommissariaat waar de 23-jarige Ibrahima B. zaterdagavond overleed na zijn arrestatie. De jongeman werd eerder opgepakt in de buurt van het Brusselse Noordstation. Het protest was aanvankelijk vreedzaam, maar liep later uit de hand. Er zijn meer dan honderd mensen gearresteerd, zo laat minister van Justitie Vincent Van Quickenborne weten. ‘De relschoppers zullen niet vrijuit gaan.’


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Veroordeling van rellen in Brussel: ‘Kunnen we niet aanvaarden’ (14/01/2021 - De Standaard)
  De rellen in Brussel na een wake voor de overleden man Ibrahima Barrie worden breed veroordeeld, door minister van Justitie Vincent Van Quickenborne en de politievakbond VSOA. ‘De relschoppers zullen niet vrijuit gaan.’
  [naar artikel]
 2. Grimmige afloop na Black Lives Matter-protest in Brussel: plunderingen en waterkanon ingezet (07/06/2020 - De Standaard)
  De Black Lives Matter-manifestatie is na een vreedzame betoging met 10.000 deelnemers uit de hand gelopen door relschoppers. Er werd brand gesticht op straat in de Matongéwijk en het Leopold II-standbeeld op Troonplein werd beschadigd. De politie zet het waterkanon in. Tegelijk zijn er ook demonstranten die zich kwaad maken op de relschoppers.
  [naar artikel]
 3. 23 relschoppers gearresteerd na extreemrechts protest in Denemarken (15/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, werden gisteren 23 relschoppers gearresteerd nadat een demonstratie van de extreemrechtse partij Hard...
  [naar artikel]
 4. Politie verspreidt 30 foto's van vermoedelijke relschoppers tijdens Black Lives Matter-protest in Brussel (15/07/2020 - VRT NWS)
  De politiezone Brussel Hoofdstad Elsene heeft 30 foto's verspreid van vermoedelijke relschoppers na het Black Lives Matter-protest in Brussel begin juni. De politie vraagt om het te melden, als iemand informatie heeft. De relschoppers zorgden voor schade aan de Naamsepoort en op de Louizalaan.
  [naar artikel]
 5. Opnieuw rellen in Brussel: "31 relschoppers gearresteerd, situatie onder controle" (15/11/2017 - De Morgen)
  Voor de tweede keer op vijf dagen tijd waren er rellen in Brussel. De politie werd bekogeld, auto's vernield. 31 relschoppers zijn gearresteerd, waaronder 'aanstoker' Vargasss32, een social media-bekendheid. N-VA roept op om een samenscholingsverbod in Brussel in te voeren.
  [naar artikel]
 6. Close over relschoppers in Brussel: ‘Het zijn idioten, en we zullen hen zwaar aanpakken’ (08/06/2020 - De Morgen)
  Brussels burgemeester Philippe Close noemt de uit de hand gelopen ‘Black Lives Matter’-manifestatie van gisteren ‘onaanvaardbaar’. Hij benadrukt dat de overgrote meerderheid van de aanwezigen vreedzaam protesteerde, en dat het om enkelingen gaat. ‘Maar die idioten zullen we zwaar aanpakken’, zegt hij bij de RTBF.
  [naar artikel]
 7. Vijf mensen gerechtelijk gearresteerd na protest ‘gele hesjes’ in Brussel (01/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na het protest van de 'gele hesjes' gisteren in het centrum van Brussel zijn vijf mensen gerechtelijk gearresteerd. Dat zegt het Brusselse parket....
  [naar artikel]
 8. Protest in Brussel na dood Ibrahima: meer dan 100 arrestaties en vijf agenten gewond (14/01/2021 - Knack)
  Na de uit de hand gelopen betoging voor de manifestatie voor de overleden Brusselse jongeman Ibrahima Barrie (23) werden 116 mensen opgepakt. Vijf agenten raakten gewond.
  [naar artikel]
 9. LIVE. Rellen op eerste verjaardag ‘gele hesjes’ in Parijs: politie zet traangas in tegen relschoppers (16/11/2019 - De Morgen)
  Bij de eerste verjaardag van het protest van de gelehesjesbeweging wordt er opnieuw gemanifesteerd in Parijs en andere Franse steden. In de hoofdstad moest de politie deze voormiddag traangas inzetten. Ze kwam ook tussenbeide toen honderd demonstranten de ringweg van Parijs wilden bezetten. Er werden om 14 uur al 46 arrestaties verricht. Op de Place d’Italie is de situatie uit de hand gelopen. Vooral in het zwart geklede relschoppers gooiden met projectielen naar de politie, en staken vuilnisbakken en auto’s in brand.
