De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Vierde kampioenenfilm wint Box Office Award op filmfestival Oostende

Het Nieuwsblad

22/01/2021 - 21:17

F.C. De Kampioenen: Viva Boma!, geregisseerd door Jan Verheyen, heeft de Box Office Award gewonnen op filmfestival Oostende. Dat meldt het festival vrijdag. De kampioenenfilm volgt daarmee Niet Schieten van Stijn Coninx op, die vorig jaar de Box Office Award ontving.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 'F.C. De Kampioenen'-film 'Viva Boma!' wint Vlaamse Box Office Award (23/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hoewel ze bekendstaan als een ploeg die geen enkele match kan winnen, zijn ‘De Kampioenen’ wel dé winnaar van de Vlaamse Box Office Award, die uitgereikt wordt door Filmfestival Oostende. ‘F.C. De Kampioenen: Viva Boma!’, geregisseerd door Jan Verheyen, mocht met 568.142 verkochte kaartjes het afgelopen jaar dan ook het meeste Vlaamse toeschouwers verwelkomen in de bioscoop.
  [naar artikel]
 2. Nachtwacht-film wint dankzij 120.000 cinemabezoekers Ensor Box Office Award (08/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Gala van de Ensors vindt pas zaterdag plaats, maar ook deze week worden er al enkele beeldjes uitgereikt tijdens het Filmfestival in Oostende. Dinsdag viel Nachtwacht: De Dag van de Bloedmaan in de prijzen. De derde film rond de populaire Studio 100-reeks vol elven, weerwolven en vampieren was met 120.000 bezoekers de populairste film van 2021 en won de Ensor Box Office Award. Maar daar hoeft het niet te eindigen. De film met Louis Thyssen, Céline Verbeeck en Giovanni Kemper in de hoofdrollen is nog steeds te zien in de bioscopen. 
  [naar artikel]
 3. Belgische wint prijs op Iers filmfestival met ‘The Best of Dorien B.’ (16/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  ‘The Best of Dorien B.’, het langspeeldebuut van de Belgische regisseur Anke Blondé, is afgelopen weekend in de prijzen gevallen op het Ierse filmfestival Galway Film Fleadh. Blondé won de ‘Best International First Feature’ award. De film ging eerder dit jaar in première tijdens het filmfestival van Rotterdam en opent in september het Filmfestival Oostende.
  [naar artikel]
 4. Lifetime Achievement Award en erehaag voor Arno op filmfestival Oostende (06/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Zanger Arno Hintjes is zondag in de bloemetjes gezet op het filmfestival van Oostende. De Oostendse zanger kreeg een Lifetime Achievement Award en werd ontvangen met een grote erehaag aan Kinepolis Oostende.
  [naar artikel]
 5. Oscargenomineerde "Close" en VRT-reeks "Roomies" zijn de grote winnaars bij de Ensors op Filmfestival Oostende (04/02/2023 - VRT NWS)
  De film "Close" en de VRT MAX-reeks "Roomies" zijn de grote winnaars geworden bij de Ensors. De Vlaamse film- en televisieprijzen zijn voor de 13e keer uitgereikt tijdens het Filmfestival van Oostende. Ook "Zillion" wint meerdere Ensors en de Box Office Award, voor de film die het afgelopen jaar de meeste mensen naar de cinemazalen heeft gelokt. De Canvasreeks "Metissen van België" en het Ketnetprogramma "#LikeMe" winnen allebei een Ensor.
  [naar artikel]
 6. Sien Eggers krijgt Lifetime Achievement Award en ster op Filmfestival Oostende (06/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Op het Filmfestival van Oostende heeft de Antwerpse actrice Sien Eggers zondag een Lifetime Achievement Award ontvangen. De actrice nam haar award in ontvangst van minister van Vlaams minster van Media Benjamin Dalle in cultuurcentrum De Grote Post. Daarna wordt Eggers nog vereeuwigd met een ster op de Oostendse zeedijk.
