Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 May 2022
04:27 uur

ASSISEN. “Helikopterbruid” Kristel Appelt en vader van haar drie kinderen Björn De Candt staan terecht voor moord op ex-vriend Andy

Het Laatste Nieuws

31/01/2021 - 21:07

Dertien messteken. Waarvan twee dwars door de schedel. Andy Vandereyt (30) had geen enkele kans toen hij middenin de nacht in het centrum van Aarschot naar een afspraak ging met zijn ex Kristel Appelt (27). De jonge vrouw had de vader van haar drie kinderen meegebracht, Björn De Candt (30). En drie grote messen. Een ongelijk gevecht. Volgende week staan Appelt en De Candt terecht voor het assisenhof in Leuven, op beschuldiging van moord. De vrouw is “wereldberoemd”, sinds haar meest recente echtgenoot vorige herfst een poging ondernam om haar per heli te bevrijden uit de gevangenis.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ASSISEN LIVE. Ex van “helikopterbruid” getuigt over dodelijke steekpartij: “Dat mes meenemen, was voor mij als een bos sleutels op zak hebben” (01/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dertien messteken. Waarvan twee dwars door de schedel. Andy Vandereyt (30) had geen enkele kans toen hij middenin de nacht in het centrum van Aarschot naar een afspraak ging met zijn ex Kristel Appelt (27). De jonge vrouw had de vader van haar drie kinderen meegebracht, Björn De Candt (30). En drie grote messen. Een ongelijk gevecht. Vanaf vandaag staan Appelt en De Candt terecht voor het assisenhof in Leuven, op beschuldiging van moord. De vrouw is “wereldberoemd”, sinds haar meest recente echtgenoot vorige herfst een poging ondernam om haar per heli te bevrijden uit de gevangenis.
  [naar artikel]
 2. ‘Helikopterbruid’ Kristel Appelt en Björn De Candt veroordeeld tot 25 en 24 jaar cel voor moord zonder uitlokking op haar ex-vriend (23/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het hof van assisen van Vlaams-Brabant in Leuven heeft dinsdag Kristel Appelt en Björn De Candt schuldig bevonden aan moord op Andy Vandereyt. De verdediging van de twee beschuldigden pleitte nog dat het slachtoffer het geweld tegen zich had uitgelokt, maar daar ging de volksjury niet in mee. Ze veroordeelde hen tot 25 en 24 jaar cel.
  [naar artikel]
 3. ASSISEN. Ex-bdsm-partner van helikopterbruid getuigt: “Voor de feiten zijn alle betrokkenen verantwoordelijk. Kristel en Björn. Maar ook Andy” (03/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe hij Kristel Appelt had leren kennen, wilde voorzitter Veerle Aelbrecht weten van getuige Wim S. (52). “Een gemeenschappelijke interesse”, antwoordde de man droogjes. Het ging om bdsm. Mochten er nog niet-ingewijden zijn, die vier letters staan voor ‘Bondage and Discipline, Dominance and Submission, Sadism and Masochism’. In de nadagen van haar relatie met de vader van haar drie kinderen en medebeschuldigde Björn De Candt, ontdekte Appelt inderdaad de wondere wereld van het zweepje en de tepelklem. En S. was haar ervaren gids. “We hadden geen relatie, enkel seks.”
  [naar artikel]
 4. ‘Helikopterbruid’ Kristel Appelt en Björn De Candt veroordeeld tot 25 en 24 jaar cel voor moord zonder uitlokking (24/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het hof van assisen van Vlaams-Brabant in Leuven heeft dinsdag Kristel Appelt en Björn De Candt schuldig bevonden aan moord op Andy Vandereyt. De verdediging van de twee beschuldigden pleitte nog dat het slachtoffer het geweld tegen zich had uitgelokt, maar daar ging de volksjury niet in mee. Ze veroordeelde hen tot 25 en 24 jaar cel.
  [naar artikel]
 5. Assisen Kristel Appelt: “Zij, de manipulatieve vrouw. Hij, de volgzame jongen. Het was de perfecte match voor een moord” (08/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  De advocaten van de familie van slachtoffer Andy Vandereyt (30) hebben de jury gevraagd, om zowel Kristel Appelt (27) als Björn De Candt (30) schuldig te verklaren aan moord op Andy. “Ze zullen hier straks wellicht pleiten dat ze uitgelokt werden door Andy. Zelfs na zijn dood, durven ze de schuld nog op Andy schuiven.”