  [naar artikel]
 10. 350 gele hesjes gearresteerd bij uit de hand gelopen betoging in Brussel (26/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Brusselse politie heeft zondagnamiddag een 350-tal gele hesjes gearresteerd. Dat meldt politiewoordvoerster Ilse Van de keere. Het gaat voornamelijk om administratieve aanhoudingen, die zowel aan het Noordstation als in het stadscentrum plaatsvonden. De federale spoorwegpolitie voerde nog voor de betoging ook drie gerechtelijke aanhoudingen uit maar die mensen zijn intussen al opnieuw vrijgelaten, aldus nog de politie.
  [naar artikel]
 11. Nabestaanden Ukkelse brand vrezen dat daders vrijuit gaan (28/03/2019 - De Morgen)
  Door een procedurefout van het Brusselse parket is het expertiseverslag omtrent een dodelijke brandstichting in Ukkel niet meer bruikbaar. Daardoor vrezen de nabestaanden van twee omgekomen brandweermannen dat de minderjarige daders vrijuit zullen gaan.
  [naar artikel]
 12. ‘Black Lives Matter’-protest loopt uit de hand in Brussel: winkels geplunderd, agent krijgt kassei in de rug (07/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Brussel speelt zich nog steeds een kat-en muisspel af tussen relschoppers en politie. De onlusten na de ‘Black Lives Matter’-betoging begonnen...
  [naar artikel]
 13. Demonstratie in Brussel: tientallen arrestaties, burgemeester Kir veroordeelt relschoppers (13/01/2021 - Knack)
  Na de uit de hand gelopen betoging voor de manifestatie voor de overleden Brusselse jongeman Ibrahima Barrie (23) zouden volgens burgemeester Kir al 70 tot 80 personen opgepakt zijn.
  [naar artikel]
 14. Uit de hand gelopen schouwbrand (05/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op Stevensvennen in Lommel werd zondag om 11.30 uur even gevreesd voor een dakbrand. Toen de brandweer arriveerde bleek het om een uit de hand gelopen schoorsteenbrand te gaan. De brandweermannen kregen alles snel onder controle. (ppn)
  [naar artikel]
 15. Politie zet waterkanon in bij Congolees protest (19/12/2016 - De Standaard)
  In Brussel is een betoging tegen het aanblijven van de Congoelse president Kabila even uit de hand gelopen. Aan de Congolese ambassade gooiden betogers met kasseien en andere projectielen.
  [naar artikel]
 16. Protest gele hesjes loopt uit de hand wanneer relschoppers zich mengen: plunderingen, gewonden, arrestaties (24/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een bijeenkomst van de zogenaamde ‘gele hesjes’ in Charleroi is afgelopen nacht ontaard. Twee mensen werden uiteindelijk opgepakt, meerdere mensen raakten gewond.
  [naar artikel]
 17. Twee jaar na #MeToo: nieuwe campagne zet gedragsregels op scherp (04/11/2019 - De Morgen)
  Een flirterig berichtje, een vluchtige hand, een uitnodiging om na de werkuren iets te gaan drinken, een uit de hand gelopen nacht. Als het over seksuele zeden gaat, is het voor veel mensen niet meer duidelijk wat wel en niet kan. Een nieuwe campagne van de organisaties Sensoa, zij-kant en vzw Zijn moet daarbij helpen.
  [naar artikel]
 18. Balans na ‘Gele Hesjes’ in Brussel: vijf mensen gerechtelijk gearresteerd (01/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Na het protest van de ‘gele hesjes’ vrijdag in het centrum van Brussel zijn vijf mensen gerechtelijk gearresteerd. Dat zegt het Brusselse parket. Drie van hen zijn na verhoor vrijgelaten. Twee andere verdachten, onder wie een minderjarige, zijn ter beschikking gesteld van de procureur.
