Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Belfius-CEO: ‘Natuurlijk zullen er faillissementen komen. Maar hebben we niet te veel cafés en restaurants in België?’

18/01/2021 - 16:31
"Marc Raisière - wiens mandaat aan het hoofd van Belfius vorige week door de federale regering met vier jaar werd verlengd - heeft zich de woede van diezelfde regering op de hals gehaald. In een interview met Trends stelde hij: ‘Natuurlijk zullen er faillissementen komen (...) Maar hadden we niet te veel cafés en restaurants in België?’"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Baas Belfius onder vuur na uitspraak over horeca: “Natuurlijk komen er faillissementen, maar hebben we niet te veel cafés en restaurants?” (18/01/2021 - Het Nieuwsblad)

Marc Raisière, CEO van Belfius, ligt zwaar onder vuur na uitspraken over het groot aantal faillissementen in de horeca die ongetwijfeld nog zullen volgen. Volgens de topman van de bank zijn er toch te veel horecazaken in ons land. [naar artikel]


2. CEO Belfius: ‘Faillissementen? Hebben we niet teveel horeca in België (18/01/2021 - Express)

De grote baas van Staatsbank Belfius, Marc Raisière, heeft het aan de stok met de PS. Was het een verspreking, of meende hij het echt? Marc Raisière, de CEO van Belfius, ging in Trends-Tendances nogal fel door op de gevolgen van de crisis voor de horeca. “Natuurlijk zullen er faillissementen komen. Maar hebben we niet […] The post CEO Belfius: ‘Faillissementen? Hebben we niet teveel horeca in België appeared first on Business AM. [naar artikel]


3. CEO Belfius krijgt forse kritiek na uitspraken over horeca: “Af en toe nood aan saneringsgolf, hebben we niet te veel cafés en restaurants in België?” (18/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Belfius-CEO Marc Raisière heeft met zijn uitlatingen in de pers over de financiële levensvatbaarheid van de horecasector forse kritiek geoogst van politici en horecafederaties. “Het spijt me dat dit het geval was, want het was geenszins mijn bedoeling een sector die ik respecteer te stigmatiseren of personen te kwetsen”, zo reageert hij maandag. [naar artikel]


4. Nog maar helft van horecapersoneel aan de slag: “Vrees voor significant aantal faillissementen” (13/07/2020 - Het Nieuwsblad)

De horeca mag dan al een maand opnieuw open zijn, toch is volgens HR-bedrijf SD Worx nog maar een 55 procent van het personeel aan de slag in onze cafés en restaurants. “Naar het eind van het jaar toe vrezen we voor een significant aantal faillissementen”, zegt Steven Rosseel van SD Worx. “Verschillende cafés of restaurants zijn momenteel zelfs nog volledig dicht.” [naar artikel]


5. Belfius-baas onder vuur na uitspraak over faillissementen in de horeca (18/01/2021 - Het Belang van Limburg)

Belfius-CEO Marc Raisière ligt zwaar onder vuur na zijn uitspraken over de golf aan faillissementen in de horeca die er ongetwijfeld zit aan te komen. Volgens de topman van de bank zijn er toch te veel horecazaken in ons land. [naar artikel]


6. Federatie van Belgische cafés vreest kaalslag: "We moeten rekenen op 4.000 à 6.000 faillissementen"  (19/11/2020 - VRT NWS)

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de coronamaatregelen, in het bijzonder de cafés. "Iedereen put uit zijn reserves", waarschuwt Erik Beunckens, afgevaardigd bestuurder van de federatie van cafés in België (FedCaf). Hij vreest duizenden faillissementen als de overheid "niet gaat compenseren wat we echt verliezen". [naar artikel]


7. Leven in België duur door cafés, restaurants en telecomoperatoren (07/12/2016 - De Tijd)

01:00 De prijzen stijgen in ons land veel sneller dan in onze buurlanden. En dat komt vooral doordat cafés, restaurants en telecomoperatoren te duur zijn. [naar artikel]


8. "Eén op de vijf cafés en restaurants gaat failliet door coronacrisis" (15/04/2020 - Het Belang van Limburg)