  [naar artikel]
 7. Robbe de Hert en Matthias Schoenaerts blikvangers op Filmfestival Oostende (14/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De voorlaatste dag van Filmfestival Oostende staat in het teken van de uitreiking van de Lifetime Achievement Award voor Robbe De Hert, en de...
  [naar artikel]
 8. Zanger Arno ontvangt zijn Lifetime Achievement Award onder luid applaus en een erehaag op het filmfestival in Oostende (06/03/2022 - VRT NWS)
  Onder luid applaus kon zanger Arno Hintjens vandaag zijn Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen op het Filmfestival in Oostende. De stad Oostende riep fans en Oostendenaars op om 16.00 uur een erehaag te vormen aan de rode loper van Kinepolis. En die oproep werd goed ontvangen.
  [naar artikel]
 9. Ook Stijnindetrein wint een Jamie Award (maar deelt die met iedereen) (01/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Onder de vleugels van het filmfestival van Oostende werden woensdag De Jamies uitgereikt, de Vlaamse online video awards. Er vloeide ook wat goud en zilver richting Limburg.
  [naar artikel]
 10. Belgische film ‘La Civil’ wint Audacity Award op filmfestival Cannes (16/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op het Filmfestival van Cannes heeft ‘La Civil’, het speelfilmdebuut van Teodora Ana Mihai, de Audacity Award (Prijs voor Durf) gewonnen. De film beleefde eind vorige week zijn wereldpremière in Cannes, als onderdeel van het ‘Un Certain Regard’-programma van de Officiële Selectie.
  [naar artikel]
 11. Derde ‘Nachtwacht’-film sleept Ensor in de wacht (08/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De film ‘Nachtwacht 3: De Dag van de Bloedmaan’ heeft dinsdag op het Filmfestival van Oostende de Ensor Box Office Award gekregen. Die prijs wordt uitgereikt aan de populairste Vlaamse film van 2021.
  [naar artikel]
 12. Filmfestival Oostende is ‘blijver’ (13/04/2019 - De Morgen)
  Een gala waarop de eerste Vlaamse filmprijzen worden uitgereikt, een affiche met nationale en internationale toppers en Bart De Pauw als centrale gast. Op zijn vierde editie is het Filmfestival Oostende volwassen geworden. Organisator Peter Craeymeersch wrijft trots in zijn handen.
  [naar artikel]
 13. Bakkerij Martens wint vierde Uni-K Award (22/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bakkerij Martens uit Kinrooi heeft de Uni-K Award gewonnen. Guy Martens nam de award vrijdagavond in ontvangst in GC De Stegel in Molenbeersel en volgt daarmee fruitkwekers Albert en Christa Royakkers op. Het is al de vierde keer dat de Uni-K Award door ondernemersorganisatie Unizo in Kinrooi werd uitgereikt. Daarmee bekroont Unizo Kinrooi een unieke onderneming in de gemeente voor hun verwezenlijkingen.
  [naar artikel]
 14. "Ik ben er zeker van: als er nog een Kampioenenfilm komt, is ook Boma erbij" (21/12/2017 - VRT NWS)
  "Ik zou graag een vierde, vijfde en zesde film maken." Jacques Vermeire is zijn rol als DDT nog lang niet beu. En hij vermoedt dat als er een vierde Kampioenenfilm komt, Marijn "Boma" Devalck ook van de partij is.
  [naar artikel]
 15. Vierde Kampioenenfilm op komst? "De goesting bij de acteurs is er absoluut" (17/04/2018 - VRT NWS)
  De kans dat er een vierde Kampioenenfilm komt, lijkt reëel. "We denken erover na", heeft Niels Destadsbader gezegd op MNM. "De goesting is er absoluut." 