  [naar artikel]
 19. Beelden tonen hoe relschoppers in Brussel agente aanvallen: vrouw zwaargewond (14/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Op sociale media gaat een video rond waarop te zien is hoe relschoppers een agent te lijf gaan. De vrouw is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Intussen werden al een tachtigtal relschoppers opgepakt, aldus Emir Kir, de burgemeester van Sint-Joost-Ten-Node. Volgens minister van Justitie van Quickenborne is er sprake van meer dan 100 arrestaties.
  [naar artikel]
 20. Beelden tonen hoe relschoppers in Brussel agente aanvallen: vrouw zwaargewond (14/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op sociale media gaat een video rond waarop te zien is hoe relschoppers een agent te lijf gaan. De vrouw is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Intussen werden al een tachtigtal relschoppers opgepakt, aldus Emir Kir, de burgemeester van Sint-Joost-Ten-Node. Volgens minister van Justitie van Quickenborne is er sprake van meer dan 100 arrestaties.
  [naar artikel]
 21. Congolees protest bij ambassade in Brussel loopt uit de hand, politie zet waterkanon in (19/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  In Brussel is een betoging tegen het aanblijven van president Kabila uit de hand aan het lopen. Bij de ambassade loopt het protest uit de hand. Betogers gooien nu met kasseien en andere projectielen naar de politie, die prompt het waterkanon inzette, dat meldt Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 22. Congolees protest bij ambassade in Brussel loopt uit de hand, politie zet waterkanon in (19/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  In Brussel is een betoging tegen het aanblijven van president Kabila uit de hand aan het lopen. Bij de ambassade loopt het protest uit de hand. Betogers gooien nu met kasseien en andere projectielen naar de politie, die prompt het waterkanon inzette, dat meldt Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 23. 82 mensen opgepakt na protest gele hesjes in Brussel, politie op zoek naar beelden (01/12/2018 - VRT NWS)
  Na de protestacties van de gele hesjes in Brussel gisteren zijn uiteindelijk 82 mensen opgepakt, zo laat de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene weten. Zes mensen zijn gerechtelijk aangehouden. De politie probeert nog meer betrokkenen te identificeren aan de hand van foto's en videobeelden.
  [naar artikel]
 24. Betoging loopt uit de hand in Brussel: winkels worden geplunderd, twaalf arrestaties (25/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een betoging aan de Libische ambassade is uit de hand gelopen in Brussel. Daardoor zijn er opnieuw rellen uitgebroken met een dertigtal mensen in de buurt van het Poelaertplein en de Louizalaan. Er zouden al meerdere winkels geplunderd worden. Volgens de politie zijn al 12 mensen opgepakt.
  [naar artikel]
 25. Protest gele hesjes loopt uit de hand wanneer relschoppers zich mengen: meerdere gewonden en arrestaties (24/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een bijeenkomst van de zogenaamde ‘gele hesjes’ in Charleroi is afgelopen nacht ontaard. Twee mensen werden uiteindelijk opgepakt, meerdere mensen raakten gewond.
  [naar artikel]
 26. Betoging loopt uit de hand in Brussel: winkels worden geplunderd, meerdere arrestaties (25/11/2017 - De Standaard)
  Een betoging aan de Libische ambassade is uit de hand gelopen in Brussel. Daardoor zijn er opnieuw rellen uitgebroken in de buurt van het Poelaertplein en de Louizalaan. Volgens de politie zijn er al meerdere mensen opgepakt.
  [naar artikel]
 27. OVERZICHT. Deze mensen werden gearresteerd na de bestorming van het Capitool (10/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  54 mensen zijn al aangeklaagd voor de ongeziene rellen van woensdag in het Capitool. 17 daarvan zijn zaken die ingediend zijn bij de federale rechtbank. Intussen worden ook steeds meer relschoppers gearresteerd. Van de thuisblijvende vader die glimlachend met Pelosi’s lessenaar poseerde tot de getatoeëerde Sjamaan. Een overzicht.
  [naar artikel]
 28. Uit de hand gelopen kampvuur op Wijerken (23/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bij de hulpdiensten was zaterdag rond 22.30 uur een oproep binnengekomen van een brand op het Wijerken. Ter plaatse bleek het te gaan om een uit de hand gelopen kampvuur. De brandweer bluste het vuur. (mm)
  [naar artikel]
 29. Zeker 150 arrestaties nadat ‘Black Lives Matter’-protest uit de hand loopt in Brussel (07/06/2020 - De Morgen)
  Het ‘Black Lives Matter’-protest in Brussel loopt uit de hand. Enkele betogers gooien met flessen en stenen naar de politie, die het waterkanon heeft ingezet. In Antwerpen werden ruim 100 manifestanten opgepakt omdat ze zich niet hielden aan de afstandsregels.
