Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2021
03:23 uur

Demonstratie in Brussel: tientallen arrestaties, burgemeester Kir veroordeelt relschoppers

Knack

13/01/2021 - 21:55

Na de uit de hand gelopen betoging voor de manifestatie voor de overleden Brusselse jongeman Ibrahima Barrie (23) zouden volgens burgemeester Kir al 70 tot 80 personen opgepakt zijn.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Beelden tonen hoe relschoppers in Brussel agente aanvallen: vrouw zwaargewond (14/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op sociale media gaat een video rond waarop te zien is hoe relschoppers een agent te lijf gaan. De vrouw is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Intussen werden al een tachtigtal relschoppers opgepakt, aldus Emir Kir, de burgemeester van Sint-Joost-Ten-Node. Volgens minister van Justitie van Quickenborne is er sprake van meer dan 100 arrestaties.
  [naar artikel]
 2. Beelden tonen hoe relschoppers in Brussel agente aanvallen: vrouw zwaargewond (14/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Op sociale media gaat een video rond waarop te zien is hoe relschoppers een agent te lijf gaan. De vrouw is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Intussen werden al een tachtigtal relschoppers opgepakt, aldus Emir Kir, de burgemeester van Sint-Joost-Ten-Node. Volgens minister van Justitie van Quickenborne is er sprake van meer dan 100 arrestaties.
  [naar artikel]
 3. Rellen in Brussel: 116 arrestaties, vijf agenten gewond en zes auto’s beschadigd (14/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  LEES OOK. Betoging in Brussel volledig geëscaleerd, wagen koning Filip tussen relschoppers
  [naar artikel]
 4. Videobeelden opgedoken van relschoppers tijdens nieuwjaarsnacht in Brussel (02/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  200 arrestaties, 21 voertuig- en 75 vuilnisbakbranden en verscheidene gesloopte bushokjes. Dat was de balans van de vernielingen in Brussel tijdens...
  [naar artikel]
 5. Nieuwe videobeelden opgedoken van relschoppers tijdens nieuwjaarsnacht in Brussel (02/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  200 arrestaties, 21 voertuig- en 75 vuilnisbakbranden en verscheidene gesloopte bushokjes. Dat was de balans van de vernielingen in Brussel tijdens...
  [naar artikel]
 6. 36 relschoppers opgepakt na rellen in Brussel, één persoon twee keer opgepakt (01/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  Na de verschillende rellen in Brussel in de loop van de maand november 2017, heeft de politie 36 relschoppers opgepakt. Eén persoon werd tweemaal opgepakt, wat het aantal gerechtelijke arrestaties op 37 brengt. Dat meldt Michel Goovaerts, korpschef van de Brusselse lokale politie. Een 20-tal personen werd ook al geïdentificeerd, maar werd nog niet opgepakt of verhoord.
  [naar artikel]
 7. 23 relschoppers gearresteerd na extreemrechts protest in Denemarken (15/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, werden gisteren 23 relschoppers gearresteerd nadat een demonstratie van de extreemrechtse partij Hard...
  [naar artikel]
 8. Amsterdamse burgemeester Halsema geeft fouten toe over demonstratie op de Dam (11/06/2020 - VRT NWS)
  De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft het spoeddebat over de demonstratie op de Dam overleefd. Ze kreeg een urenlang vragenvuur voor de kiezen. Halsema gaf wel toe dat ze een inschattingsfout gemaakt had. Op een tweede anti-racismeactie in Amsterdam kwamen ondertussen 11.500 mensen samen. Die demonstratie verliep wel volgens de veiligheidsvoorschriften.
  [naar artikel]
 9. Tientallen arrestaties bij demonstraties van oppositie in Wit-Rusland (25/03/2017 - De Redactie)
  In Wit-Rusland wordt al enkele weken geprotesteerd tegen een belasting voor werklozen. De politie heeft over het hele land tientallen arrestaties verrichT;
  [naar artikel]
 10. Meer dan 1.300 arrestaties bij protest tegen Russische regering (28/07/2019 - De Morgen)
  Een grote demonstratie tegen de Russische regering lijkt zaterdag in de kiem gesmoord. Mensen gingen de straat op omdat tientallen onafhankelijke kandidaten niet mee mogen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen, maar veel demonstranten werden na aankomst direct gearresteerd. Wat er nog aan demonstranten over is, werd door de politie een zijstraat ingedreven. Het burgerrechtenportaal OVD-Info spreekt intussen over meer dan 1.370 arrestaties.