Twintig procent van de horecazaken overleeft de coronacrisis niet. Dat zegt voorzitter van Horeca-Vlaanderen Filip Vanheusden. Dat betekent dat één op vijf cafés en restaurants failliet gaat. Anderhalf tot twee jaar hebben we nodig om de horeca terug een beetje op adem te laten komen, en het zal nooit meer zijn zoals voorheen, zegt nog de Hasselaar. Hij heeft begrip voor het gefaseerd opheffen van de lockdown waarbij de cafés en de discotheken niet op de eerste rij zullen staan. [naar artikel]


9. Hilde Crevits: “Restaurants en cafés moeten geen omzetverlies van 60 % aantonen voor steun” (17/10/2020 - Het Nieuwsblad)

Alle restaurants en cafés zullen voor de komende periode kunnen rekenen op een bedrag van tien procent van de omzet in een gelijkaardige periode vorig jaar. Dat heeft Vlaams minister van Economie en Werk Hilde Crevits (CD&V) zaterdagavond aangekondigd. Cafés en restaurants zullen dus niet moeten aantonen dat ze minstens zestig procent omzetverlies draaien. [naar artikel]


10. Kunnen cafés en restaurants het nog uitzingen tot de lente? ‘Ik ben mijn bestaan kwijt’ (17/11/2020 - De Morgen)

Het ziet er niet naar uit dat cafés en restaurants dit jaar nog opengaan. Zowel biostatisticus Niel Hens als viroloog Marc Van Ranst gaan eerder uit van het voorjaar. Kunnen cafés en restaurants het uitzingen tot de lentezon? ‘Het wordt nog zwaren toebak.’ [naar artikel]


11. Zijn cafés echt de coronabroeihaarden ? “Horeca staat niet op nummer één” (07/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Vanaf vrijdag 9 oktober zullen cafés al om 23 uur de deuren moeten sluiten, en dat gedurende één maand. Voor de eerste keer sinds de uitbraak van het virus wordt er een onderscheid gemaakt tussen cafés en restaurants. Maar zijn cafés dan echt de broeihaarden van het coronavirus? [naar artikel]


12. Horeca Vlaanderen: "Veel te vroeg om uitspraken te doen over heropening van cafés en restaurants" (17/11/2020 - VRT NWS)

Horeca Vlaanderen vindt het nog veel te vroeg om uitspraken te doen over de heropening van de cafés en restaurants. Dat reageert de sectorfederatie op de uitspraken van biostatisticus Niel Hens, die niet denkt dat de cafés en restaurants dit jaar nog opengaan. "Dit komt de sereniteit van het debat niet ten goede", zegt woordvoerder Kaatje Lucas. [naar artikel]


13. Wat betekent heropening cafés en restaurants voor hotels en B&B’s? (07/03/2021 - Gazet van Antwerpen)

Hotels en B&B’s mochten in de lockdown wel openblijven. Zij hielden het hoofd in veel gevallen boven water door maaltijden op de kamer aan te bieden, maar wat zal er gebeuren wanneer de restaurants en cafés weer open mogen op 1 mei? “We hopen dat de Chinezen en Amerikanen snel weer naar hier mogen komen”, zegt de manager van een Antwerps hotel. [naar artikel]


14. LIVE Cafés en restaurants maand dicht, avondklok in heel het land (16/10/2020 - Express)

Het Overlegcomité over de nieuwe coronamaatregelen is nog bezig, maar er lekten al enkele dingen. Zo zullen de cafés een... The post LIVE Cafés en restaurants maand dicht, avondklok in heel het land appeared first on Business AM. [naar artikel]


15. Spartelen om te overleven (11/04/2019 - De Morgen)

Restaurants die culinair aan de top staan, zoals Hof van Cleve en De Karmeliet, scoren ook financieel het beste. Dat blijkt uit een doorlichting van dertig jaarrekeningen van restaurants en cafés die 'De Morgen' liet uitvoeren. Maar over het algemeen ogen de balansen niet zo florissant. Professor Houben van de Universiteit Hasselt voorspelt de komende jaren dan ook het einde van vele cafés en restaurants. [naar artikel]