  [naar artikel]
 16. Aandacht voor vrouwen, Jan Decleir in de bloemen én de nieuwe Tik Tak: dit belooft Filmfestival Oostende  (19/08/2019 - VRT NWS)
  Het programma van Filmfestival Oostende is gekend. De 13e editie staat in het teken van "Leading Ladies". Dat uit zich in de selectie van Master Lynn Van Royen, die kiest voor vrouwelijke regisseurs en vertolkingen. Jan Decleir mag de Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen en Ketnet Junior stelt de nieuwe afleveringen van Tik Tak voor. Een greep uit het ruime aanbod van dit jaar.
  [naar artikel]
 17. Vlaamse film ‘Zeevonk’ wint ECFA Award in Malmö (16/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse film ‘Zeevonk’ heeft de ECFA Award gewonnen op het BUFF Malmö Filmfestival, het belangrijkste kinder- en jeugdfilmfestival in Scandinavië. Dat maakte de jury bekend. Het speelfilmdebuut van Domien Huyghe (35) kreeg eerder al een Speciale Vermelding van de Generation Kplus Kinderjury na de wereldpremière op het Internationaal Filmfestival van Berlijn.
  [naar artikel]
 18. Indrukwekkend eerbetoon voor Arno in ‘zijn’ Oostende (06/03/2022 - De Standaard)
  Op het Filmfestival van Oostende heeft zanger Arno Hintjens zondag een Lifetime Achievement Award ontvangen. Duizenden fans en inwoners vormden een indrukwekkende erehaag op de rode loper van de Kinepolis.
  [naar artikel]
 19. Acteur Jaak Van Assche krijgt een ster op de dijk van Oostende: “Een van de aangenaamste en best voorbereide acteurs van Vlaanderen” (18/01/2021 - VRT NWS)
  Acteur Jaak Van Assche en producer Erwin Provoost krijgen een Lifetime Achievement Award en een ster op de Walk of Fame in Oostende. Normaal gezien zou afgelopen weekend het Filmfestival Oostende gestart zijn.
  [naar artikel]
 20. Arno neemt carrièreprijs in ontvangst in Oostende (06/03/2022 - De Tijd)
  17:59 Zanger Arno Hintjens is zondag in de bloemetjes gezet op het filmfestival van Oostende. De Oostendse zanger kreeg een Lifetime Achievement Award en werd ontvangen met een grote erehaag aan Kinepolis O...
  [naar artikel]
 21. Vierde Kampioenenfilm gaat ‘Viva Boma!’ heten (07/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De nieuwe Kampioenenfilm, die eind volgend jaar in de bioscopen komt, zal Viva Boma! heten. Dat staat te lezen op een foto die Jacques Vermeire, alias DDT, op Twitter plaatste.
  [naar artikel]
 22. Recordeditie voor Filmfestival Oostende (14/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Filmfestival van Oostende heeft dit jaar 45.000 bezoekers ontvangen en dat is een record. Meer dan 2.500 mensen gingen op de eerste avond...
  [naar artikel]
 23. "Holly" pakt eerste prijs op filmfestival van Venetië: hoofdrolspeelster Cathalina Geeraerts (17) wint award voor beste acteerprestatie (08/09/2023 - VRT NWS)
  Cathalina Geeraerts heeft de Bisato d'Oro Award gewonnen voor beste acteerprestatie op het filmfestival in Venetië. De 17-jarige actrice speelt de hoofdrol in de film "Holly" van de Belgische regisseur Fien Troch. De prijs werd uitgereikt door een jury van onafhankelijke filmjournalisten.
  [naar artikel]
 24. Cargo opent filmfestival Oostende (08/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Oostende is zopas de 11e editie van het filmfestival van start gegaan op een natte rode loper. Een hele week lang zullen hier meer dan 100
  [naar artikel]
 25. VIDEO. Beleef de opening van Filmfestival Oostende (08/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Filmfestival in Oostende ging gisterenavond van start. Het was een bijzondere editie voor Matteo Simoni, want hij kreeg zijn eigen ster. Wij...
