16:38 Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. [naar artikel]
Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. “Het moet écht deze week”, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.” [naar artikel]
De maand juli was geen onverdeeld succes voor de horecasector. Dat blijkt uit een ledenbevraging van Horeca Vlaanderen. Iets minder dan een op de twee horecazaken (46 procent) spreekt over een omzetverlies ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Eén op de drie (33 procent) zag dan weer een omzetstijging. "Het beeld is bijna even wisselvallig als het weer van deze eerste vakantiemaand", zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
De maand juli was geen onverdeeld succes voor de horecasector. Dat blijkt uit een ledenbevraging van Horeca Vlaanderen. Iets minder dan een op de twee horecazaken (46 procent) spreekt over een omzetverlies ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Eén op de drie (33 procent) zag dan weer een omzetstijging. "Het beeld is bijna even wisselvallig als het weer van deze eerste vakantiemaand", zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. ‘Het moet écht deze week’, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. ‘Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.’ [naar artikel]
Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000... [naar artikel]
Een goede maand voor de start van het hoogseizoen zitten ze in het Spaanse Benidorm, aan de Costa Blanca, met de handen in het haar. Na twee jaar corona moet het eindelijk weer een topseizoen worden. “Maar we vinden geen personeel om de toeristen te bedienen”, zegt de voorzitter van de lokale horeca. [naar artikel]
Het vaccin voor de horeca komt uit het ziekenhuis. Pas als er minder dan 500 patiënten op de intensieve diensten liggen van Jessa-topdokter Jasperina Dubois en haar collega's, mag topchef Jan Tournier weer aan de slag in zijn tweesterrenzaak Cuchara. Een dubbelgesprek over hoe we met z'n allen niet enkel de horeca missen, maar ook kansen. [naar artikel]
Het is bijna precies één maand geleden dat cafés en restaurants voor de tweede keer de deuren moesten sluiten. Het ziet er niet naar uit dat de horeca dit jaar nog zal opengaan, zo zeggen verschillende experts. Is het terecht dat de heropening van de horeca wellicht niet meer voor dit jaar is? Eerder lieten we de experts aan het woord. Nu is het jullie beurt. [naar artikel]
Het is bijna precies één maand geleden dat cafés en restaurants voor de tweede keer de deuren moesten sluiten. Het ziet er niet naar uit dat de horeca dit jaar nog zal opengaan, zo zeggen verschillende experts. Is het terecht dat de heropening van de horeca wellicht niet meer voor dit jaar is? Wat denk jij? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden. [naar artikel]
Nadat cafés en restaurants vorig jaar een omzetdaling van tien tot vijftien procent kenden door Tournée Minérale en het volgens Horeca Vlaanderen “een aanval was op de horeca”, zien ze het nu als een “opportuniteit”. Ze verdelen onder hun leden een brochure met alcoholvrije drankjes. “Willen of niet, de maand komt er”, klinkt het. “Maar wanneer je geen bier of wijn wilt, is het antwoord nog te vaak: Water.” [naar artikel]
Het zijn drukke dagen voor de horeca en drankenhandelaars. Het mooie weer speelt een grote rol, maar ook de vele toeristen in onze provincie zorgen ervoor dat er volop drank geleverd moet worden. Voor de horeca is het positief nieuws na een gitzwarte periode. Want de coronacrisis sloeg genadeloos hard toe, maar de horeca krabbelt stilaan recht. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) vraagt om vast te houden aan de geplande heropening van de horeca op 1 mei en “geen dag later”. De nationale kappersfederatie is dan weer niet opgezet met de uitspraak van de topman van Horeca Vlaanderen, die had gezegd dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. [naar artikel]
De horeca “moet wederom bloeden” voor falend regeringsbeleid. Dat vindt de Nederlandse vakbond FNV Horeca van de coronamaatregelen die het demissionaire kabinet vrijdag naar verwachting gaat aankondigen. Volgens de vakbond kan de overheid niet meer overbrengen dat er sprake is van urgentie en dat de maatregelen noodzakelijk zijn. “Er is geen maatschappelijk draagvlak meer”, zegt FNV-bestuurder Edwin Vlek. [naar artikel]
Viroloog Steven Van Gucht kan niet met zekerheid zeggen of het realistisch is dat restaurants op 1 maart kunnen heropenen. "Voorspellingen zijn moeilijk", zo zei hij vrijdag op de persconferentie van het Crisiscentrum. Horeca Vlaanderen drong vorige week bij de regering aan op een heropening op die datum. [naar artikel]
Paul De Grande, een van de antiquairs uit het Vier-programma ‘Stukken van Mensen’, neemt de leiding bij de inrichting van een antiekloods aan het Kattendijkdok. De oude havenloods is onderdeel van de horeca-locatie waartoe Lazy Jack behoort, en waar - eens de horeca weer mag draaien - ook een trattoria van start gaat. [naar artikel]
Het is uitzonderlijk warm weer voor de tijd van het jaar. Temperaturen van boven de 30 graden zijn het. En dan kan je al van een stevige nazomer spreken. Tot grote vreugde van de horeca natuurlijk. En van ons allemaal. Want wie gaat er nu niet graag een terrasje doen met dit weer? En hoe langer we buiten kunnen zitten in coronatijden, des te beter natuurlijk. [naar artikel]
Filip Vanheusden, voorzitter van Horeca Vlaanderen, vreest ingrijpende gevolgen voor de horeca, nu de bubbel weer beperkt is tot vijf personen buiten het gezin. “De horeca is de speelbal van politiek non-beleid, en moet opdraaien voor de gevolgen daarvan.” [naar artikel]
Nog geen jaar na de invoering van het systeem, zijn er in de Limburgse horeca al 2.000 flexi-jobbers actief. Dat blijkt uit extrapolaties van cijfers van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid. In heel België gaat het om 20.000 mensen die naast hun vaste job gemiddeld 160 euro per maand (belastingvrij) in de horeca bijverdienen. [naar artikel]
December is niet alleen pakjesmaand, maar is ook op de kalender in de horeca al jaren met rood omcirkeld. Met dank aan de feestdagen is het vierde kwartaal het allerbelangrijkste voor onze cafés, cateraars en restaurants. Blijft de horeca ook tijdens eindejaar dicht — waar experts van uitgaan — dan loopt de financiële kater in de miljarden. [naar artikel]
8 mei staat in heel wat agenda's aangekruist als de dag waarop de horeca eindelijk weer de deuren opent. Maar met hoeveel mag je nu aan een tafeltje zitten? Heropenen alle zaken? En kunnen uitbaters nog op premies rekenen? Horeca-topman Matthias De Caluwe vertelt er vrijdagmiddag alles over in onze webstudio. Heb jij nog vragen voor hem? Bezorg ze ons via onderstaand formulier en we proberen ze morgen te beantwoorden. [naar artikel]
CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, blikt terug op een bewogen jaar. Hij hoopt dat een coronapas voor de horeca in ons land niet nodig zal zijn. Dat zei hij in een interview met De Zondag. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.