Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

27 January 2021
18:23 uur

Huis van Afgevaardigden stemt voor tweede keer in met afzettingsprocedure president Trump

VRT NWS

13/01/2021 - 22:32

Een meerderheid in Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft beslist dat de aanklacht tegen president Donald Trump zwaar genoeg doorweegt om de afzettingsprocedure verder te zetten. Trump is dus "geïmpeacht" of "in beschuldiging gesteld" voor "aansporing tot opstand" en dat amper een week na de bestorming van het Capitool. Dat wil niet zeggen dat hij ook meteen uit zijn ambt gezet wordt: daar zal de Senaat over beslissen tijdens een proces. Het is de tweede keer dat president Trump door het Huis van Afgevaardigden "geïmpeacht" wordt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Huis van Afgevaardigden stemt in met afzettingsproces Trump (19/12/2019 - Express)
  In de Verenigde Staten komt het voor de derde keer ooit tot een impeachment. Het Huis van Afgevaardigden start het afzettingsprocedure tegen president Donald Trump. Na een debat van bijna twaalf uur kwam het tot een stemming over twee aanklachten tegen Donald Trump. De eerste draaide rond machtsmisbruik, waarbij Trump de Oekraïense president Volodimir Zelenski […] The post Huis van Afgevaardigden stemt in met afzettingsproces Trump appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Huis van Afgevaardigden stemt straks over afzettingsprocedure van Trump (31/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Verenigde Staten stemt het Huis van Afgevaardigden donderdag over de afzettingsprocedure van president Donald Trump. Er zal gestemd worden over een resolutie die “het lopende onderzoek bevestigt dat momenteel door de commissies wordt uitgevoerd in het kader van de impeachmentprocedure” en die de “procedure voor de volgende onderzoeksdaden” zal vastleggen, meldde de Democratische voorzitter van het Huis, Nancy Pelosi, eerder in een brief aan de andere Democraten.
  [naar artikel]
 3. Huis van Afgevaardigden stemt vandaag over afzettingsprocedure Trump (31/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Verenigde Staten stemt het Huis van Afgevaardigden vandaag over de afzettingsprocedure van president Donald Trump. Er zal gestemd worden over...
  [naar artikel]
 4. Huis van Afgevaardigden stemt in met afzettingsprocedure (31/10/2019 - Metro)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een resolutie goedgekeurd die bepaalt dat het impeachment-onderzoek tegen de Republikeinse president Donald Trump in de komende maanden niet achter gesloten deuren zal verlopen maar via openbare hoorzittingen. Daarmee is formeel ingestemd met de afzettingsprocedure. Het Huis, waarin een meerderheid van Democraten zetelt, keurde de resolutie goed met 232 stemmen tegen 196. Volgens de resolutie krijgen de Republikeinen nu ook het recht om getuigen te dagvaarden, wat tot nu toe niet het geval was. Daarnaast kunnen de advocaten van de president zich in de Commissie Justitie mengen in de verhoren. Die commissie zal uiteindelijk beslissen of Trump aangeklaagd wordt. Bron: Belga   Het bericht Huis van Afgevaardigden stemt in met afzettingsprocedure verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Huis van Afgevaardigden stemt in met afzettingsprocedure tegen Donald Trump (31/10/2019 - Knack)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft donderdag een resolutie goedgekeurd die bepaalt dat het impeachment-onderzoek tegen de Republikeinse president Donald Trump in de komende maanden niet achter gesloten deuren zal verlopen maar via openbare hoorzittingen. Daarmee is formeel ingestemd met de afzettingsprocedure.
  [naar artikel]
 6. Huis van Afgevaardigden keurt historische tweede impeachment voor Trump goed (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft woensdag een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd. Daardoor wordt Trump de eerste president in de geschiedenis van de Verenigde Staten die twee keer zo’n afzettingsprocedure moet ondergaan.
