Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Horeca Vlaanderen wil cafés en restaurants op 1 maart heropenen: “Het woord ‘perspectief’, ik ben dat zó beu”

20/01/2021 - 05:01
"1 maart. Dan wil Matthias De Caluwe het bordje in de horeca weer van 'gesloten' naar 'open' draaien. Met kleine stapjes - enkel een gezinsbubbel met één knuffelcontact aan tafel en extra aandacht voor de luchtkwaliteit - moet dat mogelijk zijn volgens de CEO van Horeca Vlaanderen. "We moeten toch de ambitie hebben om hier uit te geraken? Desnoods door er nog eerst enkele weken 'den blok' op te leggen om de curve plat te slaan.""

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Horeca Vlaanderen wil terrassen alleen heropenen mét steunmaatregelen (04/03/2021 - Gazet van Antwerpen)

Vrijdag komt het overlegcomité samen. Cafés en restaurants hopen natuurlijk op wat perspectief. Er is een denkpiste om enkel de terrassen te openen, maar dat is geen goede oplossing, vindt Horeca Vlaanderen. Want dat is niet rendabel. En het weer is hier ook te onvoorspelbaar. [naar artikel]


2. Horeca Vlaanderen wil op 1 maart opnieuw cafés en restaurants openen (20/01/2021 - Express)

Horeca Vlaanderen hoopt op 1 maart opnieuw de deuren te kunnen openen. Dat heeft topman Matthias De Caluwe gezegd in een interview met De Morgen. In het begin zal dat wel met heel wat strenge voorwaarden moeten gebeuren. De Caluwe denkt daarbij onder andere aan beperkte gezinsbubbels en extra aandacht voor de luchtkwaliteit. Op 16 […] The post Horeca Vlaanderen wil op 1 maart opnieuw cafés en restaurants openen appeared first on Business AM. [naar artikel]


3. Horeca Vlaanderen: “We mikken op half maart voor heropening cafés en restaurants” (05/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Of het Overlegcomité vandaag (vrijdag) al een tipje van de sluier oplicht over de heropening van de horeca is afwachten, al wordt er achter de schermen druk overlegd. “We mikken op half maart voor de heropening van de cafés en restaurants”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


4. Horeca Vlaanderen wil cafés en restaurants weer open op 1 maart, maar dat is te vroeg. Wanneer kan het dan wel? (20/01/2021 - Het Nieuwsblad)

De komende weken erg strikte maatregelen hanteren, om vanaf 1 maart de horeca in kleine stapjes te laten heropenen. Dat moet volgens Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen mogelijk zijn. “In 40 dagen tijd kan er veel gebeuren, zeker met ambitieuze doelstellingen waarbij strenger wordt omgegaan met reizigers en de scholen even worden gesloten”, klinkt het. Maar is dat wel realistisch? [naar artikel]


5. Zo wil de horeca heropenen in mei: enkel terrassen, ‘bubbel +1’ aan tafel (13/04/2021 - Het Nieuwsblad)

Horeca Vlaanderen bezorgt het Overlegcomité dinsdag een protocol voor de heropening van de cafés en restaurants. Het voorstel: vanaf 1 of 3 mei enkel de terrassen openen, maar met blijvende steunmaatregelen. Drie weken later wil de horeca volledig heropenen. [naar artikel]


6. Horeca Vlaanderen wil cafés en restaurants op 1 maart heropenen: ‘Laat ons kleinschalig beginnen’ (20/01/2021 - De Morgen)

1 maart. Dan wil Matthias De Caluwe het bordje in de horeca weer van ‘gesloten’ naar ‘open’ draaien. Met kleine stapjes - enkel een gezinsbubbel met één knuffelcontact aan tafel en extra aandacht voor de luchtkwaliteit - moet dat mogelijk zijn volgens de CEO van Horeca Vlaanderen. ‘We moeten toch de ambitie hebben om hier uit te geraken? Desnoods door er nog eerst enkele weken ‘den blok’ op te leggen om de curve plat te slaan.’ [naar artikel]


7. Zo wil horeca heropenen in mei: enkel terras open, ‘bubbel + 1’ aan tafel (13/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Horeca Vlaanderen bezorgt het Overlegcomité vandaag een protocol voor de heropening van de cafés en restaurants. Vanaf 1 of 3 mei mogen enkel de terrassen open, maar de steunmaatregelen blijven. Drie weken later wil de horeca volledig heropenen. [naar artikel]