  [naar artikel]
 6. ASSISEN. “Helikopterbruid” Kristel Appelt en haar ex Björn De Candt opnieuw voor assisenhof na pijnlijke farce (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dertien messteken. Twee door de schedel. Andy Vandereyt (30) had achteraf gezien geen enkele kans toen hij in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 december 2018 naar een afspraak ging met zijn ex, Kristel Appelt (27). Zij had namelijk Björn De Candt (30) meegebracht, de vader van haar drie kinderen. En drie grote messen. Begin dit jaar stond het duo een eerste keer voor het assisenhof. Maar dat proces eindigde met een pijnlijke farce. Appelt geniet landelijke bekendheid sinds haar meest recente echtgenoot Mike Gielen een poging ondernam om haar te bevrijden met een gekaapte helikopter.
  [naar artikel]
 7. ASSISEN LIVE. Voicemail van slachtoffer naar beschuldigden dodelijke steekpartij:“Als jullie mij toch met twee willen aanvallen, geen enkel probleem. Ik kom alleen” (02/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dertien messteken. Waarvan twee dwars door de schedel. Andy Vandereyt (30) had geen enkele kans toen hij middenin de nacht in het centrum van Aarschot naar een afspraak ging met zijn ex Kristel Appelt (27). De jonge vrouw had de vader van haar drie kinderen meegebracht, Björn De Candt (30). En drie grote messen. Een ongelijk gevecht. De volgende zes dagen staan Appelt en De Candt terecht voor het assisenhof in Leuven, op beschuldiging van moord. De vrouw is “wereldberoemd”, sinds haar meest recente echtgenoot vorige herfst een poging ondernam om haar per heli te bevrijden uit de gevangenis.
  [naar artikel]
 8. ‘Gevangenisbruid’ Kristel Appelt schuldig aan moord zonder uitlokking (23/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het hof van assisen van Vlaams-Brabant in Leuven heeft dinsdag Kristel Appelt en Björn De Candt schuldig bevonden aan moord op Andy Vandereyt.
  [naar artikel]
 9. Kristel Appelt bekent op assisenproces en zet ex te kijk: “Ik heb aan Björn een mes gevraagd. En dat heeft hij me gegeven, ja” (02/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  “Ik had een mes in mijn handen, toen ik op Andy afstapte.” Op de eerste dag van haar assisenproces heeft Kristel Appelt (27) een bekentenis gedaan. Dat ze Andy Vandereyt (30) zelf ook heeft neergestoken, dat wil ze niet meer tegenspreken. Haar advocaat had geëist dat ze “schoon schip” zou maken. Maar daarvoor moest Appelt de verliefde medebeschuldigde Björn De Candt (30), die haar even voordien nog openlijk had verdedigd, als een leugenaar te kijk zetten.
  [naar artikel]
 10. Moord door ‘femme fatale’ Kristel Appelt (27) werd volgens advocaten uitgelokt: “Die vuistslag aan haar, dat was de laatste druppel” (09/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Slachtoffer Andy Vandereyt (30) heeft de dodelijke messteken die hem het leven kostten, uitgelokt door een vuistslag en een karatetrap uit te delen. Dat hebben de advocaten van Kristel Appelt (27) en Björn De Candt (30) op hun assisenproces in Leuven gepleit.
  [naar artikel]
 11. Zes mannen en zes vrouwen beslissen over gevangenisbruid voor moord op Andy (27/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  In het hof van assisen Vlaams-Brabant in Leuven is woensdag de jury geloot in de zaak tegen Kristel Appelt (27) en Bjorn De Candt (30). Beiden worden beschuldigd van moord op Andy Vandereyt op 2 december 2018 in Aarschot.
  [naar artikel]
 12. Aanklager wil gevangenisbruid en haar ex achter tralies voor moord: “Ze hebben de man van staal doodgestoken. Doelgericht én met serieuze kracht” (08/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “De man van staal”, zoals Andy Vandereyt wel eens werd omschreven door Kristel Appelt (27). Omdat hij zich niet gauw onbetuigd liet. Twee jaar geleden in Aarschot moest hij wel zijn meerdere erkennen in Appelt en de vader van haar kinderen, Björn De Candt (30). “Ze hebben een ongewapende Andy in de hoek van de elektriciteitscabine gedreven. Wat een overmacht moet dat geweest zijn? Twee aanvallers met dolken. Samen hebben ze hem gestoken en bloedend achtergelaten. Doelgericht”, aldus procureur-generaal Stephanie Vanthienen, die de jury wil overtuigen van moord.
