Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 January 2021
09:51 uur

Donald Trump is als eerste Amerikaanse president ooit voor de tweede keer geïmpeacht

Express

13/01/2021 - 22:54

In de Verenigde Staten is zojuist geschiedenis geschreven. Het Huis van Afgevaardigden heeft daar namelijk gestemd voor de impeachment van president Donald Trump. Daarmee is hij de eerste Amerikaanse president ooit waartegen een tweede afzettingsprocedure is begonnen. Eén week voor het einde van zijn presidentschap is de druk om Donald Trump af te zetten groter […] The post Donald Trump is als eerste Amerikaanse president ooit voor de tweede keer geïmpeacht appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Huis van Afgevaardigden stemt voor tweede keer in met afzettingsprocedure president Trump (13/01/2021 - VRT NWS)
  Een meerderheid in Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft beslist dat de aanklacht tegen president Donald Trump zwaar genoeg doorweegt om de afzettingsprocedure verder te zetten. Trump is dus "geïmpeacht" of "in beschuldiging gesteld" voor "aansporing tot opstand" en dat amper een week na de bestorming van het Capitool. Dat wil niet zeggen dat hij ook meteen uit zijn ambt gezet wordt: daar zal de Senaat over beslissen tijdens een proces. Het is de tweede keer dat president Trump door het Huis van Afgevaardigden "geïmpeacht" wordt.
  [naar artikel]
 2. Donald Trump tweede keer geïmpeacht (13/01/2021 - Knack)
  Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft woensdag een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd.
  [naar artikel]
 3. Wall Street opent hoger ondanks tweede impeachment Donald Trump (14/01/2021 - Express)
  De tweede impeachment tegen de Amerikaanse president Donald Trump houdt Wall Street niet echt in zijn greep. De belangrijkste Amerikaanse indexen openen lichtjes hoger. In de Verenigde Staten is woensdagavond geschiedenis geschreven. Het Huis van Afgevaardigden heeft namelijk gestemd voor de impeachment van president Donald Trump. Daarmee is hij de eerste Amerikaanse president ooit waartegen […] The post Wall Street opent hoger ondanks tweede impeachment Donald Trump appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. Donald Trump en Joe Biden houden het iets beschaafder tijdens tweede debat: “Ik ben de minst racistische president ooit” (23/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  President Donald Trump en zijn rivaal Joe Biden hebben hun tweede en laatste presidentiële debat gehouden. Het ging er veel inhoudelijker en beschaafder aan toe dan de eerste keer, al gingen de presidentskandidaten meermaals in de clinch.
  [naar artikel]
 5. Amerikaanse Huis van Afgevaardigden buigt zich over impeachment Trump (13/01/2021 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump kan in de komende uren de eerste worden die voor een tweede keer een 'impeachment' oploopt. Hieronder een mogelijke tijdlijn, op basis van nieuwszender CNN.
  [naar artikel]
 6. Trump en Kim Jong-Un houden onverwachte ontmoeting: eerste VS-president ooit op Noord-Koreaanse bodem (30/06/2019 - De Morgen)
  Historische beelden: de Amerikaanse president Donald Trump heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un ontmoet langs de grens van Noord- en Zuid-Korea. Daarmee is hij de eerste Amerikaanse president ooit die voet zet op Noord-Koreaanse bodem. Trump en Kim spraken af de nucleaire onderhandelingen te hervatten.
  [naar artikel]
 7. Trump dreigt ermee werking van Congres op te schorten, voor eerst in geschiedenis (16/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft ermee gedreigd de werking van zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden op te schorten. Als hij dat dreigement uitvoert, zal het de eerste keer ooit in de Amerikaanse geschiedenis zijn dat een president die drastische beslissing neemt.
  [naar artikel]
 8. Trump trakteert voor tweede keer met fastfood in Witte Huis (05/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Voor de tweede keer al heeft Donald Trump een footballteam getrakteerd op fastfood in het Witte Huis. De Amerikaanse president feliciteerde The Bisons op die manier voor hun winst in de Division 1. De spelers kregen een maaltijd voorgeschoteld van hamburgers en frietjes van verschillende Amerikaanse fastfoodbedrijven. “Omdat we nu eenmaal van Amerikaanse bedrijven houden”, legde Trump.