8. Cafés en restaurants weer open op 1 maart? “Te ambitieus” (20/01/2021 - Gazet van Antwerpen)

De komende weken erg strikte maatregelen hanteren, om vanaf 1 maart de horeca in kleine stapjes te laten heropenen. Dat moet volgens Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen mogelijk zijn. “In 40 dagen tijd kan er veel gebeuren, zeker met ambitieuze doelstellingen waarbij strenger wordt omgegaan met reizigers en de scholen even worden gesloten”, klinkt het. Maar is dat wel realistisch? [naar artikel]


9. Horeca heropent ten vroegste in maart, “maar de feesten kunnen roet in het eten strooien” (22/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

Als alles meezit, kunnen cafés en restaurants weer de deuren openen in maart. De kans lijkt evenwel groter dat dat pas rond Pasen zal gebeuren. Maar eigenlijk weet niemand het zeker. “Er zijn zoveel factoren die de curve in alle mogelijke richtingen kunnen sturen.” Horeca Vlaanderen panikeert niet en werkt aan een plan waarmee het de horeca veilig wil laten heropenen. [naar artikel]


10. Het plan waarmee de horeca op 1 april wil openen (25/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Horeca Vlaanderen heeft een plan klaar om cafés en restaurants stapsgewijs te heropenen. Met ‘Safe Spring’ hopen ze het Overlegcomité te overtuigen om op 1 april te versoepelen voor de zwaar getroffen sector. “Wij zijn een bondgenoot die ervoor kan zorgen dat mensen het nog volhouden tot het einde van de vaccinatiecampagne”, zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


11. Druk om horeca te heropenen neemt toe: 21 maart, 1 april … of toch nog later? (22/02/2021 - Express)

Vanuit alle hoeken komt er druk op de regering en de experten om met een plan te komen waarmee de cafés en restaurants in België zo snel mogelijk opnieuw de deuren kunnen openen. Het thema staat alvast komende vrijdag 26 februari op de agenda, maar het beloven daar lange en zware discussies te worden. Op […] The post Druk om horeca te heropenen neemt toe: 21 maart, 1 april … of toch nog later? appeared first on Business AM. [naar artikel]


12. Obers met mondmaskers, niet aan de toog hangen: zo wil de horeca heropstarten (14/05/2020 - Het Belang van Limburg)

Tegen de volgende Veiligheidsraad wil de horecasector een plan klaar hebben voor de heropstart van cafés en restaurants. De volgende fase van de versoepeling van de maatregelen is ten vroegste voor 8 juni. Het is nog niet zeker of horeca dan zal mogen heropstarten, maar het is alleszins wel waarvoor Horeca Vlaanderen pleit. “We willen vooral duidelijkheid en wat perspectief”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


13. Ten vroegste pas op 8 juni heropenen cafés en restaurants, nog hoop voor zomerkampen (24/04/2020 - Het Belang van Limburg)

De Veiligheidsraad is overeengekomen dat cafés, restaurants en andere horecazaken pas ten vroegte vanaf 8 juni 2020 zullen heropenen. Dit zal enkel na overleg met experten kunnen. [naar artikel]


14. Safe Spring: het plan waarmee de horeca op 1 april wil openen (25/02/2021 - Gazet van Antwerpen)

Horeca Vlaanderen heeft een plan klaar om cafés en restaurants stapsgewijs te heropenen. Met ‘Safe Spring’ hopen ze het Overlegcomité te overtuigen om op 1 april te versoepelen voor de zwaar getroffen sector. “Wij zijn een bondgenoot die ervoor kan zorgen dat mensen het nog volhouden tot het einde van de vaccinatiecampagne”, zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


15. Horeca Vlaanderen: "Veel te vroeg om uitspraken te doen over heropening van cafés en restaurants" (17/11/2020 - VRT NWS)

Horeca Vlaanderen vindt het nog veel te vroeg om uitspraken te doen over de heropening van de cafés en restaurants. Dat reageert de sectorfederatie op de uitspraken van biostatisticus Niel Hens, die niet denkt dat de cafés en restaurants dit jaar nog opengaan. "Dit komt de sereniteit van het debat niet ten goede", zegt woordvoerder Kaatje Lucas. [naar artikel]


16. Comeos wil horeca op 21 maart weer open: “Gevolgen zijn bijna niet meer recht te trekken” (22/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Op 21 maart moét de horeca heropenen. Niet halfslachtig, maar volwaardig, zowel restaurants als cafés. Dat zegt Dominique Michel, grote baas van handelsorganisatie Comeos. "De regering moet die beslissing vrijdag in het Overlegcomité nemen én meteen bekendmaken." [naar artikel]


17. Zo zal horeca openen op 1 mei: met chirurgische mondmaskers én CO2-meters (05/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Horeca Vlaanderen mag op 1 mei volledig heropenen. Dat betekent: zowel binnen als buiten, zowel cafés als restaurants. Een plan om op 15 april enkel de terrassen te openen, werd in allerijl van tafel geveegd. Maar er komen uiteraard wel maatregelen. [naar artikel]


18. Overlegcomité: horeca mag binnen heropenen op 9 juni (11/05/2021 - Express)

Lees dit artikel: Overlegcomité: horeca mag binnen heropenen op 9 juni Cafés en restaurants mogen vanaf 9 juni ook hun binnenactiviteiten heropstarten, na de heropening van de terrassen afgelopen weekend. Dat heeft het Overlegcomité zopas beslist, melden verscheidene media. De beslissing hing al een tijdje in de lucht,  alleen was er onenigheid over de startdatum, 1 of 9 juni. Nu is toch voor de laatste optie gekozen. Dat […] Lees dit artikel: Overlegcomité: horeca mag binnen heropenen op 9 juni [naar artikel]


19. Comeos wil horeca op 21 maart weer open: ‘Gevolgen zijn bijna niet meer recht te trekken’ (22/02/2021 - De Morgen)

Op 21 maart moét de horeca heropenen. Niet halfslachtig, maar volwaardig, zowel restaurants als cafés. Dat zegt Dominique Michel, grote baas van handelsorganisatie Comeos. ‘De regering moet die beslissing vrijdag in het Overlegcomité nemen én meteen bekendmaken.’ Dit is hoe de sector zelf zo’n heropening ziet, en waarom het volgens hen vijf voor twaalf is. [naar artikel]


20. Was horeca sluiten juiste beslissing? Ja, zegt studie uit VS. Horeca Vlaanderen: "Álle binnenruimten zijn een probleem"  (12/11/2020 - VRT NWS)

Cafés, restaurants en fitnesszalen zijn ideale besmettingshaarden voor het coronavirus. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat in het wetenschappelijk tijdschrift Nature is verschenen. Volgens experten in ons land was het dan ook een goede beslissing om de cafés en restaurants weer te sluiten. Maar Horeca Vlaanderen is het daar niet mee eens: "De juiste beslissing was het aantal contacten van mensen te beperken." [naar artikel]


21. Waalse horeca vecht sluiting cafés en restaurants juridisch aan (19/10/2020 - Express)

Het Collectif Wallonie Horeca, een groep Franstalige horeca-uitbaters, trekt naar de Raad van State om de sluiting van de horeca... The post Waalse horeca vecht sluiting cafés en restaurants juridisch aan appeared first on Business AM. [naar artikel]


22. Cafés en restaurants op slot: op welke steunmaatregelen kunnen de horeca-uitbaters rekenen? (19/10/2020 - Express)

Om het toenemend aantal coronabesmettingen in te dijken, heeft de federale regering beslist de cafés en restaurants te sluiten. ‘We... The post Cafés en restaurants op slot: op welke steunmaatregelen kunnen de horeca-uitbaters rekenen? appeared first on Business AM. [naar artikel]


23. Ook in Franstalig België mogelijke gerechtelijke stappen tegen sluiting horeca (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Nadat zaterdag Horeca Vlaanderen aankondigde juridische stappen te overwegen tegen de sluiting van cafés en restaurants, kondigt ook een tijdelijk collectief in het zuiden van het land aan in de loop van de week twee beroepen te zullen indienen tegen de sluiting van cafés en restaurants vanaf maandag voor de periode van een maand. [naar artikel]


24. Hoe horecasector Overlegcomité wil overtuigen met strikt plan: “Wij kunnen zorgen voor gecontroleerd genieten” (25/02/2021 - Het Nieuwsblad)

Horeca Vlaanderen heeft een plan klaar om cafés en restaurants stapsgewijs te heropenen. Met ‘Safe Spring’ hopen ze het Overlegcomité te overtuigen om op 1 april te versoepelen voor de zwaar getroffen sector. “Wij zijn een bondgenoot die ervoor kan zorgen dat mensen het nog volhouden tot het einde van de vaccinatiecampagne”, zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


25. Restaurants in Duitsland opnieuw volgeboekt na heropening (05/06/2020 - Express)

Een weekend voor de Belgische cafés en restaurants heropenen rijst de vraag of de horeca wel kan herstellen van de... The post Restaurants in Duitsland opnieuw volgeboekt na heropening appeared first on Business AM. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!