Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

27 January 2021
18:35 uur

Donald Trump tweede keer geïmpeacht

Knack

13/01/2021 - 22:36

Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft woensdag een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Donald Trump is als eerste Amerikaanse president ooit voor de tweede keer geïmpeacht (13/01/2021 - Express)
  In de Verenigde Staten is zojuist geschiedenis geschreven. Het Huis van Afgevaardigden heeft daar namelijk gestemd voor de impeachment van president Donald Trump. Daarmee is hij de eerste Amerikaanse president ooit waartegen een tweede afzettingsprocedure is begonnen. Eén week voor het einde van zijn presidentschap is de druk om Donald Trump af te zetten groter […] The post Donald Trump is als eerste Amerikaanse president ooit voor de tweede keer geïmpeacht appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Huis van Afgevaardigden stemt voor tweede keer in met afzettingsprocedure president Trump (13/01/2021 - VRT NWS)
  Een meerderheid in Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft beslist dat de aanklacht tegen president Donald Trump zwaar genoeg doorweegt om de afzettingsprocedure verder te zetten. Trump is dus "geïmpeacht" of "in beschuldiging gesteld" voor "aansporing tot opstand" en dat amper een week na de bestorming van het Capitool. Dat wil niet zeggen dat hij ook meteen uit zijn ambt gezet wordt: daar zal de Senaat over beslissen tijdens een proces. Het is de tweede keer dat president Trump door het Huis van Afgevaardigden "geïmpeacht" wordt.
  [naar artikel]
 3. Arme Trump, dan bedoelt hij het goed, steekt de wind er een stokje voor (09/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Jawel, filmpje nummer zoveel van Donald Trump waarin iets bijzonders te zien is. Toen Trump na de G20 terug landde in de States stond er nogal een stevige wind. Die had de pet van een marinier al afgeblazen. Een attente Trump raapt de pet op en zet die eigenhandig op het hoofd van de verbaasde jongeman. Goed bedoeld, maar helaas voor Donald Trump waaide de pet meteen weer weg. Trump raapt de pet een tweede keer op, maar durft het toch niet aan het een tweede keer te proberen. Meteen goed voor een nieuwe virale video van de president.
  [naar artikel]
 4. ? Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt voor tweede keer over impeachment Donald Trump (13/01/2021 - De Morgen)
  Amerikaans president Donald Trump hangt vandaag mogelijk een tweede impeachmentprocedure boven het hoofd. Het Huis van Afgevaardigden debatteert deze namiddag over een aanklacht tegen Trump, die wellicht meteen gestemd wordt. Volg de zitting hier live.
  [naar artikel]
 5. Tweede dag van de Conventie: Donald Trump is officieel genomineerd (20/07/2016 - Knack)
  Na een woelige openingsavond, met een plagiërende Melania Trump en een poging om The Donald buitenspel te zetten voor het Republikeinse ticket, belooft ook de tweede dag vuurwerk te geven. Donald Trump wint tijdens een staatsgewijze stemming officieel de nominatie. Volg het LIVE.
  [naar artikel]
 6. Unicum in geschiedenis VS: tweede impeachment van Trump is een feit (14/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Donald Trump heeft voor de tweede keer een impeachment aan zijn been. Nadat hij eerder werd beschuldigd (en vrijgesproken) van machtsmisbruik, is de president nu opnieuw aangeklaagd. Nooit eerder in de geschiedenis van de VS moest een president twee keer dat lot ondergaan. Al is het nog lang niet zeker of het deze keer wel tot een proces zal komen.
  [naar artikel]
 7. Kan Trump zich nog redden tijdens tweede debat? (09/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Hillary Clinton en Donald Trump kruisen vannacht opnieuw de degens in het tweede presidentiële debat. Dat gaat deze keer door in een volledig
  [naar artikel]
 8. Donald Trump en Joe Biden houden het iets beschaafder tijdens tweede debat: “Ik ben de minst racistische president ooit” (23/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  President Donald Trump en zijn rivaal Joe Biden hebben hun tweede en laatste presidentiële debat gehouden. Het ging er veel inhoudelijker en beschaafder aan toe dan de eerste keer, al gingen de presidentskandidaten meermaals in de clinch.