  [naar artikel]
 30. Als het over seksuele zeden gaat, is het voor velen niet meer duidelijk wat wel en niet kan: deze campagne wil daar iets aan doen (04/11/2019 - De Morgen)
  Een flirterig berichtje, een vluchtige hand, een uitnodiging om na de werkuren iets te gaan drinken, een uit de hand gelopen nacht. Als het over seksuele zeden gaat, is het voor veel mensen niet meer duidelijk wat wel en niet kan. Een nieuwe campagne van de organisaties Sensoa, zij-kant en vzw Zijn moet daarbij helpen.
  [naar artikel]
 31. Protest gele hesjes in Brussel loopt uit de hand (30/11/2018 - De Standaard)
  Al sinds vrijdagochtend protesteren de gele hesjes in de buurt van de Wetstraat in Brussel. Het protest loopt echter uit de hand. Een aantal actievoerders kantelde een politiewagen om en zette een tweede in brand.
  [naar artikel]
 32. Protest gele hesjes in Brussel loopt uit de hand (30/11/2018 - De Standaard)
  Al sinds vrijdagochtend protesteren de gele hesjes in de buurt van de Wetstraat in Brussel. Het protest loopt echter uit de hand. Een aantal actievoerders kantelde een politiewagen om en zette een tweede in brand.
  [naar artikel]
 33. Actie van mensen zonder papieren loopt uit de hand: demonstranten slaags met politie (20/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Aan de Financietoren in Brussel is een actie van mensen zonder papieren maandag uit de hand gelopen. Enkele actievoerders raakten slaags met de politie. Die schreef zes processen-verbaal uit, met name voor het niet respecteren van de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus.
  [naar artikel]
 34. Opnieuw winkels geplunderd na uit de hand gelopen betoging in Brussel (25/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Brussel heeft de politie twaalf mensen opgepakt bij nieuwe rellen. Na een aanvankelijk vreedzame manifestatie tegen slavernij in Libië op het...
  [naar artikel]
 35. Politie zet waterkanon in bij Congolees protest aan ambassade in Brussel (19/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  In Brussel is een betoging tegen het aanblijven van president Kabila uit de hand aan het lopen. Bij de ambassade loopt het protest uit de hand. Betogers gooien nu met kasseien en andere projectielen naar de politie, die prompt het waterkanon inzette, dat meldt Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 36. ‘Ik knijp supergraag in billen, maar vindt iedereen dat oké?’: nieuwe campagne wil ongewenst seksueel gedrag helpen voorkomen (04/11/2019 - De Morgen)
  Een flirterig berichtje, een vluchtige hand, een uitnodiging om na de werkuren iets te gaan drinken, een uit de hand gelopen nacht. Als het over seksuele zeden gaat, is het voor veel mensen niet meer duidelijk wat wel en niet kan. Een nieuwe campagne van de organisaties Sensoa, zij-kant en vzw Zijn moet daarbij helpen.
  [naar artikel]
 37. Uit de hand gelopen drugsdeal in Genk leidt naar arrestatie Mario Aquino (17/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De arrestatie van Mario Aquino (45) vorige week donderdag is het gevolg van een onderzoek dat begon met een uit de hand gelopen drugsdeal op de parking van een jeugdhuis in Winterslag (Genk). In het onderzoek werden nog negen andere verdachten, onder wie een vrouw, gearresteerd voor hun aandeel in een grootschalige drugshandel.
  [naar artikel]
 38. Man neergestoken tijdens ruzie in Kapellen, verdachte gearresteerd (30/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een uit de hand gelopen ruzie is zondagavond een 42-jarige man neergestoken. Dat gebeurde rond 19.30u in de Koerspleindreef in Kapellen. Niet veel later kon een verdachte worden gearresteerd.
  [naar artikel]
 39. Automobilist voert fietser mee op  motorkap na uit de hand gelopen conflict (25/02/2019 - VRT NWS)
  Op sociale media is filmpje opgedoken waarop te zien is hoe een man met fietshelm wordt meegevoerd op de motorkap van een auto. Het blijkt om een uit de hand gelopen conflict te gaan na een manoeuvre van de automobilist.