  [naar artikel]
 11. Arrestaties prioriteit nummer één na rellen in Brussel (14/11/2017 - De Standaard)
  Brussels burgemeester Philippe Close heeft dinsdagnamiddag samengezeten met Michel Goovaerts, korpschef van de politie Brussel Hoofdstad Elsene, en de politievakbonden voor een evaluatie van de rellen op de Lemonnierlaan afgelopen zaterdag. Daar is beslist dat de focus deze week absoluut moet liggen op de arrestaties.
  [naar artikel]
 12. Franse politie bestookt protest zorgmedewerkers met traangas: “Demonstratie gekaapt door relschoppers” (16/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse politie heeft traangas afgevuurd op een demonstratie van zorgmedewerkers in Parijs. Volgens de lokale politie is de demonstratie gekaapt...
  [naar artikel]
 13. Tientallen aanhangers Navalny opgepakt, en de grote demonstratie moet nog beginnen (23/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bij protesten voor de vrijlating van Kremlincriticus Aleksej Navalny zijn er in het uiterste oosten van Rusland tientallen arrestaties verricht. In de grootstad Chabarovsk, niet zo ver van de grens met China, publiceerden activisten video's van politieagenten die demonstranten slaan en naar transportwagens afvoeren. In Chabarovsk is de ontevredenheid van de mensen ook gericht tegen de arrestatie van een geliefde ex-gouverneur de voorbije zomer.
  [naar artikel]
 14. Turkse inval Syrië – Arrestaties bij betogingen Koerden en Turken in Rotterdam (16/10/2019 - Metro)
  De politie in Rotterdam heeft woensdagavond op het Kruisplein meerdere arrestaties verricht bij een demonstratie van Koerden en een tegendemonstratie van Turken. De Koerden demonstreerden tegen de Turkse inval in Syrië. In het centrum zijn veel agenten en leden van de oproerpolitie (ME) op de been. Volgens de politie breken op meerdere locaties vechtpartijen uit, maar wordt daar meteen tegen opgetreden. De demonstratie in Rotterdam was aangekondigd. Op het Kruisplein waren twee demonstratieplekken aangewezen voor voor- en tegenstanders. Om 20 uur moest de demonstratie, die een uur zou duren, afgelopen zijn. Bron: Belga   Het bericht Turkse inval Syrië – Arrestaties bij betogingen Koerden en Turken in Rotterdam verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Tientallen arrestaties in Schilderswijk Den Haag na opnieuw een onrustige nacht (15/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse politie van Den Haag heeft tientallen arrestaties verricht in de Schilderswijk waar het al een aantal nachten op rij onrustig is....
  [naar artikel]
 16. VIDEO. Relschoppers Brussel vernielen bestelwagen (12/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op een amateurvideo is te zien hoe relschoppers zaterdagavond een witte bestelwagen kantelden en verder vernielden. In het centrum van Brussel kwam...
  [naar artikel]
 17. Vijf doden en tientallen arrestaties bij confrontaties met politie in Bahrein (24/05/2017 - Knack)
  In Bahrein zijn dinsdag vijf protestanten omgekomen en tientallen arrestaties verricht, toen de politie een sit-in ten voordele van een oppositielid bestormde. Er werden ook 286 mensen gearresteerd.
  [naar artikel]
 18. Vijf doden en tientallen arrestaties nadat politie Bahrein ingrijpt bij sit-in (24/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Bahrein zijn gisteren vijf demonstranten omgekomen en tientallen arrestaties verricht, toen de politie een sit-in ten voordele van een
  [naar artikel]
 19. Zesendertig relschoppers opgepakt na incidenten Brussel (01/02/2018 - Metro)
  Na de verschillende rellen in Brussel in de loop van de maand november 2017, heeft de politie 36 relschoppers opgepakt. Eén persoon werd tweemaal opgepakt, wat het aantal gerechtelijke arrestaties op 37 brengt. Dat meldt Michel Goovaerts, korpschef van de Brusselse lokale politie. Een 20-tal personen werd ook al geïdentificeerd, maar werd nog niet opgepakt of verhoord. Brussel werd in november drie keer opgeschrikt door hevige rellen. Op 11 november kwam het aan de Beurs tot rellen na de voetbalwedstrijd tussen Marokko en Ivoorkust, op 15 november liep het bezoek van de Franse “influencer” en social media-ster Vargasss92 zwaar uit de hand, en op 25 november ontaardde een betoging tegen de slavernij in Libië in rellen op de Louizalaan. bron: Belga
  [naar artikel]
 20. Politie verspreidt 30 foto's van vermoedelijke relschoppers tijdens Black Lives Matter-protest in Brussel (15/07/2020 - VRT NWS)
  De politiezone Brussel Hoofdstad Elsene heeft 30 foto's verspreid van vermoedelijke relschoppers na het Black Lives Matter-protest in Brussel begin juni. De politie vraagt om het te melden, als iemand informatie heeft. De relschoppers zorgden voor schade aan de Naamsepoort en op de Louizalaan.