  [naar artikel]
 13. Jury ziet met eigen ogen hoe Kristel Appelt (27) haar vriend Andy neersteekt (02/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De juryleden hebben op het assisenproces in Leuven niet alleen gehoord dat Kristel Appelt (27) mee haar vriend Andy Vandereyt (30) doodstak. Ze hebben het nu ook gezien. De hele moord werd immers toevallig door een vriend van het slachtoffer gefilmd, en die video werd in de assisenzaal vertoond.
  [naar artikel]
 14. Jury ziet met eigen ogen hoe Kristel Appelt (27) haar vriend Andy neersteekt (02/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  De juryleden hebben op het assisenproces in Leuven niet alleen gehoord dat Kristel Appelt (27) mee haar vriend Andy Vandereyt (30) doodstak. Ze hebben het nu ook gezien. De hele moord werd immers toevallig door een vriend van het slachtoffer gefilmd, en die video werd in de assisenzaal vertoond.
  [naar artikel]
 15. ASSISEN. Is helikopterbruid “Appeltje” nog verliefd op Mike? (16/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Kristel Appelt is het soort vrouw waar je als man best een eind van weg blijft. Haar ex en medebeschuldigde op het proces over de moord haar vriend Andy Vandenreyt beseft dat ondertussen min of meer. En als ik de man was die vijf jaar moet brommen omwille van een mislukte bevrijdingspoging per heli, zou ik me ondertussen ook wat zorgen maken of alles wel de moeite waard was.
  [naar artikel]
 16. “Hij stond aan de start van een nieuw leven”, maar dan kwam slachtoffer Andy ‘femme fatale’ Kristel Appelt tegen (04/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Andy Vandereyt (30), de man die door Kristel Appelt (27) en haar kompaan Björn De Candt (30) op straat werd doodgestoken, stond aan de start van een nieuw leven. Ze waren blij dat hij zich wilde herpakken, zo kwamen familie en vrienden in de assisenzaal vertellen. Maar in zijn vriendin Kristel hadden ze geen vertrouwen. “Toen de politie bij ons aanbelde, was het eerste dat ik zei: ‘Heeft ze het dan toch gedaan?”
  [naar artikel]
 17. Assisenjury ziet met eigen ogen hoe Kristel Appelt (27) haar vriend neersteekt (02/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De juryleden hebben op het assisenproces in Leuven niet alleen gehoord dat Kristel Appelt (27) mee haar vriend Andy Vandereyt (30) doodstak. Ze hebben het nu ook gezien. De hele moord werd immers toevallig door een vriend van het slachtoffer gefilmd. Die video werd in de assisenzaal vertoond.
  [naar artikel]
 18. “Andy stond aan start van nieuw leven”, en toen kwam hij ‘femme fatale’ Appelt tegen (04/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Andy Vandereyt (30), de man die door Kristel Appelt (27) en haar kompaan Björn De Candt (30) op straat werd doodgestoken, stond aan de start van een nieuw leven. Ze waren blij dat hij zich wilde herpakken, zo kwamen familie en vrienden in de assisenzaal vertellen. Maar in zijn vriendin Kristel hadden ze geen vertrouwen. “Toen de politie bij ons aanbelde, was het eerste wat ik zei: ‘Heeft ze het dan toch gedaan?”
  [naar artikel]
 19. Gevangenisbruid geeft toe messteken gegeven te hebben aan ex-vriend, die later overleed (16/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op het proces voor het hof van assisen in Leuven tegen Kristel Appelt (28) en Björn De Candt (31) zijn op dinsdag de beschuldigden ondervraagd geweest. Beide beklaagden gaven toe verantwoordelijk te zijn voor de dood van slachtoffer Andy Vandereyt (30), anders dan tijdens de verhoren. Appelt is in onze provincie vooral bekend door de helikopterkaping, waarmee haar echtgenote, Tongenaar Mike G., haar wilde bevrijden uit de gevangenis.