  [naar artikel]
 9. LIVE. Bekijk hier het tweede debat tussen Donald Trump en Joe Biden (22/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdagnacht nemen presidentskandidaten Donald Trump en Joe Biden het voor een tweede keer tegen elkaar op in een debat. Bekijk hier vanaf 3 uur Belgische tijd het debat via de livestream
  [naar artikel]
 10. Kan Trump zich nog redden met debat? (09/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Donald Trump en Hillary Clinton gaan vannacht om 3.00 uur voor de tweede keer in debat. Na zijn vrouwonvriendelijke uitspraken is Trump
  [naar artikel]
 11. Kan Trump zich nog redden met debat? (10/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Donald Trump en Hillary Clinton gaan vannacht om 3.00 uur voor de tweede keer in debat. Na zijn vrouwonvriendelijke uitspraken is Trump
  [naar artikel]
 12. Trump trakteert voor tweede keer met fastfood in Witte Huis (05/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Voor de tweede keer al heeft Donald Trump een footballteam getrakteerd op fastfood in het Witte Huis. De Amerikaanse president feliciteerde The Bisons op die manier voor hun winst in de Division 1. De spelers kregen een maaltijd voorgeschoteld van hamburgers en frietjes van verschillende Amerikaanse fastfoodbedrijven. “Omdat we nu eenmaal van Amerikaanse bedrijven houden”, legde Trump.
  [naar artikel]
 13. President Trump opnieuw uitgejouwd in sportstadion, deze keer in New York (03/11/2019 - VRT NWS)
  Voor de tweede keer in minder dan een week tijd is president Donald Trump uitgejouwd terwijl hij een sportwedstrijd bijwoonde.
  [naar artikel]
 14. Wat u kan verwachten van het tweede debat van Clinton en Trump (09/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Hillary Clinton en Donald Trump kruisen vannacht opnieuw de degens in het tweede presidentiële debat. Dat gaat deze keer door in een volledig
  [naar artikel]
 15. Volg het tweede debat tussen Clinton en Trump hier live (10/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Hillary Clinton en Donald Trump kruisen vannacht opnieuw de degens in het tweede debat. Dat gaat deze keer door in een volledig ander format.
  [naar artikel]
 16. Trump houdt stand, maar is het genoeg? (10/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het tweede debat tussen Hillary Clinton en Donald Trump was bij momenten erg bits. Donald Trump lag de afgelopen dagen erg onder vuur na gelekte
  [naar artikel]
 17. Trump bezoekt slachtoffers van overstromingen Houston (02/09/2017 - Knack)
  President Donald Trump vloog zaterdag voor de tweede keer naar het rampgebied in Houston. Deze keer ontmoette hij ook slachtoffers van de overstromingen.
  [naar artikel]
 18. Tweede dag van de Conventie: Donald Trump is officieel genomineerd, lauwe steun van Paul Ryan (20/07/2016 - Knack)
  Na een woelige openingsavond, met een plagiërende Melania Trump en een poging om The Donald buitenspel te zetten, verloopt de tweede dag makker. Donald Trump won tijdens een staatsgewijze stemming officieel de nominatie. Speaker Paul Ryan en Senaatsvoorzitter Mitch McConnell geven de kandidaat hun lauwe steun. Volg het LIVE.