  [naar artikel]
 7. Huis van Afgevaardigden stemt formeel in met afzettingsprocedure tegen Trump: onderzoek voortaan openbaar (31/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Verenigde Staten heeft het Huis van Afgevaardigden zonet besloten om het impeachmentonderzoek tegen president Donald Trump open te gooien,...
  [naar artikel]
 8. Huis van Afgevaardigden stemt morgen over impeachmentartikels tegen Trump (18/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zal woensdag lokale tijd stemmen over de officiële inleiding van de afzettingsprocedure tegen president...
  [naar artikel]
 9. Huis van Afgevaardigden stemt vandaag over impeachmentartikels tegen Trump (18/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zal vandaag stemmen over de officiële inleiding van de afzettingsprocedure tegen president Donald Trump....
  [naar artikel]
 10. ? Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt voor tweede keer over impeachment Donald Trump (13/01/2021 - De Morgen)
  Amerikaans president Donald Trump hangt vandaag mogelijk een tweede impeachmentprocedure boven het hoofd. Het Huis van Afgevaardigden debatteert deze namiddag over een aanklacht tegen Trump, die wellicht meteen gestemd wordt. Volg de zitting hier live.
  [naar artikel]
 11. Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemt straks over de afzettingsprocedure voor president Donald Trump (18/12/2019 - VRT NWS)
  In Washington beraden de Amerikaanse afgevaardigden zich over de afzetting van president Donald Trump. Vanavond zou er daarover gestemd worden. Er zijn twee aanklachten tegen Trump. Als een van hen een gewone meerderheid haalt, komt er een afzettingsproces in de Senaat, maar de kans op slagen is erg klein.
  [naar artikel]
 12. Huis debatteert over tweede impeachment Trump (13/01/2021 - De Tijd)
  18:41 Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden beslist woensdag of de Amerikaanse president voor een tweede keer een afzettingsprocedure aan zijn been heeft.
  [naar artikel]
 13. Meerderheid Huis van Afgevaardigden stemt tegen afzetten Trump (18/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een resolutie van Democraat Al Green in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om een zogeheten impeachment (een afzettingsprocedure) te starten...
  [naar artikel]
 14. Impeachment-onderzoek tegen Trump – Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt donderdag over afzettingsprocedure Trump (31/10/2019 - Metro)
  In de Verenigde Staten stemt het Huis van Afgevaardigden donderdag over de afzettingsprocedure van president Donald Trump. Er zal gestemd worden over een resolutie die “het lopende onderzoek bevestigt dat momenteel door de commissies wordt uitgevoerd in het kader van de impeachmentprocedure” en die de “procedure voor de volgende onderzoeksdaden” zal vastleggen, meldde de Democratische voorzitter van het Huis, Nancy Pelosi, eerder in een brief aan de andere Democraten. Bedoeling is voorts dat de resolutie duidelijk maakt of de Trump-administratie documenten mag achterhouden, getuigenverklaringen kan voorkomen, dagvaardingen naast zich neer mag leggen en het Huis van Afgevaardigden kan blijven tegenwerken, aldus nog Pelosi. Woordvoerster Stephanie Grisham van het Witte Huis reageerde daarop dat Pelosi “eindelijk toegeeft wat de rest van Amerika al wist – namelijk dat de Democraten een onwettige impeachmentprocedure voeren”. De Republikeinen vragen al weken om een formele stemming in het Huis. “Het is al 34 dagen geleden dat Nancy Pelosi eenzijdig haar impeachmentonderzoek startte”, twitterde de minderheidsleider in het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, onmiddellijk nadat het nieuws over de stemming bekendraakte. “Het terugkrabbelen van vandaag komt neer op toegeven dat het proces vanaf het begin een mislukking is”. bron: Belga Het bericht Impeachment-onderzoek tegen Trump – Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt donderdag over afzettingsprocedure Trump verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. ? Huis van Afgevaardigden stemt voor impeachment Donald Trump (13/01/2021 - De Morgen)
  Nog niet alle stemmen zijn geteld, maar het is nu al duidelijk dat een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden voor de impeachmentprocedure tegen president Donald Trump stemt. De zaak verhuist zo naar de Senaat. ‘Trump is een duidelijk en actueel gevaar’, zei Nancy Pelosi, voorzitster van het Huis voor Afgevaardigden, bij aanvang van het debat dat de stemming voorafging. ‘Hij moet weg.’