  [naar artikel]
 20. ASSISEN. Proces 'helikopterbruid' stilgelegd nadat jury document te veel onder ogen krijgt (09/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het proces tegen Kristel Appelt (27) en Björn De Candt (30) zijn dinsdagochtend de beschuldigden aan het woord geweest. Tijdens het afronden van de zitting kreeg de jury te veel informatie die hen zou kunnen beïnvloeden tijdens hun beraad. “Dit is een probleem,” aldus voorzitter Veerle Aelbrecht.
  [naar artikel]
 21. Proces gevangenisbruid’: de kroongetuigen stonden erbij en keken ernaar (03/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Drie mannen stonden op de eerste rij toen Kristel Appelt (27) en haar compagnon Björn De Candt (30) met twee messen dodelijk uithaalden. De drie kroongetuigen zagen hoe hun vriend Andy Vandereyt voor hun ogen werd doodgestoken. Ze zorgden per toeval voor het voornaamste bewijs tegen de twee messentrekkers, maar ze konden hun vriend niet redden: “Als iemand met zo’n groot mes staat te zwaaien, ga je dat niet proberen af te pakken.”
  [naar artikel]
 22. ASSISEN. Helikopterbruid vertoont kenmerken van ernstige persoonlijkheidsstoornis, maar “dit heeft geen gevolgen voor de toerekeningsvatbaarheid” (05/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zowel Kristel Appelt als Björn De Candt hebben een ernstige persoonlijkheidsstoornis. Maar dat wil daarom niet zeggen dat ze niet in staat zijn hun gedrag te controleren. Het maakt wel dat er gevaar is op recidive, zo zeggen gerechtspsychiater Rudy Verelst en forensisch psycholoog Eddy Trippas.
  [naar artikel]
 23. Tongerse ‘gevangenisbruid’ in februari voor volksjury voor moord op straat (18/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een gewezen koppel verschijnt in februari voor het hof van assisen van Vlaams-Brabant in Leuven op beschuldiging van moord op een 30-jarige man in Aarschot. Bij een confrontatie op straat in december 2018 brachten de Tongerse Kristel Appelt en Björn De Candt het slachtoffer verschillende messteken toe.
  [naar artikel]
 24. Opeens had ze toch dat mes vast (02/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op de eerste dag van haar assisenproces heeft Kristel Appelt (27) bekend dat ze Andy Vandereyt (30) zelf ook heeft neergestoken. Maar daarvoor moest ze mede­beschuldigde Björn De Candt (30), die haar even voordien nog openlijk had ­verdedigd, als een leugenaar te kijk ­zetten.
  [naar artikel]
 25. Ze stonden erbij en keken ernaar: kroongetuigen zorgen per toeval voor voornaamste bewijs op assisenproces (03/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Drie mannen stonden op de eerste rij toen Kristel Appelt (27) en haar compagnon Björn De Candt (30) met twee messen dodelijk uithaalden. De drie kroongetuigen zagen hoe hun vriend Andy Vandereyt voor hun ogen werd doodgestoken. Ze zorgden per toeval voor het voornaamste bewijs tegen de twee messentrekkers, maar ze konden hun vriend niet redden: “Als iemand met zo’n groot mes staat te zwaaien, ga je dat niet proberen af te pakken.”
  [naar artikel]
 26. Proces ‘helikopterbruid’ moet overgedaan worden na wraking: “Niet de eerste keer in een assisenzaak” (10/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het einde was in zicht in het assisenproces van de ‘helikopterbruid’ Kristel Appelt (27) en medebeschuldigde Björn De Candt (30). De zitting werd afgerond, de jury kreeg de schuldvragen en zou in beraad gaan... maar bij die schuldvragen zat ook een document dat op dat moment niet voor hun ogen bestemd was en hen kon beïnvloeden. De verdediging wraakte het hof, de voorzitter willigde het verzoek in en stapte op. Het hele proces moet nu opnieuw gevoerd worden.
  [naar artikel]
 27. Drie mannen kruisten het pad van Kristel (27): één werd vermoord, twee anderen zitten nu in de gevangenis (01/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Drie mannen zijn er gepasseerd in het leven van Kristel Appelt (27). Bij alle drie veranderde hun levensweg in een doodlopende straat. Eén man werd met veertien messteken omgebracht. De tweede riskeert 15 jaar cel omdat hij dolverliefd een helikopter voor haar kaapte. En de derde staat vanaf maandag samen met Kristel Appelt terecht voor het Leuvense hof van assisen, en riskeert levenslange opsluiting.
