Horeca Vlaanderen vindt het nog veel te vroeg om uitspraken te doen over de heropening van de cafés en restaurants. Dat reageert de sectorfederatie op de uitspraken van biostatisticus Niel Hens, die niet denkt dat de cafés en restaurants dit jaar nog opengaan. "Dit komt de sereniteit van het debat niet ten goede", zegt woordvoerder Kaatje Lucas. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen hoopt op 1 maart opnieuw de deuren te kunnen openen. Dat heeft topman Matthias De Caluwe gezegd in een interview met De Morgen. In het begin zal dat wel met heel wat strenge voorwaarden moeten gebeuren. De Caluwe denkt daarbij onder andere aan beperkte gezinsbubbels en extra aandacht voor de luchtkwaliteit. Op 16 […] The post Horeca Vlaanderen wil op 1 maart opnieuw cafés en restaurants openen appeared first on Business AM. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er op het volgende Overlegcomité, op 26 februari, een concrete tijdlijn wordt voorgesteld voor de heropening van de cafés en restaurants. Dat laat de organisatie vrijdag weten. Bovendien hoopt Horeca Vlaanderen ook op meer financiële ondersteuning. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Bij de heropening van de horeca zal er veel aandacht gaan naar de verluchting in cafés en restaurants. “Het lijkt erop dat elke horecazaak verplicht een CO2-meter zal moeten installeren”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) ziet een heropening van de horeca op 1 maart niet zitten. Dat heeft hij gezegd vandaag op Radio 1. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen vindt het nog veel te vroeg om uitspraken te doen over de heropening van cafés en restaurants. Daarmee reageert de sectorfederatie op biostatisticus Niel Hens en viroloog Marc Van Ranst, die vrezen dat de heropening niet meer voor dit jaar is. “Dit komt de sereniteit van het debat niet ten goede”, zegt woordvoerder Kaatje Lucas. [naar artikel]
Een weekend voor de Belgische cafés en restaurants heropenen rijst de vraag of de horeca wel kan herstellen van de... The post Restaurants in Duitsland opnieuw volgeboekt na heropening appeared first on Business AM. [naar artikel]
Lees dit artikel: Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca Nu de cafés en restaurants zich klaarmaken om hun terrassen dit weekend eindelijk opnieuw te openen, wordt al luidop gedroomd over de heropening van de horeca binnen. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het echter nog te vroeg om daar een datum op te plakken. Sinds de sluiting van de horeca in […] Lees dit artikel: Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca [naar artikel]
Horeca Vlaanderen bezorgt het Overlegcomité dinsdag een protocol voor de heropening van de cafés en restaurants. Het voorstel: vanaf 1 of 3 mei enkel de terrassen openen, maar met blijvende steunmaatregelen. Drie weken later wil de horeca volledig heropenen. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen bezorgt het Overlegcomité vandaag een protocol voor de heropening van de cafés en restaurants. Vanaf 1 of 3 mei mogen enkel de terrassen open, maar de steunmaatregelen blijven. Drie weken later wil de horeca volledig heropenen. [naar artikel]
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) ziet een heropening van de horeca op 1 maart niet zitten. Dat heeft hij gezegd vandaag op Radio 1. [naar artikel]
Cafés, bars en restaurants maken zich op voor de heropening 8 juni. Er gelden strikte voorwaarden, zo moet er 1,5 meter tussen de tafels zijn, obers moeten een mondmasker dragen en tooghangers zijn vooralsnog niet toegelaten. Matthias De Caluwe (37), de topman van Horeca Vlaanderen, over die heropstart. [naar artikel]