  [naar artikel]
 16. Huis van Afgevaardigden stemt in met afzetting van president Trump (13/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd. Hij is de eerste president uit de Amerikaanse geschiedenis die twee keer een impeachment oploopt.
  [naar artikel]
 17. Amerikaans Congres stemt vanavond over impeachment Trump: ‘Uitslag ligt zo goed als vast’ (18/12/2019 - De Morgen)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden houdt straks een historische stemming over de afzettingsprocedure tegen president Trump. We bellen met correspondent Michael Persson.
  [naar artikel]
 18. ? Huis van Afgevaardigden zet eerste stap voor afzetting Donald Trump: tweede impeachment is een feit (13/01/2021 - De Morgen)
  Nog niet alle stemmen zijn geteld, maar het is nu al duidelijk dat een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden voor de impeachmentprocedure tegen president Donald Trump stemt. De zaak verhuist zo naar de Senaat. ‘Trump is een duidelijk en actueel gevaar’, zei Nancy Pelosi, voorzitster van het Huis voor Afgevaardigden, bij aanvang van het debat dat de stemming voorafging. ‘Hij moet weg.’
  [naar artikel]
 19. LIVE. Historische stemming over impeachment Trump in Huis van Afgevaardigden (18/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zal vandaag stemmen over de officiële inleiding van de afzettingsprocedure tegen president Donald Trump....
  [naar artikel]
 20. Donald Trump is als eerste Amerikaanse president ooit voor de tweede keer geïmpeacht (13/01/2021 - Express)
  In de Verenigde Staten is zojuist geschiedenis geschreven. Het Huis van Afgevaardigden heeft daar namelijk gestemd voor de impeachment van president Donald Trump. Daarmee is hij de eerste Amerikaanse president ooit waartegen een tweede afzettingsprocedure is begonnen. Eén week voor het einde van zijn presidentschap is de druk om Donald Trump af te zetten groter […] The post Donald Trump is als eerste Amerikaanse president ooit voor de tweede keer geïmpeacht appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 21. Democraten kondigen afzettingsprocedure tegen Trump aan (24/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Democraten starten een afzettingsprocedure voor president Donald Trump. Dat heeft Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden...
  [naar artikel]
 22. Huis van Afgevaardigden stemt voor impeachment Trump (19/12/2019 - De Tijd)
  06:57 Na meer dan elf uur debat stemde het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden in met het afzettingsproces tegen president Donald Trump.
  [naar artikel]
 23. Alle vragen over de afzettingsprocedure tegen Trump: hoe werkt het, wat zijn de beschuldigingen en hoe groot is de kans dat hij echt moet vertrekken? (26/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Democraten in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben de eerste stap gezet richting afzettingsprocedure voor president Trump. Dat doen ze...
  [naar artikel]
 24. Historische tweede impeachment voor Trump: Huis van Afgevaardigden zet licht op groen (14/01/2021 - De Morgen)
  Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft voor een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd. Trump is zo de eerste president uit de Amerikaanse geschiedenis die twee keer een impeachment oploopt.
  [naar artikel]
 25. Afzetting van Trump? Vandaag officiële oproep aan vicepresident, daarna parlementaire procedure (11/01/2021 - Knack)
  De Democratische leider Nancy Pelosi wil dat het Huis van Afgevaardigden vandaag een resolutie stemt waarin vicepresident wordt opgeroepen om president Trump uit zijn ambt te zetten. Gaat de vicepresident 'binnen 24 uur' niet in op de vraag dan begint het Huis aan de afzettingsprocedure. De Senaat is nog een andere zaak.