  [naar artikel]
 19. Wall Street opent hoger ondanks tweede impeachment Donald Trump (14/01/2021 - Express)
  De tweede impeachment tegen de Amerikaanse president Donald Trump houdt Wall Street niet echt in zijn greep. De belangrijkste Amerikaanse indexen openen lichtjes hoger. In de Verenigde Staten is woensdagavond geschiedenis geschreven. Het Huis van Afgevaardigden heeft namelijk gestemd voor de impeachment van president Donald Trump. Daarmee is hij de eerste Amerikaanse president ooit waartegen […] The post Wall Street opent hoger ondanks tweede impeachment Donald Trump appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Waarom mag Trump ongestraft liegen? - Peter Van Aelst (08/10/2016 - De Redactie)
  Zondagnacht gaan Clinton en Trump een tweede keer in debat. De campagne is in vele opzichten uniek, maar voor mij is en blijft het meest fascinerende het hoog aantal foutieve of onware uitspraken van Donald Trump. Volgens factcheckers is zowat 7 op de 10 uitspraken van Trump geheel of gedeeltelijk niet waar.
  [naar artikel]
 21. Witte Huis minimaliseert tweede overleg tussen Trump en Poetin op G20 (19/07/2017 - Knack)
  Het Witte Huis geeft toe dat president Donald Trump en zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin elkaar op de G20-top in Hamburg een tweede keer hebben gesproken, maar ontkent dat het dat probeerde te stil te houden.
  [naar artikel]
 22. Trump-criticus Wolff: “President kan niet lezen én niet luisteren” (24/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Michael Wolff legt Donald Trump in zijn boek ‘Staat van beleg’ voor de tweede keer op het rooster. “Het Witte Huis verandert in een Trump...
  [naar artikel]
 23. Trump krijgt permanente ban op Twitter, wisselt van account, maar wordt ook daar geblokkeerd (09/01/2021 - De Morgen)
  Twitter heeft het account van de Amerikaanse president Donald Trump voor de tweede keer binnen enkele dagen geblokkeerd, dit keer permanent. Daarop nam Trump het officiële presidentiële account @POTUS over en startte hij een tirade tegen de censuur van Twitter. Ook die berichten werden door het sociale medium verwijderd.
  [naar artikel]
 24. [VIDEO] - Obama leest gemene tweets over zichzelf voor... inclusief die van Donald Trump (25/10/2016 - De Redactie)
  Het was al de tweede keer dat de Amerikaanse president Barack Obama in de show van Jimmy Kimmel gemene tweets over zichzelf mocht voorlezen. Een van de tweets die aan bod kwam, was van de hand van Donald Trump.
  [naar artikel]
 25. Wie is toch Jim, de mysterieuze vriend van Donald Trump? (14/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump noemt in speeches keer op keer zijn goede vriend Jim. 'Best friend Jim' zou gek zijn van Parijs. Maar
  [naar artikel]
 26. Trump wisselt van account na permanente ban op Twitter, maar berichten worden ook daar verwijderd (09/01/2021 - De Morgen)
  Twitter heeft het account van de Amerikaanse president Donald Trump voor de tweede keer binnen enkele dagen geblokkeerd, dit keer permanent. Daarop nam Trump het officiële presidentiële account @POTUS over en startte hij een tirade tegen de censuur van Twitter. Ook die berichten werden door het sociale medium verwijderd.
  [naar artikel]
 27. Trump verliest opnieuw in rechtbank, vrijgave belastingaangiften komt dichterbij (23/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft voor de tweede keer deze week een nederlaag geleden wat betreft de openbaring van zijn financiën. Een...
  [naar artikel]
 28. Tweede dag van de Conventie: Donald Trump is officieel genomineerd, lauwe steun van Paul Ryan, volks (20/07/2016 - Knack)
  Na een woelige openingsavond, met een plagiërende Melania Trump en een poging om The Donald buitenspel te zetten, verloopt de tweede dag makker. Donald Trump wint tijdens een staatsgewijze stemming officieel de nominatie. Speaker Paul Ryan en Senaatsvoorzitter Mitch McConnell geven de kandidaat hun lauwe steun. Chris Christie verklaart Hillary Clinton schuldig. Volg het LIVE.
