Het gaat dramatisch met de horeca. Growfunding vzw kon de situatie niet langer aanzien en besloot de handen in elkaar te slaan met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Samen lanceren ze ‘ZUUR’, een bier met de smaak van de lege cafés. Frederik Lamote (38) is de bezieler achter Growfunding. [naar artikel]
Met de crowdfundingsacties Zuur, waarmee cafés in Brussel worden ondersteund tijdens de lange periode van sluiting, hebben 82 cafés in totaal 683.090 euro opgehaald. Dat heeft initiatiefnemer Growdfunding meegedeeld na het afsluiten van de actie. [naar artikel]
Met de crowdfundingsacties Zuur, waarmee cafés in Brussel worden ondersteund tijdens de lange periode van sluiting, hebben 82 cafés in totaal 683.090 euro opgehaald. Dat heeft initiatiefnemer Growdfunding maandagmorgen meegedeeld na het afsluiten van de actie. [naar artikel]
Onder de noemer ‘Zuur’ hebben 82 Brusselse cafés de voorbije drie maanden een totaalbedrag van 683.000 euro kunnen verzamelen. Dat meldt Growfunding, het platform dat de steunactie op poten zette. [naar artikel]
Onder de noemer ‘Zuur' hebben 82 Brusselse cafés de voorbije drie maanden een totaalbedrag van 683.000 euro kunnen verzamelen. Dat meldt Growfunding, het platform dat de steunactie op poten zette. [naar artikel]
Een grapje over lege mondmaskerdozen levert Amerikaans vicepresident Mike Pence kritiek op. Nadat hij dozen vol beschermingsmateriaal had afgeleverd aan een ziekenhuis in Virginia, vroeg hij of hij enkele lege dozen mocht dragen, ‘gewoon voor de camera’. TV-komiek Jimmy Kimmel ging daar gretig op in: ‘Een lege doos, die een andere lege doos aflevert’. [naar artikel]
De geldinzamelactie "Zuur" in Brussel heeft in totaal 683.090 euro opgeleverd en is daarmee een groot succes geworden. Vanaf vandaag wordt het "Zuur" bier dat schenkers als cadeau krijgen uitgedeeld. De afgelopen maanden konden klanten 82 Brusselse cafés steunen. Dat was na de lange sluiting door corona ook erg nodig. "De grootste crowdfunding voor de horeca ooit in ons land", juicht cafébaas Frédéric van KFK Hope - Café Kafka. [naar artikel]
Een zuur brouwsel moet de Brusselse cafés door deze zure coronaperiode loodsen. [naar artikel]
Growfunding, een organisatie uit Brussel, brengt een bijzonder bier op de markt: ZUUR. Het is een onderdeel van een crowdfundingsactie om geld in te zamelen voor Brusselse cafés. Wie geld stort op naam van een café naar keuze, krijgt het bier en een cadeau, maar steunt vooral de café-uitbaters. Ondertussen laat Sven Gatz (Open VLD), Brussels minister van Financiën en Begroting weten dat hij 300.000 euro in Growfunding steekt. [naar artikel]
Door een reeks tyfoons is de aardappeloogst mislukt, waardoor enkele populaire smaken van de zoute snack tijdelijk niet meer geproduceerd kunnen worden. De lege winkelrekken en verontwaardigde reacties op sociale media spreken boekdelen. [naar artikel]
Mogelijk zal een pint bier nooit meer zo fris smaken als zaterdag. Niet alleen omdat ze na meer dan zes maanden weer uit een tapkraan komt, maar ook omdat de leidingen van zowat alle cafés gereinigd zijn én omdat veel brouwerijen hun oude voorraad bier noodgedwongen vervingen door kakelvers gerstenat. [naar artikel]
Voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus gelden er andere regels voor cafés dan voor restaurants. Waarom zijn de maatregelen in cafés strenger? Zijn cafés effectief de broeihaarden? En kunnen cafés nu ook eten serveren en zo toch tot 1 uur openblijven? [naar artikel]