  [naar artikel]
 21. 220 uur werkstraf voor relschoppers Brussel (20/04/2018 - De Standaard)
  Vijf relschoppers die afgelopen november bij de onlusten in het centrum van Brussel betrokken waren, zijn door de Brusselse correctionele rechtbank tot 220 uur werkstraf veroordeeld. Rapper Benlabel, verdacht van het aanzetten tot de rebellie, werd vrijgesproken.
  [naar artikel]
 22. Laatste relschoppers woelige vakbondsbetoging uit 2014 kennen straf (15/02/2018 - VRT NWS)
  Voor de correctionele rechtbank van Brussel is het doek gevallen over de nasleep van de nationale vakbondsbetoging van 6 november 2014, die ontaardde in rellen. De voorbije jaren waren al enkele tientallen relschoppers veroordeeld tot voornamelijk werkstraffen, maar tegen vier verdachten was een gerechtelijk onderzoek geopend. Dat onderzoek sleepte lange tijd aan en leidde vandaag tot twee vrijspraken en twee veroordelingen.
  [naar artikel]
 23. Relschoppers Brussel vielen ook voorbijgangers aan: koppel moet hotel invluchten (26/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De relschoppers in Brussel beschadigden niet alleen heel wat winkels en auto’s, ze vielen ook voorbijgangers aan. Dat blijkt uit beelden die VTM Nieuws kreeg.
  [naar artikel]
 24. Tientallen arrestaties bij blokkade Britse krantendrukkerijen (05/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Britse politie heeft tientallen arrestaties verricht vanwege een blokkade van grote Britse krantendrukkerijen. Actiegroep Extinction Rebellion zegt dat de actie was gericht tegen organisaties die het nalaten “accuraat verslag te doen over het klimaat en de ecologische noodsituatie”.
  [naar artikel]
 25. Zo ziet Brussel eruit na de rellen (12/11/2017 - De Standaard)
  Gisterenavond braken in Brussel rellen uit na afloop van de kwalificatiematch tussen Marokko en Ivoorkust voor het WK voetbal. Zo'n 300 mensen kwamen op straat en vernielden winkelruiten, geldautomaten en auto's. De burgemeester van Brussel, Philippe Close (PS), looft de veiligheidsdiensten die het waterkanon gebruikten om de relschoppers in bedwang te houden.
  [naar artikel]
 26. Twintig arrestaties bij rellen en plunderingen in Stuttgart, burgemeester geschokt (21/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Bij rellen in de Duitse stad Stuttgart zijn zaterdagnacht twintig mensen gearresteerd. Meer dan tien agenten raakten gewond bij confrontaties met de relschoppers. Ook werden meerdere winkels geplunderd.
  [naar artikel]
 27. Opnieuw rellen in Brussel: "31 relschoppers gearresteerd, situatie onder controle" (15/11/2017 - De Morgen)
  Voor de tweede keer op vijf dagen tijd waren er rellen in Brussel. De politie werd bekogeld, auto's vernield. 31 relschoppers zijn gearresteerd, waaronder 'aanstoker' Vargasss32, een social media-bekendheid. N-VA roept op om een samenscholingsverbod in Brussel in te voeren.
  [naar artikel]
 28. Opnieuw onrustig in Schilderswijk Den Haag: brandstichting en tientallen arrestaties (15/08/2020 - De Standaard)
  De politie van Den Haag heeft tientallen arrestaties verricht in de Schilderswijk waar het al een aantal nachten op rij onrustig is. Volgens de politie zijn zeker 27 mensen opgepakt voor onder andere het overtreden van het noodbevel, openlijke geweldpleging, opruiing, belediging en bedreiging.
  [naar artikel]
 29. 50ste protestdag in Wit-Rusland, wederom tientallen arrestaties in Minsk (27/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wit-Russische veiligheidstroepen hebben zondag 200 arrestaties verricht tijdens een mars voor oppositieleider Svetlana Tichanovskaja. Dat meldt de...
  [naar artikel]
 30. Tientallen arrestaties bij nieuwe grote betoging tegen Loekasjenko (30/08/2020 - De Tijd)
  15:29 Bij het begin van een nieuwe grote betoging tegen president Aleksander Loekasjenko zijn zondag in de Wit-Russische hoofdstad Minsk al tientallen arrestaties verricht.