  [naar artikel]
 9. Vrouwelijke astronauten moeten Donald Trump corrigeren tijdens telefoontje over ruimtewandeling (19/10/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Donald Trump is vrijdag de mist ingegaan tijdens een telefoongesprek met astronauten Christina Koch en Jessica Meir, die in het internationaal ruimtestation ISS verblijven. Zij schreven geschiedenis door voor de allereerste keer een ruimtewandeling te maken in een team dat uitsluitend bestond uit vrouwen. Trump zei tot twee keer toe dat ze de eerste vrouwen ooit waren die een ruimtewandeling maakten. Dat lieten ze niet passeren.
  [naar artikel]
 10. Donald Trump wil tweede transcriptie vrijgeven in impeachmentonderzoek (09/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  In het impeachmentonderzoek tegen de Amerikaanse president Donald Trump hebben de Republikeinen zaterdag de tegenaanval gelanceerd en gevraagd om de zoon van Joe Biden, Hunter, op te roepen voor de openbare getuigenissen die woensdag in het Amerikaanse Congres van start gaan. Trump spreekt intussen van een “tweede belangrijke telefoongesprek” met de betrokken Oekraïense president Zelenski.
  [naar artikel]
 11. Historische tweede impeachment voor Trump: Huis van Afgevaardigden zet licht op groen (14/01/2021 - De Morgen)
  Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft voor een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd. Trump is zo de eerste president uit de Amerikaanse geschiedenis die twee keer een impeachment oploopt.
  [naar artikel]
 12. Donald Trump is de 11de Amerikaanse president ooit die faalt in zijn poging om herverkozen te worden (08/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Voor een man die een hekel heeft aan ‘losers’, schaart Donald Trump zich wel in een triestig rijtje: zijn nederlaag in de Amerikaanse presidentsverkiezingen maakt van hem de 11de zittende president die er niet in slaagt om herverkozen te raken, de eerste sinds George Bush senior in 1992.
  [naar artikel]
 13. President Trump wordt voor 9e keer opa (20/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Eric Trump, de zoon van de Amerikaanse president, en zijn echtgenote Lara verwachten een eerste kindje. Donald Trump wordt dus opnieuw grootvader.
  [naar artikel]
 14. Namaste Trump! 100.000 Indiërs geven Trump feestelijk onthaal (24/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaanse president Donald Trump is vandaag aangekomen in India voor zijn tweedaags staatsbezoek aan het land. Het is de eerste keer dat Trump...
  [naar artikel]
 15. Huis van Afgevaardigden stemt in met afzettingsproces Trump (19/12/2019 - Express)
  In de Verenigde Staten komt het voor de derde keer ooit tot een impeachment. Het Huis van Afgevaardigden start het afzettingsprocedure tegen president Donald Trump. Na een debat van bijna twaalf uur kwam het tot een stemming over twee aanklachten tegen Donald Trump. De eerste draaide rond machtsmisbruik, waarbij Trump de Oekraïense president Volodimir Zelenski […] The post Huis van Afgevaardigden stemt in met afzettingsproces Trump appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Trump spreekt veto uit tegen defensiewet (23/12/2020 - De Tijd)
  22:59 De Amerikaanse president Donald Trump heeft de National Defense Authorization Act met voor 740 miljard dollar aan maatregelen, afgekeurd. Het is de eerste keer dat een president dat doet. Mogelijk wor...
  [naar artikel]
 17. Donald Trump eerste Amerikaanse president die deelneemt aan anti-abortusmars (25/01/2020 - De Morgen)
  Donald Trump heeft in Washington deelgenomen aan een anti-abortusmars. De Amerikaanse president sprak het publiek zelfs toe. "Het is een grote eer om de eerste president in de geschiedenis te zijn om deel te nemen aan de mars Pro-Life", aldus Trump.
  [naar artikel]
 18. Donald Trump eerste Amerikaanse president die deelneemt aan anti-abortusmars (24/01/2020 - VRT NWS)
  Donald Trump heeft in Washington deelgenomen aan een anti-abortusmars. De Amerikaanse president sprak het publiek zelfs toe. "Het is een grote eer om de eerste president in de geschiedenis te zijn om deel te nemen aan de mars Pro-Life", aldus Trump.
