Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

“Als horeca weer opent, moet dat voor 100 jaar zijn en niet voor één maand”

29/01/2021 - 15:30
"Viroloog Steven Van Gucht kan niet met zekerheid zeggen of het realistisch is dat restaurants op 1 maart kunnen heropenen. “Voorspellingen zijn moeilijk”, zo zei hij vrijdag op de persconferentie van het Crisiscentrum. Horeca Vlaanderen drong vorige week bij de regering aan op een heropening op die datum."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Horeca: 'Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg' (26/05/2020 - De Tijd)

16:38 Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. [naar artikel]


2. Horeca Vlaanderen: “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg” (24/05/2020 - Het Belang van Limburg)

Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. “Het moet écht deze week”, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.” [naar artikel]


3. Bijna 1 op de 2 horeca-uitbaters haalde in juli minder omzet dan vorig jaar (05/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

De maand juli was geen onverdeeld succes voor de horecasector. Dat blijkt uit een ledenbevraging van Horeca Vlaanderen. Iets minder dan een op de twee horecazaken (46 procent) spreekt over een omzetverlies ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Eén op de drie (33 procent) zag dan weer een omzetstijging. "Het beeld is bijna even wisselvallig als het weer van deze eerste vakantiemaand", zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


4. Bijna 1 op de 2 horeca-uitbaters haalt in juli minder omzet dan vorig jaar (05/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

De maand juli was geen onverdeeld succes voor de horecasector. Dat blijkt uit een ledenbevraging van Horeca Vlaanderen. Iets minder dan een op de twee horecazaken (46 procent) spreekt over een omzetverlies ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Eén op de drie (33 procent) zag dan weer een omzetstijging. "Het beeld is bijna even wisselvallig als het weer van deze eerste vakantiemaand", zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


5. Horeca Vlaanderen dringt aan op duidelijkheid: ‘Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg’ (24/05/2020 - De Morgen)

Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. ‘Het moet écht deze week’, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. ‘Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.’ [naar artikel]


6. Horeca Vlaanderen dringt aan op duidelijkheid: "Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg” (24/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000... [naar artikel]


7. Benidorm zit met de handen in het haar: nog 3.500 vacatures open in de horeca (18/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Een goede maand voor de start van het hoogseizoen zitten ze in het Spaanse Benidorm, aan de Costa Blanca, met de handen in het haar. Na twee jaar corona moet het eindelijk weer een topseizoen worden. “Maar we vinden geen personeel om de toeristen te bedienen”, zegt de voorzitter van de lokale horeca. [naar artikel]


8. DUBBELINTERVIEW. Topchef Jan Tournier: “Elke maand moet ik 9.000 euro aan leningen aflossen.” Topdokter Jasperina Dubois: “Logisch dat die mensen dan roepen dat ze weer open willen.” (16/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Het vaccin voor de horeca komt uit het ziekenhuis. Pas als er minder dan 500 patiënten op de intensieve diensten liggen van Jessa-topdokter Jasperina Dubois en haar collega's, mag topchef Jan Tournier weer aan de slag in zijn tweesterrenzaak Cuchara. Een dubbelgesprek over hoe we met z'n allen niet enkel de horeca missen, maar ook kansen. [naar artikel]


9. HET DEBAT. Is het terecht dat de horeca wellicht dit jaar niet meer zal heropenen? Dit is jullie mening (17/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Het is bijna precies één maand geleden dat cafés en restaurants voor de tweede keer de deuren moesten sluiten. Het ziet er niet naar uit dat de horeca dit jaar nog zal opengaan, zo zeggen verschillende experts. Is het terecht dat de heropening van de horeca wellicht niet meer voor dit jaar is? Eerder lieten we de experts aan het woord. Nu is het jullie beurt. [naar artikel]


10. HET DEBAT. Is het terecht dat de horeca wellicht dit jaar niet meer zal heropenen? (17/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Het is bijna precies één maand geleden dat cafés en restaurants voor de tweede keer de deuren moesten sluiten. Het ziet er niet naar uit dat de horeca dit jaar nog zal opengaan, zo zeggen verschillende experts. Is het terecht dat de heropening van de horeca wellicht niet meer voor dit jaar is? Wat denk jij? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden. [naar artikel]


11. Horeca wapent zich tegen maand zonder alcohol: “Met een beetje creativiteit kan je voor zoveel lekkers zorgen” (16/01/2018 - Gazet van Antwerpen)

Nadat cafés en restaurants vorig jaar een omzetdaling van tien tot vijftien procent kenden door Tournée Minérale en het volgens Horeca Vlaanderen “een aanval was op de horeca”, zien ze het nu als een “opportuniteit”. Ze verdelen onder hun leden een brochure met alcoholvrije drankjes. “Willen of niet, de maand komt er”, klinkt het. “Maar wanneer je geen bier of wijn wilt, is het antwoord nog te vaak: Water.” [naar artikel]


12. Horeca herleeft en laat crisis achter zich (12/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Het zijn drukke dagen voor de horeca en drankenhandelaars. Het mooie weer speelt een grote rol, maar ook de vele toeristen in onze provincie zorgen ervoor dat er volop drank geleverd moet worden. Voor de horeca is het positief nieuws na een gitzwarte periode. Want de coronacrisis sloeg genadeloos hard toe, maar de horeca krabbelt stilaan recht. [naar artikel]