  [naar artikel]
 26. 'Cargo' opent Filmfestival Oostende (08/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Oostende is zopas de 11e editie van het filmfestival van start gegaan op een natte rode loper. Een hele week lang zullen hier meer dan honderd
  [naar artikel]
 27. Filmfestival Oostende van start met "Leading ladies" voor en achter de camera (06/09/2019 - VRT NWS)
  “The best of Dorien B.” opent het Filmfestival van Oostende, waar het lang niet de enige film is geregisseerd door een vrouw. Gastvrouw Lynn Van Royen mocht een eerste ster schoonvegen op de dijk van Oostende.
  [naar artikel]
 28. Pakkende beelden: Arno kreeg staande ovatie op Filmfestival Oostende (23/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Begin maart werd Arno Hintjens, die zaterdag op 72-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van pancreaskanker, nog gehuldigd op het filmfestival van Oostende. Hij kreeg er een Lifetime Achievement Award en werd opgewacht door honderden mensen die een erehaag vormden. Later kreeg hij ook een staande ovatie in de Kinepolis-zaal. Het werd zijn laatste publieke optreden: het geplande laatste concert in de AB, op 15 maart, moest de zanger helaas afzeggen. Hij was te ziek geworden.
  [naar artikel]
 29. Filmfestival Oostende – Monica Bellucci krijgt ster op Filmfestival van Oostende (07/09/2019 - Metro)
  Aan het Casino Kursaal in Oostende is zaterdag de ster ter ere van de Italiaanse actrice Monica Bellucci (54) onthuld. De aanwezigheid van Bellucci hoeft niet te verbazen, want haar recentste film ‘Spider in the Web’ gaat op het Filmfestival Oostende in wereldpremière. ‘Spider in the Web’ vertelt het verhaal van een Mossad-spion die aan de vooravond van zijn pensioen aan een laatste geheime missie door België en Nederland begint. Veel scènes werden dan ook in Antwerpen opgenomen. In de film van de Israëlische cineast Eran Riklis is de hoofdrol weggelegd voor Oscarwinnaar Ben Kingsley. Ook Vlaamse acteurs zoals Filip Peeters, Hilde Van Mieghem en Luk Wyns vertolken een rol in de film. Op de Walk of Fame op de Zeedijk werden ter hoogte van de Venetiaanse Gaanderijen de afgelopen jaren al heel wat grote namen uit de binnenlandse en buitenlandse filmwereld vereeuwigd. De keuze voor Monica Bellucci past helemaal in het thema van het dertiende Filmfestival Oostende. Dankzij master Lynn Van Royen staat het festival deze editie immers in het teken van ‘leading ladies’. Het Filmfestival Oostende 2019 ging vrijdagavond van start met de openingsfilm ‘The Best of Dorien B.’. Zondagnamiddag krijgt Jan Decleir een Lifetime Achievement Award en zijn ster op de Zeedijk. Het filmfestival wordt zoals gebruikelijk afgesloten met de uitreiking van de Ensors. Met elk negen nominaties zijn ‘Girl’ van Lukas Dhont en ‘Niet schieten’ van Stijn Coninx volgende zaterdag de grootste kanshebbers. bron: Belga Het bericht Filmfestival Oostende – Monica Bellucci krijgt ster op Filmfestival van Oostende verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. 'Home' van Fien Troch grote slokop op Filmfestival Oostende (16/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op het Filmfestival van Oostende wint Home  van Fien Troch de Ensor voor de beste Vlaamse film van het jaar. Troch sleept ook de Ensor voor beste
  [naar artikel]
 31. IN BEELD. Schoon volk op de rode loper van de Ensors (15/09/2019 - Metro)
  De ‘Vlaamse Oscars’ werden gisterenavond uitgereikt op de slotavond van het Filmfestival van Oostende. ‘Girl’ werd de grote slokop met acht Ensors. Lukas Dhont nam voor zijn debuut onder meer de award voor beste film en beste regisseur in ontvangst. Ook ‘De Dag’ viel meermaals in de prijzen: de reeks van Julie Mahieu en Jonas Geirnaert won drie Ensors, waaronder die voor beste tv-serie. Daarnaast ging de aandacht uit naar Stijn Coninx: de regisseur toonde zich voor het eerst weer in het publiek sinds zijn herstel van darmkanker. Zijn film ‘Niet Schieten’ kreeg overigens de prijs voor beste box-office en de prijs van de Telenet-kijker. 