  [naar artikel]
 29. Tweede top tussen Trump en Kim woensdag van start met zeer lage verwachtingen (24/02/2019 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un ontmoeten elkaar op 27 en 28 februari voor een tweede keer. Beide leiders zouden nu vooral de praktische kant van een denuclearisatie in Noord-Korea verder bespreken. Grote stappen voorwaarts worden er niet verwacht.
  [naar artikel]
 30. Donald Trump wil tweede transcriptie vrijgeven in impeachmentonderzoek (09/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  In het impeachmentonderzoek tegen de Amerikaanse president Donald Trump hebben de Republikeinen zaterdag de tegenaanval gelanceerd en gevraagd om de zoon van Joe Biden, Hunter, op te roepen voor de openbare getuigenissen die woensdag in het Amerikaanse Congres van start gaan. Trump spreekt intussen van een “tweede belangrijke telefoongesprek” met de betrokken Oekraïense president Zelenski.
  [naar artikel]
 31. De blunderweek van Donald Trump (en de probleemdagen van Hillary Clinton) (06/08/2016 - Knack)
  Twee keer uitgebreid verwijzen naar een video die niet bestaat, bits en bitter reageren op de familie van een oorlogsslachtoffer, tot twee keer toe op ramkoers zitten met de brandweer, een robbertje uitvechten met een baby - dat is maar een greep uit het nieuws dat Donald Trump deze week opwekte.
  [naar artikel]
 32. Trump trekt tweede keer naar rampgebied, ditmaal ook naar Houston (02/09/2017 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Donald Trump en zijn echtgenote Melania vertrekken vandaag voor een tweede bezoek aan het gebied dat getroffen werd door de orkaan Harvey. Ditmaal bezoekt hij ook Houston, de stad die nog altijd het meest lijdt onder de ramp.
  [naar artikel]
 33. Trump vliegt opnieuw naar overstromingsgebied in Texas (02/09/2017 - De Tijd)
  18:18 President Donald Trump is zaterdag voor de tweede keer naar het rampgebied in Texas gevlogen.
  [naar artikel]
 34. Microfoons Trump en Biden tijdelijk uit als de ander spreekt tijdens tweede debat (20/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse presidentskandidaten Joe Biden en Donald Trump nemen het woensdag een tweede keer tegen elkaar op in een debat. De regels worden wel aangepast: de microfoon van beide kandidaten zal tijdelijk afgezet worden als de andere kandidaat aan het woord is.
  [naar artikel]
 35. Nieuwe versie van duet tussen Clinton en Trump doet de wereld opnieuw gieren (12/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Maandag kruisten Hillary Clinton en Donald Trump voor een tweede keer de degens in een nieuw debat. Dat ging er allerminst lieflijk aan toe, maar
  [naar artikel]
 36. Tweede dag van de Conventie: Donald Trump is officieel genomineerd, lauwe steun van Paul Ryan, volkstribunaal van Chris Christie (20/07/2016 - Knack)
  Na een woelige openingsavond, met een plagiërende Melania Trump en een poging om The Donald buitenspel te zetten, verloopt de tweede dag makker. Donald Trump wint tijdens een staatsgewijze stemming officieel de nominatie. Speaker Paul Ryan en Senaatsvoorzitter Mitch McConnell geven de kandidaat hun lauwe steun. Chris Christie verklaart Hillary Clinton schuldig. Volg het LIVE.
  [naar artikel]
 37. Trump gooit campagneteam om: 'Vanaf nu knokpartij met blote vuisten' (18/08/2016 - Knack)
  Donald Trump heeft zijn campagneteam voor de tweede keer in twee maanden omgegooid. Hij wil zijn oude strategie heropvissen: laat Trump Trump zijn. De topman van de campagne wordt Steve Bannon, tot dusver ceo van de rechtse nieuwssite Breitbart. Hij staat onder meer bekend als "een straatvechter".