  [naar artikel]
 19. Donald Trump eerste Amerikaanse president die deelneemt aan anti-abortusmars (24/01/2020 - Metro)
  Donald Trump heeft vrijdag in Washington deelgenomen aan een anti-abortusmars. De Amerikaanse president sprak het publiek zelfs toe. “Het is een grote eer om de eerste president in de geschiedenis te zijn om deel te nemen aan de mars Pro-Life”, aldus Trump. De president heeft zich altijd al uitgesproken als tegenstander van abortus. Trump sprak enkele duizenden mensen toe die deelnamen aan de mars Pro-Life. “Elk kind is een heilig geschenk van God. Mensenrechten beginnen in de baarmoeder”, aldus de president. De mars Pro-Life vindt sinds 1973 jaarlijks plaats, het jaar dat abortus in de Verenigde Staten legaal werd. Trump is de eerste president die deelneemt aan zo’n evenement. Bron: Belga   Het bericht Donald Trump eerste Amerikaanse president die deelneemt aan anti-abortusmars verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. ? ‘De grootste mislukking van een Amerikaanse regering ooit’: Harris scherp tijdens vicepresidentsdebat met Pence (08/10/2020 - De Morgen)
  Het eerste en enige debat tussen de Amerikaanse vicepresident Mike Pence en zijn uitdager, de Democratische senator Kamala Harris, in Salt Lake City verliep deze nacht een stuk ordelijker dan het debat tussen president Donald Trump en zijn rivaal Joe Biden vorige week. Harris had felle kritiek op de corona-aanpak van president Donald Trump, die ze ‘de grootste mislukking van een Amerikaanse regering ooit’ noemde.
  [naar artikel]
 21. Dit zijn de 5 opvallendste U-bochten van Donald Trump (13/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Donald Trump staat opnieuw achter de NAVO. Het is niet de eerste keer dat de Amerikaanse president een bocht van 180 graden maakt sinds zijn
  [naar artikel]
 22. Trump en Kim Jong-Un houden onverwachte ontmoeting: eerst VS-president ooit op Noord-Koreaanse bodem (30/06/2019 - De Morgen)
  Historische beelden: de Amerikaanse president Donald Trump heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un ontmoet in de gedemilitariseerde zone langs de grens van Noord- en Zuid-Korea. Daarmee was hij de eerste Amerikaanse president ooit die voet zet op Noord-Koreaanse bodem. De VS en Noord-Korea onderhandelen over het kernwapenprogramma van Kim.
  [naar artikel]
 23. Huis van Afgevaardigden stemt in met afzetting van president Trump (13/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd. Hij is de eerste president uit de Amerikaanse geschiedenis die twee keer een impeachment oploopt.
  [naar artikel]
 24. Trump trapt campagne voor tweede ambtstermijn af: ‘Keep America Great’ (19/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdagavond in Orlando (Florida) officieel de aftrap gegeven voor zijn verkiezingscampagne. In 2020 gaat hij voor een tweede ambtstermijn. Zijn eerste campagnespeech benadrukte het goede werk dat hij in zijn eerste 2,5 jaar geleverd heeft. ‘De hele wereld is jaloers op onze economie, misschien de beste economie die we ooit in de geschiedenis van ons land hebben gehad.’
  [naar artikel]
 25. India geeft Trump feestelijk onthaal tijdens eerste staatsbezoek (24/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaanse president Donald Trump is vandaag aangekomen in India voor zijn tweedaags staatsbezoek aan het land. Het is de eerste keer dat Trump...
  [naar artikel]
 26. 10 grote risico's voor Europa nu Donald Trump president is - Bert De Vroey (02/02/2017 - De Redactie)
  Vandaag komen de Europese leiders bij elkaar voor een top. De eerste keer sinds Donald Trump Amerikaanse president is. Bert De Vroey zoekt uit welke grote discussies of risico's Trump op de Europese agenda zet. Eén ding is duidelijk: Trump zet Europa op zijn kop.
  [naar artikel]
 27. Unicum in geschiedenis VS: tweede impeachment van Trump is een feit (14/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Donald Trump heeft voor de tweede keer een impeachment aan zijn been. Nadat hij eerder werd beschuldigd (en vrijgesproken) van machtsmisbruik, is de president nu opnieuw aangeklaagd. Nooit eerder in de geschiedenis van de VS moest een president twee keer dat lot ondergaan. Al is het nog lang niet zeker of het deze keer wel tot een proces zal komen.