  [naar artikel]
 28. ASSISEN. Bom onder proces ‘helikopterbruid’: proces stilgelegd nadat jury fout document onder ogen krijgt (09/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het proces tegen Kristel Appelt (27) en Björn De Candt (30) zijn dinsdagochtend de beschuldigden aan het woord geweest. Tijdens het afronden van de zitting kreeg de jury per ongeluk naast de papieren met schuldvragen ook een document met een eigen interpretatie van de voorzitter in, informatie die hen zou kunnen beïnvloeden tijdens hun beraad. “Dit is een groot probleem,” aldus voorzitter Veerle Aelbrecht.
  [naar artikel]
 29. “Die vuistslag was de laatste druppel” (09/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Slachtoffer Andy Vandereyt (30) heeft de dodelijke messteken die hem het leven kostten, uitgelokt door een vuistslag en een karatetrap uit te delen. Dat hebben de advocaten van Kristel Appelt (27) en Björn De Candt (30) op hun assisenproces in Leuven gepleit.
  [naar artikel]
 30. Opschudding op proces tegen ‘femme fatale’ Kristel Appelt na laatste woorden van verdachten (09/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het assisenproces tegen Kristel Appelt (27) en haar ex-vriend Björn De Cant (30) is vanochtend onverwachts stilgelegd, vlak voor de volksjury in beraad zou gaan. De Leuvens assisenjury had een aantal documenten gekregen van het hof, waar de verdediging een mogelijke beïnvloeding in zag.
  [naar artikel]
 31. ASSISEN. Helikopterbruid brengt haar ex in nauwe schoentjes: “Liefde maakt blind zeker?” (01/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Björn De Candt is dikwijls belogen, bedrogen en gebruikt door zijn grote liefde, Kristel ‘Appeltje’. Tot vandaag op de zitting toe. En dat nadat hij haar vanochtend een laatste keer uit de wind had proberen te zetten. “Liefde maakt blind zeker”, merkte voorzitter Veerle Aelbrecht droogjes op.
  [naar artikel]
 32. ASSISEN. “Björn heeft gestoken als een beest, zei Kristel. Of ze zelf iets gedaan had, herinnerde ze zich niet meer” (19/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zijn doortocht op het eerste proces tegen Kristel Appelt en Björn De Candt ging niet onopgemerkt voorbij. Ook gisteren gaf de Limburgse IT’er Wim S. zijn visie op de gebeurtenissen. Hij is daarvoor goed geplaatst. S. was in de twee jaar voor de steekpartij uitgegroeid van bdsm-partner van Appelt tot vertrouwenspersoon van de twee beschuldigden én van slachtoffer Andy Vandereyt. Appeltje — hij noemt haar ‘Krissie’ — kent S. het best. Hij noemt zichzelf haar mentor, ze deelden de liefde voor bdsm. “Niet die wrede dingen die je nu ziet als je googelt op ‘bdsm’. Eerder een touwtje en een klets op de billen.”
  [naar artikel]
 33. ASSISEN. Echtgenoot van helikopterbruid : “Ik blijf in de gevangenis tot de dag dat Kristel buiten mag” (04/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Leuvense assisenhof had vanmiddag recht op een gratis vertoning van De Grote Mike Gielen Show. De kersverse echtgenoot (24) van Kristel Appelt getuigde drie kwartier lang in een stijl die ze hier doorgaans niet gewoon zijn. Lichtjes onderuitgezakt op de getuigenstoel, rechterbeen over de linkerknie. Vlot — breedsprakerig zelfs — en misschien niet altijd goed de draagwijdte beseffend van alles wat hij zei.
  [naar artikel]
 34. Hij mocht niet op bezoek, dus probeerde hij haar maar te bevrijden (28/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft drie Limburgers aangehouden voor de kaping van een helikopter vrijdag. Drugscrimineel Mike Gielen (24) wilde met twee kompanen zijn vrouw Kristel Appelt, met wie hij getrouwd was in de gevangenis, bevrijden. Appelt zit al anderhalf jaar in de cel op verdenking van de moord op haar ex-vriend. Ze riskeert dertig jaar.