13. Horeca Vlaanderen: "Snel meer duidelijkheid nodig over heropening want horeca moet zich kunnen voorbereiden" (24/05/2020 - VRT NWS)

Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


14. “Als scholen volgens afspraak terug mogen openen, dan mag horeca dat ook” (11/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) vraagt om vast te houden aan de geplande heropening van de horeca op 1 mei en “geen dag later”. De nationale kappersfederatie is dan weer niet opgezet met de uitspraak van de topman van Horeca Vlaanderen, die had gezegd dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. [naar artikel]


15. Grote verontwaardiging bij Nederlandse horeca om nieuwe lockdown: “Horeca moet weer bloeden voor falend beleid” (12/11/2021 - Gazet van Antwerpen)

De horeca “moet wederom bloeden” voor falend regeringsbeleid. Dat vindt de Nederlandse vakbond FNV Horeca van de coronamaatregelen die het demissionaire kabinet vrijdag naar verwachting gaat aankondigen. Volgens de vakbond kan de overheid niet meer overbrengen dat er sprake is van urgentie en dat de maatregelen noodzakelijk zijn. “Er is geen maatschappelijk draagvlak meer”, zegt FNV-bestuurder Edwin Vlek. [naar artikel]


16. Viroloog Van Gucht: “Als we horecazaken weer openen, moet dat voor de komende 100 jaar zijn, en niet voor de komende maand” (29/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Viroloog Steven Van Gucht kan niet met zekerheid zeggen of het realistisch is dat restaurants op 1 maart kunnen heropenen. "Voorspellingen zijn moeilijk", zo zei hij vrijdag op de persconferentie van het Crisiscentrum. Horeca Vlaanderen drong vorige week bij de regering aan op een heropening op die datum. [naar artikel]


17. Tv-antiquair opent antiekloods aan Kattendijkdok als onderdeel nieuw horeca-concept (15/04/2020 - Gazet van Antwerpen)

Paul De Grande, een van de antiquairs uit het Vier-programma ‘Stukken van Mensen’, neemt de leiding bij de inrichting van een antiekloods aan het Kattendijkdok. De oude havenloods is onderdeel van de horeca-locatie waartoe Lazy Jack behoort, en waar - eens de horeca weer mag draaien - ook een trattoria van start gaat. [naar artikel]


18. Terrasjesweer midden september is opsteker voor horeca (15/09/2020 - Gazet van Antwerpen)

Het is uitzonderlijk warm weer voor de tijd van het jaar. Temperaturen van boven de 30 graden zijn het. En dan kan je al van een stevige nazomer spreken. Tot grote vreugde van de horeca natuurlijk. En van ons allemaal. Want wie gaat er nu niet graag een terrasje doen met dit weer? En hoe langer we buiten kunnen zitten in coronatijden, des te beter natuurlijk. [naar artikel]


19. Horeca Vlaanderen woedend: “Speelbal van politiek non-beleid” (27/07/2020 - Het Belang van Limburg)

Filip Vanheusden, voorzitter van Horeca Vlaanderen, vreest ingrijpende gevolgen voor de horeca, nu de bubbel weer beperkt is tot vijf personen buiten het gezin. “De horeca is de speelbal van politiek non-beleid, en moet opdraaien voor de gevolgen daarvan.” [naar artikel]


20. Limburgse horeca telt al 2.000 mensen met flexi-job (oproep) (20/10/2016 - Het Belang van Limburg)

Nog geen jaar na de invoering van het systeem, zijn er in de Limburgse horeca al 2.000 flexi-jobbers actief. Dat blijkt uit extrapolaties van cijfers van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid. In heel België gaat het om 20.000 mensen die naast hun vaste job gemiddeld 160 euro per maand (belastingvrij) in de horeca bijverdienen. [naar artikel]


21. “Meer dan 1 miljoen euro draai ik in december. Nu wordt het niets”: laatste maand van het jaar is normaal de beste voor horeca (17/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

December is niet alleen pakjesmaand, maar is ook op de kalender in de horeca al jaren met rood omcirkeld. Met dank aan de feestdagen is het vierde kwartaal het allerbelangrijkste voor onze cafés, cateraars en restaurants. Blijft de horeca ook tijdens eindejaar dicht — waar experts van uitgaan — dan loopt de financiële kater in de miljarden. [naar artikel]


22. OPROEP: Stel jouw vragen over de heropening van de terrassen aan horeca-topman Matthias De Caluwe (06/05/2021 - VRT NWS)

8 mei staat in heel wat agenda's aangekruist als de dag waarop de horeca eindelijk weer de deuren opent. Maar met hoeveel mag je nu aan een tafeltje zitten? Heropenen alle zaken? En kunnen uitbaters nog op premies rekenen? Horeca-topman Matthias De Caluwe vertelt er vrijdagmiddag alles over in onze webstudio. Heb jij nog vragen voor hem? Bezorg ze ons via onderstaand formulier en we proberen ze morgen te beantwoorden. [naar artikel]


23. Baas Horeca Vlaanderen: “Hoop dat coronapas in horeca bij ons niet nodig zal zijn” (25/07/2021 - Het Belang van Limburg)

CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, blikt terug op een bewogen jaar. Hij hoopt dat een coronapas voor de horeca in ons land niet nodig zal zijn. Dat zei hij in een interview met De Zondag. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!