  [naar artikel]
 28. Donald Trump trapt in Florida campagne af voor tweede ambtstermijn (19/06/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft in Orlando, Florida officieel de aftrap gegeven voor zijn verkiezingscampagne met het oog op een tweede ambtstermijn als president van de Verenigde Staten. 
  [naar artikel]
 29. President Trump opnieuw uitgejouwd in sportstadion, deze keer in New York (03/11/2019 - VRT NWS)
  Voor de tweede keer in minder dan een week tijd is president Donald Trump uitgejouwd terwijl hij een sportwedstrijd bijwoonde.
  [naar artikel]
 30. Democratisch presidentskandidaat Joe Biden steunt afzettingsprocedure tegen VS-president Trump (09/10/2019 - VRT NWS)
  Joe Biden, een van de Democratische kandidaten voor het Amerikaanse presidentschap, zegt dat president Donald Trump moet afgezet worden. Het is de eerste keer dat Biden zich uitspreekt vóór de afzetting van de president. Volgens Biden heeft Trump justitie gehinderd, zijn land verraden en de grondwet met de voeten getreden.
  [naar artikel]
 31. Trump Junior geeft zelf mails over Russische hulp vrij: "Domste en grootste misdrijf in de Amerikaanse politiek ooit" (11/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Donald Trump Jr., de zoon van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft zelf zijn e-mailverkeer met een vertrouweling vrijgegeven waarbij die
  [naar artikel]
 32. Ontmoeting Trump en Kim Jong-un: eerste Amerikaanse president ooit op Noord-Koreaanse bodem (30/06/2019 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben elkaar zondag de hand geschud aan de gedemilitariseerde zone tussen Noord- en Zuid-Korea.
  [naar artikel]
 33. Amerikaanse president Trump trapt verkiezingscampagne af in Tulsa (20/06/2020 - VRT NWS)
  In de Amerikaanse stad Tulsa, in de staat Oklahoma, stromen duizenden aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump samen voor de eerste grote verkiezingsbijeenkomst van Trump in aanloop naar de presidentsverkiezingen in november dit jaar.
  [naar artikel]
 34. De taal die de president tegen minderheden gebruikt, draagt de kiem van geweld in zich (16/07/2019 - VRT NWS)
  De tweets van de Amerikaanse president Donald Trump over de vier gekleurde vrouwelijke Congresleden met een migratie-achtergrond zijn racistisch. Daar is geen weg naast, schrijft onze VS-correspondent Björn Soenens. De tweets over de terugkeer naar hun eigen land staan overduidelijk voor een wit Amerika. Van Donald Trump zijn we veel gewoon, maar dit keer overschrijdt hij een ethische grens waar geen president voor hem zich ooit waagde.
  [naar artikel]
 35. Huis van Afgevaardigden keurt historische tweede impeachment voor Trump goed (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft woensdag een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd. Daardoor wordt Trump de eerste president in de geschiedenis van de Verenigde Staten die twee keer zo’n afzettingsprocedure moet ondergaan.
  [naar artikel]
 36. Trump verliest opnieuw in rechtbank, vrijgave belastingaangiften komt dichterbij (23/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft voor de tweede keer deze week een nederlaag geleden wat betreft de openbaring van zijn financiën. Een...
  [naar artikel]
 37. Trump lijkt voor de eerste keer te erkennen dat Joe Biden hem kan opvolgen (14/11/2020 - Express)
  De Amerikaanse president Donald Trump blijft op Twitter dan wel zijn overwinning van de presidentsverkiezingen uitschreeuwen. Op zijn eerste publieke... The post Trump lijkt voor de eerste keer te erkennen dat Joe Biden hem kan opvolgen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 38. Doet de Amerikaanse economie het echt zo goed als president Trump beweert? (19/06/2019 - VRT NWS)
  Met "Keep America Great" heeft de Amerikaanse president Donald Trump de campagne voor een tweede ambtstermijn gelanceerd. In zijn toespraak in Florida stak Trump de loftrompet over de Amerikaanse economie? Is die echt zo florissant als de president beweert? Bart Kerremans, professor Amerikaanse politiek en Handelspolitiek aan de KU Leuven, geeft toelichting.