  [naar artikel]
 26. ?? Live - Historische stemming over afzetting Trump: president schrijft vlammende brief (18/12/2019 - De Morgen)
  Een historische avond in Washington. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemt voor de tweede keer in de geschiedenis over de impeachment van een president. Donald Trump zal de stemming over twee aanklachten over hem wellicht verliezen, maar dat is niet genoeg om hem af te zetten.
  [naar artikel]
 27. ? Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt over impeachment Donald Trump (13/01/2021 - De Morgen)
  Met een overtuigende meerderheid is vandaag in het Huis van Afgevaardigden voor de impeachmentprocedure tegen president Donald Trump gestemd. De zaak verhuist zo naar de Senaat.
  [naar artikel]
 28. Huis van Afgevaardigden VS stemt over inperking militaire macht van Trump (08/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zal donderdag stemmen over een resolutie die president Trump ervan moet weerhouden om militaire actie te...
  [naar artikel]
 29. Democraten én Republikeinen willen afzettingsprocedure tegen president Trump opstarten (07/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ilhan Omar, lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, zegt dat ze bezig is om een afzettingsprocedure op te starten tegen Donald Trump, die nog welgeteld twee weken president is. Opvallend: ze kreeg daartoe niet enkel bijval van haar Democratische partijgenoten, maar ook van prominente Republikeinen.
  [naar artikel]
 30. ? Amerikaans Huis stemt over impeachment Donald Trump: ‘Hij is een duidelijk gevaar’ (13/01/2021 - De Morgen)
  Amerikaans president Donald Trump hangt vandaag mogelijk een tweede impeachmentprocedure boven het hoofd. Het Huis van Afgevaardigden debatteert deze namiddag over een aanklacht tegen Trump, die wellicht meteen gestemd wordt. ‘Hij is een duidelijk gevaar, en hij moet aangeklaagd en veroordeeld worden door de Senaat’, aldus Nancy Pelosi, voorzitster van het Huis voor Afgevaardigden. Volg de zitting hier live.
  [naar artikel]
 31. ? Amerikaans Huis stemt over impeachment Donald Trump: ‘Hij moet weg. Hij is een duidelijk gevaar’ (13/01/2021 - De Morgen)
  Amerikaans president Donald Trump hangt vandaag mogelijk een tweede impeachmentprocedure boven het hoofd. Het Huis van Afgevaardigden debatteert deze namiddag over een aanklacht tegen Trump, die wellicht meteen gestemd wordt. ‘Hij moet gaan. Hij is een duidelijk gevaar, en moet aangeklaagd en veroordeeld worden door de Senaat’, aldus Nancy Pelosi, voorzitster van het Huis voor Afgevaardigden. Volg de zitting hier live.
  [naar artikel]
 32. Tweede kans voor Trump: Huis stemt vandaag over afschaffen Obamacare (04/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden willen vandaag een wetsvoorstel in stemming brengen dat de gezondheidswet van de vorige president
  [naar artikel]
 33. Impeachment is gestemd: wie haalt politiek voordeel uit de afzettingsprocedure, wie lijdt schade?  (19/12/2019 - VRT NWS)
  Voor de derde keer in de Amerikaanse geschiedenis is een president door het Huis van Afgevaardigden in staat van beschuldiging gesteld. Het debat in het Huis van Afgevaardigden gisteren duurde maar liefst elf uur en ging over twee aanklachten: machtsmisbruik en het belemmeren van de rechtsgang. Door de stemming gaat de zogenoemde "impeachment"-zaak nu naar de Senaat waar een tweederdemeerderheid nodig is om president Donald Trump daadwerkelijk af te zetten. Wat is er gisteren juist beslist? Wat komt er nog aan? En wat zijn de kansen van Trump in de Senaat én bij de volgende verkiezingen?