1 maart. Dan wil Matthias De Caluwe het bordje in de horeca weer van ‘gesloten’ naar ‘open’ draaien. Met kleine stapjes - enkel een gezinsbubbel met één knuffelcontact aan tafel en extra aandacht voor de luchtkwaliteit - moet dat mogelijk zijn volgens de CEO van Horeca Vlaanderen. ‘We moeten toch de ambitie hebben om hier uit te geraken? Desnoods door er nog eerst enkele weken ‘den blok’ op te leggen om de curve plat te slaan.’ [naar artikel]
De komende weken erg strikte maatregelen hanteren, om vanaf 1 maart de horeca in kleine stapjes te laten heropenen. Dat moet volgens Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen mogelijk zijn. “In 40 dagen tijd kan er veel gebeuren, zeker met ambitieuze doelstellingen waarbij strenger wordt omgegaan met reizigers en de scholen even worden gesloten”, klinkt het. Maar is dat wel realistisch? [naar artikel]
Meerdere federaties uit de horecasector hebben de krachten gebundeld voor een nationale campagne, die pleit voor een veilige heropening van cafés en restaurants op 1 mei. Met de slogan "Een stil café kan je ook wakker houden" wil men de politiek en de publieke opinie overtuigen van de noodzaak tot heropening. Voor zes op de tien horecazaken staat het water intussen aan de lippen na meer dan een half jaar verplichte sluiting. [naar artikel]
De eerste week waarin cafés en restaurants de deuren weer mochten openen, was positief voor drie op de vier horeca-uitbaters. De voornaamste hindernis vinden zij de mondmaskers. Dat blijkt uit een bevraging van Horeca Vlaanderen na de eerste week van de heropening. “Maar er wacht nog een lange strijd om uit de crisis te geraken”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
1 maart. Dan wil Matthias De Caluwe het bordje in de horeca weer van 'gesloten' naar 'open' draaien. Met kleine stapjes - enkel een gezinsbubbel met één knuffelcontact aan tafel en extra aandacht voor de luchtkwaliteit - moet dat mogelijk zijn volgens de CEO van Horeca Vlaanderen. "We moeten toch de ambitie hebben om hier uit te geraken? Desnoods door er nog eerst enkele weken 'den blok' op te leggen om de curve plat te slaan." [naar artikel]
Lees dit artikel: Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? Cafés en restaurants mogen komend weekend eindelijk opnieuw hun terrassen openen, maar in de horeca wordt al verder vooruit gekeken. Zij hopen in juni volledig te kunnen heropenen en dus ook binnen klanten te mogen ontvangen. En die hoop lijkt met de huidige evolutie van de coronacijfers niet onrealitisch. De horeca in ons land sloot […] Lees dit artikel: Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? [naar artikel]
Cafés, restaurants en fitnesszalen zijn ideale besmettingshaarden voor het coronavirus. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat in het wetenschappelijk tijdschrift Nature is verschenen. Volgens experten in ons land was het dan ook een goede beslissing om de cafés en restaurants weer te sluiten. Maar Horeca Vlaanderen is het daar niet mee eens: "De juiste beslissing was het aantal contacten van mensen te beperken." [naar artikel]
Op 21 maart moét de horeca heropenen. Niet halfslachtig, maar volwaardig, zowel restaurants als cafés. Dat zegt Dominique Michel, grote baas van handelsorganisatie Comeos. ‘De regering moet die beslissing vrijdag in het Overlegcomité nemen én meteen bekendmaken.’ Dit is hoe de sector zelf zo’n heropening ziet, en waarom het volgens hen vijf voor twaalf is. [naar artikel]
In Oostenrijk gaan veel cafés en restaurants na de heropening van een week geleden alweer dicht. De horeca mag opnieuw klanten ontvangen, onder strenge voorwaarden. De heropening is op veel plaatsen niet rendabel. Daarom beslissen veel horecazaken om voorlopig de deuren te sluiten. [naar artikel]
Het Collectif Wallonie Horeca, een groep Franstalige horeca-uitbaters, trekt naar de Raad van State om de sluiting van de horeca... The post Waalse horeca vecht sluiting cafés en restaurants juridisch aan appeared first on Business AM. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.