1 of 13 Belga / N. Maeterlinck Belga / N. Maeterlinck Belga / N. Maeterlinck Belga / N. Maeterlinck Belga / N. Maeterlinck Belga / N. Maeterlinck Belga / N. Maeterlinck Belga / N. Maeterlinck Belga / N. Maeterlinck Belga / N. Maeterlinck Belga / N. Maeterlinck Belga / N. Maeterlinck Belga / N. Maeterlinck Lees ook: Filmfestival Oostende – “Girl” en “De Dag” grote winnaars op Gala van de Ensors in Oostende Het bericht IN BEELD. Schoon volk op de rode loper van de Ensors verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Acteur Jaak Van Assche ontvangt Lifetime Achievement Award en een ster op de Walk of fame (17/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Geen openingsavond van Filmfestival Oostende dit weekend, maar het festival vond dit weekend alsnog een reden om te vieren. Gemaskerd, in open lucht en op anderhalve meter afstand werd in beperkt gezelschap hulde gebracht aan twee opmerkelijke figuren binnen de audiovisuele sector: acteur Jaak Van Assche en producent en voormalig VAF intendant Erwin Provoost. Beide kregen een Lifetime Achievement Award en een ster op de Walk of Fame van Oostende.
  [naar artikel]
 33. "King of the Belgians" valt in de prijzen op filmfestival van Rotterdam (04/02/2017 - Knack)
  "King of the Belgians" van Peter Brosens en Jessica Woodworth is vrijdagavond tijdens het Internationaal Filmfestival van Rotterdam bekroond geworden met de KNF Award. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de KNF Award dat een Vlaamse film bekroond wordt.
  [naar artikel]
 34. Filmfestival Oostende maakt programma bekend: "Mentale gezondheid staat centraal" (22/12/2021 - VRT NWS)
  Het Filmfestival Oostende maakte gisteren de programmatie bekend. Koen De Bouw, de curator van het filmfestival, koos voor het thema mentale gezondheid. Door de coronapandemie hebben heel wat mensen het mentaal moeilijk, het was volgens hem een evidente keuze. Het filmfestival vindt voor de eerste keer plaats in januari in plaats van september. Het werd een jaar en 4 maanden uitgesteld door corona.
  [naar artikel]
 35. Monica Bellucci krijgt ster op Filmfestival Oostende (08/09/2019 - Metro)
  Aan het Casino Kursaal in Oostende is de ster ter ere van de Italiaanse actrice Monica Bellucci onthuld. De aanwezigheid van Bellucci hoeft niet te verbazen, want haar recentste film ’Spider in the Web’ gaat op het Filmfestival Oostende in wereldpremière. ’Spider in the Web’ vertelt het verhaal van een Mossad-spion die aan de vooravond van zijn pensioen aan een laatste geheime missie door België en Nederland begint. Veel scènes werden dan ook in Antwerpen opgenomen. In de film van de Israëlische cineast Eran Riklis is de hoofdrol weggelegd voor Oscarwinnaar Ben Kingsley. Ook Vlaamse acteurs zoals Filip Peeters, Hilde Van Mieghem en Luk Wyns vertolken een rol in de film. Leading ladies Op de Walk of Fame op de Zeedijk werden ter hoogte van de Venetiaanse Gaanderijen de afgelopen jaren al heel wat grote namen uit de binnenlandse en buitenlandse filmwereld vereeuwigd. De keuze voor Monica Bellucci past helemaal in het thema van het dertiende Filmfestival Oostende. Dankzij master Lynn Van Royen staat het festival deze editie immers in het teken van ’leading ladies’. Het Filmfestival Oostende 2019 ging vrijdagavond van start met de openingsfilm ’The Best of Dorien B.’. Zondagnamiddag krijgt Jan Decleir een Lifetime Achievement Award en zijn ster op de Zeedijk. Het filmfestival wordt zoals gebruikelijk afgesloten met de uitreiking van de Ensors. Met elk negen nominaties zijn ’Girl’ van Lukas Dhont en ’Niet schieten’ van Stijn Coninx volgende zaterdag de grootste kanshebbers. Lees ook : MOVIES. Tien redenen om uit te kijken naar het filmfestival van Venetië Het bericht Monica Bellucci krijgt ster op Filmfestival Oostende verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Opmerkelijk: Jan Decleir sloeg ooit film met Nicole Kidman en Tom Cruise af (11/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op het filmfestival in Oostende kreeg Jan Decleir, stamvader van de Vlaamse acteerwereld, een Lifetime Achievement Award én een blinkende ster. Een...