16. Ook in Franstalig België mogelijke gerechtelijke stappen tegen sluiting horeca (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Nadat zaterdag Horeca Vlaanderen aankondigde juridische stappen te overwegen tegen de sluiting van cafés en restaurants, kondigt ook een tijdelijk collectief in het zuiden van het land aan in de loop van de week twee beroepen te zullen indienen tegen de sluiting van cafés en restaurants vanaf maandag voor de periode van een maand. [naar artikel]


17. Update: ook in Franstalig België mogelijke gerechtelijke stappen tegen sluiting horeca (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Nadat zaterdag Horeca Vlaanderen aankondigde juridische stappen te overwegen tegen de sluiting van cafés en restaurants, kondigt ook een tijdelijk collectief in het zuiden van het land aan in de loop van de week twee beroepen te zullen indienen tegen de sluiting van cafés en restaurants vanaf maandag voor de periode van een maand. [naar artikel]


18. Ten vroegste pas op 8 juni heropenen cafés en restaurants, nog hoop voor zomerkampen (24/04/2020 - Het Belang van Limburg)

De Veiligheidsraad is overeengekomen dat cafés, restaurants en andere horecazaken pas ten vroegte vanaf 8 juni 2020 zullen heropenen. Dit zal enkel na overleg met experten kunnen. [naar artikel]


19. “Het regent annulaties” bij Antwerpse hotels, restaurants en cafés (26/07/2020 - Gazet van Antwerpen)

Veel toeristen en dagjesmensen blijven weg uit Antwerpen. Bij restaurants, cafés en hotels regent het annulaties. Bij de restaurants komt het vooral door de kleinere, vaste bubbel die ingevoerd is in de provincie. Voor de hotels zorgt de berichtgeving in het buitenland rond de coronapiek in Antwerpen voor veel annulaties. [naar artikel]


20. Uitbaters brasserie Flandria vangen bot bij Raad van State: "Restaurants en cafés blijven gesloten" (29/10/2020 - VRT NWS)

De uitbaters van brasserie Flandria uit Roeselare zijn er niet in geslaagd om de cafés en restaurants weer open te krijgen. Ze waren vorige week naar de Raad van State gestapt. Ze wilden dat die rechtbank de verplichte sluiting voor cafés en restaurants zou schorsen, maar de Raad van State wijst dat nu af. [naar artikel]


21. Stijgende prijzen komen restaurants duur te staan: vrees voor golf van faillissementen (18/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

De prijzen die restaurants aan hun leveranciers moeten betalen, gaan door het dak. De vrees voor een golf van faillissementen groeit. “Op restaurant gaan zal iets exclusiefs worden.” [naar artikel]


22. Blijven cafés en restaurants langer open dankzij de Walen? En eten zij echt later? (04/06/2020 - VRT NWS)

In Wallonië eten de mensen later en dus werd het sluitingsuur voor cafés en restaurants verlaat van middernacht naar 1 uur, zo klonk gisteren de – toch wel opvallende - uitleg na de Nationale Veiligheidsraad. Maar klopt dat wel? “De Walen zijn minder strikt en komen later”, vertelt chef-kok Wout Bru. [naar artikel]


23. Liveblog: "Nu drie weken thuis genieten", Cafés en restaurants hebben de deuren gesloten (14/03/2020 - VRT NWS)

Sinds vannacht zijn de nieuwe maatregelen van kracht in de strijd tegen het nieuwe coronavirus in ons land. Concreet: cafés en restaurants sluiten de deuren en scholen zullen geen lessen meer geven. Volg alle updates in onze liveblog. [naar artikel]


24. Zijn cafés echt de broeihaarden die virus verspreiden? “Twee weken geleden was alles nog oké” (07/10/2020 - Het Nieuwsblad)

Vanaf vrijdag 9 oktober zullen cafés al om 23 uur de deuren moeten sluiten, en dat gedurende één maand. Voor de eerste keer sinds de uitbraak van het virus wordt er een onderscheid gemaakt tussen cafés en restaurants. Maar zijn cafés dan echt de broeihaarden van het coronavirus? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!