  [naar artikel]
 31. Balans oudejaarsnacht in Brussel: 11 wagens in brand gestoken, steekpartij, 181 arrestaties (01/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Brussel hebben er op oudejaarsavond 154 administratieve en 27 gerechtelijke arrestaties plaatsgevonden. Dat blijkt uit een balans van de zes...
  [naar artikel]
 32. Burgemeester veroordeelt pamflet dat Armeense genocide ontkent: “Staat haaks op waar wij als stad voor staan” (01/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-M+) veroordeelt een pamflet dat recentelijke op grote schaal in Mechelen werd verspreid en de Armeense genocide ontkent.
  [naar artikel]
 33. "Arrestaties prioriteit nummer één" na rellen in Brussel (14/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Brussels burgemeester Philippe Close heeft deze namiddag samengezeten met Michel Goovaerts, korpschef van de politie Brussel Hoofdstad Elsene, en...
  [naar artikel]
 34. 50ste protestdag in Wit-Rusland: wederom tientallen arrestaties, president Loekasjenko niet van plan te vertrekken (27/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wit-Russische veiligheidstroepen hebben zondag 200 arrestaties verricht tijdens een mars voor oppositieleider Svetlana Tichanovskaja. Dat meldt de...
  [naar artikel]
 35. Relschoppers terroriseren Hamburg voor derde nacht op rij (09/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Hoewel de top van de leiders van de G20 in de Duitse stad Hamburg zaterdagavond is beëindigd, hebben relschoppers voor de derde avond en nacht op rij voor zware onlusten gezorgd in de havenstad. Blokkades werden opgezet en wagens werden in brand gestoken. De politie greep in met het waterkanon en verrichtte opnieuw enkele arrestaties.
  [naar artikel]
 36. Relschoppers terroriseren Hamburg voor derde nacht op rij (09/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Hoewel de top van de leiders van de G20 in de Duitse stad Hamburg zaterdagavond is beëindigd, hebben relschoppers voor de derde avond en nacht op rij voor zware onlusten gezorgd in de havenstad. Blokkades werden opgezet en wagens werden in brand gestoken. De politie greep in met het waterkanon en verrichtte opnieuw enkele arrestaties.
  [naar artikel]
 37. Pro-Turkse demonstratie in Rotterdam gaat niet door (17/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een pro-Turkse demonstratie in Rotterdam, die gepland stond voor vrijdag, is afgemeld bij de politie. Dat bevestigde een woordvoerder van de gemeente. Eerder op de dag stemde burgemeester Aboutaleb van Rotterdam in met het verzoek tot een protest. De demonstratie was aangevraagd door drie Turkse organisaties die willen pleiten voor de vrijheid van meningsuiting van Turken in Nederland.
  [naar artikel]
 38. Pro-Turkse demonstratie in Rotterdam gaat niet door (17/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een pro-Turkse demonstratie in Rotterdam, die gepland stond voor vrijdag, is afgemeld bij de politie. Dat bevestigde een woordvoerder van de gemeente. Eerder op de dag stemde burgemeester Aboutaleb van Rotterdam in met het verzoek tot een protest. De demonstratie was aangevraagd door drie Turkse organisaties die willen pleiten voor de vrijheid van meningsuiting van Turken in Nederland.
  [naar artikel]
 39. Amsterdamse burgemeester overleeft motie van wantrouwen over demonstratie op de Dam (11/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft woensdag het spoeddebat over de demonstratie op de Dam overleefd. Ze kreeg een urenlang vragenvuur voor de kiezen, maar de motie van wantrouwen die werd ingediend door de VVD en steun kreeg van Forum voor Democratie en de Partij van de Ouderen behaalde geen meerderheid.
