Marc Raisière, CEO van Belfius, ligt zwaar onder vuur na uitspraken over het groot aantal faillissementen in de horeca die ongetwijfeld nog zullen volgen. Volgens de topman van de bank zijn er toch te veel horecazaken in ons land. [naar artikel]
De grote baas van Staatsbank Belfius, Marc Raisière, heeft het aan de stok met de PS. Was het een verspreking, of meende hij het echt? Marc Raisière, de CEO van Belfius, ging in Trends-Tendances nogal fel door op de gevolgen van de crisis voor de horeca. “Natuurlijk zullen er faillissementen komen. Maar hebben we niet […] The post CEO Belfius: ‘Faillissementen? Hebben we niet teveel horeca in België appeared first on Business AM. [naar artikel]
Belfius-CEO Marc Raisière heeft met zijn uitlatingen in de pers over de financiële levensvatbaarheid van de horecasector forse kritiek geoogst van politici en horecafederaties. “Het spijt me dat dit het geval was, want het was geenszins mijn bedoeling een sector die ik respecteer te stigmatiseren of personen te kwetsen”, zo reageert hij maandag. [naar artikel]
De horeca mag dan al een maand opnieuw open zijn, toch is volgens HR-bedrijf SD Worx nog maar een 55 procent van het personeel aan de slag in onze cafés en restaurants. “Naar het eind van het jaar toe vrezen we voor een significant aantal faillissementen”, zegt Steven Rosseel van SD Worx. “Verschillende cafés of restaurants zijn momenteel zelfs nog volledig dicht.” [naar artikel]
Belfius-CEO Marc Raisière ligt zwaar onder vuur na zijn uitspraken over de golf aan faillissementen in de horeca die er ongetwijfeld zit aan te komen. Volgens de topman van de bank zijn er toch te veel horecazaken in ons land. [naar artikel]
De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de coronamaatregelen, in het bijzonder de cafés. "Iedereen put uit zijn reserves", waarschuwt Erik Beunckens, afgevaardigd bestuurder van de federatie van cafés in België (FedCaf). Hij vreest duizenden faillissementen als de overheid "niet gaat compenseren wat we echt verliezen". [naar artikel]
01:00 De prijzen stijgen in ons land veel sneller dan in onze buurlanden. En dat komt vooral doordat cafés, restaurants en telecomoperatoren te duur zijn. [naar artikel]
Twintig procent van de horecazaken overleeft de coronacrisis niet. Dat zegt voorzitter van Horeca-Vlaanderen Filip Vanheusden. Dat betekent dat één op vijf cafés en restaurants failliet gaat. Anderhalf tot twee jaar hebben we nodig om de horeca terug een beetje op adem te laten komen, en het zal nooit meer zijn zoals voorheen, zegt nog de Hasselaar. Hij heeft begrip voor het gefaseerd opheffen van de lockdown waarbij de cafés en de discotheken niet op de eerste rij zullen staan. [naar artikel]
Alle restaurants en cafés zullen voor de komende periode kunnen rekenen op een bedrag van tien procent van de omzet in een gelijkaardige periode vorig jaar. Dat heeft Vlaams minister van Economie en Werk Hilde Crevits (CD&V) zaterdagavond aangekondigd. Cafés en restaurants zullen dus niet moeten aantonen dat ze minstens zestig procent omzetverlies draaien. [naar artikel]
Het ziet er niet naar uit dat cafés en restaurants dit jaar nog opengaan. Zowel biostatisticus Niel Hens als viroloog Marc Van Ranst gaan eerder uit van het voorjaar. Kunnen cafés en restaurants het uitzingen tot de lentezon? ‘Het wordt nog zwaren toebak.’ [naar artikel]
Vanaf vrijdag 9 oktober zullen cafés al om 23 uur de deuren moeten sluiten, en dat gedurende één maand. Voor de eerste keer sinds de uitbraak van het virus wordt er een onderscheid gemaakt tussen cafés en restaurants. Maar zijn cafés dan echt de broeihaarden van het coronavirus? [naar artikel]
Horeca Vlaanderen vindt het nog veel te vroeg om uitspraken te doen over de heropening van de cafés en restaurants. Dat reageert de sectorfederatie op de uitspraken van biostatisticus Niel Hens, die niet denkt dat de cafés en restaurants dit jaar nog opengaan. "Dit komt de sereniteit van het debat niet ten goede", zegt woordvoerder Kaatje Lucas. [naar artikel]