  [naar artikel]
 34. Huis van Afgevaardigden stemt donderdag over begrenzing militaire actie van Trump (09/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, waarin de Democraten de meerderheid hebben, zal zich donderdag uitspreken over een resolutie die de militaire acties van de Republikeinse president Donald Trump in Iran moet begrenzen. Dat heeft de voorzitter van het Huis, Democrate Nancy Pelosi, woensdag aangekondigd.
  [naar artikel]
 35. VS: Huis van Afgevaardigden stemt voor het eerst veto van Trump weg (29/12/2020 - Knack)
  Het Huis van Afgevaardigden heeft een veto van president Donald Trump over de begroting bij Defensie weggestemd. Als de Senaat zich hier, zoals verwacht, dinsdag bij aansluit, wordt het een primeur in dit presidentschap: een weggestemd veto.
  [naar artikel]
 36. Na urenlang debat: Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt voor impeachment Trump (19/12/2019 - De Morgen)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft na een debat van meer dan elf uur ingestemd met het afzettingsproces tegen president Donald Trump. Een meerderheid ging deze nacht (woensdagavond lokale tijd) akkoord met de twee aanklachten die tegen Trump zijn opgesteld. Dat betekent dat in de Senaat een rechtszaak wordt gestart waar uiteindelijk bepaald wordt of Trump schuldig is en wordt afgezet.
  [naar artikel]
 37. Huis van Afgevaardigden stemt tegen noodfinanciering Trumps muur (27/02/2019 - Knack)
  Het Huis van Afgevaardigden in de VS, dat onder controle staat van de Democraten, heeft dinsdag met een comfortabele meerderheid gestemd tegen de nationale noodtoestand die president Donald Trump heeft afgekondigd.
  [naar artikel]
 38. De Democraten halen het grootst mogelijke kanon boven tegen Trump. Wat nu? (25/09/2019 - De Morgen)
  Wat gaat er gebeuren nu het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een onderzoek begint naar de afzettingsprocedure van president Donald Trump? Zeven basisvragen op een rij.
  [naar artikel]
 39. Amerikaans Huis van Afgevaardigden keurt beide impeachmentartikels tegen Trump goed (13/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De commissie voor Justitie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft er voor gestemd om twee aanklachten in de afzettingsprocedure tegen de...
  [naar artikel]
 40. Trump na begin afzettingsprocedure: 'Nog nooit werd een president zo slecht behandeld' (25/09/2019 - Knack)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden start een formele procedure die kan leiden tot afzetting van president Donald Trump. Daags nadat de Democraten een formeel onderzoek startten of Donald Trump moet worden afgezet, bleef de Amerikaanse president woensdag zijn woede de vrije loop laten daarover.
  [naar artikel]
 41. Gaat ook voormalig veiligheidsadviseur John Bolton getuigen tegen Trump? (31/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De commissies van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden die onderzoek doen naar een afzettingsprocedure tegen president Donald Trump, willen...
  [naar artikel]
 42. Huis van Afgevaardigden stemt tegen noodfinanciering Trumps muur (27/02/2019 - Metro)
  Het Huis van Afgevaardigden in de VS, dat onder controle staat van de Democraten, heeft dinsdag met een comfortabele meerderheid gestemd tegen de nationale noodtoestand die president Donald Trump heeft afgekondigd. Via die noodtoestand wil Trump het Congres omzeilen om zijn grensmuur met Mexico te financieren, die moet verhinderen dat mensen zonder papieren de grens oversteken. Ook een tiental Republikeinen steunde de tekst. Nu is het aan de Senaat, die vooral Republikeins gekleurd is, om zich uit te spreken over de resolutie die de noodtoestand wil stopzetten. Trump heeft gezworen dat hij voor het eerst gebruik zal maken van zijn presidentieel vetorecht als de resolutie gestemd zou raken in beide kamers van het parlement. Bron: Belga   Het bericht Huis van Afgevaardigden stemt tegen noodfinanciering Trumps muur verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Huis van Afgevaardigden stemt tegen noodfinanciering Trumps muur (27/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Huis van Afgevaardigden in de VS, waar de Democraten de meerderheid hebben, heeft dinsdag met een comfortabele meerderheid gestemd tegen de nationale noodtoestand die president Donald Trump heeft afgekondigd.