  [naar artikel]
 35. ASSISEN. Kersverse echtgenoot van helikopterbruid : “Ik blijf in de gevangenis tot de dag dat Kristel buiten mag” (04/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Leuvense assisenhof had vanmiddag recht op een gratis vertoning van De Grote Mike Gielen Show. De kersverse echtgenoot (24) van Kristel Appelt getuigde drie kwartier lang in een stijl die ze hier doorgaans niet gewoon zijn. Lichtjes onderuitgezakt op de getuigenstoel, rechterbeen over de linkerknie. Vlot — breedsprakerig zelfs — en misschien niet altijd goed de draagwijdte beseffend van alles wat hij zei.
  [naar artikel]
 36. Experts over Kristel Appelt: “Ze misbruikt anderen om haar doel te bereiken” (05/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Kristel Appelt is bovenmatig intelligent, maar haar persoonlijkheid heeft antisociale en psychopathische kenmerken”, zo concluderen gerechtsdeskundigen op haar assisenproces. Ze heeft een opgeblazen zelfbeeld over zichzelf. Dat ze zich niet meer precies kan herinneren wat er die nacht gebeurde op het moment dat ze voor Andy Vandereyt stond en haar lief neerstak, is volgens de psychiater gelogen.
  [naar artikel]
 37. Hij mocht niet op bezoek, dus probeerde hij haar maar te bevrijden met de helikopter: een reconstructie (28/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft drie Limburgers aangehouden voor de kaping van een helikopter vrijdag. Drugscrimineel Mike Gielen (24) wilde met twee kompanen zijn vrouw Kristel Appelt, met wie hij getrouwd was in de gevangenis, bevrijden. Appelt zit al anderhalf jaar in de cel op verdenking van de moord op haar ex-vriend. Ze riskeert dertig jaar.
  [naar artikel]
 38. Volgens verdediging gevangenisbruid is er geen sprake van voorbedachtheid, wel van uitlokking: “Appelt belde minuten voor de feiten zelf de politie” (08/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Kristel Appelt belde minuten voor de feiten zelf de politie. Hoe kan er dan sprake zijn van voorbedachtheid?” De verdediging van Appelt en Björn De Candt stemden de violen gelijk in het Leuvense assisenhof. Ze vroegen de jury om ook te antwoorden op de vraag of het slachtoffer de feiten heeft uitgelokt. Als de twaalf daar dinsdag met meerderheid ‘ja’ op antwoorden, zakt de maximumstraf tot vijf jaar cel.
  [naar artikel]
 39. Gerechtsdeskundigen over ‘femme fatale’ Kristel Appelt (27): “Ze legt de nadruk op de bevrediging van haar eigen lusten. Ze misbruikt anderen om haar doel te bereiken” (05/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  “Kristel Appelt is bovenmatig intelligent, maar haar persoonlijkheid heeft antisociale en psychopathische kenmerken”, zo concluderen gerechtsdeskundigen op haar assisenproces. Ze heeft een opgeblazen zelfbeeld over zichzelf. Dat ze zich niet meer precies kan herinneren wat er die nacht gebeurde op het moment dat ze voor Andy Vandereyt stond en haar lief neerstak, is volgens de psychiater gelogen.
  [naar artikel]
 40. Geen sneltesten voor juryleden op assisenproces Leuven (01/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  De juryleden op het assisenproces van Kristel Appelt (27) en Björn De Candt (30) in Leuven, konden vanmorgen geen sneltest afleggen om te controleren of ze al dan niet besmet zijn met het coronavirus. Dit tot de teleurstelling van de voorzitter.
  [naar artikel]
 41. Geen sneltesten voor juryleden op assisenproces gevangenisbruid in Leuven (01/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De juryleden op het assisenproces van Kristel Appelt (27) en Björn De Candt (30) in Leuven, konden vanmorgen geen sneltest afleggen om te controleren of ze al dan niet besmet zijn met het coronavirus. Dit tot de teleurstelling van de voorzitter.
  [naar artikel]
 42. ‘Femme fatale’ Kristel Appelt (28) verschijnt tweede keer voor volksjury voor het neersteken van Andy (33) (13/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Strafpleiter Jan De Man stapt dinsdag voor de honderdste keer de assisenzaal binnen. Voor zijn cliënte Kristel Appelt (28) is het de tweede keer.