Hotels en B&B’s mochten in de lockdown wel openblijven. Zij hielden het hoofd in veel gevallen boven water door maaltijden op de kamer aan te bieden, maar wat zal er gebeuren wanneer de restaurants en cafés weer open mogen op 1 mei? “We hopen dat de Chinezen en Amerikanen snel weer naar hier mogen komen”, zegt de manager van een Antwerps hotel. [naar artikel]
Het Overlegcomité over de nieuwe coronamaatregelen is nog bezig, maar er lekten al enkele dingen. Zo zullen de cafés een... The post LIVE Cafés en restaurants maand dicht, avondklok in heel het land appeared first on Business AM. [naar artikel]
Restaurants die culinair aan de top staan, zoals Hof van Cleve en De Karmeliet, scoren ook financieel het beste. Dat blijkt uit een doorlichting van dertig jaarrekeningen van restaurants en cafés die 'De Morgen' liet uitvoeren. Maar over het algemeen ogen de balansen niet zo florissant. Professor Houben van de Universiteit Hasselt voorspelt de komende jaren dan ook het einde van vele cafés en restaurants. [naar artikel]
Nadat zaterdag Horeca Vlaanderen aankondigde juridische stappen te overwegen tegen de sluiting van cafés en restaurants, kondigt ook een tijdelijk collectief in het zuiden van het land aan in de loop van de week twee beroepen te zullen indienen tegen de sluiting van cafés en restaurants vanaf maandag voor de periode van een maand. [naar artikel]
Nadat zaterdag Horeca Vlaanderen aankondigde juridische stappen te overwegen tegen de sluiting van cafés en restaurants, kondigt ook een tijdelijk collectief in het zuiden van het land aan in de loop van de week twee beroepen te zullen indienen tegen de sluiting van cafés en restaurants vanaf maandag voor de periode van een maand. [naar artikel]
De Veiligheidsraad is overeengekomen dat cafés, restaurants en andere horecazaken pas ten vroegte vanaf 8 juni 2020 zullen heropenen. Dit zal enkel na overleg met experten kunnen. [naar artikel]
Veel toeristen en dagjesmensen blijven weg uit Antwerpen. Bij restaurants, cafés en hotels regent het annulaties. Bij de restaurants komt het vooral door de kleinere, vaste bubbel die ingevoerd is in de provincie. Voor de hotels zorgt de berichtgeving in het buitenland rond de coronapiek in Antwerpen voor veel annulaties. [naar artikel]
De uitbaters van brasserie Flandria uit Roeselare zijn er niet in geslaagd om de cafés en restaurants weer open te krijgen. Ze waren vorige week naar de Raad van State gestapt. Ze wilden dat die rechtbank de verplichte sluiting voor cafés en restaurants zou schorsen, maar de Raad van State wijst dat nu af. [naar artikel]
De prijzen die restaurants aan hun leveranciers moeten betalen, gaan door het dak. De vrees voor een golf van faillissementen groeit. “Op restaurant gaan zal iets exclusiefs worden.” [naar artikel]
In Wallonië eten de mensen later en dus werd het sluitingsuur voor cafés en restaurants verlaat van middernacht naar 1 uur, zo klonk gisteren de – toch wel opvallende - uitleg na de Nationale Veiligheidsraad. Maar klopt dat wel? “De Walen zijn minder strikt en komen later”, vertelt chef-kok Wout Bru. [naar artikel]
Sinds vannacht zijn de nieuwe maatregelen van kracht in de strijd tegen het nieuwe coronavirus in ons land. Concreet: cafés en restaurants sluiten de deuren en scholen zullen geen lessen meer geven. Volg alle updates in onze liveblog. [naar artikel]
Vanaf vrijdag 9 oktober zullen cafés al om 23 uur de deuren moeten sluiten, en dat gedurende één maand. Voor de eerste keer sinds de uitbraak van het virus wordt er een onderscheid gemaakt tussen cafés en restaurants. Maar zijn cafés dan echt de broeihaarden van het coronavirus? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.