  [naar artikel]
 40. Uit de hand gelopen verzameling van Maasmechelse Gaëtane telt 538.534 bidprentjes (25/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Haar plan was om een stamboom van alle inwoners van Vucht te maken, maar dat is behoorlijk uit de hand gelopen. Dertig jaar later is Gaëtane Delodder (71) eigenaar van een collectie van meer dan 538.000 doodsprentjes.
  [naar artikel]
 41. Man met kogelvrije vest overleeft uit de hand gelopen grap niet (06/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een dodelijk schietincident in de Texaanse grootstad Houston is mogelijk te wijten aan een grap die vreselijk uit de hand is gelopen.
  [naar artikel]
 42. Brief toont dat Buitenlandse Zaken afwist van uit de hand gelopen arrestatie: “Slovaakse ambassade vroeg na 3 dagen al uitleg in Brussel” (25/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Drie dagen na de uit de hand gelopen arrestatie van Jozef Chovanec schreef de Slovaakse ambassade al over "een ernstig consulair incident op de...
  [naar artikel]
 43. Van de gehoornde Sjamaan tot de huisvader met vijf kinderen: zij werden gearresteerd (10/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  54 mensen zijn al aangeklaagd voor de ongeziene rellen van woensdag in het Capitool. 17 daarvan zijn zaken die ingediend zijn bij de federale rechtbank. Intussen worden ook steeds meer relschoppers gearresteerd. Van de thuisblijvende vader die glimlachend met Polisi’s lessenaar poseerde tot de getatoeëerde Sjamaan. Een overzicht.
  [naar artikel]
 44. Actie van mensen zonder papieren loopt uit de hand: demonstranten slaags met politie (20/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Aan de Financietoren in Brussel is een actie van mensen zonder papieren maandag uit de hand gelopen. Enkele actievoerders raakten slaags met de politie. Eén persoon is daarbij opgepakt, zo kon Belga ter plaatse vaststellen.
  [naar artikel]
 45. Actie van mensen zonder papieren loopt uit de hand: demonstranten slaags met politie (20/04/2020 - De Standaard)
  Aan de Financietoren in Brussel is een actie van mensen zonder papieren maandag uit de hand gelopen. Enkele actievoerders raakten slaags met de politie. Eén persoon is daarbij opgepakt, zo kon Belga ter plaatse vaststellen.
  [naar artikel]
 46. Rapport over uit de hand gelopen protest tegen lezing van Theo Francken bijzonder kritisch voor mee betogende burgemeester (05/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Algemene Inspectie van de federale politie heeft een rapport opgemaakt over de uit de hand gelopen betoging tegen een lezing van Theo Francken in Verviers in februari. De conclusies van dat rapport zijn zeer scherp voor Muriel Targnion, de burgemeester van die stad.
  [naar artikel]
 47. Actie van mensen zonder papieren aan kantoor Maggie De Block loopt uit de hand: actievoerders slaags met de politie (20/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de Financietoren in Brussel is een actie van mensen zonder papieren maandag uit de hand gelopen. Enkele actievoerders raakten slaags met de...
  [naar artikel]
 48. Franse gele hesjes: extreem rechtse relschoppers of spontaan volksprotest van ‘onderklasse’? (26/11/2018 - De Morgen)
  Negen dagen na het begin van de protesten en blokkades is Frankrijk nog altijd in de ban van de gele hesjes. De apolitieke en decentrale beweging die begon als protest tegen de hoge brandstofprijzen en belastingen geniet de steun van drie op de vier Fransen. Zaterdag werd de ‘tweede akte’ van het protest ontsierd door rellen in Parijs. Maar de gele hesjes laten hun beweging niet zomaar kapen door gewelddadige relschoppers. Voor komende zaterdag is alvast een nieuw protest aangekondigd.
  [naar artikel]
 49. Relschoppers Brussel vielen ook voorbijgangers aan: koppel moet hotel invluchten (26/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De relschoppers in Brussel beschadigden niet alleen heel wat winkels en auto’s, ze vielen ook voorbijgangers aan. Dat blijkt uit beelden die VTM Nieuws kreeg.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.