  [naar artikel]
 43. Hij leidde haar binnen in de wereld van BDSM en bleef mentor van femme fatale Kristel Appelt: “Ze wilde met Mike vluchten naar Zuid-Afrika” (03/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  De ‘mentor’ van Kristel Appelt (27) heeft woensdagochtend getuigd over het karakter van de vrouw. Fotograaf Wim S. introduceerde haar twee jaar voor de moord in de wereld van BDSM. “We hadden een intieme band, en daardoor voelde ik me verantwoordelijk voor haar.” Ook na de moord bezocht hij haar in de gevangenis: “Ze wilde met Mike vluchten naar Zuid-Afrika.”
  [naar artikel]
 44. PODCAST. De Man die aan zijn honderdste assisenzaak begint: “Als ik tegenover Jef Vermassen sta, ben ik extra gemotiveerd” (12/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Femme fatale Kristel Appelt, beschuldigd van moord op haar ex-vriend, staat straks voor de tweede keer terecht. Dat proces is een mijlpaal in de carrière van haar advocaat, Jan De Man, want het is al zijn honderdste assisenproces - enkel Jef Vermassen heeft er meer. De Man is een icoon van assisen, die al sinds de jaren ‘80 vooral beschuldigden verdedigt, heel vaak met succes. Pieter ging op bezoek bij De Man, en kroop in het hoofd van een topadvocaat: “Het kan perfect dat een cliënt aan mij de moord bekent, maar niet in het onderzoek. Dan mag ik niet liegen. Ik mag niet zeggen: ’Hij heeft het niet gedaan.’ Maar ik kan wel pleiten dat er onvoldoende bewijzen zijn.”
  [naar artikel]
 45. Opschudding op proces tegen gevangenisbruid na laatste woorden van verdachten (09/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het assisenproces tegen Kristel Appelt (27) en haar ex-vriend Björn De Cant (30) is vanochtend onverwachts stilgelegd, vlak voor de volksjury in beraad zou gaan. De Leuvens assisenjury had een aantal documenten gekregen van het hof, waar de verdediging een mogelijke beïnvloeding in zag.
  [naar artikel]
 46. Moord op de man van staal (01/02/2021 - De Standaard)
  Kristel A. (27) staat deze week samen met de vader van haar kinderen voor het assisenhof van Leuven terecht voor de moord op haar ex in de nacht van 1 op 2 december 2018 in Aarschot. Een derde man die voor haar charmes viel, probeerde A. vorig jaar met een helikopter uit de gevangenis van Berkendael te bevrijden. Portret van een femme fatale uit Glabbeek.
  [naar artikel]
 47. Assisensproces gevangenisbruid stilgelegd. Verdediging bekijkt wraking nadat jury document te veel onder ogen krijgt (09/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het proces tegen Kristel Appelt (27) en Björn De Candt (30) zijn dinsdagochtend de beschuldigden aan het woord geweest. Tijdens het afronden van de zitting kreeg de jury te veel informatie die hen zou kunnen beïnvloeden tijdens hun beraad. “Dit is een probleem,” aldus voorzitter Veerle Aelbrecht.
  [naar artikel]
 48. Assisenproces gevangenisbruid stilgelegd: verdediging bekijkt wraking nadat jury document te veel onder ogen krijgt (09/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het proces tegen Kristel Appelt (27) en Björn De Candt (30) zijn dinsdagochtend de beschuldigden aan het woord geweest. Tijdens het afronden van de zitting kreeg de jury te veel informatie die hen zou kunnen beïnvloeden tijdens hun beraad. “Dit is een probleem,” aldus voorzitter Veerle Aelbrecht.
  [naar artikel]
 49. ‘Gevangenisbruid’ staat terecht: “Ik had het mes open geklikt, toen was hij dood” (01/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Kristel A. (27) staat deze week samen met de vader van haar kinderen voor het assisenhof van Leuven terecht voor de moord op haar ex in de nacht van 1 op 2 december 2018 in Aarschot. Een derde man die voor haar charmes viel, probeerde A. vorig jaar met een helikopter uit de gevangenis van Berkendael te bevrijden. Portret van een femme fatale uit Glabbeek.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy