Met het verdwijnen van de laatste broeders uit de Achelse Kluis verliest de Achelse trappist als eerste in België zijn authenticiteitslabel. Een probleem dat voor meerdere kloosters dreigt. Toch mag Achel zich nog trappist noemen, omdat het ressorteert onder de trappistenabdij van Westmalle. [naar artikel]
Met het verdwijnen van de laatste broeders uit de Achelse Kluis verliest de Achelse trappist als eerste van de Belgische trappisten zijn "Authentic Trappist Product"-label. Toch mag Achel zich nog trappist noemen, omdat het ressorteert onder de trappistenabdij van Westmalle. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. [naar artikel]
Met het verdwijnen van de laatste broeders uit de Achelse Kluis verliest de Achelse trappist als eerste in België zijn authenticiteitslabel. Een probleem dat voor meerdere kloosters dreigt. Toch mag Achel zich nog trappist noemen, omdat het ressorteert onder de trappistenabdij van Westmalle. [naar artikel]
De Sint-Benedictusabdij van Hamont-Achel, beter bekend als de Achelse Kluis, is verkocht aan de Kempense ondernemer Jan Tormans. Nu de brouwerij niet langer onder de abdij van Westmalle ressorteert, is het bier Achel niet langer een trappist. [naar artikel]
06:50 Met het verdwijnen van de laatste broeders uit de Achelse Kluis in Limburg verliest de Achelse trappist als eerste van de Belgische trappisten zijn authenticiteitslabel. [naar artikel]
Met het verdwijnen van de laatste broeders uit de Achelse Kluis verliest de Achelse trappist als eerste van de Belgische trappisten zijn ‘Authentic Trappist Product’-label. Toch mag Achel zich nog trappist noemen, omdat het ressorteert onder de trappistenabdij van Westmalle. Dat schrijven de kranten van Mediahuis. Ook al gebeurt de productie van Achel nog binnen […] Het bericht Ons land is een trappistenbier armer verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De Trappisten in Westmalle, naast hun kaas vooral gekend om hun Westmalle Dubbel en Westmalle Tripel, gaan nu ook hun derde bier commercialiseren. De Westmalle Extra, een blond bier van hoge gisting van 4,8 procent, zal gecommercialiseerd worden zodat iedereen van het ‘tafelbier van de broeders’ kan genieten. Het bier zal exclusief te verkrijgen zijn via de bierhandels én de horeca. [naar artikel]
De Sint-Benedictusabdij van Hamont-Achel, beter bekend als de Achelse Kluis, is verkocht. De nieuwe eigenaar is de Kempense ondernemer Jan Tormans. Dat bevestigt de abdij van Westmalle, de vorige eigenaar van de Achelse Kluis. Door de verkoop is het bier Achel niet langer trappistenbier. [naar artikel]
De Trappisten in Westmalle, naast hun kaas vooral gekend om hun Westmalle Dubbel en Westmalle Trippel, gaan nu ook hun derde bier commercialiseren. De Westmalle Extra, een blond bier van hoge gisting 4,8 procent, zal gecommercialiseerd worden zodat iedereen van het ‘tafelbier van de broeders’ kan genieten. [naar artikel]
De Sint-Benedictusabdij van het Limburgse Hamont-Achel, beter bekend als de Achelse Kluis, is verkocht. De nieuwe eigenaar is de Kempense ondernemer pur sang: Jan Tormans. Dat bevestigt de abdij van Westmalle, de vorige eigenaar van de Achelse Kluis. Door de verkoop is het bier Achel niet langer trappistenbier. [naar artikel]
De Achelse Kluis, de Sint-benedictusabdij van Hamont-Achel, staat op overname. Niet alleen de abdij, maar ook de brouwerij van het bier Achel, zal na de verkoop niet meer in handen zijn van de abdij van Westmalle. Dat betekent dat het bier Achel zijn titel als ‘trappist’ zal moeten afgeven. “Het is jammer, maar de Achelse is wel genoeg bekend om als abdijbier verder te gaan.” [naar artikel]
In het anders zo rustige Rochefort nadert het gevecht om de bron Tridaine zijn hoogtepunt. Volgens de broeders van de befaamde abdij is het water van de bron essentieel voor hun trappist. Voor de familie Lhoist-Berghmans vormt ze een obstakel om haar kalkgroeve uit te bouwen. [naar artikel]
Café Trappisten uit Westmalle bestaat 100 jaar en viert dat nu ook met een 'bierbrand'. Het gaat om een sterke drank die wordt gedistilleerd uit Westmalle Trappist. De bierbrand is een limited edition. Slechts 1.923 flessen, een verwijzing naar het beginjaar van het café, worden verkocht. [naar artikel]
De Achelse Kluis, bestaande uit Sint-benedictusabdij van Hamont-Achel als de trappistbrouwerij Achel, wordt verkocht aan Kempische ondernemer Jan Tormans. Dit luidt het officiële einde in van het trappistbier Achel. Wat verandert dit concreet voor het bier en zijn smaak? En zullen er nog trappistbieren verdwijnen? Biersommelier Sofie Vanrafelghem legt uit. “Bij trappist is winst niet het doel, wel kwaliteit en duurzaamheid. Bij abdijbieren is winst wél het doel.” [naar artikel]
Trouwe fans van Achelse trappist met een scherp oog zullen merken dat het etiket op de bierflesjes er sinds kort ietsje anders uitziet. Het vijfhoekige logo "trappist" is vervangen worden door het wapenschild van Achel. Dat moet: de laatste broeder heeft de abdij de Achelse Kluis verlaten, daarom voldoet het bier niet langer aan alle voorwaarden om zichzelf een echte trappist te mogen noemen. [naar artikel]
Volgende week verlaten de laatste twee trappisten de Achelse Kluis. Broeder Gaby en broeder André verhuizen dan naar de abdij van Westmalle. Maar de bekende Achelse trappist zal nog altijd in de Sint-Benedictusabdij gebrouwen worden en mag ook de benaming trappist behouden. [naar artikel]
De Achelse Kluis in Hamont-Achel is verkocht aan een ondernemer, wat betekent dat het bier dat er gebrouwen wordt geen trappist meer genoemd mag worden. De smaak van het bier blijft hetzelfde, enkel de naam zou dus veranderen. Maar dat vinden veel mensen toch jammer. "Deze trappist is iets unieks voor Hamont-Achel", zegt een bezoeker van de Achelse Kluis. [naar artikel]
De broeders van de Sint-Sictusabdij in Westvleteren gaan vanaf morgen weer hun bekende trappist verkopen. De verkoop lag door de coronacrisis een paar weken stil. [naar artikel]
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa onthulde onlangs dat ze zeven nieuwe planeten ontdekt heeft die op de aarde lijken. De planeten kregen de naam ‘Trappist’ mee, en er bestaat een waterkans dat er leven te bespeuren valt. Genoeg voor twee West-Vlaamse vloggers, die besloten een Westmalle-Tripel de ruimte in te jagen. [naar artikel]
PRO Hamont-Achel roept een verenigde raadscommissie samen nu de nieuwe beleidsploeg de geplande verhuis van de Achelse tennisclub niet wil uitvoeren. “Dat is hun goed recht. Onze medewerkers van ruimtelijke ordening zullen ons standpunt duiden”, reageert de nieuwe burgemeester Theo Schuurmans (cd&v). [naar artikel]
De kop leegmaken, als een trappist in een kluis: het kan in Achel, met een fikse wandeling op de Groote Heide. Eentje met een weidse vlakte om U tegen te zeggen. [naar artikel]
De abdij van Achel komt wellicht in handen van ondernemer Jan Tormans, eigenaar van Tormans Group. Er is een intentieverklaring voor de verkoop ondertekend. Tormans zou onder meer de brouwerij verder willen uitbouwen, de plannen voor de rest van de abdij zijn nog onduidelijk. Maar als de brouwerij in privéhanden komt, mag de naam trappist niet langer gebruikt worden voor het bier dat in Achel gebrouwen wordt. [naar artikel]
Jan Adriaensens (64) uit Merksem, directeur productie of in gewone taal de hoofdbrouwer van de Brouwerij der Trappisten van Westmalle, gaat eind deze maand met pensioen. Op 4 januari 1982 werd hij als jonge ingenieur biochemie onder de vleugels van broeder Thomas ingewijd in de geheimen van de Dubbel, de Tripel en de Extra. Toen hij begon werd er in de oude brouwzaal in Westmalle 100.000 hectoliter trappistenbier gebrouwen per jaar, vandaag is dat 135.000 hectoliter, goed voor 37 miljoen flesjes per jaar. Lieven Van Hofstraeten (48) volgt hem op als hoofdbrouwer. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.