  [naar artikel]
 40. Geweld oudejaarsnacht Brussel: vijf relschoppers geïdentificeerd (11/01/2019 - Metro)
  Tien dagen na de rellen in Molenbeek zijn zeker vijf relschoppers geïdentificeerd. Dat meldt VTM Nieuws op basis van een goede bron. De lokale politie van de zone Brussel-West (Sint-Jans-Molenbeek, Jette, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem en Koekelberg) kan aan Belga enkel bevestigen dan voor bepaalde strafbare feiten identificaties gebeurd zijn, en zal pas volgende week communiceren, in samenspraak met het Brusselse parket. De politie van de zone Brussel-West had in de nacht van oud op nieuw de handen vol met relschoppers, voornamelijk in de omgeving van het metrostation Zwarte Vijvers. Daar staken jongeren vuilnis en een auto in brand. De ramen van drie handelszaken moesten eraan geloven en een apotheek werd geplunderd. De politie en brandweer werden met stenen bekogeld en vier politievoertuigen en twee brandweervoertuigen raakten daarbij beschadigd. Vier agenten raakten ook lichtgewond. Nadien werden nog drie wagens in brand gestoken in de Ribaucourtstraat. Twee woninggevels raakten daarbij ook beschadigd. De politie hield een twintigtal personen administratief aan en verrichtte ook twee gerechtelijke arrestaties. Die twee personen werden ter beschikking gesteld van het parket. Dat parket liet een van die twee voorleiden bij de onderzoeksrechter, terwijl de tweede een rechtstreekse dagvaarding kreeg. bron: Belga Het bericht Geweld oudejaarsnacht Brussel: vijf relschoppers geïdentificeerd verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Twee weken “internationale rebellie” voor klimaat van start: meteen tientallen arrestaties in Amsterdam, Londen, Sydney en Wellington (07/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij de start van twee weken “internationale rebellie” voor het klimaat zijn maandag bij protesten in diverse steden over de hele wereld al tientallen arrestaties verricht.
  [naar artikel]
 42. In totaal al 36 relschoppers opgepakt na de verschillende rellen in Brussel, één persoon twee keer opgepakt (01/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na de verschillende rellen in Brussel in de loop van de maand november 2017, heeft de politie 36 relschoppers opgepakt. Eén persoon werd tweemaal...
  [naar artikel]
 43. Meer dan 200 arrestaties in Minsk na demonstratie (28/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Wit-Russische hoofdstad Minsk zijn massaal tegenstanders van het autoritaire staatshoofd Aleksandr Loekasjenko gearresteerd. De speciale politie OMON ondernam in de nacht van donderdag op vrijdag actie tegen vreedzame demonstranten in de hoofdstad. Mensenrechtenorganisatie Wesna sprak van meer dan 200 arrestaties, aanzienlijk meer dan in de afgelopen dagen.
  [naar artikel]
 44. Vijftig arrestaties bij klimaatprotest in Londen (16/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De politie in Londen heeft gisteren tientallen arrestaties verricht tijdens een klimaatprotest in de Britse hoofdstad. Milieuactivisten hadden...
  [naar artikel]
 45. Brussels burgemeester Close: “meeste betogers vredevol en verantwoord, kleine minderheid relschoppers” (08/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  De politiek is eenduidig: wat er gisteren gebeurde in Brussel is totaal onverantwoord. Onder andere Jan Jambon, Conner Rousseau en premier Sophie Wilmés reageerden via Twitter. Brussels burgemeester Philippe Close zegt dat we niet blind mogen blijven voor de problematiek.
  [naar artikel]
 46. Nieuwe beelden van rellen in Brussel: plunderaars slaan etalages kapot (13/11/2017 - VRT NWS)
  Op sociale en Arabische media circuleren nieuwe beelden van de rellen afgelopen zaterdag in het centrum van Brussel. Een spontaan feest voor de kwalificatie van de Marokkaanse nationale ploeg voor het WK voetbal draaide uit op rellen. Er vielen tientallen gewonden en de relschoppers veroorzaakten ook grote schade.
  [naar artikel]
 47. Vlaams minister Benjamin Dalle van Jeugd en Brussel (CD&V) veroordeelt rellen in Anderlecht (12/04/2020 - VRT NWS)
  Vlaams minister voor Jeugd en Brussel Benjamin Dalle (CD&V) vindt het niet kunnen dat jongeren amok maken, zoals gisteren is gebeurd in Anderlecht naar aanleiding van de ongelukkige dood van een jongeman. De relschoppers moeten worden gestraft, vindt hij, maar hij vraagt als politicus ook begrip voor de moeilijke situatie van kwetsbare jongeren.
  [naar artikel]
 48. Nieuwe beelden tonen hoe relschoppers ook voorbijgangers aanvielen (26/11/2017 - De Standaard)
  De relschoppers in Brussel beschadigden niet alleen heel wat winkels en auto’s, ze vielen ook voorbijgangers aan. Dat blijkt uit beelden die VTM Nieuws kreeg.
  [naar artikel]
 49. Meer Brusselse relschoppers aangehouden (21/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het parket van Brussel heeft gisteren een dertiger aangehouden die betrokken was bij de rellen in het centrum van de stad na de WK-kwalificatie van Marokko. Hij werd gefilmd tijdens de plunderingen en stond al bekend bij het gerecht om gelijkaardige feiten. De man is nu in verdenking gesteld voor diefstal met braak en vernietiging van een gebouw. Vandaag zouden er nog meer arrestaties volgen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.