  [naar artikel]
 44. Democraten dagvaarden Witte Huis in impeachment-onderzoek (05/10/2019 - De Morgen)
  Democratische leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben het Witte Huis gedagvaard om aan documenten te komen die kunnen helpen in hun onderzoek naar een afzettingsprocedure van president Donald Trump.
  [naar artikel]
 45. Lagerhuis stemt veto van Trump over defensiebegroting weg (29/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een veto van president Donald Trump over de defensiebegroting weggestemd. Het gaat om een begroting van omgerekend 606 miljard euro, die eerder met een grote meerderheid in zowel het Huis van Afgevaardigden (lagerhuis) als de Senaat (hogerhuis) is aangenomen. Ook de Senaat zal hoogstwaarschijnlijk het veto van tafel vegen.
  [naar artikel]
 46. Ultimatum voor Trump: Democraten dreigen met ‘ernstige escalatie’ (24/09/2019 - De Morgen)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stelt een ultimatum aan het Witte Huis: maak ten laatste donderdag een geheime aanklacht van een klokkenluider tegen president Trump openbaar of er volgt een ‘ernstige escalatie’. Een afzettingsprocedure behoort dan tot de opties.
  [naar artikel]
 47. Nancy Pelosi tweede keer verkozen tot voorzitter Huis van Afgevaardigden (03/01/2019 - Metro)
  De Democrate Nancy Pelosi werd opnieuw verkozen als voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Ze oefende de functie al eens uit van 2007 tot 2011, en volgt de Republikein Paul Ryan op aangezien de Democraten opnieuw de meerderheid behaalden bij de tussentijdse verkiezingen voor het Huis vorig jaar. Een meerderheid van 220 van de 435 leden van het Huis van Afgevaardigden stemden voor Pelosi. De Democraten applaudiseerden luid toen de resultaten van de stemming werden bekendgemaakt, nadat het nieuwe Congres was ingezworen. Toch was de weg naar het voorzitterschap niet zonder hindernissen voor de 78-jarige Pelosi. In november opperden enkele Dmocraten in het Huis nog dat het tijd werd voor een jongere kandidaat. Met haar aanstelling wordt Pelosi de machtigste vrouw in de Amerikaanse politiek. Het voorzitterschap van het Huis van Afgevaardigden is na de president en vicepresident, de machtigste politieke functie in de VS. Nu de Democraten weer de meerderheid hebben in het Huis van Afgevaardigden zal het voor president Donald Trump een pak moeilijker samenwerken worden met de instelling. De Republikeinen hebben wel nog steeds de meerderheid in de Senaat. bron: Belga Het bericht Nancy Pelosi tweede keer verkozen tot voorzitter Huis van Afgevaardigden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. ? Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt voor impeachment Donald Trump: zaak verhuist nu naar Senaat (13/01/2021 - De Morgen)
  Met een overtuigende meerderheid is vandaag in het Huis van Afgevaardigden voor de impeachmentprocedure tegen president Donald Trump gestemd. De zaak verhuist zo naar de Senaat.
  [naar artikel]
 49. Huis van Afgevaardigden stemt overweldigend vóór nieuwe sancties tegen Rusland (26/07/2017 - De Redactie)
  You win some, you lose some: terwijl Trump in de Senaat een overwinning binnenhaalde met de goedkeuring van het begin van het debat over de afschaffing van Obamacare, kreeg hij in het Huis van Afgevaardigden een opdoffer.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.