  [naar artikel]
 39. Vrouw van Donald Trump Junior vraagt scheiding aan (16/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vanessa Trump zet een punt achter haar huwelijk met de oudste zoon van de Amerikaanse president Donald Trump, Donald Trump Jr. Dat meldden Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 40. Vrouw van Donald Trump Junior vraagt scheiding aan (16/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Vanessa Trump zet een punt achter haar huwelijk met de oudste zoon van de Amerikaanse president Donald Trump, Donald Trump Jr. Dat meldden Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 41. ?? Live - Historische stemming over afzetting Trump: president schrijft vlammende brief (18/12/2019 - De Morgen)
  Een historische avond in Washington. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemt voor de tweede keer in de geschiedenis over de impeachment van een president. Donald Trump zal de stemming over twee aanklachten over hem wellicht verliezen, maar dat is niet genoeg om hem af te zetten.
  [naar artikel]
 42. Donald Trump komt nog dit jaar naar ons land (23/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De verwachting is dat de Amerikaanse president Donald Trump een eerste keer in ons land zal zijn tijdens een NAVO-top ­onder staatshoofden, waarbij ook het nieuwe hoofdkwartier van de ­NAVO in Brussel zal worden ingewijd.
  [naar artikel]
 43. Donald Trump komt nog dit jaar naar ons land (23/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De verwachting is dat de Amerikaanse president Donald Trump een eerste keer in ons land zal zijn tijdens een NAVO-top ­onder staatshoofden, waarbij ook het nieuwe hoofdkwartier van de ­NAVO in Brussel zal worden ingewijd.
  [naar artikel]
 44. India verwelkomt Trump tijdens staatsbezoek (24/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaanse president Donald Trump is vandaag aangekomen in India voor zijn tweedaags staatsbezoek aan het land. Het is de eerste keer dat Trump...
  [naar artikel]
 45. Arme Trump, dan bedoelt hij het goed, steekt de wind er een stokje voor (09/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Jawel, filmpje nummer zoveel van Donald Trump waarin iets bijzonders te zien is. Toen Trump na de G20 terug landde in de States stond er nogal een stevige wind. Die had de pet van een marinier al afgeblazen. Een attente Trump raapt de pet op en zet die eigenhandig op het hoofd van de verbaasde jongeman. Goed bedoeld, maar helaas voor Donald Trump waaide de pet meteen weer weg. Trump raapt de pet een tweede keer op, maar durft het toch niet aan het een tweede keer te proberen. Meteen goed voor een nieuwe virale video van de president.
  [naar artikel]
 46. Mogen we hopen op meer  vrede na de kerstboodschap van Donald Trump? (25/12/2017 - VRT NWS)
  Kerstmis is voor velen een feest van vrede. Krijgen we die na het opvallende nieuwe veiligheidsplan van de Amerikaanse president Donald Trump? Zijn Amerika ziet de wereld als één grote competitie. In de eerste plaats met China en Rusland. Trump is de eerste president die niet langer inziet dat sterke internationale instellingen precies de VS-belangen dienen.
  [naar artikel]
 47. Twitter plaatst voor het eerst factcheck bij tweets van Donald Trump (27/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  De microblogsite Twitter heeft dinsdag een factcheck geplaatst bij tweets van Donald Trump. Het is de eerste keer dat de Amerikaanse president op zijn favoriete sociaalnetwerksite wordt teruggefloten voor het verspreiden van misleidende informatie. Trump beschuldigt Twitter er nu van zich te mengen in de presidentsverkiezingen.
  [naar artikel]
 48. Trump en Kim Jong-un kijken elkaar opnieuw in de ogen op 27 en 28 februari in Vietnam (06/02/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zullen elkaar voor een tweede keer ontmoeten op 27 en 28 februari, in Vietnam. Dat heeft Trump bekendgemaakt in zijn State of the Union voor het Amerikaanse Congres.
  [naar artikel]
 49. Nul vliegtuigdoden in 2017, en zelfs daar geeft Donald Trump zichzelf alle lof voor (02/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  2017 was het veiligste jaar ooit in het vliegverkeer, en dat hebben we mogelijk te danken aan de Amerikaanse president Donald Trump. Dat is althans...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.