  [naar artikel]
 37. D'Ardennen gaat met 8 Ensors aan de haal op Filmfestival Oostende (16/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  D'Ardennen heeft op het Filmfestival van Oostende 7 Ensors gewonnen, waaronder de belangrijkste: die voor Beste Film. Juryvoorzitter Jan
  [naar artikel]
 38. D'Ardennen gaat met 7 Ensors aan de haal op Filmfestival Oostende (16/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  D'Ardennen heeft op het Filmfestival van Oostende 7 Ensors gewonnen, waaronder de belangrijkste: die voor Beste Film. Juryvoorzitter Jan
  [naar artikel]
 39. Filmfestival Oostende kondigt nieuwe datum aan (26/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Normaal gezien zou het Filmfestival van Oostende van 21 tot 29 januari plaatsvinden, maar de coronamaatregelen gooiden roet in het eten. Dus werd er een nieuwe datum gekozen: van 4 tot en met 12 maart 2022.
  [naar artikel]
 40. IN BEELD. BV's spelen hoofdrol op rode loper Filmfestival Oostende (06/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Oostende heeft vanavond de rode loper uitgerold voor de dertiende editie van het Filmfestival. En dat lokte heel wat bekend en mooi volk naar de...
  [naar artikel]
 41. Veel belangstelling voor ‘Cargo’ op filmfestival Oostende (09/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Op het filmfestival van Oostende ging vrijdagavond de nieuwe Vlaamse film ‘Cargo’ in première. Gastcurator Wim Opbrouck zorgde voor een mini-selectie van tien anti-oorlogsfilms.
  [naar artikel]
 42. Filmfestival Oostende – “Girl” en “De Dag” grote winnaars op Gala van de Ensors in Oostende (14/09/2019 - Metro)
  De film “Girl” en de tv-serie “De Dag” zijn de grote winnaars op het Gala van de Ensors. Die Vlaamse filmprijzen werden zaterdag uitgereikt in het Kursaal van Oostende. Daarmee kwam er ook een einde aan deze editie van het Filmfestival van Oostende. “Girl” van regisseur Lukas Dhont was de grootste winnaar van de avond. Met maar liefst zeven Ensors kon de film bijna alle nominaties verzilveren. De film won in de categorieën DOP, production design, muziek, montage, beste acteur en ten slotte ook beste regie voor regisseur Lukas Dhont. “Girl” sleepte ook de Ensor voor beste scenario in de wacht. Tijdens een opmerkelijk dankwoord citeerde scenarist Angelo Tijssens cijfers van het aantal transgenders met zelfmoordgedachten. Hij riep daarna op tot verdraagzaamheid tegenover iedereen die anders is. De film “Niet Schieten”, ook genomineerd voor een hele reeks prijzen, kon slechts drie Ensors mee naar huis nemen waaronder de box office award, best bekeken film en de Telenet publieksprijs. Het beeldje voor beste jeugdfilm ging naar “Binti”. Ook bij de series vielen er heel wat prijzen te rapen. Zo won “De Dag” de prijs voor beste serie. Daar kwam nog een Ensor voor beste scenario en beste regie bij. Ook “Studio Tarara” viel in de prijzen. Daar won Janne Desmet de Ensor voor beste tv-actrice en Peter Van Den Begin die voor beste acteur. De beste documentaire was voor “Ademloos” van Daniel Lambo. Het beeldje voor de beste kortfilm ging naar “Provence” van Kato De Boeck. Het gala, gepresenteerd door Francesca Vanthielen, betekent meteen het einde van de dertiende editie van Filmfestival Oostende. Het festival lokte dit jaar meer dan 45.000 bezoekers. De volgende editie zal pas plaatsvinden in januari 2021. bron: Belga Het bericht Filmfestival Oostende – “Girl” en “De Dag” grote winnaars op Gala van de Ensors in Oostende verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Lynn Van Royen zet vrouwen in de verf op het Filmfestival van Oostende: “Het woord ‘sterk’ wordt nog te vaak geassocieerd met mannen” (06/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Met haar dertig lentes is Lynn Van Royen de jongste master ooit op het Filmfestival van Oostende, maar de actrice weet wél wat ze wil. Het is geen...