  [naar artikel]
 38. Tweede ontmoeting Donald Trump en Kim Jong-un vindt plaats in Hanoi (09/02/2019 - Knack)
  De tweede ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zal plaatsvinden in de Vietnamese hoofdstad Hanoi.
  [naar artikel]
 39. Microfoons van Trump en Biden tijdelijk uit als andere spreekt tijdens tweede debat (20/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse presidentskandidaten Joe Biden en Donald Trump nemen het woensdag een tweede keer tegen elkaar op in een debat. De regels worden wel aangepast: de microfoon van beide kandidaten zal tijdelijk afgezet worden als de andere kandidaat aan het woord is.
  [naar artikel]
 40. Microfoons van Trump en Biden tijdelijk uit als andere spreekt tijdens tweede debat (20/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse presidentskandidaten Joe Biden en Donald Trump nemen het woensdag een tweede keer tegen elkaar op in een debat. De regels worden wel aangepast: de microfoon van beide kandidaten zal tijdelijk afgezet worden als de andere kandidaat aan het woord is.
  [naar artikel]
 41. Namaste Trump! 100.000 Indiërs geven Trump feestelijk onthaal (24/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaanse president Donald Trump is vandaag aangekomen in India voor zijn tweedaags staatsbezoek aan het land. Het is de eerste keer dat Trump...
  [naar artikel]
 42. Regering-Trump laat tweede gedetineerde in twee dagen terechtstellen (12/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De regering van de aftredende president Donald Trump heeft voor de tweede keer in twee dagen een zwarte man die voor moord veroordeeld was laten terechtstellen. Alfred Bourgeois (56) werd gisteravond in de gevangenis van Terre Haute (Indiana) met een gifspuit gedood.
  [naar artikel]
 43. Amerikaanse Huis van Afgevaardigden buigt zich over impeachment Trump (13/01/2021 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump kan in de komende uren de eerste worden die voor een tweede keer een 'impeachment' oploopt. Hieronder een mogelijke tijdlijn, op basis van nieuwszender CNN.
  [naar artikel]
 44. KIJK LIVE. Volg hier het tweede debat tussen Joe Biden en Donald Trump (23/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaans president Donald Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden gaan om 3 uur onze tijd voor de tweede keer met elkaar in debat. Na het verhitte eerste debat eind september, werden de regels aangepast en zal de moderator de microfoon kunnen uitzetten. Volg het debat hier LIVE. Na het debat om 4.30 uur krijgt u meteen de eerste analyse en reactie van VTM NIEUWS-correspondente Greet De Keyser ter plaatse in Nashville, en om 6 uur volgt een extra VTM NIEUWS-uitzending.
  [naar artikel]
 45. Twitter blokkeert populair pro-Trump account voor copyrightschendingen (24/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een geliefkoosd Twitter account onder aanhangers van president Donald Trump, Carpe Donktum, is door Twitter geblokkeerd. Het is de tweede keer in...
  [naar artikel]
 46. Huis van Afgevaardigden keurt historische tweede impeachment voor Trump goed (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft woensdag een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd. Daardoor wordt Trump de eerste president in de geschiedenis van de Verenigde Staten die twee keer zo’n afzettingsprocedure moet ondergaan.
  [naar artikel]
 47. Opnieuw betogingen tegen Donald Trump in VS (11/11/2016 - Knack)
  Voor de tweede nacht op rij wordt in de VS gemanifesteerd tegen Donald Trump. De opkomst ligt lager dan woensdagnacht.
  [naar artikel]
 48. Dit zijn de 5 opvallendste U-bochten van Donald Trump (13/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Donald Trump staat opnieuw achter de NAVO. Het is niet de eerste keer dat de Amerikaanse president een bocht van 180 graden maakt sinds zijn
  [naar artikel]
 49. Donald Trump trapt in Florida campagne af voor tweede ambtstermijn (19/06/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft in Orlando, Florida officieel de aftrap gegeven voor zijn verkiezingscampagne met het oog op een tweede ambtstermijn als president van de Verenigde Staten. 
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.