Growfunding vzw lanceert maandag 8 februari in samenwerking met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een reddingsactie. Die is bedoeld om cafés in de hoofdstad te ondersteunen tijdens de lange periode van sluiting. Ze proberen de zure smaak van de gesloten cafés door te spoelen met een nieuw zuur bier en met financiële steun van het publiek. […] Het bericht Brusselse cafés willen zich redden met nieuw bier en crowdfundingsactie verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Trastiempo, zo heet de groep die muzikanten Carl Cappelle (33) en Diego Faes (31) tijdens de eerste lockdown opstartten om samen, al spelend, uit het dal te kruipen. Want door corona vielen ook zij zonder werk. Nu trekken ze met Trastiempo op tournee. Een tournee langs gesloten cafés in Antwerpen om de uitbaters wat warmte te schenken. “En zelf kunnen we eindelijk nog eens voor iemand optreden.” [naar artikel]
Vanaf vrijdag 9 oktober zullen cafés al om 23 uur de deuren moeten sluiten, en dat gedurende één maand. Voor de eerste keer sinds de uitbraak van het virus wordt er een onderscheid gemaakt tussen cafés en restaurants. Maar zijn cafés dan echt de broeihaarden van het coronavirus? [naar artikel]
Cafés Eldorado in Humbeek, Luminor in Vilvoorde en De Hoorn in Alsemberg krijgen een voorlopige bescherming als monument. “De cafés schetsen een beeld van de bouwgeschiedenis van burgerlijke cafés in Vlaanderen”, zegt Vlaams minister-president Geert Bourgeois. [naar artikel]
Meer dan de helft van de Vlaamse cafés is in de afgelopen twintig jaar verdwenen. Zelfs cafés die jarenlang vaste waarden waren, zijn vaak gestopt of moeten stoppen. Wij verzamelden voor de Vlaamse centrumsteden enkele verdwenen cafés. Herken jij ze nog? [naar artikel]
Tussen 1992 en 1997 viel het openbare leven stil op vrijdagavond. Lege straten, lege cafés. Iedereen zat thuis voor tv, voor een nieuwe aflevering van “De Droomfabriek”. De naam dekte de lading: kijkers mochten hun dromen insturen; VRT realiseerde ze. Vandaag is het 25 jaar geleden dat de eerste aflevering van “De Droomfabriek” is uitgezonden. Met onder andere Sabine De Vos, als presentatrice. [naar artikel]
“Cafés zijn helaas echte hotspots van besmettingen”, zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke dinsdagavond ter verantwoording van het inperken van het sluitingsuur van cafés. Maar over wat voor cafés het gaat, over hoeveel besmettingen, en waar dan precies – dat kan niemand concreet maken. [naar artikel]
Naast de smaken zoet, zuur, bitter, zout en umami, zijn mensen ook in staat om de smaak van koolhydraten apart te proeven, zoals in brood en pasta. [naar artikel]
17:42 De verkoop van het vastgoed van zo'n 1.000 cafés en restaurants in België en Nederland aan Cofinimmo in 2007 dreigt de brouwer AB InBev zuur op te breken. Als hoofdhuurder zit het vast aan een contrac... [naar artikel]
Vanaf vrijdag 9 oktober zullen cafés al om 23 uur de deuren moeten sluiten, en dat gedurende één maand. Voor de eerste keer sinds de uitbraak van het virus wordt er een onderscheid gemaakt tussen cafés en restaurants. Maar zijn cafés dan echt de broeihaarden van het coronavirus? [naar artikel]
De horeca mag vanaf maandag weer openen, en dat nemen sommige cafébazen letterlijk: zondagnacht openen ze na maanden opnieuw hun deuren, enkele seconden na middernacht. Voor amper één uur, want dan moeten de cafés volgens de regels weer dicht. “We krijgen onze klanten wel buiten, ze weten dat we anders opnieuw moeten sluiten.” [naar artikel]
Het is een trend in zowat alle Vlaamse gemeenten: de laatste jaren verdwijnen alsmaar meer cafés. In Antwerpen halveerde het aantal cafés zelfs in de laatste 22 jaar, net als in Gent, Hasselt en zelfs studentenstad Leuven. Maar hoe is het nu met het aantal cafés in jouw gemeente gesteld? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.