  [naar artikel]
 44. Vrouwen aan de macht tijdens Filmfestival Oostende (19/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Voor zijn dertiende editie pakt het Filmfestival Oostende uit met een programma vol ‘leading ladies’. “Het gaat niet enkel over sterke vrouwen”, vertelt master of ceremony Lynn Van Royen. “Het draait om vrouwen die hun eigen leven in handen nemen.”
  [naar artikel]
 45. Nominaties internationale competities Filmfestival Oostende bekend (17/08/2016 - De Redactie)
  Naast de Ensors reikt het Filmfestival van Oostende (FFO) ook nog awards uit in de internationale competities Look! en Taste of Europe. De nominaties daarvan zijn vandaag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 46. Girl wint Discovery Award op European Film Awards (15/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Vlaamse film ‘Girl’ wint de European Film Award voor nieuw talent, de Discovery Award. Daarmee is Lukas Dhont op zijn 27 de jongste Belg die deze prijs wint. Twee landgenoten gingen hem voor: Hans Van Nuffel was 30 toen hij met ‘Adem’ won in 2011; Jaco Van Dormael was 34 toen hij in 1991 won met ‘Toto le héros’.
  [naar artikel]
 47. Girl wint Discovery Award op European Film Awards (15/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse film ‘Girl’ wint de European Film Award voor nieuw talent, de Discovery Award. Daarmee is Lukas Dhont op zijn 27 de jongste Belg die deze prijs wint. Twee landgenoten gingen hem voor: Hans Van Nuffel was 30 toen hij met ‘Adem’ won in 2011; Jaco Van Dormael was 34 toen hij in 1991 won met ‘Toto le héros’.
  [naar artikel]
 48. Deze BV's schitteren op de rode loper van Filmfestival Oostende (07/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond werd de rode loper uitgerold voor de twaalfde editie van het Filmfestival Oostende. Deze BV's waren van de partij!
  [naar artikel]
 49. Filmfestival Oostende – Ruth Beeckmans wint Ensor voor beste actrice (14/09/2019 - Metro)
  De Ensor voor beste actrice ging zaterdagavond naar Ruth Beeckmans voor haar rol in de film “Trio”. De hoogzwangere Beeckmans nam het beeldje in ontvangst tijdens het Gala van de Ensors in het Kursaal van Oostende. Ruth Beekmans kwam hoogzwanger het podium op om haar beeldje in ontvangst te nemen. “Ik ben uitgerekend voor binnen vier dagen”, zei ze al lachend. Het was overigens het eerste beeldje voor “Trio”. Voor Beeckmans kwam de prijs totaal onverwacht. “Ik had dit helemaal niet zien aankomen”, klonk het. bron: Belga Het bericht Filmfestival Oostende – Ruth Beeckmans wint Ensor voor beste actrice verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy